NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesZuid


Zuid-Koreaanse president betreurt dat top tussen Trump en Kim niet doorgaat
Gisteren, 00:00 Skynet Buitenland
De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in heeft vandaag betreurd dat de Amerikaanse president Donald Trump de ontmoeting met Noord-Korea's sterke man Kim Jong-un heeft geannuleerd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Moon deed de uitspraken tijdens een nachtelijke spoedvergadering met de top van de veiligheidsdiensten. Die vergadering werd belegd kort na de aankondiging van Trump.


Modderstromen in Zuid-Limburg na hevige regenval
Dinsdag, 10:12 NOS nieuws

Hevige regenval heeft gisteravond overlast veroorzaakt in Zuid-Limburg. Een aantal straten werd overspoeld door een modderstroom.

Volgens buurtbewoners kwam de stroom uit een weiland. Onder meer in Berg en Terblijt ging het mis. Bij sommige woningen kwam de blubber het huis in. Met graafmachines en tractoren werd het spul opgeruimd, meldt 1Limburg.

In dezelfde plaats werd een paardenclub getroffen door het noodweer. Het zand in de springbak en de springbalken zijn weggespoeld. Vorige week waren het zand en de onderlaag van de springbak opnieuw aangelegd. De schade is volgens de eigenaar een paar duizend euro.

Ook in andere dorpen in de buurt van Maastricht, Bemelen en Cadier en Keer, kwamen meldingen van wateroverlast. In het wat noordelijkere Bunde liep ook een straat vol met water. Verder was er in Sittard wateroverlast.

In de loop van de dag wordt opnieuw veel regen verwacht in onder meer Limburg. Volgens het KNMI valt er vermoedelijk in korte tijd tussen de 20 en 44 millimeter neerslag. Voor een aantal provincies is daarom code geel afgegeven.
Tientallen jerrycans met vermoedelijk drugsafval gedumpt in Limburg

In het buitengebied van Schimmert in Limburg heeft de politie tientallen jerrycans gevonden. Het is niet duidelijk wat er in de vaten zit. Vaak gaat het bij dit soort vondsten om drugsafval.

Omdat de jerrycans zijn gevonden op het grondgebied van de gemeente Nuth, moet die gemeente zorgen dat de boel wordt opgeruimd, meldt 1Limburg.

De politie hoopt dat er getuigen zijn die meer weten van de dumping. Jaarlijks wordt op tientallen plekken afval van drugslabs gedumpt.
Een op de drie in Zuid-Limburg heeft diabetes, of kan dat krijgen
19 Mei, 13:12 NOS nieuws

Een op de drie inwoners van Zuid-Limburg heeft diabetes type 2 of kan dat op termijn krijgen. Dit blijkt uit een eerste resultaat van de zogenoemde Maastricht Studie, die verschenen is in het Voeding Magazine. Het bevolkingsonderzoek onder Zuid-Limburgers dat is gestart in 2010 lijkt aan te tonen dat het diabetesprobleem in Nederland groter is dan gedacht, zegt voedingswetenschapper Peter Dagnelie.

Volgens het Diabetesfonds heeft een op de veertien Nederlanders diabetes type 2. Dagnelie, die meewerkt aan de Maastricht Studie en is verbonden aan de Universiteit Maastricht, is "enorm geschrokken" van de eerste uitkomsten van het nieuwe onderzoek. Vooral als het gaat om het aantal mensen met prediabetes, de voorfase van diabetes type 2.

Prediabetes

Wie prediabetes heeft, krijgt niet gegarandeerd diabetes type 2. Het proces is nog terug te draaien als de levensstijl tijdig wordt aangepast. Maar het lichaam reageert al wel minder goed op insuline. Daarnaast kunnen hart en ogen beschadigd raken, staat geschreven op de site van het Diabetesfonds.

Hoeveel Nederlanders er precies prediabetes hebben, is onduidelijk. Onderzoek naar prediabetes is lastig en kan volgens Dagnelie "niet even bij de huisarts" worden gedaan. Er moet onder meer een glucosetolerantietest worden afgenomen.

Dat gebeurt wel bij de Maastricht Studie, waar de 10.000 deelnemers aan het bevolkingsonderzoek aan een waslijst aan soortgelijke tests worden onderworpen om meer inzicht te krijgen in chronische aandoeningen. De huidige resultaten zijn een tussenstand, gebaseerd op 3450 deelnemers, maar Dagnelie verwacht niet dat de uitkomst nog veel gaat veranderen. "Hoogstens 1 of 2 procent."

Hij sluit niet uit dat de Zuid-Limburgse cijfers ook gelden voor de rest van Nederland, en dus dat het diabetesprobleem groter is dan gedacht. Hij legt uit dat de gezondheidsstandaard in Zuid-Limburg wel "iets minder hoog" is dan in de rest van het land, wat het risico op diabetes vergroot. "Maar de rest van Nederland gaat Zuid-Limburg achterna", stelt Dagnelie: "In Hoorn zijn collega's van de VU al decennia bezig met een groot onderzoek naar diabetes en van hen hoor ik soortgelijke uitkomsten."

Belangrijkste oorzaken van de verergering van het diabetesprobleem zijn volgens de wetenschapper de toename van overgewicht, de afname van lichaamsbeweging en het steeds meer eten van ongezond, bewerkt voedsel. In 2016 becijferde wereldgezondheidsorganisatie WHO dat het aantal volwassenen met diabetes sinds 1980 wereldwijd bijna was verviervoudigd naar 422 miljoen mensen.

Harde maatregelen

Dagnelie pleit voor meer onderzoek. "Maar eigenlijk moet je daar niet op wachten. Feiten uit internationale wetenschappelijke literatuur zeggen voldoende. Als er niets gebeurt, lopen de zorgkosten uit de hand en dan hebben we het nog niet eens over al dat persoonlijk leed."

Het is volgens Dagnelie tijd dat de overheid "harde maatregelen" neemt om het aantal diabetesgevallen niet nog hoger te laten worden. Onder meer door levensmiddelenbedrijven te verplichten voedsel en dranken minder te bewerken.
Noord-Korea schort hoog overleg met Zuid-Korea op
15 Mei, 21:36 NOS nieuws

Noord-Korea heeft laten weten dat het het overleg met Zuid-Korea opschort, enkele uren voordat het zou beginnen. Noord-Korea zegt dat het geen andere keus heeft vanwege de militaire oefeningen van Zuid-Korea en de VS, die "ingaan tegen het proces van verzoening". In een verklaring noemt het regime in Pyongyang die oefeningen een provocatie, en bedoeld als een voorbereiding op een aanval op Noord-Korea.

In de verklaring wordt ook in twijfel getrokken of de top van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Trump wel kan doorgaan. Die staat gepland voor 12 juni.

De tweeweekse oefening begon vrijdag. Er doen zo'n honderd vliegtuigen aan mee.

Singapore

Topambtenaren van beide landen zouden vandaag in de grensplaats Panmunjom proberen afspraken te maken over denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland en over een officieel einde aan de oorlog tussen de twee landen. Het gaat om de uitwerking van afspraken die de Korea's op 27 april hebben gemaakt.

Op 12 juni moet Trump in Singapore een ontmoeting hebben met Kim. Dat wordt de eerste ontmoeting van een zittende Amerikaanse president met een leider van Noord-Korea.
Ex van Wout Bru sluit restaurant in Schilde en verhuist met hele team naar Zuid-Frankrijk
15 Mei, 16:12 Gazet v. Antwerpen

In Brasserie Bru by Suzy werd maandagavond het laatste avondmaal geserveerd. De horecazaak sluit na drie jaar de deuren. Dinsdag al vloog Suzy Jacques, ex-vrouw van voormalig sterrenchef Wout Bru, naar Zuid-Frankrijk, waar ze met haar keukenteam van Schilde en met de hulp van haar twee kinderen volgende maand opnieuw een restaurantje zal openen in EygaliŤres, waar het succesverhaal voor Suzy en Wout Bru in 1995 startte.
Geweld in Gaza - Zuid-Afrika haalt ambassadeur uit IsraŽl terug
15 Mei, 00:18 Skynet Buitenland
Na de moordende confrontaties tussen Palestijnen en IsraŽlische soldaten aan de grens met Gaza heeft Zuid-Afrika volgens IsraŽlische bronnen zijn ambassadeur teruggeroepen. Sisa Ngombane is voor overleg naar huis geroepen, bevestigde een woordvoerder van het IsraŽlische ministerie van Buitenlandse Zaken maandagavond.


Zuid-Holland mag ganzen niet vergassen
14 Mei, 19:48 NOS nieuws

De provincie Zuid-Holland mag geen ganzen laten vergassen, heeft de rechter bepaald in een zaak die was aangespannen door de Faunabescherming. Het vergassen van de vogels is volgens de provincie nodig omdat ze schadelijk zijn voor de landbouw en een gevaar vormen voor het vliegverkeer.

De provincie stelt dat verjagen niet helpt. Volgens de provincie wordt de populatie alleen maar groter en nemen daardoor ook de problemen toe.

Milieuclub kreeg gelijk

Het was de bedoeling morgen met het vergassen te beginnen. De Faunabescherming stapte naar de rechter om dat te voorkomen. De rechter geeft de milieuclub nu gelijk.

Volgens de provincie neemt het aantal aanvaringen van vliegtuigen met ganzen jaarlijks toe door de toename van het aantal ganzen. Maar de rechtbank stelt dat de stijging ook een gevolg kan zijn van de groei van het vliegverkeer, meldt Omroep West.

Volgens de rechtbank is ook niet bewezen dat de groeiende ganzenpopulatie tot meer schade aan de landbouw leidt.

Daarnaast zegt de rechtbank dat ondanks het al jarenlang doden van ganzen, de populatie niet kleiner wordt. "Het doden van ganzen rond Schiphol blijkt de afgelopen jaren derhalve niet effectief te zijn geweest, laat staan dat een noodzaak is aangetoond."
?s Werelds grootste gelatinestaaf te zien op Antwerps Nieuw Zuid
14 Mei, 19:12 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse kunstenaar Mike Bouchet stelt vanaf donderdag zijn nieuw werk tentoon in Gallery Sofie Van de Velde op Nieuw Zuid. En Antwerpen krijgt de premiŤre van zijn Energy Log, ?s werelds grootste gelatinestaaf. Lekker!
Zuid-Koreaanse fabrikant brengt eerste 4k-monitor met 120Hz-refreshrate uit
14 Mei, 14:30 Tweakers
De Zuid-Koreaanse fabrikant Wasabi Mango heeft zijn UHD430-scherm uitgebracht. Het is een 43"-monitor met een resolutie van 3840x2160 pixels en een verversingssnelheid van 120Hz. Het scherm moet met twee displayportkabels worden aangesloten.


Nieuws: Zuid-Koreaanse bus rijdt ook in het water
11 Mei, 08:00 Auto55
Dat de Zuid-Koreanen graag in eigen land op vakantie gaan, dat wisten we al, het liefst kamperend. En nu kunnen ze op het schiereiland zelfs een ritje in een heuse amfibiebus maken. Vanaf half mei zal de Aqua-Duck-bus dagelijks naast en in het Ara kanaal rijden en varen. De rit tussen Incheon en Gimpo gaat ongeveer 50 minuten over land en belandt dan voor een kwartiertje i...

Lees meer


Dader incident Brussel-Zuid is geÔdentificeerd, maar nog niet opgepakt
9 Mei, 20:42 Skynet Belgie
De verdachte die vandaag in het station Brussel-Zuid een schot heeft gelost, zou geÔdentificeerd zijn, maar nog niet opgepakt. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vanavond in Terzake (Canvas). Volgens de minister zou er geen verband zijn met terrorisme.


Schot gelost op station Brussel-Zuid, schutter nog niet gevonden

Op het treinstation Brussel-Zuid is aan het eind van de middag wel degelijk een schot gelost. Dat zegt het Brusselse parket. De spoorwegbeheerder meldde in eerste instantie dat er voetzoekers in het station waren afgestoken en dat dat voor paniek had gezorgd.

Meteen na het incident werden de stationshal en twee perrons ontruimd door de politie en het leger. Op bewakingsbeelden is volgens de Belgische krant De Standaard een verdachte te zien die iets na 17.00 uur een schot afvuurt naar de grond. Ook is er een kogelhuls gevonden.

De politie is op zoek naar de man. De twee perrons zijn nog afgesloten vanwege het onderzoek. Bij het incident is niemand gewond geraakt.
Paniek in station Brussel-Zuid na meldingen van luide knal: ?Heel eng allemaal, hopelijk vals alarm?
9 Mei, 17:54 Gazet v. Antwerpen

Het station Brussel-Zuid wordt momenteel geŽvacueerd. De politie meldt dat er een er luide knal te horen was. Getuigen maken melding van een gewapende man. De politie is massaal ter plaatse.
Vietnam wil dat China raketten weghaalt uit de Zuid-Chinese Zee
8 Mei, 20:00 Skynet
Vietnam heeft China aangespoord zijn raketten weg te halen van de omstreden eilanden in de Zuid-Chinese Zee. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Hanoi reageerde vanavond met een overeenkomstige verklaring op een bericht van de Amerikaanse zender CNBC. Volgens de zender zou China de voorbije 30 dagen raketsystemen ontplooid hebben op de kunstmatig uitgebreide riffen Fiery Cross, Subi en Mischief ten westen van de Filipijnen. De riffen behoren tot de Spratly-eilanden, die geheel of gedeeltelijk door verschillende landen, waaronder ook Vietnam en de Filipijnen, geclaimd worden.


Noord- en Zuid-Korea hebben klokken gelijkgezet

Noord-Korea heeft zijn klokken zaterdagochtend (lokale tijd) een half uur vooruit gedraaid, waardoor het land opnieuw in dezelfde tijdzone zit als Zuid-Korea. Dat meldt het Noord-Koreaanse persbureau KCNA. Met deze maatregel, die vorige week al werd aangekondigd, wordt de toenadering tussen de beide Korea?s nog wat meer in de schijnwerpers geplaatst.
VS waarschuwen China na plaatsing raketten op eilandjes in betwist zeegebied in Zuid-Chinese Zee
4 Mei, 12:30 Volkskrant
De VS hebben China gewaarschuwd voor de toenemende Chinese militarisering van de Zuid-Chinese Zee. Dat zal gevolgen hebben, zegt het Witte Huis in reactie op berichten dat het Chinese leger kruisraketten en luchtdoelraketten had geplaatst op drie eilandjes in het betwiste zeegebied rond de Spratly-eilanden. 'Wij zijn ons heel goed bewust van de Chinese militarisering van de Zuid-Chinese Zee', aldu


Honderden miljoenen euro's aan compensatie voor Zuid-Afrikaanse mijnwerkers
3 Mei, 21:30 Volkskrant
Een aantal Zuid-Afrikaanse goudproducenten heeft beloofd 335 miljoen euro uit te keren aan duizenden mijnwerkers die bij hun werk ernstige longaandoeningen hebben opgelopen, zoals silicose en tuberculose. De bedrijven bereikten donderdag daarover een schikking met advocatenkantoren die namens mijnwerkers een groepsgeding tegen hen hadden aangespannen. Het is de grootste schikking uit de Zuid-Afrik


Zuid-Afrika hervestigt zes met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns in Tsjaad
3 Mei, 18:48 Skynet
Zuid-Afrika hervestigt zes zwarte neushoorns in een nationaal park in het Centraal-Afrikaanse land Tsjaad. Bedoeling is de dieren op die manier voor uitsterven te behoeden. In Zuid-Afrika worden de neushoorns te veel blootgesteld aan stropers.


Zuid-Afrika dient klacht in bij nieuwe regels voor hyperandrogene atleten
3 Mei, 16:42 Gazet v. Antwerpen

De Zuid-Afrikaanse atletiekbond stapt naar het Internationaal Sporttribunaal TAS tegen de nieuwe IAAF-reglementering voor hyperandrogene atleten.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be