NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Zuid


Belgische aardappelverwerkers verontrust over frietoorlog met Zuid-Amerikaanse landen

De aardappelverwerkende nijverheid in België is bezorgd over de mogelijke gevolgen van een handelsconflict met enkele Zuid-Amerikaanse landen. Dat blijkt vrijdag uit een mededeling van Belgapom, de beroepsvereniging voor aardappelhandel en -verwerking. Zowel Brazilië als Colombia zeggen dat Belgische bedrijven hun frieten uitvoeren tegen dumpingprijzen.
Oud-president Zuma alsnog vervolgd voor corruptie
Vrijdag, 16:24 NOS nieuws

De voormalige Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma (75) wordt alsnog vervolgd voor fraude, corruptie, omkoping en witwassen in verband met de aankoop van een partij wapens voor het Zuid-Afrikaanse leger eind vorige eeuw.

In 2009 dreigde hij voor hetzelfde delict te worden vervolgd, maar kort voor de presidentsverkiezingen dat jaar werden de beschuldigingen ingetrokken, omdat ze mogelijk geuit waren om te voorkomen dat Zuma aan de verkiezingen zou meedoen. In 2016 bepaalde het Hooggerechtshof al dat de Zuid-Afrikaanse justitie de zaak alsnog voor de rechter kon brengen.

"Ik denk dat er een goede kans is dat we meneer Zuma met succes kunnen vervolgen", zei de openbaar aanklager vanmiddag. Hij heeft zestien aanklachten tegen hem ingediend.

Steekpenningen

Met de wapenaankoop was 2,5 miljard dollar gemoeid. In 2005 stelde een rechtbank vast dat Zuma's financieel adviseur steekpenningen had aangenomen. Hij werd tot een gevangenisstraf veroordeeld. Zuma was op dat moment vicepresident. Vanwege verdenkingen van betrokkenheid werd hij ontslagen.

Zuma won de verkiezingen van 2009 en bleef tot vorige maand president. Op 14 februari nam hij ontslag, omdat ook zijn eigen partij, het ANC, een motie van wantrouwen tegen hem zou steunen.
Kabinet trekt 130 miljoen extra uit voor Rotterdam-Zuid
Donderdag, 08:36 NOS nieuws

Het kabinet steekt 130 miljoen euro extra in Rotterdam-Zuid. Dat hebben de ministers Schouten en Ollongren in Rotterdam bekendgemaakt. Het extra geld is bestemd voor het verbeteren van woningen, het wegwerken van de achterstanden in het onderwijs en om meer mensen aan het werk te helpen.

In het regeerakkoord werd al gemeld dat het kabinet in totaal 900 miljoen extra uittrekt voor regionale knelpunten. Behalve Rotterdam-Zuid krijgen ook Zeeland, Eindhoven en de eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba geld uit het potje. De hoogte van het bedrag voor Rotterdam-Zuid was nog niet bekend.

Het gaat beter met Rotterdam, maar de achterstandswijken op de linker Maasoever lijken daar nog niet van te profiteren. In een aantal wijken op zuid bestaat het woningaanbod vooral uit goedkope huurhuizen en is er veel werkloosheid en armoede.

Wim Deetman en Jan Mans stelden in 2010 in een advies aan toenmalig minister Eberhard van der Laan dat de sociaaleconomische problemen op de linker Maasoever "on-Nederlands" zijn. Daarop ontstond het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Daarin werken het Rijk, de gemeente, corporaties, zorginstellingen, schoolbesturen, bedrijfsleven, politie en Openbaar Ministerie samen om de achterstanden in Rotterdam-Zuid aan te pakken.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft tijdens de formatie in Den Haag bij de coalitiepartijen flink gelobbyd voor extra geld voor Rotterdam-Zuid. Een deel van het geld zal gebruikt worden voor sloop- en nieuwbouw.
Amsterdam CS krijgt minder sporen, Zuid krijgt er juist twee bij
Donderdag, 02:36 Volkskrant
Amsterdam CS krijgt minder sporen, negen in plaats van de huidige vijftien. Het snelstgroeiende station van Nederland, Amsterdam Zuid, dat nu vier sporen heeft krijgt er twee bij. Door onder meer de internationale treinen via station Zuid te laten rijden krijgt Amsterdam aan de westkant meer ruimte om met lightrail of een sprinterdienst hoogfrequent vervoer mogelijk te maken met luchthaven Schipho


Eerste kievitsei in Zuid-Holland gevonden
Donderdag, 01:24 NOS nieuws

In de gemeente Giessenlanden in Zuid-Holland is woensdagavond rond 18 uur het eerste kievitsei van dit jaar gevonden. Het ei is gecontroleerd door het samenwerkingsverband LandschappenNL, dat heeft vastgesteld dat het een vers ei is.

De vinder is een vrijwilliger van de Natuur en Vogelwacht Alblasserwaard. Met de vondst is het weidevogelseizoen officieel begonnen. Dat betekent dat vrijwilligers vanaf nu het land in trekken om waar nodig samen met boeren nesten te zoeken en te beschermen. Het ploegen, maaien of inzaaien van weilanden is een bedreiging voor de weidevogels.

Het seizoen begint laat dit jaar. Volgens LandschappenNL komt dat door de vorst eind vorige maand.

Elk jaar broeden zo'n 200.000 kievitsparen in Nederland, 25 procent van de Europese populatie.
Witsel slaat toe in Aziatische Champions League: Tianjin Quanjian klopt ongeslagen Zuid-Koreanen
Woensdag, 15:48 Gazet v. Antwerpen

Tianjin Quanjian heeft woensdag op de vierde speeldag van de Aziatische Champions League een 4-2 zege geboekt tegen het Zuid-Koreaanse Jeonbuk. Voor de Koreanen was het het eerste puntenverlies in de groepsfase. Witsel en co blijven tweede in groep E met zeven punten, twee minder dan Jeonbuk (9).
Geen geld om bloed te laten prikken: armoede in Rotterdam-Zuid
Woensdag, 02:36 Volkskrant
Armoede, daarmee worden de huisartsen in de praktijk in Rotterdam-Zuid dagelijks geconfronteerd. Mensen die diep in de schulden zitten en daar letterlijk ziek van worden. 'De gemeente zou mensen moeten steunen en niet straffen.' Dat het in de Rotterdamse verkiezingscampagne zoveel over integratie gaat, over islam, over de Nederlandse identiteit - ja, daar zitten ze zich hier bij huisartsenpraktijk


Tiesj Benoot moet op nieuwe WorldTour-ranking enkel Zuid-Afrikaan voorlaten
Dinsdag, 18:48 Gazet v. Antwerpen

Tiesj Benoot (Lotto Soudal) rukt na zijn vierde plaats in het eindklassement van Tirreno-Adriatico op naar de tweede plaats in de nieuwste WorldTour-ranking. De Zuid-Afrikaan Daryl Impey (Mitchelton-Scott) staat na de eindzege in Santos Tour Down Under nog steeds op kop. Dries Devenyns (Quick-Step Floors) vervolledigt de top 10.
Stortvloed aan fanmail: lege printers op legerbasis Zuid-Korea
Dinsdag, 14:00 NOS nieuws

Een platenmaatschappij uit Zuid-Korea heeft fans van de populaire zanger G-Dragon opgeroepen hem niet meer te e-mailen. De zanger begon twee weken geleden met zijn dienstplicht in het leger, maar door de enorme hoeveelheid fanmail die naar het militaire trainingscentrum wordt gestuurd, is al het papier én de inkt van de printers in het centrum op. Alle e-mail die naar soldaten wordt gestuurd, moet namelijk worden geprint.

"G-Dragon ondervindt problemen vanwege fans die te veel e-mails sturen", meldt de platenmaatschappij. "Stop er alsjeblieft mee. Dat zullen we waarderen."

In Zuid-Korea moeten alle mannen tussen de 18 en 35 jaar twee jaar in militaire dienst. Door de stapels fanmail voor G-Dragon kunnen de andere soldaten ook geen e-mail meer krijgen. "G-Dragon vindt het heel vervelend voor zijn medesoldaten", zegt de platenmaatschappij. "Hij waardeert het dat zijn fans zorgen hebben over zijn militaire dienst. Maar hij kan niet alle brieven lezen."

G-Dragon is een artiest in het k-popgenre en trad in september nog op in Nederland. Hij is leider van de boyband BigBang. Afgelopen week ging een bandlid van hem ook het leger in voor zijn dienstplicht. Zo'n 100 fans en journalisten stonden toen bij de ingang van de militaire basis.
44 jaar vermist: 'Wij gingen naar huis en zij naar noord, oost, zuid, west?'
Maandag, 21:48 NOS nieuws

44 jaar zijn ze al vermist: Hans Martens en Piet Hölskens. Vrienden, allebei stratenmaker, Piet was 22, Hans een jaar jonger. Vandaag is de politie in een plas in Liessel een zoektocht begonnen naar de mannen en de auto waar ze in zaten.

Jan Hölskens is de broer van Piet. Hij was de jongste, vertelt Jan. "Net van school af. Gewoon een jongen die een orkestje zat als drummer en nog bij mijn ouders woonde. Hij was stratenmaker, hij had het goed."

De families van Piet Hölskens en Hans Martens zitten al 44 jaar met één prangende vraag: wat is er met de twee jonge vrienden gebeurd?

Jan is de laatste van de familie die hem heeft gezien, in maart 1974 bij een avondje stappen in het Deurnese café ZanziBar. "Piet zei bij binnenkomst: ik geef geen rondje want jullie zijn met te veel man. Tien minuten later ging hij weg. Als ik terugkom heb ik meer geld dan jij, zei hij toen. Maar Piet is nooit meer teruggekomen."

Die opmerking over dat geld, doet Jan vermoeden dat er iets naars is voorgevallen. "Hij is in de val gelokt. Ze hebben hem gewoon met Hans samen in de val gelokt." Het verhaal gaat dat Hans een geheime relatie had met de vrouw van een collega. "Hans was de man die gezocht werd, zogezegd. En omdat Piet er ook bij was, heeft hij die erbij genomen."

De twee verdwenen samen met de auto van Piet, een rode Fiat 850. "Kenteken 15-82 Johan Ferdinand." Jan lepelt het zo op. "Die auto had 'ie pas van mijn ouders gekregen. Hij had liever een grotere gehad, weet ik nog."

Buiten op de parkplaats van het café stonden ze nog even te praten voordat de twee wegreden in de rode Fiat. "Mijn vrouw en ik gingen naar huis en zij gingen naar noord, oost, zuid, west? Er zijn zoveel geruchten, maar de waarheid is er nog niet."

In eerste instantie maakte Jan zich niet veel zorgen. "Hij komt wel." Maar hij kwam niet, en Piet bleef eigenlijk nooit lang weg. "Dus dan moet er iets gebeurd zijn. Je gaat zoeken, maar je weet niet waar je het zoeken moet."

Vooral voor zijn moeder was het zwaar, vertelt Jan. "Die had geen rust meer om op een stoel te blijven zitten bij visite. Na vijf minuten wilde ze dan weer naar huis, voor het geval Piet weer terugkwam. Ja, het heeft haar erg aangegrepen."

Pas in 2012 kwam er nieuwe informatie over Piet. Toen vertelde iemand aan de politie dat Piet en Hans zijn vermoord, al direct in de nacht van de verdwijning. "Dat was iemand die wroeging had gekregen."

Naar aanleiding van die getuige wordt er nu dus gezocht in de plas, een paar kilometer van Deurne. "Het is een plek waar je iets kunt verstoppen. Het was toen nog kleiner dan nu", vertelt Jan. Hij realiseert zich dat de kans op succes klein is. "Wij weten ook wel dat er niet veel meer van over is. Als het nummerbord gevonden wordt, zegt dat al heel veel."

Het zou de familie opluchten als er iets wordt gevonden. "Kijk, mijn zoon is overleden door een ongeluk. Dat hebben wij een plek gegeven. En het doet mij pijn dat mijn ouders dat nooit hebben gekend."
Nog geen antwoord van Noord-Korea over top met Trump
Maandag, 09:42 NOS nieuws

Zuid-Korea zegt nog geen officiële reactie te hebben ontvangen van Noord-Korea over een top met de Amerikaanse president Trump. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un nodigde Trump vorige week uit, via de Zuid-Koreaanse veiligheidsadviseur, voor gesprekken. Tot verbazing van velen accepteerde de Amerikaanse president de uitnodiging.

Vier dagen later is er nog geen reactie uit de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. In de staatsmedia wordt met geen woord gerept over de top of eventuele voorwaarden voor gesprekken. Ook over een andere top, die tussen Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in, zwijgen de staatsmedia.

'Noord-Korea voorzichtig'

Een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse ministere van Eenwording zegt dat Noord-Korea blijkbaar de voorzichtige aanpak kiest en meer tijd nodig heeft. De top tussen Kim Jong-un en Trump zou ergens in mei moeten plaatsvinden. Waar die wordt gehouden en wat er op de agenda komt te staan, is onduidelijk. Analisten zijn sceptisch over een goede afloop vanwege de complexiteit van de kwesties die op tafel liggen.

Het duurde in het verleden wel vaker enige tijd voordat de Noord-Koreaanse staatsmedia melding maakten van ontwikkelingen. Het Amerikaanse persbureau AP zegt dat het nu mogelijk langer duurt omdat Noord-Korea bezig is te bepalen wat de boodschap is, voordat die door alle staatszenders en -kranten kan worden uitgedragen. Ook kan het volgens het persbureau zijn dat de Noord-Koreanen bang zijn dat de top toch niet doorgaat, wat mogelijk moeilijk uit te leggen is aan de bevolking.

China en Japan

Zuid-Korea stuurt ondertussen een delegatie naar China, Noord-Korea's belangrijkste bondgenoot, om de top tussen Kim en Moon te bespreken. Daarna vliegen de Zuid-Koreanen door naar Japan, dat net als de VS geregeld door Noord-Korea is bedreigd. Kim Jong-un voerde sinds 2016 drie kernproeven uit en schoot geregeld raketten af.

Trump en Kim Jong-un waren het afgelopen jaar verwikkeld in een woordenstrijd waarbij ze elkaar voor van alles en nog wat uitmaakten, zoals schurk, gangster gek, seniel en little rocket man. Ook schepte Trump op dat "zijn grote, krachtige nucleaire knop" groter is dan die van Kim Jong-un.

Overigens is er niet zoiets als een kernknop. De lanceercodes voor nucleaire wapens worden gedragen door een militair die altijd in de omgeving van de president blijft.
Disney lanceert cruise in Zuid-Europa
11 Maart, 16:18 Gazet v. Antwerpen

Goed nieuws voor wie graag op reis gaat én fan is van Disney. Vanaf de zomer van 2019 lanceert Disney Cruise Line haar eerste rondvaart in Zuid-Europa, met vertrek vanuit Italië.
Zuid-Koreaanse president opent Paralympische Winterspelen, twee Belgen komen in actie

Met een openingsplechtigheid in het olympisch stadion van Pyeongchang zijn de twaalfde Paralympische Winterspelen vrijdag op gang getrokken. De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in verklaarde de Spelen vrijdagmiddag omstreeks 13u15 (21u15 Koreaanse tijd) officieel geopend.
Kim Jong-un en Trump gaan met elkaar in gesprek
9 Maart, 01:48 NOS nieuws

De Noord-Koreaanse president Kim Jong-un en zijn Amerikaanse collega Trump gaan elkaar ontmoeten. Dat is bekendgemaakt door de nationale veiligheidsadviseur van Zuid-Korea Chung Eui-yong op een persconferentie.

Kim Jong-un heeft de Amerikaanse president een persoonlijke uitnodiging gestuurd. Hij gaf de brief tijdens een ontmoeting met een hoge Zuid-Koreaanse delegatie in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang die werd geleid door Chung. Die gaf de uitnodiging weer door aan Trump.

Volgens Chung is Trump ingegaan op de uitnodiging en wil hij de Noord-Koreaanse president in mei ontmoeten. Waar de ontmoeting gaat plaatsvinden, is niet bekendgemaakt.

Chung maakte ook bekend dat Kim Jong-un heeft gezegd dat hij zich in zal zetten voor denuclearisatie. "Kim heeft beloofd dat Noord-Korea zich zal onthouden van verdere kern- of raketproeven", zei Chung.

Hij voegde eraan toe: "President Trump waardeerde de bekendmaking en zei dat hij in mei Kim Jong-un zou ontmoeten om een permanente denuclearisatie te bereiken."
Wereldwijd gerespecteerde fotografe Sanne De Wilde opent op het Zuid expo rond albinisme: ?Ik wil het meest kwetsbare tonen?
8 Maart, 12:36 Gazet v. Antwerpen

Op het Zuid in Antwerpen loopt momenteel ?Snow White?, een tentoonstelling van de jonge fotografe Sanne De Wilde die kadert in haar gelijknamige, langlopende project rond mensen met albinisme waarmee ze al verschillende internationale fotoprijzen in de wacht sleepte.
Overvallers proberen benen Zuid-Afrikaanse triatleet af te zagen
7 Maart, 14:24 NOS nieuws

De Zuid-Afrikaanse triatleet Mhlengi Gwala heeft bij een overal bijna beide benen verloren. Drie mannen vielen de 26-jarige sporter aan toen hij in de buurt van Durban aan het trainen was op de fiets.

Gwala stopte en wilde zijn telefoon afgeven, vertelde zijn trainingspartner Sandile Shange aan de Britse omroep BBC. "Maar die wilden ze niet en zijn fiets hoefden ze ook niet."

In plaats daarvan sleepten ze Gwala de bosjes in en begonnen ze met een kettingzaag in een van zijn benen te zagen. "Totdat ze bij het bot kwamen. Toen kwam de zaag vast te zitten, omdat hij niet scherp genoeg was. Vervolgens probeerden ze het andere been." Waarom de overvallers het hadden voorzien op Gwala's benen is niet bekend.

Opgepikt

Uiteindelijk gingen de overvallers ervandoor. Gwala wist terug te kruipen naar de weg en werd daar opgepikt door een auto die hem naar een ziekenhuis bracht.

Volgens zijn trainingspartner hebben de doktoren gezegd dat Gwala weer zal kunnen lopen en rennen. "Maar het herstel zal lang duren."

Gwala zou eigenlijk deze maand meedoen aan het nationaal kampioenschap triatlon.
VS willen gezamenlijke militaire oefeningen met Zuid-Korea blijven voortzetten
7 Maart, 00:18 Skynet
Ondanks de toenadering tussen de beide Korea's, wil Washington binnenkort de gezamenlijke militaire manoeuvres met Zuid-Korea heropstarten. Dat heeft een medewerker van het Witte Huis dinsdag meegedeeld.


Zuid-Koreaanse politicus moet weg om meerdere verkrachtingen
6 Maart, 12:00 NOS nieuws

Een vooraanstaande Zuid-Koreaanse politicus heeft het veld moeten ruimen nadat hij er door een assistente van was beschuldigd dat hij haar vier keer heeft verkracht.

Deze Ahn Hee-jung was gouverneur van de provincie Chungcheong Nam en gold als een rijzende ster binnen de regerende Democratische Partij. Bij de strijd om de kandidatuur voor het presidentschap vorig jaar eindigde hij als tweede achter de huidige regeringsleider Moon Jae-in.

De assistente van Ahn beschuldigde hem er maandag in een tv-interview van dat hij haar vier keer heeft verkracht sinds ze vorig jaar juni bij hem in dienst kwam. Een keer gebeurde dat in Genève, waar haar baas een paneldiscussie van de Mensenrechtenraad van de VN bijwoonde.

Als een schaduw

Eind februari riep hij haar op een avond bij zich in zijn kantoor, waar hij excuses aanbood. "Daarna verkrachtte hij me weer", zei een emotionele Kim Ji-eun, die Ahn er verder van beschuldigde dat hij ook anderen heeft verkracht.

"Hij zei me altijd mijn gedachten en opvattingen voor me te houden en als een schaduw naast hem te staan. Ik kon geen nee zeggen, omdat ik wist hoe machtig hij was", zei Kim.

Meteen na het vraaggesprek werd Ahn door zijn partij geroyeerd. Enkele uren later maakte hij zijn aftreden en zijn vertrek uit de politiek bekend. In een bericht op Facebook bood hij zijn excuses aan, "met name aan mevrouw Kim Ji-eun. Ik vraag vergeving voor mijn domme actie. Het is allemaal mijn fout."

Enkele uren voor het interview had Ahn in een toespraak nog zijn steun betuigd aan de #MeToo-beweging.

Vergeleken met Obama

De 52-jarige Ahn is een van de eerste politici in het conservatieve Zuid-Korea die met onthullingen over seksueel wangedrag te maken krijgen. Hij was populair onder jongere liberale kiezers en werd tijdens zijn campagne voor de kandidatuur voor het presidentschap vaak met Barack Obama vergeleken.

Ahn gold als een kanshebber om president Moon, die maar een termijn kan dienen, op te volgen. Vorige maand nog gooide hij hoge ogen in een opiniepeiling over het functioneren van gouverneurs: ondervraagden vonden dat hij zijn werk goed deed en transparant was.
Belgische wetenschappers in de problemen tijdens expeditie in Zuid-Amerika
6 Maart, 09:30 Gazet v. Antwerpen

De Belgische expeditie Belgica 120 is eind februari in de problemen gekomen voor de kust van Kaap Hoorn. Dat schrijven de kranten van Vers L?Avenir dinsdag. Een Chileens schip moest hen ter hulp schieten en zette de Belgische onderzoekers af in de haven van Ushuaia.
Topontmoeting Noord- en Zuid-Korea gepland voor eind april
6 Maart, 13:12 NOS nieuws

Noord- en Zuid-Korea hebben afgesproken om eind april een topontmoeting te houden, waarbij de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zal spreken met president Moon Jae-in van Zuid-Korea. Het is voor het eerst in ruim tien jaar dat een dergelijke top wordt gehouden.

Afgelopen dagen was een hoge Zuid-Koreaanse delegatie in Pyongyang om uitvoerig met Kim Jong-un te spreken. Ook was er een diner, dat maar liefst vier uur duurde.

Het hoofd van de Zuid-Koreaanse delegatie, de nationale veiligheidsadviseur Chung Eui-yong, maakte terug in Seoul bekend dat Noord-Korea er niet aan hecht zijn nucleaire programma voort te zetten, als er tenminste geen militaire dreiging tegen het land is en de veiligheid van het regime wordt gegarandeerd. Noord-Korea heeft beloofd dat het geen conventionele wapens of kernwapens tegen zijn zuidelijke buurland zal inzetten.

Felle retoriek

Ook staat Noord-Korea open voor gesprekken met de VS, waarbij ontmanteling van het nucleaire programma en normalisering van de relatie mogelijke gespreksonderwerpen zijn. Als het daadwerkelijk tot gesprekken komt zou Noord-Korea bereid zijn om kernproeven en testvluchten met raketten op te schorten.

De ontmoeting moet plaatsvinden in een grensdorp. Het zou de derde topontmoeting tussen beide landen ooit worden. Om de militaire spanningen te verlichten, komt er een directe communicatieverbinding tussen beide presidenten. Ze zullen elkaar in de aanloop naar de top via deze verbinding al spreken, zei Chung Eui-yong.

Daarmee lijkt de ontspanning tussen de beide Korea's, die voor en tijdens de Olympische Spelen in Zuid-Korea al zichtbaar werd, door te zetten. Afgelopen jaar lagen Noord-Korea enerzijds en de VS en Zuid-Korea anderzijds juist voortdurend met elkaar in de clinch en bestookten de leiders Kim Jong-un en Donald Trump elkaar met felle retoriek. Het zag er toen helemaal niet naar uit dat op zo'n korte termijn een topontmoeting mogelijk zou zijn.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be