NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Zuckerberg

2News.be / Trefwoorden / Zuckerberg

Europese parlementsleden willen Zuckerberg zelf kunnen ondervragen
Woensdag, 21:48 Skynet
Antonio Tajani, de voorzitter van het Europees Parlement, wil dat Facebook-topman Mark Zuckerberg persoonlijk aan de parlementsleden uitleg komt geven over het grote privacyschandaal. In een brief benadrukt Tajani dat de komst van Zuckerberg naar het Europees Parlement "absoluut noodzakelijk" is.


Almacht Zuckerberg bij Facebook onder vuur
Maandag, 15:30 De Tijd
14:57 Enkele grote Amerikaanse investeerders stellen zich vragen bij de manier waarop Mark Zuckerberg bij Facebook als CEO, voorzitter én hoofdaandeelhouder alle touwtjes stevig in handen heeft.


Week in beeld: van Syrië tot Zuckerberg
14 April, 16:36 NOS nieuws

Veel ogen waren deze week gericht op de Verenigde Staten. Facebookbaas Mark Zuckerberg moet verantwoording afleggen over de lekken bij Facebook. Heel moeilijk krijgt hij het niet in de Senaat.

In de Syrische plaats Douma vallen tientallen doden bij een vermoedelijke gifgasaanval. Veel westerse landen denken dat het gaat om chloorgas en dat de Syrische president Assad erachter zit. Vanochtend zijn door de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk bombardementen uitgevoerd op Syrië.

In Nederland aandacht voor Rutte in China, Peter R. de Vries in de rechtszaal, neushoorntje Naomi en SP-Kamerlid Kwint in z'n T-shirt.

En in deze week in beeld natuurlijk de World Press Photo van het jaar, gemaakt door de Venezolaanse fotograaf Ronaldo Schemidt.

We hebben deze week ook in video samengevat, bekijk het hieronder:
Wie Zuckerberg in het Congres zag draaien en liegen, zag alles wat je bij een ceo van Philip Morris ook ziet
12 April, 20:48 Volkskrant
Het was geen leuke week voor Mark Zuckerberg, de oppergod van Facebook. Eerst moest hij van de top van de digitale Olympus afdalen om zich te laten verhoren door het Amerikaanse Congres. Daarna kreeg hij ver weg aan de Noordzee te maken met de feestelijke actie Bye Bye Facebook van de widely watched Dutch comedian (Reuters) Arjen Lubach. Ettelijke tienduizenden mensen schijnen naar het voorbeeld v


Op cruciale vragen komt zijn team later terug, zei Zuckerberg zeker veertig keer
12 April, 00:24 Volkskrant
Amerikaanse Congresleden bestookten de Facebookbaas met vragen over privacyschendingen, maar bevredigende antwoorden kwamen er niet. Wel erkende Mark Zuckerberg dat zijn bedrijf te groot was geworden om toezicht op te houden. 'Meneer Zuckerberg', vroeg Congreslid Frank Pallone woensdag tijdens de hoorzitting in Washington aan de baas van Facebook, 'gaat u de standaardinstellingen van Facebook zo v


Heeft Mark Zuckerberg een monster geschapen waarover nu zelfs zijn schepper geen controle meer heeft?
11 April, 23:48 Volkskrant
Op The Daily, de podcast van The New York Times, ging het gisteren over Facebook - op alle podcasts ging het gisteren over Facebook, en in alle kranten, op de radio, op Twitter en op Facebook ging het gisteren ook over Facebook. Want de baas van Facebook werd voor de tweede achtereenvolgende dag ondervraagd door Amerikaanse volksvertegenwoordigers en om acht uur gisteravond begon het grote event B


Zuckerberg had het op dag twee toch een stuk moeilijker
11 April, 22:00 NOS nieuws

Waar gisteren de indruk ontstond dat Facebook-topman Mark Zuckerberg als een soort kleinzoon zijn opa en oma uitleg gaf, was daar vandaag bij de Amerikaanse hoorzitting geen sprake van. De leden van het Huis van Afgevaardigden waren scherper en durfden Zuckerberg meer te onderbreken, waar de 33-jarige miljardair niet altijd blij mee was.

Zo confronteerde een Congreslid dat Silicon Valley vertegenwoordigde Zuckerberg meerdere keren met het feit dat hij niet in staat was om de manier waarop zijn bedrijf data verzamelt in heldere taal uit te leggen.

Schaduwprofielen

Een andere Afgevaardigde vroeg Zuckerberg naar de data die Facebook verzamelt van mensen die niet eens actief zijn op het platform. Dit worden schaduwprofielen genoemd. Hoewel het begrip bekend is onder programmeurs zei Zuckerberg dat hij daar geen "specifieke kennis" over had. Het Congreslid vond het daarnaast een slechte zaak dat niet-Facebookers er pas achter kunnen komen welke data bedrijf van hen verzamelt als ze lid worden.

Hij werd ook kritisch bevraagd over hoe Facebook gebruikers volgt als ze zijn uitgelogd. Daarbij viel op dat Zuckerberg zijn best deed om de vragen te ontwijken.

De Facebook-baas zei verder vaak dat hij informatie niet paraat had en daarop later wilde terugkomen. Dat toont ook meteen de zwakte aan van deze hoorzittingen: ook al doen de politici hun best om kritische vragen te stellen - waarbij de een meer focust op de VS dan de ander - ze hebben slechts een paar minuten spreektijd. Dus als ze vandaag eenmaal goed op weg waren, en een poging deden om door te vragen, werden ze door de voorzitter afgebroken.

Daarnaast is er nog steeds geen duidelijkheid of er meer bedrijven zijn die via apps op grote schaal gebruikersgegevens hebben verzameld. Er volgde wel een iets duidelijker tijdspad dan gisteren: Zuckerberg denkt voor dit onderzoek een paar maanden nodig te hebben. Waar hij wel een duidelijk antwoord op had, was of hij bij de 87 miljoen getroffen gebruikers hoort: ja.

Een onderwerp dat meerdere malen werd aangehaald waren de dames Diamond & Silk, een Afro-Amerikaans duo dat op Facebook in video's zijn steun uitspreekt voor president Trump (hij is bovendien een fan). Ze worden sinds september gecensureerd en kregen vorig week een mail van het bedrijf dat hun video's onveilig zijn.

Die analyse, zegt Facebook tegen The Washington Post, was verkeerd. De kwestie leidde tot veel vragen vanuit de met name conservatieve politici die Zuckerberg ondervroegen.

Daarnaast werd de topman ook gevraagd naar diversiteit binnen het bedrijf. Op de vraag of hij op korte termijn een Afro-Amerikaan zou toelaten tot het dagelijkse bestuur reageerde Zuckerberg niet.

Ruim tien uur aan hoorzittingen

Aan het einde van vandaag had Zuckerberg er meer dan tien uur aan hoorzittingen op zitten. Ook al was de toon scherper dan gisteren, er is geen reden om te denken dat de topman gehavend uit de gesprekken is gekomen.

Het algemene gevoel dat bij zowel senatoren en Afgevaardigden lijkt te overheersen is dat er iets moet veranderen. Daarnaast heeft Zuckerberg aangegeven open te staan voor regulering, maar het Amerikaanse congres kwam tijdens de hoorzittingen niet met een eenduidig concreet idee hierover.
Politici tegen Zuckerberg: 'Waarom zouden we je vertrouwen?'
11 April, 18:24 De Tijd
17:56 Op de tweede dag van de hoorzittingen in het Amerikaanse Congres pakken de parlementsleden Facebook-CEO Mark Zuckerberg gevoelig steviger aan over de lakse behandeling van persoonsgegevens.


Zuckerberg: ook mijn gegevens in handen Cambridge Analytica
11 April, 17:48 NOS nieuws

Ook de gegevens van Facebook-topman Mark Zuckerberg zelf zijn in handen gekomen van databedrijf Cambridge Analytica. Hij antwoordde dat op een vraag van een lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Vandaag is de tweede dag dat Zuckerberg wordt gehoord door het Congres in Washington.

De 33-jarige miljardair hoort dus tot de 87 miljoen potentieel getroffenen. Toen Facebook dit aantal vorige week naar buiten bracht, benadrukte het bedrijf dat dit niet per se betekent dat al deze de data ook daadwerkelijk in handen zijn gekomen van het databedrijf. Het sociale netwerk heeft gerekend met een absolute bovengrens.

Scherper dan gisteren

De hoorzitting vandaag in het Huis van Afgevaardigden begon om 16.00 uur Nederlandse tijd en lijkt tot nu toe wat scherper te zijn dan gisteren, toen de Senaat aan de beurt was. Wel hebben de vragenstellers allemaal weinig tijd om echt de diepte in te gaan: na vier minuten spreektijd moeten ze stoppen.

Een andere afgevaardigde vroeg aan Zuckerberg of het bedrijf van plan is om een aanklacht in te dienen tegen Cambridge Analytica of tegen Aleksandr Kogan, de ontwikkelaar van de app waarmee de data werden verzameld. Zuckerberg zegt dat Facebook daarnaar kijkt.

Zuckerberg begon de zitting met dezelfde verklaring als gisteren, waarin hij zijn excuses aanbood voor wat er is gebeurd. Hij beloofde verder dat de strengere Europese regelgeving ook zal gelden voor de VS. Volgens sommige journalisten was zijn toon daarin steviger dan gisteren.
De belangrijkste uitspraken van Mark Zuckerberg over Facebook-beleid
11 April, 17:12 Techzine
Gisteravond vond een hoorzitting plaats in de Amerikaanse Senaat, waar Facebook-CEO Mark Zuckerberg verantwoording moest afleggen rond het Cambridge Analytica schandaal. In dit artikel vatten we de belangrijkste opmerkingen van Zuckerberg samen. De CEO van het bedrijf kwam er eenvoudig vanaf. Dat kwam vooral doordat een boel van de Senatoren niet helemaal op de hoogte […]


Onze huisdichter over Mark Zuckerberg: 'De dataduivel doet zijn duimpje omhoog'
11 April, 11:12 Volkskrant
De dataduivel doetZijn duimpje omhoog Voordat hij met  Vlammend zwaard Ons beroofd vanMe Myself and I Pas als de lichamenZijn leeg gesuckt En hij ieders nierenHeeft geshared Is daar z'n digitaal heiland:Een face zonder book.Johnny Ceres Jr.


Zuckerberg: Facebook gebruikt geen audio-opnames van mobiele apparaten
11 April, 08:18 Tweakers
Mark Zuckerberg heeft dinsdagavond tijdens een hoorzitting van een Amerikaanse Senaatscommissie gezegd dat Facebook geen gebruikmaakt van audio-opnames afkomstig van microfoons van mobiele apparaten, om meer over de gebruikers te weten te komen.


Privacyschandaal Facebook - Senatoren leggen Zuckerberg vijf uur lang het vuur aan de schenen
11 April, 03:06 Skynet
In het Amerikaanse Congres is de eerste hoorzitting met Facebook-oprichter en -CEO Mark Zuckerberg ten einde gelopen. In de marathonzitting van meer dan vijf uur in Senaatscommissies Handel en Justitie verontschuldigde Zuckerberg zich uitvoerig en gaf hij te kennen dat Facebook tienduizenden apps zou screenen. Opmerkelijk is ook dat Zuckerberg zich liet verrassen door een vraag over zijn persoonlijke gegevens.


Zuckerberg heeft kennelijk nog steeds geen idee wat er gebeurd is
11 April, 02:12 Volkskrant
Het is 'zeer wel mogelijk' dat er grote overlap is tussen de 87 miljoen Facebook-gebruikers die Cambridge Analytica bemachtigde en de 126 miljoen die door het Russische Internet Research Agency met propaganda werden bestookt, zei Mark Zuckerberg dinsdag tijdens een hoorzitting voor de Amerikaanse Senaat. 'Dat zijn we nu aan het uitzoeken.' Als dat waar is, zou dat betekenen dat er een connectie is


Een (uiteindelijk) ontspannen Zuckerberg kreeg het niet heel lastig
11 April, 02:12 NOS nieuws

Facebook-topman Mark Zuckerberg moet gedacht hebben dat hij in de Senaat op het rooster gelegd zou worden. Het werd een heel andere avond, waarbij hij op sommige momenten zelfs de meest eenvoudige vragen moest beantwoorden. Daardoor wist Zuckerberg zich goed staande te houden.

De topman was uitgenodigd door twee Senaatscommissies om tekst en uitleg te geven over het grote privacyschandaal rond Cambridge Analytica. Hierbij zijn gegevens van maximaal 87 miljoen mensen zonder toestemming verzameld en in handen gekomen van dat Britse databedrijf (dat overigens ontkent gegevens van zoveel mensen te hebben gehad).

Dat kwam niet per se door een gebrek aan motivatie - het is duidelijk dat de Amerikaanse politiek deze verhoren belangrijk vindt - maar vooral doordat een groot deel van de aanwezige Senaatsleden onvoldoende kennis van zaken had. Bovendien wisten de senatoren in de 4 minuten die ze ieder kregen hun vraag niet altijd even goed te formuleren. Een senator leek op een gegeven moment zo in de war te zijn dat hij sprak over e-mailen via WhatsApp.

Aan het begin van de zitting oogde Zuckerberg erg gespannen. Daardoor ontstond de indruk dat het hij wel eens lastig zou kunnen krijgen. Dat veranderde gaandeweg.

Zuckerberg kreeg al gauw de vraag die tot nu toe onbeantwoord bleef: zijn er andere gevallen bekend waarbij apps data van gebruikers zonder toestemming hebben verzameld. Zuckerberg, die ongetwijfeld rekening had gehouden met die vraag, kon toch geen concreet antwoord geven. "Mijn team komt daarop terug", zei hij. Een antwoord dat hij die avond vaker zou geven.

Dat terwijl zakenzender CNBC afgelopen zondag melding maakte van het bestaan van CubeYou. Die app zou op dezelfde wijze als 'This Is Your Digital Life' - de app die Cambridge Analytica van de data voorzag - gegevens hebben verzameld. Facebook liet zondag aan CNBC weten CubeYou te schorsen en de zaak te onderzoeken. Zuckerberg zei daar in de Senaat niets over.

Hij betuigde wel spijt over het feit dat Facebook in 2015 besloot dat het niet nodig was om gebruikers in te lichten over de dataverzameling door Cambridge Analytica.

In welk hotel zit u?

Twee van de meest memorabele momenten van de avond, waren twee vragen over wat Zuckerberg zelf zou willen delen. "Wilt u aan ons vertellen in welk hotel verbleef gisteren? En wilt u delen met wie u heeft ge-smst?" "Nee", antwoordde Facebook-topman Mark Zuckerberg tot twee keer toe. Deze vragen waren bedoeld om aan te tonen dat Zuckerberg - net als de gebruikers van Facebook - is gesteld op zijn privacy.

Een andere senator was nog scherper: "De gebruikersovereenkomst van Facebook zuigt." De senator in kwestie adviseerde de topman vervolgens om die thuis te gaan herschrijven.

De hoorzitting ging alle kanten op. Zo waren er vragen over de Russische inmenging op sociale media, zoals is geconstateerd tijdens de verkiezingen in 2016. Zuckerberg benadrukte dat ze daar met het oog op de tussentijdse verkiezingen scherp naar kijken.

Ook werden de problemen in Myanmar besproken, waar op Facebook veel haatzaaiende content wordt verspreid. Hij greep dat moment aan om aan te geven dat hij toekomst ziet in het gebruik van kunstmatige intelligentie: zelflerende computers die misbruik kunnen signaleren, waardoor bijvoorbeeld haatzaaiende content eerder kan worden verwijderd. De topman denkt dat het nog jaren kan duren voordat ze dit probleem onder controle hebben.

Verder werd Zuckerberg gevraagd welke verantwoordelijkheid Facebook draagt. Het is een langlopende discussie of het bedrijf moet worden gezien als een techbedrijf of als een mediabedrijf; voor de laatste categorie gelden strengere regels. Zuckerberg erkende dat zijn platform verantwoordelijk is voor wat er wordt geplaatst, maar dat het alsnog geen mediabedrijf is omdat het zelf niet die content produceert.

Daarnaast werd aan de Facebook-topman gevraagd of hij zijn platform als monopolie ziet. "Zo voelt het niet voor mij", was zijn antwoord daarop. Er zijn inderdaad alternatieven voor Facebook, maar gezien de grootte van het platform is het de vraag of Facebook alsnog niet te veel macht heeft.

Dubbelingen

Maar, Zuckerberg kwam geen moment echt in moeilijkheden. Dat kwam door een waarschijnlijk zeer zorgvuldige voorbereiding aan zijn kant, maar ook doordat al vrij snel duidelijk werd dat de vorm van de bijeenkomst zich eigenlijk vrij slecht leent voor het onderwerp. De senatoren leken op sommige momenten vooraf bedachte vragen uit te spreken zonder daarbij rekening te houden met wat er al was gezegd. Daardoor ontstonden dubbelingen.

Vanwege de tijdsdruk was het voor Zuckerberg ook niet heel lastig om ingewikkelde vraagstukken af te doen met antwoorden als "dat is een goed punt, daar moeten we het met elkaar over hebben".

Dat Zuckerberg het niet lastig kreeg, is ook te merken aan de beurskoers. Die schoot gaandeweg de avond omhoog en leverde het platform - en daarmee Zuckerberg zelf - vele miljarden op. Met andere woorden: beleggers zijn tot nu toe tevreden met zijn uitleg.

Tegelijkertijd klonk er wel een zekere dreiging uit de hoorzitting, die zich alleen niet direct zal vertalen in gevolgen voor Facebook. Zo werd aan het begin gezegd dat als het Facebook en andere techbedrijven niet lukt om de problemen omtrent privacy op te lossen, de politiek dat zal doen. Maar wat de gevolgen daarvan zijn, moeten nog afwachten.

Op woensdag volgt nog een hoorzitting, dan met twee commissies van het Huis van Afgevaardigden. De kans is groot dat dat een herhaling van zetten wordt.
De hyperintelligente Zuckerberg toont zich onnozel
10 April, 22:36 Volkskrant
Facebook is niet in staat gebleken tot effectieve zelfregulering. Nu zijn de overheden aan zet. Is de naïviteit van Mark Zuckerberg geloofwaardig? In de vooraf vrijgegeven verklaring die de Facebookbaas vandaag zal voorlezen aan Amerikaanse volksvertegenwoordigers, buigt hij deemoedig het hoofd, maar zet zichzelf ook neer als slachtoffer van de situatie. Hij zal schetsen hoe zijn 'idealistische en


Zuckerberg: ?Facebook zal altijd gratis blijven?
10 April, 22:18 Emerce
Zuckerberg wil ondanks de crisis waarin het verzeild is geraakt geen betaalde versie van Facebook zonder gerichte marketing introduceren. "Onze ervaring is dat gebruikers relevante advertenties willen in plaats van helemaal geen advertenties. Gebruikers kunnen zelf bepalen hoeveel informatie ze willen delen."


Zuckerberg heeft geen zicht op andere datalekken, zegt hij in Senaat
10 April, 22:00 NOS nieuws

Facebook weet niet of nog meer bedrijven via apps die zonder toestemming data van gebruikers hebben verzameld. Dat heeft topman Mark Zuckerberg gezegd in de Amerikaanse Senaat.

Senator Grassley vroeg de topman of er andere gevallen dan dat van Cambridge Analytica bekend zijn of voorbeelden van apps die data niet hebben verwijderd en dat wel hadden moeten doen. Zuckerberg antwoordde daarop dat hij daar geen informatie over heeft en ervoor zal zorgen dat zijn team daarop terugkomt.

Dat is opvallend, omdat Zuckerberg die vraag van mijlenver had zien aankomen. Daarnaast meldde zakenzender CNBC eerder een tweede geval: CubeYou. Daar is nog niet zoveel over bekend, maar het blijft wel gek dat Zuckerberg hier niets over zegt. Facebook heeft CubeYou geschorst en onderzoekt de zaak.

Vervolgens werd hem door senator Nelson gevraagd of Facebook ooit een abonnementsmodel zou overwegen. Daar is nooit sprake van geweest en Zuckerberg benadrukte dat een verdienmodel gebaseerd op reclame het beste werkt voor zijn bedrijf.
Zuckerberg getuigt voor Amerikaanse senaat
10 April, 21:24 De Tijd
20:52 In Washington is dinsdag de langverwachte hoorzitting in het Congres gestart van Facebook-topman Mark Zuckerberg over het privacyschandaal bij het socialemediabedrijf.


Tientallen kartonnen klonen van Facebookbaas duiken op met duidelijke boodschap: ?Fix Fakebook?

Op de dag dat Mark Zuckerberg verschijnt voor het Amerikaanse Congres, zijn in Washington tientallen kartonnen lookalikes van de Facebook-topman verschenen. Dat melden Amerikaanse media.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be