NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Zolder

2News.be / Trefwoorden / Zolder

Politie controleert op overlast bij Turkse huwelijken in Heusden-Zolder en Genk
Vrijdag, 14:00 Skynet
Zowel in Heusden-Zolder als in Genk werden onlangs in het openbaar geweerschoten gelost tijdens trouwstoeten. De politie zal daarom controles uitvoeren bij Turkse huwelijken om overlast tegen te gaan en de veiligheid te garanderen.


Kettingbotsing veroorzaakt verkeersellende op E314 in Heusden-Zolder
19 April, 11:36 Skynet
Een kettingbotsing met zes voertuigen heeft vanochtend de nodige verkeersellende veroorzaakt op de E314 in Heusden-Zolder, in de richting van Lummen.


Hoe een stuk Zolder-curbstone PG Motorsport bijna uit de race sloeg...
10 April, 06:36 Autosport
We schreven in de aanloop naar de Belcar-seizoensopener in het kader van het New Race Festival dat Circuit Zolder de omloop onder handen nam, met onder meer het uitfrezen en opnieuw schilderen van enkele curbstones. Helaas kreeg niet elk stukje van het circuit dezelfde behandeling. De PG Motorsport Porsche 991 van Jos Menten en Thijs Heezen mocht afgelopen weekend ei zo na de handdoek werpen toen een stuk curb met vier lagen verf afbrokkelde en de bumper doorboorde op weg naar de radiator. Als bij wonder werd het brokstuk gestopt alvorens dit het koelsysteem van de 991 bereikte. Paul Geeris, teamchef van het Nederlandse team, doe zijn relaas aan Autosport.be.


Guy Geurts viert kwarteeuw als stem van Zolder!
7 April, 13:42 Autosport
Guy Geurts, waarschijnlijk de meest gekende autosportstem in de paddock van Circuit Zolder, is afgelopen middag in de bloemetjes gezet op het Limburgse circuit. De reden voor de feestvreugde: de 25-jarige loopbaan van "The Voice of Circuit Zolder" als speaker, maar ook als persverantwoordelijke voor het circuit.


Belgium Driver Academy mikt op 24 Hours of Zolder met jonge wolven
6 April, 22:06 Autosport
Belgium Driver Academy, voorheen gekend als Euroracing, is reeds jaren een vaste waarde op de Belgische circuits. We zagen de troepen van Christophe Pampel aan de start verschijnen van menig Belgische race met verschillende wagens van toerisme's tot prototypes. Meermaals zagen we jonge rijders plaatsnemen in het kuipje en dat was een bewust keuze volgens pater familias Christophe. Die weg wil de Antwerpenaar verder inslaan en daarbij wil hij jong Belgisch talent een een springplank bieden naar een volwaardige carrière in de autosport. Hij deed zijn plannen uit de doeken voor Autosport.be in de paddock van Circuit Zolder.


Heli Racing: "We hebben de 24H van Zolder gemist"
6 April, 20:54 Autosport
Terug van weggeweest deze jaargang van het Belcar Endurance Championhip: Heli Racing met de potente BMW 1 Diesel. De troepen van Gunther Van den Hove besloten recent om het volledige Belcar Endurance Championship af te werken, nadat ze vroeger al aan de start verschenen van de 24 Hours of Zolder. Autosport.be sprak met de Gentenaar over de plannen voor dit seizoen en de beweegredenen om te starten in de Belcar.


NRF: Gilles Magnus & Alessio Picariello op vierde Team WRT Audi
5 April, 21:24 Autosport
Team WRT zet dit jaar in de Blancpain GT Series Sprint Cup vier Audi R8 LMS in. Voor de openingswedstrijd in Zolder waren de rijdersbezettingen van drie van de vier wagens al eerder gekend maar wie het vierde exemplaar bemant werd vandaag pas duidelijk. Met Alessio Picariello en Gilles Magnus krijgt de Audi #3 een volledig Belgische bezetting, die het in de Silver Cup zal opnemen tegen vijf andere wagens.


Circuit Zolder onder handen genomen
4 April, 12:24 Autosport
In de aanloop naar de start van het seizoen 2018 zijn er een aantal wijzigingen op en rond Circuit Zolder uitgevoerd. Bezoekers van de recente track- en testdays zullen alvast gemerkt hebben dat de voornaamste invalsweg naar het circuit, de Kerkstraat, onder handen genomen werd. De bereikbaarheid van de Limburgse omloop blijft echter gegarandeerd, zeker voor het bezoek van de Blancpain GT Series dit weekend. In het kader van de hernieuwing van de FIA veiligheidslicentie werden er ook enkele kleine aanpassingen uitgevoerd aan het circuit zelf.


Sam Dejonghe en Gregory Eyckmans moeten voor vuurwerk zorgen in Zolder
2 April, 10:36 Autosport
Sam Dejonghe en Gregory Eyckmans zullen aan de start staan van de openingsmanche van het European GT4 Championship te Circuit Zolder, later deze week. Dat nieuws is geen late 1 april-grap, maar werd zopas officieel bevestigd door SRT. SRT zet dit weekend overigens drie Mercedes AMG GT4 in, nadat het vorige week het laatste exemplaar in ontvangst nam. Naast Dejonghe komen ook Nicolas Vandierendonck en Johan Vannerum in actie op een zusterwagen, terwijl Louis-Philippe Soenen in zijn eentje de derde Mercedes-AMG GT bemant.


Circuit Zolder, donderdag 29 maart 2018 ? Internationale testdag / Petrolhead Thursday
30 Maart, 07:36 Autosport
Foto's: Circuit Zolder, donderdag 29 maart 2018 ? Internationale testdag / Petrolhead Thursday


Zolder: 21 GT3's aan de start - Boutsen Ginion van de partij
29 Maart, 11:48 Autosport
21 GT3 bolides zakken volgende week af naar Limburg voor de openingsmanche van de Blancpain GT Series Sprint Cup. Het veld mag dan wel wat gekrompen zijn ten opzichte van vorig jaar, de diversiteit, kwaliteit en vooral het spektakel zal er hoogstwaarschijnlijk niet onder lijden. Naast de 20 wagens die het volledige seizoen afwerken zorgt Boutsen Ginion voor een extra Belgische toets door een Lamborghini Gallardo R-EX in te schrijven, weliswaar voor de twee Franse gentlemenrijders Claude-Yves Gosselin en Pierre Feligioni. De openingsmanche in Zolder vormt tevens het debuut van het nieuwe Sprint format, met twee gelijkwaardige races op zaterdag en zondag.


F1-piloot Thierry Boutsen krijgt eigen chicane op Circuit van Zolder
22 Maart, 07:00 Gazet v. Antwerpen
Het Circuit Zolder heeft de kleine chicane van haar circuit vernoemd naar Thierry Boutsen, één van onze meest succesvolle F1-piloten ooit. De 'kleine chicane' op het circuit werd omgedoopt tot de ?Thierry Boutsen Chicane?.


Thierry Boutsen gaat Zolder Historic GP promoten
21 Maart, 07:12 Autosport
Dinsdag 20 maart zakte een fimploeg bestaande uit studenten en leerkrachten van LUCA School of Arts af naar Circuit Zolder. Het doel: een promotiefilm maken voor de Zolder Historic GP met niemand minder dan Thierry Boutsen in de hoofdrol.


Collaboratie op de zolder van het Taxandriamuseum
15 Maart, 14:00 Gazet v. Antwerpen
Op de zolder van het Taxandriamuseum geeft Koen Aerts vanavond om 20u een lezing over de beeldvorming van de bevrijding, de collaboratie en de repressie.


Werken nabij Circuit Zolder: ken de omleidingen!
14 Maart, 13:36 Autosport
Deze week is er een aanvang gemaakt met de werken aan de Kerkstraat, de toegangsweg richting Circuit Zolder. In meerdere bouwfases wordt er gewerkt aan veilige en van de rijweg gescheiden fiets- en voetpaden, verbeterde bushaltes, oversteekplaatsen en het kruispunt Kerkstraat/Zwembadstraat. Ondanks dat de werken de nodige hinder zullen opleveren, blijft Circuit Zolder goed bereikbaar.


Appartementsbrand in Oudergem: 11 mensen gered, maar na bluswerken vindt brandweer lichaam op zolder
11 Maart, 19:18 Gazet v. Antwerpen

Bij een brand in een appartementsgebouw aan de Koninklijke Jachtlaan in de Brusselse gemeente Oudergem is zondagochtend een man om het leven gekomen. Dat meldt de Brusselse brandweer. De brandweer heeft elf mensen kunnen redden, onder hen vijf kinderen. Het parket stelt een onderzoek in naar de omstandigheden van de brand.
Nico Verdonck snelste op de GT4 Zolder Official Test Day
9 Maart, 21:24 Autosport
Nico Verdonck zette donderdag op de GT4 Zolder Official Test Day de snelste tijd neer, onze landgenoot was met de PROsport Performance Porsche Cayman de snelste zowel tijdens de morgen- als bij de namiddagsessies. Verdonck reed in de morgen een tijd in 1:40.599, tijdens de middagpauze begon het te regenen waardoor de piste er voor de rest van de dag nat bij lag ,wat zijn invloed had op de tijden. Verdonck klokte een ronde in 1:41.977, voldoende om opnieuw alle andere deelnemers achter zich te laten.


Circuit Zolder, donderdag 8 maart 2018 ? Curbstone & Pré Season test GT4 European Series
9 Maart, 00:12 Autosport
43 GT4 bolides namen vandaag deel aan de Pré Season test van de GT4 European Series. Het was wel even wennen bij de eerste rondjes van die GT4 bolides vanmorgen om al die gekende bolides uit het GT3 kampioenschap nu plots te zien in een light versie. Daarnaast stonden er ook enkele tracksessies van Curbstone op het programma waarbij enkele interessante wagens de baan opzochten. Zo zagen we Van der Horst Motorsport met 2 nieuwe Lamborghini's Huracan Super Trofeo alsook Boutsen Ginion Racing met een Lamborghini Gallardo GT3.


New Race Festival: Propvol programma voor openingsweekend Circuit Zolder (+ Timing)
19 Februari, 21:12 Autosport
Met nog net iets meer dan een maand te gaan voor de opening van het Belgische circuitseizoen komt SRO naar buiten met de timing voor de eerste manche van de GT Sprint Cup die plaatsvindt in het kader van het New Race Festival te Circuit Zolder. Wat direct opvalt, is de goedgevulde timing, want naast de twee races voor de Blancpain GT Series Sprint Cup, staan er ook wedstrijden voor de GT4 European Series, het Belcar Endurance Championship, de Belcar Historic Cup en de Belcar Youngtimer Cup op het programma. De racewagens nemen al van vrijdag 9u15 bezit van de piste en pas zondag om 18u25 keert de stilte op het circuit weer. Hieronder vindt u de voorlopige timing voor het New Race Festival.


Circuit Zolder, donderdag 8 februari 2018 ? Internationale testdag
8 Februari, 21:12 Autosport
Zo we zijn weer vertrokken voor de donderdag trainingsdagen op Circuit Zolder en hopelijk krijgen we in 2018 drukbezochte en interessante Internationale testdagen. Terwijl de belangstelling vorige week nog totaal achterwege bleef met slechts één kandidaat in de namiddag, telden we vandaag toch al vijf gegadigden. Drie Duitse en twee Belgische teams trotseerden het koude asfalt maar genoten regelmatig ook al eens van een winterzonnetje dat bij momenten even kwam piepen van achter de wolken.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be