NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Zit


?Bitcoin zit verstrikt in contradicties'
Gisteren, 12:30 De Tijd
12:09 Hoe wilder de waarde van de bitcoin omhoogschiet, hoe minder geschikt de digitale munt is als hťt betaalmiddel van de toekomst. Het is maar een van de contradicties waarmee de bitcoin worstelt, zegt m...


Topman Borgerhoutse drugsbende meldt zich bij het gerecht en zit in cel
Gisteren, 10:06 Gazet v. Antwerpen

De 29-jarige Naserdine T. heeft zich gemeld bij het gerecht en zit in de gevangenis. De man werd gezocht in het kader van een grootschalig onderzoek naar drugshandel.
'Wie zit te wachten op de langzamerhand doorgeschoten ontwikkeling van automatisering?'
Gisteren, 02:18 Volkskrant
De ingezonden lezersbrieven van zaterdag 18 november 2017. In Opinie en Debat van 16 november houdt Adelbert Bronkhorst een pleidooi voor goed gebruik van kunstmatige intelligentie. Wat mij opvalt is dat kennelijk niemand vraagtekens zet bij de ontwikkeling en het gebruik ervan. De vraag is wie er zit te wachten op deze langzamerhand doorgeschoten ontwikkeling van automatisering, waarbij ernaar wo


Mugabe zit er nog, de onderhandelingen over zijn vertrek gaan door
Vrijdag, 08:48 NOS nieuws

Het leger van Zimbabwe zegt dat de gesprekken met president Mugabe over zijn vertrek worden voortgezet. Twee dagen na de machtsgreep van de militairen is dictator nog altijd niet weg.

Dat duidt erop dat de dictator die het land 37 jaar leidde, eisen kan stellen. Toch lijkt zijn vertrek onvermijdelijk.

"Er is geen weg terug", zei een hooggeplaatste bron in Mugabe's ZANU-PF. De partij stelt vandaag een resolutie op waarin staat dat Mugabe dit weekend moet aftreden. Als hij dat niet doet, wordt volgende week een afzettingsprocedure in gang gezet.

Op straat gaat het normale leven door. In de hoofdstad Harare trekt de bevolking zich weinig aan van de pantserwagens op straat. "Ik heb alleen maar opluchting aangetroffen", zei correspondent Bram Vermeulen gisteren.

De Nederlandse ambassade in Harare is weer open. In verband met de onzekere situatie ging hij woensdag dicht, toen het leger de macht naar zich toe trok. Nederlanders in Zimbabwe wordt wel aangeraden alert te zijn en het lokale nieuws goed te volgen.
?Afval verminderen zit in kleine dingen?
Vrijdag, 02:13 Gazet v. Antwerpen

De inwoners van Rijkevorsel zijn al enkele jaren kampioen als het aankomt op zo weinig mogelijk restafval produceren. Volgens Kevin Maes, die een gezin heeft met twee jonge kinderen, is het helemaal niet moeilijk om je afvalberg te verkleinen.
25-jarige Will Still, jongste coach ooit in BelgiŽ: ?Op korte tijd geleerd hoe devoetbalwereld echt in elkaar zit?
Donderdag, 19:36 Gazet v. Antwerpen

Als jongste coach in de geschiedenis van het Belgische voetbal stond Will Still (25) de laatste weken in alle kranten en magazines, maar sinds zijn optreden in Sportweekend op 22 oktober ventileerden zelfs grote analisten als Filip Joos en Peter Vandenbempt een mening over hem. En die was niet positief. ?Toen dacht ik: amai, werkt het zo?? Nadien haalde hij met het zwalpende Lierse wel een knappe twaalf op twaalf.
Eerste Bosatlas over voetbal: 'geen sport zit zů diep in onze poriŽn'
Donderdag, 18:25 NOS nieuws

Zo'n 183.000 gele kaarten en 17.000 rode kaarten in een seizoen is geen uitzondering, een Nederlander woont gemiddeld 1,6 kilometer van een voetbalveld en ťťn op de zeven kijkers naar NOS Studio Sport doet dat met het bord op schoot.

Het zijn zomaar een paar weetjes uit de allereerste Bosatlas van het Nederlandse Voetbal. Die is vandaag in Zeist gepresenteerd en overhandigd aan alle Eredivisie-directeuren. Het is de eerste keer dat Nederlands populairste sport een eigen uitgave krijgt. De Bosatlas telt 212 pagina's en bevat meer dan 500 visualisaties en foto's over voetbal.

"Er is geen sport die zo diep is doorgedrongen in de poriŽn van onze samenlevingen als voetbal", zegt sporthistoricus Jurryt van de Vooren, die meeschreef aan de Bosatlas, in het Radio 1-programma Met het Oog op Morgen. Hij vertelde in de uitzending over het ontstaan van de volkssport en besprak enkele weetjes.

Zaterdag- en zondagsclubs

"Het is een spiegel van ons land, je snapt in een keer dat voetbal geen sport is, maar een cultuur", zegt Van de Vooren. Hij heeft het over een kaart van Nederland in de Bosatlas waar op te zien is waar men de competitiewedstrijden op zaterdag speelt, en waar op zondag.

Dat is terug te voeren naar onze religieverschillen. Onder de rivieren, het katholieke zuiden, spelen ze de wedstrijden momenteel nog steeds veel op zondag. Boven de rivieren, waar ze vaker protestants zijn, voetballen ze liever op zaterdag.

Rond 1916 zeiden bisschoppen dat katholieken ook mochten voetballen. "Maar niet in algemene clubs, omdat ze niet in aanraking mochten komen met niet-katholieken. Daardoor werden katholieke clubs en een katholieke bond opgericht. Eťn op de drie voetbalclubs is daardoor nu van oorsprong katholiek."

Elitesport

Voor de Eerste Wereldoorlog was voetbal vooral een elitesport beoefend door jongens uit de allerhoogste sociale lagen, zegt de sporthistoricus. Totdat de legerleiding in de Eerste Wereldoorlog een militaire voetbalcompetitie startte, omdat er behoefte was aan soldaten met een goede conditie en discipline. Rond 1940 werd de grens van 100.000 voetballers in ons land gepasseerd.

Vlak bij station

Veel clubs uit de 20e eeuw, toen er nog geen auto's waren, zijn opgericht vlak bij het spoor. Er waren in 1900 slechts twee van de 261 voetbalclubs die uit een plaats kwamen zonder treinstation. "Als je een uitwedstrijd speelde, moest je in de nabijheid van een treinstation wonen. Dus er is een direct verband tussen voetbal en het Nederlandse spoorwegnet dat zich uitbreidde."

Een mooi voorbeeld daarvan is Urk, volgens Van de Vooren. Omdat het vroeger nog een eiland was, was het moeilijk om er te komen. "Totdat er in 1932 vaste verbindingen werden aangelegd: binnen ťťn jaar was Urk aangesloten bij de Nederlandse voetbalcompetitie."
Onderzoek naar man die Kvitova met mes aanviel zit op dood spoor
Donderdag, 12:42 Skynet
De Tsjechische politie weet na elf maanden onderzoek nog niet wie verantwoordelijk is voor de aanval op tennisvedette Petra Kvitova. "We hebben honderden tips binnengekregen maar die hebben niet tot een doorbraak naar de dader geleid", zo maakte een politiewoordvoerder bekend tijdens een persconferentie in Olomouoc.


Eric van Tol (big data expert): ?Over tien jaar zit big data overal?
Donderdag, 10:54 Emerce
Elke ondernemer kan zich afvragen: is er data waar ik iets mee zou kunnen: eigen data of publieke data? De Persgroep heeft zelf veel data in het bezit om met klanten te delen zodat zij er een voordeel mee kunnen doen. Wat zijn de adviezen van een data expert? 'Als we tien of vijftien jaar verder zijn, dan zit overal in. Dan gebruiken we het overal en dan noemen we het zeker geen big data meer. Ik denk dat er geen domein is die er nog aan ontkomt. Ik vind dat we in Nederland al redelijk gedigitaliseerd zijn, we kunnen er alleen nog wel beter in worden.'


'Vrouwen brengen een zekere irrationaliteit met zich mee, die iemand zoals ik, die erg in zijn hoofd zit, goed doet'
Woensdag, 02:12 Volkskrant
Wat betekent het om nu man te zijn? Politicus Stef Blok (52): 'Als ik iemand boos maak, vind ik dat niet per se een probleem.' Stef Blok houdt van avontuur, om het gevaar te bedwingen. In chaotische omstandigheden zet hij graag de feiten op een rijtje. 'Problemen lostrekken' noemt hij dat. Tijdens de turbulente jaren van Rutte I was hij het anker van de VVD, als minister saneerde hij de woningmark


En dan blijkt dat je favoriete onenightstand naast je zit in ?De Slimste Mens?
Dinsdag, 23:12 Gazet v. Antwerpen

De sympathieke Katrin Lohmann moest maandag de duimen leggen tegen BjŲrn Soenens en Filip Peeters. Nu waagt Dina Tersago haar kans. Zal BjŲrn zijn zenuwen onder controle kunnen houden? Kan Filip zijn tweede titel verzilveren? En hoe reageren de kandidaten als blijkt dat ťťn van hen de andere opgaf als ?favoriete onenightstand??
Duizenden supporters voor BelgiŽ-Japan nog steeds in de file: ?Alles zit potdicht?
Dinsdag, 21:24 Gazet v. Antwerpen

Het verkeer rond het Jan Breydelstadion zit momenteel potdicht. Er zitten op dit moment nog maar 9.000 supporters in het stadion. Dat betekent dat er nog 16.000 onderweg zijn. De match start om 20.45 uur en zal niet uitgesteld worden.
Zit je relatie in een sleur? Probeer dan eens miniseks en 49 andere tips
Maandag, 14:12 Gazet v. Antwerpen
De Nederlandse relatiedeskundige Paulien Timmer heeft met '50 Relatieboosters' een nieuw boek uit dat koppels die even in een dipje zitten daar weer uit wil halen. Daarom stelt ze vijftig eenvoudige trucjes voor die je dagelijks telkens maar vijf minuten kosten en toch maken dat de relatie weer de goeie richting uitgaat. Maar is dat wel allemaal zo makkelijk als het klinkt? We vroegen het haar.


Fans reageren opgelucht na goede nieuws Olmense Zoo: ?Iedereen zit hier nu met een smile op het gezicht?
Maandag, 04:36 Gazet v. Antwerpen

De Olmense Zoo opent volgende zaterdag opnieuw de deuren, nadat het dierenpark een nieuwe vergunning kreeg van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Tot grote opluchting van de vele fans.
Net als in 2006 zit niemand op oorlog tussen Hezbollah en IsraŽl te wachten
Maandag, 02:12 Volkskrant
De Libanese premier Hariri trad verleden week af en verblijft sindsdien in Saoedi-ArabiŽ, vermoedelijk tegen zijn zin. Officieel trad hij af omdat hij voor zijn leven vreesde. Zijn vader kwam in 2005 bij een bomaanslag om het leven, wat het einde betekende van Syrische troepen in Libanon. De macht in Libanon is verdeeld tussen sjiieten, soennieten en christenen. De sjiieten zijn sinds de IsraŽlisc


?Windhoos? houdt lelijk huis: "Er zit een gat in het dak net boven onze slaapkamer"
Maandag, 02:12 Gazet v. Antwerpen

"Een windhoos of een kleine orkaan.? De bewoners van de Akkerstraat in Arendonk zijn onder de indruk van de felle rukwinden die zondagmiddag door hun straat raasden. Een vijftal woningen raakte door de ministorm beschadigd.
Justitie zit Sa Pinto, maar vooral Olympiakos op de hielen
9 November, 14:48 Skynet
Olympiakos wordt verdacht van matchfixing en dreigt teruggezet te worden naar de lagere reeksen van het Griekse voetbal. Ook Sa Pinto, trainer van Standard, wordt in het schandaal genoemd. De Portugees ontkent elke betrokkenheid.


Stiefvader zit jarenlang aan kinderen, parket vordert acht jaar cel
9 November, 03:06 Gazet v. Antwerpen

?Intriest, vuil, weerzinwekkend.? Niet de woorden van de slachtoffers of het Openbaar Ministerie, maar wel van de advocaat van Mark v.d. W. (49) uit Ravels. De man zou jarenlang de twee door hem geadopteerde kinderen van zijn partner misbruikt hebben. Ook zou hij zijn bloedeigen dochter hebben aangerand en afgeranseld. Al ontkent hij dat laatste met klem.
Vloeibare bakmargarines zijn behoorlijk in elkaar geknutseld - in olijfolie zit: olijfolie
9 November, 02:30 Volkskrant
Je kunt bakken in boter, margarine, olie of in vloeibare bakmargarine. Daar is zelfs een lightversie van. Ik bak altijd in margarine of roomboter. Liever niet, vindt het Voedingscentrum. Zowel in roomboter als in harde margarine zit namelijk behoorlijk wat verzadigd vet, zo'n 55 procent in boter en rond de 35 procent in harde margarines. Zachte margarines bevatten vooral gezonde, onverzadigde vetz


Wat te doen met de gevangengenomen Catalaanse politici waar niemand - ook Spanje - op zit te wachten?
9 November, 00:06 Volkskrant
Woensdag hebben Catalanen het verkeer stilgelegd uit protest tegen de hechtenis van acht Catalaanse politici. Maar nu deze politiek gevangenen geduchte tegenstanders dreigen te worden, zit Spanje ermee in zijn maag. Toen de Spaanse regering twee weken geleden de macht overnam in CataloniŽ, bleef het opvallend rustig op straat. Maar het gevangenzetten van Catalaanse politici heeft nieuwe brandstof

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be