NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Zit


Enkele maanden na het 'geval De Belder' zit Lierse alweer met 'werkweigeraar'
Zaterdag, 16:12 Skynet
Tijdens de zomerse transferperiode zorgde Dylan De Belder voor bommetje door aan Lierse te laten weten dat hij niet meer voor hen wilde uitkomen. De topschutter van het seizoen 2016-2017 zette zo druk op de club en versierde uiteindelijk een transfer naar Cercle Brugge. Enkele maanden later is het aan Sabir Bougrine om een soortgelijke actie te ondernemen op het Lisp.


Trump zit niet te wachten op immigranten uit 'achterlijke' landen als Haïti en El Salvador
Vrijdag, 08:00 Volkskrant
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich donderdag tijdens een vergadering in het Witte Huis over herziening van het Amerikaanse immigratiebeleid negatief uitgelaten over immigranten uit Haïti, El Salvador en Afrikaanse landen. 'Waarom laten wij al deze mensen uit achterlijke landen hier naar toe komen?', aldus Trump volgens bronnen die bij de bijeenkomst waren. Het Witte Huis ontkende nie


Zit An Lemmens op Tinder? Presentatrice schept klaarheid
Donderdag, 21:12 Gazet v. Antwerpen

Zit An Lemmens (37) op Tinder? Sommige gebruikers van de populaire dating-app zagen haar de laatste weken in elk geval opduiken tijdens het swipen. Op Facebook schept de presentatrice nu duidelijkheid. ?Het gaat om iemand die mij naam, foto en identiteit misbruikt?, klinkt het.
Filmpje toont waarom je badspeelgoed beter weggooit: "Het zit vol schimmels"
Donderdag, 12:12 Gazet v. Antwerpen
Badspeelgoed is allesbehalve proper, dat bewijst een vader die in een YouTube-filmpje in een figuurtje knijpt. Er komt water uit de mond, maar ook een portie schimmel. Dat is volstrekt normaal , maar betekent niet dat je het speelgoed nog langer moet houden.


Minder huizen te koop, starter zit klem
Donderdag, 10:24 NOS nieuws

Er staan steeds minder huizen te koop in Nederland en voor starters wordt het daardoor moeilijker om een geschikte woning te vinden. Volgens makelaarsvereniging NVM zijn er afgelopen kwartaal voor het eerst sinds de crisis minder huizen verkocht. Het gaat om een daling van 6 procent.

Afgelopen kwartaal stonden er 36 procent minder huizen te koop dan een jaar geleden: een kleine 60.000 huizen. Ter vergelijking, in 2012 hadden nog meer dan 175.000 huizen een bord voor de deur.

Vooral huizen die minder dan 200.000 euro kosten zijn steeds moeilijker te vinden. Ondertussen blijven de prijzen van huizen oplopen. Het afgelopen jaar kostte een gemiddelde woning 269.000 euro, dat is een stijging van ruim 9 procent in een jaar tijd.

Volgens de makelaarsvereniging haken steeds meer mensen af en stellen ze de aankoop van een huis uit. "Ze hebben niet langer zin om in de rij te staan voor een woning en vlak voor de drempel te horen dat die al verkocht is aan een ander", zegt voorzitter Ger Jaarsma.

Hij pleit voor meer nieuwbouw. "Er wordt inmiddels meer gebouwd, maar door eerdere jaren met een lage productie krijgen we de achterstanden de komende jaren niet meer weggewerkt."
Gaat de uitzending van Rambam het corps veranderen?
Donderdag, 02:36 Volkskrant
Na nieuwe beelden van ontgroeningsexcessen draaien universiteiten en hogescholen studentencorpora de duimschroeven verder aan. Maar zal het helpen? Het is traditie geworden: waar studentencorpora zijn, is ophef. Maar het laatste jaar leidt de gebruikelijke ophef steeds vaker tot harde maatregelen. In één jaar tijd hebben universiteiten en hogescholen in vijf steden studentenverenigingen op de ving


Wet op pensioensparen zit vast: maatregel om jaarbedrag op te trekken naar 1.230 euro nog niet goedgekeurd
Woensdag, 04:24 Gazet v. Antwerpen

Pensioensparen wordt voorlopig niet aantrekkelijker. De federale regering kondigde vorig jaar aan dat het maximumbedrag in 2018 zou verhogen, maar daar is nog geen akkoord over.
OPINIE. ?Partijleiders, zit niet bang te staren naar die opiniepeilingen?

De discussie over het lot van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is ook buiten de politieke wereld een druk bediscussieerd topic. Zo ontlokt een Facebookpost van schrijver David Van Reybrouck over de kwestie heel wat reacties.
Hoofdschopper zit in de cel
7 Januari, 23:06 Het Nieuwsblad Binnenland

Vijf maanden nadat hij samen met drie kameraden een 22-jarige in Eindhoven in elkaar sloeg en trapte, zit Brent L. (18) uit Turnhout in Nederland in de cel. De hoofdverdachte meldde zich gisterochtend bij de politie en werd aan de grens overgedragen aan het Nederlandse gerecht.
Vluchtelingen klauteren nu in trucks op Antwerpse parkings: ?Hier zit een zwaar georganiseerd netwerk achter?
6 Januari, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Antwerpse snelwegparkings krijgen steeds meer te maken met transmigranten die in geparkeerde vrachtwagens proberen te klauteren. Donderdagnacht werden nog veertien Eritreeërs opgepakt op een parking langs de E313 in Ranst.
Sven Vermant vandaag wellicht trainer Waasland-Beveren

Waasland-Beveren hoopt ­vandaag de nieuwe trainer voor te stellen. De topkandidaat is Sven Vermant en tot gisteravond laat werd onderhandeld.
Braziliaanse tennisser Thomaz Bellucci zit dopingschorsing van vijf maanden uit
5 Januari, 02:36 Skynet
De Braziliaanse tennisser Thomaz Bellucci, op de wereldranglijst naar de 112e plaats afgezakt, zit een dopingschorsing van vijf maanden uit. De 30-jarige Bellucci bevestigde dat donderdag zelf nadat de Internationale Tennisfederatie ITF zijn verdict officieel publiceerde.


Zegels breken in het archief: 'Wij weten ook niet wat erin zit'
2 Januari, 06:36 NOS nieuws

"Deze zegels mogen niet worden verbroken voor 1 januari 2018", staat er in keurig handschrift op de bruine envelop, verzegeld met vijf rode lakzegels. Daarin zit een stevig pak papier; niemand weet wat precies.

Het pakketje is de persoonlijke correspondentie van Christiaan Enschedé, de jurist die vorige eeuw onderzoek deed naar twee netelige kwesties: het oorlogsverleden van CDA-leider Wim Aantjes en de rellen rond het huwelijk van prinses Beatrix in 1966, die de Amsterdamse burgemeester Van Hall uiteindelijk zijn baan kostten.

"Het zal voor ons net zo'n verrassing zijn wat erin zit als voor iedereen", zegt woordvoerder Dirk-Jan Emans van het Nationaal Archief. "Deze enveloppen zijn dertig jaar geleden dichtgegaan en sindsdien heeft niemand de inhoud bekeken."

Het is vandaag Openbaarheidsdag, de dag waarop het Nationaal Archief elk jaar de archieven presenteert die toegankelijk worden voor het publiek. Meestal gaat het om stukken van twintig jaar oud, maar om redenen van privacy of het landsbelang mag de geheimhoudingsperiode worden opgerekt tot maximaal 75 jaar.

Dit jaar komen bijvoorbeeld (.pdf) dagboeken van premier Louis Beel en minister Marga Klompé beschikbaar, maar ook stukken van de Nederlandse Zwembond, vijftig jaar oude uitspraken van het medisch tuchtcollege en bescheiden van het Bureau Zuivering Ambtenaren. Ook komen er 180.000 'beheersdossiers' vrij, over de vermogens van personen die in de Tweede Wereldoorlog verdwenen.

'Wie wil dat niet?'

"We merken dat de journalisten nogal aanslaan op die verzegelde stukken", zegt Emans, die zeker 25 verslaggevers verwacht. "Het kan zijn dat er niks bijzonders in zit, maar het kan ook een journalistiek verhaal zijn. Wie wil dat niet hebben?"

Zelf twijfelt hij hoe belangwekkend de papieren zullen zijn. "Enschedé zal geen boodschappenlijstjes hebben verzegeld," speculeert Emans, "maar ik verwacht ook niets dat op 3 januari de voorpagina haalt. Het zou kunnen, maar ik verwacht het niet."

De biograaf van Wim Aantjes, Roelof Bouwman, wil voor de zekerheid het dossier ook even inzien. "Het is altijd spannend als iemand zegt dat iets dertig jaar dicht moet blijven."

"Ik kan me niet voorstellen dat Enschedé iets heeft achtergehouden. Het past niet bij hem om dingen te verzwijgen of verstoppen in een dossier. Maar wellicht zijn er wel brieven die hij in de loop der jaren met Aantjes heeft gewisseld. Misschien completeert dat het beeld."

"Het is allemaal best spannend", zegt ook Dirk Wolthekker, die enkele maanden geleden promoveerde op de gesjeesde burgemeester Van Hall met het boek Alleen omdat ik een Van Hall ben. "Gijs van Hall kennende heeft hij niks achtergehouden, maar niks is uit te sluiten. Als het wat is, dan is het waarschijnlijk de correspondentie van Enschedé met Van Hall of met premier Piet de Jong."

Druk

Wolthekker is in ieder geval van plan snel op de stoep staan in Den Haag. Bouwman is vandaag al toevallig in het archief. "Maar het zal wel te druk zijn met journalisten om het dossier in te zien."

Het Nationaal Archief gaat proberen alle journalisten die vandaag komen, te vriend te houden. Niemand mag het dossier voor zichzelf houden, zegt Emans. "We zullen er regie op voeren. We zorgen dat iedereen een kans krijgt; we zijn nogal van de openbaarheid."
?Ik ben ervan overtuigd dat Theo serieus in de put zit'
30 December 2017, 12:54 De Tijd
12:35 N-VA-staatssecretaris Theo Francken krijgt al weken de wind van voren, maar wankelen doet hij nog niet. De N-VA laat haar goudhaantje niet vallen. Zijn recept? 'Hij zegt wat de meeste Vlamingen denken...


Ludo en Christiane De Laet sluiten dorpscafé dat al 140 jaar in de familie zit
30 December 2017, 02:06 Gazet v. Antwerpen

En van de oudste dorpscafés uit onze regio heeft vrijdagavond de deuren gesloten. 140 jaar lang werd café ?In den Bareel? in Leest uitgebaat door dezelfde familie. Ludo De Laet (59) en zijn vrouw Christiane (60) zijn de vierde generatie en vonden het nu tijd om het wat rustiger aan te doen.
Laura zit al maanden in Egyptische cel omdat ze pijnstillers meenam in bagage, nu doet de rechter er nog 3 jaar bij
26 December 2017, 17:22 Gazet v. Antwerpen

De Britse Laura Plummer (33) zit al maandenlang in de cel in Egypte voor drugssmokkel, haar advocaat dacht haar vrij te kunnen krijgen met een nieuw argument, maar hij bleek ongelijk te hebben. In oktober vonden de autoriteiten maar liefst 290 tabletten van medicijnen in haar reistassen.
Laura zit al maanden in Egyptische cel omdat ze pijnstillers meenam in bagage, nu doet de rechter er nog 3 jaar bij
26 December 2017, 17:22 Gazet v. Antwerpen

De Britse Laura Plummer (33) zit al maandenlang in de cel in Egypte voor drugssmokkel, haar advocaat dacht haar vrij te kunnen krijgen met een nieuw argument, maar hij bleek ongelijk te hebben. In oktober vonden de autoriteiten maar liefst 290 tabletten van medicijnen in haar reistassen.
Laura zit al maanden in Egyptische cel omdat ze pijnstillers meenam in bagage, nu doet de rechter er nog 3 jaar bij
26 December 2017, 17:22 Gazet v. Antwerpen

De Britse Laura Plummer (33) zit al maandenlang in de cel in Egypte voor drugssmokkel, haar advocaat dacht haar vrij te kunnen krijgen met een nieuw argument, maar hij bleek ongelijk te hebben. In oktober vonden de autoriteiten maar liefst 290 tabletten van medicijnen in haar reistassen.
Laura zit al maanden in Egyptische cel omdat ze pijnstillers meenam in bagage, nu doet de rechter er nog 3 jaar bij
26 December 2017, 17:22 Gazet v. Antwerpen

De Britse Laura Plummer (33) zit al maandenlang in de cel in Egypte voor drugssmokkel, haar advocaat dacht haar vrij te kunnen krijgen met een nieuw argument, maar hij bleek ongelijk te hebben. In oktober vonden de autoriteiten maar liefst 290 tabletten van medicijnen in haar reistassen.
Laura zit al maanden in Egyptische cel omdat ze pijnstillers meenam in bagage, nu doet de rechter er nog 3 jaar bij
26 December 2017, 17:22 Gazet v. Antwerpen

De Britse Laura Plummer (33) zit al maandenlang in de cel in Egypte voor drugssmokkel, haar advocaat dacht haar vrij te kunnen krijgen met een nieuw argument, maar hij bleek ongelijk te hebben. In oktober vonden de autoriteiten maar liefst 290 tabletten van medicijnen in haar reistassen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be