NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Zit


Leuven wil tweede zit al in juni

De nieuwe Leuvense rector Luc Sels wil het academiejaar vroeger laten beginnen. De eerste zit gebeurt dan voor de kerstvakantie, het tweede semester start vroeger, met kort daarna de examens, en de herexamens worden nog in juni gepland. Met dat plan hebben alle studenten vrij in de kerstvakantie en de zomer. Dat zegt Sels maandag in een interview met De Standaard naar aanleiding van de start van het academiejaar. Hij hoopt dat de andere hogeronderwijsinstellingen het Leuvense voorbeeld volgen. Invoering zou pas voor het academiejaar 2022-?23 zijn.
En dan zit er plots een vuistgrote spin op je gezicht
Gisteren, 16:18 Gazet v. Antwerpen

Een Amerikaanse vrouw in Pensacola, Florida ontdekte deze week een gouden weverspin in haar huis en besloot het beestje een betere woonplaats - en ons nachtmerries - te bezorgen. Voor ze de achtpoter uit haar huis zette, liet ze de spin nog rustig een rondje lopen op haar gezicht. Weverspinnen zijn gewoonlijk niet agressief en hun beet is niet gevaarlijk, maar je moet het toch maar durven.
Amerikaanse student zit bijna drie dagen vast in grot
Zaterdag, 15:06 NOS nieuws

Een Amerikaanse student heeft bijna drie dagen vastgezeten in een grot in Indiana. De 19-jarige Lukas Cavar was op excursie met een groep studenten van de universiteit van Indiana. De leider van de groep vertrok na de bezichtiging van de grot zonder hem en deed het hek dat toegang geeft tot de grot op slot.

Cavar zegt in de lokale krant Indiana Daily dat hij erg verward en bang was toen hij werd achtergelaten. "Toen ik besefte wat er was gebeurd, moest ik even bekomen voor ik de situatie rationeel kon analyseren en een overlevingsplan kon maken."

Grotwanden

De student had geen bereik met zijn telefoon en bleef een tijd om hulp roepen. Hij zegt dat hij alles deed om in leven te blijven. "Ik likte aan de grotwanden voor het vocht." Toen hij na verloop van tijd de moed verloor, begon hij afscheidsberichten aan zijn familie en vrienden te typen.

De organisatie die de excursies in de afgesloten grotten verzorgt, zegt dat het ontbrak aan leiderschap. "Er zijn strikte protocollen die dit soort situaties moeten voorkomen, maar ze zijn pas efficiŽnt als ze gevolgd worden."
'Niemand in Brussel zit te wachten op onafhankelijk CataloniŽ'
Donderdag, 08:48 NOS nieuws

Het conflict tussen de Catalaanse leiders en de centrale regering in Madrid over het onafhankelijkheidsreferendum van CataloniŽ verhardt. Gisteren viel de Spaanse politie kantoren van het regiobestuur in Barcelona binnen, waarbij twaalf mensen zijn aangehouden. Het Constitutioneel Hof heeft de stemming namelijk verboden.

Gisteravond gingen opnieuw duizenden mensen de straat op. Daarbij was onder meer kritiek te horen op de Europese Commissie, die zich afzijdig houdt van het conflict, terwijl de gebeurtenissen volgens correspondent Rop Zoutberg 'ongekend zijn'. "Sinds het herstel van de democratie in 1975 is nog nooit zoiets gebeurd. Nog nooit heeft Madrid de politie naar een deelstaat gestuurd en gezegd: we gaan jullie kantoren binnen vallen en jullie mensen aanhouden."

Brussel zit erg met de kwestie in de maag, vertelt correspondent Arjan Noorlander in het NOS Radio 1 Journaal. "Zij kunnen geen partij kiezen. Het is immers een Spaans-Catalaanse kwestie, maar tegelijkertijd lopen hier zowel Spaanse als Catalaanse politici rond en zij lobbyen actief bij andere landen."

De Europese Commissie heeft gezegd 'vertrouwen te hebben in het Spaanse democratische proces'. "Maar het is duidelijk dat niemand in Brussel zit te wachten op een nieuw onafhankelijk land", aldus Noorlander.

CataloniŽ geen EU-lid

Als de afscheiding er daadwerkelijk komt, is CataloniŽ automatisch geen lid meer van de Europese Unie. "Zij moeten dan eerst opnieuw lid worden, wat wel tien jaar kan duren. Er zijn dan tijdelijk geen handelsrelaties en mogen de Catalanen plotseling niet met de euro betalen. Dat is een ingewikkelde situatie, met veel risico op onderlinge ruzies."

Daarnaast bestaat in Brussel de angst dat dit de onafhankelijkheidswens in bijvoorbeeld Schotland en Vlaanderen aanzwengelt, zeker als blijkt dat lidmaatschap te makkelijk geregeld zal worden.

De EU is dus bang dat het hek van de dam is. "Dadelijk willen de Friezen nog onafhankelijk worden," aldus Noorlander.
?Het publiek zit met de neus op de piano?
Donderdag, 03:24 Gazet v. Antwerpen

Intimiteit, veelzijdigheid en variatie. Op die drie pijlers bouwt het Fakkeltheater zijn nieuwe seizoen van cafť chantant Hotel Vocal. Met de opening, zaterdag en zondag

in de foyer van de Rode Zaal, coveren Sam Verhoeven en Daisy Thys klassiekers met getallen in de hoofdrol.
Dit zit er in de goodiebag van de Emmy?s ter waarde van een jaarloon
Woensdag, 13:30 Gazet v. Antwerpen

Dť prijs om in de wacht te slepen op de Emmy?s is uiteraard een beeldje. Maar genomineerden die niet winnen, hoeven niet met lege handen naar huis. Zij kregen een goodiebag om jaloers op te zijn. De inhoud? Cadeautjes met ongeveer de waarde van een gemiddeld jaarloon in BelgiŽ.
Orkaan Maria spaart Sint-Maarten, raast op Puerto Rico af
Woensdag, 04:30 Volkskrant
Orkaan Maria is in de nacht van dinsdag op woensdag voorbij Sint-Maarten getrokken, op het eerste gezicht zonder al te veel schade aan te richten. De orkaan neemt in het Caribisch gebied nog steeds in kracht toe. Orkaan Maria is al een orkaan van de vijfde categorie en extreem gevaarlijk. Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center geven de laatste metingen met een Hurricane Hunter-vliegtuig


Merkel voelt goed aan dat de Duitse bevolking niet zit te wachten op eurofiele masturbaties
18 September, 02:36 Volkskrant
Afgelopen week stond ik oog in oog met Angela Merkel. En zij met mij. Plaats van handeling: het historische marktplein van Lingen, een Duits plaatsje net over de grens bij Coevorden. In Duitsland is het de gewoonte dat politici tijdens de verkiezingscampagne het hele land doorkruisen en op kerkplein en marktplaats hun verhaal houden. Dat gaat meestal goed. Ik was twee weken geleden bij zo'n zelfde


Er zit muziek in Tante Yvonne op het Zuid
16 September, 12:00 Gazet v. Antwerpen

Patrick Georges van restaurant Tante Yvonne brengt een oer-klassieke Frans-Belgische keuken. Drie avonden per week horen daar ook Franse chansons en jazz bij. Op vraag van de gasten.
Ze is amper twee weken oud, maar baby van Serena Williams zit al op sociale media
16 September, 10:12 Gazet v. Antwerpen
Serena Williams en haar verloofde Alexis Ohanian zijn duidelijk niet van plan om hun pasgeboren dochtertje uit de schijnwerpers te houden, integendeel. Het kleine meisje kreeg van papa en mama zelfs al een eigen Instagram en Twitter. Jong geleerd is oud gedaan?


De Polly Pocket-doosjes komen terug, maar er zit iets anders in dan poppetjes
15 September, 17:24 Gazet v. Antwerpen

Opgegroeid in de jaren 90, dan herinner je je vast nog de kleurrijke Polly Pocket-doosjes die allemaal een kleine poppenwereld herbergden. En vandaag zijn ze helemaal terug, al hebben de poppetjes plaats moeten ruimen voor diervriendelijke make-up.
Een overstromingsverzekering, hoe zit dat in andere landen?
15 September, 13:48 NOS nieuws

Het overgrote deel van de huizen in Nederland is niet verzekerd tegen overstromingen. En dat terwijl verzekeraars verwachten dat schade door klimaatverandering de komende decennia toeneemt. Ze pleiten er daarom voor dat een overstromingsverzekering een verplicht onderdeel wordt van de opstalverzekering voor huizen. Die moet zo'n anderhalve euro per maand per huis gaan kosten.

Maar hoe is het nu precies in Nederland geregeld? En hoe zit het in andere landen? Een overzicht.

Nederland

Na de watersnoodramp in 1953 zijn Nederlandse verzekeraars massaal gestopt met het verzekeren van overstromingsschade, omdat ze vreesden failliet te gaan als er weer een grote overstroming zou zijn. Daarna was het decennia lang niet mogelijk om je tegen een overstroming te verzekeren. Sinds een paar jaar is er ťťn verzekeraar, de Neerlandse, die weer een overstromingsverzekering aanbiedt. Die kost grofweg tussen de 8 en 60 euro per maand, afhankelijk van allerlei factoren. Hoeveel klanten het bedrijf heeft, wil het niet zeggen.

De overheid kan ook een schadevergoeding uitbetalen als mensen getroffen worden door een overstroming. Dat is geregeld in de Wet tegemoetkoming schade bij rampen. Maar hoe hoog zo'n vergoeding is en wie er wel en niet voor in aanmerking komt, is onduidelijk.

BelgiŽ

In BelgiŽ is een overstromingsverzekering een verplicht onderdeel van de brandverzekering voor huizen. Die brandverzekering zelf is weer niet verplicht. Maar zo'n 95 procent van de huiseigenaren heeft zo'n verzekering. En 89 procent van de huurders ook, om een mogelijke aansprakelijkheid bij brand af te dekken.

Er is wel een beperking, om mensen ervan te weerhouden in risicovolle gebieden te gaan wonen. De Belgische regering heeft delen van het land als risicozone aangewezen. Bestaande huizen in die zones vallen wel onder de overstromingsverzekering, maar nieuwe huizen niet.

Groot-BrittanniŽ

In 2016 hebben verzekeraars in samenspraak met de Britse overheid een nieuw systeem voor overstromingsverzekeringen opgezet. Iedere huiseigenaar met een verzekering betaalt nu jaarlijks 10,50 pond extra. En daardoor kan de verzekering van huiseigenaren in risicogebieden met honderden ponden per jaar omlaag. Die konden zich dus al verzekeren tegen overstromingen, maar moesten een veel hogere premie betalen dan huiseigenaren buiten risicogebieden.

Om bouwen in risicogebieden te ontmoedigen, zijn huizen van na 2009 uitgesloten van overstromingsverzekering.

Verenigde Staten

Huiseigenaren kunnen in de VS vrijwillig een overstromingsverzekering afsluiten bij de overheid. In gebieden die de overheid aanwijst als hoog-risico-gebied is de verzekering verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Maar ongeveer de helft van de overstromingen vindt plaats buiten deze hoog-risico-gebieden en daar zijn huizen meestal niet verzekerd. Zo overstroomden door orkaan Harvey ook delen van Houston die niet als hoog risico zijn aangemerkt.

De overheidsverzekering is relatief goedkoop en niet kostendekkend. Daardoor is de schuld van het National Flood Insurance Program sinds de start in 1968 opgelopen tot 25 miljard dollar.

Duitsland

In Duitsland kunnen huiseigenaren vrijwillig hun huis verzekeren tegen overstromingen en er zijn meerdere verzekeraars die zo'n verzekering aanbieden. Ongeveer een derde van de huizen is verzekerd, vooral in risicogebieden. Daardoor zijn de premies relatief hoog.
Bijna heilige Van der Laan zit plots in het beklaagdenbankje
15 September, 00:13 Volkskrant
Burgemeester Eberhard van der Laan moest zich donderdagavond verantwoorden voor de haperende antiradicaliseringsaanpak van de gemeente Amsterdam. In de Amsterdamse raadszaal is het donderdagmiddag niet de koning die Eberhard van der Laan een armpje geeft, maar zijn woordvoerder. Eenmaal op de verhoging waar de stoelen van het college staan, loopt de burgemeester rustig naar zijn plek, gaat zitten


Voor dit ijsje tel je meer dan 100 euro neer. Zie jij wat er allemaal in zit?
13 September, 10:12 Gazet v. Antwerpen
Het bekende Britse warenhuis Selfridges heeft met ijsfabrikant Snowflake Luxury Gelato een wel heel duur ijsje op de markt gebracht. Ze doopten hun creatie Gelato Flake en je betaalt voor de lekkernij 99 Britse pond (110 euro). Maar voor dat geld krijg je natuurlijk ook wel iets in de plaats, zoals in dit geval onder meer gouden parels en Belgische witte truffel.


De visstick in Oost-Europa is minder vissig, zit daar een complot achter?
13 September, 02:49 Volkskrant
Wat Hongaren en Tsjechen in de supermarkt kopen is minder smeuÔg, minder boterig, minder knapperig, kortom minder lekker dan wat we hier in het Westen voorgeschoteld krijgen. Zit daar een complot achter? De Hongaar is een praktisch mens. Laat hem met een winkelwagentje los tussen de schappen van de Aldi in Boedapest, en hij plukt met de ogen dicht het goedkoopste product ertussenuit. Leg je oor ma


De visstick in Oost-Europa is minder vissig, zit daar een complot achter?
13 September, 02:49 Volkskrant
Wat Hongaren en Tsjechen in de supermarkt kopen is minder smeuÔg, minder boterig, minder knapperig, kortom minder lekker dan wat we hier in het Westen voorgeschoteld krijgen. Zit daar een complot achter? De Hongaar is een praktisch mens. Laat hem met een winkelwagentje los tussen de schappen van de Aldi in Boedapest, en hij plukt met de ogen dicht het goedkoopste product ertussenuit. Leg je oor ma


?Stadskookboek? verklapt keukengeheimen van chef-koks: ?Antwerpen zit in ons hart en onze nieren?
12 September, 03:54 Gazet v. Antwerpen

Voor het gloednieuwe Stadskookboek Antwerpen gaan auteurs Marlies Beckers en Marie Monsieur op reis in eigen stad. Ze interviewen chefs, voelen de culinaire polsslag van stadswijken en verklappen de keukengeheimen van Antwerpse

chef-koks en hun typische gerechten.
Jonas De Roeck keert als trainer van STVV terug op Bosuil: ?Antwerp zit in mijn hart?
9 September, 05:13 Gazet v. Antwerpen

De confrontatie met Sint-Truiden is voor Antwerp ook een weerzien met Jonas De Roeck. De kersverse trainer van STVV doorliep de jeugdreeksen bij de Great Old, begon ťn eindigde er zijn profcarriŤre en zette er zijn eerste stappen in het trainersvak als speler/assistent-coach. ?Dat ik deze kans krijg, wil zeggen dat ik ze verdien.?
Pensioenen: zo zit het (help!)
9 September, 05:13 Gazet v. Antwerpen

De regering heeft zich verslikt in twee pensioenmaatregelen voor wie op latere leeftijd werkloos wordt, de socialistische vakbond gaat staken tegen onder meer de afbouw van de ambtenaren-pensioenen en de regering moet lastige knopen doorhakken rond zware beroepen en pensioenen op punten. De pensioenen worden stilaan een zwart, energie naar zich toe zuigend gat in de Wetstraat.
Vandoorne blijft gemotiveerd ondanks gridpenalty: "Het gevoel zit goed"
25 Augustus, 19:42 Gazet v. Antwerpen
Stoffel Vandoorne blikt tevreden terug op de eerste oefensessies die hij reed voor zijn thuisrace op het circuit van Spa-Francorchamps.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be