NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesZiekenhuis

2News.be / Trefwoorden / Ziekenhuis

Nieuwslezeres Hanne Decoutere (38) opgenomen in ziekenhuis
Donderdag, 08:12 Gazet v. Antwerpen

?Het Journaal?-anker Hanne Decoutere (38) is opgenomen in het ziekenhuis. Tijdens de trainingen voor het programma ?Hanne Danst? bleek dat er een scheurtje in haar meniscus zat. Ze zal een tijdlang moeten revalideren, maar volgens de VRT ?komt haar droom niet in het gedrang?.
Farid ?le Fou? met spoed van gevangenis naar ziekenhuis gebracht

Zondagavond is Farid Baoumhammad (50) met spoed vanuit de gevangenis van Sint-Gillis naar het Saint-Pierre ziekenhuis gebracht. De bekendste gevangene van ons land lijdt al een langere tijd aan kanker, maar zijn toestand zou nu plots verslechterd zijn. Dat meldt La DerniŤre Heure.
Slachtoffer vliegtuigcrash Cuba overleden in ziekenhuis
Dinsdag, 09:00 NOS nieuws

Een van de drie overlevenden van het vliegtuigongeluk in Cuba afgelopen vrijdag, is alsnog aan haar verwondingen overleden. Het dodental van de ramp komt daardoor op 111.

De 23-jarige Gretell Landrove Font liep bij de ramp een ernstige beschadiging aan haar schedel op. Artsen probeerden haar leven te redden, maar dat is niet gelukt.

De twee andere overlevenden liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het onderzoek naar de oorzaak van de ramp is nog niet afgerond. Het toestel dat neerstortte was gebouwd in 1979. Het werd door het Mexicaanse bedrijf AerolŪneas Damojh, ook bekend als Global Air, geleast aan de Cubaanse nationale luchtvaartmaatschappij Cubana de Aviaciůn.

De Mexicaanse burgerluchtvaartautoriteit heeft alle activiteiten van Global Air opgeschort, zolang het onderzoek loopt. Het is niet voor het eerst dat de maatschappij onder een vergrootglas ligt; eerdere onderzoeken waren in 2010, na een noodlanding in de Mexicaanse badplaats Puerto Vallarta, en in 2013, na een klacht van een piloot.

Binnenlandse vlucht

Het vliegtuig stortte vrijdag neer kort nadat het was opgestegen in Havana voor een binnenlandse vlucht. Er waren 113 mensen aan boord.

De meeste passagiers kwamen uit Cuba. De vijf buitenlandse passagiers, uit ArgentiniŽ, Mexico en de Westelijke Sahara, zijn allemaal bij het ongeluk omgekomen.

De zes bemanningsleden kwamen uit Mexico. Ook zij hebben de ramp niet overleefd.
Zware jongen crasht met gestolen bromfiets tegen muur en moet naar ziekenhuis
Maandag, 14:24 Gazet v. Antwerpen

Een zware jongen, gekend voor meer dan vijftig feiten, is zondagavond gewond geraakt toen hij met een gestolen brommer tegen een muur reed. Hij werd eerst naar het ziekenhuis gevoerd, en daarna rechtstreeks naar de cel.
Palestijnse president Abbas in ziekenhuis voor checkup na operatie
Zondag, 16:30 Skynet
De Palestijnse president Mahmoud Abbas werd vandaag naar het ziekenhuis gebracht voor een check-up na de operatie aan zijn oor eerder deze week. Dat heeft de ziekenhuisdirecteur gezegd.


Zwalpende auto veroorzaakt ravage in centrum Brasschaat: vier mensen naar ziekenhuis
Zondag, 12:00 Gazet v. Antwerpen

Twee mannen en twee vrouwen zijn zondagochtend naar het ziekenhuis gevoerd na een zwaar ongeval op de Bredabaan in het centrum van Brasschaat. Ze reden al zwalpend het centrum, waarna de bestuurder de controle over het stuur verloor. ?Wonderwel raakte niemand anders gekwetst?, klinkt het bij de politie.
Russische ex-spion Skripal ontslagen uit ziekenhuis

De Russische ex-spion Sergej Skripal is weer uit het ziekenhuis. Hij werd ruim twee maanden geleden in kritieke toestand opgenomen, nadat hij in zijn huis in de Britse stad Salisbury vergiftigd was met zenuwgas.

De vergiftiging leidde tot een diplomatieke rel tussen Groot-BrittanniŽ en Rusland; de Britten zeggen dat de Russen achter de vergiftiging zitten. Andere landen steunen de Britse versie.

Minister Blok heeft in Londen met zijn ambtgenoot Boris Johnson overlegd over Russische betrokkenheid. Na afloop zei hij dat hij van Johnson geen extra bewijs heeft gekregen voor de Russische schuld, maar dat hij het wel plausibel vindt dat Rusland erachter zit.

Pizzeria

De dochter van Skripal, Joelia, werd ook vergiftigd. Zij werd al eerder uit het ziekenhuis ontslagen.

Er werd aanvankelijk gedacht dat de Skripals waren vergiftigd in een pizzeria in Salisbury, maar Scotland Yard ontdekte vooral in hun huis en op de knop van de buitendeur een hoge concentratie van het zenuwgas novitsjok.

Op andere plekken in de stad waar ze waren geweest, werden lagere concentraties van het zenuwgas aangetroffen. Sergej en Joelia Skripal werden bewusteloos op een bankje in een park aangetroffen.
UMC Utrecht ontzegt verslaggever Zembla toegang tot ziekenhuis

Verslaggever Ton van der Ham van het televisieprogramma Zembla mag een jaar niet op het terrein komen van het UMC Utrecht. Dat staat in een officiŽle ontzegging van het ziekenhuis die de NOS heeft ingezien. Alleen wanneer Van der Ham acute lichamelijke of psychische hulp nodig heeft, mag hij nog op het ziekenhuisterrein komen, staat in het document.

De ontzegging is gedateerd op 13 april 2018, de dag waarop Van der Ham werd aangehouden wegens huisvredebreuk bij de zogenaamde Adrienne Cullen-lezing. Bij die lezing vertelde de terminaal zieke Cullen hoe het UMC haar het zwijgen probeerde op te leggen na een ernstige medische fout. Het ziekenhuis wilde met de lezing totale openheid over de zaak geven.

Beide partijen zeggen dat er een afspraak was om Cullen na de lezing te interviewen, nadat Van der Ham die dag de toegang tot de zaal was ontzegd. Volgens het UMC heeft de journalist tegen de afspraken in alsnog gefilmd bij de zaal, iets wat Van der Ham ontkent.

Kort voor het interview hebben beveiligers de journalist in een afgezonderde ruimte gezet en is hij beschuldigd van huisvredebreuk, waarvoor ook aangifte is gedaan. Het OM onderzoekt die aangifte nog. Van der Ham verwacht dat wordt besloten de zaak te seponeren. Daarna beslissen de verslaggever en het tv-programma Zembla welke stappen ze eventueel nemen tegen het UMC.

Ziekenhuis verzweeg calamiteiten

Een woordvoerder van het UMC Utrecht bevestigt dat Van der Ham tot 13 april volgend jaar niet meer in het ziekenhuis mag komen. Hij zegt dat het landelijk ziekenhuisbeleid is om mensen die de huisregels ernstig schenden de toegang voor een jaar te ontzeggen. Dat gebeurt volgens het ziekenhuis een paar keer per jaar. Het UMC claimt dat de ontzegging niets te maken heeft met het werk van Zembla.

De relatie tussen het onderzoeksprogramma en het UMC Utrecht is al langer problematisch. Zembla heeft in het verleden meermaals onthullingen gedaan over de patiŽntveiligheid en het leiderschap van het ziekenhuis. Daarbij kwam aan het licht dat het ziekenhuis medische calamiteiten achterhield voor de Inspectie.

Van der Ham zegt dat de officiŽle ontzegging hem heeft verrast. "Ik dacht eerst dat het misschien een grap was. De aangifte was al een vreselijke manier om een journalist het werk onmogelijk te maken." Hij vindt het stuitend dat er nu ook een officiŽle ontzegging bij is gekomen. "In tijden van post-truth is dit een sterk staaltje onderbuik."

Politie als postbode

Het UMC verwijt Van der Ham naast de schending van de huisregels dat hij zich "agressief" opstelde tegenover de woordvoerder. "Hij begon het gesprek al door direct de camera op mij te richten en me te filmen. Daarbij stelde hij zich zeer onprettig en agressief op." De journalist zegt zelf dat er geen sprake was van agressie, maar dat beide partijen wel een "scherpe discussie" hadden.

Waar Van der Ham zich ook over heeft verbaasd, is dat de ontzegging van het UMC in een envelop van de politie bij hem is bezorgd. Daarnaar gevraagd erkent de politie in Utrecht dat. "Blijkbaar heeft een agent het in een envelop gedaan, maar dat betekent niet dat de politie er iets mee te maken heeft. Neemt niet weg dat het niet had moeten gebeuren."
Dode bij ontploffing in Amerikaans ziekenhuis
16 Mei, 08:06 Skynet
Bij een ontploffing in een ziekenhuis in het Amerikaanse CaliforniŽ is volgens lokale media ťťn dode gevallen. Minstens drie anderen liepen verwondingen op, aldus de zender NBC4. De explosie gebeurde in Aliso Viejo, ten zuiden van Los Angeles.


Huisartsen werken aan wachtpost in nieuw ziekenhuis
16 Mei, 04:12 Gazet v. Antwerpen

De huisartsen in het Mechelse hebben plannen om tijdens de weekends een wachtpost op te starten voor hun permanentie. Ze voeren daarover gesprekken met het AZ Sint-Maarten, want de post moet een plekje krijgen naast de spoeddienst in het nieuwe ziekenhuis in Mechelen-Noord.
Melania Trump in ziekenhuis voor nieraandoening

Melania Trump, de vrouw van de Amerikaanse president, is vandaag geopereerd vanwege een nieraandoening. Tijdens die procedure is een bloedvat gedicht.

Volgens een woordvoerder van Melania Trump gaat het om een goedaardige aandoening en is de operatie geslaagd. Melania Trump (48) blijft de rest van de week in het Walter Reed National Military Medical Centre om te herstellen.
Ziekenhuis verhuist dit najaar 300 patiŽnten in drie dagen tijd
14 Mei, 19:48 Gazet v. Antwerpen

In drie dagen tijd vanuit de drie huidige campussen een driehonderdtal patiŽnten verhuizen naar het nieuwe ziekenhuis in Mechelen-Noord. Dat is de uitdaging waar het AZ Sint-Maarten voor staat. De grootschalige operatie werd maandag al eens geoefend. Midden oktober is het dan ook echt zo ver.
Sint-Maarten oefent megaverhuis naar nieuw ziekenhuis
14 Mei, 15:00 Gazet v. Antwerpen

Het AZ Sint-Maarten heeft maandag een proefverhuis georganiseerd naar het nieuwe ziekenhuis op de Liersesteenweg in Mechelen-Noord. Midden oktober is het echt zover. Dan verhuizen een 300-tal patiŽnten naar de nieuwbouw.
14 mensen naar ziekenhuis tijdens match Antwerp-Sint-Truiden door knalvuurwerk
13 Mei, 09:36 Gazet v. Antwerpen

Door een zeer krachtige voetzoeker, die in het Bosuilstadion tot ontploffing kwam, zijn zaterdagavond veertien mensen afgevoerd naar het ziekenhuis. De supporters klaagden over hoofdpijn en oorsuizingen.
Vader en zoon afgevoerd naar ziekenhuis na stevige vechtpartij op Rooseveltplaats
13 Mei, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Er was zaterdagavond een stevige vechtpartij op de Rooseveltplaats in Antwerpen. Twee personen raakten gewond en werden met de ziekenwagen afgevoerd voor verzorging. Het bleek te gaan om een vader en zijn zoon. In het ziekenhuis werd een breuk vastgesteld bij de vader, de zoon had een hoofdwonde.
Politie massaal aanwezig na rellen en steekpartij bij ziekenhuis Verviers: ?Slachtoffer overleden?
11 Mei, 23:24 Gazet v. Antwerpen

Het is bijzonder onrustig in Verviers: tijdens een gevecht tussen twee groepen inwoners van de wijk Prť-Javais is een persoon neergestoken. De persoon is naar het ziekenhuis gevoerd en zou daar overleden zijn. Gezien beide groepen relschoppers voor het ziekenhuis zijn samengekomen, dreigt de situatie te escaleren. De politie is massaal aanwezig.
Ziekenhuis gaat extreem duur kankermedicijn zelf maken en op de markt brengen
10 Mei, 20:18 Volkskrant
Opnieuw is een ziekenhuis de farmaceutische industrie te slim af door een medicijn zelf te bereiden voor een fractie van de prijs. Het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek (AvL) heeft een nieuwe groep patiŽnten ontdekt bij wie een extreem duur kankermedicijn ook werkt en wil het medicijn nu zelf op de markt brengen, om torenhoge kosten tegen te gaan.


Een jongensboekverhaal: hoe een brutaal ziekenhuis een grote farmaceut te slim af is
10 Mei, 18:30 Volkskrant
Met hun ontdekking hoe een tumorcel zichzelf om zeep kan helpen, hebben twee onderzoekers van het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek niet alleen een slag geslagen tegen kanker, maar ook tegen internationale farmaceuten die groot geld verdienen aan geneesmiddelen. Het Nederlandse medicijn is zeventig keer goedkoper.


Mishandelde Praagse ober na drie weken uit het ziekenhuis
9 Mei, 18:30 NOS nieuws

De ober die in Praag werd mishandeld door een groep Nederlandse toeristen is na bijna drie weken ontslagen uit het ziekenhuis. De 35-jarige man liep ernstige verwondingen op aan zijn hoofd, waaronder een hersenbloeding en een oogwond. Zijn kaak was op drie plaatsen gebroken.

De Nederlanders raakten slaags met de ober toen ze op het terras van zijn restaurant hun zelf meegebrachte drank wilden opdrinken. Beelden van het incident veroorzaakten veel opschudding:

Miroslav is gisteren thuisgekomen, zegt zijn vriend Jiri Brych in Tsjechische media. Volgende week zal hij zijn verhaal doen voor een kleine groep journalisten. Brych was de enige die hem mocht bezoeken toen hij op de intensive care lag.

Lange revalidatie

"Hij is thuis en heeft wat gewandeld, maar het is nog veel te vroeg om te zeggen wanneer hij weer aan het werk kan." Volgens Brych is Miroslav twee dagen in een coma gehouden en geleidelijk weer bij bewustzijn gebracht. Hij was al snel buiten levensgevaar. Zijn revalidatie zal nog een tijd duren.

De ober, die vanaf zijn vijftiende in de horeca werkt, heeft nog niet met de politie gesproken. "Hij moet eerst genezen, dat heeft prioriteit," zei Brych.

Drie Nederlanders hebben voorwaardelijke straffen gekregen en mogen het land vijf jaar niet meer in. Twee andere zitten nog vast in TsjechiŽ. Zij worden beschuldigd van zware mishandeling en kunnen tot tien jaar cel krijgen.
Deel ziekenhuis Groningen ontruimd na melding gaslucht
8 Mei, 13:06 NOS nieuws

Een deel van het UMCG in Groningen is ontruimd omdat er in de buurt een gaslucht is geroken. De "zwavelachtige geur" komt volgens de brandweer uit een laboratorium. Er is geen gaslek.

Eťn van de gebouwen aan de achterkant van het ziekenhuis werd ontruimd, meldt RTV Noord. Dat gebeurde nadat omwonenden de brandweer hadden gebeld omdat ze de gaslucht roken.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be