NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Zelfrijdende

2News.be / Trefwoorden / Zelfrijdende

Zelfrijdende robots gaan maaltijden bezorgen voor Uber Eats in Tokio
27 Februari, 00:08 NU.NL - Tech
Uber Eats gaat in een deel van Tokio maaltijden bezorgen met zelfrijdende robots. De robotauto's rijden vanaf eind maart naar klanten toe in de Japanse hoofdstad.


Chinese autofabrikant presenteert 5nm-chip voor zelfrijdende auto's
31 December 2023, 00:03 Tweakers
De Chinese autofabrikant Nio heeft een eigen soc ontwikkeld voor automatisch rijden. De Shenji NX9031 is op 5nm gebakken, bevat meer dan 50 miljard transistors, 32 Arm-rekenkernen, een neural processing unit, een gpu en 8GB Lppdr5x-geheugen.


Carrefour breidt project met zelfrijdende bezorgrobot uit in Knokke
1 Augustus 2023, 00:05 Skynet Economie
Na een proefproject in een Zaventems bedrijvencomplex, rolt supermarktketen Carrefour het project met zelfrijdende bezorgrobots verder uit in Knokke. Een maand lang zullen drie robots ingezet worden in een pop-upwinkel aan de kust.


Video | China test eerste zelfrijdende luchttrein
28 Mei 2023, 00:11 NU.NL - Tech
In de Chinese stad Wuhan wordt sinds begin deze maand een luchttrein zonder bestuurder getest. De baan van de zelfrijdende trein is ruim 10 kilometer lang en loopt door het techdistrict van Wuhan.


Zelfrijdende Tesla verder weg dan ooit
22 Maart 2023, 00:01 AutoBlog

Een zelfrijdende Tesla begint steeds meer iets van de toekomst te worden. Bij het merk Tesla komt ook ongetwijfeld autonoom rijden in je op. Elon Musk heeft al indrukwekkende dingen […]

Dit artikel Zelfrijdende Tesla verder weg dan ooit verscheen eerst op Autoblog.nl.




Video: zelfrijdende Tesla stopt plots, kettingbotsing volgt
24 Januari 2023, 00:12 AutoBlog

Acht auto’s raakten betrokken bij het ongeluk met de zelfrijdende Tesla.

Dit artikel Video: zelfrijdende Tesla stopt plots, kettingbotsing volgt verscheen eerst op Autoblog.nl.




'Apples zelfrijdende auto krijgt toch een ontwerp met stuur en pedalen'
8 December 2022, 00:45 Tweakers
Er wordt al jaren van uitgegaan dat Apple over enkele jaren een zelfrijdende auto wil uitbrengen, maar het ontwerp wordt volgens bronnen minder ambitieus dan voorheen de bedoeling was. Zo zou het ontwerp zo zijn aangepast dat toch een stuur en pedalen aanwezig zijn.


Tesla krijgt zelfrijdende technologie niet goedgekeurd voor eind van het jaar
25 Oktober 2022, 00:06 NU.NL - Tech
Het gaat Tesla niet meer lukken om zijn zelfrijdende technologie voor het eind van het jaar goedgekeurd te krijgen door instanties in de Verenigde Staten. Dat heeft eigenaar Elon Musk donderdag gezegd. Zonder goedkeuring mogen bestuurders geen gebruik maken van de technologie.


Tesla opnieuw aangeklaagd om misleidende reclame over zelfrijdende functies
19 September 2022, 00:08 NU.NL - Tech
Een Tesla-bezitter uit de Verenigde Staten heeft een collectieve rechtszaak tegen de autofabrikant gestart. De man beschuldigt het bedrijf ervan de zelfrijdende functies van de wagens veel mooier voor te doen dan ze zijn.


Nieuws: Eind dit jaar volledig zelfrijdende Tesla?s
11 September 2022, 00:01 Auto55
Tesla-topman Elon Musk bracht onlangs een bezoek aan Noorwegen. EV-mekka en daarom lichtend voorbeeld voor heel wat andere landen. Zoals gebruikelijk schuwde Musk de straffe uitspraken niet en, eveneens zoals we inmiddels gewend zijn, lijken ze uitgesproken ongeloofwaardig.Nog maar eens een straffe uitspraak die... Aan persagentschap Reuters verklaarde de topman dat zijn bedrijf Spa...

Lees meer


Infographic: Vier op tien Nederlanders stappen nooit in zelfrijdende auto
1 Mei 2022, 00:03 Emerce
Maar liefst 44 procent van de Nederlanders wil nooit in een zelfrijdende auto stappen. Dit blijkt uit onderzoek van MisterGreen onder 1091 Nederlanders met een rijbewijs, uitgevoerd door Panelwizard. Veiligheid lijkt hiervoor de belangrijkste verklaring. Zo denken ruim vier op de tien respondenten dat full self-driving (FSD) auto?s vaker verantwoordelijk zijn voor ongelukken dan menselijke bestuurders.


Toyota wil zelfrijdende auto's ontwikkelen met camera's in plaats van lidar
9 April 2022, 00:02 Tweakers
Toyota's Woven Planet-divisie werkt aan het ontwikkelen van een systeem voor autonome auto's zonder dure sensoren, zoals lidar. In plaats daarvan moet de techniek gebruikmaken van camera's, zoals ook Tesla dat doet.


Zelfrijdende taxi van Cruise is beschikbaar voor publiek in San Francisco
2 Februari 2022, 00:00 Tweakers
Vanaf februari kunnen mensen in San Francisco zich aanmelden voor een rit met de zelfrijdende taxi van Cruise. Het voertuig rijdt volledig autonoom en heeft geen bestuurder meer achter het stuur zitten. Voorlopig is er wel een wachtlijst om een rit met de robottaxi te maken.


VS opent formeel onderzoek naar zelfrijdende functie van Tesla
18 Augustus 2021, 00:08 NU.NL - Tech
Een Amerikaanse organisatie voor verkeersveiligheid heeft een formeel onderzoek geopend naar de zelfrijdende functie van Tesla. De aanleiding is een reeks ongelukken waarbij auto's van dat merk tegen voertuigen van hulpverleners zijn gereden.


Tesla in zelfrijdende modus ziet maan aan voor verkeerslicht en remt steeds
28 Juli 2021, 00:09 NU.NL - Tech
Een Tesla-eigenaar die met een testversie van de Full Self-Driving-software (FSD) rijdt, merkte op dat het systeem de maan aan de hemel aanzag voor een verkeerslicht. De auto wilde daardoor steeds afremmen op de snelweg.


Gerucht: Kia en Apple willen samen 100.000 auto's per jaar gaan maken
4 Februari 2021, 13:54 Tweakers
Kia en Apple willen samen vanaf ongeveer 2024 zo'n 100.000 auto's per jaar gaan maken, meldt een Zuid-Koreaanse krant. De fabriek zou staan in de Amerikaanse staat Georgia. Het gaat om een auto die onder de naam van Apple uitkomt en niet onder de naam van Kia.


Spil in rechtszaak zelfrijdende auto's van Uber en Google krijgt Trumps gratie
20 Januari 2021, 07:02 NU.NL - Tech
Anthony Levandowski, een prominente ingenieur op het gebied van zelfrijdende auto's, heeft gratie gekregen van de Amerikaanse president Donald Trump, maakt het Witte Huis woensdag bekend. Levandowski werd in augustus veroordeeld tot achttien maanden cel voor de diefstal van bedrijfsgeheimen van Waymo, het Google-bedrijf dat werkt aan technologie voor autonoom rijdende auto's.


Microsoft en GM samen in zelfrijdende auto?s
19 Januari 2021, 19:00 Emerce
Microsoft investeert, voor het eerst, in een bedrijf dat zelfrijdende auto's ontwikkelt. Het concern gaat samenwerken met automaker GM en dochter Cruise.


19 Januari 2021, 19:24 De Tijd
'DJI roept team in het leven voor het ontwikkelen van zelfrijdende auto's'
14 Januari 2021, 14:54 Tweakers
Dronemaker DJI heeft een team in het leven geroepen om zelfrijdende auto's te ontwikkelen. Dat schrijft Reuters op basis van vacatures die online verschenen zijn en bronnen die bekend zijn met de strategie van het bedrijf.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn