NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Zelfde

2News.be / Trefwoorden / Zelfde

Vrouw verdient 1,4 procent minder dan een collega in zelfde functie
9 Maart, 00:18 Skynet Economie
Een vrouw verdient in België gemiddeld 1,4 procent minder dan een man in precies dezelfde functie in het zelfde bedrijf. Dat becijferde HR-bedrijf Korn Ferry Hay Group naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag.


Vrouw verdient 1,4 procent minder dan een collega in zelfde functie
8 Maart, 10:48 Gazet v. Antwerpen

Een vrouw verdient in België gemiddeld 1,4 procent minder dan een man in precies dezelfde functie in het zelfde bedrijf. Dat becijferde HR-bedrijf Korn Ferry Hay Group donderdag naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag.
Kwart langdurig zieken kan terugkeren naar zelfde bedrijf
28 Februari, 07:06 Gazet v. Antwerpen

Bijna een op de vier langdurig zieken voor wie een re-integratietraject is opgestart, kan terugkeren naar zijn oude werkgever. In hun geval is een andere functie in het bedrijf mogelijk of volstaan aanpassingen aan de jobomschrijving. Dat blijkt uit cijfers van Co-Prev, de organisatie van de preventiebedrijven die de integratietrajecten uitvoeren, waar De Tijd over bericht.
Pochettino: "Dembélé op zelfde niveau als Maradona en Ronaldinho"
24 Februari, 15:18 Skynet Sport
Tottenham-coach Mauricio Pochettino heeft nog maar eens de loftrompet gestoken over Mousa Dembélé. Op een persconferentie in aanloop naar het duel met Crystal Palace vergeleek de Argentijn gisteren de Rode Duivel met de legendarische Diego Maradona.


Dief komt gestolen krasloten in zelfde winkel innen
13 Februari, 21:36 Gazet v. Antwerpen

Een 31-jarige Beringse dief stond niet op de eerste rij toen de intelligentie werd uitgedeeld. Dat bewees hij op 23 maart 2016.
Grappig toeval: na dood van huisdier komen zowel moeder als dochter met zelfde verrassing op de proppen
6 Februari, 10:48 Gazet v. Antwerpen

Een tragisch moment was het bij de familie van de Amerikaanse Natalie Rice. Daar overleed onlangs hun hond Remington in een verkeersongeluk. Het bracht de tiener spontaan op het idee om met een vroeg Valentijnscadeau voor de dag te komen: een nieuwe puppy. Een mooi gebaar, ware het niet dat haar moeder exact hetzelfde in gedachten had...
Primeur voor bond: zelfde WK-premie voor mannen en vrouwen
23 Januari, 11:42 Skynet
Op het WK in Valkenburg kunnen de Belgische mannen en vrouwen evenveel geld verdienen aan premies.


T-Mobile geeft klanten op zelfde adres tot 12,50 euro korting op Unlimited-abo
23 Januari, 10:54 Tweakers
Provider T-Mobile geeft Nederlandse klanten die hun abonnement registreren op hetzelfde adres, maximaal 12,50 euro korting op het Unlimited-abonnement van 35 euro. De 'Alles onder 1 Dak'-korting vervangt de Samen-korting.


Groter is niet altijd goedkoper: zelfde product in grotere verpakking tot 90 procent duurder
13 Januari, 14:06 Gazet v. Antwerpen

In tegenstelling tot wat u als consument vaak denkt, bent u niet altijd relatief goedkoper gesteld door een product in een grotere hoeveelheid aan te kopen. Wie de prijs per kilo of per liter vergelijkt, zal zien dat meerdere kleine verpakkingen kopen soms voordeliger is dan één grote. Onlogisch, toch? ?Veel hangt af van de standaardverpakking?, zegt retailexpert Jorg Snoeck. ?Maar producenten en supermarkten spelen wel bewust met steeds meer verschillende hoeveelheden, zodat prijsvergelijking onmogelijk wordt.?
Ferrari met zelfde rijdersduo's naar Super Season
11 Januari, 20:12 Autosport
Ferrari werd vorig seizoen kampioen bij de teams én rijders in de GTE Pro-klasse van het FIA WEC en heeft dus geen reden om iets te veranderen aan de rijdersbezettingen voor het aankomende Super Season. Zo maakte een woordvoerder van de Italiaanse renstal vandaag alvast bekend aan autosport.com op de openingsdag van de Autosport International-show in Birmingham.


Nederlandse draagt jaar lang zelfde jurk
29 December 2017, 15:12 Gazet v. Antwerpen

Lidia van Bodegraven, een vrouw uit het Nederlandse Woerden, heeft in 2017 gedaan waar veel vrouwen zelfs niet aan willen denken: elke dag dezelfde jurk dragen. Ze wil op die manier aandacht vragen voor duurzame en eerlijke kledij.
Overwinning voor Maori: berg krijgt zelfde rechten als de mens
23 December 2017, 11:24 NOS nieuws

Na jarenlang onderhandelen is het zover: de oorspronkelijke Nieuw-Zeelandse volksstam krijgt medezeggenschap over de toekomst van Mount Taranaki.

De berg is erg belangrijk voor de Maori en heeft een heilige status. "Ze zien de berg als een soort voorouder. Als een familielid waar je op moet letten en respect voor moet hebben", zegt correspondent Robbert Portier. Maar aan dat respect schort het nogal eens. De laatste jaren komen er steeds meer toeristen naar de berg en in mei was er nog ophef toen een Playboy-model zich er naakt liet fotograferen.

Om dat tegen te gaan is er nu een akkoord gesloten tussen de Maori en de overheid van Nieuw-Zeeland. De berg wordt een rechtspersoon en krijgt dezelfde rechten als een mens. Ook komt er een beheerfonds van 18 miljoen euro.

Getraumatiseerd

Toon van Meijl, antropoloog en Maori-specialist aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, zegt dat het akkoord erg belangrijk is. "Ik kom al 35 jaar in Nieuw-Zeeland en toen ik daar voor het eerst kwam trof ik een getraumatiseerd volk aan."

Van Meijl vertelt in het NOS Radio 1 Journaal dat de Moari in korte tijd van een groot deel van hun bezittingen zijn beroofd. "Aan het eind van de negentiende eeuw hadden ze nog maar 6 procent van het hele land in bezit. Dat is op een onrechtmatige manier gebeurd. Zo zijn de berg en het gebied eromheen gewoon geconfisqueerd. En 150 jaar later weet iedereen nog, zelfs de kinderen, dat de blanke mensen het land hadden afgenomen."

Vervuiling

Eerder kreeg een rivier in Nieuw-Zeeland ook al de status van rechtspersoon. Dit betekende in de praktijk dat er harder kon worden opgetreden tegen vervuiling.

Hoewel de Maori medezeggenschap krijgen, is het niet waarschijnlijk dat er een groot hek omheen wordt gezet om toeristen te weren, denkt Van Meijl. "Juist daarom is er besloten om de berg zelf een wettelijk persoon te maken. Zodat niet de regering of Maori-mensen kunnen zeggen dat ze eigenaren zijn. Ik ben ervan overtuigd dat een van de voorwaarden is dat hij openblijft voor publiek."Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be