NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Zelf


Bepaal zelf de prijs van uw melk
Vandaag, 17:24 De Tijd
17:04 De coŲperatieve Wie is de baas? en Carrefour lanceren melk waarvan de klant zelf de prijs en de kwaliteit bepaalt. Het initiatief komt uit Frankrijk, waar het een enorm succes is.


Antwerpenaar bracht ?exotische? Coca-Cola 90 jaar geleden naar BelgiŽ: ?Hij was er zelf geen fan van?
Gisteren, 04:12 Gazet v. Antwerpen

Coca-Cola viert in de drie volgende weekends zijn negentigste verjaardag in BelgiŽ met een tentoonstelling in Anderlecht. Dat is te danken aan Gustave Van Gansen, die in 1927 de toen exotische frisdrank uit Atlanta meebracht naar Antwerpen. Staf werd er rijk van, maar gaf al dat geld weg aan vrienden en familie.
Vermeende SyriŽgangers aangehouden op Schiphol nadat ze zelf naar Nederland reisden
Vrijdag, 21:00 Volkskrant
Een kleine week voordat ze in Nederland terecht zouden staan in een strafzaak, zijn twee vermeende SyriŽgangers in Istanbul op het vliegtuig gestapt naar Schiphol. Bij hun aankomst vrijdagmiddag is het duo aangehouden door de politie. Volgens hun advocaat mr. Andrť Seebregts zijn de twee 29-jarige Rotterdammers vrijwillig teruggekeerd naar Nederland om hun proces bij te wonen. Het tweetal zou zich


Bewoners Rotterdam verhogen zelf grondwaterpeil tegen paalrot
Donderdag, 10:48 NOS nieuws

In het Kleiwegkwartier in Rotterdam doen buurtbewoners een proef waarbij ze water uit de sloot halen en onder hun woningen pompen om het grondwaterpeil te verhogen als het lang droog is geweest. Zo voorkomen ze dat de houten palen onder hun huis wegrotten en de fundering verzakt.

Het systeem, dat zij zelf bedacht hebben, kan een probleem oplossen dat op meer plaatsen in Nederland speelt, schrijft RTV Rijnmond.

In het Kleiwegkwartier hebben diverse woningen schade opgelopen door dalend grondwater. Die daling heeft ervoor gezorgd dat de houten funderingspalen droog zijn komen te staan. Daardoor kregen schimmels vrij spel en is er sprake van paalrot. De gevolgen zijn groot: huizen verzakken en er komen scheuren in binnen- en buitenmuren. In ťťn straat worden huizen gesloopt die niet meer te redden zijn.

Grondwaterstanden

Het herstellen van de fundering is een kostbare aangelegenheid, vertelt bewoner Jelle Feenstra. "Dat kan per woning oplopen tot 50.000 euro." Met andere wijkbewoners houdt hij de grondwaterstanden bij.

Feenstra heeft de buurtproef bedacht. Bij droogte pompen bewoners regen- en oppervlaktewater de wijk in. Dat gebeurt via een buizenstelsel dat is losgekoppeld van de riolering. Zo blijven de paalkoppen onder water staan.

Kleine investering

De bewoners hebben de gemeente Rotterdam en het waterschap Schieland en Krimpenerwaard weten te overtuigen geld te steken in de proef. De gemeente en het waterschap investeren samen 330.000 euro.

"Wij verwachten nieuwe kennis op te doen hoe we de grondwaterstanden effectief kunnen beÔnvloeden", zegt Mechiel van Appeldoorn van het waterschap. "Dit is een heel kleine investering voor de 1200 woningen in deze buurt waar mogelijk straks geen funderingsherstel meer noodzakelijk is. Dat scheelt ruim 50 miljoen euro."
De gaafste Mulsanne maakt Bentley niet zelf
Woensdag, 23:06 AutoBlog
Dat doet Ares voor ze. Om te beginnen is ondergetekende niet de grootste fan van Bentley. Uiteraard is zo’n grote luxe slee heel gaaf, maar voor mij liever een Rolls-Royce als ik naar de gehele line-up kijk. Toch komt mijn favoriete “nieuwe” Rolls of Bentley uit de schappen van die laatste, de Brooklands staat namelijk […]


'Voldoende bewijs' voor machtsmisbruik IsraŽlische premier, maar volgens Netanyahu zelf is er niets aan de hand
Woensdag, 12:36 Volkskrant
De IsraŽlische politie zegt voldoende bewijzen te hebben voor een aanklacht tegen premier Benjamin Netanyahu wegens omkoping, fraude en machtsmisbruik. Netanyahu reageerde fel op de aanbeveling om hem in staat van beschuldiging te stellen: 'Deze aanbeveling betekent niets in een democratie', zei de premier dinsdagavond in een tv-uitzending. Hij peinst niet over aftreden. Het is nu aan de openbaar


Zuid-Afrikaanse president Zuma stapt per direct op
Woensdag, 22:12 NOS nieuws

De Zuid-Afrikaanse president Zuma stapt per direct op. Dat heeft hij bekendgemaakt in toespraak. "Geen leider moet langer blijven dan het volk wil dat hem gekozen heeft."

Morgen stond een stemming over het lot van Zuma in het parlement gepland en vandaag zei Zuma op televisie dat hij zal opstappen als de motie van wantrouwen aangenomen wordt. Maar nu is hij, na maanden van tegenstribbelen, zelf toch tot de conclusie gekomen dat het beter is dat hij direct weggaat.

Het ANC wil dat vicepresident Cyril Ramaphosa, die ook de nieuwe leider is van het ANC, de nieuwe president van het land wordt.
100.000 bedrijven moeten zelf bewijzen dat ze energie besparen
Dinsdag, 12:36 NOS nieuws

Ruim honderdduizend bedrijven moeten zelf jaarlijks gaan rapporteren welke maatregelen ze hebben genomen om energie te besparen. De overheid draait de bewijslast om in een poging de doelen van het Energieakkoord te halen. Dat maakt minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat vandaag bekend aan de Tweede Kamer.

Volgens de Wet Milieubeheer - die al 25 jaar bestaat - zijn bedrijven verplicht alle energiebesparende maatregelen te nemen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. Weinig bedrijven zijn bekend met deze wet en de overheid deed nauwelijks moeite om de wet te handhaven.

Het gaat onder meer om winkels, restaurants, kantoren en fabrieken die meer dan 50.000 kWh stroom of meer dan 25.000 m3 gas verbruiken. De voorzitter van de borgingscommissie Ed Nijpels sprak eerder over een investering voor het bedrijfsleven van een slordige 900 miljoen euro met een geschatte jaaropbrengst van zo'n 400 miljoen euro.

Over twee jaar moet Nederland honderd petajoule minder energie verbruiken ten opzichte van 1990. Volgens de laatste schattingen uit de Nationale Energieverkenning wordt maximaal 75 petajoule aan bezuiniging gehaald. De aangescherpte uitvoering van de Wet Milieubeheer kan ongeveer de helft van het tekort van 25 petajoule oplossen volgens berekeningen van het Planbureau voor de Leefomgeving .

Ed Nijpels, voorzitter van de Borgingscommissie Energieakkoord, is ingenomen met de nieuwe stap : "Deze informatieplicht, een omgekeerde bewijslast, is een fundamentele doorbraak in de uitvoering van deze wet. Dit is nodig omdat in voorgaande jaren de handhaving van de wet niet effectief was. Daardoor leverden eerdere afspraken over besparing te weinig op. Nu kunnen we echt meters maken."

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gaat samen met werkgeversorganisatie VNO/NCW uitwerken op welke manier bedrijven precies benaderd worden en hoe de overheid dit vervolgens gaat controleren. Volgens deskundigen gaat het vaak om relatief eenvoudige maatregelen die bedrijven moeten nemen. Vervanging van bestaande verlichting naar LED-verlichting is vaak al binnen een paar jaar terugverdiend.

Wind op land vlottrekken

Niet alleen de doelstellingen voor energiebesparing uit het regeerakkoord dreigen niet gehaald te worden. Ook de hoeveelheid hernieuwbare energie uit onder meer zon en wind blijft achter. Nederland dreigt het doel van 14 procent hernieuwbare energie in 2020 niet te halen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat gaat nu onder meer op hoog niveau proberen samen met andere ministeries en lagere overheden vastgelopen windenergieprojecten op land vlot te trekken.

Minister Wiebes hoopt dat door de nieuwe maatregelen het de doelen uit het Energieakkoord alsnog gehaald worden: "Ik ben heel blij dat de doelen van het Energieakkoord weer binnen bereik komen. Dat hebben we ook wel nodig, want het klimaatakkoord bouwt hierop voort. Alle inzet is nodig, want eenvoudig wordt het niet."

Milieuorganisaties als Greenpeace, Natuur & Milieu en Milieudefensie zijn minder optimistisch: "De doelen zijn alleen nog haalbaar als alles mee zit en elk open eindje binnen drie maanden wordt opgelost", zegt Joris Wijnhoven van Greenpeace.
Herbeleef het optreden van K3 bij Proximus alsof je er zelf bij was!
Dinsdag, 10:30 Skynet
Op 10 februari verblijdde K3 de fans met een huiskamerconcert in de Proximustorens. De dames brachten samen met een band '10 000 luchtballonnen', 'Pina Colada' en andere hits. Was je er niet bij? Geen nood, je kan het concert weldra bekijken op Proximus TV en via proximusmusic.be!


Zo zwaar weegt de monsterclaim van Perrigo: ?Alleen Marc Coucke zelf weet of hij zich zorgen moet maken?
Dinsdag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Zeer vervelend?, zo noemt Marc Coucke de monsterclaim van Perrigo die boven zijn hoofd hangt, al heeft hij naar eigen zeggen ?alle vertrouwen in de uitkomst?. Eťn ding is zeker: hier zullen juristen nog een vette kluif aan hebben.
Vriendin van Seppe Smits geeft critici lik op stuk: ?Heel kort door de bocht, vinden jullie dat nu zelf niet??
Maandag, 13:12 Gazet v. Antwerpen

Vooraf hoopte hij op een medaille, maar Seppe Smits eindigde zondag tiende op de slopestyle. Alsnog een prachtige prestatie volgens onze man ter plekke, maar daar was niet iedereen het mee eens. De vriendin van Smits trekt nu ten strijde tegen de kritiek.
De verantwoordelijke klant moet tegenwoordig zelf sterk en slim zijn
Maandag, 02:24 Volkskrant
Zodra een fabrikant over 'eigen verantwoordelijkheid' begint, moet je oppassen. Het gaat nooit over zijn ťŪgen eigen verantwoordelijkheid, maar over die van ons. De consument is verantwoordelijk opdat de industrie dat niet hoeft te zijn. Tegen de autonome klant die prima zijn eigen afwegingen kan maken, mag de industrie alles in de strijd gooien om hem te verleiden zijn rotzooi te kopen: aantrekke


Moeder patiŽntje syndroom van Cowden wil stichting starten: ?Aan artsen moeten wij het syndroom vaak zťlf uitleggen?
11 Februari, 17:24 Gazet v. Antwerpen

De zevenjarige Eann lijdt aan het sydroom van Cowden, een gendefect met grote gevolgen. De ziekte is zo zeldzaam dat zijn ouders bij gebrek aan informatie zelf een website, kleuterboek en stichting uit de grond stampten.
Amazon gaat zelf pakjes ophalen en leveren
9 Februari, 13:48 De Tijd
13:37 Door pakjes op te halen bij bedrijven en ze bij klanten te leveren gaat Amazon de concurrentie aan met diensten als UPS en FedEx.


'Fatsoenlijke politiek' waar PvdA-senator Marleen Barth zich hard voor maakte werd haar uiteindelijk zelf fataal
8 Februari, 21:00 Volkskrant
Een snoepreisje naar de Maldiven tijdens een belangrijk debat over de donorwet kostte Marleen Barth donderdag uiteindelijk haar baan. Maar de voorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer stond al onder druk vanwege het bedingen van een lagere huur op de ruime burgemeesterswoning van haar man. Op zijn minst gezegd vreemde keuzes, voor iemand die gedurende haar politieke carriŤre voortdurend hamerde op


'Fuck de koning' beledigend? Dat bepaalt de koning voortaan zelf, beoogt D66-Kamerlid Kees Verhoeven
7 Februari, 21:00 Volkskrant
'Of iemand nou 'Fuck Kees Verhoeven' of 'Fuck de koning' roept, dat moet geen verschil maken.' Aldus het D66-Kamerlid Kees Verhoeven. Donderdagavond voert hij het republikeinse deel van de Tweede Kamer aan dat een serieuze poging doet om de speciale bescherming van de koning in het strafrecht te schrappen. Een meerderheid gloort. Wie het staatshoofd beledigt, kan nu nog maximaal vijf jaar gevangen


Kinderen warmen klas zelf op
7 Februari, 17:24 Gazet v. Antwerpen
De kinderen van het tweede leerjaar van basisschool Klim-Op warmden zichzelf op in de klas, want ?s morgens was het 15 graden, twee uurtjes later was het al 17 graden.


Zelf privťgebruik van je bedrijfs-gsm betaald? Dan geen belasting meer
7 Februari, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Werknemers die een gsm van hun werk krijgen maar zelf hun privťgebruik betalen, moeten niet langer het zogenaamde voordeel van alle aard ophoesten. Dat heeft minister van FinanciŽn Johan Van Overtveldt (N-VA) geantwoord op een vraag van zijn partijgenoot Johan Klaps, schrijft Het Laatste Nieuws woensdag. Volgens Klaps gaat het om ?een zuivere belastingverlaging voor duizenden werknemers? die tot 150 euro per jaar kan opleveren.
De geest is uit de fles: EuroparlementariŽrs willen zelf kandidaten voorzitterschap aandragen
6 Februari, 22:48 Volkskrant
Woensdag stemmen de europarlementariŽrs over de manier waarop een nieuwe voorzitter van de Europese Commissie wordt gekozen. Zij willen de topkandidaten kunnen aandragen. Regeringsleiders hebben bezwaren. Voor de europarlementariŽrs is er geen twijfel mogelijk: de noviteit waarmee ze in 2014 hun Spitzenkandidat Jean-Claude Juncker tot voorzitter van de Europese Commissie katapulteerden, is een suc


Agenten experimenteren zelf met eetbare marihuana
6 Februari, 17:06 Skynet
Het politiekorps van de Canadese stad Toronto zit verveeld met een zaak. Twee agenten uit het korps hadden het zondagnacht iets te bont gemaakt. Collega's ontdekten dat de twee vreselijk stoned waren. Dat schrijven Canadese media.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be