NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesZelf


Vipbehandeling op een festival... als u zelf tickets verkoopt
Vandaag, 08:00 Gazet v. Antwerpen

?Een nog uniekere festival-ervaring.? Dat belooft een tiental Vlaamse muziekfestivals als beloning aan fans. Wat ze daarvoor moeten doen? Zélf tickets verkopen. ?Millennials hebben een hekel gekregen aan klassieke reclame. Een aanbeveling van een goede vriend is meer waard?, klinkt het.
Sp.a laat bewoners zelf leefregels maken
Vandaag, 03:12 Gazet v. Antwerpen

Straatetiquette, ofwel een wijkcodex. Dat is een van de voorstellen van sp.a in haar ontwerpprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober. ?Bewoners in een buurt bepalen dan samen hoe ze met elkaar moeten omgaan?, zegt lijsttrekster Jinnih Beels.
Virgin-baas Richard Branson ondergaat zelf opleiding tot astronaut

Sir Richard Branson, die aan het hoofd staat van het Virgin-imperium, krijgt nu zelf een opleiding tot astronaut om in een niet al te verre toekomst hoogstpersoonlijk de ruimte in te gaan. Dat heeft hij zelf aan de Britse openbare omroep BBC gemeld.
Vader Anne Faber: dood Anne door falen rechtsgang
Zaterdag, 06:06 NOS nieuws

Wim Faber, de vader van de in september vorig jaar vermoorde Anne Faber, vindt dat de dood van zijn dochter het gevolg is van het "falen van de rechtsgang". In een open brief in de Volkskrant roept hij de voorzitter van het gerechtshof ter verantwoording.

Volgens Faber zou het hof signalen over een psychische stoornis bij verdachte Michael P. hebben genegeerd en geen duidelijke motivering hebben gegeven over zijn strafvermindering in hoger beroep. In zijn brief aan de krant vraagt Wim Faber aan raadsheer Rinus Otte zijn huidige functie als procureur-generaal neer te leggen, "in het belang van de geloofwaardigheid en het vertrouwen in de rechtspraak".

Anne Faber verdween eind september vorig jaar na een fietstocht in de omgeving van Baarn. Haar lichaam werd bijna twee weken later op aanwijzing van P. in Zeewolde gevonden. Hij zat op dat moment in een kliniek in Den Dolder in verband met eerdere verkrachtingen.

P. kwam in beeld toen zijn dna op de jas van Faber werd gevonden. Ook zijn er bloedsporen van de studente gevonden in de auto die P. heeft gebruikt om haar lichaam naar Zeewolde te brengen en daar te begraven.

Verkrachting meisjes

P. werd in 2010 aangehouden voor het verkrachten van een 16- en een 17-jarig meisje. Dat gebeurde in de nacht van 30 april op 1 mei in Nijkerk. Hij bedreigde de meisjes met een vuurwapen, dwong ze tot seksuele handelingen met elkaar en verkrachtte hen. In 2012 werd hij voor het misdrijf veroordeeld tot 11 jaar cel. Daarbovenop kwam een celstraf van 12 maanden voor een gewapende overval.

In 2018 heeft P. twee derde van zijn straf uitgezeten. Daardoor zit hij in een fase waarin hij recht heeft op voorwaardelijke invrijheidstelling. Toen Michael P. werd aangehouden als verdachte in de zaak Faber, zat hij in zogeheten detentiefasering, een periode waarin de veroordeelde wordt voorbereid op een terugkeer in de maatschappij.

'Onbegrijpelijk'

Dat het hof geen tbs oplegde, vindt Wim Faber onbegrijpelijk, zegt hij in de Volkskrant. Volgens hem hadden de rechters kritischer moeten zijn, ook al werd tbs niet geëist. Rechters kunnen tbs opleggen als zij voldoende signalen zien. Die waren er, concluderen Faber en zijn advocaat.

De afgelopen maanden heeft Wim Faber zijn eigen onderzoek gedaan en experts geraadpleegd over tbs. Hij is met name verontwaardigd over voorzitter Otte van het gerechtshof, die zich eerder negatief uitliet over tbs en zei dat hij een groeiende afkeer heeft van behandelen. Faber vraagt zich af of de opvattingen van Otte een rol hebben gespeeld bij de uitspraak in 2012.

Geen reactie

Otte wil niet ingaan op de zaak rond P. Ook niet achteraf, laat het Openbaar Ministerie aan de Volkskrant weten. Wel kan Otte zich voorstellen dat er bij meneer Faber allerlei gevoelens leven rondom de eerdere veroordeling van de verdachte van de moord op zijn dochter, zegt het OM.

Wim Faber heeft zijn brief vrijdagmiddag naar het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden gestuurd. Het hof betreurt dat het niet eerder de gelegenheid heeft gekregen een reactie te geven, maar zal dit later alsnog doen, aldus de Volkskrant.
Eigenaren sauna Nederasselt zelf verdacht van stiekem filmen bezoekers
Vrijdag, 17:48 NOS nieuws

De eigenaren van de sauna in Nederasselt waar bezoekers stiekem werden gefilmd, worden door de politie nu zelf als verdachten gezien. Het onderzoek naar de zaak is inmiddels afgerond.

Begin maart werd bekend dat beelden van beveiligingscamera's van Sauna & Beauty Oase in de Gelderse plaats op een pornowebsite waren beland. Het nieuws trok veel aandacht, ook omdat er beelden van handbalsters van het Nederlandse handbalteam tussen zaten.

Een van de eigenaren liet onmiddellijk weten dat de camera's twee jaar geleden waren gehackt. De politie zegt nu dat het hacken niet bewezen kan worden, omdat de computers waarop de beelden stonden vanaf juni 2017 zijn overschreven.

Camera in rookmelder

De politie zegt dat de twee eigenaren zijn gehoord en als verdachten worden aangemerkt voor het heimelijk filmen van bezoekers, omdat een van de camera's in een rookmelder zat verstopt. De beelden die op internet terechtkwamen, zijn door camera's gemaakt die voor bezoekers zichtbaar waren.

Al eerder werd bekend dat een man uit Drachten de beelden op internet heeft gezet. Hij is de derde verdachte. Elf bezoekers hebben aangifte gedaan nadat zij zichzelf op de beelden hadden herkend.
Diamanthandelaar krijgt vijf jaar cel voor roof van 10,5 miljoen euro die hij zelf in scène zette
Dinsdag, 12:36 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft diamantair Prashant B. (32) veroordeeld tot vijf jaar celstraf (waarvan een gedeelte van drie jaar effectief) voor een in scène gezette tigerkidnapping. Ook negen medeplichtigen, onder wie zijn vrouw, zijn veroordeeld. Ze moeten bovendien alles terugbetalen.
Op stap in Niel: onze reporter stapt zelf bijna in een drol? maar niemand heeft het gedaan
19 Mei, 05:24 Gazet v. Antwerpen

Niel is de gemeente in Antwerpen waar de inwoners het meest last hebben van hondenpoep op straat. Onze reporter trok zelf op pad in Niel en kwam de ene na de andere drol tegen? maar geen enkele hondeneigenaar pleitte zelf schuldig.
Je kunt straks zelf rijden in de Lambo van de paus
18 Mei, 14:06 AutoBlog
Gaat de auto dan eindelijk kilometers maken? Eerder deze week kon je hier lezen dat de paus-Lambo is geveild voor 809.375 euro inclusief veilingkosten. Een pittig bedrag. Je zou denken dat een of andere verzamelaar de supercar heeft gekocht, om het ding vervolgens in een garage te stellen, hopende op waardevermeerdering. Niets is minder waar, […]


Leuvense studenten kunnen op kot boven rusthuis: ?Bouwen zelf ook al eens graag een feestje?
17 Mei, 22:48 Gazet v. Antwerpen

Het woonzorgcentrum Annuntiaten, dat zich situeert op het UCLL-campus aan de Hertogstraat in Heverlee, verhuurt vanaf volgend schooljaar acht kamers op de tweede verdieping aan studenten. Voorwaarde is wel dat de studenten vrijwilligerswerk verrichten in het rusthuis en een cursus over zorg volgen. Dat meldt ROB-tv. Het is naar verluidt de eerste keer in ons land dat studenten op kot zullen zitten boven een rusthuis.
Bereken zelf uw eigen marathontijd
16 Mei, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Op één minuut na kan de ervaren looptrainer Roger Embrechts voorspellen in welke chrono u de marathon gaat lopen, op voorwaarde uiteraard dat u het vooropgestelde trainingsschema gevolgd hebt. Het enige wat hij moet weten, is uw tijd op de 3.000 meter, 10 kilometer of een halve marathon.
SNS laat starters zelf online een hypotheek afsluiten
16 Mei, 12:54 Emerce
Starters met kennis van hypotheken kunnen sinds deze week zonder tussenkomst van een adviseur een SNS Hypotheek online afsluiten. De hypotheek kan echter alleen worden aangevraagd als klanten de kennis- en ervaringstoets succesvol hebben afgerond.


De mol wordt zelf gemold: Gert en James nemen Pieter beet
15 Mei, 09:00 Gazet v. Antwerpen

De drie finalisten van ?De Mol? waren maandagavond te gast op de boot van Gert Verhulst, en Gert en James vroegen zich af hoe Pieter het er als gewone kandidaat zou van af gebracht hebben. Zou hij de mol gevonden hebben als hij die zelf niet was?
Meer concurrentie voor stadsgids: ?Iedereen kan zelf een gratis wandeling uitwerken en aanbieden?
15 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

In Brugge zit het er bovenarms op tussen de officiële stadsgidsen en de ?gratis gidsen?. Met geduw, getrek en pesterijen van dien. Hier in Antwerpen loopt het niet zo?n vaart. ?Kwaliteit komt toch bovendrijven?, klinkt het bij ­Visit Antwerpen. Maar de frustraties worden wel gedeeld door de geschoolde, officiële gidsen.
Meneer pastoor moet zelf te biecht: ?De Mol? is gevat
13 Mei, 21:36 Gazet v. Antwerpen

?Mijd het stelen en bedriegen, ook de achterklap en ?t liegen.? Het zevende gebod dat in koeien van letters op de stenen tafelen geschreven stond, heeft priester Pieter Delanoy genadeloos aan zijn laars gelapt. De sympathieke West-Vlaming die wekenlang het spel in stijl wist te spelen, bleef onder de radar als één van de sympathiekste deelnemers uit het spel. Tot Lloyd hem dan toch wist te ontmaskeren. Al levert dat die laatste maar een magere winst op...
Arco: Beweging.net wacht op regering
12 Mei, 09:36 De Tijd
09:13 Eerst moet premier Michel over de brug komen, dan bekijkt de christelijke arbeidersbeweging hoeveel ze kan bijdragen aan de vergoeding van Arco-coöperanten.


Nadat ze zelf het slachtoffer werd van cyberpesten start deelneemster Blind Getrouwd initiatief #STOPPESTEN
11 Mei, 14:54 Gazet v. Antwerpen

Marjolein Faes uit het VTM-programma Blind Getrouwd is een initiatief begonnen tegen pestgedrag bij volwassenen. De Antwerpse geeft onder de naam #STOPPESTEN workshops en presentaties bij bedrijven. Marjolein was recent zelf het slachtoffer van cyberpesten.
Het mooiste cadeau voor Moederdag maak je zelf: tiramisutaart met aardbeien volgens Sofie Dumont
11 Mei, 12:30 Gazet v. Antwerpen
Nog inspiratie nodig voor een Moederdagcadeau? Takteer haar eens op een zelfgemaakte taart. De mama van chef Sofie Dumont krijgt dit weekend een tiramisutaart met zachte lepelbiscuit, luchtige mascarpone én verse aardbeien, aangezien het seizoen nu echt begonnen is.


Ziekenhuis gaat extreem duur kankermedicijn zelf maken en op de markt brengen
10 Mei, 20:18 Volkskrant
Opnieuw is een ziekenhuis de farmaceutische industrie te slim af door een medicijn zelf te bereiden voor een fractie van de prijs. Het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek (AvL) heeft een nieuwe groep patiënten ontdekt bij wie een extreem duur kankermedicijn ook werkt en wil het medicijn nu zelf op de markt brengen, om torenhoge kosten tegen te gaan.


Aantal internationale kinderontvoeringen stijgt: ?Ik hoop dat Jordan op een dag zelf contact zal zoeken?
9 Mei, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Child Focus ziet het aantal internationale kinderontvoeringen door ouders onrustwekkend stijgen. Ive Gödecke (37) uit Breendonk schrikt daar niet van. Zijn dochter Jordan werd door zijn ex ontvoerd naar Zuid-Afrika. ?Alles wat fout kon lopen, liep fout.?
Raadslid herschildert zelf WO II-gedenksteen
8 Mei, 10:42 Gazet v. Antwerpen

De gouden letters op de Berlaarse gedenksteen voor de oud-strijders van de Tweede Wereldoorlog heeft een nieuw laagje verf gekregen. Het werkje werd op eigen houtje opgeknapt door raadslid en brandweer­officier Rudy Nuyens.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be