NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Zegt


OS 2018 - "Hart ging even wat harder kloppen", zegt Kim Vanreusel na afdaling
Kim Vanreusel eindigde woensdag als dertigste in de afdaling en behaalde zo haar beste resultaat tot dusver op de Winterspelen. "Het is zeker een mooie uitslag, maar het had nog harder gekund", vertelde de skiester na afloop.


OS 2018 - "Hart ging even wat harder kloppen", zegt Kim Vanreusel na afdaling
Gisteren, 07:06 Skynet
Kim Vanreusel eindigde woensdag als dertigste in de afdaling en behaalde zo haar beste resultaat tot dusver op de Winterspelen. "Het is zeker een mooie uitslag, maar het had nog harder gekund", vertelde de skiester na afloop.


"Beste runs van de week", zegt tevreden Belgian Bullet An Vannieuwenhuyse
Dinsdag, 17:18 Skynet
Stuurvrouw An Vannieuwenhuyse en remster Sophie Vercruyssen sloten de eerste dag van de olympische bobsleecompetitie af op de vijftiende plaats. Na afloop maakte Vannieuwenhuyse een positieve evaluatie op van haar eerste twee runs.


Nafi Thiam zegt af voor WK indooratletiek
Dinsdag, 12:00 Skynet Sport
Nafi Thiam neemt begin komende maand niet deel aan het WK indooratletiek in het Britse Birmingham, zo maakte ze vandaag bekend op haar Facebook-pagina.


'Facebook-manager zegt sorry na foute tweets over Rusland-onderzoek'
Dinsdag, 11:36 NOS nieuws

Het is niet de makkelijkste tijd voor Facebook. Dat het een grote rol speelde in de campagne van Russische trollen om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden, was al duidelijk en aan kritiek ontbreekt het dan ook niet. Toen speciaal aanklager Robert Mueller dit alles afgelopen vrijdag nog eens bevestigde, was het zaak voor het bedrijf om nederig over te komen.

Maar dat mislukte.

Want sinds dit weekend ligt Facebook onder vuur vanwege een serie ongelukkige tweets over het Rusland-onderzoek van Rob Goldman, de vicepresident advertenties bij het bedrijf. Hij heeft volgens technologiesite Wired inmiddels intern zijn excuses aangeboden. Het begon met een bericht waarin hij zei blij te zijn met de aanklachten van Mueller, maar er direct aan toevoegde dat bepaalde feiten over het onderzoek zijn die "nog steeds niet goed worden begrepen".

Wat volgde was een serie tweets waarin Goldman, die naar eigen zeggen alle Russische advertenties heeft gezien, probeerde om wat zaken die in zijn ogen niet klopten recht te zetten. Zo schreef hij in de tweede tweet dat het niet Ruslands belangrijkste doel was de verkiezingen te beïnvloeden.

Uit de aanklachten van Mueller blijkt dat dit wel degelijk het belangrijkste doel was. Daarnaast mist de belangrijke nuance dat advertenties op Facebook maar een deel van het verhaal zijn. Door de trollen werden ook (nepnieuws)berichten gedeeld en evenementen georganiseerd.

Lang niet alles wat Goldman deelde via Twitter was fout, maar doordat sommige dingen niet klopten en andere berichten context misten, schiep hij meer onduidelijkheid over het Rusland-onderzoek en de positie van Facebook. Dat was reden voor The New York Times om al zijn berichten te onderwerpen aan een .

Later had de vicepresident ook wel door dat hij ongelukkige formuleringen had gebruikt. In een reactie op een andere Twitter-gebruiker zei hij dat "de Russen zeker voor Trump waren".

De tweets van Goldman kregen afgelopen weekend steeds meer aandacht. Niet alleen van Facebook-collega?s en journalisten, maar ook van de Amerikaanse president. Trump gebruikte het tweede bericht, waarin Goldman stelt dat de Russische advertenties niet bedoeld waren om de verkiezingen te beïnvloeden, om te laten zien dat er weinig aan de hand was. Het drama voor Facebook was daarmee compleet.

Zondagavond volgde een verklaring van een andere vicepresident van Facebook, die verantwoordelijk is voor het wereldwijde beleid. "We hebben niets gevonden dat de aanklachten van de speciaal aanklager tegenspreekt. Elke suggestie dat dit wel zo is, klopt niet." En volgens Wired betekent dit zoveel als:"We Rob Goldman hebben gevraagd om zijn telefoon in een rivier te gooien".

'Een serieuze fout'

Uiteindelijk besloot Goldman ook zijn excuses aan te bieden. Niet publiekelijk, maar wel intern volgens Wired. "De tweets waren mijn eigen mening, niet die van Facebook", schrijft hij onder meer. "En mijn mening heb ik verkeerd verwoord. De speciaal aanklager heeft veel meer informatie dan ik. Het was verkeerd om de indruk te wekken alsof ik de conclusies van Mueller tegenspreek."

Een Nederlandse woordvoerder van Facebook heeft laat weten dat het bedrijf niet wil reageren op de berichtgeving van Wired.
NMBS stuurt werknemers mail om intentie tot staken aan te geven: ?Technische test?

De Franstalige vleugel van de socialistische spoorvakbond, CGSP Cheminots, hekelt maandag in een persbericht een mail die de NMBS naar personeelsleden verstuurd heeft om hun intentie tot staken bekend te maken. Een woordvoerder van de NMBS laat weten dat het om een ?technische test? ging met ?fictieve data?, en dat de ontvangers op de hoogte waren van de test.
OS 2018 - Sam Maes 32e in reuzenslalom
Sam Maes is zondag op de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeonchang 32e geworden in de reuzenslalom. De 19-jarige Antwerpenaar zette in zijn eerste run op de piste in Yongpyong met 1:13.29 de 38e tijd neer. In zijn tweede run was hij 38 honderdsten sneller (1:12.91), goed voor de 31e tijd.


OS 2018 - "Tevreden maar ik mis nog kracht", zegt Sam Maes na openingsrun in reuzenslalom
Zondag, 05:12 Skynet Belgie
Sam Maes had zondag enkele minuten nodig om te bekomen van zijn eerste run in de reuzenslalom. De 19-jarige Antwerpenaar was diep moeten gaan op het erg uitdagende parcours van het Yongpyong Alpine Centre.


Nationaal Veiligheidsadviseur: ?Bewijs van Russische inmenging is onweerlegbaar?

Het bewijs dat Rusland zich trachtte te mengen in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016, ?is nu onweerlegbaar?, zo heeft Nationaal Veiligheidsadviseur HR McMaster van de Verenigde Staten zaterdag gezegd op de veiligheidsconferentie van München.
Paus Franciscus wil Paulus VI dit jaar heilig verklaren
Zaterdag, 20:24 NOS nieuws

Paus Paulus VI zal dit jaar heilig worden verklaard. Dat heeft paus Franciscus bekendgemaakt. Giovanni Battista Montini (1897-1978) leidde de Rooms-Katholieke kerk van 1963 tot zijn dood. De Italiaan was de opvolger van Johannes XXIII.

In Nederland benoemde Paulus VI de conservatieve bisschoppen Ad Simonis (1970) en Jo Gijsen (1972).

Anticonceptie

Hij wordt vooral herinnerd vanwege zijn encycliek Humanae Vitae (Van het menselijk leven) uit 1968. In dit document werd het gebruik van anticonceptiemiddelen verboden. Dat had vooral te maken met de opkomst van de pil in de jaren zestig.

Paus Franciscus heeft dat verbod later genuanceerd door de nadruk te leggen op "verantwoordelijk ouderschap". Ook suggereerde hij dat vrouwen die bedreigd worden door het zika-virus anticonceptiemiddelen mogen gebruiken.

Zaligverklaring

In 2014 werd Paulus VI zalig verklaard, nadat twee wonderen aan hem waren toegeschreven. Over hem zei paus Franciscus toen dat hij een "profetische genialiteit" bezat. Hij raadde biechtvaders volgens Franciscus aan barmhartig te zijn en iedere situatie anders te benaderen.

Paulus VI wordt de derde paus die door Franciscus sinds zijn aantreden in 2013 heilig wordt verklaard. Eerder gebeurde dat met Italiaan Johannes XXIII en met de Pool Johannes Paulus II, die de kerk leidde van 1978 tot zijn overlijden in 2005.
OS 2018 - "Sport kan zo mooi maar ook zo bitter zijn", zegt Rösch na gemiste massastart
Zaterdag, 08:06 Skynet
Voor Michael Rösch hebben zijn Olympische Spelen de verwachtingen niet kunnen inlossen. De biatleet haalde in twee van zijn drie races niet het verhoopte niveau en greep zo naast een plek in de prestigieuze massastart, het slotnummer met de top 30. "Sport kan zo mooi maar ook zo bitter zijn", schrijft de genaturaliseerde Duitser op zijn Facebookpagina.


?Hongaars vluchtelingenplan is een aanval op mensenrechten?, zegt de VN
Vrijdag, 17:24 Gazet v. Antwerpen

De rechtse regering van Hongarije is vrijdag onder vuur van de Verenigde Naties komen te liggen omdat ze niet-gouvernementele organisaties die vluchtelingen en asielzoekers helpen, onder druk wil zetten. ?De voorgestelde wetgeving vormt een onterechte beperking van de vrijheid van vereniging en is een zorgwekkende voortzetting van de regeringsaanval op mensen- en burgerrechten?, zei VN-mensenrechtenwoordvoerder Rupert Colville op een persbriefing in Genève.
Wie zegt dat boekontwerpers niet van krantenopmaak houden?
Vrijdag, 15:36 Volkskrant
Boek en krant, dat zijn twee werelden. Het boek: de eenzame lezer onder zijn lamp. De krant: rumoer van alle kanten. Geen wonder dat ze elkaar soms opzoeken. In omslagen bijvoorbeeld, die het boek uit de stilte trekken, de wereld in. Zoals op A Very British Coup, de tweemaal verfilmde roman uit 1982 van Chris Mullin. Over een radicaal-linkse politicus die premier wordt en het te stellen krijgt met


OS 2018 - "Ik mag supertrots zijn", zegt tevreden Jorik Hendrickx na korte kür
Vrijdag, 10:00 Skynet Sport
Jorik Hendrickx straalde na afloop van zijn korte kür, vrijdag op de Winterspelen in Pyeongchang. "Dit is misschien mijn beste kür ooit", zei hij met een brede glimlach in de mixed zone van de Gangneung Ice Arena.


Jorik Hendrickx pakt uit met uitstekende korte kür: ?Supertrots?

Jorik Hendrickx straalde na afloop van zijn korte kür, vrijdag op de Winterspelen in Pyeongchang. ?Dit is misschien mijn beste kür ooit?, zei hij met een brede glimlach in de mixed zone van de Gangneung Ice Arena.
"Laatste drie ronden waren er te veel aan", zegt Bart Swings na 10 km
15 Februari, 14:42 Skynet
Bart Swings is vandaag op de Winterspelen in Zuid-Korea tot het uiterste gegaan in zijn 10.000 meter. Net zoals tijdens de 1.500 en 5.000 meter haalde hij een persoonlijk record op een laaglandbaan (geschaatst op zeeniveau). De Leuvenaar verscheen dan ook moe maar tevreden in de mixed zone van het Gangneung Oval. Hij wist op dat moment nog niet dat hij uiteindelijk achtste zou worden.


Britse regering zegt dat Rusland achter de NotPetya-aanvallen zat
15 Februari, 12:06 Tweakers
De Britse regering heeft bij monde van Tariq Ahmed, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, de NotPetya-aanvallen toegeschreven aan de Russische regering. Ahmed zegt dit op basis van conclusies van een Britse internetbeveiligingsdienst.


Kim Vanreusel 39e in reuzenslalom, goud voor Mikaela Shiffrin
15 Februari, 08:12 Skynet Sport
De Amerikaanse Mikaela Shiffrin heeft vandaag goud veroverd in de reuzenslalom bij de vrouwen op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Voor onze landgenote Kim Vanreusel zat er bij haar olympisch debuut niet meer in dan de 39e plaats.


OS 2018 - "Ben niet tevreden", zegt Kim Vanreusel na eerste run van reuzenslalom
15 Februari, 05:06 Skynet
Kim Vanreusel zette donderdag op de Winterspelen in Pyeongchang de 41e tijd neer in de eerste run van de reuzenslalom. Ze was bijna zeven seconden trager dan de Italiaanse Manuela Moelgg. Na afloop was Vanreusel niet erg tevreden over haar race.


Froome praat voor het eerst, maar zegt eigenlijk niets. ?Niemand wil sneller duidelijkheid dan ik.?
14 Februari, 11:24 Gazet v. Antwerpen

Voor de start van de Ruta del Sol reageerde de Brit Chris Froome voor het eerst sinds half december op de heisa rond zijn abnormale salbutamoltest. ?Niemand wil sneller duidelijkheid dan ik. Ik vraag niet om het voordeel van de twijfel, ik vraag gewoon om een eerlijk proces.?Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be