NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesZegt


Betalen om Champions League finale voor de televisie te volgen? Dat gaat niet door zegt Liverpool

Honderden supporters van Liverpool met een kaartje voor de finale van de Champions League moeten het duel met Real Madrid zaterdag thuis op televisie volgen. Zeker vier chartervluchten naar Kiev zijn gecanceld, omdat het vliegveld in de hoofdstad van OekraÔne geen plek heeft voor de toestellen. De gedupeerde fans krijgen van Liverpool het geld terug dat ze hebben betaald voor hun toegangskaartje.
Liesbeth Homans: ?Wie zegt dat ik geen kans meer maak bij de mannen??
Vrijdag, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Vlaams viceminister-president Liesbeth Homans (N-VA) was zenuwachtig omdat hij ?altijd wel heel persoonlijke vragen stelt?, maar liet James Cooke toch in haar ziel kijken. In ?Bedgeheimen? tijdens ?Gert Late Night? vertelde ze onder meer over de pesterijen in haar jeugd en over haar liefdesleven.
Steven Defour zegt nationale ploeg vaarwel
Vrijdag, 00:00 Skynet
Na Radja Nainggolan zet ook Steven Defour een punt achter zijn carriŤre bij de Rode Duivels. De 30-jarige middenvelder maakte het nieuws deze avond bekend in een videoboodschap.


?Niemand zegt ons hoe hoog de oprit moet zijn?
Donderdag, 03:18 Gazet v. Antwerpen

?We kunnen geen oprit aanleggen. De kans is te groot dat we die nadien weer moeten opbreken en op eigen kosten heraanleggen.? Hans Caers en zijn buren in de Slagmolenstraat zijn het wachten beu.
Het is simpel, zegt het CPB: geef een asielzoeker een huis daar waar werk is
Woensdag, 21:48 Volkskrant
Asielzoekers hebben meer kans op een baan als bij de toewijzing van een huis rekening wordt gehouden met hun persoonlijke achtergrond. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) dat woensdag is verschenen. Waarom gebeurt dat nog niet?


Zusterbedrijf OnePlus zegt op 12 juni fullscreen-smartphone te presenteren
Woensdag, 16:54 Tweakers
Smartphonemaker Vivo, zusterbedrijf van Oppo en OnePlus, heeft een uitnodiging de deur uitgedaan voor de presentatie van een smartphone die aan de voorkant vrijwel helemaal uit scherm zou bestaan. Vivo toonde eerder al een prototype van zo'n toestel.


Pas tijdens de Verlichting werd ?ras? een thema, zegt deze promovendus
Dinsdag, 18:00 Volkskrant
De komst van het begrip 'ras' creŽerde een onderscheid dat daarvoor nauwelijks bestond: dat tussen mensen met een verschillende huidskleur. De Canadese cultuurhistoricus Devin Vartija promoveert deze week aan de Universiteit Utrecht op dit onderwerp.


Hoeveel eieren mag je nu eten? Eťntje per dag, zegt nieuwe studie
Dinsdag, 16:48 Gazet v. Antwerpen

?An apple a day keeps the doctor away?, luidt een bekende spreuk. Een nieuwe studie suggereert hetzelfde voor eieren.
Geweld SyriŽ - Syrische leger zegt hoofdstad Damascus volledig te controleren
21 Mei, 17:42 Skynet
Het Syrische leger heeft voor het eerst sinds 2012 de hoofdstad Damascus en haar omgeving volledig onder controle. Het laatste bastion van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), in het zuiden van de stad, is heroverd, zo heeft het leger bekendgemaakt.


Iran zegt dat EU meer moet doen om nucleair akkoord te redden
21 Mei, 17:06 Skynet
De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif heeft vandaag tijdens een ontmoeting met Europees Commissaris voor Energie Miguel Arias Canete gezegd dat de Europese Unie meer moet doen om de nucleaire deal met Iran te redden. Politieke steun alleen is niet genoeg, klonk het.


Onze WK-reporter begrijpt niet-selectie Nainggolan niet: ?Dit is niet goed voor de Rode Duivels?

Radja Nainggolan is er zoals eerder aangekondigd niet bij op het WK in Rusland. Onze man in Rusland is nog steeds verbaasd door de keuze van bondscoach Roberto Martinez. Ook de uitleg van de Spanjaard kon hem niet bekoren.
Aanslag met ricine of explosieven voorkomen, zegt Franse minister

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Collomb zegt dat zijn opsporingsdiensten twee mannen hebben aangehouden die een aanslag met het gif ricine of explosieven wilden plegen. De mannen zijn twee broers van Egyptische afkomst.

De autoriteiten kwamen hen op het spoor door berichten op het sociale medium Telegram in de gaten te houden. Bij de broers zijn handleidingen gevonden die erop wijzen dat ze giftige stoffen wilden maken op basis van ricine, zei Collomb tegen de Franse nieuwszender BFM-tv. Meer wilde hij er niet over kwijt.

Ricine is een zeer giftige stof die uit bonen van de tropische wonderolieboom kan worden gewonnen.
Digitaal kopiŽren uit strafdossiers mag wel, zegt minister Geens
17 Mei, 00:18 Skynet
Advocaten mogen wel degelijk kopieŽn uit strafdossiers maken met digitale middelen, zoals smartphones of scanners. Daarvoor is ook geen wetswijziging nodig, zei minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vandaag in de Kamercommissie Justitie. Hij wil de mogelijkheid wel in de wet verankeren als dat de rust binnen de advocatuur zou doen toenemen.


Justitie confisqueert geldzending van Centrale Bank van Suriname

De Nederlandse douane heeft in april op last van het Openbaar Ministerie een geldzending van 19 miljoen euro uit Suriname tegengehouden. Dat bevestigt het OM na berichten in de Surinaamse krant de Ware Tijd.

Vermoed wordt dat het geld is witgewassen. De herkomst wordt onderzocht. Er is niemand aangehouden.

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) zegt in een persverklaring dat het niet gaat om geld van de moederbank, maar om euro's van lokale Surinaamse banken. "Als faciliteit aan de lokale banken vervoert de bank minstens ťťn keer per maand hun vreemde valuta", zegt president Glenn Gersie. Het OM ziet de CBvS niet als verdachte.

In Suriname zijn veel Amerikaanse dollars en euro's in omloop. De lokale Surinaamse dollar is zwak, dus veel mensen zetten hun geld om naar valuta die meer waarde hebben. Bovendien komen er veel euro's het land binnen door het toerisme en als steun vanuit Nederland aan familieleden in Suriname. Dat geld wordt gewisseld bij wisselkantoortjes, die verplicht zijn om hun geld te wisselen bij de lokale Surinaamse banken.

Er is ook een geldstroom van euro's vanuit Suriname naar Nederland. In de supermarkten van Paramaribo zijn vrijwel alle levensmiddelen afkomstig uit het buitenland. Surinaamse ondernemers betalen hun leveranciers in euro's via de Surinaamse banken.

Witwassen

De topman van de CBvS wijst er in de persverklaring op dat de regels in het internationale financieel verkeer steeds strenger worden om witwassen tegen te gaan. Daardoor wordt het moeilijker voor Surinaamse banken om zaken te doen met buitenlandse banken.

Die willen niet het risico lopen om hoge boetes te krijgen omdat ze zaken hebben gedaan met een bank die zich met illegale transacties bezighoudt. "Daarom is de Centrale Bank van Suriname benaderd om te hulp te schieten", zegt Gersie. "We werken al vijf jaar op deze manier, en het is voor het eerst dat dit is gebeurd. Bij eerdere gelegenheden nam de douane in Nederland genoegen met onze uitleg. Deze keer kregen we een reeks aanvullende vragen te beantwoorden."

Schaarste

Sinds de inbeslagname van het Surinaamse geld hebben de wisselkantoren maatregelen genomen. "De banken accepteren vanwege de inbeslagname geen euro's meer van ons, tenzij we exact kunnen aantonen waarvandaan het geld afkomstig is", zegt een eigenaar van een wisselkantoor. "Dat betekent dat iedere toerist die bij ons geld komt wisselen zich moet legitimeren. Ook al gaat het om twintig euro."

Volgens ingewijden in de monetaire wereld is een andere geldzending die deze maand naar Nederland zou worden verzonden door de Centrale Bank van Suriname tegengehouden. "Er moet snel een oplossing komen, want anders stagneert de geldstroom en kunnen handelaren hier niet meer aan hun verplichtingen tegenover de leveranciers voldoen", aldus een wisselkantoorhouder. "Dan ontstaat er schaarste aan producten."

De centrale bank verwacht niet dat het zover zal komen. "Wij zijn in contact met de autoriteiten in Nederland en hebben er vertrouwen in dat plooien zullen worden gladgestreken", aldus de CBvS. "De bank doet er alles aan om het geconfisqueerde geld vrij te krijgen en om tot goede afspraken te komen voor een vlot verloop van toekomstige geldzendingen."
Geweld in Gaza - Erdogan noemt IsraŽlisch optreden genocide
15 Mei, 00:18 Skynet
Het Turkse staatshoofd Recep Tayyip Erdogan heeft het optreden van IsraŽl in de Gazastrook als genocide bestempeld. "Wat IsraŽl doet, is genocide. Van welke zijde het ook moge komen, van Amerika of IsraŽl, ik vervloek dit humanitair drama, deze genocide", zei Erdogan aan het door de overheid gecontroleerde nieuwsagentschap Anadolu maandagavond. Erdogan kondigde drie dagen rouw af voor de maandag omgebrachte Palestijnen.


Iran heeft "rode lijn" overschreden, zegt Netanyahu
10 Mei, 20:36 Skynet
Met de raketaanvallen op IsraŽlische militaire doelwitten op de Golanhoogten heeft Iran "een rode lijn overschreden", zo staat in een mededeling die donderdag door de IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu werd verspreid. "We hebben in overeenstemming daarmee gereageerd", zo verdedigt hij ook de reactie van het IsraŽlische leger.


Probleem met Siemens kan aanhoudend stiptheidsprobleem niet rechtvaardigen, zegt Bellot
9 Mei, 18:12 Skynet
De problemen met de technologie die door Siemens werd aangeleverd kan geen rechtvaardiging zijn voor de slechte stiptheidscijfers op het spoor. Dat heeft minister van Mobiliteit FranÁois Bellot (MR) vandaag in de Kamer geantwoord op een vraag van David Geerts (sp.a). "Ik blijf de ceo's van beide spoorbedrijven hierop aanspreken", zei minister Bellot.


Belang van hand geven duidelijk maken via dialoog, zegt Wouter Beke
9 Mei, 13:24 Skynet
Een hand geven aan de schepen of ambtenaar die je huwelijk sluit, is wettelijk niet verplicht en valt ook amper in juridische regels te gieten. Dat stelt CD&V-voorzitter Wouter Beke op zijn facebookpagina. Het maakt volgens hem echter deel uit van de waarden waarop onze samenleving is gebouwd en het is door dialoog dat we duidelijk kunnen maken dat dit belangrijk is in ons land.


Nederland gaat spijt krijgen, zegt de aan de kant geschoven leider Clyde van Putten
8 Mei, 19:06 Volkskrant
Regeringscommissaris Mike Franco is namens Nederland bezig met een grondige schoonmaakbeurt op Sint Eustatius. Na 2,5 maand zijn de geluiden gematigd positief. Maar op de achtergrond blijven de oude machthebbers, zoals Clyde van Putten, onversneden kritiek leveren.


'Terrorisme is eerste associatie van mensen', zegt expert over steekpartij
7 Mei, 22:42 NOS nieuws

De steekpartij in Den Haag van afgelopen zaterdag maakt van alles los en roept bij veel mensen de vraag op of de 31-jarige SyriŽr met het mes een motief had, en zo ja welk.

Terrorisme-expert Jelle van Buuren van de Universiteit Leiden houdt de discussie over de steekpartij op sociale media nauwgezet in de gaten. Hij ziet dat mensen zich afvragen waarom het niet als een terroristische daad wordt bestempeld.

De avond van het incident bracht de politie naar buiten dat de man "alleen bekend" was vanwege "verward gedrag". Burgemeester Krikke zei in eerste instantie dat er "geen signalen" waren dat er "meer speelt dan dit". Nu onderzoekt de politie de zaak en neemt daarbij "alle verbale uitingen" mee. Volgens getuigen riep de man tijdens zijn arrestatie "Allahoe akbar'.

"Een gouden regel voor de politie is melden wat feitelijk is. Anders komt er een ongelooflijke stroom geruchten op gang die een verkeerd beeld kunnen schetsen." Wat de politie wel had kunnen zeggen, vindt hij, is dat uiteraard alles wordt onderzocht, waaronder een terroristisch motief. Dit werd pas later gezegd. "Dat kun je benoemen, omdat je weet dat het de eerste associatie is die mensen hebben."

Van het pad af

Daar sluit Bauke Koekkoek, crisisdienstverpleegkundige en lector psychiatrische zorg van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), zich bij aan. "Gezien de gevoeligheid van het delict, de nationaliteit van de man en zijn uitspraken denken veel mensen meteen aan een islamitisch-geÔnspireerde terreurdaad", zegt hij. "Het is toch handig om even te zeggen: 'dat zoeken we eerst goed uit'."

Koekkoek deed onderzoek naar verwarde personen. "Die term heeft de connotatie dat iemand van het pad af is. Iets geroepen of gedaan heeft uit gekte, en niet met een bepaald bewust motief. Ik denk niet dat dat altijd terecht is, er zijn mensen tussen die goed weten wat ze doen maar wel als raar of afwijkend worden gezien."

De associaties van mensen direct na het steekincident hoeven uiteraard niets te betekenen. "'Allahoe akbar' is een soort dankbetuiging die op van alles en nog wat slaat", zegt Van Buuren. "We zijn dat gaan associŽren met een terroristische daad. Omdat dat werd geroepen als mitrailleurs werden leeggeschoten of gebouwen werden opgeblazen. Maar dat op zich zegt niks", zegt Van Buuren.

Wat belangrijke informatie zou zijn, is of de man contacten had met radicale organisaties of recent bijvoorbeeld veel IS-filmpjes heeft bekeken. De enige manier om erachter te komen is afwachten tot er meer feiten bekend zijn en het onderzoek is afgerond, zegt de onderzoeker. "Maar dat afwachten vinden we met z'n allen ongelooflijk ingewikkeld. Wij zijn niet meer in staat om ons oordeel heel even op te schorten. Het moet nu meteen 100 procent duidelijk worden."

Als er sprake zou zijn van een terroristisch motief, dan is het volgens Van Buuren alsnog een ingewikkelde vraag of hij vanuit bijvoorbeeld een psychose heeft gehandeld. "Het is voer voor psychiaters om tot een oordeel te komen wat de overhand heeft."

De politie onderzoekt de zaak en beantwoordt op dit moment geen vragen. De Haagse burgemeester liet vandaag in een persbericht weten dat de gemeente zaterdag na overleg met politie en OM "open en zorgvuldig" gecommuniceerd heeft "wat op dat moment bekend was". "Tegelijkertijd vraagt zo'n afschuwelijke daad om goed onderzoek naar de toedracht en de motieven van de verdachte. Dat onderzoek is nu volop gaande."Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be