NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Zal


De betekenis van het woord vlees zal veranderen
Vandaag, 01:42 De Tijd
01:09 Plantenvlees, een radicale oplossing voor onze problematische vleesconsumptie, is een miljoenenbusiness. Maar maken we echt de shift van braadworsten naar sojabiefstukken? ?Namaakvlees is antivoeding....


De gedachte dat papier de nagel aan de doodskist van de krant zou kunnen zijn, zal LŁcker in zijn graf doen omdraaien
Gisteren, 22:06 Volkskrant
'Voor krantenpapier zouden ze een moord doen', schreef Martin Sommer over dagbladbedrijven in zijn biografie over de eerste na-oorlogse†Volkskrant-hoofdredacteur Joop LŁcker. Vlak na de Tweede Wereldoorlog was er echte papierschaarste.Kranten gebruikten heel kleine letters met zo weinig mogelijk wit ertussen. 'Dat is verdrietig voor onze bejaarde lezers. Maar bij een grotere letter zouden wij nog


Prins William en Kate Middleton tonen zoontje

Onder luid applaus en massale persbelangstelling hebben prins William en Kate Middleton maandag het St. Mary?s Hospital in Londen verlaten samen met hun kersverse zoon. Eerder die ochtend beviel de hertogin van Cambridge van haar derde kindje.
Zo luxueus zal het nieuwe prinsje zijn eerste maanden doorbrengen
Dinsdag, 13:42 Gazet v. Antwerpen
Terwijl de hele wereld wacht op de naam van het nieuwe prinsje van Kate Middleton en prins Wiliam, went het jongetje aan zijn bedje in Kenstington Palace. Hoewel zijn ouders hem een ?normaal? leven willen laten leiden, baadt hij nu al in luxe. Dat meldt The Daily Mail.


Trump en Macron, een 'bromance'?
Dinsdag, 11:54 NOS nieuws

President Trump heeft al verschillende leiders mogen ontvangen, maar gisteren kreeg hij zijn eerste officiŽle staatsbezoek. De eer was aan de Franse president Emmanuel Macron. Dat is niet gek, gezien de relatief goede relatie tussen Washington en Parijs. Maar deze eer moet symbolischer worden opgevat dan Macron doet lijken.

Nadat gistermiddag het Franse regeringsvliegtuig was geland, vloog het gezelschap per helikopter door naar Mount Vernon: het landgoed van Amerika's eerste president George Washington. Daar dineerden de twee mannen en hun vrouwen Melania en Brigitte. Vandaag begint het echte overleggen.

Le Monde analyseerde de samenwerking tussen de beide presidenten uitgebreid. De conclusie was even kort als duidelijk: de twee herkennen zich in elkaar. Macron en Trump zijn beiden relatieve outsiders, die dol zijn op politiek en goed weten wat ze willen. En dat dwingt herkenning en wederzijds respect af.

De krachtmeting van de evenbeelden bleek wel uit de stevige handdruk die ze uitwisselden tijdens hun eerste ontmoeting op de NAVO-top in Brussel, nu bijna een jaar geleden. Trumps knokkels werden wit, Macron beet zijn kaken stevig op elkaar. Later verklaarde Macron dat hij expres koos voor dat duidelijke signaal aan Trump, die bekend staat om zijn stevige en lange handdrukken.

De goede band tussen de Franse en Amerikaanse president is opvallend, zegt correspondent Arjen van der Horst. "Trump staat niet bekend om zijn goede relaties met Europese bondgenoten. De relaties met Duitsland en Groot-BrittanniŽ bekoelden aardig sinds zijn verkiezing. En Macron is niet de meest voor de hand liggende persoon. De verschillen tussen de twee zijn ogenschijnlijk groot."

Zo komt de 71-jarige Trump op voor de 'gewone Amerikaan' en zet hij zich af tegen de elite, immigratie en globalisering. Dat staat tegenover de veel jongere Macron, die uit een intellectueel nest komt en juist streeft naar meer globalisering.

"Macron begrijpt de Amerikaanse president beter dan zijn Europese collega's. Hij weet dat Trump wel houdt van een beetje glitter en glamour, en speelt daarop in", zegt Van der Horst. Dat bleek bijvoorbeeld uit het bezoek van de Amerikaanse president aan Frankrijk, vorig jaar. Dat staatsbezoek, dat gepland was rond de grote militaire parade in Parijs op 14 juli, werd aangekleed met een diner op de Eiffeltoren. Van der Horst: "Macron gaf Trump het voordeel van de twijfel."

Volgens Van der Horst moet het huidige tripje van Emmanuel en Brigitte Macron ook in dat licht worden gezien. "Trump beloont Macron voor zijn open houding door hem de eer van het eerste officiŽle bezoek te gunnen. En hij kleedt dat speciaal aan met een diner op Mount Vernon en een toespraak van Macron aan het congres."

Op persoonlijk vlak klikt het dus wel tussen de twee mannen. "Maar Macron laat zich toch vooral leiden door pragmatisme", benadrukt correspondent Frank Renout. "Hij doet zaken met iedereen die zijn belangen kan dienen. Macron is realistisch politicus en met de VS spelen allerlei gemeenschappelijke belangen. Zo heeft hij Trump bijvoorbeeld nodig in de strijd tegen terrorisme."

Want het bezoek draait niet alleen om uiterlijk vertoon. Tijdens het driedaagse staatsbezoek zal SyriŽ ter sprake komen, denkt Renout. "De Amerikanen zijn daar de sterkste bondgenoot en Macron wil voorkomen dat Trump zijn troepen uit het gebied terugtrekt." Eerder liet hij weten de president daartoe al te hebben overgehaald, maar dat werd al snel ontkracht door het Witte Huis. Macrons invloed lijkt dus beperkter dan hij doet voorkomen.

Ook de Iran-deal staat op de agenda, vermoedt Renout. Die afspraken staan op losse schroeven sinds Trump verkondigde het "de slechtste deal ooit" te vinden en dreigde met het terugtrekken uit het akkoord. Renout: "Macron ziet ook gebreken in de huidige afspraken met Iran, maar vindt het stoppen van de deal veel erger. Macron en Trump kunnen het goed vinden, maar hun politieke overtuigingen liggen op heel veel gebieden nog altijd mijlenver uit elkaar."

Ondanks dat Trump zo uitpakt tijdens het bezoek, verwachten zowel Van der Horst als Renout weinig concrete resultaten. "Het is vooral een symbolische aangelegenheid", zegt Van der Horst. Renout is het daarmee eens. "Het bezoek is voornamelijk diplomatiek massagewerk. Ze zullen uiteindelijk vooral samenwerken op de gebieden waar de belangen al samenvallen."
"Nog niet duidelijk waar Abdeslam straf zal uitzitten"
Maandag, 12:48 Skynet
Het is nog niet duidelijk waar Salah Abdeslam straf zal uitzitten die de Brusselse correctionele rechtbank hem maandag heeft opgelegd voor de schietpartij in de Driesstraat. Dat zegt Luc Hennart, de voorzitter van de Brusselse Franstalige rechtbank van eerste aanleg. Abdeslam kan immers nog in beroep gaan tegen zijn veroordeling. "In ieder geval is de uitvoering van de straf een zaak van de uitvoerende macht, er zal dus overleg moeten gepleegd worden tussen de Belgische en Franse regering", aldus de rechtbankvoorzitter.


Ronaldo zal vloeken: CR7 niet langer beste betaalde voetballer op aarde, verrassende nummer twee bij coaches
Maandag, 12:30 Gazet v. Antwerpen

Lionel Messi heeft Cristiano Ronaldo voorbijgestoken in de ranking van best betaalde voetballers in het seizoen 2017-2018, volgens de cijfers die dinsdag worden gepubliceerd door het tijdschrift France Football.
Zwaar verlies voor Heist dat play-offs niet zal spelen
Zondag, 12:30 Gazet v. Antwerpen

De kogel is door de kerk. In het zicht van de meet sneuvelde Heist als het over het spelen van de play-offs gaat. Een zware nederlaag in Dender kon niet worden voorkomen, al vielen de cijfers wellicht te zwaar uit.
Iran zal uraniumverrijking 'intensief' hervatten als Washington akkoord verbreekt
Zondag, 10:06 De Tijd
09:32 Dat zegt de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Javad Zarif. De Amerikaanse president heeft ermee gedreigd om het nucleaire akkoord met Iran te verbreken.


Like Mike na overlijden Avicii: ?Ik zal je missen broer, ik weet dat je over ons waakt?
Vrijdag, 22:06 Gazet v. Antwerpen

De muziekwereld reageert geschokt op het overlijden van Avicii en ook voor de Belgische dj Like Mike is het maar moeilijk te geloven dat de Zweedse dj er niet meer is. Op Instagram plaatste hij een ontroerend eerbetoon aan de man.
Prins Charles zal Queen opvolgen als hoofd Gemenebest
Vrijdag, 20:00 Skynet Buitenland
De Britse kroonprins Charles zal koningin Elizabeth II opvolgen als hoofd van het Gemenebest. Dat hebben de leiders van het Gemenebest vandaag beslist, zo melden Britse media.


Prins Charles zal Queen opvolgen als hoofd Gemenebest
Vrijdag, 18:12 Skynet
De Britse kroonprins Charles zal koningin Elizabeth II opvolgen als hoofd van het Gemenebest. Dat hebben de leiders van het Gemenebest vandaag beslist, zo melden Britse media.


"Lewis Hamilton zal terugvechten!"
Vrijdag, 12:30 Gazet v. Antwerpen
Lewis Hamilton mag dan wel geen al te best begin van het nieuwe F1-seizoen meemaken, volgens voormalig teamgenoot Nico Rosberg moeten zijn concurrenten op hun hoede zijn en zoveel mogelijk profiteren.


Het kabinet zal ooit moeten beslissen over het lot van de kalifaatkinderen
19 April, 22:42 Volkskrant
In 2015 maakte premier Rutte de wereld nog overzichtelijk: Nederlanders die als jihadist naar SyriŽ of Irak reisden, konden wat hem betreft beter daar sneuvelen dan dat ze terugkwamen naar Nederland. Inmiddels kennen we de derde optie. Want nu IS vrijwel is verslagen, is sneuvelen voor de resterende Nederlandse IS-strijders niet meer waarschijnlijk. Zij zitten grotendeels vast in vluchtelingenkamp


Broer van Meghan Markle hoopt nog altijd op uitnodiging voor huwelijk (maar zijn nieuwste uithaal in de Britse tabloids zal niet echt helpen)
19 April, 17:18 Gazet v. Antwerpen

De halfbroer van Meghan Markle hoopt naar eigen zeggen nog altijd dat hij uitgenodigd wordt voor het huwelijk van zijn halfzus met de Britse prins Harry, vandaag over een maand. Hoe zijn nieuwste uithaal in de Britse tabloids hem daarbij moet helpen, is niet helemaal duidelijk: ?Meg wil zijn zoals prinses Diana, maar ze is niet zo oprecht.?
Trump zal weglopen uit top met Kim Jong-un als hij denkt dat het overleg niets oplevert
19 April, 12:30 Volkskrant
De Amerikaanse president Trump dreigt de top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un niet door te laten gaan als de VS verwachten dat het geen succes zal worden. Ook zal hij in mei voortijdig weglopen tijdens het gesprek met Kim als hij ziet dat het onderhoud op niets uitloopt. Trump uitte de dreigementen woensdag na een gesprek in zijn golfresort Mar-A-Lago met de Japanse premier Abe. De waarsc


Wie behoefte heeft aan privacy zal in zwembad, meer en zee een goed decor voor zijn seksuele activiteiten vinden
17 April, 21:30 Volkskrant
Deze week:†Een zwembad doet wonderen voor uw seksleven, vooral in het donker. Een jaar of 17 geleden bedreef de Seksrabbijn na het avondeten de liefde in een hotelzwembad in ItaliŽ. Het was al behoorlijk donker, maar echt discreet was het niet. Wie behoefte heeft aan privacy - en in zekere zin is seks een overwinning op de behoefte aan privacy - zal in zwembad, meer en zee een goed decor voor zijn


Kris Peeters: ?Als Berger op de Antwerpse lijst komt, dan zal hij vrouwen de hand moeten schudden?
17 April, 16:06 Gazet v. Antwerpen

Kris Peeters (CD&V) laat de ultraorthodoxe Aron Berger voorlopig niet vallen, hij werkt naar eigen zeggen aan een oplossing. Dat meldt hij aan VTM nieuwe en Radio 1. Over het handenschudden met vrouwen kan echter niet gediscussieerd worden, aldus Peeters. Als hij op de Antwerpse lijst komt, dan zal Berger vrouwen de hand moeten schudden.
Gemenebest vergadert over opvolging Koningin Elisabeth, maar Charles zal er mogelijk naast grijpen
17 April, 15:30 Gazet v. Antwerpen

Eind deze week kiest het Britse Gemenebest mogelijk een opvolger voor koningin Elizabeth. Het Verenigd Koninkrijk hoopt dat prins Charles de statenbond mag gaan leiden, maar lang niet iedereen ziet dat zitten.
"Bij nieuwe chemische aanval in SyriŽ zal het antwoord identiek zijn"
17 April, 11:36 Skynet
Als het regime van de Syrische president Bashar al-Assad opnieuw chemische wapens inzet, zullen Frankrijk en zijn bondgenoten niet aarzelen om opnieuw doelwitten op Syrisch grondgebied te bombarderen. Dat heeft de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian vandaag duidelijk gemaakt. "Alles wijst erop" dat SyriŽ niet langer in staat is om dergelijke wapens te produceren, zegt de minister evenwel.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be