NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesYork


'Harvey Weinstein gaat zich aangeven bij politie'
Donderdag, 22:00 NOS nieuws

Filmproducent Harvey Weinstein gaat zichzelf morgen aangeven bij de politie. Dit melden de New Yorkse kranten New York Daily News en The New York Times.

Volgens The New York Times staat de politie op het punt om Weinstein op te pakken, en kiest die nu eieren voor zijn geld door zichzelf aan te geven. De krant baseert zich op twee bronnen bij de New Yorkse politie.

Weinstein wordt door tal van vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik en wangedrag. De beschuldigen aan zijn adres waren het begin van de MeToo-beweging.
Antwerpse starters krijgen gratis bureauruimte in New York

De startende ondernemers die van de bank KBC en enkele partners gratis bureauruimte krijgen in de Boeren- toren in Antwerpen, kunnen nu ook voor zes weken een gratis kantoorruimte krijgen in New York.
Opluchtingsrally in New York
21 Mei, 17:24 De Tijd
17:06 De Amerikaanse beurzen gaan gezwind hoger nadat de VS en China voor hun handelsdispuut op de pauzeknop drukten. Fusie- en overnamenieuws zorgt voor extra schwung.


New York Times lovend over nieuw Antwerps museum
10 Mei, 11:54 Gazet v. Antwerpen

?Glitter en glamour in Antwerpen.? Dat is de titel van een artikel in de New York Times over de opening van het gloednieuwe diamantmuseum in Antwerpen. De Amerikaanse krant heeft mooie woorden over ?t Stad en haar passie voor de diamant.
Moederbedrijf New York Stock Exchange werkt aan eigen bitcoinbeurs
8 Mei, 19:06 De Tijd
19:02 Het moederbedrijf van de New York Stock Exchange, Intercontinental Exchange, werkt naar verluidt aan een eigen handelsplatform voor Bitcoin. Steeds meer grote financiŽle spelers lijken warm te lopen v...


Eigenaar New York Stock Exchange werkt aan bitcoinbeurs
8 Mei, 13:06 Techzine
Intercontinental Exchange (ICE), eigenaar van de New York Stock Exchange, werkt aan een online platform om cryptomunten te kopen. Een rapport van The New York Times toont dat alweer een †traditioneel Wall Street-bedrijf de opkomende markt van digitale munten omarmt. ICE werkt al langer met cryptomunten. Zo lanceerde het in maart nog een cryptomunten data […]


Procureur-generaal van New York stapt op na beschuldigingen van ongewenste intimiteiten
8 Mei, 09:48 Skynet
Eric Schneiderman, de procureur-generaal van New York, heeft gisteren zijn ontslag aangeboden na beschuldigingen over ongewenste intimiteiten tegen vier vrouwen. De man, die zich profileerde als grote voorvechter van vrouwenrechten, ontkent de feiten.


Vrouwen beschuldigen Justitie-minister New York van mishandeling
8 Mei, 03:30 NOS nieuws

De minister van Justitie in de staat New York wordt beschuldigd van het mishandelen van vier vrouwen met wie hij een relatie had. Twee vrouwen hebben hun verhaal gedaan in het blad The New Yorker.

De minister, Eric Schneiderman, zou hen hebben gewurgd en geslagen. Voor hun verwondingen moesten ze worden behandeld. Een derde vrouw, een advocate, zegt dat Schneiderman haar meerdere keren in haar gezicht geslagen heeft. Het vierde slachtoffer beticht hem van vergelijkbaar gedrag.

Schneiderman zegt in een reactie dat hun verhaal niet klopt. Volgens hem heeft hij intieme relaties met hen gehad, met "rollenspelen en andere seksuele activiteiten met instemming". Schneiderman: "Ik heb niemand belaagd. Ik heb met niemand onvrijwillige seks gehad, dat is een grens die ik nooit over zal gaan."

De beschuldigingen zijn saillant omdat Schneiderman zichzelf heeft geprofileerd als een voorvechter van vrouwenrechten. Hij klaagde in het verleden betogers aan die vrouwen zouden hebben lastiggevallen bij abortusklinieken en speelde ook een belangrijke rol in het schandaal rond filmproducent Harvey Weinstein, door zijn bedrijf aan te klagen vanwege het schenden van vrouwenrechten en anti-discriminatiewetten.

Hij is een uitgesproken criticus van president Trump en wil dat de wet in New York veranderd wordt zodat de staat medewerkers van Trump kan aanklagen, ook als Trump ze amnestie verleent.

Vorige maand deelde hij nog complimenten uit aan The New York Times en The New Yorker, nadat die media een Pulitzer-prijs hadden gewonnen voor hun #MeToo-berichtgeving.

Een van de vrouwen zegt in een verklaring dat ze besloot haar verhaal te doen nadat ze erachter was gekomen dat ook andere vrouwen slachtoffer waren van Schneiderman, jaren eerder. Ze wilde naar eigen zeggen aandacht vestigen op het probleem van geweld binnen relaties en voorkomen dat er nog meer slachtoffers worden gemaakt.

Schneiderman krijgt ook steun. Zijn voormalige echtgenote zegt dat zij hem al 35 jaar kent en dat de beschuldigingen volledig haaks staan op de ervaringen die zij met Schneiderman heeft. Hij hield er volgens haar de hoogste morele normen en waarden op na en was ook een liefdevolle vader.
Veel glamour maar weinig lol op Met Gala in New York, het meest prestigieuze feestje van het jaar
7 Mei, 05:18 Gazet v. Antwerpen

Commotie in fashionistaland. Het meest prestigieuze feestje van het jaar, het Met Gala in New York, blijkt een saaie bedoening te zijn waar veel sterren het liefst weg zouden blijven. Ware het niet dat modekoningin Anna Wintour er de touwtjes in handen heeft. ?De sterren tellen af tot het voorbij is?, zegt Page Six, het roddelkatern van de New York Post.
Mijn hart ligt in Iran en in Nederland, maar mijn hoofd is meestal in New York
4 Mei, 15:30 Volkskrant
Volkskrant-journalist Thomas Erdbrink woont in Teheran. Hij bericht op deze plek meestal over het dagelijks leven in zijn land. Mijn hart ligt in Iran en in Nederland, maar mijn hoofd is meestal een heel eind verderop. In New York om precies te zijn. Daar, in een toren van 52 verdiepingen, huist mijn belangrijkste opdrachtgever, The New York Times. Alles is natuurlijk groot in Amerika. Het gebouw


New York Times groeit dankzij digitale abonnees
3 Mei, 20:18 De Tijd
19:41 Het Amerikaanse mediabedrijf New York Times, uitgever van de gelijknamige krant, heeft de analistenverwachtingen overtroffen dankzij een sterke groei van de verkoop van digitale abonnementen.


Vragenlijst voor Trump van aanklager Mueller in handen The New York Times
1 Mei, 16:06 NOS nieuws

Robert Mueller, de speciaal aanklager die onderzoek doet naar de Russische inmenging bij de Amerikaanse verkiezingen, heeft zeker veertig vragen die hij aan president Trump wil stellen voor zijn onderzoek. De lijst met vragen is in handen van The New York Times.

De vragen gaan onder meer over contact dat Trumps oud-veiligheidsadviseur Michael Flynn eind 2016 zou hebben gehad met de Russische ambassadeur in de VS. Ook gaan veel vragen over James Comey, die door Trump werd ontslagen als FBI-directeur. "Dit zegt wel iets over de richting van het onderzoek", vertelt correspondent Arjen van der Horst. "Een van de zaken die Mueller onderzoekt is of Trump de rechtsgang heeft belemmerd door dit Ruslandonderzoek te dwarsbomen. En Mueller probeert een antwoord te vinden op de vraag of het ontslag moet worden gezien als belemmering van de rechtsgang."

De lijst is opgesteld door advocaten van Trump, nadat zij gesproken hadden met het team van Mueller. Volgens The New York Times is de lijst "via iemand buiten Trumps team van juridische adviseurs" in handen van de krant gekomen.

Trump heeft op Twitter woedend gereageerd op het lekken van de vragenlijst. "Schandalig dat de vragen over de Russische heksenjacht zijn 'gelekt' naar de media."

Mueller werd in mei aangesteld door het Congres om onderzoek te doen naar de Russische inmenging, kort nadat president Trump FBI-baas James Comey had ontslagen. Trump heeft het onderzoek al meerdere keren "een heksenjacht" genoemd.

Trump maakt er geen geheim van dat hij van Mueller af wil. "We gaan zien wat er gebeurt. Veel mensen zeggen dat ik hem moet ontslaan", zei Trump vorige maand op een persconferentie. Volgens deskundigen heeft het ontslaan van Mueller grote gevolgen.
Geen Europese versie van de New York Times door staking bij Nijvelse drukkerij
24 April, 22:30 Skynet Belgie
Het personeel van de met sluiting bedreigde drukkerij Bea Printing in Nijvel, dat de Europese versie van de New York Times drukt, legt dinsdagavond het werk neer. Met als gevolg geen krant morgen, zo meldt de socialistische vakbond.


Koningspaar voert charmeoffensief in New York
24 April, 09:12 Skynet Buitenland
Ons land heeft maandagavond in New York een receptie georganiseerd met ruim 400 genodigden. Samen met koning Filip en koningin Mathilde verdedigde minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders er de Belgische kandidatuur voor een zitje in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in 2019-2020, waarover op 8 juni wordt gestemd.


Koningspaar voert charmeoffensief in New York

Ons land heeft maandagavond in New York een receptie georganiseerd met ruim 400 genodigden. Samen met koning Filip en koningin Mathilde verdedigde minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders er de Belgische kandidatuur voor een zitje in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in 2019-2020, waarover op 8 juni wordt gestemd.
Koning Filip en koningin Mathilde op werkbezoek naar New York

Van maandag 23 tot woensdag 25 april zullen de koning en koningin een werkbezoek brengen aan de Verenigde Naties (VN) in New York. Ze worden daarbij begeleid door vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). Dat meldt het kabinet-Reynders.
Koning Filip en koningin Mathilde naar Verenigde Naties in New York
22 April, 12:18 Skynet Belgie
Van maandag 23 tot woensdag 25 april zullen de koning en koningin een werkbezoek brengen aan de Verenigde Naties (VN) in New York. Ze worden daarbij begeleid door vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). Dat meldt het kabinet-Reynders.


Central Park in New York vanaf deze zomer autoloos
20 April, 21:12 Skynet
Central Park, een van de grootste toeristische trekpleisters van New York, wordt vanaf deze zomer autoloos. Dat heeft burgemeester Bill de Blasio vrijdag bekendgemaakt. Bedoeling is van de groene long nog een groenere long te maken.


Ex-burgemeester New York wordt advocaat van Trump
20 April, 07:06 De Tijd
06:42 Rudy Giuliani zal de Amerikaanse president bijstaan in het onderzoek naar mogelijke samenzwering met Rusland tijdens de verkiezingen.


Trouwen in 2019? Zes trends, recht van de bruidsmodeweek in New York
19 April, 16:42 Gazet v. Antwerpen
Koppels die volgend jaar hun jawoord geven, mogen rustig aan hun grote dag beginnen plannen. Een van de eerste dingen op het lijstje van de bruid? Een droomjurk vinden. Deze trends, recht van de catwalk in New York, kunnen je misschien inspireren.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be