NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Wtcr


WTCR-deelnemersveld nagenoeg ingevuld
15 Februari, 22:24 Autosport
Audi Sport customer racing bevestigde vandaag het eerder gebrachte gerucht dat Gordon Shedden en regerend TCR- kampioen Jean-Karl Vernay de WRT-kleuren zullen verdedigen in de nu reeds populaire WTCR-serie. Beide rijders hebben de Audi Sport-status en zulks is vanzelfsprekend ook het geval voor Fred Vervisch die bij het ook al Belgische Comtoyou de Fransen Nathanaël Berton en Aurelien Panis, alsook RACB National Team-rijder Denis Dupont als (privé)rijders naast zich krijgt.


Wereldkampioenen Thed Björk en Yvan Muller met twee Hyundai's i30 N naar WTCR
9 Februari, 17:00 Autosport
Viervoudig WTCC-wereldkampioen Yvan Muller en regerend WTCC-kampioen Thed Björk komen dit jaar in de FIA WTCR-wereldcup aan de start met twee Hyundai i30 N TCR. Het Franse Yvan Muller Racing is na het Italiaanse BRC Racing de tweede équipe die voor haar WTCR-campagne opteert voor de Zuid-Koreaanse constructeur.


Tiago Monteiro (Boutsen Ginion) en Esteban Guerrieri (Münnich Motorsport) verdedigen Honda-kleuren in WTCR
9 Februari, 15:12 Autosport
Vandaag eindelijk officieel bevestigd: Esteban Guerrieri en Tiago Monteiro gaan constructeur Honda vertegenwoordigen in de nieuwe WTCR-FIA Cup. De Argentijn en Portugees gaan als fabriekspiloot aan de slag bij respectievelijk ALL.INKL.Com Münnich Motorsport en het Belgische Boutsen Ginion Racing. Fabrieksteams in het WTCR zijn dan wel niet toegelaten maar de gezamenlijke aankondiging door Honda Racing past volledig in het WTCR-plaatje waarbij verscheidene constructeurs een fabrieksrijder in een top-privéteam droppen. Eerder was dit reeds het geval voor Hyundai dat pro's Tarquini en Michelisz bij het Italiaanse BRC onderbrachten.


Romeo Ferraris bevestigt twee Alfa Romeo Giulietta voor WTCR
5 Februari, 18:12 Autosport
Hoewel inmiddels zowat de hele WTCR-startgrid (officieus) is ingevuld, sijpelen officiële bevestigingen over deelnemende teams en piloten maar druppelsgewijs door. Vandaag was het de beurt aan de Italiaanse tuner Romeo Ferraris, die bekendmaakte twee Alfa Romeo Giulietta TCR in de nieuwe serie te zullen inzetten. De tuner uit de buurt van Milaan vermeldt hierbij geen namen, maar het gaat vanzelfsprekend om GE Force, met hoogstwaarschijnlijk andermaal de boomlange Du?an Borkovi? en Davit Kajaia als rijders.


Yokohama en Panta officiële banden- en benzineleveranciers voor nieuwe WTCR-serie
3 Februari, 22:24 Autosport
De FIA meldde vandaag dat Yokohama en Panta als officiële banden- en benzineleveranciers werden aangeduid voor de nieuwe toerwagentopklasse, de FIA WTCR. De deal geldt voor 2018 en 2019, zijnde precies de duur van de overeenkomst tussen voormalig WTCC-promotor Eurosport Events en TCR-promotor WSC Ltd.


WTCR-startgrid raakt ingevuld
1 Februari, 21:12 Autosport
Teams die in 2018 willen deelnemen aan de nieuwe FIA WTCR-serie hadden tot eergisteren, middernacht de tijd om zich in te schrijven. Hoewel tot dusver weinig nieuws bekend raakte meldde promotor Eurosport Events bij monde van François Ribeiro gisteren dat alle 26 te begeven plaatsen op de grid zijn ingenomen en dat reeds werk wordt gemaakt van de toekenning van de twee wildcards per meeting, waarbij de focus op lokaal talent ligt.


WTCR en Japanse Super Formula samen aan de bak in Suzuka
1 Februari, 12:12 Autosport
WTCR en het Japanse Super Formula slaan eind oktober de handen in elkaar. Beide kampioenschappen gaan eenmalig samen racen in Suzuka tijdens het weekend van 26 op 28 oktober, een buitenkans voor de Japanse autosportfans om beide series aan het werk te zien.


Boutsen Ginion vierde Belgische team in WTCR
29 Januari, 20:36 Autosport
Boutsen Ginion brengt in 2018 twee exemplaren van de nieuwe Honda Civic TCR aan de start van de World Touring Car Cup (WTCR), het fusiekampioenschap van het WTCC en de TCR International Series. Het team van Olivier Lainé en Olivia Boutsen wordt zo de vierde Belgische structuur die zijn intenties in de WTCR duidelijk maakt.


WRT met Vernay, Shedden en Audi in WTCR?
20 Januari, 15:42 Autosport
W Racing Team trekt met twee exemplaren van de Audi RS 3 LMS TCR naar de nieuwe FIA World Touring Car Cup (WTCR). De wagens worden klaargestoomd voor regerend TCR-kampioen Jean-Karl Vernay en drievoudig BTCC-titelhouder Gordon Shedden. Dat nieuws wordt gemeld door het Waalse dagblad La Dernière Heure, maar is nog niet officieel bevestigd door het team.


Norbert Michelisz ambieert WTCR-deelname
18 Januari, 21:06 Autosport
Inschrijven voor de WTCR-toerwagenserie, de opvolger van het ter ziele gegane WTCC, kan tot eind januari. Met het nieuws gisteren op de RACB-zetel dat derdejaars RACB National Team-lid Denis Dupont met het Belgische Comtoyou Racing in 2018 WTCR gaat rijden, kennen we eindelijk de eerste combinatie die voor de nieuwbakken toerwagenklasse present tekent. Veel nieuws over potentiële kandidaten voor het nieuwe kampioenschap sijpelde er tot dusver evenwel niet door.


Denis Dupont met Comtoyou naar het WTCR!
17 Januari, 21:06 Autosport
Onze landgenoot Denis Dupont is komend seizoen op mondiaal niveau aan het werk te zien. In zijn derde seizoen als lid van het RACB National Team maakt hij de sprong naar de gloednieuwe World Touring Car Cup (WTCR), waar hij aan het stuur zal zitten van een Audi RS3 LMS TCR van Comtoyou Racing.


DG Sport wil met twee Peugeot 308 naar WTCR
12 Januari, 14:12 Autosport
DG Sport, het team uit Theux dat afgelopen seizoen voor rekening van Peugeot de TCR Europe Trophy naar België haalde, wil met twee exemplaren van de gloednieuwe 308 TCR naar het WTCR trekken, de vervanger van het WK Toerwagens (FIA WTCC).


Voorlopige FIA WTCR-kalender 2018 bekend
22 December 2017, 08:30 Autosport
Eurosport Events, de promotor van het nieuwe mondiale WTCR-toerwagenkampioenschap naar TCR-reglement, maakte zopas de voorlopige kalender bekend. Deze omvat tien wedstrijden, verreden op vier verschillende continenten. Afgezien van drie wijzigingen lijkt de kalender sterk op deze van het ter ziele gegane WTCC van 2017. De manches in Monza, Qatar en Motegi werden afgevoerd en vervangen door meetings in Zandvoort, Suzuka en Macau.


Marcello Lotti over de wissel van zijn TCR International Series naar WTCR
18 December 2017, 21:18 Autosport
WTCC-promotor François Ribeiro en Marcello Lotti, de man die eind 2014 zijn geesteskind uit handen gaf om kort daarna de TCR International Series als concurrerende serie boven de doopvont te houden, dienden heel wat water in de wijn te doen vooraleer het tot de nieuwbakken WTCR-toerwagenserie kon komen. Onderhandelingen waarbij FIA-president Jean Todt beide partijen nauw op de vingers keek.


Meer details bekend over nieuwe WTCR-toerwagenklasse
7 December 2017, 19:54 Autosport
Daags nadat de FIA World Motor Sport Council in Parijs de fusie van het WTCC en de TCR International Series bevestigde, raakten via gelijklopende persberichten reeds meer details bekend over de nieuwe WTCR-toerwagenklasse, het product van de gedurende twee jaar geldende overeenkomst tussen de FIA, WSC en Eurosport Events (EEL).


FIA bevestigt: WTCC en TCR International Series versmelten in 2018 tot WTCR
6 December 2017, 23:30 Autosport
De World Motor Sport Council bevestigde vandaag in Parijs het (voorlopige) einde van het wereldkampioenschap voor toerwagens (WTCC) en kondigde voor 2018/19 de introductie van een nieuwe FIA World Cup aan. De nieuwbakken klasse zal WTCR-FIA World Touring Car Cup gaan heten en gepromoot worden door Eurosport Events Limited.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be