NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Wonen


Ministers Gatz en Smet wonen repetitie van ?Oorlog en Terpentijn? bij in Molenbeek
Dinsdag, 17:54 Gazet v. Antwerpen

Vlaams minister voor Cultuur en Brussel Sven Gatz (Open Vld) en Brussels minister en VGC-collegelid bevoegd voor Cultuur Pascal Smet (s.pa) hebben dinsdag een bezoek gebracht aan de nieuwe locatie van de Brusselse kunstenorganisatie Needcompany in Molenbeek. Daar woonden ze een repetitie bij van ?Oorlog en terpentijn?, een theaterbewerking Stefan Hertmans? roman onder leiding van Jan Lauwers.
Verzekering gewaarborgd wonen ook voor huurders
Vrijdag, 09:12 Skynet Belgie
De drie Vlaamse meerderheidspartijen willen de verzekering gewaarborgd wonen uitbreiden naar huurders. Dat stellen CD&V, N-VA en Open Vld in een conceptnota.


Vurig pleidooi voor wonen in bosrijk gebied
15 November, 02:12 Gazet v. Antwerpen

Meer dan 100 mensen die permanent in een weekendzone verblijven woonden gisteren de gemeenteraad bij. Ze willen weten wat Grobbendonk voor hen kan en wil doen.
Er wonen tientallen soorten beestjes in uw huis: ?We kunnen er maar beter mee leren leven?
13 November, 02:12 Gazet v. Antwerpen

Van fruitvliegjes en lieveheersbeestjes over mieren en duizendpoten tot pissebedden en spinnen: er wonen flink wat stiekeme gasten in ons huis, en meer dan we (graag) denken. ?Beestjes in huis horen erbij. We kunnen er maar beter mee leren leven?, zegt onderzoekster Michelle Trautwein.
Warmenhuizers wonen al tientallen jaren op verontreinigde grond
30 Oktober, 13:12 NOS nieuws

Helena de Vries maakt zich ernstige zorgen. Al 25 jaar woont ze op een plek in Warmenhuizen waar vroeger een gasfabriek stond. Nadat de fabriek was gesloopt, werden er woningen gebouwd. De grond onder die huizen is alleen nooit goed gesaneerd.

De vrouw vertelt aan NH Nieuws dat ze bang is dat er een verband bestaat tussen de gezondheidsproblemen van haar gezin en de verontreinigde bodem.

Buurtbewoners hebben van advies- en ingenieursbureau Arcadis een brief gekregen waarin zij het advies krijgen contact met de bodem zoveel mogelijk te vermijden. "Mocht dat niet kunnen, dan stellen wij voor om bij contact met de grond handschoenen te dragen en na afloop uw handen goed te wassen", zo luidt de weinig geruststellende boodschap van Arcadis. "Wij werken al die tijd al zonder handschoenen in de tuin", zegt Helena de Vries verontwaardigd.

Grondmonsters

Herhaaldelijk trok ze bij de gemeente aan de bel, maar die vertelde haar keer op keer dat ze zich geen zorgen hoefde te maken. Toen De Vries in augustus zag dat medewerkers van waterbedrijf PWN bezig waren met de waterleiding voor haar woning, snelde ze naar buiten.

Ze vertelde de medewerkers dat de grond mogelijk giftige stoffen bevat. Het waterbedrijf voerde twee maanden geleden een bodemonderzoek uit. Uit de grondmonsters blijkt inderdaad dat de grond sterk verontreinigd is. Ook het grondwater is vervuild.

Daarom heeft de gemeente Schagen Arcadis opdracht gegeven om historisch vooronderzoek te doen. Voor dat onderzoek zijn alle eerder uitgevoerde saneringswerkzaamheden en de exacte locatie van de gasfabriek in kaart gebracht.

"Het ligt niet in de lijn der verwachting dat er op het voormalig gasfabrieksterrein sprake is van gevaar voor de volksgezondheid", schrijft het bureau in de conceptversie van het onderzoeksrapport. Toch benadrukt Arcadis dat er meer onderzoek nodig is om risico's uit te sluiten.

Sleuven graven

De gemeente heeft het bureau inmiddels opdracht gegeven voor vervolgonderzoek, waarvoor onder meer sleuven worden gegraven en wordt geboord. Dat onderzoek begint donderdag en duurt tot en met dinsdag 7 november, meldt de gemeente op de website. Ongeruste buurtbewoners zijn vanavond uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst van de gemeente Schagen.
In Almere lijkt qua wonen alles mogelijk
25 Oktober, 20:06 Volkskrant
Almere, de stad van het wilde wonen, experimenteert erop los met innovatieve, duurzame en betaalbare woningen om nog groter te kunnen groeien. De Volkskrant verkent de vijf spannendste ontwikkelingen. 'Wild' wonen in een zelfgebouwde wijk, 'bevrijd' wonen in een tiny house, of in een huis in een kunstmatig duinlandschap, zodat je je permanent op vakantie waant: het kan in Almere, de slogan waarmee


"Samen wonen is niet gelijk aan samenwonen"
20 Oktober, 17:12 Skynet
Mensen die een huis delen, zijn niet noodzakelijk "samenwonenden". Dat heeft het Hof van Cassatie beslist, zo meldt de socialistische vakbond ABVV. Een belangrijk arrest, zegt de bond, want het heeft gevolgen voor de hoogte van de uitkeringen.


?Alsof we in woestijn wonen?
18 Oktober, 03:06 Gazet v. Antwerpen

Henri Germanus (71) uit de Beersebaan in Gierle (Lille) klaagt over de staat van het braakliggend perceel waar enkele jaren de melkerij stond. ?Het zand waait tot bij mij binnen?, zegt de buurtbewoner.
Rob Scholte kan voorlopig blijven in postkantoor Den Helder
16 Oktober, 18:42 NOS nieuws

Kunstenaar Rob Scholte kan voorlopig blijven in het voormalige postkantoor in Den Helder. Dat heeft de kortgedingrechter in Alkmaar bepaald.

Scholte heeft in het gebouw een museum gevestigd. De rechter vindt dat Scholte recht heeft op huurbescherming. Dat betekent dat de kunstenaar het in ieder geval nog een jaar kan gebruiken. In een bodemprocedure moet vervolgens duidelijk worden hoe het verder gaat.

Onderhandelingen

De gemeente Den Helder had Scholte voor de rechter gedaagd om hem snel weg te krijgen uit het oude postkantoor. De gemeente wil het te koop zetten. Voor die tijd moet het nog asbestvrij worden gemaakt.

Scholte wilde het gebouw kopen. De gemeente werkte daar eerst aan mee, maar brak afgelopen zomer de onderhandelingen af. Omdat het niet lukte het met Scholte eens te worden, zegde Den Helder de gebruiksovereenkomst met de kunstenaar op.

'Geen toezegging'

De kunstenaar kreeg een deel van het oude postkantoor bijna tien jaar geleden in bruikleen van de gemeente. Die wilde op de locatie het nieuwe gemeentehuis bouwen. Door politieke onenigheid kwam er niets van de plannen. Intussen ging Scholte verder met zijn ideeën om van het oude postkantoor een permanent museum te maken.

De rechter vindt niet dat de gemeente Den Helder een toezegging heeft gedaan aan Scholte dat het museum permanent in het voormalige postkantoor kan blijven of dat het pand aan hem verkocht zal worden.

Tegenprestatie

Wel oordeelt de rechter dat Scholte recht heeft op huurbescherming. Hij heeft een overeenkomst om het oude postkantoor als bedrijfsruimte te gebruiken. Als tegenprestatie heeft de kunstenaar zich verplicht een aantal exposities per jaar te houden. Die worden gezien als een bijdrage aan het culturele klimaat van Den Helder.

Het Rob Scholte Museum trekt zo'n 6000 bezoekers per jaar.
Zo mooi is het wonen in een voormalig badhuis
16 Oktober, 10:18 Gazet v. Antwerpen

Wonen zonder uitzicht, hoe doe je dat? In het voormalige badhuis van de Sint-Andrieswijk bewijzen Maxime en Ena dat het kan. En dat je een permanente blik op de straat niet nodig hebt om deel uit te maken van de buurt. Samen met de architecten van agmen slaagden ze erin om in het historische pand lucht, licht en groen te brengen.
Vierkantshoeve biedt levenslang wonen
12 Oktober, 03:12 Gazet v. Antwerpen

In de Herentalse Gagelstraat springt de zogenaamde ADL-cluster meteen in het oog. De enorme vierkantshoeve bevat 46 wooneenheden, waarvan 12 voor mensen met een ernstige beperking.
Deze mama?s realiseren de ultieme droom voor hun kind: ?Samen in één huis wonen is iets wat hen écht gelukkig maakt?
11 Oktober, 20:00 Gazet v. Antwerpen

Zeven jongvolwassenen willen gaan samenwonen in Turnhout. Liefst in het centrum van de stad, waar ze op café of naar de bioscoop kunnen. Waar de supermarkt ook voor hen bereikbaar blijft. Want er is één hindernis. Ze hebben alle zeven een rolstoel. Hun plan kan in versnelling komen wanneer enkele mama?s, die al een vzw hebben opgericht, slagen in hun opzet.
78.000 mensen willen op Mars gaan wonen
9 Oktober, 23:36 Het Nieuwsblad Binnenland

Duizenden mensen willen maar wat graag de aarde verlaten om definitief te verkassen naar Mars. Mars One, de organisatie die de verhuis regelt, is alvast razend enthousiast. ?Zo?n enthousiasme op slechts twee weken hadden we nooit verwacht?, zegt CEO Bas Lansdorp.
Jelle Cleymans is het nieuwe gezicht van ATV: ?Een stad wordt gemaakt door de mensen die er wonen?
9 Oktober, 20:18 Gazet v. Antwerpen

Sinds een week is Jelle Cleymans (32) op ATV te zien als gezicht van In de buurt, dat hij afwisselend met Abigail Abraham zal presenteren. ?We gaan echt op zoek naar de mooie verhalen.?
Vader vermoorde Mailys (18) vastberaden om reconstructie bij te wonen: ?Ik wil het zien om het te kunnen begrijpen?
9 Oktober, 04:42 Gazet v. Antwerpen

De West-Vlaamse bodybuilder Alexander Dean (24) moet over twee weken tijdens een reconstructie stap voor stap laten zien hoe hij zijn vriendin Mailys Descamps (18) en haar grootouders vermoord heeft. De vader van het meisje staat erop om daarbij aanwezig te zijn. ?Het zal zeer confronterend zijn, maar ik wil zijn daden proberen te snappen.?
N-VA blaast "Wonen in eigen streek" nieuw leven in
4 Oktober, 07:00 Skynet
In de 100 gemeenten met de duurste vastgoedprijzen of hoogste percentage inwijkelingen moet 20 tot 40 procent van de grote woonprojecten voorbehouden worden voor de eigen inwoners en hun kinderen. Zo wil de N-VA het "Wonen in Eigen Streek" nieuw leven inblazen. "We maken ons sterk dat we een voorstel uitgewerkt hebben dat de toets van het Grondwettelijk Hof en het Europees Hof van Justitie kan doorstaan", zegt Vlaams parlementslid Lorin Parys, die verwijst naar een eerder decreet dat eind 2013 de toets van het Grondwettelijk Hof niet overleefde.


We geven nergens meer aan uit dan aan wonen
26 September, 17:54 Gazet v. Antwerpen

Vlamingen geven meer uit aan etentjes op restaurant dan Franstaligen. En nergens wordt minder geld aan vervoer besteed dan in Brussel.
32 slaapkamers, maar er wonen mag niet
26 September, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Nog tot en met november kunnen geïnteresseerden een bod doen op het kasteeldomein Zwarte Arend. Het enorme classicistische kasteel telt maar liefst 32 kamers en is in het bezit van het OCMW.
Er kwam een Soedanees gezin in de schuur van Peter en Anne wonen
23 September, 02:24 Volkskrant
Peter en Anne stelden hun luxueuze schuur ter beschikking aan een vluchtelingengezin. Aanvankelijk voor een paar weken, maar al gauw bleek dat het langer ging duren. Ze zaten even na half acht 's avonds in de woonkamer van hun vrijstaande huis aan de rand van het dorp, Anne met haar voeten over de leuning van de fauteuil, Peter op de bank onder de schilderijen. De televisie stond aan en Peter scro


Gemeente wil via enquête weten waar en hoe inwoners in de toekomst willen wonen
22 September, 08:24 Gazet v. Antwerpen
De gemeente Malle wil haar inwoners aan het denken zetten over hoe ze in de toekomst willen wonen, zodat het beleid daarop kan inspelen. Daarom wordt hen gevraagd een enquête in te vullen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be