NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Wonen


Wonen de inwoners van Singapore straks onder de grond?
Zondag, 04:12 Gazet v. Antwerpen

De stadstaat Singapore zoekt een oplossing voor de voorspelde bevolkingsgroei. Ruimte is schaars. De stad kijkt niet naar de hoogte, maar vooral naar de diepte. Heel wat voorzieningen zouden onder de grond kunnen verdwijnen. Daarvoor worden mijnbouwers ingezet.
Kim Jong-un onder de indruk van Zuid-Koreaanse inzet
13 Februari, 01:48 NOS nieuws

Kim Jong-un wil de banden met Zuid-Korea verder aanhalen, nu een bezoek van een Noord-Koreaanse delegatie aan de Olympische Spelen in Pyeongchang succesvol is verlopen. De dictator heeft goede berichten gekregen van de delegatie die uit Zuid-Korea terugkeerde en zegt nu een "warm klimaat van verzoening en dialoog" te willen stimuleren.

Kim Yo-jong, de zus van de dictator, verbleef samen met enkele hoogwaardigheidsbekleders drie dagen in het buurland. Bij de openingsceremonie kwam het tot een historische handdruk met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Sinds het einde van de Koreaanse Oorlog (1950-1953) was er geen lid van de heersende Kim-familie meer in het zuidelijke buurland geweest.

'Succesvol bezoek'

Kim Jong-un noemt het bezoek aan de Spelen "succesvol". De "oprechte pogingen" van Seoul om van het bezoek een succes te maken, noemt hij volgens het Noord-Koreaanse staatspersbureau "zeer indrukwekkend". Kim Yo-jong overhandigde tijdens haar verblijf een brief van haar broer aan president Moon waarin hij hem vroeg "op korte termijn" te komen praten in hoofdstad Pyongyang.

De Spelen in Pyeongchang zijn door beide landen aangegrepen om de diplomatieke banden aanhalen. Sinds het einde van de Koreaanse Oorlog verkeren de landen formeel in staat van oorlog. Sceptici beweren echter dat Kim de Spelen gebruikt om mooi weer te spelen, terwijl hij het nucleaire programma van zijn land verder ontwikkelt.

De Verenigde Staten zeggen kansen te zien voor diplomatiek overleg met Noord-Korea. De VS heeft Noord-Korea zware sancties opgelegd vanwege de kern- en raketproeven van dat land. Volgens de Amerikaanse vicepresident Mike Pence moet Noord-Korea dan wel concrete stappen zetten in het afbouwen van het kernprogramma.
Beslissing over hoogwatergeul bij Varik uitgesteld, voorlopig hoeven inwoners niet in 'badkuip' te wonen
8 Februari, 16:48 Volkskrant
De stuurgroep die advies moet uitbrengen over de aanleg vaneen hoogwatergeul bij het Gelderse Varik heeft haar beslissinguitgesteld. De stuurgroep kwam vandaag bij elkaar om een keuze temaken uit twee alternatieven, maar heeft besloten daarmee te wachtentot na het bezoek van minister Van Nieuwenhuizen maandag aanhet gebied. Over de nevengeul is plaatselijk veel onvrede, omdat Varik enhet nabij gel


78.000 mensen willen op Mars gaan wonen
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

Duizenden mensen willen maar wat graag de aarde verlaten om definitief te verkassen naar Mars. Mars One, de organisatie die de verhuis regelt, is alvast razend enthousiast. ?Zo?n enthousiasme op slechts twee weken hadden we nooit verwacht?, zegt CEO Bas Lansdorp.
Wat moet je nu nog met de oude nazibunkers? Nou, erin gaan wonen
6 Februari, 18:00 Volkskrant
Hitler liet ze bouwen om zijn Duizendjarig Rijk te beschermen tegen aanvallen van de geallieerden. Wat moet je nu nog met die bunkers? Nou, erin gaan wonen. De woning van de Duitse architect Rainer Mielke in een Bremense woonwijk ziet er van buiten nog uit als een bunker: een betonkolos, een grauw overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog. Maar dan wel met een penthouse erbovenop, een open ruimte, t


?Wonen in een goede buurt is een reden om er te blijven?
1 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Wonen mensen in een buurt waarin ze zich goed voelen, dan is dat een reden om langer thuis te blijven wonen?, vertelt Koen Kuylen. Vorig jaar startte hij met organisatie Antwerpen aan ?t Woord met SamenZorgstraten. Een project waarbij buren elkaar een handje helpen en zo vereenzaming tegengaan. Een mooi succesverhaal waar nu ook Borgerhout in meestapt.
Nederlandse ambassadeurs reizen veel en wonen mooi
30 Januari, 16:12 NOS nieuws

"Je leert een land pas echt goed kennen als je rondreist", vindt Renée Jones-Bos, de Nederlandse ambassadeur in Moskou. Waar dat nuttig is, probeert ze dan ook zoveel mogelijk te reizen.

Zo raakt ze geregeld in een gesprek over MH17 verzeild. "Je komt altijd op bezoek bij de gouverneur van een regio. Die zegt dan dat onze politieke betrekkingen ingewikkeld zijn. En dat beaam ik dan, want dat is ook zo. Vervolgens zeggen ze dat Moskou daar eigenlijk over gaat en dan gaan we de andere zaken bespreken."

"We hebben in Rusland een paar regio's geselecteerd waar we iets kunnen toevoegen. Bijvoorbeeld voor onze bedrijven." Jones-Bos trok onlangs naar Tomsk in Siberië en daar bleken ze heel geïnteresseerd in het concept 'slimme stad', waarbij je een stad beheert met informatietechnologie. "Dus wij namen architecten mee en daar zijn concrete deals uit gekomen."

Jones-Bos is in Nederland voor de jaarlijkse ambassadeursconferentie. Samen met haar collega's Henne Schuwer (VS) en Ed Kronenburg (China) was ze te gast bij NOS Met het Oog op Morgen.

Ook Schuwer trekt zes keer per jaar zijn land in om de stemming te peilen. "Dat doen we dan niet rondom Washington, maar dan gaan we naar Nebraska of Missouri. We steken de thermometer erin en we vragen wat er speelt. Dat is belangrijk om te weten."

Schuwer is sinds 2015 ambassadeur, maar werkte sinds de jaren 80 al twee keer eerder voor Buitenlandse Zaken in de Verenigde Staten. Hij zag het land veranderen. "Zo hard als het nu wordt gespeeld, heb ik het nog nooit gezien. De tegenstellingen in de politiek zijn absoluut verhard. De grote compromisbouwers van vroeger zijn er niet meer."

In China hebben zakenreizen evengoed zin, vindt Ed Kronenburg. "In Peking heeft Nederland een forse voetafdruk. Zeker als het om economie gaat: ze kennen Rotterdam. Maar Giethoorn trouwens ook, er worden hier hele Hollandse themadorpen nagebouwd. Nederland heeft een goede reputatie."

Voor Nederlandse bedrijven die in of met China zaken willen doen, liggen er volgens Kronenburg bijvoorbeeld kansen bij het One Belt, One Road-initiatief. Daarmee wil China de handel via de historische zijderoute vanuit Azië naar Europa laten herleven.

Rusland, de VS en China hebben alle drie veel diplomatieke vertegenwoordiging in hun hoofdsteden. "En Amerikanen zorgen goed voor hun ambassadeurs", zegt Schuwer. "Er zitten wel wat toeters en bellen aan deze baan die het extra leuk maken. We hebben een prachtige residentie en een mooie ambassade."

Ook Kronenburg heeft in Beijing een "schitterende ambtswoning" en Jones-Bos woont in een oud Russisch koopmanshuis in hartje Moskou. "Qua kantoorruimte zitten we een beetje krap. Het kantoor zit onder de residentie, dus eigenlijk woon ik boven de zaak. Handig als er een meter sneeuw ligt."
'Pleegkinderen tot 21ste bij pleeggezin laten wonen'
21 Januari, 20:54 NOS nieuws

Minister De Jonge van Volksgezondheid wil dat pleegkinderen langer bij hun pleeggezin kunnen blijven wonen. "Jongeren moeten standaard tot hun 21ste in een pleeggezin kunnen zitten", zei De Jonge tegen RTL Nieuws.

Nu moeten pleegkinderen hun gezinnen op hun achttiende nog verlaten, maar De Jonge wil dat de financiële ondersteuning in de toekomst met drie jaar wordt verlengd. "Want jongeren zijn op hun achttiende nog niet afgebakken", vindt De Jonge. Volgens de vicepremier geldt dat in het bijzonder voor pleegkinderen, die vaak een moeilijke thuissituatie hebben gehad.

De CDA'er wil dat het wel mogelijk blijft voor pleegkinderen om op hun achttiende hun pleeggezin te verlaten, maar alleen als ze daar aan toe zijn.

In de knel

Eerder is gebleken dat pleegkinderen na hun achttiende vaak in de knel komen als hun pleegouders geen vergoeding meer voor hen krijgen van de gemeente. Het is wel mogelijk om ook daarna nog ondersteuning te krijgen, maar daarvoor moet een verzoek worden ingediend en gemeentes geven daar niet altijd gehoor aan.

In juni trok Pleegzorg Nederland aan de bel vanwege een dreigend tekort aan pleegouders. Uit gegevens van de organisatie was gebleken dat in 2016 zo'n 15 procent minder pleeggezinnen waren aangemeld dan het jaar ervoor. Het ging toen om 2400 gezinnen, terwijl de organisatie jaarlijks streeft naar 3500 aanmeldingen.
OPEN DEUR. Zo wonen Arno en Ellen in fiftiessfeer
21 Januari, 10:06 Gazet v. Antwerpen

In ruimte en licht denken Ellen en Arno modernistisch: functioneel en comfortabel. Voor de inrichting brengen ze al hun favoriete stijlen samen in een bonte maar evenwichtige mix. ?Het beste van twee werelden, zoals ook de ligging van deze woning in Wilrijk?, zegt Arno. ?Kijken we naar de ene kant, dan zien we het groen van Fort V. Aan de andere kant staan we op een kwartiertje fietsen van het stadscentrum. Deze wijk is in de jaren vijftig in één keer gebouwd, zodat de meeste huizen min of meer hetzelfde uitzicht hebben. Maar het is hier rustig wonen en er komen steeds meer jonge gezinnen.?
Wilders tijdens demonstratie: 'We wonen niet in Marokko'
20 Januari, 18:30 Volkskrant
Tussen de zevenhonderd en duizend mensen verzamelden zich zaterdagmiddag op het Rotterdamse Stationsplein om deel te nemen aan een PVV-demonstratie tegen het kabinet Rutte-III en de 'islamisering' van Nederland. Het publiek, dat de vrieskou trotseerde om leuzen te scanderen als 'Geen jihad in onze stad', bestond voor een aanzienlijk deel uit extreem-rechtse groeperingen. Aanwezig waren leden van P


Info over wonen in assistentiewoning
17 Januari, 19:42 Gazet v. Antwerpen
?Huis Driane? in Herenthout telt 35 assistentiewoningen. In het voorjaar van 2018 komen er met de nieuwbouw ?Hof Driane? nog eens 22 assistentiewoningen bij.


Iedereen een tiny house, maar in caravans mag je niet wonen
16 Januari, 21:18 Volkskrant
. Wethouders met grote plannen willen kleine huisjes. Het is de trend van het moment. Dus komen er tiny houses op de Drentse leegten van Hoogeveen, in de eeuwige ruimte van Flevoland, en onder de eindeloze luchten van Den Helder. Een klein huisje is supersexy en maximaal 50m2. Minder huis, meer leven is de slogan. Overgewaaid uit Amerika waar veel mensen wonen in tiny houses, ook al hadden ze het


Wonen in Malle scoort 8,5 op 10
16 Januari, 17:42 Gazet v. Antwerpen
Mensen wonen heel graag in Malle. Dat is één van de resultaten die de (digitale) enquête Gewoontebreker opleverde. Liefst 842 mensen, onder wie 642 van de gemeente, vulden de bevraging in.


Fans van Thuis opgelet: je kan nu in Hof ter Smissen gaan wonen!
15 Januari, 07:30 Gazet v. Antwerpen

Hof ter Smissen, het is een iconisch gebouw voor heel wat Thuis-fans. Tot de scenaristen in 2011 besloten om het gebouw ?in brand? te steken. Niet echt natuurljk, want het statige gebouw staat er nog steeds en krijgt zelfs een nieuw leven: het wordt omgebouwd tot een wooncentrum met 29 eengezinswoningen, twee appartementen en een commerciële ruimte.
Truckchauffeurs mogen niet meer in cabine 'wonen'
14 Januari, 14:42 NOS nieuws

Minister Van Nieuwenhuizen deelt vanmiddag op een parkeerplaats langs de A16 folders uit aan vrachtwagenchauffeurs. Ze wil hen informeren dat ze ook in Nederland niet langer mogen 'wonen' in hun cabine.

Volgens de Europese regels mogen chauffeurs hun verplichte wekelijkse rust van 45 uur niet in de vrachtwagen op een parkeerplaats doorbrengen. In Nederland werd dat verbod tot voor kort niet gehandhaafd.

In de omringende landen werden al wel boetes uitgedeeld aan transportbedrijven, waardoor veel chauffeurs uit Oost-Europese landen naar Nederland uitweken om hun weekend in de truck door te brengen.

Het Europees Hof van Justitie bepaalde in december dat het langdurig rusten in de truck in heel Europa niet mag. Naar aanleiding van die uitspraak zal de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaan controleren op de naleving.

De ILT informeert chauffeurs met folders in verschillende talen over het nieuwe handhavingsbeleid. De werkgevers van chauffeurs die te lang in hun voertuig bivakkeren, riskeren een boete van 1500 euro.
78.000 mensen willen op Mars gaan wonen
7 Januari, 23:06 Het Nieuwsblad Binnenland

Duizenden mensen willen maar wat graag de aarde verlaten om definitief te verkassen naar Mars. Mars One, de organisatie die de verhuis regelt, is alvast razend enthousiast. ?Zo?n enthousiasme op slechts twee weken hadden we nooit verwacht?, zegt CEO Bas Lansdorp.
Zo gaan we dit jaar wonen: ?Compacter maar zonder woonruimte te verliezen?
7 Januari, 09:06 Gazet v. Antwerpen

Onze manier van leven zou in 2018 wel eens grondig kunnen veranderen. Dat voorspellen vastgoedexperts, die vijf grote woontrends zien in het nieuwe jaar. Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck heeft het over een hybride toekomst. ?We moeten kiezen voor compacte huizen of - beter nog - appartementen?, zegt hij bij VRT Nieuws.
Ga in een monument wonen en u betaalt maar één procent registratierechten
4 Januari, 07:12 Gazet v. Antwerpen

Wie een monument koopt en er zijn hoofdverblijfplaats van maakt, zal binnenkort slechts 1 procent registratierechten op de aankoopprijs moeten betalen. Nu is dat nog 5 procent, schrijft De Tijd donderdag.
Italiaanse Arzuffi triomfeert bij de vrouwen in Bredene: ?Was goede keuze om in België te komen wonen?
29 December 2017, 15:12 Gazet v. Antwerpen

De 23-jarige Alice Maria Arzuffi heeft vrijdag in het uitgeregende Bredene de Brico Cross bij de vrouwen elite gewonnen. De Italiaanse was in en rond domein Grasduinen sterker dan de Britse Helen Wyman. Loes Sels werd derde voor de Amerikaanse Elle Anderson. Wereldkampioene Sanne Cant kwam niet aan de start.
Steeds meer kinderen wonen niet meer bij beide ouders
18 December 2017, 03:42 NOS nieuws

Steeds meer kinderen wonen niet meer in een gezin met hun eigen ouders. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat dat aantal de laatste twintig jaar is gestegen van 400.000 tot 600.000.

De helft van de kinderen die nu niet meer bij beide ouders woont, maakte een scheiding van hun ouders mee. Ook het aantal kinderen dat vanaf de geboorte al niet meer bij beide ouders woont, neemt toe.

Co-ouderschap

Het CBS onderzocht de woonsituatie van kinderen onder de 17 samen met de Universiteit Utrecht. Uit het onderzoek blijkt ook dat als gescheiden ouders kiezen voor een co-ouderschap, waarbij kinderen net zo vaak bij de moeder als bij de vader wonen, dat in 80 procent van die gevallen het co-ouderschap na twee jaar nog standhoudt.

Een kwart van de gescheiden ouders kiest voor het co-ouderschap. Ouders die hiervoor kiezen zijn vaak hoger opgeleid dan ouders die niet kiezen voor het co-ouderschap.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be