NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Wim


Wim Van Hove treedt toe tot Raad van Bestuur van Pro League
26 September 2023, 00:02 Skynet
Wim Van Hove, de CEO van Westerlo, is maandag tijdens de Algemene Vergadering van de Pro League verkozen om toe te treden tot de Raad van Bestuur. Dat maakte de Pro League bekend op zijn kanalen.


Componist Wim Henderickx (60) overleden
19 December 2022, 00:00 HLN.BE
De Belgische hedendaagse componist Wim Henderickx is onverwacht overleden. Dat staat te lezen op de website van muziekzender Klara. Hij was een van de belangrijkste hedendaagse componisten in ons land. In maart vierde hij nog zijn 60ste verjaardag.


Wereldrecord beet! Wim Dumont speelt maar liefst 70 uur petanque voor goed doel: ?Pure wilskracht?
16 Augustus 2022, 00:03 HLN.BE
Doorzetter Wim Dumont kon je dit weekend terugvinden bij petanqueclub De Zeemeermin, waar de man een wel heel bijzondere uitdaging aanging: het wereldrecord petanquen verbreken. Daarvoor moest hij het spel liefst 70 uur lang volhouden, waar Wim met glans in slaagde. De opbrengst van de bijzondere stunt, zo'n 5.000 euro, gaat integraal naar Pleegzorg West-Vlaanderen.


Limburger Wim Fissette is niet langer coach van toptennisster Naomi Osaka: ?Ongelofelijk om deel uit te maken van deze reis?
21 Juli 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Wim Fissette is niet langer de coach van tennisster Naomi Osaka. Dat heeft de Limburgse trainer woensdag aangekondigd op Instagram. Hij werkte sinds 2019 samen met de Japanse.




Acteur en zanger Wim Rijken (63) overleden
23 Mei 2022, 00:08 NU.NL - Film
Zanger, acteur en presentator Wim Rijken is woensdag op 63-jarige leeftijd overleden in een hospice in Amsterdam. Dat bevestigt zijn agent aan het ANP na berichtgeving van De Telegraaf.


Na Wim Saerensplein kreunt ook Tweegezusterslaan in Deurne onder terreur door jongeren: ?Niemand gelooft nog dat het iets uithaalt de politie te bellen?
19 Mei 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Intimidatie, verbale agressie, vandalisme, openlijk dealen van drugs,... Ook voor de bewoners van de Tweegezusterslaan, een zijstraat van het Wim Saerensplein, is het bijna dagelijkse kost. Vooral aan het speelpleintje neemt de overlast toe. Buurtgroep Deurne Oost, de bewonersvereniging in de straat, trekt aan de alarmbel.




Twee extra camera?s op en rond Wim Saerensplein
19 Mei 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse politie heeft woensdag de opvallende, mobiele camera op het Wim Saerensplein weggehaald. In de plaats is er een subtieler exemplaar opgehangen op het plein. Ook op het speelpleintje in de Tweegezusterslaan hangt nu een tijdelijke camera.




Wim Oosterlinck heeft lichte afkeer voor zangeres Celine Dion: ?Wat hoor ik hier op de radio?!?
24 Juni 2021, 11:43 HLN.BE
Wim Oosterlinck (48) die plots de ochtendshow komt verstoren omdat je een nummer van Celine Dion aan het draaien bent? Het lijkt onwaarschijnlijk, maar voor Maarten Vancoillie (33) werd het op donderdagochtend realiteit. Plots stond Oosterlinck naast hem en zei hij dat het genoeg geweest was.


Een miskraam weegt op het huwelijk van Marie (28) en Lev (30): ?Ik vond troost bij een collega?. Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad
31 Januari 2021, 12:36 HLN.BE
Sinds haar miskraam zit het huwelijk van Marie en Lev in een diep dal. Uitgerekend dan wordt Marie tot over haar oren verliefd op een collega. Haar gevoelsleven ligt in een knoop die ze maar niet ontward krijgt. ?Ik weet zeker dat ik voor mijn man wil kiezen. Waarom kan ik dan niet breken met die andere?? Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft het koppel advies. ?Verliefdheid kan heel plots ontstaan, maar is helaas een pak lastiger om vanaf te raken.?


Ex-radiopresentator Wim Wouters (43) overleden na 17 jaar lange strijd tegen kanker
29 Januari 2021, 13:24 Gazet v. Antwerpen

Radiomaker en voormalig presentator Wim Wouters uit Beerzel (Putte) is donderdag overleden. Wouters presenteerde begin jaren 2000 op Radio Donna en bleef aan de slag bij MNM, als muziekredacteur en producer van de hitlijsten. Hij vocht al sinds 2003 tegen kanker.




Wim Van Duyse: ?Onze club gaat er niet al te veel onder lijden?
24 Januari 2021, 14:30 Gazet v. Antwerpen

Met hoogvliegers bij zowel mannen als vrouwen in Nationaal 1 en tevens telkens een flinke onderbouw is Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas het uithangbord van het volleybal in het noorden van het Waasland. Nu is dus alles stopgezet.




?Ons huwelijk is een grote puinhoop.? De man van Saskia (48) is door slaapapneu totaal ongenietbaar, relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad
24 Januari 2021, 12:12 HLN.BE
Een ernstige slaapstoornis legt een bom onder het huwelijk van Saskia (48). Haar man Dimi (50) heeft slaapapneu en is door zijn barslechte nachten overdag ongenietbaar. Extreem prikkelbaar. Geveld door vermoeidheid. Van hun liefdevolle relatie is niks meer over. ?Ik heb medelijden met hem. Maar zo kan het ook niet verder.? Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft haar advies. ?Het is niet de bedoeling dat je de rest van je leven in deze situatie blijft zitten. Probeer hem te vertellen naar ?welke Dimi? jij verlangt.?


Rollen maar: Wim Ballieu legt in ?Bal National? uit hoe je de perfecte gehaktbal maakt
19 Januari 2021, 15:00 HLN.BE
Een lekkere gehaktbal kan al eens smaken op een koude winterdag en daar denken ze bij tv-zender njam! alvast net zo over. In samenwerking met Wim Ballieu (37) van Balls & Glory lanceert de zender namelijk het gloednieuwe programma ?Bal National?.


Oracles softwaretopman Wim Coekaerts: Linux is mijn hobby
15 Januari 2021, 05:36 Tweakers
De Belg Wim Coekaerts is senior vice-president softwaredevelopment bij Oracle. We vroegen hem naar de ontwikkeling van Oracle Linux en zijn rol daarbij.


Vader Anne Faber: dood Anne door falen rechtsgang
26 Mei 2018, 04:06 NOS nieuws

Wim Faber, de vader van de in september vorig jaar vermoorde Anne Faber, vindt dat de dood van zijn dochter het gevolg is van het "falen van de rechtsgang". In een open brief in de Volkskrant roept hij de voorzitter van het gerechtshof ter verantwoording.

Volgens Faber zou het hof signalen over een psychische stoornis bij verdachte Michael P. hebben genegeerd en geen duidelijke motivering hebben gegeven over zijn strafvermindering in hoger beroep. In zijn brief aan de krant vraagt Wim Faber aan raadsheer Rinus Otte zijn huidige functie als procureur-generaal neer te leggen, "in het belang van de geloofwaardigheid en het vertrouwen in de rechtspraak".

Anne Faber verdween eind september vorig jaar na een fietstocht in de omgeving van Baarn. Haar lichaam werd bijna twee weken later op aanwijzing van P. in Zeewolde gevonden. Hij zat op dat moment in een kliniek in Den Dolder in verband met eerdere verkrachtingen.

P. kwam in beeld toen zijn dna op de jas van Faber werd gevonden. Ook zijn er bloedsporen van de studente gevonden in de auto die P. heeft gebruikt om haar lichaam naar Zeewolde te brengen en daar te begraven.

Verkrachting meisjes

P. werd in 2010 aangehouden voor het verkrachten van een 16- en een 17-jarig meisje. Dat gebeurde in de nacht van 30 april op 1 mei in Nijkerk. Hij bedreigde de meisjes met een vuurwapen, dwong ze tot seksuele handelingen met elkaar en verkrachtte hen. In 2012 werd hij voor het misdrijf veroordeeld tot 11 jaar cel. Daarbovenop kwam een celstraf van 12 maanden voor een gewapende overval.

In 2018 heeft P. twee derde van zijn straf uitgezeten. Daardoor zit hij in een fase waarin hij recht heeft op voorwaardelijke invrijheidstelling. Toen Michael P. werd aangehouden als verdachte in de zaak Faber, zat hij in zogeheten detentiefasering, een periode waarin de veroordeelde wordt voorbereid op een terugkeer in de maatschappij.

'Onbegrijpelijk'

Dat het hof geen tbs oplegde, vindt Wim Faber onbegrijpelijk, zegt hij in de Volkskrant. Volgens hem hadden de rechters kritischer moeten zijn, ook al werd tbs niet geëist. Rechters kunnen tbs opleggen als zij voldoende signalen zien. Die waren er, concluderen Faber en zijn advocaat.

De afgelopen maanden heeft Wim Faber zijn eigen onderzoek gedaan en experts geraadpleegd over tbs. Hij is met name verontwaardigd over voorzitter Otte van het gerechtshof, die zich eerder negatief uitliet over tbs en zei dat hij een groeiende afkeer heeft van behandelen. Faber vraagt zich af of de opvattingen van Otte een rol hebben gespeeld bij de uitspraak in 2012.

Geen reactie

Otte wil niet ingaan op de zaak rond P. Ook niet achteraf, laat het Openbaar Ministerie aan de Volkskrant weten. Wel kan Otte zich voorstellen dat er bij meneer Faber allerlei gevoelens leven rondom de eerdere veroordeling van de verdachte van de moord op zijn dochter, zegt het OM.

Wim Faber heeft zijn brief vrijdagmiddag naar het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden gestuurd. Het hof betreurt dat het niet eerder de gelegenheid heeft gekregen een reactie te geven, maar zal dit later alsnog doen, aldus de Volkskrant.




Wim De Vilder springt uit vliegtuig voor het goede doel: ?Prachtig, maar toch blij dat ik beneden ben?
24 Mei 2018, 06:48 Gazet v. Antwerpen

Sommigen hebben er veel voor over om zich in te zetten voor het goede doel. Wim De Vilder is één van hen. Ondanks dat de nieuwslezer van ?Het Journaal? last heeft van hoogtevrees en controledrang, laat hij zich nu toch voor ?Iedereen Tegen Kanker? vallen uit een vliegtuig.




Wim Alosery (94) die Neuengamme doorstond, overleden op herdenkingsreis
3 Mei 2018, 17:06 NOS nieuws

Kampoverlevende Wim Alosery (94) is vannacht in Hamburg overleden, terwijl hij in Duitsland was voor een herdenking. Alosery overleefde drie concentratiekampen, waaronder Neuengamme. Ook was hij een van de weinige overlevenden van de ramp met het Duitse cruiseschip Cap Arcona, dat samen met twee andere schepen en bijna 10.000 oorlogsgevangenen de diepte in is gejaagd.

Alosery was een van de 500 mensen die de scheepsramp overleefden. Hij was tot vannacht de enige West-Europeaan die het verhaal nog kon navertellen. Uitgerekend vandaag zou bij in de Lübecker Bocht in de Oostzee een krans leggen voor de ramp. Morgen, op 4 mei, zou hij zijn getuigenis doen op de Nationale Herdenking in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

'Wrang'

"Het is wrang dat hij vannacht is overleden. Ik had hem zo gegund dat hij zijn verhaal nog had kunnen doen", zegt zijn biograaf Frank Krake, die morgen namens hem het woord voert. "Hij voelde zich vereerd, zag enorm uit naar de ontmoeting met het koningspaar. Het open oor voor zijn verhaal vond hij fantastisch."

Dat Alosery zo graag vertelde, komt volgens Krake doordat hij het 50 jaar praktisch voor zichzelf heeft moeten houden, verklaart Krake. "Toen hij thuiskwam in '45 was het feest in Nederland. De Duitsers waren net met pek en veren het land uitgejaagd. In die vrolijke context had hij in Nederland niets te zoeken met zijn verhaal. Ook zijn familie wilde hij er niet mee belasten, om niet nog meer oorlogsslachtoffers te maken."

Even gruwelijk als bizar

De Amsterdamse Alosery is 21 als hij terugkomt in Nederland. In de drie jaar daarvoor heeft hij een aaneenschakeling van even gruwelijke als bizarre gebeurtenissen meegemaakt.

In 1943 wordt hij als 19-jarige slagersknecht opgeroepen voor een Duits werkkamp. Hij gaat, maar vlucht na een half jaar op het dak van een trein terug naar Nederland. Hij duikt onder in het Friese Zuidermeer en wordt 1944 weer gepakt bij een razzia.

Via kamp Amersfoort belandt Alosery in Neuengamme. Tegen Andere Tijden, dat een uitzending maakte over zijn verhaal, zegt hij dat het kampmotto was 'vernietiging door arbeid'. Mensen worden er letterlijk doodgewerkt, sterven er door "uitputting, longontsteking of tyfus".

Hij weet het te overleven en in het voorjaar van 1945 krijgen de geallieerden steeds meer grip op Duitsland. De nazi's proberen de kampen te ontruimen en de bewijzen te vernietigen. Alosery moet daarbij helpen en behoort tot de laatste groep die in Neuengamme verblijft.

De meeste kampgevangenen worden op dodenmarsen weggestuurd. Maar de laatste groep, waartoe ook Alosery behoort, wordt op een drietal schepen gezet, waaronder het luxe cruiseschip Cap Arcona.

Geallieerde piloten

Waarschijnlijk willen de Duitsers die schepen laten zinken. Maar zover komt het niet. Op 3 mei krijgen de geallieerde piloten de opdracht om alle Duitse schepen te bombarderen die op hun pad komen. Daar hoort ook de Cap Arcona bij.

Later wordt duidelijk dat de geallieerden konden weten dat daar gevangenen op zaten. Onduidelijk is waarom die boodschap de piloten niet heeft bereikt.

Alosery zit eerst in het ruim van het schip, maar weet, zich bewust van die benarde positie, een dek hoger te komen. Als het schip eenmaal brandt, zowel vanwege de Engelse bommen als door een vermoedelijk door de Duitsers veroorzaakte explosie in het schip, weet hij bovendeks te komen.

"Het hele schip stond in brand en die vliegtuigen die bleven schieten. Je staat in een enorme chaotische toestand waar mensen vechten, zich verdringen om reddingsboten en over de bootrand heen springen. Alles is bezig te overleven", zegt hij tegen Andere Tijden. "Dan sta je daar helemaal alleen op dat achterdek en dan zie je dat allemaal gebeuren."

Het water in springen zou hij niet overleven: het is te hoog, het water te koud. Op het brandende schip blijven is ook geen optie. Als een wonder ziet Alosery een touw aan de reling hangen. Eenmaal in het water vindt hij een reddingvlot. Hij bereikt als een van de weinigen de kant.

Liefde

Na de oorlog bekeert Alosery zich tot de Jehovah's Getuigen, het geloof waarmee hij in aanraking is gekomen in het kamp. "Zij weigerden voor de Duitsers te werken, omdat zij niemand wilden dienen behalve God", zegt biograaf Krake. "Dat ook die groep werd vervolgd wordt vaak vergeten. Zij moesten speciale kleurtjes dragen van de Duitsers en konden zo de poort uitlopen als de beloofden dat ze Hitler zouden dienen, maar deden dat niet. Daar had hij bewondering voor."

Vanuit zijn geloof, wilde Alosery een boodschap van liefde uitdragen in plaats van haat, zegt Krake. Voor het maken van de biografie, De Laatste Getuige, heeft Krake een jaar lang nauw met Alosery samengewerkt. Hij omschrijft Alosery als een "vergevingsgezinde goeierd". "De kans dat je cynisch wordt na alles wat Wim heeft meegemaakt is levensgroot. Bij hem is het tegenovergestelde gebeurd. 'Als jij een ander haat, dan heb je er vooral zelf last van.' Die uitspraak is heel tekenend voor hem."

Op op NPO2 is morgen om 22.00 uur een uitzending van Nieuwsuur, waarin ook Wim Alosery voorkomt.




Wim De Vilder overwint hoogtevrees voor het goede doel: ?Parachutesprong stond niet op mijn bucketlist?
18 April 2018, 01:30 Gazet v. Antwerpen

Vijftien jaar nadat nieuwsanker Wim De Vilder (48) van Het Journaal in bloot bovenlijf op een metersgrote affiche heeft gestaan, komt hij opnieuw uit zijn pijp in de strijd tegen kanker. Zijn kleren houdt hij dit keer aan, want De Vilder springt ondanks zijn hoogtevrees uit een vliegtuig.




Wim Paeshuyse, de nieuwe columnist van Citta Kempen: ?Ik ga toch veel verzinnen hoor?
14 April 2018, 01:24 Gazet v. Antwerpen

Een hippe bril. Een nonchalante stoppelbaard. Een deftig hemd (?ah ja, er worden foto?s genomen?). Geboren en getogen ­Kempenaars - uiteraard. Liefde voor literaire klassiekers van Timmermans tot Salinger. ­Ondanks het leeftijdsverschil van bijna twintig jaar zijn er heel wat gelijkenissen tussen Toon ­Horsten (48), voormalig columnist van Citta ­Kempen, en Wim Paeshuyse (31), zijn opvolger.




Wim De Decker: ?Op het Kiel ben ik een Judas, voor altijd?
14 April 2018, 01:24 Gazet v. Antwerpen

In de laatste Antwerpse derby, acht jaar geleden, stond hij als kapitein van ? toen nog ? Germinal Beerschot op het veld van de Bosuil. En verloor. Vandaag zit Wim De Decker (36) als assistent-coach van Antwerp op de bank. En verliezen staat deze keer niet in zijn woordenboek. ?Aan alles zie en voel je dat dit de enige échte derby in België is. Tegelijk compleet gek, maar ook heerlijk.? En of hij volgend seizoen nog op die bank zit, dat moet nog blijken. ?Ik wil eerst zien welk pad ze op Antwerp verder uitstippelen.?







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn