NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Wijst


Personeelsadvertentie wijst op modsupport voor Xbox Live
Gisteren, 11:06 Tweakers
Microsoft is op zoek naar een senior program manager die de tools gaat bouwen waarmee modsupport mogelijk wordt voor Xbox Live-games. Microsoft wil daarmee de creativiteit van gamers ondersteunen. Wanneer de tools klaar zijn, is niet bekend.


Russen zetten nu ook Britse diplomaten uit in vergiftigingszaak
Donderdag, 11:36 NOS nieuws

In reactie op de maatregelen die de Britse regering heeft genomen tegen Rusland, heeft het Kremlin nu besloten ook Britse diplomaten uit te zetten. Dat heeft minister Lavrov van Buitenlandse Zaken gezegd. Hoeveel het er zijn is nog niet bekendgemaakt.

De Britse premier May stuurde gisteren 23 Russische diplomaten naar huis, omdat ze Rusland verantwoordelijk houdt voor het vergiftigen van de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter, vorige week in Salisbury. De twee liggen nog steeds in het ziekenhuis.

Britse provocatie

Rusland heeft opnieuw alle beschuldigingen van de hand gewezen. Lavrov noemt ze onacceptabel en onverantwoordelijk en zegt dat hij de opstelling van de Britten niet begrijpt. Volgens de Russen is er geen bewijs dat zij betrokken zijn bij de aanval met gif en gaat het om een Britse provocatie. Moskou zou geen enkel belang hebben bij het vergiftigen van Skripal.

Lavrov houdt het erop dat de Britten zo reageren vanwege binnenlandse problemen zoals de brexit en dat May het blijkbaar nodig heeft om zich op te stellen als een sterke leider.
Nederland steunt VK in onderzoek naar gifaanval, maar wijst geen dader aan
Woensdag, 21:12 NOS nieuws

Nederland heeft nog eens herhaald dat het de zenuwgasaanval in Salisbury veroordeelt, maar het kabinet wil geen uitspraken doen over wie de daders zijn en waar ze vandaan komen. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Blok van Buitenlandse Zaken: "Elke inzet van chemische wapens is verwerpelijk. Onschuldige burgers zijn willens en wetens blootgesteld aan wat een groot gevaar kan vormen voor de volksgezondheid."

Volgens de minister kan geen enkele soevereine staat een dergelijke aanslag op zijn grondgebied tolereren. "Met het gebruik van een gifstof is bovendien een internationale norm overschreden." Dat is waarom Nederland het Verenigd Koninkrijk nadrukkelijk steunt in zijn zoektocht naar de waarheid, aldus de minister.

Tegelijkertijd benadrukt Blok in de brief dat het kabinet, anders dan de regering in Londen, geen uitspraken doet over de precieze toedracht van de aanslag, wie de daders zijn en waar zij vandaan komen.

Diplomaten het land uit

Vandaag werd bekend dat het Verenigd Koninkrijk onder meer 23 Russische diplomaten heeft uitgezet en sommige Russische tegoeden heeft bevroren. Ook zijn bilaterale diplomatieke contacten op hoog niveau met Rusland opgeschort en zullen hoogwaardigheidsbekleders wegblijven bij het WK-voetbal in Rusland.

Minister Blok schrijft in de Kamerbrief dat Nederland begrip heeft "voor het grote ongenoegen van het Verenigd Koninkrijk dat Rusland niet volledige opening van zaken geeft aan de OPCW over zijn zogenoemde Novitsjok-programma". Novitsjok is de stof die volgens de Britten is gebruikt bij de aanval.

De voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal (66) werd op zondag 4 maart samen met zijn 33-jarige dochter Julia bewusteloos aangetroffen in een park bij een winkelcentrum in Salisbury, in het zuiden van Engeland. Ze bleken te zijn aangevallen met zenuwgas en liggen nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ook een agent die hen als eerste benaderde ligt nog in het ziekenhuis.
Justitie wijst naar FAVV voor slachthuisfraude
Woensdag, 20:36 De Tijd
20:21 Justitie schuift de hete aardappel voor de slachthuisfraude rond het bedrijf Veviba door naar het voedselagentschap FAVV. Dat drong volgens het parket nooit aan op een dringende actie.


Russische balling in Londen dood gevonden
13 Maart, 17:00 NOS nieuws

In Londen is de Russische balling Nikolai Gloesjkov dood gevonden in zijn huis, meldt de Britse krant The Guardian. Hij werd maandagavond gevonden door familie en vrienden. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

De 68-jarige Gloesjkov was bevriend met de Russische oligarch Boris Berezovski, een tegenstander van president Poetin die in 2013 op zijn Engelse landgoed dood werd gevonden met een strop om zijn nek. De Britse politie ging uit van zelfmoord, maar medestanders van Berezovski zijn ervan overtuigd dat Rusland erachter zit.

Fraude en witwassen

Gloesjkov werd in 1999 in Rusland veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens fraude en witwassen. Na vijf jaar in de gevangenis kwam hij in 2004 vrij. De laatste jaren leefde hij in Groot-BrittanniŽ. waar hij politiek asiel gekregen had.

In 2011 getuigde hij voor de Britse rechter in een zaak die Berezovski had aangespannen tegen Chelsea-eigenaar Abramovitsj, die goed bevriend is met Poetin.

Vorig jaar werd Gloesjkov bij verstek in Rusland tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld voor miljoenendiefstal van het Russische oliebedrijf Sibneft.
Rechtbank wijst lichaam van Charles Manson aan kleinzoon toe
13 Maart, 16:42 Skynet
Een rechter heeft beslist dat het lichaam van Charles Manson naar Jason Freeman gaat, die zegt dat hij de kleinzoon van Manson is, zo hebben verscheidene media vandaag gemeld.


Britse premier May wijst Russen waarschijnlijk aan als daders van zenuwgasaanval op ex-spion Skripal
12 Maart, 12:12 Volkskrant
De Britse premier Theresa May zal maandag Rusland waarschijnlijk de schuld geven van de zenuwgasaanval, vorige week zondag, op een Russische ex-spion en diens dochter. Dat heeft het prominente Conservatieve kamerlid Tom Tugendhat, voorzitter van de Kamercommissie Buitenlandse Zaken, bekendgemaakt bij de BBC. Hij deed dit voor het spoedoverleg waarbij May, de betrokken ministers en veiligheidsdiens


Expert wijst ook naar consument bij vleesfraude: ?Als je niet wil betalen voor een kwalitatief product, riskeer je gesjoemel?
9 Maart, 18:48 Gazet v. Antwerpen

?Eťn van de belangrijke oorzaken van vleesschandalen zoals dit van het vleesverwerkende bedrijf Veviba in Bastenaken, is de druk die op de vleessector wordt uitgeoefend om vlees aan de goedkoopste prijs aan te bieden.? Dat zegt voedingsbiotechnoloog Frťdťric Leroy van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). ?Zo zet je de deur open voor opportunisten om de hoekjes af te snijden en zo beland je al snel in de illegaliteit.?
Redstone 5 wijst op Spring Creators Update als naam voor komende Windows-update
8 Maart, 15:42 Tweakers
De volgende feature-update voor Windows 10 heet hoogstwaarschijnlijk Spring Creators Update, zo valt op te maken uit informatie uit de meest recente Redstone-build voor de daaropvolgende feature-update, met versienummer 5.


Rechter wijst zaak rond louter beschrijvende domeinnamen af
7 Maart, 14:42 Emerce
Ondernemers kunnen geen aanspraak maken op louter beschrijvende handelsnamen of internet-domeinnamen. Het gebruik van (nagenoeg) dezelfde handelsnaam of domeinnaam is alleen onrechtmatig als sprake is van ‘bijkomende omstandigheden’. Dat heeft de rechtbank Limburg bepaald in een zaak tussen twee fysiotherapiepraktijken. Een praktijk met de naam Fysio Roermond had bezwaar aangetekend tegen domeinnamen van Fysiotherapie Roermond. […]


Romancier Alain Mabanckou wijst Macrons pleidooi voor het Frans af
2 Maart, 13:06 Volkskrant
Emmanuel Macron wil het Frans gaan bevorderen. Niks bijzonders voor de president van Frankrijk, zou je denken. Maar Macron is ambitieus: hij wil van het Frans wereldtaal nummer 1 maken. Pardon? De eerste keer dat ik van die nieuwe ambitie hoorde, was toen Macron er op 8 januari zelf over twitterde, vanuit China nota bene, waar hij in de miljoenenstad Xi'an een publiek van Chinese (Chinese!) studen


Commit wijst op mogelijke ondersteuning voor Linux-vm's in Chrome OS
26 Februari, 10:48 Tweakers
Aan Chrome OS toegevoegde code wijst erop dat het besturingssysteem in de toekomst misschien ondersteuning krijgt voor het draaien van Linux-virtual machines. Op die manier zijn bijvoorbeeld Linux-applicaties te gebruiken.


Scheppers wijst jeugd de weg
24 Februari, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Louise en Yorik van het zesde jaar Verzorging op de Herentalse campus Scheppersstraat zijn de sterren van een promofilmpje dat lagereschoolkinderen warm moet maken voor een technische opleiding.
Ankara veroordeelt genocide-erkenning, wijst naar Srebrenica
22 Februari, 22:36 NOS nieuws

Turkije haalt in een reactie hard uit naar de Tweede Kamer, die vanmiddag de Turkse massamoord op ArmeniŽrs in 1915 erkende als een genocide. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Ankara stelt in een verklaring dat de stap van de Kamer ongepast is voor een land "dat bij de genocide in Srebrenica de andere kant op keek". Dit besluit heeft geen enkele waarde, schrijft het departement op de website.

In de Bosnische plaats Srebrenica brachten Bosnisch-Servische troepen in 1995 zeker 7000 moslimmannen om, terwijl Nederlandse blauwhelmen in de moslimenclave waren gestationeerd om de bevolking te beschermen.

Regeringsstandpunt uitgelicht

Het Turkse ministerie benadrukt dat de regering in Den Haag zich niet bij het standpunt van de Kamer heeft aangesloten. Het feit dat een vertegenwoordiger van de regering in april naar de Armeense hoofdstad Jerevan gaat om de herdenking van het bloedbad onder ArmeniŽrs bij te wonen, betekent niet dat de Nederlandse regering die gebeurtenis betitelt als een genocide, staat in de verklaring.

In 1915, tijdens de Eerste Wereldoorlog, werden 1 tot 1,5 miljoen ArmeniŽrs omgebracht in het toenmalige Ottomaanse rijk. Ankara zelf spreekt van "de Armeense kwestie", en reageert woedend als landen de term volkerenmoord in de mond nemen.
Staatssecretaris Philippe De Backer wijst leerlingen op gevaren van sociale media
20 Februari, 11:00 Gazet v. Antwerpen
Staatssecretaris voor onder meer privacy Philippe De Backer (Open VLD) was dinsdagochtend te gast in het Sint-Michielscollege om er de leerlingen te wijzen op de gevaren van de sociale media.


Centrum Islamonderwijs wijst islamleerkrachten op officiŽle kanaal voor richtlijnen
19 Februari, 13:36 Skynet Belgie
Het Centrum Islamonderwijs Vlaanderen (CIO) gaat alle islamleerkrachten aanschrijven om te benadrukken dat andere instanties geen onderwijsrichtlijnen mogen uitschrijven. Het centrum reageert daarmee op het nieuws dat een onlineplatform misbruikt werd om enge interpretaties van de islam te verspreiden.


Opinie: Wilders ziet Hongarije als voorbeeld, Pechtold wijst op gevaren van nationalisme
16 Februari, 09:00 Volkskrant
In Hongarije kun je veel vrijer praten over de islam dan bij ons, stelt Geert Wilders na een bezoek aan president OrbŠn. Diezelfde OrbŠn maakte een einde aan een vrije pers, vrije wetenschap en een rechterlijke macht die is verheven boven partijdigheid, antwoordt Alexander Pechtold. Afgelopen maand was ik in Hongarije om er de Hongaarse vertaling van mijn eerder in Amerika uitgegeven boek Marked f


Rechter wijst Vodafones bezwaar tegen overname van Reggefiber door KPN af
14 Februari, 13:54 Tweakers
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven, de hoogste bestuursrechter voor zaken met bepaalde economische onderwerpen, heeft bepaald dat er geen strijd met het mededingingsrecht is bij de volledige overname van Reggefiber door KPN.


Door China gearresteerde boekverkoper wijst hulp Zweden af
11 Februari, 10:12 Volkskrant
De Hongkongse boekverkoper Gui Minhai wijst hulp van Zweden af, waar hij ook een paspoort heeft. Gui werd door China opgepakt omdat hij roddelboekjes over politici schrijft. Ontspannen zegt boekverkoper Gui Minhai dat hij geen hulp nodig heeft. Niet van het westen en al helemaal niet van de Zweedse overheid, die hem met diplomatieke druk en formele protesten uit de klauwen van het Chinees staatsap


Qualcomm wijst hoger overnamebod van Broadcom af
9 Februari, 08:30 Tweakers
De raad van bestuur van Qualcomm heeft het nieuwe overnamebod van Broadcom van 121 miljard dollar unaniem afgewezen. Volgens het bestuur is het bod nog steeds te laag en is er te weinig compensatie voor als autoriteiten geen toestemming voor de overname geven.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be