NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Wijst


Raad van State bekritiseert nieuwe kinderbijslag
Vrijdag, 08:00 De Tijd
07:32 Dat ouders een ander bedrag krijgen naargelang hun kind voor of na 1 januari 2019 wordt geboren, botst op kritiek van de Raad van State.


Wall Street - Kohl's wijst de weg
8 Januari, 21:12 De Tijd
20:37 Op Wall Street blijft de Dow Jones hangen rond het slot van vrijdag. De Nasdaq steekt met een winst van 0,3 procent wel een vers record op zak.


Purmerend wijst permanent asielzoekerscentrum af
7 Januari, 23:00 NRC
Purmerend krijgt geen permanent asielzoekerscentrum. Een andere optie wordt wel bekeken.


Ben ik te moe om te rijden? Speekseltest wijst het uit
6 Januari, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Wetenschappers zijn erin geslaagd om uit ons speeksel af te lezen hoe moe we zijn. Dat opent de deur voor een nieuwe test in het verkeer, want slaperigheid speelt naar schatting bij 10% tot 25% van de ongevallen een rol. ?Een speekseltest voor vermoeidheid is een interessante piste om aan preventie te doen?, vindt ook het instituut voor verkeersveiligheid Vias.
Erdogan wijst oplossing met "terrorist" Assad af
27 December 2017, 15:48 Skynet
Een naoorlogse oplossing voor SyriŽ is enkel mogelijk wanneer president Bashar al-Assad van het voorplan verdwijnt. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vandaag benadrukt tijdens een bezoek aan TunesiŽ. Erdogan liet tijdens zijn verklaring ook verstaan dat Assad een "terrorist" is.


Venezuela wijst diplomaten de deur
24 December 2017, 01:48 NOS nieuws

Venezuela heeft twee buitenlandse diplomaten persona non grata verklaard en wil dat de twee het land verlaten. Ze zouden zich te veel met de interne politiek van het land hebben bemoeid.

Het gaat om de Braziliaanse ambassadeur en de zaakgelastigde van Canada, die in afwezigheid van de ambassadeur de Canadese missie leidt. Beiden hebben zich kritisch uitgelaten over de regering van president Maduro.

De landen zijn kritisch over Maduro, omdat hij de oppositie in het land aan banden heeft gelegd in aanloop naar de verkiezingen volgend jaar.

'Autoritair'

BraziliŽ zegt Venezuela met gelijke munt terug te zullen betalen. "Dit bewijst nog maar eens de autoritaire aard van de regering-Maduro en het gebrek aan bereidheid om de dialoog aan te gaan."

Canada roept de internationale gemeenschap op te helpen de rust in het land te herstellen. "We staan niet toe dat Venezuela zijn bevolking democratie en mensenrechten ontzegt."
Verkiezingen CataloniŽ - Oppositie tegen separatisten wijst erop dat zij meerderheid behaalde in stemmen
22 December 2017, 03:42 Skynet
InŤs Arrimadas, de leidster van Ciudadanos, de partij die tegen een afscheiding is, heeft er donderdagavond op gewezen dat de Catalanen die een stem hebben uitgebracht tegen separatisme, talrijker zijn dan zij die voor stemden. De separatisten "zullen nooit kunnen praten in naam van heel CataloniŽ".


Code wijst op mogelijke komst Chromebook met Snapdragon 845
21 December 2017, 18:30 Tweakers
Commits in de code van Chromium OS wijzen op de toevoeging van ondersteuning voor de Snapdragon 845 van Qualcomm. Er zijn al Chromebooks met ARM-chip, maar nog geen modellen met de krachtige Snapdragon-soc.


Gouverneur wijst burgemeester terecht
20 December 2017, 02:36 Gazet v. Antwerpen

In het gemeentelijk infoblad van september en oktober gaf burgemeester Rob Mennes (CD&V) kritiek op het fusiebeleid van Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA). Gouverneur Cathy Berx heeft hem hiervoor nu terecht gewezen.
Ook tegen West Bromwich staat Lukaku aan het kanon
17 December 2017, 18:06 Gazet v. Antwerpen

Romelu Lukaku had zondag een groot aandeel van de zege van Manchester United (1-2) op het veld van West Bromwich Albion. De Rode Duivel scoorde na 27 minuten het openingsdoelpunt op bezoek bij zijn ex-club. Een opsteker voor Lukaku, die vorige week de anti-held was in de nederlaag tegen Manchester City. Dat leek nu helemaal verteerd, Lukaku scoorde immers woensdag ook al het winnende doelpunt tegen Bournemouth.
Digitaal beveiliger Gemalto wijst Atos de deur
13 December 2017, 22:12 De Tijd
21:56 Gemalto wijst het overnamevoorstel van zijn Franse branchegenoot Atos af.


Van Overtveldt: "Analyse wijst uit dat er geen nieuwe pensioenval is"
13 December 2017, 20:06 Skynet
Er is dan toch geen nieuwe fiscale pensioenval ontstaan. Dat zegt minister van FinanciŽn Johan Van Overtveldt (N-VA), na eerdere berichten dat tienduizenden gepensioneerden en invaliden die vorig jaar geen belasting betaalden, dat nu plots wel moeten doen.


Onderzoek wijst uit: haarvorm af te lezen uit dna
13 December 2017, 12:36 NOS nieuws

De vorm van iemands haar is af te lezen uit zijn of haar dna. Tot die conclusie zijn onderzoekers van onder meer het Erasmus MC gekomen. De bevinding is belangrijk voor forensische opsporing bij misdaden.

Onderzoekers vonden twaalf genen die de haarvorm beÔnvloeden. Van acht van die genen was dat nog niet bekend. Op basis van de twaalf genen kan een schatting worden gemaakt van de haarvorm van een persoon.

Hoogleraar Manfred Kayser, die het onderzoek leidde, zegt dat haarvorm binnenkort vermoedelijk net zo goed kan worden afgelezen aan de hand van dna als de haarkleur, oogkleur en huidskleur: "In forensisch onderzoek, waar dna bijvoorbeeld op een plaats delict wordt gevonden, kan het voorspellen van uiterlijke kenmerken uit dna nuttig zijn om onbekende daders beter op te sporen."
Nederlandse simkaartenmaker Gemalto overweegt miljardenbod van Atos
12 December 2017, 18:06 Tweakers
Gemalto, een Nederlandse multinational op gebied van digitale beveiliging en het meest bekend als maker van simkaarten, heeft een bod voor de overname van het bedrijf door it-bedrijf Atos in overweging genomen. Dat maakt het Amsterdamse bedrijf dinsdag bekend.


Meyrem Almaci wijst Tom Meeuws terecht: ?Wouter Van Besien is de kopman van Samen, laat dat duidelijk zijn?
11 December 2017, 02:37 Gazet v. Antwerpen

In het VTM-journaal zondagmiddag moest Groen zich opnieuw verweren over de samenwerking met Antwerps sp.a-kopman Tom Meeuws. Die had zich wat ongelukkig uitgedrukt in een discussie.
BBTK wijst Mechels winkelpersoneel op rechten bij extra zondagsopeningen
8 December 2017, 13:42 Gazet v. Antwerpen

Begin oktober is een deel van de Mechelse binnenstad erkend als toeristisch centrum. Daardoor kunnen winkels ook een aantal zondagen extra de deuren openen. Maar volgens vakbond BBTK heeft dat gevolgen voor het personeel. Omdat er nog heel wat vragen over leven, wijst de vakbond vrijdag het winkelpersoneel op zijn rechten.
Rekenhof wijst opnieuw op problemen bij Belgische deelname wereldtentoonstelling
5 December 2017, 14:00 Skynet
Het Rekenhof plaatst serieuze vraagtekens bij de manier waarop de Belgische deelname aan de Wereldtentoonstelling in Milaan van 2015 werd beheerd. In zijn 174ste jaarboek wijst het op problemen bij de toepassing van de wet op de overheidsopdrachten en bij de boeking van ontvangsten en uitgaven, en op het verlies van een bestelling bedorven chocolade ter waarde van 35.850 euro.


Ook Nederlandse ambassade wijst Trump op misser: 'Facts do matter'
29 November 2017, 21:24 NOS nieuws

De Nederlandse ambassade in Washington heeft negatief gereageerd op een retweet van president Trump. De Amerikaanse president retweette vanochtend een Nederlandse video waarin een jongen op krukken 'door een moslim-migrant' in elkaar geslagen wordt. De ambassade wijst erop dat de dader een geboren en getogen Nederlander is. "Feiten doen ertoe", staat in een tweet.

De Britse extreemrechtse politica Jayda Fransen had de video, die eerder op Dumpert te zien was, op Twitter geplaatst met daarboven de tekst: "Moslim-migrant slaat Nederlandse jongen op krukken in elkaar."

Het Nederlandse Openbaar Ministerie reageerde eerder vandaag ook al op de video. Het OM schrijft op Twitter dat het voorval zich afgelopen mei afspeelde en dat de dader zijn straf heeft gekregen.

Naast de video van de mishandeling retweette Trump vanochtend nog twee anti-islamvideo's van Jayda Fransen, die vicevoorzitter is van de extreemrechtse Britse groepering Britain First.

De Britse premier May keurde de actie van Trump eveneens af. Ze liet via een woordvoerder weten dat Fransen en haar partij erop gericht zijn gemeenschappen in Groot-BrittanniŽ uit elkaar te drijven door het verspreiden van leugens.
Dodental aanslag Egypte boven de 300, justitie wijst naar IS
25 November 2017, 12:54 NOS nieuws

Het dodental van de aanslag van gisteren in de SinaÔ-woestijn is opgelopen tot 305, melden Egyptische staatsmedia. Het Openbaar Ministerie zegt dat de aanval door zo'n 25 mensen werd uitgevoerd en dat de militanten een vlag van Islamitische Staat bij zich droegen.

De aanval op de moskee is de dodelijkste aanslag ooit in de SinaÔ. Extremisten openden vanuit vier auto's het vuur op moskeegangers. Ook ging er een bom af. De moskee werd bezocht door aanhangers van het soefisme.

De aanslag werd al snel in verband gebracht met IS. De terroristische organisatie ziet het soefisme als een vorm van afgoderij. Bovendien is IS al sinds 2014 actief in de regio, die door de organisatie wordt beschouwd als een provincie van het kalifaat.

Egypte heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd. President Sisi zei in een televisietoespraak dat "militairen en politie de martelaren met alle kracht wreken". Het leger heeft gisteravond in een berggebied teruggeslagen met bombardementen op diverse posten van militanten.
Voorzitter Arib wijst Kamerleden nog eens op regels
22 November 2017, 18:06 NOS nieuws

Kamervoorzitter Arib heeft alle leden van de Tweede Kamer een brief gestuurd, waarin ze nog eens aandacht vraagt voor de spelregels in het parlement. "Ik merk dat onze werkwijze bij een aantal Kamerleden soms vragen oproept. Die hoop ik weg te nemen."

Ze wijst erop dat schriftelijke vragen aan de regering eerder beantwoord worden als ze kort en bondig zijn en er geen scheldwoorden of andere aanstootgevende termen in staan. Is dat wel het geval, dan zal Arib die schrappen of zelfs besluiten om de vragen helemaal niet toe te laten.

Met name Kamerleden van de PVV willen zich bij het stellen van vragen nog wel eens bedienen van onconventionele taal. Soms vragen ze of een bewindspersoon gek is geworden of noemen ze SyriŽgangers 'jihadtuig'.

Via de voorzitter

Het leek Arib goed om aan het begin van een nieuwe kabinetsperiode, met veel nieuwe Kamerleden, de regels nog eens op een rijtje te zetten.

Zo is het haar een doorn in het oog dat Kamerleden in debatten ellenlange inleidingen houden. Ook bij het aanvragen van de debatten en bij het afgeven van stemverklaringen weiden ze te veel uit. Arib wil "korte, zakelijke overwegingen en sobere bewoordingen".

De Kamervoorzitter wijst er ook nog eens op dat leden zich in het debat niet rechtstreeks mogen richten tot ministers, staatssecretarissen en collega-Kamerleden. Er wordt gedebatteerd 'via de voorzitter'. "Op deze manier blijft het debat zakelijk en inhoudelijk, het maakt duidelijk dat het in de politiek gaat om de functie die iemand bekleedt, niet om de persoon."

De Kamerleden moeten ook beleefd zijn tegen elkaar, schrijft Arib. "Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid dat algemene vormen van beleefdheid jegens elkaar in acht worden genomen; dat het debat op een respectvolle manier wordt gevoerd."Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be