NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesWie


Kris Peeters (CD&V) is niet bang om af te gaan: ?Alleen wie durft, kan winnen?
Zaterdag, 23:42 Gazet v. Antwerpen

?De sfeer in de regering is goed?, zegt vicepremier Kris Peeters (CD&V). Van een gebrek aan dash, zoals N-VA-voorzitter Bart De Wever het noemde, is volgens Peeters geen sprake. ?Maar die uitspraken zijn wel vermoeiend, ook al wordt er in de regering zelf eigenlijk niet over gesproken.?
Dijkhoff wil bijstand verlagen, en alleen verhogen voor wie zich ?nuttig maakt?
Vrijdag, 23:48 Volkskrant
VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff wil de bijstandsuitkering verlagen. Een aanvulling van de bijstandsuitkering tot het huidige niveau is alleen mogelijk voor wie de taal spreekt, een opleiding volgt, solliciteert, of ?iets nuttigs doet voor de medemens?.


Onderzoekscollectief Bellingcat heeft een nieuwe hoofddader in beeld. Wie is hij?
Vrijdag, 22:54 Volkskrant
Onderzoekscollectief Bellingcat heeft een nieuwe hoofddader in beeld. Wie is Oleg Ivannikov?


Betalen om Champions League finale voor de televisie te volgen? Dat gaat niet door zegt Liverpool

Honderden supporters van Liverpool met een kaartje voor de finale van de Champions League moeten het duel met Real Madrid zaterdag thuis op televisie volgen. Zeker vier chartervluchten naar Kiev zijn gecanceld, omdat het vliegveld in de hoofdstad van OekraÔne geen plek heeft voor de toestellen. De gedupeerde fans krijgen van Liverpool het geld terug dat ze hebben betaald voor hun toegangskaartje.
Liesbeth Homans: ?Wie zegt dat ik geen kans meer maak bij de mannen??
Vrijdag, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Vlaams viceminister-president Liesbeth Homans (N-VA) was zenuwachtig omdat hij ?altijd wel heel persoonlijke vragen stelt?, maar liet James Cooke toch in haar ziel kijken. In ?Bedgeheimen? tijdens ?Gert Late Night? vertelde ze onder meer over de pesterijen in haar jeugd en over haar liefdesleven.
STANDPUNT. Wie heeft nu dash, meneer De Wever?
Vrijdag, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Het nieuws was misleidend gisteren. Bij een akkoord tussen de minister van Pensioenen en twee vakbonden over de zware beroepen bij de ambtenaren, zou je denken dat het zonder meer goed nieuws is voor al wie werkt voor de overheid.
Wie-is-wie in de Vestia-fraude
Donderdag, 00:36 Volkskrant
Zijn fraude was zes jaar geleden wereldnieuws. Door speculatie met rentederivaten bezorgde de corrupte kasbeheerder Marcel de Vries zijn werkgever, de Rotterdamse woningcorporatie Vestia, een schade van ruim 2 miljard euro. Vandaag begon eindelijk het proces tegen De Vries, zijn handlanger Arjan Greeven en vijf medeverdachten. Wie wordt ook weer verdacht van wat?


Vluchtelingen en baankansen: het maakt uit wie in welke regio wordt geplaatst
Woensdag, 12:57 Volkskrant
Asielzoekers hebben meer kans op een baan als bij de toewijzing van een huis rekening wordt gehouden met hun achtergrond. De kans dat ze na tien jaar een baan hebben is in de gunstigste regio bijna anderhalf keer zo groot als in de minst gunstige. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB).


?Al wie niet springt is een Jood? niet discriminerend: Geschillencommissie spreekt KFCO Beerschot Wilrijk vrij
Dinsdag, 16:48 Gazet v. Antwerpen

De slogan ?al wie niet springt is een Jood? wordt door de geschillencommissie van het profvoetbal in hoger beroep niet beschouwd als discriminerend. ?Jood wordt door de supporters van R. Antwerp FC gebruikt als een geuzennaam voor zichzelf. Het liedje dat door de supporters van KFCO Beerschot Wilrijk wordt gezongen is op hen bedoeld en heeft niet de intentie om te discrimineren of aan te zetten tot geweld?, motiveert de geschillencommissie in hoger beroep.
Wie kan Standard treffen in de Champions League?
Dinsdag, 12:54 Skynet
Ricardo Sa Pinto heeft Standard een ticket voor de derde voorronde van de Champions League bezorgd. De Rouches kennen al enkele van hun mogelijke tegenstanders.


Indy 500: Wie wordt de opvolger van Takuma Sato?
Dinsdag, 12:12 Autosport
Terwijl de jetset en diverse beroemdheden samenkomen in de ministaat Monaco voor de Formule 1, vieren aan de andere kant van de Grote Plas de Amerikanen Memorial Day. En traditioneel op deze dag wordt de oudste race ter wereld op gang geschoten: de 102de editie van de Indianapolis 500. Eergisteren werd de kwalificatie afgewerkt en ging Ed Carpenter voor de derde keer in zes jaar met de pole lopen. Hiermee hield hij maar liefst drie piloten uit de stal van Team Penske af. Maar wie zal de nieuwe IR-18 wagen als eerste over de ?stenen? meet rijden? Welke motorconstructeur zal het gevecht winnen: Honda of Chevrolet? En voornamelijk: wie zijn de favorieten voor deze race? Een overzicht van de belangrijkste pretendenten.


Wie is de compromispremier van de Italiaanse populistische regering?
Dinsdag, 00:00 Volkskrant
Een grote onbekende, ?zonder enig benul van politiek?, moet de misschien wel vreemdste regeringscoalitie uit de Italiaanse geschiedenis gaan leiden.


Wie haalt de hoogste noten boven voor het repertoire van Jasper Steverlinck?
21 Mei, 09:54 Skynet
"Deze songs zijn echt een plezier om te coveren." Met deze uitspraak van Cocojr. zijn alle Liefde voor Muziek-artiesten het eens als ze het repertoire van Jasper Steverlinck induiken. Met zijn loepzuivere engelenstem maakt Jasper week na week indruk op zijn collega-artiesten. "Jasper is de beste zanger die ik ken", weet Helmut Lotti. En die bewondering stijgt alleen maar als blijkt dat Jasper met zijn stem maar liefst 131 decibel produceert. Dat de stemmen van zijn collega?s serieus de hoogte zullen moeten ingaan, staat dan ook vast.


Wie is de man die gister de show stal tijdens de royal wedding?

"Dat is vuur!" Drie woorden uit de preek van bisschop Michael Curry tijdens het huwelijk van Harry en Meghan. Het had net zo goed kunnen gaan over zijn eigen optreden. De Amerikaan wordt gezien als de sensatie van de royal wedding.

Dertien minuten lang hield Curry een vurig pleidooi voor de liefde. Hij citeerde Bijbelse teksten, Martin Luther King en deed dat met zo'n passie dat de verbazing soms af te lezen was van de gezichten in de zaal.

De 65-jarige Michael Bruce Curry staat in zijn thuisland bekend om zijn politiek getinte preken. In het verleden heeft hij zich uitgesproken voor de rechten van LHBT'ers, voor meer sociale gelijkheid en tegen seksueel misbruik.

De in Chicago geboren Curry is de eerste Afro-Amerikaanse bisschop van de zogeheten Episcopaalse Kerk. Dat is een Amerikaanse variant van de Anglicaanse Kerk, oftewel de Kerk van Engeland, waar niet de paus maar de Britse koningin aan het hoofd staat.

Sinds 2015 is Curry bisschop van de Episcopaalse Kerk. Deze gematigd protestantse stroming had in dat jaar, volgens eigen statistieken, zo'n 1,9 miljoen volgers in de VS.

De Amerikaanse stijl van Curry's voordracht was volgens royaltywatchers een flinke stijlbreuk. Tijdens de huwelijksceremonie gebaarde hij theatraal met zijn handen. De bisschop wisselde een strenge blik af met een glimlach, sprak harder en dan weer zachter. En werkte van bloedserieuze delen naar een grapje toe.

"Zijn er mensen met de auto vandaag? Knik maar als het zo is, ik zag in ieder geval een paar koetsen." Vanuit de zaal volgde er een bescheiden lachje. Een paar mensen keken vertwijfeld om zich heen.

Ook op Twitter trok Curry de aandacht. "Heerlijke culture clash dit", twitterde de een. "Ik verwacht zo meteen een halleluja-gospelkoor", zei de ander.

Vanzelfsprekend werd in het Verenigd Koninkrijk ook volop getweet over de Amerikaan. Een journalist zei: "als Pippa de onverwachte ster was van Kate's bruiloft, dan is Michael Curry de ster van deze. Prachtige, prachtige preek."

Pippa's jurk

Hij refereerde daarmee aan de zus van Kate Middleton. Pippa had bij het huwelijk van prins William en Kate in 2011 een witte jurk aan. Die was volgens velen op social media aan de strakke kant. Vanwege de massale aandacht ontstond het beeld dat Pippa de show had gestolen.

Toch was er niet alleen maar lof voor bisschop Curry. Sommigen vonden de preek wat aan de lange kant. "Volgens mij blijft het bandje hangen", twitterde een Nederlander. "#poweroflove wordt iets te vaak herhaald en haalt de magie uit de woorden."

Het leek alsof Curry dit aanvoelde. Tegen het einde van zijn preek zei hij: "Hierna ga ik zitten, we gotta get ya'll married (we moeten jullie laten trouwen). Harry keek grijnzend opzij en Meghan lachte en boog haar hoofd.

Ondanks die woorden was Curry daarna toch nog drie minuten aan het woord.
PSA verwent sollicitanten met helikoptervluchtje en geeft 2.000 euro aan wie geschikte kandidaat aanbrengt
18 Mei, 13:48 Gazet v. Antwerpen

Het wordt steeds moeilijker om technisch geschoold personeel te vinden, en dat geldt ook voor de bedrijven die in de haven actief zijn. Operator PSA Antwerp houdt een jobdag in de hoop 75 technisch geschoolden te vinden. Wie solliciteert, krijgt er een helikoptervlucht voor twee bij. En wie een juiste kandidaat aanbrengt, kan rekenen op een vindersloon van 2.000 euro.
Sanctie voor wie langdurig zieke niet opnieuw aan het werk helpt
18 Mei, 13:30 Skynet
De federale ministerraad heeft een akkoord gevonden over de re-integratie van langdurig zieken. Werkgevers die geen redelijke inspanningen doen om arbeidsongeschikte werknemers aan het werk te houden, riskeren een sanctie van 800 euro. Werknemers kunnen 5 tot 10 procent van hun uitkering verliezen.


'I do': prins Harry en Meghan Markle geven elkaar ja-woord

Prins Harry en Meghan Markle hebben elkaar in de St. George's Chapel van Windsor Castle het ja-woord gegeven.

Het paar gaat vanaf nu als hertog en hertogin van Sussex door het leven. Een paar uur voor het huwelijk maakte koningin Elizabeth bekend dat ze die titels aan haar kleinzoon en zijn toen nog aanstaande vrouw zou geven.

Voor de ogen van 600 nauwkeurig geselecteerde gasten trouwde het paar. Naast de Britse koninklijke familie was een divers gezelschap met onder anderen zanger Elton John, tv-presentator James Corden, tennisster Serena Williams, acteur George Clooney en de cast van Suits, de tv-serie waarmee Markle haar bekendheid als actrice verwierf, uitgenodigd voor de bruiloft. Politici waren niet welkom.

Een selectie van gasten bij aankomst in de St. George's Chapel:

Harry droeg tijdens de ceremonie een zwart militair uniform. Meghan Markle betrad de kerk in een witte jurk die was gemaakt door de Britse mode-ontwerper Claire Waight Keller, de artistiek directeur van modehuis Givenchy.

Met name Harry oogde tijdens de ceremonie ietwat zenuwachtig. Zijn gezicht was gespannen en het zweet stond op zijn voorhoofd. Misschien dat de zaal daarom wel moest gniffelen toen hij voor de eerste keer "I will" zei.

Vader Markle afwezig

Vooraf werd het huwelijk tussen Harry en Markle, die elkaar in 2016 ontmoetten bij een blind date, overschaduwd door de afwezigheid van de vader van Markle. Thomas Markle kwam eerst in het nieuws toen hij zich tegen alle regels in had laten fotograferen bij het uitzoeken van een pak voor de bruiloft. Vorige week werd bekend dat hij definitief zou ontbreken bij de bruiloft, omdat zijn gezondheid te zwak zou zijn.

Markle werd daarom niet door haar vader, maar door Harry's vader prins Charles naar het altaar begeleid. Vanavond houdt prins Charles in het Frogmore House, gelegen op zo'n anderhalve kilometer van het kasteel, een receptie ter ere van het bruidspaar.
Wie wint de FA Cup? Bekijk de finale live op Proximus TV!
18 Mei, 10:30 Skynet
De finale van de FA Cup gaat dit jaar tussen Chelsea en Manchester United. Wie geeft zijn seizoen glans met een trofee? Je kan de finale in Wembley zaterdag live volgen op Eleven Sports.


Knokke bant vlaggen en reclame uit straatbeeld: ?Wie naar hier komt, zoekt verfijning?
18 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Gedaan ermee. Knokke-Heist bant de overvloed aan vlaggen en reclame in haar straatbeeld omdat dat niet past bij haar chique imago. De luidruchtige ?promilletoerist? die zich laveloos drinkt in de strandbars moet er ook al aan geloven. ?Het dreigt hier een rommeltje te worden. Daar gaat de meerwaardezoeker met geld van lopen.?
Wie produceert stiekem de verboden stof die de ozonlaag aantast?
17 Mei, 20:24 Volkskrant
Wetenschappers hebben ontdekt dat de uitstoot van een verboden stof die de ozonlaag aantast is toegenomen. Dat kan betekenen dat het gas ergens illegaal wordt geproduceerd. De bron van de schadelijke stof ligt volgens de onderzoekers in Oost-AziŽ.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be