NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Wie


Is eindelijk beslist wie onze F-16 straaljagers opvolgt?
Gisteren, 17:18 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse groep Lockheed Martin, constructeur van het F-35-gevechtsvliegtuig, zal samen met een van zijn leveranciers de komende weken twee akkoorden sluiten met de Belgische industrie. Op die manier wil de groep antwoorden op de vraag van de regering naar een economische return, als BelgiŽ voor de F-35 Lightning II zou kiezen om de verouderende Belgische F-16?s te vervangen.
Voor wie ooit te maken krijgt met -67 graden, hier wat tips
Woensdag, 19:42 NOS nieuws

Yakutsia in SiberiŽ staat bekend als ťťn van de koudst bewoonde regio's ter wereld. Deze week werd het wel heel extreem: de thermometer in de stad mat -67 graden. Zo koud is het er sinds 1933 niet meer geweest.

De scholen werden gesloten en mensen werd geadviseerd om binnen te blijven. Toch ging in de stad Yakutsk het leven gewoon door: met muts, sjaal en een dikke jas gingen mensen zonder morren naar hun werk.

Hoe beschermen de SiberiŽrs zich tegen die extreme koude? Ze geven je tips in deze video:
Wie nog niet kan zwemmen moet een hesje aan
Woensdag, 08:54 NOS nieuws

Het toezicht bij het schoolzwemmen wordt aangescherpt. Duidelijker afspraken moeten helder maken wanneer kinderen nog onder de verantwoordelijkheid van de schooljuf of -meester vallen en wanneer die verantwoordelijkheid overgaat naar medewerkers van het zwembad.

Het ruim tien jaar oude protocol schoolzwemmen is tegen het licht gehouden en dat heeft een aantal concrete veranderingen opgeleverd, schrijft het AD. Zo moeten kinderen die nog niet kunnen zwemmen bij het vrij zwemmen een hesje aan voor de herkenbaarheid.

Voor elke zwemles moet een groepsleerkracht alle bijzonderheden over kinderen in zijn of haar klas doornemen en overdragen aan de zwembadmedewerker, bijvoorbeeld als een kind geen Nederlands spreekt. De afspraken moeten worden opgeschreven en eens per jaar worden geŽvalueerd.

De afspraken moeten in het nieuwe schooljaar ingaan. Voor sommigen gaan de veranderingen nog niet ver genoeg. "Het is nog steeds niet duidelijk wanneer leerlingen aan de zwembadmedewerker worden overgedragen. Dat moet veel scherper", zegt voorzitter Liesbeth Verheggen van de Algemene Onderwijsbond in het AD.

Toch denkt de Algemene Vereniging Schoolleiders dat de nieuwe afspraken ongelukken kunnen voorkomen. "Dit maakt veel helderder wie wanneer verantwoordelijk is. Als je weet dat je verantwoordelijk bent, dan neem je die verantwoordelijkheid ook", zegt voorzitter Petra van Haren in de krant.
Wie kan de 'Federer Express' nog een halt toeroepen?
Dinsdag, 21:54 Volkskrant
Roger Federer wint op de Australian Open zijn twintigste grandslamtitel en gaat behalve op gravel nooit meer van Rafael Nadal verliezen. Wimbledonwinnaar Richard Krajicek durft deze en een paar andere voorspellingen wel aan. Als titelverdediger keerde Roger Federer dinsdag terug in Melbourne en in drie sets (6-3, 6-4, 6-3) boekte de 36-jarige Zwitser een zakelijke overwinning op de Sloveen Aljaz B


Pulswing als vismethode: wie heeft daar eigenlijk profijt van?
Dinsdag, 21:18 Volkskrant
Het Europees Parlement wil de pulswing, een elektrische vistuig, verbieden en dat leidt mogelijk tot failliessementen in de Nederlandse visserijsector. Wat is er zo handig aan de pulswing, waarom wil men er vanaf en waarom is de afschaffing zo funest voor Nederland? De pulswing is de vervanger van de boomkor, een vismethode uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. De boomkor bestaat uit een balk m


Voor wie de ware maar niet kan vinden: professor van Blind Getrouwd geeft advies
Dinsdag, 01:30 Gazet v. Antwerpen

Over twee weken start het derde seizoen van Blind Getrouwd, het VTM-programma waarin dit jaar tien Vlamingen met een onbekende in het huwelijksbootje stappen. Het is opnieuw aan de Deense professor Gert Martin Hald om met experts koppels te vormen. Hij blikt terug op de vorige seizoenen en geeft advies voor wie de ware maar niet kan vinden: ?Denk vooruit en werk er in godsnaam aan.?
Behulpzame Antwerpenaars bieden omwonenden Paardenmarkt slaapplaatsen aan

Door de ontploffing aan de Paardenmarkt in Antwerpen maandagavond geraken heel wat omwonenden niet thuis. Op Twitter regent het met de hashtag #Antwerpenhelpt ondertussen hartverwarmende reacties van buurtbewoners die een slaap- of studeerplek aanbieden.
Wie werd nog nationaal kampioen veldrijden?
Dinsdag, 00:06 Skynet Sport
Niet alleen in Koksijde werden zondag nationale truien uitgereikt. Ook in andere landen werd het nationale kampioenschap veldrijden georganiseerd.


Gwendolyn Rutten (Open Vld) steekt Miss BelgiŽ hart onder de riem: ?Je kan zijn wie je wil zijn?

?We doen wat we beloofd hebben?, zo klonk het in de nieuwjaarsspeech van partijvoorzitter Gwendolyn Rutten. Open VLD plande de nieuwjaarsreceptie op ?Blue Monday? en pakte uit met twee gezichten die de afgelopen dagen het nieuws domineerden.
Man hoogzwangere Nadra gedwongen uitgewezen: ?Nu heb ik hem meer dan wie ook nodig?
Maandag, 20:06 Gazet v. Antwerpen

Schrik om te bevallen heb ik niet. Maar het gaat wel extra pijn doen als mijn man er niet bij is?, zegt de hoogzwangere Nadra Ahmadi (22) uit Retie. Zij is erkend als vluchteling, maar hij niet. Maandag, twee weken voor de geboorte van hun eerste kindje, werd de aanstaande papa naar het vliegveld gebracht voor een gedwongen terugkeer naar Afghanistan.
De 'arbeidsbeperkten' van Alescon weten precies wie hen in de steek liet
Maandag, 02:42 Volkskrant
We pakken doosjes in met Belgische bonbons. Het is een prettig tempo. Johnny schuift het doosje over tafel, ik plaats twee bonbons op de juiste plek en schuif het door naar Mark. Zo brengen we de ochtend door. Soms hapert onze productielijn, maar dat is ingecalculeerd. Jacob: 'We houden rekenschap met elkaar.' Het is op een industrieterrein net buiten de stad, bij Alescon, een sociale werkplaats m


Wie wordt de opvolger van Juncker?
12 Januari, 22:24 De Tijd
22:08 Net als in BelgiŽ slaat in Europa de verkiezingsstress al vroeg toe. Wie maakt de grootste kans om Jean-Claude Juncker op te volgen als voorzitter van de Europese Commissie?


Strijd der Duitse Drie: wie verkocht het meest in 2017?
12 Januari, 13:42 AutoBlog
The results are in! De drie Duitse premiummerken braken stuk voor stuk hun eigen records. Ongetwijfeld een reden voor een feestje, maar ik kan het niet helpen om te bedenken dat hier toch enige gemixte emoties bij komen kijken. De verschillen onderling zijn namelijk nog altijd beduidend groot, en groeien daarbij alleen nog maar verder. […]


Lezersbrieven: 'Wie zegt dat Baudet geen bidet heeft?'
12 Januari, 12:12 Volkskrant
Lezers reageerden op dit opiniestuk van Heere Heeresma jr. Heere Heeresma jr komt met een oubollige woordspeling: 'Baudet-bidet'. Homeopathische verdunning en een broeiende bilspleet. Ja hoor. Wie zegt dat Baudet geen bidet heeft? En dan die fles, die ken ik ook. 'Tjibbok' noemden we dit Indische ritueel van je billen spoelen na een grote boodschap. Maar denk niet dat dat zo hygiŽnisch was. Met je


Opinie - Wie zich niet schaamt voor Nederlands verleden kent de slavenkastelen in Ghana niet
12 Januari, 10:24 Volkskrant
Nederland heeft zich in Ghana aan misdaden tegen de menselijkheid schuldig gemaakt Historicus Hubert JMW Peters schrijft dat hij geen schuld of schaamte draagt voor de daden van onze 17de-eeuwse voorouders. Hoog tijd, meneer Peters, dat u eens iets leest over de Hollandse slavenkelders in Ghana. Afgelopen maand bezocht ik in Ghana zowel Elmina Castle als Cape Coast Castle - twee slavenforten die i


Wie volgt Sagan op? Deze 25 ploegen komen aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne
10 Januari, 23:00 Gazet v. Antwerpen

De organisatie van Kuurne-Brussel-Kuurne heeft bekendgemaakt welke ploegen aan de start komen. Zestien WorldTour-ploegen tekenen present in de zoektocht naar een opvolger voor Peter Sagan, die de wielerwedstrijd in 2017 won.
Sven Gatz: "VRT werft aan wie ze wil. Politiek heeft zich niet te moeien"
10 Januari, 17:54 Skynet
"De VRT werft aan wie ze wil en is autonoom in haar aanwervingsbeleid. VRT doet dat volgens de normale regels van de kunst. Het is helemaal niet wenselijk en zelfs wettelijk gezien onmogelijk dat de politiek zich daarin mengt". Dat heeft minister van Media Sven Gatz (Open Vld) geantwoord op een vraag van Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens over de aanwerving van een redacteur sociale media door de openbare omroep.


Pollenseizoen nu al begonnen: wie heel allergisch is voor stuifmeel in de lucht, kan al klachten ondervinden
10 Januari, 04:24 Gazet v. Antwerpen

Het hooikoortsseizoen is uitzonderlijk vroeg begonnen. Sinds begin deze maand worden er al stuifmeelkorrels van de els en de hazelaar gemeten, terwijl dat normaal pas eind januari, begin februari gebeurt. Wie heel gevoelig is, kan nu al symptomen van pollenallergie hebben.
OCMW geeft ?grotteke? terug aan wie rust zoekt
10 Januari, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Een plekje om even van de voortrazende wereld weg te zijn, dat is het ?grotteke? op het begijnhof. Oudere mensen komen er nog voor 50 eurocent een kaarsje branden. Maar de grot werd de afgelopen jaren ook een hang- en drinkplek voor jongeren. De restauratie ervan moet dat veranderen.
?Wie lang nachtdiensten doet, heeft een hoger risico op kanker?
9 Januari, 17:00 Gazet v. Antwerpen

Vrouwen die ?s nachts werken, hebben een hoger risico om kanker te ontwikkelen dan dames die dat niet doen. Dat blijkt uit een Chinees onderzoek, gepubliceerd in het vakblad Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be