NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Wie


Tevreden inwoners betwijfelen dat er zoveel misnoegde stadsgenoten zouden zijn: ?Ontevreden? Aan wie hebben ze dat gevraagd??
Vandaag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Op het podium van de Vlaamse gemeenten met de minst tevreden inwoners. Het is geen ereplaats waarmee je over enkele maanden naar de kiezer wil. Toch slaagt Turnhout er niet in om het slechte imago van zich af te schudden. Al ontmoeten we veel tevreden Turnhoutenaars, die enkel over voet- en fietspaden klagen.
Wie is de mysterieuze eigenaar van Tupac?s Siebener?
Gisteren, 14:54 AutoBlog
What you won’t do…for a Siebener… Straatpoëet Tupac Shakur legde al ruim twintig jaar geleden het loodje, maar True Thugs Never Die. Zodoende praten we ook op deze site soms nog steeds over de rapper die een groot deel van de jaren ’90 was, vooral als een van zijn voormalige auto’s weer eens te koop […]


Wie wordt het beste raadslid van Nederland?
Ze hebben hart voor hun gemeente, weten wat er leeft onder de bewoners en doen er alles aan om hun idealen te verwezenlijken. Dit zijn de vier finalisten voor de titel Beste Raadslid van Nederland. U kunt nog stemmen tot dinsdagavond 22.15 uur op besteraadslid.nl. Willemien Treurniet (45)Plaats: MiddelburgPartij: ChristenUnieAantal zetels: 3 van de 29Plek op de lijst: 1 'Ik ben min of meer door to


LIVE. Wie steekt de Beker van België op zak?
Zaterdag, 20:36 Gazet v. Antwerpen
Zaterdagavond staat de finale van de Beker van België op het programma. Om 20.45 uur weerklinkt het fluitsignaal van de scheidsrechter, die de wedstrijd tussen Racing Genk en Standard hiermee op gang schiet. Pakt Philippe Clément, tot januari nog hoofdcoach bij Waasland-Beveren, zijn eerste prijs of trekt de flamboyante Standard-coach Ricardo Sa Pinto met zijn equipe aan het langste eind. Mis er niets van dankzij onze live updates!


Verloofd zijn met een prins is duur: wie betaalt de designeroutfits van Meghan Markle?
Zaterdag, 14:36 Gazet v. Antwerpen

Sinds ze verloofd is met prins Harry, zou Meghan Marke al 22.000 euro aan nieuwe kleren hebben uitgegeven. Want telkens ze in het openbaar verschijnt naast prins Harry, moet ze een nieuwe outfit aan.
Wie controleert de vleessector?
Zaterdag, 13:24 De Tijd
13:12 Hoewel er een legertje controleurs in rondloopt, blijven schandalen als dat bij de slachthuisgroep Verbist de vleessector blameren. Een röntgenfoto van de vleesketen: versnipperde bevoegdheden, graatm...


Xi blijft als voorspeld president, maar wie is China's nieuwe nummer twee?
Zaterdag, 05:36 NOS nieuws

Het Nationale Volkscongres heeft de Chinese president Xi Jinping unaniem herbenoemd en hem de mogelijkheid gegeven langer aan te blijven dan twee termijnen. Het was een formaliteit, vorige week was al bepaald dat de regel dat presidenten maar twee termijnen mogen dienen uit de grondwet wordt geschrapt.

Het Volkscongres is met bijna 3000 delegatieleden het grootste parlement ter wereld. Het wordt gedomineerd door loyale leden van de Communistische Partij. Voorstellen van de partijleiding worden dan ook steevast met instemming ontvangen. Het Nationale Volkscongres wordt dan ook wel een 'marionetten parlement' genoemd. Xi Jinping werd in 2013 president. Hoeveel termijnen van vijf jaar hij nog van plan is om aan te blijven, heeft hij niet gezegd.

Er komt wel een nieuwe vice-president. In plaats van de vorige vicepresident Li nog een termijn te geven is Wang Qishan naar voren geschoven.

De 69 jarige Wang leidde de afgelopen vijf jaar de belangrijke anti-corruptie-commissie. In die functie liet hij maar liefst 254.419 ambtenaren onderzoeken en werden meerdere top-functionarissen ontslagen of veroordeeld in corruptiezaken, onder wie tegenstanders van Xi Jinping.

Wang rechterhand Xi

Wang is dan ook een vertrouweling van de president. De mannen zitten in hetzelfde netwerk van nageslacht van de eerste communistische leiders. Dat netwerk noemt zich Hong Erdai, wat Tweede Rode Generatie betekent. Op een zeldzame foto die het tijdschrift Foreign Policy vorig jaar publiceerde staan ze gebroederlijk naast elkaar tijdens een reünie in 2006.

Wang is dus belangrijk voor Xi en wordt als zijn rechterhand gezien. Toch trad hij afgelopen najaar terug uit het permanente Comité van de Communistische Partij, omdat hij te oud is voor een tweede termijn. Maar nu keert hij dus terug als vicepresident. Met deze benoeming en het schrappen van de limiet op termijnen voor het presidentschap lijkt Xi Jinping meer inhoud te willen geven aan deze tot voor kort vooral ceremoniële functies.

Anti-corruptietsaar

Verwacht wordt dat Wang zich als vicepresident vooral zal bezighouden met de handelsbetrekkingen met de Verenigde Staten. Nu Trump gedreigd heeft tarieven te verhogen op Chinese producten ligt daar een belangrijke taak op diplomatiek gebied. Voor hij de anti-corruptietsaar werd, was Wang van 2008 tot 2013 als vicepremier al verantwoordelijk voor handelsgesprekken met de EU en de VS. Hij wordt door diplomaten omschreven als pragmatisch, geen havik. Anderen noemen hem direct en intelligent en iemand die weet hoe hij moeilijke problemen moet oplossen. Hij wordt daarom ook wel 'China's brandblusser' genoemd.

De vraag is hoe hij zich gaat opstellen tegen de steeds vijandigere houding van de VS. Washington wil dat Peking het handelstekort terugbrengt met 100 miljard dollar. Ook dreigt het Witte Huis hoge importtarieven op te leggen aan Chinese technologie-bedrijven. Eerdere hoge diplomaten die naar Washington afreisden om het hierover te hebben, kwamen met lege handen terug.
Zo VRIJ! als een aardbei! - wie heeft de slechtste slogan?
Vrijdag, 13:24 NOS nieuws

Geen verkiezingen zonder slogans. Maar niet iedere leus is even geslaagd, blijkt als je de posters ziet waarmee de lantaarnpalen, bushokjes en verkiezingsborden volhangen:

- Minder belasting. Meer bitterballen!

- Relax, kies Toine en betaal minder Tax!

- Bedankt dat je naar me omcake

Drie verkiezingsslogans uit drie gemeenten. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze, samen met nog zeven verkiezingsleuzen, meedingen naar de titel slechtste politieke slogan 2018. Tot maandag kan er op de slogans gestemd worden, dinsdag wordt de winnaar bekend.

Bedenkers van de verkiezing zijn Tefke van Dijk, al jaren gefascineerd door opvallende bedrijfsslogans, en universitair docent Christine Liebrecht van de Tilburg University. In 2014 hielden ze de verkiezing voor het eerst. Toen won de leus Koen moet je doen! van CDA-kandidaat Koen Hawinkels in de Limburgse gemeente Maasgouw.

"Koen is wel met voorkeursstemmen in de raad gekomen", weet Van Dijk. "Dus misschien werkt zo'n slogan toch. Dit jaar gebruikt hij hem weer."

De tien slogans hebben hun nominatie veelal te danken aan slechte rijm of rare samentrekkingen, maar vaak zijn ze ook gewoon onbegrijpelijk, zeker voor buitenstaanders. Zo vrij als een aardbei bijvoorbeeld, de slogan die de nieuwe partij VRIJ! in Beverwijk gebruikt. "Die snap je alleen als je weet dat mensen uit Beverwijkers soms aardbeien worden genoemd, als bijnaam."

De gouden regel voor een goede slogan heeft Van Dijk niet. "Daar zouden we rijk mee kunnen worden. Maar een slogan moet in ieder geval iets zeggen over je partij en een positief gevoel geven."

En kijk uit met humor. "Humor kan goed vallen, maar het is tricky. Wat de een leuk vindt, vindt de ander misschien helemaal niet leuk, het zijn dunne scheidslijnen."

Lokale partijen moeten wel uitkijken dat ze geen amateuristische indruk wekken, zegt Niels Spierings, politiek socioloog aan de Radboud Universiteit. "Landelijke partijen hebben een groot budget voor de campagne. Lokale campagnes zijn vaak veel minder professioneel, ze hebben minder geld en werken veel met vrijwilligers. Maar wat is de boodschap die je je kiezers geeft met zo'n slogan of een amateuristisch filmpje? Dat je niet zo professioneel bezig bent."

Ook volgens Spierings is een positieve boodschap belangrijk bij een slogan. "Zorg allereerst dat kiezers überhaupt gaan stemmen. De opkomst bij gemeenteraadsverkiezingen is altijd lager. Dan wil je dat mensen aan jou denken als ze stemmen. Als er iets heel erg speelt in je gemeente, de komst van een asielzoekerscentrum, een nieuwe weg door het dorp, dan kun je daar een heel duidelijk standpunt over uitdragen. Maar als zoiets er niet echt is, kun je beter voor een algemeen inhoudelijk beeld kiezen, met bredere thema's, zoals veiligheid of wonen."

Amateurisme hoeft niet altijd een handicap te zijn trouwens. Sommige kandidaten komen daardoor juist heel oprecht over bij hun achterban, zegt Bianca Pander van campagnebureau BKB. "Wie zijn wij om dat belachelijk te maken? Het zijn mensen die het met nul budget moeten doen, dat vanuit volle overtuiging doen en die zich vier jaar lang willen inzetten voor iets waar niet iedereen zin in heeft."

Volgens Pander moet een slogan vooral opvallen en een boodschap uitdragen. "Dat is het belangrijkste, je moet best veel doen om aandacht te krijgen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Laat zien wat je hebt gedaan, of beter nog, wat je wilt gaan doen."

Landelijke partijen helpen hun lokale afdelingen met verkiezingsmateriaal en soms ook met de slogan. De VVD gebruikt op veel plaatsen de leus 'kies voor doen' bijvoorbeeld. Waar op sommige plaatsen ook weer grappen over worden gemaakt.

Doen, verbinding, voor elkaar, om elkaar, het zijn sleutelbegrippen waar de verkiezingsprogramma's bol van staan. Logisch dat landelijke partijen voor een centrale boodschap kiezen, maar als je op lokaal niveau op wil vallen kan een ietwat platte slogan best werken, denkt Pander. "Je hebt niet zo heel veel stemmen nodig voor een zetel. Dus als je heel gericht campagne voert om precies die mensen te bereiken die je wilt bereiken, dan kan dat een goede strategie zijn."

Dus slogans als Niet kwatsen maar doen (Voor Tilburg) en Relax, kies Toine en betaal minder Tax! (Forum040, Eindhoven) moeten best kunnen volgens de campagne-expert. "Maar Minder belasting, meer bitterballen, die snap ik echt niet. Welke boodschap wil je daar nou mee uitdragen?"
Als Marc-André Hamelin het niet kan spelen, wie kan het dan wel?
Donderdag, 23:36 Volkskrant
Er zijn veel meer meesterwerken dan wij denken. En pianist Marc-André Hamelin weet ze te vinden. De Canadees is zondag te horen in het Concertgebouw in Amsterdam. Ooit gehoord van de pianist en componist Samuïl Feinberg? Al was de in Odessa geboren Feinberg (1890-1962) in zijn tijd dan een van de grote spelers, weinigen kennen zijn opnamen en werken. Zeker buiten de voormalige Sovjet-Unie is hij e


De refs van de Proximus League: wie was de kaartenkoning, wie floot het vaakst een elfmeter?
Donderdag, 19:42 Skynet
Wie waren de scheidsrechters die we het vaakst gezien hebben in de reguliere competitie van de Proximus League? En wie van die refs heeft het meeste en het minste gele en/of rode kaarten uitgedeeld? Wie legde de bal het vaakst op de stip en bij wie waren de penalties uit den boze? We zochten het even uit.


Verkoop miljoenenjacht van Jeroen Piqueur bijna beklonken: ?Iedereen weet van wie het is. Dat helpt niet echt?
Donderdag, 19:24 Gazet v. Antwerpen

De verkoop van de Rubeccan, het luxejacht van Jeroen Piqueur dat in Spanje onder gerechtelijk beslag ligt, is zo goed als rond. Dat wordt bevestigd door verschillende bronnen. Het geld dat daardoor gerecupereerd kan worden, een bedrag dat lager uitvalt dan de 10 miljoen euro die eerder circuleerde, zal op een rekening van het COIV (Centraal Orgaan voor de Inbeslagneming en de Verbeurdverklaring) terechtkomen.
Wie is Gina Haspel, de eerste vrouw ooit aan het hoofd van de CIA
13 Maart, 18:12 Gazet v. Antwerpen

Nadat de Amerikaanse president dinsdag verrassend Rex Tillerson heeft ontslagen als minister van Buitenlandse Zaken en hem door CIA-hoofd Mike Pompeo heeft vervangen, is de 61-jarige Gina Haspel aangeduid om als eerste vrouw de buitenlandse geheime dienst te leiden. Zij heeft een lange staat van dienst binnen de CIA, maar die is niet onbesproken. Haar collega?s respecteren haar kennis en kunde, al zijn haar technieken soms uiterst controversieel.
Trump ontslaat minister van Buitenlandse Zaken Tillerson
13 Maart, 14:00 NOS nieuws

President Trump heeft zijn minister van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson, ontslagen. Hij wordt opgevolgd door CIA-baas Mike Pompeo.

Trump bevestigt het nieuws op Twitter, na berichtgeving van The Washington Post.

(Later meer).
Het succes van Sjachtar Donetsk is eindig: AS Roma bereikt kwartfinales Champions League
13 Maart, 23:00 Volkskrant
Misschien is het succes van het door Braziliaanse techniek aangejaagde voetbal uit het oosten dan toch eindig, al is het door omstandigheden. De politieke onrust in het oosten van Oekraïne, de verbanning van thuisstad Donetsk naar Charkov, het grote geld dat uit de club verdwijnt en, dinsdag, de uitschakeling in de Champions League door AS Roma, een vaarwel aan het internationale topvoetbal. Want


Wie is Nora? Bezoek aan de man achter de moslima
13 Maart, 02:36 Volkskrant
Poging tot gesprek met de man achter een moslima tegen 'islamofobie'. Enis Odaci leest 'bewust' geen krant, zegt hij, wanneer we elkaar voor een moeizaam gesprek treffen in de bibliotheek van zijn woonplaats Hengelo. Odaci bedoelt dat hij geen volledige krant leest, maar 'alle' losse artikelen over islam en 'islamofobie'. En niets anders. 'Dat is mijn werk', verklaart hij. Zodoende vindt Enis Odac


Welke plek geeft recht op Champions League? En wie speelt Europa League? Dit staat er op het spel in de play-offs
12 Maart, 21:48 Gazet v. Antwerpen

Na de bekerfinale van komend weekend en de interlandbreak, met een oefenpot tussen de Rode Duivels en Saoedi-Arabië op 27 maart, barst de strijd om de 115e Belgische landstitel en ook de Europese tickets voor volgend seizoen los op vrijdag 30 maart. Maandagnamiddag (15u00) wordt de kalender van de play-offs in de Jupiler Pro League bekendgemaakt, maar wat staat er precies op het spel?
Slecht nieuws voor wie bang is van spinnen: de huisspinnen zijn terug
12 Maart, 14:36 Gazet v. Antwerpen

Het is weer zover: de grijze huisspinnen zijn terug. Maar geraak zeker niet in paniek. Het is heel normaal voor deze tijd van het jaar, dat er steeds meer achtpotige bewoners tevoorschijn kruipen, zo zegt Natuurpunt.
En dan laten ze die vier magische woorden horen in ?Blind Getrouwd?: ?Ik hou van je!?

De wittebroodsweken zijn volop aan de gang in ?Blind Getrouwd?. De mannen ontpoppen zich tot perfecte huisvaders, nemen bloemetjes mee en kruipen samen met hun kersverse bruiden onder de wol. Ze hopen allemaal dat het experiment gaat slagen, en één van hen heeft daar alvast de vier magische woorden voor over.
'The day after' een weekend vol emoties: wie komt nu wanneer opnieuw in actie in de Proximus League?
12 Maart, 07:42 Skynet Sport
Zaterdag beukte Cercle Brugge de poorten naar de Jupiler Pro League open na een heuse thriller tegen Beerschot Wilrijk; een dag later deed KV Mechelen de poorten weer achter zich dicht na... een heuse doelpuntenthriller tegen Eupen. Daags na het emotierijke weekend zetten we even op een rijtje wat u als Proximus League-volger nog kan verwachten.


Dit zijn de speeldata van Play-off I: vanmiddag weten we wie wanneer tegen wie speelt
12 Maart, 06:42 Gazet v. Antwerpen

Maandagnamiddag om 15 uur wordt de kalender voor de Play-offs in de Jupiler Pro League bekendgemaakt. Sinds zondag is de definitieve samenstelling van Play-off I bekend. Standard plaatste zich, dankzij een miraculeuze remonte bij Oostende (2-3), als zesde. Verder zijn competitieleider Club Brugge, landskampioen Anderlecht, Charleroi, AA Gent en Racing Genk van de partij.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be