NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesWeten


Lezersvraag: wat moet de nieuwe James Bond-auto worden?
Gisteren, 14:00 AutoBlog
Laat het brainstormen voor een nieuwe Bond-auto maar aan de AB-lezers over. Over mijn lijk. Ik snij nog liever mijn polsen door, dan dat ik weer in de huid van James Bond kruip. Dat waren de woorden van Daniel Craig toen Spectre in 2015 in première ging. Een populistisch praatje, zo blijkt. Er komt een […]


Ondervind jij hinder van sluipverkeer? Laat het ons hier weten
Woensdag, 11:48 Gazet v. Antwerpen

De snelwegen slibben dicht, en dat doet automobilisten zoeken naar alternatieven. Onder andere populaire apps als Waze tonen ons de snelste weg door dorpskernen en plattelandswegen. Aan de andere kant doet de kilometerheffing op onze autosnelwegen het vrachtverkeer op gewestwegen fors toenemen.
De brug die al heel wat vrachtwagens hun dak heeft gekost: ?We weten ook niet meer wat we moeten doen?
Maandag, 14:24 Gazet v. Antwerpen

Opnieuw heeft een vrachtwagen zich vrijdag vastgereden tegen de brug van Bosdel in Genk. Het is helaas niet meer bij te houden hoeveel vrachtwagenbestuurders geen verband leggen tussen de massale signalisatie en de hoogte van hun voertuig.
Drie grote Oostvaardersplassen-actiegroepen: wij weten van niets
Zondag, 17:24 NOS nieuws

Het was een kat-en-muisspel vannacht rond de Oostvaardersplassen, met als resultaat: drie afgeschoten edelherten. Bij een aangekondigde demonstratie gisteravond tegen de gang van zaken in het natuurgebied klommen verschillende actievoerders over de hekken van de Oostvaardersplassen en legden ze hooi op verschillende plekken. Daarna bleef een groep mensen hangen.

"Tot een uur of drie vannacht zijn onze boswachters in de weer geweest ze uit het gebied te halen, met als resultaat drie bekeuringen. Je mag niet in het gebied komen en je mag de dieren niet bijvoeren", zegt Marcel van Dun van Staatsbosbeheer.

Toen de boswachters van Staatsbosbeheer vanochtend hun ronde deden, kwamen ze op 21 plekken een kapot geknipt hek tegen. "Van boven naar beneden, over de hele lengte", zegt Van Dun. "Dat is wel vaker gebeurd, maar zo extreem als nu, dat kan echt niet." Even later kwam er via de politie een melding binnen van drie edelherten, die op de snelweg liepen. Van Dun: "Ze waren de A6 al overgestoken en probeerden terug te komen. Volop in de stress. Ze zijn geen auto's, geen verkeer en geen drukte gewend."

Het protocol schrijft dan voor dat de dieren afgeschoten moeten worden, vanwege de verkeersveiligheid. Twee drachtige hindes met een kalf in de buik en een jonger dier werden afgeschoten.

Vreselijk

Wie er achter het kapot knippen van het hek zit is niet duidelijk. Drie grote actiegroepen zeggen van niets te weten. "Het is natuurlijk vreselijk dat deze dieren op deze manier zijn omgekomen", zegt Karin Schulting van Klub Animal Life. "Wij zitten hier zeker niet achter: we zijn bezig de dieren te redden, dan ga je ze niet in gevaar brengen. En als je een ongeluk veroorzaakt, kunnen daar ook mensen gewond bij raken. Hiermee bereik je alleen het tegenovergestelde."

"Dit heeft niets te maken met het helpen van dieren", reageert Roger Pierweijer van de ActieVOERgroep OVP. "Je brengt hiermee de mensen en dieren in gevaar. Iedereen weet dat er water en snelwegen zijn rond de Oostvaardersplassen. Dan weet je automatisch dat het dan niet goedkomt met de dieren."

Terenja Bongers van de actiegroep Demonstratie OVP heeft ook geen idee. "We hebben de eerste demonstratie georganiseerd om de Oostvaardersplassen op de kaart te zetten. Daarna hebben we stapje teruggedaan."

Hoe zat het ook alweer met de Oostvaardersplassen? Bekijk hieronder een uitlegvideo:

Op sociale media vragen sommige mensen zich af of het wel écht gaat om dieren uit de Oostvaardersplassen. Ook Karin Schulting van de Klub Animal Life heeft die vraag. "Ik vraag mij heel erg af of deze edelherten van de Oostvaardersplassen komen", zegt ze. "Want er lopen al jaren veel meer herten buiten de plassen en er zijn ook dieren die over de lagere hekken springen bij de Praamweg. Die nemen wij ook waar."

Volgens Staatbosbeheer kan het echter niet anders zijn, dan dat de edelherten uit de Oostvaardersplassen komen. "De enige andere edelherten in Flevoland wonen in een dierenpark. Ze moeten hier vandaan komen. Het is wel heel toevallig dat de hekken doorgeknipt zijn en dat er edelherten op de A6 lopen", stelt Van Dun.

Afschieten was volgens Staatsbosbeheer ook de enige optie. "Ze liepen ver buiten gebied, die kun je dan niet meer vangen. Als je zo'n hert verdooft, dan duurt het nog 20 minuten voor het écht werkt. Dan zit zo'n dier helemaal in de stress, en die stress neemt alleen maar toe."

Politiekordon

Net als de actiegroepen roept ook Staatsbosbeheer de mensen op om het gezonde verstand te gebruiken. Van Dun: "We kunnen niet de 35 kilometer hek om dit gebied constant controleren met camera's, met toezicht of een politiekordon. Ga naar de provincie, er komen inspraakrondes over de Oostvaardersplassen. Maar verniel de boel hier niet."
Zo hadden we kunnen weten dat Pieter ?De Mol? was

?De pastoor is de saboteur, hoe kan dat nu?? Dokter Steve riep uit wat heel televisiekijkend Vlaanderen dacht, toen de mol uit het rookgordijn wandelde. De grote vraag die vanaf toen nog op ieders lippen rustte was: hoe deed hij het? Simpel: priester Pieter won het vertrouwen van de groep en was de vriend van iedereen. Soms ging hij subtiel te werk, maar even vaak saboteerde hij de boel in alle openbaarheid, zo bleek tijdens de laatste aflevering.
'I do': prins Harry en Meghan Markle geven elkaar ja-woord

Prins Harry en Meghan Markle hebben elkaar in de St. George's Chapel van Windsor Castle het ja-woord gegeven.

Het paar gaat vanaf nu als hertog en hertogin van Sussex door het leven. Een paar uur voor het huwelijk maakte koningin Elizabeth bekend dat ze die titels aan haar kleinzoon en zijn toen nog aanstaande vrouw zou geven.

Voor de ogen van 600 nauwkeurig geselecteerde gasten trouwde het paar. Naast de Britse koninklijke familie was een divers gezelschap met onder anderen zanger Elton John, tv-presentator James Corden, tennisster Serena Williams, acteur George Clooney en de cast van Suits, de tv-serie waarmee Markle haar bekendheid als actrice verwierf, uitgenodigd voor de bruiloft. Politici waren niet welkom.

Een selectie van gasten bij aankomst in de St. George's Chapel:

Harry droeg tijdens de ceremonie een zwart militair uniform. Meghan Markle betrad de kerk in een witte jurk die was gemaakt door de Britse mode-ontwerper Claire Waight Keller, de artistiek directeur van modehuis Givenchy.

Met name Harry oogde tijdens de ceremonie ietwat zenuwachtig. Zijn gezicht was gespannen en het zweet stond op zijn voorhoofd. Misschien dat de zaal daarom wel moest gniffelen toen hij voor de eerste keer "I will" zei.

Vader Markle afwezig

Vooraf werd het huwelijk tussen Harry en Markle, die elkaar in 2016 ontmoetten bij een blind date, overschaduwd door de afwezigheid van de vader van Markle. Thomas Markle kwam eerst in het nieuws toen hij zich tegen alle regels in had laten fotograferen bij het uitzoeken van een pak voor de bruiloft. Vorige week werd bekend dat hij definitief zou ontbreken bij de bruiloft, omdat zijn gezondheid te zwak zou zijn.

Markle werd daarom niet door haar vader, maar door Harry's vader prins Charles naar het altaar begeleid. Vanavond houdt prins Charles in het Frogmore House, gelegen op zo'n anderhalve kilometer van het kasteel, een receptie ter ere van het bruidspaar.
Moderne boswachters tweeten erop los: ?Mijn volgers weten nu wat De Neus uit het Zoerselbos is?
17 Mei, 19:48 Gazet v. Antwerpen

Niet alleen de vogels tweeten tegenwoordig in onze bossen, ook de boswachters kunnen er wat van. Het aantal boswachters van het Agentschap voor Natuur en Bos die sociale media gebruiken zit in de lift. Sinds dit jaar zijn ze al met tweeëntwintig, onder wie zeven die actief zijn in de provincie Antwerpen.
Staking : "Geen begrip voor mensen die niet weten waarom ze staken"
17 Mei, 19:12 Gazet v. Antwerpen

De staking bij De Lijn treft vooral Antwerpen hard. De socialistische en liberale vakbond leggen vier dagen, nog tot zondag, het werk neer uit onvrede met de hervormingsplannen van De Lijn. In de stad rijdt daardoor maar één op drie bussen en trams. Een deel van de chauffeurs gaat dus wel nog aan het werk, maar dat kan de zware hinder niet voorkomen.
Ouders weten niet of hun kinderen woensdag naar school kunnen of niet
15 Mei, 00:18 Skynet Economie
Veel ouders weten niet of ze hun kinderen woensdag naar school kunnen sturen of niet. Dat kan voor Open Vld-parlementslid Jo De Ro niet door de beugel. Hij dringt er bij de onderwijsbonden en bij minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) op aan om snel duidelijkheid te geven. "De huidige onzekerheid is ontoelaatbaar", aldus De Ro.


Ouders weten niet of hun kinderen woensdag naar school kunnen of niet: ?Ontoelaatbaar?
14 Mei, 15:00 Gazet v. Antwerpen

Veel ouders weten niet of ze hun kinderen woensdag naar school kunnen sturen of niet. Dat kan voor Open VLD-parlementslid Jo De Ro niet door de beugel. Hij dringt er bij de onderwijsbonden en bij minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) op aan om snel duidelijkheid te geven. ?De huidige onzekerheid is ontoelaatbaar?, aldus De Ro.
Een BMW 1 Serie via Private Lease, dit moet je weten
7 Mei, 17:36 AutoBlog
Het rijplezier van een BMW is nu bereikbaarder dan ooit! Het aantal leaseauto?s in Nederland is in een jaar tijd met bijna 10 procent gegroeid en met name Private Lease is verantwoordelijk voor deze forse groei. Private Lease wordt dus langzaam maar zeker de trend, steeds meer mensen regelen op deze manier hun vervoer. Dat […]


ANWB: voorlichting over accu e-bikes moet beter

Fabrikanten van elektrische fietsen moeten hun klanten beter voorlichten over accu's, vindt de ANWB. De bond onderzocht de informatievoorziening van twintig e-bikefabrikanten en meer dan de helft scoorde matig of slecht. Zo zeggen ze niets over de levensduur van een fietsaccu of over de prijs van een vervangend exemplaar.

De bond deed het onderzoek omdat vorig jaar bijna de helft van de leden met een e-bike melding maakte van problemen met hun fietsaccu. Ze hebben moeite met opladen, weten niet hoe ze hem moeten onderhouden en de levensduur valt tegen. Als mensen de accu moeten vervangen, worden ze verrast door de hoge prijs (meestal tussen de 300 en 600 euro).

Tips

Uit het onderzoek blijkt volgens de ANWB dat slechts zes van de twintig fabrikanten de prijs van een vervangende accu noemen op hun site. Andere producenten melden die prijs pas na telefonische navraag. Ook geven de meeste fabrikanten geen tips over het onderhoud en zeggen ze niet hoelang een accu gemiddeld meegaat.

"Dit is informatie die je nergens vindt", zegt een woordvoerder van de ANWB. "Het wordt je niet verteld als je een e-bike koopt, het staat niet in de handleiding en het staat niet op de website. Dus mensen realiseren zich niet dat een accu kapot kan gaan."

De bond vindt het met name een probleem omdat steeds meer mensen een elektrische fiets hebben. Volgens de laatste cijfers zijn er 1,9 miljoen Nederlanders met een e-bike.

Fietsersbond

De Fietsersbond trok twee jaar geleden ook aan de bel over de accu's van e-bikes. Ook toen schortte het onder meer aan de voorlichting, zei de bond.

In een reactie op de oproep van de ANWB zegt een woordvoerder van de Fietsersbond dat hij nog altijd voor betere voorlichting is. Hij heeft wel het idee dat het sinds twee jaar geleden "wat beter is geworden".
Dat wat Meghan Markle moet weten, weten veel Britten zelf niet
1 Mei, 22:42 NOS nieuws

Wie opende het eerste curry-restaurant in Groot-Brittannië? Hoe oud is de Big Ben in Londen? En hoe groot is het Lake District? Deze vragen moet Meghan Markle tijdens de Britse inburgeringstest kunnen beantwoorden omdat ze trouwt met Prins Harry. Maar wat blijkt: veel Britten kunnen zelfs niet eens de antwoorden op deze vragen bedenken.

Tijdens de test moeten minstens 18 van de 24 vragen goed worden beantwoord. Er zijn drieduizend vraagopties beschikbaar.

Een aantal van die opties werd gesteld aan voorbijgangers op straat in Londen. Van de 41 Britten wisten 23 de vragen goed te beantwoorden. "Nee, deze vragen zijn echt te moeilijk", zegt de 46-jarige chefkok Tony, die maar 58 procent goed had. De 43-jarige manager Jenny haalde de test ook niet. "Dat spijt me zo erg. Dat is echt shockerend. Het is echt moeilijk." De vragen gaan over verschillende dingen: van geschiedenis tot het moderne Britse leven.

Markle moet de test halen om haar Amerikaanse nationaliteit in te ruilen voor de Britse. De laatste weken hebben meerdere politici en hoogleraren zich negatief uitgesproken over de test. Volgens hen zouden de vragen "absurd" zijn.
Betere publieke debatten en weten wat u werkelijk verdient: op naar een eerlijke loonstrook
27 April, 18:30 Volkskrant
De Tweede Kamer vraagt het ­kabinet onderzoek te doen naar de 'eerlijke loonstrook'. Dat is niet alleen inhoudelijk goed nieuws, maar voor mij extra feestelijk omdat het een idee is van mijn collega Robin Fransman.Wat is er mis met de loonstrook? Ten eerste zijn loonstroken voor een normaal mens, de ontvanger van de loonstrook, onbegrijpelijk. Ten tweede is de informatie op de loonstrook zo incomp


Memo's met weggelakte passages, ik ben er gek op. Wát mogen we niet weten?
23 April, 23:18 Volkskrant
Het kabinet maakt een uitzondering op de vertrouwelijkheid en zal vandaag de memo's over de afschaffing van de dividendbelasting openbaren. De uitzondering is eenmalig, behalve wanneer zich nogmaals een soortgelijke opeenvolging van veranderende Ruttiaanse waarheden zal voordoen (1. Er zijn geen memo's; 2. Er zijn wel memo's maar daar heb ik geen herinneringen aan; 3. Er zijn memo's maar die lagen


N-VA en Groen willen niet weten van Antwerps huwelijk
22 April, 15:30 Gazet v. Antwerpen

Nadat Groen-voorzitter Meyrem Almaci zaterdag al had laten weten dat haar partij in Antwerpen zeker niet in een bestuur met N-VA zou stappen, liet haar collega-voorzitter Bart De Wever aan VRT weten dat hij ook geen coalitie met Groen wil.
Politie na onverwacht overlijden van 28-jarige top-dj Avicii: ?Ons onderzoek is klaar. We weten wat er gebeurd is?
21 April, 14:18 Gazet v. Antwerpen

?We gaan niet uit van kwaad opzet.? Dat meldt de politie van Masqat, de hoofdstad van Oman waar vrijdag het levenloze lichaam van top-dj Avicii werd aangetroffen. ?We weten wat er gebeurd is. We kiezen er echter voor om het niet te verspreiden in de media.?
In Chooz weten ze hoe je een kerncentrale ontmantelt
21 April, 07:06 De Tijd
07:00 Het Energiepact heeft de sluiting van de Belgische kerncentrales bezegeld. We maken ons dus maar beter op voor de ontmanteling van Doel en Tihange. Een bezoek aan het Franse Chooz, waar ze al 27 jaar ...


Dit duifje kijkt nukkig, alsof hij het allemaal maar onzin vindt; bij mijn weten is hij de eerste boze goddelijke boodschapper
20 April, 14:18 Volkskrant
Je gaat het pas zien als je het doorhebt. Wieteke van Zeil over opmerkelijke en veelbetekenende bijzaken in de beeldende kunst. Deze week: boodschapper. Ze zijn meestal behoorlijk op snelheid: verkondigingsduifjes. Omdat ze in goddelijk licht uit de hemel neerdalen, zit er natuurlijk al vaart in - dat suggereert die straal op het schilderij. Vrijwel altijd heeft het vogeltje de houding van een sle


Gezocht: vijftigduizend vakmensen die raad weten met zonnepanelen en windmolens
19 April, 12:30 Volkskrant
De Sociaal-Economische Raad waarschuwt voor een groot tekort aan geschoold personeel om ons door de energietransitie te loodsen. 'Kabinet, denk bij de transitie naar duurzame energie ook aan de banen.' Dat is kortweg de boodschap van de Sociaal-Economische Raad (SER) in een advies dat vandaag verschijnt. Het kabinet werkt aan een Klimaatakkoord met als doel in 2030 nog slechts de helft van de broe

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be