NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Werkt


We verbouwen hier uien voor Afrika en klooien met moestuintjes in de stad: het werkt niet. Produceer in en voor de regio
Gisteren, 19:24 Volkskrant
Nederlandse boeren produceren uien voor Afrika en melk voor China. Stedelingen klooien wat aan met moestuintjes, foodtrucks en ambachtelijke markten. Twee werelden, met de rug naar elkaar toe -†en dat moet anders,†stelt†Joris Lohman. De gemeenteraadsverkiezingen zijn daarvoor het juiste moment.


Gerucht: Apple werkt aan ontwikkeling microledschermen voor Watch en iPhone
Gisteren, 07:30 Tweakers
Apple werkt in het geheim aan de productie van eigen schermen voor de Apple Watch en later de iPhone, zo claimt financieel persbureau Bloomberg. De Amerikaanse fabrikant ontwikkelt de schermen op basis van microled-technologie.


Charles Michel tegen Jan Jambon: 'BelgiŽ werkt veel beter nu. Schol Jan'
Zondag, 14:00 De Tijd
13:54 Of premier Charles Michel begrip heeft voor het Vlaamsnationalisme, wilde Jan Jambon weten. 'Ik heb vaak gehoord dat BelgiŽ niet goed werkt. Maar nu werkt BelgiŽ veel beter. Schol Jan', repliceerde de...


Google werkt met nieuwe partijen samen voor Chrome Enterprise
Vrijdag, 20:00 Techzine
Google kondigt een aantal nieuwe security features en samenwerkingen aan voor Chrome Enterprise. Hierdoor ontstaat naar eigen zeggen de meest veilige endpoint-oplossing voor bedrijven in de cloud. Chrome Enterprise dient namelijk als een endpoint voor Google Cloud’s productensuite. Google geeft in de aankondiging aan dat endpointbeveiliging steeds belangrijker wordt voor bedrijven. Oorspronkelijk werd Chrome Enterprise […]


Chargemap werkt samen met Hubject
Woensdag, 22:42 Autozine
De emobility start-up Chargemap uit de Franse Elzas werkt nu samen met het Duitse Hubject om zijn klanten de mogelijkheid te bieden hun elektrische voertuig ook buiten Frankrijk te laden. Het IT- en businessplatform van Hubject verbindt verschillende exploitanten van laadpunten tot een gezamenlijke laadinfrastructuur. Het zogenaamde intercharge-netwerk is digitaal toegankelijk voor derde-partij emobility service providers, zoals Chargemap. Vanaf zomer 2018 zullen eigenaren van elektrische voertuigen die de laadoplossing van Chargemap gebruiken, toegang krijgen tot alle intercharge-laadstations overal ter wereld.


De Vlaming woont niet in de gemeente waar hij werkt

De Vlaming is een pendelaar. Hij woont meestal niet in de gemeente waar hij werkt, maar kiest liever voor een (rustige) randgemeente met een vlotte verbinding naar zijn werk. Daardoor evolueert Vlaanderen ook steeds meer naar een soort van ?randstad?, met in de ruit tussen Antwerpen, Brussel en Gent amper nog verschil tussen stad en platteland. In die randstad zit ook de welvaart en de jongere bevolking geconcentreerd. Daarbuiten - Limburg en delen van West-Vlaanderen - slaat de vergrijzing zwaar toe.
Veviba: rundveehouderij werkt pakket steunmaatregelen uit
13 Maart, 18:48 De Tijd
18:26 De Boerenbond, het Algemeen Boerensyndicaat en de Waalse landbouwfederatie FWA, alle drie verenigd in het Agrofront, hebben naar aanleiding van het schandaal bij Veviba een pakket steunmaatregelen uit...


Economische ontsluiting Kempen werkt slechts ten dele
13 Maart, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Een van de doelen bij de aanleg van de Koning Boudewijnsnelweg in de jaren 50 en 60 is de economische ontsluiting van Limburg en de Kempen. Dat is slechts ten dele geslaagd.
IndonesiŽ werkt aan verkoopverbod alcohol; ondertussen genieten thuisbrouwers van hun eigen bier
12 Maart, 20:36 Volkskrant
Een verbod op de verkoop van alcohol dreigt in IndonesiŽ. Thuis zelf bier brouwen mag nog wel, mits je het niet verkoopt. Thuisbrouwers genieten samen van het gerstenat. Ben heeft weleens nagedacht over een bier met pindakaassmaak, zegt hij. In de deur van zijn koelkast staan een paar kleine flesjes. 'Extracten', zegt hij, fruitsmaken voor in het bier. Pindakaas zit daar niet bij, maar dat is vast


GroenLinks werkt aan spoedwet tegen loonsprong ING-topman
11 Maart, 13:18 NOS nieuws

GroenLinks werkt aan een spoedwet om de salarisverhoging van ING-topman Ralph Hamers tegen te houden. Dat heeft fractievoorzitter Jesse Klaver gezegd in Buitenhof. Hij riep alle partijen van links tot rechts op de wet te steunen.

De Raad van Commissarissen wil Hamers een salarisverhoging geven van meer dan vijftig procent tot drie miljoen euro per jaar. Volgens ING verdient de topman ten opzichte van zijn collega's bij andere grote Europese bedrijven veel te weinig.

Met de spoedwet van GroenLinks zouden zogenoemde systeembanken voor salarisverhogingen van bestuurders eerst goedkeuring moeten krijgen van de minister van FinanciŽn. Bovendien moeten de "sluiproutes" waarmee de topmensen naast hun salaris extra geld binnen krijgen worden afgesloten, vindt de partij.

Klaver wil dat de wet uiterlijk vrijdag af is, zodat hij voor spoedadvies naar de Raad van State kan. De wet zou aangenomen moeten zijn voor de aandeelhoudersvergadering van ING op 23 april.

Politiek onbegrip

Donderdag sprak de Tweede Kamer zich in een motie vrijwel unaniem uit tegen de loonsverhoging. Alleen het Forum voor Democratie stemde anders. Verschillende politici brachten in herinnering dat de bank in 2008 nog tien miljard euro staatssteun nodig had. Daarmee werd voorkomen dat de systeembank kon omvallen en zo grote problemen zou veroorzaken voor de economie.

Minister Hoekstra (CDA) noemde de loonsverhoging "buitensporig" en zei dat die het vertrouwen in de bankensector geen goed deed.

Marktconform

ING vindt dat er niets mis is met de beloning van Hamers. "Ralph Hamers is Eredivisie, maar werd Jupiler League betaald", zei president-commissaris Van der Veer eerder deze week in Het Financieele Dagblad.

"De staat hebben we jaren geleden al terugbetaald met heel veel rente", lichtte Van der Veer later in een interview met de NOS toe. "We willen winnen in Europa en daar heb je heel sterk leiderschap voor nodig." De vergoeding van Hamers is volgens hem alleszins eerlijk.
Strategie van isolering van Pyongyang werkt, zegt vicepresident Pence
9 Maart, 18:30 Skynet
De strategie van isolering van Noord-Korea, die de regering-Trump met economische sancties toepast, "werkt", zo heeft de Amerikaanse vicepresident Mike Pence gezegd na de aankondiging van een historische ontmoeting tussen president Donald Trump en de Noord-Kreaanse leider Kim Jong Un.


Hyundai werkt aan Intelligent Cockpit
8 Maart, 20:06 Autozine
Hyundai werkt aan de zogenaamde Intelligent Personal Cockpit. Deze laat zien hoe ver Hyundai is op het gebied van connected car-technologie. De cockpit beschikt over heel veel slimme technologieen; van spraakherkenning tot kunstmatige intelligentie en van een systeem dat monitort of de bestuurder stress ervaart tot de Internet of Things (IoT). Met dit internet der dingen wordt bedoeld: het verbinden van allerlei apparaten met internet om gegevens te kunnen uitwisselen.


Amazon werkt aan oplossing voor willekeurig lachende Alexa-apparaten
7 Maart, 22:18 Tweakers
Amazon heeft bevestigd dat het werkt aan een oplossing voor een recent verschijnsel, waarbij Alexa-apparaten zonder een bepaalde trigger een lachend geluid maken. Verschillende mensen maken melding van dit verschijnsel.


?Thuiswerkalarm? nu ook officieel voorgesteld: zo werkt het

?De tests hebben aangetoond dat een thuiswerkalarm werkt. Dat meldde vicepremier en minister van Werk Kris Peeters (CD&V) woensdag op de officiŽle voorstelling van het alarm.
Waarom de politie onder een dekmantel werkt en hoe ver dit mag gaan
6 Maart, 02:18 Volkskrant
Een speciaal politieteam voert jaarlijks tientallen undercoveroperaties uit. Infiltranten doen zich voor als drugshandelaar of huurmoordenaar. Hoe ver mag dit gaan? Recherchechef Rienk de Groot en chef afgeschermde operaties Peter Graafland: 'We zoeken grenzen op.' 'Dit is het gebed van mijn leven.' De 40-jarige Wim S. uit Kaatsheuvel is in Spanje als hij ineens een bekentenis aflegt. Hij is er sa


In Jakarta komen ex-terroristen en hun slachtoffers samen in ťťn ruimte: werkt dat?
5 Maart, 19:30 Volkskrant
Bij elkaar in een hotel: 120 ex-terroristen en tientallen van hun slachtoffers. Gaat deradicalisering van de een samen met traumaverwerking door de ander? Aan tafel zit een mantan, een 'voormalige', en speelt met zijn telefoon. Mantan staat voor Mantan-Teroris; de afkorting die de minister van Sociale Zaken net heeft bedacht met als voordeel dat het vervelende woord 'terrorist' wordt vermeden. Het


Gerucht: Apple werkt aan draadloze over-earkoptelefoon met noisecancelling
5 Maart, 13:36 Tweakers
Volgens informatie van Apple-insider Mark Gurman werkt Apple aan een draadloze over-earkoptelefoon met noisecancelling die een hoge geluidskwaliteit moet bieden. Er gingen al eerder geruchten over een dergelijk Apple-product.


Verkiezingen ItaliŽ: wie doet er mee en hoe werkt de kieswet?
4 Maart, 06:48 NOS nieuws

Stemmen is op zich simpel, maar de Italianen hebben het nogal ingewikkeld gemaakt. Daarom hier een handleiding bij de parlementsverkiezingen van vandaag.

Alle zetels in beide kamers van het Italiaanse parlement staan op het spel. De Italiaanse tegenhanger van de Tweede Kamer heeft er 630, de Senaat 320.

De belangrijkste partijen die meedoen:

PD: De Democratische Partij. Op dit moment de regeringspartij. De premier van die regering is Paolo Gentiloni, maar de partijleiding is in handen van oud-premier Renzi. Vrij traditionele sociaaldemocratische partij, die naar verwachting forse klappen gaat krijgen. Forza Italia: De partij van Berlusconi. Hijzelf kan geen premier worden. De voorzitter van het Europees Parlement Antonio Tajani staat in de coulissen om die taak op zich te nemen, als Forza de premier gaat leveren. De partij is lid van de grote Christendemocratische fractie in Europa en staat op winst. Lega: Dat is de nieuwe naam, dus niet meer Lega Nord. De geografische aanduiding is uit de naam geschrapt zodat ze zich konden omvormen van afscheidingsbeweging (separatistische partij) tot een nationale anti-migratiepartij. In de lijn PVV, AfD en Front National. Matteo Salvini leidt deze club en is premierskandidaat. Staat op winst. Fratelli d'Italia: Ultrarechtse splinterpartij. Giorgia Meloni leidt deze partij. De partij zelf is een kleine speler, maar mogelijk belangrijk bij de vorming van een regering. Daarover later meer. Vijfsterrenbeweging: Anti-establishment-partij. Geleid door de jonge 31-jarige Luigi di Maio. Oprichter Beppe Grillo heeft zich teruggetrokken. Het omver gooien van het huidige bestel en de huidige politieke partijen, daar staan ze voor. Gaan de verkiezingen dik winnen, maar waarschijnlijk toch niet. Dat heeft met het kiessysteem te maken.

De Italiaanse kieswet:

Een minister zei onlangs "Bestudeer de kieswet alstublieft goed. Als u dat heeft gedaan, kunt u het me dan uitleggen want ik snap er niks van." Maar we gaan het hieronder toch proberen.

Zetels zijn te behalen via het systeem dat wij in Nederland ook hebben, op basis van het behaalde percentage van de stemmen. Maar dat telt slechts voor twee derde van het aantal zetels. De rest van de zetels wordt verdeeld via een Brits districtensysteem, waarbij de winnaar er met de volle buit vandoor gaat.

Dat betekent dat 40 procent van de stemmen waarschijnlijk genoeg is om een meerderheid te halen. Want een partij die zo veel wint, zal ook genoeg districten winnen om aan de meerderheid in het parlement te komen, zo is de verwachting.

Maar er is geen enkele partij die de capaciteiten heeft om dat percentage op eigen kracht te halen. Dus is het voordeliger om vooraf lijstverbindingen aan te gaan. Dat hebben de meeste partijen gedaan. Behalve de Vijfsterrenbeweging, die weigert principieel om met andere partijen samen te werken, dat is immers oude politiek en daar wil de beweging juist vanaf.

Coalities:

Er moeten dus zowel voor als na de verkiezingen coalities worden gesmeed. Vooraf om een meerderheid te krijgen en daarna om een regering te vormen. Wat zijn de mogelijkheden voor een nieuwe regering?

Centrumrechts: Berlusconi kan dan de premierskandidaat kiezen. Hij zal de huidige voorzitter van het Europees Parlement Tajani naar voren schuiven. Hij is pro-Europees, maar in een coalitie met partijen die sterk anti-EU zijn. Dit brengt dus veel onzekerheid met zich mee voor de EU en de markten. Verder is het helder dat een keiharde aanpak tegen migranten dreigt. Alle partijen zeggen dat alle 600.000 migranten teruggestuurd moeten worden (tenzij het oorlogsvluchtelingen zijn). Een grote coalitie: Berlusconi's Forza Italia kan ook een grote coalitie vormen met de sociaaldemocraten van de PD. Dit heeft de absolute voorkeur van Europese leiders en de financiŽle markten. De huidige premier Gentiloni, die wordt gezien als een stabiele leider, kan dan blijven zitten. Minderheidsregering: De Vijfsterrenbeweging vormt een coalitie met steun van Lega. Dat is de nachtmerrie van Brussel. Een referendum om uit de euro te stappen is niet ondenkbaar bij deze combinatie. De kans op deze optie is niet groot. Geen coalitie: Als de partijen er niet uitkomen, moeten Italianen opnieuw naar de stembus dit najaar of begin volgend jaar. Op dat moment zit de straf van Silvio Berlusconi erop en kan hij dus weer premier worden. Hij mocht zes jaar geen politieke functie uitoefenen en die termijn is dan voorbij.

De stembureaus gaan vandaag om 7.00 uur open en sluiten om 23.00 uur. Tot die tijd mogen er geen peilingen of exitpolls worden gepubliceerd.
YouTube werkt aan tool om achtergrond in video's aan te passen
3 Maart, 10:30 Tweakers
Binnen YouTube komt er een nieuwe functie beschikbaar om de achtergrond in video's aan te passen, vergelijkbaar met het zogenaamde 'groene scherm'-effect in films. De functionaliteit is vooralsnog beperkt beschikbaar.


Bruce Willis werkt aan script "Die Hard 6"
28 Februari, 20:36 Skynet
De Amerikaanse acteur Bruce Willis, die al vijf keer als John McClane verscheen, heeft tijdens "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon" verklaard dat het zesde luik in de "Die Hard"-franchise in de maak is. In september hadden hij en regisseur Len Wiseman ("Live Free or Die Hard" of Die Hard 4.0) al bevestigd dat de zesde film "Die Hard: Year One" zou heten.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be