NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Werkt


Kinderen en bekende Vlamingen doen volop aan transcendente meditatie: hoe werkt het?
Vandaag, 12:18 Gazet v. Antwerpen

Je hoofd vrijmaken met een ?toverwoord?, twee keer twintig ­minuten per dag. ­Transcendente ­meditatie maakt een comeback, zélfs in de lagere school. ?We gaan naar de fitness voor onze lichamelijke ­gezondheid. Dan moeten we ook bekommerd zijn om onze mentale ­gezondheid.?
Transmission-bittorrentclient werkt aan patch voor rce-lek
Vandaag, 08:48 Tweakers
De ontwikkelaars van de bittorrentclient Transmission werken aan een patch voor een rce-lek, dat door een onderzoeker van Googles Project Zero is gevonden. Hij demonstreerde een aanval via een kwaadaardige sit op de webinterface van de client.


ZTE werkt aan vouwbare smartphone en modellen met stock Android
Gisteren, 11:48 Tweakers
ZTE werkt aan een smartphone met een vouwbaar enkel scherm, in plaats van de twee schermen die op de huidige Axon M zitten. Bovendien krijgen toestellen van de Chinese fabrikant komend jaar vaker stock Android, zegt een topman in een interview.


'Intel werkt aan 'Arctic Sound'- en 'Jupiter Sound'-gpu's
Gisteren, 08:12 Tweakers
Intel werkt naar verluidt aan losse 'Arctic Sound'- en 'Jupiter Sound'-gpu's, die moeten verschijnen als respectievelijk de twaalfde en dertiende generatie van videochips. Intel zou de gpu's via emib met de processor willen verbinden, net als bij de recente processor met Vega-gpu.


Huawei VR 2 - Werkt met smartphone en met pc
Gisteren, 06:24 Tweakers
De VR 2-headset van Huawei is een opvallende verschijning. Hij kan namelijk zowel met een smartphone als met een pc verbonden worden.


Vluchteling Jack leerde programmeren en werkt nu bij KLM
Zondag, 17:42 NOS nieuws

Waarom wordt de komst van vluchtelingen alleen maar als een probleem ervaren, vroeg Gijs Corstens zich af toen hij in 2015 de krant las. Door zijn werk bij een investeerder in de IT-sector wist hij van het schreeuwende tekort aan goede programmeurs.

Wij zoeken programmeurs, zij zoeken een nieuw bestaan en werk, dacht Corstens en hij zette een stichting op die gemotiveerde vluchtelingen leert programmeren. Dat werd Hack your Future. Vandaag kregen vijf studenten een bewijsschrift dat ze de cursus goed hebben doorlopen. Vijftien anderen begonnen aan de cursus.

De cursisten leren programmeren, maar ook om met elkaar samen te werken:

De komende zes maanden komen ze elke zondag naar Amsterdam en krijgen ze les van een groep vrijwilligers. Elke vrijwilliger is professioneel programmeur. Maar het meeste werk zullen de cursisten thuis moeten doen. En dat is pittig, weet Jack Sacali uit eigen ervaring.

Vijf jaar geleden vluchtte hij uit Syrië, hij woonde twee jaar in Turkije en kwam toen naar Nederland. Via Facebook leerde hij Hack your Future kennen. "Ik studeerde zeker 60 uur per week", vertelt hij. "Ik volgde tegelijkertijd een cursus Nederlands."

Stage bij Bijenkorf, werk bij KLM

Hack your Future hielp hem bij het vinden van een stageplek bij De Bijenkorf. Daar was men zo tevreden met zijn werk dat het bedrijf hem een baan aanbood. Hij sloeg het aanbod af. "Ik had gereageerd op een advertentie bij KLM en daar kon ik aan de slag. Daar heb ik voor gekozen."

Sacali werkt inmiddels 2,5 maand op het hoofdkantoor in Amstelveen. De voertaal op zijn afdeling is Engels, wat wel zo handig werkt als je collega's uit vijftien verschillende landen komen. Het komt hem goed uit. Nederlands verstaan kan hij wel, praten vindt hij lastiger.

Bayu Slamet is de manager die Jack aannam. Jacks cv trok zijn aandacht in de stapel van veertig sollicitanten. "In de eerste plaats omdat hij matchte met de inhoud van de baan. De Hack your Future-opleiding noemde allerlei technologieën waar wij dagelijks mee werken. En daarnaast dacht ik: dit is een doorzetter. Als je vanuit Syrië via Turkije naar Nederland komt: dat is heel wat. Dus we besloten hem uit te nodigen voor een programmeeropdracht." En dat lukte.

Gijs Corstens luistert tevreden toe terwijl Slamet aan het woord is. Hoe krijgt hij het voor elkaar om les te geven volgens de laatste technologieën?

"De instelling van programmeurs moet zijn dat je elke dag nieuwe dingen kunt leren. We leren onze cursisten niet alleen programmeren maar ook om snel nieuwe dingen te leren en om kritisch na te denken over codes. Aan trucjes leren alleen heb je niks, want als het landschap verandert, kun je opeens niets meer."

Lang niet iedereen die aan de cursus begint, haalt de eindstreep. "Het is een zwaar programma, ze moeten daarnaast ook Nederlands leren en de vluchtelingen hebben figuurlijk gesproken vaak een behoorlijke rugzak waardoor het niet altijd lukt", zegt Corstens.

Van de vijftig mensen die de cursus met succes doorliepen, hebben de meesten nu een betaalde baan. "De rest koos ervoor door te studeren aan de universiteit."

Jack noemt zijn aanmelding bij Hack your Future misschien wel de beste beslissing van zijn leven. "Het heeft me op het spoor gezet van een nieuwe carrière. In Syrië was ik grafisch ontwerper. Bovendien heb ik er nieuwe, aardige mensen door ontmoet. Ik voel me welkom en dat helpt om me thuis te voelen in Nederland."
De smurfen bestaan 60 jaar: deze Vlaamse tekenaar werkt eraan mee
Zondag, 02:06 Gazet v. Antwerpen

Feest bij De Smurfen, want de blauwe mannetjes bestaan zestig jaar. Jeroen De Coninck (62) uit Zele tekent mee aan de reeks. ?Als enige Vlaming tussen Franstaligen. In het begin sprak ik geen woord Frans.?
Proximus werkt aan de Borrekenslei in de wijk Driehoek
Vrijdag, 14:36 Gazet v. Antwerpen
In de Borrekenslei in de wijk Driehoek is Proximus aan de slag aan de pare kant van de straat. De werken zullen nog duren tot het einde van de maand januari.


Goffin treft Federer in kwartfinales op Australian Open, Bemelmans is ?uit op revanche? tegen Galovic

De loting voor de hoofdtabel van de Australian Open heeft duidelijk gemaakt dat David Goffin (ATP 7) het in zijn eerste ronde zal opnemen tegen een kwalificatiespeler.
Vuurwerkbonus Wijk bij Duurstede werkt: fors minder vernield én gesprek met jeugd
Woensdag, 12:48 Volkskrant
De in het vooruitzicht gestelde vuurwerkbonus voor jongeren in Wijk bij Duurstede als er tijdens de jaarwisseling minder zou worden vernield, heeft gewerkt. De verantwoordelijk wethouder en de meeste politieke partijen in de Utrechtse gemeente zijn tevreden over de nieuwe aanpak. Alleen de lokale VVD blijft kritisch. Omdat de vuurwerkschade maar 2.560 euro bedraagt, mag de Wijkse jeugd 8.440 euro


Nederlandse ontwikkelaar werkt aan opvolger Android-app XPrivacy
9 Januari, 22:30 Tweakers
De Nederlandse ontwikkelaar Marcel Bokhorst werkt aan een opvolger van zijn Android-app XPrivacy. De app is bedoeld om echte data van gebruikers in apps te vervangen door nepdata om zo de privacy van gebruikers te waarborgen.


Minister De Croo werkt aan compensatieverplichting bij telecompannes

Minister van Telecom Alexander De Croo (Open Vld) wil telecomoperatoren verplichten om compensaties te geven bij langdurige onderbrekingen. Volgende maand hoopt hij een uitgewerkt voorstel in eerste lezing te laten goedkeuren door de ministerraad, zo meldt zijn kabinet. Daarna volgen nog een consultatieronde en overleg met de deelstaten.
Samsung werkt IoT strategie verder uit
9 Januari, 10:06 Emerce
Samsung heeft op CES in Las Vegas zijn visie en strategie voor een intelligent Internet of Things (IoT) gepresenteerd.


Werkt wachtmuziek echt?
8 Januari, 22:24 Volkskrant
Misschien zijn het wel de irritantste klanken die we kennen - na die van de tandartsboor dan: wachtmuziek. Toch besteden we er gemiddeld 34 dagen van ons leven aan. Geen wonder dat veel bedrijven er toch werk van maken. In de Top 2000 van eind vorig jaar vierden Queen, The Eagles en Coldplay als vanouds hoogtij, maar twee andere popgoden ontbraken vreemd genoeg in de lijst der lijsten: Tim Carleto


NPO werkt aan optie om gegevensdeling met adverteerders uit te schakelen in app
8 Januari, 12:54 Tweakers
De NPO werkt aan een optie waarmee gebruikers ervoor kunnen kiezen hun gegevens vanuit de NPO Start-app niet met adverteerders te delen. Die bestaat momenteel niet, waardoor gebruikers alleen kunnen instemmen. Experts uiten zich kritisch.


Gemeente werkt voortaan samen Dierenbescherming Mechelen
5 Januari, 10:06 Gazet v. Antwerpen
De gemeente Putte werkt vanaf dit jaar samen met Dierenbescherming Mechelen voor het opvangen van verloren en gevonden huisdieren. Inwoners die hun huisdieren willen afstaan, kunnen er ook terecht.


Zij werkt bij Airbnb om met u en ons een relatie op te bouwen
5 Januari, 02:18 Volkskrant
Het imago van verhuurwebsite Airbnb verslechtert in zo'n rap tempo, dat het bedrijf een speciale manager heeft aangesteld die het 'juiste verhaal' moet vertellen: Bo de Koning. Dus Airbnb veroorzaakt geen overlast, ontwricht de wijken niet, maakt Amsterdam niet drukker en drijft de huizenprijzen niet op? 'Kom binnen! Gave listing hè?' Bo de Koning (29) staat in de deurpost en lacht een brede lach


Samsung werkt aan ar-bril voor slechtzienden
3 Januari, 21:06 Tweakers
Samsung werkt aan een bril die werkt met augmented reality om slechtzienden beter te laten zien. De bril heeft camera's om beelden op te nemen en schermen om de verwerkte beelden op te laten zien. Een divisie van Samsung presenteert de bril op CES.


Volle wadi?s zorgen voor wateroverlast in Vorselaar: ?Bedoeld voor infiltratie in de grond, maar dat werkt niet!?
3 Januari, 17:24 Gazet v. Antwerpen

De toekomstige bewoners van de Proostlaan in Vorselaar hebben natte voeten. De aangelegde wadi?s, bedoeld als afvoer voor het regenwater, liggen onder vuur. ?Ze worden groter en dieper, én bedreigen de stabiliteit van onze huizen.?
Nissan werkt aan auto die via hersengolven anticipeert op intenties bestuurder
3 Januari, 16:18 Tweakers
Nissan demonstreert volgende week tijdens de CES zijn Brain-to-Vehicle-techniek, die door hersengolven te meten anticipeert op de intenties van de bestuurder. De chauffeur bestuurt de auto zelf, maar de acties worden 0,2 tot 0,5 seconden eerder uitgevoerd.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be