NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Werknemers

2News.be / Trefwoorden / Werknemers

Microsoft ontslaat 1900 werknemers bij Activision Blizzard, Xbox en ZeniMax
27 Januari, 00:01 Tweakers
Microsoft stuurt rond de 1900 werknemers de laan uit die werkzaam zijn bij de gamingdivisies van de techgigant. Het gaat voornamelijk om personeel van Activision Blizzard, maar ook bij Xbox en ZeniMax vallen er ontslagen. Daaronder valt ook Starfield-maker Bethesda.


Managers omarmen maar werknemers vrezen AI op de werkvloer
12 Januari, 00:05 Techzine
Leidinggevenden en medewerkers verschillen van mening als het gaat om de inzet van AI op de werkvloer. Hoewel leidinggevenden en werknemers het erover eens zijn dat AI interessante kansen biedt voor bedrijven, zijn er significante meningsverschillen, met name met betrekking tot het vertrouwen in de verantwoorde inzet van deze technologie, volgens onderzoek van Workday. Ongeveer […]


Vakbond FNV blaast actie bij Amac-winkels af na intimidatie van werknemers
28 December 2023, 00:41 NU.NL - Economie
Medewerkers van winkelketen Amac hadden zondag een flyer-actie gepland om zondagstoeslag te eisen, maar die is afgelast. Reden is volgens vakbond FNV de "intimidatie en bedreiging" waarmee werknemers te maken kregen vanuit hun werkgever.


28 December 2023, 00:20 Skynet Economie
28 December 2023, 00:20 Skynet Economie
Eenmalige koopkrachtversterking van 200 euro voor werknemers in de sociale economie
28 December 2023, 00:20 Skynet Economie
Werknemers uit de maatwerksector zullen een eenmalige koopkrachtversterking van 200 euro ontvangen. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag 22 december beslist, op initiatief van Vlaams minister van Werk en Sociale Economie Jo Brouns.


Eenmalige koopkrachtversterking van 200 euro voor werknemers in de sociale economie
28 December 2023, 00:20 Skynet Economie
Werknemers uit de maatwerksector zullen een eenmalige koopkrachtversterking van 200 euro ontvangen. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag 22 december beslist, op initiatief van Vlaams minister van Werk en Sociale Economie Jo Brouns.


Meer inkomensgerelateerde kinderopvang is ook "goede zaak" voor werknemers, zegt ACV Puls
14 December 2023, 00:04 Skynet Economie
ACV Puls noemt de 2.000 bijkomende inkomensgerelateerde kinderopvangplaatsen in Vlaamse steden en gemeenten "een goede zaak". Maar de christelijke vakbond eist ook dat de overige middelen, bestemd voor de verdere omschakeling van bestaande kinderopvangplaatsen die een basissubsidie genieten, naar inkomensgerelateerde kinderopvangplaatsen, snel besteed worden.


'Ruim 500 van de 700 OpenAI-werknemers dreigen over te stappen naar Microsoft'
21 November 2023, 00:00 Tweakers
Ruim 500 OpenAI-werknemers dreigen ontslag te nemen bij het bedrijf om bij Microsofts nieuwe AI-onderzoeksteam aan de slag te gaan, onder leiding van Sam Altman. De werknemers zijn ontevreden over Altmans ontslag. Bij OpenAI werken ruim 700 mensen.


Nio stuurt 1 op de 10 werknemers de laan uit
8 November 2023, 00:02 AutoBlog

Nio is genoodzaakt drastische maatregelen te nemen. De Chinese auto-industrie beleefde de laatste jaren gouden tijden. De eigen markt floreert en bovendien krijgen de Chinese merken eindelijk voet aan de grond in Europa. Het nadeel is alleen dat ze met heel veel zijn. En dan ga je toch een beetje in elkaars vaarwater zitten. Nio […]

Dit artikel Nio stuurt 1 op de 10 werknemers de laan uit verscheen eerst op Autoblog.nl.




LinkedIn zet 668 werknemers op straat in tweede ontslagronde
19 Oktober 2023, 00:01 NU.NL - Economie
LinkedIn heeft opnieuw een ontslagronde aangekondigd. Daarbij verliezen 668 mensen hun baan, oftewel 3 procent van het personeelsbestand van het zakelijke sociale netwerk.


Drie op de vijf werknemers kampt met pijn: Week van de Pijn geeft tips over preventie
10 Oktober 2023, 00:09 Skynet Economie
Drie op de vijf Belgische werknemers kampt met fysieke pijn, blijkt uit cijfers van IDEWE, een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk. De Week van de Pijn, die morgen/dinsdag van start gaat, geeft mensen tips over hoe fysieke klachten te vermijden zijn, en hoe je er best mee omgaat als er wel pijn ontwikkelt.


Sony erkent cyberaanval met MOVEit-zeroday, duizenden werknemers getroffen
8 Oktober 2023, 00:01 Tweakers
Sony erkent dat het bedrijf eind mei is getroffen door een cyberaanval waardoor de data van zo'n 6800 huidige en voormalige werknemers mogelijk gestolen is. Het zou daarbij uitsluitend om medewerkers uit de Verenigde Staten gaan.


Nog eens duizenden werknemers Amerikaanse auto-industrie leggen werk neer
23 September 2023, 00:02 NOS nieuws

De staking bij de drie grootste Amerikaanse autoconcerns breidt zich uit. In 38 fabrieken, verspreid over twintig staten, legden werknemers vandaag hun werk neer.

De staking begon vorige week. Op de eerste dag van de staking legden 13.000 werknemers hun werk neer uit onvrede over het salaris en de arbeidsomstandigheden. Inmiddels doen bijna 19.000 mensen mee.

De staking wordt georganiseerd door vakbond UAW. Die vertegenwoordigt bijna 150.000 werknemers in de auto-industrie, dus daarvan neemt nu 13 procent deel aan de staking.

'Big Three'

De stakers werken bij de 'Big Three': Ford, General Motors (GM) en Stellantis (het moederbedrijf van Chrysler).

De bond eist een loonsverhoging van ten minste 36 procent in vier jaar. Andere eisen zijn automatische prijscompensatie en een vierdaagse werkweek.

Elektrische auto's

Gesprekken met de autobedrijven leverden deze week geen doorbraak op. "We erkennen dat Ford serieus is over het bereiken van een overeenkomst," zegt vakbondsleider Shawn Fain. "Bij GM en Stellantis is het een ander verhaal." Ook zei hij toch "nog niet klaar te zijn bij Ford".

De bedrijven zeggen dat ze niet kunnen voldoen aan de eisen, omdat ze de komende jaren veel moeten investeren in de transitie naar elektrische auto's. Wel boden ze alle drie een salarisverhoging van rond de 20 procent aan, maar zonder aangepaste arbeidsvoorwaarden zoals de werknemers eisen. "Zoals we al weken zeggen, gaan we niet eeuwig wachten op eerlijke contracten bij The Big Three", zegt Fain.

Steun van Biden

De stakingen hebben nu al economische en politieke gevolgen. Zo ontsloeg Ford deze week 600 mensen als gevolg van de staking. Volgens Ford was dat nodig omdat er geen materiaal was en daardoor ook niet genoeg werk.

De Amerikaanse president Biden koos meteen de kant van de stakers. Hij wees op de recordwinsten die de bedrijven maken en stuurde afgevaardigden van het Witte Huis naar de fabrieken om in gesprek te gaan met werknemers.

Vakbond UAW nodigde Biden vandaag uit om langs te komen. De president liet op X weten komende dinsdag af te reizen naar Michigan, een staat met veel auto-industrie, om zijn solidariteit met de stakers te betuigen. Volgens persbureau AP heeft geen enkele Amerikaanse president dat in de afgelopen honderd jaar gedaan.




Voor het eerst in jaren zijn werknemers minder vaak ziek
13 September 2023, 00:05 NU.NL - Economie
Het verzuim in Nederland is in het eerste half jaar van 2023 gedaald ten opzichte van vorig jaar. Dat is voor het eerst sinds 2016, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS.


SD Worx: Een op de drie Belgische werknemers wil geen opleiding
5 September 2023, 00:05 Skynet Economie
Een op de drie Belgische werknemers zegt geen nood te hebben aan opleiding. Nog eens bijna een op de drie heeft nood aan drie tot vijf opleidingsdagen per jaar, een kwart wil graag meer dan zes dagen per jaar. De meerderheid (64 procent) zegt te leren 'on the job'. Uit de meest recente SD Worx-bevraging bij 481 Belgische kmo's blijkt dat 71 procent van de kmo's met meer dan 20 werknemers een opleidingsplan heeft. Dat meldt SD Worx maandag, op zowat een maand voor de deadline van 30 september voor de informatie over het opleidingsrecht van elke werknemer in organisaties met meer dan tien werknemers. Meer dan de helft van de kmo's zal tegen 30 september klaar zijn om info te geven over het individueel opleidingsrecht.


Meer werknemers via Vlaams Opleidingsverlof terug naar de schoolbanken
22 Augustus 2023, 00:05 Skynet Economie
Terugkeren naar de schoolbanken als werknemer zit in de lift. Tijdens het schooljaar 2022-2023 maakten 16 procent meer werknemers van Vlaamse bedrijven gebruik van het Vlaams Opleidingsverlof (VOV) om zich bij te scholen of te herscholen. In absolute cijfers betekent dit dat het voorbije schooljaar 1 op de 52 werknemers VOV hebben opgenomen, aldus een analyse van hr-dienstverlener Acerta, op basis van data van meer dan 250.000 werknemers bij meer dan 19.000 Vlaamse werkgevers.


The Callisto Protocol-maker Striking Distance Studios ontslaat 32 werknemers
6 Augustus 2023, 00:02 Tweakers
Striking Distance Studios, de ontwikkelaar achter de horrorgame The Callisto Protocol, bevestigt dat 32 werknemers zijn ontslagen. De ontslagronde zou het bedrijf 'beter uitlijnen voor het succes van huidige en toekomstige projecten'.


Arbeidsmarkt verandert: werknemers zoeken openlijk naar nieuwe baan
2 Augustus 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Werknemers hebben nauwelijks iets te vrezen als zij openlijk aangeven dat ze op zoek zijn naar een andere baan. Veel bedrijven hebben namelijk grote moeite om mensen aan te trekken en te behouden vanwege het personeelstekort. En dat zorgt voor andere verhoudingen op de arbeidsmarkt.


Ook nieuwe hond van Biden bijtgraag: Commander verwondde al zeven werknemers van Witte Huis
27 Juli 2023, 00:01 HLN.BE
De nog geen twee jaar oude Duitse herder van president Joe Biden, die naar de naam Commander luistert, heeft in vier maanden tijd al zeven werknemers van het Witte Huis verwond. Dat blijkt uit emails die het Witte Huis moest vrijgeven na een beroep op de wet van openbaarheid van bestuur.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn