NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Wereld

2News.be / Trefwoorden / Wereld

Dit stukje maritiem erfgoed kan u komend weekend bezoeken op het Eilandje: ?De 19 is de enige graanzuiger ter wereld?
Vrijdag, 16:24 Gazet v. Antwerpen

Met een monotoon, onafgebroken gedreun was de historische graanzuiger ?19? vrijdagochtend in het Antwerpse Napoleondok, in de schaduw van het MAS, aan het proefdraaien. Het hele weekend is deze reuzenmeccano ? een Antwerps maritiem erfstuk ? immers niet alleen voor het publiek toegankelijk maar zal hij ook nog eens werken. Wij gingen alvast een kijkje nemen.
Deze cruise vaart de hele wereld rond en kost meer dan een jaar werken
Vrijdag, 11:00 Gazet v. Antwerpen
Voor het eerst kan je een cruise boeken die alle zeven continenten bezoekt. 'Silversea's Luxury Legends of Cruising experience' is er speciaal voor mensen die de hele wereld willen zien. Een vakantie duurt 140 dagen en kost al snel ? 50.000.


Ook Pfaff werd gevloerd door de beste speler ter wereld: ?Ik stak Maradona ook niet in mijn hoofd?
Vrijdag, 09:48 Gazet v. Antwerpen

Zelfs de beste keeper moet soms plooien voor een superman. Thibaut Courtois heeft dat met Lionel Messi, Jean-Marie Pfaff had dat in 1986 met Diego Maradona. ?El Sympatico? neemt het op voor onze nationale doelman.
Afscheid van verongelukte stellingbouwer: ?Kenneth had de meest brute pech van de wereld?
Donderdag, 18:48 Gazet v. Antwerpen

Tientallen familieleden, vrienden en collega's namen donderdag in de aula van het crematorium Pontes in Turnhout afscheid van Kenneth Bauweraerts (38) uit Turnhout. De stellingbouwer kwam vorige week donderdag in Leuven om het leven na een val van een stelling van 15 meter hoog.
Mama deelt moment waarop ze zelf haar baby ter wereld brengt met een keizersnede
Donderdag, 17:36 Gazet v. Antwerpen
Toen de Amerikaanse vroedvrouw Emily Dial wist dat ze zwanger was, wilde ze twee dingen: geboortefoto?s laten maken door haar vriendin Sarah Hill en zichzelf - met al haar ervaring - helpen bevallen. Haar wensen werden vervuld en dat leverde bijzondere beelden op.


Belgen verkopen half miljard feestballonnen over heel de wereld
Woensdag, 12:12 De Tijd
11:45 Het weinig bekende Vlaamse bedrijf Belbal uit Erpe-Mere is wereldspeler in de verkoop en productie van feestballonnen. Topman Bart Vannnuffel is op handelsmissie in Canada eerder op zoek om een onderd...


Zijn dit de grootste Nutella potten ter wereld?
Dinsdag, 16:24 Gazet v. Antwerpen

Ben jij altijd een beetje droevig nadat je Nutella pot alweer leeg is? Of hou je gewoon van chocolade? Dan is een ?normale? pot chocoladepasta wellicht niet groot genoeg voor jou. Sinds kort kan je namelijk potten Nutella kopen in een Duitse supermarkt die maar liefst 3 kilo in zijn assortiment heeft.
Ghent Marathon krijgt nieuw traject en wil 'properste marathon ter wereld' worden
Dinsdag, 14:54 Skynet
De Marathon van Gent volgt dit jaar een nieuwe route door een natuurrijk gebied en heeft de ambitie om de "properste marathon ter wereld" te worden. Dat meldt de organisatie. De marathon, die bij de eerste editie vorig jaar 7.000 deelnemers aan het lopen heeft gezet, vertrekt ook dit jaar aan de Topsporthal. Het vernieuwde loopparcours loopt via Gent, Drongen, Sint-Martens-Latem, De Pinte, de Assels, de Leie en het Parkbos, al is er nog overleg aan de gang over het precieze traject.


David Byrne weet dat muziek de wereld niet gaat veranderen. Toch heeft hij een nieuw album
Dinsdag, 02:36 Volkskrant
Muziek gaat de wereld niet veranderen, weet David Byrne (65) nu. Maar een goede plaat kan je ťŪgen utopiaatje mogelijk maken, eventjes. De Talking Heads-zanger heeft een nieuw album. David Byrne is grijs geworden en heeft een buikje. Verder oogt hij nog precies als de wat wereldvreemde student met houterige motoriek die we eind jaren zeventig leerden kennen in zijn band Talking Heads. Die baanbrek


Antwerpse diamantsector krijgt zware klappen: grootste juweliersketen ter wereld haalt slijperij weg
Dinsdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Het Amerikaanse Tiffany wil wegtrekken uit Antwerpen. Daardoor zouden dertig ≠diamantslijpers hun job bij de grootste juweliersketen ter wereld verliezen. Ook het Zuid-Afrikaanse Gem Tech ≠(Safdico) trekt deels weg. Het gesloten wereldje van de Antwerpse diamantsector reageert geschokt. Intussen blijven de Belgische banken kredieten weigeren.
Gatz bezoekt grootste gamingbeurs ter wereld in San Francisco
Maandag, 15:30 Skynet
Vlaams minister van Media en Cultuur Sven Gatz brengt van 17 tot 22 maart een bezoek aan San Francisco. Hij zal er onder meer de Game Developers Conference (GDC) bijwonen, de grootste gamingbeurs ter wereld. De Open Vld-minister gaat ook naar Silicon Valley voor een gesprek met o.a. Netflix en Facebook.


Fans springen een gat in de lucht! Het grootste springkasteel ter wereld komt binnenkort naar ons land
Maandag, 11:36 Gazet v. Antwerpen

Zin om nog eens helemaal kinds te zijn? Dat kan perfect op het grootste opblaasbare springkasteel ter wereld, want ?The Beast? zakt binnenkort af naar ons land. Het indrukwekkende gevaarte zal twee dagen op FACTS te vinden zijn, zo laat de organisatie weten.
Ex-strateeg Trump: 'Antisysteempartijen veroveren wereld'
10 Maart, 21:06 De Tijd
20:46 Steve Bannon, de oud-strateeg van Donald Trump, trekt door Europa op zoek naar steun voor een wereldwijde antisysteembeweging. 'We hebben de geschiedenis aan onze kant', stelde hij op het congres van ...


De new beat raasde dertig jaar geleden over BelgiŽ en de wereld: ?Elektronisch en hypnotisch?
10 Maart, 13:54 Gazet v. Antwerpen

This is the sound of C/The sound which creates a new dimension/This is a new style of music... Met die woorden kondigde Confetti?s in 1988 de komst van de new beat aan. Een revolutionair geluid dat niet alleen als voorloper van techno wordt beschouwd, maar BelgiŽ in ťťn beweging op de wereldkaart zette.
Kritiek op de islam zal de wereld vrijer maken
9 Maart, 23:00 Volkskrant
Ali Rizvi heeft de islam afgezworen. Het zou goed zijn, vindt hij, als meer moslims dat doen. Want de islam is niet te hervormen, maar moslims zijn dat wel. Toen Ali Rizvi opgroeide in Riyad ontdekte hij op een goed moment dat van dieven de hand werd afgehakt. 'Is dat niet barbaars?', vroeg hij geschokt aan zijn ouders. Zij stelden hem gerust. Zij keurden het ook af, maar het had niets te maken me


Vrouwen besturen de wereld in Nederlandse Veiligheidsraad
8 Maart, 23:24 Volkskrant
Bij de eerste vergadering van de VN-Veiligheidsraad met Nederland als voorzitter, op Internationale Vrouwendag, heeft minister Kaag alle landen opgeroepen een vrouw af te vaardigen. Alleen Rusland kwam met vijf mannen. De eerste tik is zo zacht dat ze nog maar een tik geeft. Minister Sigrid Kaag van Internationale Handel en Ontwikkelingssamenwerking, die donderdag haar eerste vergadering van de VN


Oudste priester ter wereld (108) overleden
8 Maart, 14:24 NOS nieuws

In BelgiŽ is de oudste priester ter wereld en de oudste man van de Benelux overleden. Jacques Clemens was 108 jaar oud.

Clemens werd op 11 juli 1909 geboren in Den Haag. Toen hij in de jaren 30 besloot om priester te worden, verhuisde hij naar BelgiŽ. Hij werd in 1936 tot priester gewijd in Luik.

Glas wijn

Een geheim voor het bereiken van zijn hoge leeftijd had Clemens niet, hoewel hij dacht dat het misschien door zijn strakke ritme kwam. Elke ochtend stond hij om 6.00 uur op en elke avond ging hij rond 21.00 uur naar bed.

"Ik eet elke dag op dezelfde tijden en drink 's middags een glas wijn", vertelde hij twee jaar geleden aan de krant La Capitale.

Hoewel Clemens het grootste deel van zijn leven in BelgiŽ woonde, bleef hij zich Nederlander voelen. Hij was trots op zijn geboorteland. "Als er een voetbalwedstrijd is tussen BelgiŽ en Nederland, ben ik nog altijd voor Nederland", zei hij eens in een interview.

Gezondheidsproblemen

De laatste jaren had Clemens gezondheidsproblemen. Hij was vaak vermoeid en hij had evenwichtsproblemen.

Volgens Kerknet werd Clemens onlangs opgenomen in het ziekenhuis na een val. Daar overleed hij gisterochtend.
?Hiermee maken wij de wereld een stukje mooier?
8 Maart, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Met zijn slingergrammafoon en oude platen is Tom De Ridder alias ?De Gebroeder op 78 Toeren? al enkele jaren een opgemerkte en graag geziene sfeermaker op allerhande evenementen in Turnhout en omstreken. Nu lanceert hij met Jong van Hart een sociaalartistiek ouderen-project in rusthuizen. ?Mijn bijdrage om de wereld een stuk-je mooier te maken?, stelt hij.
Hoe oud-cameraman Jan de Bont een van de grootste fotocollecties ter wereld verzamelde
7 Maart, 02:24 Volkskrant
Oud-cameraman Jan de Bont is even in Nederland om een deel van zijn Ed van der Elsken-collectie aan het Rijksmuseum te schenken. Zijn fotoverzameling blijkt een van de grootste ter wereld. En hij is er gek mee. Weet je wat Jan de Bont helemaal niet mist? Telefoontjes op de eerste draaidag waarin wordt meegedeeld dat je je film voor 10 miljoen minder moet draaien. Hij heeft vanaf het begin van de j


Nergens ter wereld meer lingeriewinkels per vierkante meter dan in BelgiŽ
7 Maart, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De eerste Lingerieweek in ons land valt niet toevallig in dezelfde week als de Internationale Vrouwendag van 8 maart. En wat blijkt: de lingeriesector in ons land doet het zeker niet slecht.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be