NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Wereld

2News.be / Trefwoorden / Wereld

De wondere wereld van het transhumanisme: 'Ze zien de dood als iets waarvan je kunt herstellen'
Vandaag, 09:54 Volkskrant
Waarom sterven als je jezelf ook kunt 'uploaden' voor een eeuwig leven? Journalist Mark O'Connell bracht voor zijn nieuwe boek de wondere wereld van het zogeheten transhumanisme in kaart. Tijd voor een hartig woordje met Moeder Natuur. Want potjandorie, wat valt er nog een boel te verbeteren! Net als we eindelijk wijsheid vergaren, takelen we alweer af en nadert de dood met rasse schreden. 'In vel


De academische wereld kan niet om China heen, dus zal ook Nederland de Chinese mores moeten accepteren
Vandaag, 02:42 Volkskrant
Nederland moet internationaal samenwerken om als kenniseconomie te blijven meetellen. De universiteitsraad van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) dreigt de plannen voor de oprichting van een zustercampus in China te torpederen. De vrees is dat de communistische regering van Xi Jinping een te grote vinger in de pap krijgt en de academische vrijheid in het geding komt. Hoewel de Chinezen hebben be


STANDPUNT. Werk aan de winkel voor de beste burgemeester van de wereld
Vandaag, 01:30 Gazet v. Antwerpen

Het is om moedeloos van te worden. Een ambitieuze jonge vrouw die het schopt tot Miss België wordt uitgescholden omdat ze van Filipijnse afkomst is. Een hoofdinspecteur bij de Mechelse politie die voor de rechter moet komen wegens het aanzetten tot haat en discriminatie krijgt in de rechtszaal de steun van vijftig collega-agenten. Waarom blijft het zo moeilijk om racisme te bannen uit onze samenleving? En hoe keren we het tij?
Paus: wereld is een stap verwijderd van een kernoorlog
Gisteren, 15:54 NOS nieuws

Paus Franciscus heeft opnieuw zijn zorg uitgesproken over de mogelijkheid dat er een kernoorlog uitbreekt. "We staan op de rand. Ik ben er echt bang voor. Eén incident is genoeg om dingen in gang te zetten", zei hij tegen journalisten op een vlucht naar Chili, waar hij de komende week op bezoek is.

Nieuw zijn de zorgen van de paus niet, hij heeft al vaker gewaarschuwd voor de gevaren van een nucleaire oorlog. Juist afgelopen weekend werd er op Hawaï een vals raketalarm afgegeven, waardoor grote paniek ontstond in de Amerikaanse staat, maar daar refereerde Franciscus niet aan.

Wel liet hij bij het aan boord gaan onder de meereizende verslaggevers een foto verspreiden van een jongetje dat in 1945 in Nagasaki zijn dode broertje met zich meedraagt in een rugzak, nadat de Amerikanen de atoombom op de stad hebben neergelaten.

Op de achterkant heeft hij de tekst "De vrucht van oorlog" laten zetten. "Dit greep me aan", zei de paus. "Ik wilde dit verspreiden omdat zo'n beeld meer kan oproepen dan duizend woorden. Daarom wilde ik het met jullie delen."
'Poëzie hoeft niet altijd over je eigen innerlijke wereld te gaan'
Zondag, 20:42 Volkskrant
In zijn nieuwe dichtbundel Open ogen toont Remco Campert (88) zich directer en geëngageerder dan ooit. Hij kon ook niet anders. 'Ik wil het nú zeggen, voor ik weg ben.' Remco Campert, 88 jaar, broos van leden maar helder van geest, leek in zijn laatste columns louter te leven door het lezen van de gedichten van anderen - en een enkele keer van zichzelf. Maar uit zijn nieuwe dichtbundel, Open ogen,


Luc Haekens schrijft roman over tv-wereld
Zaterdag, 10:30 Gazet v. Antwerpen

Tv-figuur Luc Haekens (49) ­debuteert binnenkort als schrijver. ­Haekens is vooral bekend als de ­reporter uit De Ideale Wereld die in straatinterviews nietsvermoedende passanten in het ootje neemt. Als journalist draaide hij voor zender Vier ook De Blauwe Gids, een documentaire reeks rond de Belgische adel, maar zijn eerste roman zal veeleer in de lijn van De Ideale ­Wereld liggen. De Ideale Walter wordt immers een satire die de ­lezer een blik gunt achter de schermen van de televisiewereld.
Hele wereld kijkt naar Belgische biotech
Zaterdag, 01:24 De Tijd
01:04 Ons land is wereldtop in biotech. Farmamultinationals houden onze bedrijven nauwgezet in de gaten, bleek deze week nog uit het Deense bod op Ablynx.


Hoe Amazon de insurtech-wereld op z?n kop zet
Vrijdag, 14:18 Emerce
In juni 2017 kocht Amazon de supermarktketen Whole Foods voor 13,7 miljard dollar. Het bedrijf kondigde een combinatie aan van zijn loyauteitsprogramma Prime met de afhaalkluisjes in de supermarkten. Kort nadien verlaagde het de prijzen bij Whole Foods. Dit deed meteen 15 miljard dollar in de beurswaarde van de supermarktketens wereldwijd verdampen. Ook Ahold Delhaize verloor toen in één klap meer dan 4% van zijn beurswaarde. Nu stapt de reus in de verzekeringswereld.


Oudste profvoetballer ter wereld doet er nog enkele jaren bij
Vrijdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Kazuyoshi Miura heeft zijn contract verlengd bij de Japanse tweedeklasser ­Yokohama FC. Niets bijzonders, ware het niet dat Miura 51 wordt in ­februari en zich sinds 5 maart 2017 de oudste profvoetballer aller tijden mag ­noemen. Op die dag pakte hij het ­record af van de Engelse legende Sir Stanley Matthews.
"Verschrikkelijk, Lies kon zichzelf en de wereld heel goed relativeren"
Donderdag, 13:12 Skynet Belgie
Kamagurka is geschokt door het overlijden van comédienne Lies Lefever. "Ik verneem het net, het is echt verschrikkelijk, ik snap het niet", reageerde hij in "De bende van Annemie" op Radio 1.


"Verschrikkelijk, Lies kon zichzelf en de wereld heel goed relativeren"
Donderdag, 12:30 Skynet
Kamagurka is geschokt door het overlijden van comédienne Lies Lefever. "Ik verneem het net, het is echt verschrikkelijk, ik snap het niet", reageerde hij in "De bende van Annemie" op Radio 1.


Naar Amerika willen mensen uit alle hoeken van de wereld. Gevaarlijk leven trekt
Donderdag, 02:36 Volkskrant
Waarover hebben de media in Europa het? Het internationale blad Monocle publiceert de jaarlijkse lijst van Soft Power Nations. Hoe zinvol die is, bekijkt onze correspondent Arie Elshout. Canada is weids en mooi, maar niet erg opwindend. De stukken over dit land in deze krant zijn te tellen op de vingers van de hand van een vuurwerkslachtoffer. Zo rauw als Amerika is, zo saai is Canada. Zie het als


De lelijkste schoenen ter wereld, allemaal op één pagina
Woensdag, 11:36 Gazet v. Antwerpen
Als je dacht dat Crocs of Jezus-sandalen vreselijk waren, dan ben je ongetwijfeld nog niet in contact gekomen met de Instagrampagina van Crimes Against Shoemanity. Er zitten in elk geval enkele bedenkelijke exemplaren tussen, al krijgt ook de iconische Tabi-schoen van de Belgische ontwerper Martin Margiela er een plaatsje tussen.


'Het wordt tijd dat de wereld inziet dat Afrika meer is dan steppes en giraffes'
Woensdag, 02:36 Volkskrant
De Nigeriaanse tekenfilm Bino & Fino verovert de wereld als een van de eerste cartoons met zwarte kinderen in de hoofdrol. We spreken maker Ibrahim Waziri over het belang van Afrikaanse kinderprogramma's. Nigeria, begin jaren tachtig. De broers Adamu en Ibrahim Waziri zitten voor de televisie. Ze kijken naar een kinderprogramma, zoals altijd een Amerikaanse cartoon. Meer heeft de televisie niet te


Onze correspondent reisde naar een van de meest gesloten plekken ter wereld. Zo kwam zijn verhaal tot stand
9 Januari, 20:00 Volkskrant
Oezbekistan is een van de meest gesloten plekken op aarde en er komen zelden journalistieke verhalen uit dit land. Toch lukte het Volkskrantjournalist Tom Vennink om een reportage te schrijven. Zo kwam zijn verhaal tot stand. In Oezbekistan lopen verslaggevers meer gevaar dan in landen als Saoedi-Arabië en Iran, waarschuwen journalistenorganisaties. In de gevangenissen zijn mensen levend gekookt.


Noord-Korea en Zuid-Korea praten dinsdag weer - over kunstschaatsen
8 Januari, 21:48 NOS nieuws

Noord- en Zuid-Korea praten dinsdag officieel voor het eerst in twee jaar weer met elkaar. Dat gesprek zal niet gaan over hete hangijzers zoals de kernproeven van het noorden of over een vredesbestand tussen de beide Korea's.

Wel gaat het vermoedelijk over de deelname van Noord-Korea aan de Olympische Winterspelen. Die zijn volgende maand in buurland Zuid-Korea. In het bijzonder gaat het over de vraag of de twee Noord-Koreaanse kunstschaatsers Ryom Tae-ok en Kim Ju-sik mogen deelnemen.

De eventuele deelname van Noord-Koreaanse atleten is bijzonder, want officieel zijn de landen nog met elkaar in oorlog. Toch gaat het waarschijnlijk gebeuren, zegt NOS-correspondent Marieke de Vries. "Het ziet er op dit moment wel naar uit dat Noord-Korea een delegatie naar de Olympische Spelen stuurt".

Zaterdag noemde een Noord-Koreaanse afgevaardigde bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de deelname van de twee kunstschaatsers aan de Spelen "aannemelijk".

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zei onlangs graag te willen deelnemen aan het grootste sporttoernooi ter wereld. Hij maakte er (naast allerlei dreigementen aan de Verenigde Staten) zelfs plaats voor in zijn nieuwjaarsspeech. "De deelname van Noord-Korea zou een mooie mogelijkheid zijn om de eenheid van het Koreaanse volk te tonen", aldus Kim. "We wensen dat de Spelen een succes worden."

De deelname van Noord-Korea is vooral een wens van organisator Zuid-Korea. "Het heeft een grote symbolische waarde", zegt De Vries. "Vooral president Moon van Zuid-Korea hoopt hierop."

Er zit ook een heel praktische kant aan de deelname van Noord-Korea. Een eventuele aanval op de Spelen is dan klein, zei de Zuid-Koreaanse minister van Sport, Do Jong-hwan in november.

Maar komt die dialoog er dan ook? Zorgen de Olympische Spelen ervoor dat de twee landen die nog altijd in oorlog met elkaar zijn, weer dichter bij elkaar komen?

"Op sportief gebied brengen de Spelen de landen dichter bij elkaar", zegt De Vries. "En waarschijnlijk zullen er ook overheidsvertegenwoordigers uit het Noorden meekomen en er zullen dan ook vast voor en achter de schermen wat ceremoniële Koreaanse ontmoetingen worden gehouden."

Maar we moeten niet denken dat er voor- of achter de schermen een doorbraak wordt bereikt over het kernwapenprogramma van Noord-Korea, zegt ze. "Dat is voor Noord-Korea onbespreekbaar. Dus wat dat betreft verandert er niets."

Wie betaalt de kosten?

Voor de twee Noord-Koreaanse kunstschaatsers is het morgen in ieder geval de dag van de waarheid. Achter de schermen wordt momenteel geschermd over de vraag wie de onkosten van de Noord-Koreaanse delegatie gaat betalen. Zowel het IOC als de Zuid-Koreaanse overheid zou bereid zijn die te betalen, schrijft de Zuid-Koreaanse krant The Hankyoreh, maar of dat te rijmen valt met de strenge sancties die gelden voor Noord-Korea is niet duidelijk.

Met het gesprek tussen Noord-Korea en Zuid-Korea in het verschiet meldde het IOC maandag dat de deadline voor Noord-Koreaanse atleten die mee willen doen aan de Winterspelen is verlengd - voor onbepaalde tijd.
'Volkswagen opnieuw grootste autobouwer ter wereld'
7 Januari, 09:06 De Tijd
08:46 Volgens interne prognoses heeft Volkswagen vorig jaar 10,7 miljoen auto? verkocht. Niemand zou beter doen.


Gastcolumn: 'Vrouwen hebben in de westerse wereld veel meer macht dan mannen'
7 Januari, 07:18 Volkskrant
Eigenlijk komt de hele #MeToo discussie mij mijn neus uit, schrijft gastcolumnist Annelien Jonkman. 'Maar ik zou ons toch willen aanmoedigen hem niet te laten doodbloeden, maar hem om te draaien en daarmee aan te grijpen om machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen in ons land voorgoed gelijk te trekken.' In 1990 maakte ik voor de Avro een programma over gewénste intimiteiten op het werk, naar a


Moet ?één van de vijf mooiste vrouwen in de wereld? naar de gevangenis?
6 Januari, 13:42 Gazet v. Antwerpen

Ooit werd ze verkozen tot één van de mooiste vrouwen ter wereld, nu is ze vrij op borgtocht omdat ze haar torenhoge hotelfactuur niet wou betalen. Het leven van Tessa Dahl, dochter van de wereldberoemde schrijver Roald Dahl, kende vele hoogtes, maar de laatste jaren ook vele laagtes. Nu kijkt de vrouw aan tegen vijf jaar gevangenisstraf.
Van een ?slechte knipbeurt? naar het langste haar ter wereld: tiener is Raponsje in het echt
6 Januari, 10:42 Gazet v. Antwerpen

Een Argentijnse 17-jarige vrouw heeft sinds kort de titel van ?tiener met het langste haar ter wereld?, waardoor ze zich officieel ?Raponsje in het echt? kan noemen. De recordhoudster liet haar lokken tien jaar lang groeien zonder naar de kapper te gaan nadat ze een ?slechte knipbeurt? had gekregen. ?Toen heb ik gezworen het nooit meer te laten knippen. Maar op een dag zal ik dat misschien wel doen.?Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be