NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Welkom

2News.be / Trefwoorden / Welkom

Wada volhardt: Russische atleten blijven niet welkom, nu ook op Olympische Winterspelen
16 November, 09:48 Gazet v. Antwerpen

Het Wereldantidopingagentschap WADA heeft de schorsing van het Russische antidopingagentschap RUSADA bevestigd. Op minder dan drie maanden voor het begin van de Winterspelen is dat slecht nieuws voor de Russische atleten, die nog altijd niet weten of ze mogen deelnemen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.
Welkom op het OPEN FORUM van het HUIS VAN HET KIND
13 November, 07:00 Gazet v. Antwerpen
Kinderen opvoeden is niet altijd gemakkelijk, soms zit je met de handen in het haar. Je zoekt online naar tips, krijgt goedbedoelde raad van familie en kan terecht bij allerlei organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren.


Het kriebelt in Zandvoort: komt de Formule 1 terug?
10 November, 12:48 NOS nieuws

De Tarzanbocht, de Panoramabocht en het Scheivlak. Legendarische namen op het historische circuit van Zandvoort. Sinds 1985 zijn er geen Formule 1-races meer op het circuit gereden, maar er is een kans dat daar verandering in komt. De gemeente Zandvoort en Circuit Zandvoort hebben de haalbaarheid laten onderzoeken van de terugkeer van de F1-races.

Vanmiddag worden de resultaten bekend, maar Formule 1-verslaggever Louis Dekker heeft al iets gehoord over de conclusies in het rapport. "De haalbaarheidsstudie heeft als uitkomst dat het haalbaar zou moeten zijn. Dat is niet zo gek. Als je een haalbaarheidsstudie doet, doe je dat meestal om aan te tonen dat iets kan. Als je gezamenlijk de schouders er maar onder zet. En dat is precies de boodschap die we vanmiddag gaan horen."

Dat wil niet zeggen dat het echt gaat lukken om de Formule 1 terug naar Nederland te halen. "Je moet wel beseffen waar we vandaan komen", zet Dekker in het NOS Radio 1 Journaal. "Als je me die vraag vier jaar geleden had gesteld, was ik nog net niet in lachen uitgebarsten. Maar er is iets gebeurd met een jongen van 17 die nog niet eens zijn rijbewijs had, die in de Formule 1 ging rijden."

Tientallen miljoenen

Inmiddels is Max Verstappen, met drie Grand Prix-zeges op zijn naam, een van de grote namen in de Formule 1. "Hij is een publiekstrekker. Hij hoeft maar een bouwmarkt te openen en er staat een mensenmenigte. Dus je snapt dat mensen dan gaan dromen van iets wat eigenlijk was afgeschreven. Zandvoort was een gesloten boek. Maar het kriebelt nu in Zandvoort. Bij de mensen die er in het verleden zijn geweest, bij de sponsors en zelfs bij de overheid."

Dan nog is er heel wat nodig voordat de bolides van Ferrari, Mercedes en Red Bull door de Tarzanbocht scheuren. Per jaar kost het mogen houden van een Formule 1-race tientallen miljoenen. "Dat kan 40 miljoen zijn, of 80 miljoen. Dat hangt van onderhandelingen af."

Voordeel is wel dat het circuit in Zandvoort er al ligt. Dat maakt het wat betaalbaarder. "De basis ligt er, maar er moet wel van alles aan gebeuren voordat het een woest aantrekkelijke baan wordt. Het circuit moet grondig op de schop. Op bepaalde delen moet dat echt veranderen. Ik noem maar een voorbeeld: als er in de Formule 1 weer pitstops komen waarbij de teams brandstof bijtanken, is dat gevaarlijker dan hoe het nu gaat. Daar zijn de huidige pitboxen in Zandvoort eigenlijk volstrekt ongeschikt voor."

Nog een obstakel: als er een Grand Prix in Zandvoort komt, zal een andere locatie in het buitenland af moeten vallen. Volgens Koen Vergeer, schrijver van meerdere boeken over de Formule 1, hoeft dat geen probleem te zijn. "Een zandbak als Bahrein of Abu Dhabi kan er wel uit, hoewel daar wel het geld verdiend wordt. We kunnen de race ook delen met Spa in BelgiŽ of Hockenheim in Duitsland. Dan doen we Zandvoort het ene jaar wel en het andere jaar niet."

Dan is er nog de geluidsoverlast en milieuschade van de races in het kwetsbare duingebied. Die zou niet veel toenemen door de Formule 1, denkt Vergeer. "De Formule 1 maakt niet zoveel lawaai meer. En die vogeltjes in de duinen weten inmiddels wel dat er af en toe een auto voorbijkomt."

De schrijver ziet de Formule 1-wagens liever vandaag dan morgen weer rondscheuren op het historische parcours. "Zandvoort is een heel bijzonder circuit, door de mooie ligging in de duinen en aan zee. Buitenlandse coureurs vinden het een geweldige baan, met name de blinde bocht omhoog achteraan het circuit."
?Ook kinderen met faalangst zijn welkom bij onze paarden?
10 November, 11:00 Gazet v. Antwerpen

Sophie Van Cleuvenbergen (39) van Infanzia uit Poederlee (Lille) heeft in Kelly Vreys (25) de ideale partner gevonden om hippotherapie te geven in het pony- en paardenparadijs. Zondag is er een kennismaking.
Appartementen zijn welkom in Castel Vera
10 November, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Villa Castel Vera in de Sluis-laan mag tot meergezins-woning verbouwd worden. Dat heeft het schepencollege beslist.
President Trump niet welkom op Franse klimaattop
7 November, 15:48 NOS nieuws

De Amerikaanse president Trump is niet uitgenodigd voor de klimaattop volgende maand in Parijs. Dat heeft het kantoor van de Franse president Macron gezegd.

In Parijs komen op 12 december zo'n honderd regeringsleiders en organisaties bij elkaar om te bespreken hoe het gaat met de afspraken die precies twee jaar geleden zijn gemaakt in het het klimaatverdrag. Volgens een Franse diplomaat worden voor de top alleen mensen uitgenodigd die zich erg inzetten om de klimaatdoelen te halen.

Betere deal

President Trump heeft aangekondigd dat hij zich wil terugtrekken uit het klimaatakkoord, waar zijn voorganger Barack Obama zijn handtekening onder zette. Trump wil een betere deal voor de Verenigde Staten.

Volgens het kantoor van Macron worden de Amerikanen niet helemaal geweerd. Ambtenaren en diplomaten mogen wel komen als vertegenwoordigers van de VS.

Juist vandaag heeft SyriŽ bekendgemaakt het klimaatakkoord van Parijs uit 2015 alsnog te willen tekenen. Daarmee wordt de VS het enige land dat zich niet aan de afspraken wil committeren. In het verdrag van Parijs zijn afspraken gemaakt om de opwarming van de aarde binnen de perken te houden.
850 sporters op eerste Antwerp Brilliant Games : ?Het is zo gemakkelijk om je hier welkom te voelen?
6 November, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Meer dan 850 sporters uit 48 landen zakten afgelopen weekend af naar Antwerpen voor de eerste Antwerp Brilliant Games, een holebi-sportevenement. ?Alles is vlot verlopen, er waren overal blije gezichten en contente mensen, We zijn vooral blij met de sfeer die we konden creŽren?, klinkt het.
Spacey niet meer welkom in Ahoy bij ING-evenement voor ondernemers, acht nieuwe beschuldigingen
3 November, 10:42 Volkskrant
Kevin Spacey is niet meer welkom op een congres van ING in de Ahoy in Rotterdam. De van misbruik beschuldigde acteur zou op 29 november de hoofdgast zijn bij het Business Boost Live, een evenement voor ondernemers. De bank is nu bang dat zijn aanwezigheid te veel afleidt van het doel van de dag. De beŽindigde samenwerking zou in goed overleg zijn geweest met het management van Spacey. Dit staat in


Cameraploeg VRT duidelijk niet welkom bij krakers in Gent
2 November, 23:18 Gazet v. Antwerpen

Na een weekend in Oostende ontdekte een man uit Gent dat een dertiental Roma hun huis hebben gekraakt. Toen een cameraploeg van VRT beelden ging maken voor ?het Journaal? werden ze niet bepaald warm onthaald. Eerst blokkeert een wagen de rijweg, waarna enkele bewoners spuwen op de auto van de ploeg en provoceren met schunnige gebaren en opmerkingen.
Klimmers vanaf 2019 niet meer welkom op Uluru
1 November, 12:06 NOS nieuws

Als het beklimmen van de Australische rots Uluru op je bucket-list staat, dan moet je er niet te lang meer mee wachten. Na 26 oktober 2019 wordt de Uluru namelijk verboden gebied voor klimmers. Dat heeft het bestuur van het nationaal park waarin de 348 meter hoge rots ligt unaniem besloten.

Uluru, voorheen Ayers Rock genoemd, is een van de bekendste attracties van AustraliŽ. Jaarlijks komen zo'n 300.000 toeristen naar de rode rots die bij zonsopgang en zonsondergang van kleur lijkt te veranderen.

Heilige plaats

Uluru is een heilige plaats voor de Aboriginals de oorspronkelijke bewoners van AustraliŽ. Het beklimmen van de rots is voor hen taboe. Al sinds de lokale Aboriginals, de Anangu, in 1985 de zeggenschap over het heiligdom terugkregen, willen zij het beklimmen van de rots verbieden.

Tot nu toe was daarvoor geen meerderheid in het bestuur dat bestaat uit acht Aboriginals en vier overheidsambtenaren. In 2010 werd besloten om te stemmen over het sluiten van de klimroute als het aantal klimmers onder de 20 procent van het totaal aantal bezoekers zou komen en dat was onlangs het geval.

Op de website van het nationale park wordt het bezoekers afgeraden de rots te beklimmen en ook bij de rots zelf staan borden waarop gevraagd wordt de rots niet te beklimmen uit respect voor de Aboriginals.

Het steile pad is daarnaast ook vaak gesloten. Driekwart van de tijd is het dicht vanwege de weersomstandigheden of religieuze activiteiten.

De meeste klimmers zijn AustraliŽrs en Japanners. Sinds 1950 zijn er 36 mensen om het leven gekomen bij de steile klim.
De Wever: ?Puigdemont is een vriend en vrienden zijn bij mij altijd welkom?

?Wij gaan geen vrienden in de steek laten. Ik keer nooit mijn rug naar een vriend, ook niet als die in een moeilijke situatie zit.? Zo reageert Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever op het bezoek van de Catalaanse minister-president Carles Puigdemont.
Wilders en Dewinter niet welkom in Molenbeek
27 Oktober, 17:12 NOS nieuws

PVV-leider Geert Wilders en Filip Dewinter van het Vlaams Belang zijn niet welkom in de gemeente Molenbeek. De twee willen volgende week vrijdag een auto-tour maken door de Brusselse gemeente, maar volgens het Molenbeekse gemeentebestuur is het bezoek provocerend en te gevaarlijk.

Een woordvoerder van de gemeente zegt tegen de NOS dat het besluit om de twee niet toe te laten al is genomen. Er moet alleen nog een brief worden gestuurd naar het Vlaams Belang om hen op de hoogte te brengen.

"Wij hebben de risico's ingeschat en die vinden we veel te groot. Ze zeggen dat ze op safari willen in Molenbeek. Dat is provocerend en kan tot onveilige situaties leiden."

Het Vlaams Belang is niet van plan zich iets aan te trekken van het besluit van de gemeente. "Wij gaan toch. We laten ons niet zomaar wegzetten", zegt een woordvoerder. "Het is natuurlijk onvoorstelbaar dat een gekozen volksvertegenwoordiger de toegang wordt ontzegd tot een gemeente in zijn eigen land."

Molenbeek kreeg twee jaar geleden wereldwijd bekendheid als jihadistenbolwerk. De broers Abdeslam, verantwoordelijk voor de terroristische aanslagen in Parijs, komen ervandaan en de aanslagen Brussel werden er deels voorbereid. Dewinter wil Wilders er rondleiden omdat Molenbeek volgens hem meer lijkt op een Marokkaanse stad dan op een Europese.

Dewinter: "In Nederland is het gelukkig nog niet zover gekomen, daarom wou Wilders met eigen ogen zien hoe het in Brussel is gesteld".

De burgemeester van Molenbeek zei direct na de aankondiging al dat ze niet wil dat aanhangers van extreem-rechts samenkomen in onze gemeente. Toen was er nog geen toestemming voor het bezoek gevraagd door het Vlaams Belang. De partij deed dat later alsnog.
Ex-undercoveragent niet welkom op de Boekenbeurs
27 Oktober, 05:06 Gazet v. Antwerpen

Wie ernaar uitgekeken had op de Boekenbeurs een ťchte ex-undercoveragent te ontmoeten om een praatje te slaan, is eraan voor de moeite. Alpha 22, de codenaam van de man in kwestie, is om veiligheidsredenen niet welkom om zijn verhaal te komen signeren.
Geen warm welkom voor rechts-populisten in nieuwe Bondsdag
24 Oktober, 06:54 NOS nieuws

Hoewel er nog geen nieuwe regering is geformeerd, komt vandaag de Duitse Bondsdag voor het eerst na de verkiezingen in nieuwe samenstelling bij elkaar.

Na hun verkiezingswinst komen ook de leden van de rechts-populistische partij Alternative fŁr Deutschland (AfD) voor het eerst in het parlement, en die kunnen meteen van alle kanten op tegenstand rekenen.

Dat begint al bij de indeling van de bekende zaal onder de koepel van de Rijksdag. Die is de afgelopen dagen onder handen genomen: 78 nieuwe stoelen zijn erbij gezet.

De Duitse Tweede Kamer kent nu 709 leden: nog nooit waren het er zoveel. Maar het ging niet zonder slag of stoot. De liberale FDP-fractie had - vergeefs - geklaagd dat ze in de zaal niet naast de AfD wilden zitten. En dat was pas het eerste waar de nieuwe partij tegenaan liep.

Rel om vice-voorzitter

De nieuwe voorzitter van het parlement is een oude bekende: Wolfgang Schšuble, tot nu toe bekend als de strenge minister van FinanciŽn. Alle partijen mogen een vice-voorzitter leveren, en daarover is ook ruzie. Want nu al is duidelijk dat velen tegen de kandidaat van de AfD zullen stemmen. Deze 75-jarige ex-CDU politicus Albrecht Glaser zei op een AfD-bijeenkomst dat waar de islam aan de macht is, de vrijheid van godsdienst niet gewaarborgd is.

Daarop trok hij de conclusie: "Wie zo met grondrechten omgaat, moet je zelf dat grondrecht ontnemen." Diverse politici vinden dat hij zich met die uitspraak heeft gediskwalificeerd omdat de vrijheid van godsdienst in Duitsland niet ter discussie mag staan.

Ook rel om openingsspeech

Traditioneel wordt de openingstoespraak in het nieuwe parlement gehouden door het oudste lid. Dat zou in dit geval Wilhelm von Gottberg (77) zijn: lid van de AfD. Maar vlak voor de verkiezingen werd de wet gewijzigd en nu valt de eer toe aan het langstzittende lid. Dat is Hermann Otto Solms van de FDP. De AfD heeft dus het nakijken.

Op dag ťťn is dus al duidelijk dat dit nieuwe parlement worstelt met de nieuwkomer Alternative fŁr Deutschland. De verwachting is dat veel, vooral uitgesproken linkse politici, per definitie elk voorstel van de AfD zullen dwarsbomen. En hoewel anderen zeggen zakelijk, maar op afstand, met ze om te willen gaan, kun je je niet aan de indruk onttrekken dat de gevestigde partijen ze expres dwarszitten.
Hele klas welkom op het verjaardagsfeest: goed idee om uitsluiting tegen te gaan?
22 Oktober, 10:18 Gazet v. Antwerpen

Sommige kinderen krijgen nooit een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje. Helpen we ze door de jarige te verplichten de hele klas uit te nodigen? Een basisschool in Denderhoutem maakte dat al verplicht, maar is het een goed idee? Specialisten vinden van niet.
Bert Wagendorp: 'Die wolf is welkom, maar wel op onze voorwaarden'
21 Oktober, 09:06 Volkskrant
Er is weer een wolf gesignaleerd in Nederland. Dit leidde tot grote ophef. Donderdag zat de wolf in elk nieuwbulletin op de radio, met het advies afstand te houden. De wolf bevond zich ergens tussen 't Harde en Arnhem op de Veluwe. Preciezere informatie werd niet gegeven, om te voorkomen dat half Nederland naar de betreffende plek zou afreizen om een selfie met de wolf te maken. Een woordvoerster


Veel volk en ambiance op Warm Welkom Weekend
15 Oktober, 18:42 Gazet v. Antwerpen
Het mooie najaarsweertje zorgde tijdens het weekend voor een overrompeling van bezoekers aan het Warm Welkom Weekend in de Mechelse binnenstad.


Vernieuwde Boucherystraat op tijd klaar voor Warm Welkom Weekend
13 Oktober, 18:12 Gazet v. Antwerpen
Na enkele maanden werken, is de Dťsirť Boucherystraat in de Mechelse binnenstad opnieuw geopend. Een ideaal moment, want het is dit Warm Welkom Weekend in Mechelen.


Presentatrice Mieke van der Weij niet meer welkom bij AVROTROS
12 Oktober, 18:12 NOS nieuws

Omroep AVROTROS heeft Nieuwsshow-presentatrice Mieke van der Weij op non-actief gesteld. De maatregel volgt op het voornemen van Van der Weij om de Nieuwsshow in het vervolg voor Omroep MAX te gaan presenteren.

Het gebakkelei over het het populaire programma op de zaterdagochtend op NPO Radio 1 begon eind augustus, toen AVROTROS Van der Weij's medepresentator Peter de Bie op non-actief stelde na een vertrouwensbreuk.

Vervanger

Als vervanger van De Bie koos AVROTROS voor Jan Mom en mede naar aanleiding daarvan besloot Van der Weij om na 1 januari niet terug te keren.

De zaak kreeg een nieuwe wending toen MAX-directeur Slagter bekendmaakte dat hij De Bie en Van der Weij samen een vergelijkbaar programma wilde laten maken op de tijd van de Nieuwsshow. Dinsdag werd bekend dat de NPO, die de zendtijd onder de omroepen verdeeld, zich achter dat voornemen heeft gesteld.

AVROTROS dreigde eerder met een rechtszaak en noemt de plannen ordinaire diefstal binnen het publieke bestel.
Mollige vrouwen niet meer welkom bij Abercrombie & Fitch
9 Oktober, 23:36 Het Nieuwsblad Binnenland

Het Amerikaanse kledingmerk Abercrombie & Fitch stopt met het maken van vrouwenkledij boven maat 40/42. Ook de broeken zullen zich voortaan beperken tot maat 40. De keten wordt nu beschuldigd van het bewust uitsluiten van mollige klanten.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be