NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Welkom

2News.be / Trefwoorden / Welkom

Kamer wil geen versoepeling bonusregels
Gisteren, 23:06 Volkskrant
Regeringspartijen CDA, D66 en ChristenUnie en oppositiepartijen willen dat minister van Financiën Wopke Hoekstra afziet van minder strenge bonusregels voor zogenoemde flitshandelaren, tot tot er nieuwe Europese regels zijn. De flitshandelaren zouden zich net als hun collega's vanaf 2020 aan de soberder regels moeten houden, zodat bonussen niet groter zijn dan 20 procent van het salaris. Maar CDA-m


?Elk extraatje is welkom voor Jana en haar mama?
Maandag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Enkele vriendinnen van de Puurse Jana Geerts en haar mama Karin - het gezin dat begin februari door een brand werd getroffen - zijn volop bezig met de voorbereidingen van een kindernamiddag. Het geld gaat integraal naar de twee slachtoffers.
Reapaircafé in 'Booms Welkom'
Zaterdag, 11:24 Gazet v. Antwerpen
Het eerstvolgende Repair Café vindt plaats op zaterdag 24 februari in het Booms Welkom in de Blauwstraat. Aan het Repair Café kan u gratis deelnemen. Buuurtgenoten helpen er elkaar op vrijwillige basis bij het herstellen van allerhande voorwerpen.


Rookbommen, speren en felblauwe leds: welkom op DroneClash
13 Februari, 22:48 Volkskrant
'Robot Wars in 3D': in een hangar in Katwijk gaan drones van teams uit diverse landen elkaar te lijf, om te leren hoe je ze het beste neerhaalt. De finale: Nederland - Duitsland. Het lijkt een exotische blauwe kwal, dit lome gevaarte dat anderhalve meter boven de grond zweeft. Maar deze vliegende 'kwal' is een drone, voorzien van een grote blauwe taartkap, zo'n kap die zoetigheden in de zomer besc


Leugen Zijlstra ook nieuws in Rusland, nog geen reactie Kremlin
12 Februari, 15:00 NOS nieuws

De Russische pers heeft lucht gekregen van de leugen van Halbe Zijlstra over zijn aanwezigheid bij een ontmoeting in het buitenhuis van de Russische president Poetin. Staatspersbureau Interfax schrijft over de ontmoeting in 2006 dat hij "twaalf jaar lang heeft gelogen".

Het bericht is overgenomen door verschillende Russische media. Er is nog geen reactie van het Kremlin, waar Zijlstra woensdag een ontmoeting zou hebben met zijn collega-minister van Buitenlandse Zaken Lavrov.

De leugen over de ontmoeting met Poetin valt daarom ongelukkig. Te meer omdat er gesproken zal worden over vlucht MH17 en mogelijk ook over de rol van de Russen bij het verspreiden van desinformatie over de vliegramp.

Ook in de Angelsaksische pers wordt over Zijlstra geschreven. Het Britse persbureau Reuters en het Amerikaanse persbureau AP hebben een bericht over hem.

AP schrijft over een "potentially damaging admission", een potentieel schadelijke bekentenis. Het nieuws is in ieder geval opgepikt door Amerikaanse krant The Washington Post.
Carnaval ook boven de rivieren: iedereen is welkom, als je maar kan feesten
11 Februari, 13:48 NOS nieuws

Het is carnaval. De afgelopen dagen is dat al gevierd met verschillende optochten en feesten, maar vandaag begint carnaval officieel. De meeste feesten zijn uiteraard in het zuiden van het land, in Brabant en Limburg. Er zijn dit carnavalsweekend ruim 800 carnavalsoptochten. En, dat wist je misschien nog niet, een kwart daarvan vindt plaats bóven de rivieren.

Dat ze 'boven de rivieren' niets van carnaval zouden snappen, spreken vierders daar natuurlijk allemaal tegen. We spraken met drie 'noordelijke' carnavalsverenigingen en ze zijn het alle drie met elkaar eens: carnaval leeft hier net zo erg als in het zuiden.

Oldenzaal: 'Carnaval is hier een heel bijzondere ervaring'

We beginnen in Oldenzaal, in Overijssel, waar vandaag "een van de grootste optochten van boven de rivieren" plaatsvindt. "Oldenzaal is het carnavalshart van Twente", zegt Bas Huijsmans van carnavalsvereniging De Kadolstermennekes.

Volgens Huijsmans is de optocht van vandaag het hoogtepunt van het carnavalsweekend in Oldenzaal. "Meer dan 6000 mensen doen aan de optocht mee, langs de weg staan 80- tot 100.000 toeschouwers te kijken." Huijsmans zegt dat er zelfs een stop is gezet op het aantal mensen dat mee wilde doen. "Er mogen niet meer dan 250 mensen per praalwagen meedoen. En dat is al heel veel."

Niet alleen in Oldenzaal, maar in de hele regio leeft het carnaval enorm. Dat komt omdat de bevolking van noordoost Twente van origine overwegend rooms-katholiek is. "Oldenzaal heeft acht verenigingen, maar ook in alle omliggende dorpen zijn actieve carnavalsverenigingen die allemaal hun eigen festiviteiten organiseren. Aan de praalwagens die vandaag meerijden wordt maanden van tevoren gewerkt. En 's avonds bij de feesten is het vechten om een toegangskaartje."

Huijsmans is trots op het carnaval in Twente. "De sociaal-maatschappelijke betekenis van carnaval is groot: iedereen doet mee van jong tot oud. Je hoort ergens bij, je hebt een doel met elkaar. Dat is een heel bijzondere ervaring."

De Zilk: 'iedereen is welkom, als je maar een feestje kan bouwen'

Ook in De Zilk, in de gemeente Noordwijkerhout in Zuid-Holland, is het carnavalsweekend in volle gang. Dat begon vrijdagmiddag al met een feest voor alle basisscholen en 's avonds een groot feest dat tot in de late uurtjes doorging. En de feestjes gaan de komende dagen gewoon door.

"Vanmiddag hebben we een grote optocht. We verwachten dit jaar weer duizenden mensen die komen kijken", zegt Rick Witteman van carnavalsvereniging Duinknijnen. "Het wordt gezellig druk."

Het verschil met hoe carnaval onder de rivieren wordt gevierd is volgens Witteman dat het in De Zilk meer lokaal georiënteerd is. "Dit is echt dorps: ons kent ons. Wij hebben een grote feestzaal waar iedereen op afkomt, in het zuiden is het wat meer verspreid in verschillende kroegen."

Toch betekent dat niet dat feestvierders uit andere plaatsen niet welkom zijn. Volgens Witteman is het juist de moeite waard om eens naar De Zilk te komen. "Als je maar een feestje kan bouwen."

Zwaag: 'carnaval wordt er hier met de paplepel ingegoten'

Net als in Oldenzaal en in De Zilk staat de grote carnavalsoptocht in Zwaag vandaag centraal. Een voorproefje van die tocht kreeg het Noord-Hollandse dorp gisteren al, toen er een kinderoptocht werd gehouden, waar 60 groepjes aan deelnamen.

"De grote optocht van vandaag is echt de moeite waard", zegt Eric Bot van carnavalsvereniging Het Masker. "Dit jaar is de tocht populairder dan vorig jaar: er doen vijf groepen meer mee. In totaal zijn er ruim 500 deelnemers."

Volgens Bot wordt carnaval er bij jongeren in Zwaag met de paplepel ingegoten. "Het leeft heel erg hier. Ze beginnen in oktober al met het bouwen van de praalwagens. Veel jongeren doen mee, de 16- en 17-jarigen maken heel mooie wagens."

Ook in Zwaag speelt het carnaval zich voornamelijk af op één centrale plek. Een verschil met hoe dat in het zuiden gaat, zegt Bot. "Onder de rivieren wordt het carnaval veel op straat gevierd. Hier wordt het lokale café omgedoopt tot 'De Leuttempel'. Duizend man in een café, bijna allemaal verkleed."

Bij de optocht in Zwaag worden 40.000 toeschouwers verwacht. "Met veel gezelligheid en muziek. Carnaval is dus echt geen feest voor alleen onder de rivieren."
Miljoenenpubliek, sterrenstatus, toploon: welkom in de lucratieve wereld van de e-sports
10 Februari, 01:12 De Tijd
01:00 Gamen is meer dan puberaal tijdverdrijf. Wie het spel professioneel speelt, wacht een miljoenenpubliek, een sterrenstatus en een toploon. Welkom in de lucratieve wereld van de e-sports.


Rusland wil alternatieve Spelen organiseren voor atleten die niet welkom zijn op Winterspelen
8 Februari, 19:12 Gazet v. Antwerpen

Rusland wil in maart een toernooi houden waaraan sporters mogen deelnemen die uitgesloten zijn voor Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Volgens vice-premier Vitali Mutko zijn ook buitenlandse sporters op het toernooi welkom.
Mollige vrouwen niet meer welkom bij Abercrombie & Fitch
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

Het Amerikaanse kledingmerk Abercrombie & Fitch stopt met het maken van vrouwenkledij boven maat 40/42. Ook de broeken zullen zich voortaan beperken tot maat 40. De keten wordt nu beschuldigd van het bewust uitsluiten van mollige klanten.
Gouverneur woest op VRT na opnames ?Salamander?: ?Nooit meer filmploeg welkom?

Filmploegen zijn niet langer welkom in de ambtswoning van West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé. De gouverneur zei dat naar aanleiding van opnames die onlangs gebeurden van de Eén-reeks ?Salamander?. Er was toen heel wat schade.
"Welkom in frituur Wilgenduin"
5 Februari, 15:36 Gazet v. Antwerpen
De leerlingen van de eindklas van het buitengewoon lager onderwijs Wilgenduin baten twee dagen hun eigen frituur uit. Een concept dat kadert in het Droomfabriek-project van Vlajo.


Meer medemenselijkheid en een warm welkom: in Leeuwarden maken ze een vuist voor verandering
5 Februari, 02:24 Volkskrant
De lokroep uit Leeuwarden schreeuwt om verandering. Van de grutto tot de vreemdeling: bekommer je om hen. 'Kom, kom! Kom hierrrr.' De lokroep van een opgezette grutto (met de lage stem van actrice Tamara Schoppert) echoot zaterdag over het binnenplein van Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden. We volgen hem door het Grote Grutto Theater, ontworpen door scenograaf Theun Mosk, naar een idee van muzikan


Dit voormalig lid van de koninklijke familie is niet welkom op huwelijk van prins Harry
4 Februari, 10:48 Gazet v. Antwerpen
Binnenkort gaan de uitnodigingen voor het koninklijk huwelijk van prins Harry en Meghan Markle de deur uit, maar één voormalig lid van de Britse koninklijke familie hoeft alvast niet op een brief met koninklijk zegel te hopen. Volgens de Britse krant Daily Mail staat Sarah Ferguson, de voormalige vrouw van prins Andrew, al zeker niet op de indrukwekkende gastenlijst.


Vijfsterren zonder drempel: iedereen is welkom onder het glazen dak van het Pestana Riverside Hotel
2 Februari, 11:24 Volkskrant
Wie een voet over de drempel van het Pestana Riverside Hotel in Amsterdam zet, kan zich bijna niet voorstellen dat hier elf jaar geleden nog het stadsarchief zat. De systeemplafonnetjes zijn eruit gesloopt en de neorenaissance ornamenten en originele houten balken zijn weer zichtbaar. Het vijfsterrenhotel aan de Amsteldijk telt 154 kamers. Voor 260 euro kun je terecht in de goedkoopste, met kingsi


Welkom op de nieuwe tijd.be
29 Januari, 07:48 De Tijd
07:22 Eenvoudiger en overzichtelijker. Met meer ruimte voor diepgang, analyse en multimediale verhalen. En dat op elk platform: van smartphone en tablet tot desktop. Dat is het opzet van de vernieuwde tijd....


Bye bye Scandinavisch minimalisme, welkom drukte in huis
25 Januari, 16:12 Gazet v. Antwerpen
Met zijn witte canvas, strakke lijnen en lichte houtsoorten vormt de Scandinavische woonstijl al jarenlang het favoriete stokpaardje van interieurjunkies, maar tegenwoordig lijken meer eclectische, warmere interieurs toch aan populariteit te winnen. Lang leve de ?rommel? en kleur.


Imam Fawaz ook komend half jaar niet welkom in Haagse Schilderswijk
25 Januari, 15:00 NOS nieuws

Het gebiedsverbod voor de omstreden imam Fawaz Jneid wordt met een half jaar verlengd. De Haagse imam kreeg in augustus een gebiedsverbod voor zes maanden opgelegd van het ministerie voor Veiligheid en Justitie voor de wijken Transvaal en Schilderswijk. Dat zou komende maand aflopen.

In de motivering voor het gebiedsverbod staat dat de imam een intolerante boodschap verkondigt waarmee hij bijdraagt aan het radicaliseringsproces in de richting van jihadisme. Zo preekt hij tegen homo's en vervloekte hij in het verleden de vermoorde cineast Theo van Gogh en ex-VVD-politica Ayaan Hirsi Ali.

De imam predikte in een illegaal gebedshuis in een islamitische boekenwinkel in de wijk Transvaal waar grote zorgen zijn als het gaat om radicalisering. Ook tegen eigenaar van de boekhandel werd een rechtszaak aangespannen. De rechter besliste dat het pand alleen gebruikt mag worden als bedrijfsruimte en niet voor religieuze activiteiten.

De Haagse burgemeester Pauline Krikke is blij met de verlenging. Volgens haar werkt het verbod en is het de afgelopen tijd rustig geweest rond de plekken waar hij zich ophield, zoals de boekhandel in Transvaal.

Op sociale media gaat de imam volgens Krikke echter gewoon door met het verspreiden van "sektarische denkbeelden en ontwrichtende boodschappen". "Dat sterkt mij in het idee dat het goed is dat hij niet opnieuw onrust kan zaaien in de Schilderswijk en Transvaal."
Shorttracker Ahn, biatleet Shipulin en langlaufer Ustyugov niet welkom op de winterspelen

Zesvoudig olympisch kampioen in het shorttrack Viktor Ahn, biatleet Anton Shipulin en langlaufer Sergei Ustyugov mogen niet deelnemen aan de Winterspelen van komende maand in Pyeongchang. Dat kondigde het Russisch Olympisch Comité (ROC) dinsdag aan. Het trio kon niet bewijzen honderd procent ?proper? te zijn.
Van Besien ontkent dat Jinnih Beels koos voor sp.a omwille van beloofde job: ?Ze was ook welkom bij Groen?

Wouter Van Besien, Antwerps kopstuk van Groen en van het ter ziele gegane Samen, distantieert zich van de geruchten die gelanceerd werden dat voormalig politiecommissaris Jinnih Beels na het uiteenvallen van het samenwerkingsverband voor sp.a gekozen had omdat haar een job was aangeboden bij de socialistische mutualiteiten. Dat zei hij zondagmiddag in VTM NIEUWS.
Wie is welkom in Davos?
20 Januari, 01:06 De Tijd
01:00 Een slordige 3.000 mensen nemen volgende week deel aan het Wereld Economisch Forum (WEF). Hoe raken ze daar binnen?- Slechts weinigen zijn zeker van een uitnodiging: regeringsleiders en staatshoofden....

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be