NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Welkom

2News.be / Trefwoorden / Welkom

Boze Trump ontvangt basketbalkampioenen niet in het Witte Huis
Gisteren, 04:19 Volkskrant
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag gezegd dat hij de basketbalkampioen van zijn land niet zal uitnodigen voor een traditioneel bezoek aan het Witte Huis. Verschillende spelers van de Golden State Warriors hadden gezegd dat ze het bezoek van de NBA-kampioen aan de Amerikaanse president niet zagen zitten. Traditiegetrouw ontvangt de president van de VS de kampioenen van de grote No


Artiesten plaatsen boodschap "Welkom" in hart van Maximiliaanpark
Vrijdag, 12:54 Skynet
Een collectief van artiesten heeft vandaag drie meter grote letters die het woord "Welkom" vormen geplaatst in het hart van het Maximiliaanpark in Brussel. Het initiatief is een blijk van solidariteit met de vluchtelingen die er verblijven.


Johan Bonny: "Ook ongedoopte of andersgelovige leerkrachten welkom in katholieke basisonderwijs"
Donderdag, 17:42 Skynet
Ook ongedoopte of andersgelovige leerkrachten zijn welkom in het katholieke basisonderwijs, maar ze mogen het vak godsdienst niet onderwijzen. Dat heeft Mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen en referent voor het onderwijs, deze namiddag gezegd tijdens de persvoorstelling van een nieuwe brochure over het vak rooms-katholieke godsdienst. De aanpassing is nodig omdat het katholieke basisonderwijs in bepaalde grootstedelijke regio's niet meer aan de noodzakelijke aantallen leerkrachten komt.


Vaarwel frieten, welkom pistolets
Woensdag, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Michel Meubus en Gui Verpoorten hebben Haute Frituur in de Kloosterstraat definitief gesloten, om onmiddellijk daarna Bar Pistolet te openen op hetzelfde adres. ?Het is

zo veel rustiger?, zeggen ze.
VN: laatste kans voor Aung San Suu Kyi
17 September, 09:12 NOS nieuws

Aung San Suu Kyi, de leider van Myanmar, heeft nog een laatste kans om het legeroffensief tegen de Rohingya te stoppen. Dat zegt secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antůnio Guterres in een interview met de BBC. "Als ze nu niet optreedt, zal de tragedie verschrikkelijk zijn", zegt hij.

Volgens Guterres moet de Nobelprijswinnaar komende dinsdag een oproep doen om het geweld te staken, Aung San Suu Kyi zal dan het land toespreken. Doet ze dat niet, dan ziet Guterres geen mogelijkheid meer om de situatie te veranderen.

Myanmar ligt internationaal onder vuur vanwege de situatie van de Rohingya. De afgelopen weken zijn volgens de VN ruim 400.000 leden van de moslimminderheid naar Bangladesh gevlucht. Myanmar zegt zelf op te treden tegen het geweld tegen de Rohingya, maar volgens de VN is er een militair offensief gaande dat een schoolvoorbeeld is van etnische zuivering.

Internationale gemeenschap

Eerder deze week werd bekend dat Aung San Suu Kyi niet aanwezig is bij de jaarlijkse Algemene Vergadering van de VN. Ze zei niet naar New York te komen, omdat ze zich bezighoudt met binnenlandse veiligheidskwesties.

Suu Kyi zegt zelf dat "terroristen" verantwoordelijk zijn voor het conflict. Volgens haar worden de spanningen in de provincie Rakhine verder aangewakkerd door onjuiste informatie die over de crisis wordt verspreid.

De VN en hulporganisatie Save the Children waarschuwen dat er te weinig water en voedsel is voor de Rohingya die naar Bangladesh zijn gevlucht. Gevreesd wordt dat de tekorten op termijn zullen leiden tot meer doden. De internationale gemeenschap wordt opgeroepen om meer geld beschikbaar te maken voor de gevluchte Rohingya.
Cafť Wilson stond jaar leeg, maar vindt nieuwe toekomst als Bar Brul: ?Zowel hipsters als hippies welkom?
15 September, 03:13 Gazet v. Antwerpen

Na bijna een jaar leegstand krijgt cafť Wilson in de Karel De Preterlei een nieuwe toekomst. Broos Remaut en Juul de Roover worden de uitbaters van Bar Brul. De stamgasten van ?de Wilson? kijken bij de opening op 6 oktober vast vreemd op, want dat de kroeg een andere invulling krijgt, is een understatement.
Verhuisgezinde huisartsen gezocht, ook Belgen welkom
11 September, 17:01 NOS nieuws

Huisartsen in Zeeland beginnen een reclamecampagne om nieuwe collega's naar de regio te lokken. Een derde van de Zeeuwse huisartsen gaat de komende jaren met pensioen, maar nieuwe artsen komen nauwelijks naar de provincie. Daardoor dreigt een tekort aan huisartsen, waarschuwt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

De verwachting is dat een op de tien huisartsen in Nederland de komende jaren stopt. In Zeeland blijkt de uitstroom hoger door de vergrijzing onder artsen. Huisartsenkring Zeeland van de LHV en de Zeeuwse Huisartsen CoŲperatie hebben berekend dat 51 procent van de huisartsen ouder is dan 57 jaar in de gebieden boven de Westerschelde. In Zeeuws-Vlaanderen is dat 37 procent van de artsen.

Rompslomp

Behalve in Zeeland bestaan ook bijvoorbeeld in Drenthe en enkele steden in Brabant zorgen over de uitstroom van huisartsen. De oorzaken verschillen per gebied, maar sociale factoren spelen een grote rol. Landelijk gezien zijn er genoeg jonge artsen, maar zij komen te weinig naar bepaalde gebieden.

Volgens de Zeeuwse huisartsen is dat in hun geval vooral een kwestie van 'onbekend maakt onbemind'. Veel jonge artsen zien Zeeland als ver weg. Daar komt bij dat hoogopgeleide partners van jonge artsen ook perspectief op werk willen hebben en dat is moeilijker in een provincie als Zeeland. Daarnaast kiezen jonge artsen vaker voor deeltijdbanen, waardoor per saldo meer artsen nodig zijn voor een praktijk.

Kenmerkend voor Zeeland is dat er van oudsher veel solopraktijken zijn, die vaak ook een eigen apotheek hebben. Volgens de LHV Huisartsenkring Zeeland vinden jonge artsen dat minder aantrekkelijk. Ze willen liever samenwerken met anderen, en werken ook vaker als waarnemers. Zo delen ze de werklast, zitten ze nergens aan vast en verdienen ze goed. Ook hebben ze niet de rompslomp van een eigen praktijk of apotheek.

Belgische artsen

Zeeland volgt met een promotiefilm het voorbeeld van Drenthe, die daar inderdaad enkele nieuwe huisartsen opleverde. Volgens de Drentse huisarts Ben Luten is dat fijn, maar lang niet genoeg: in zijn regio gaan de komende jaren zeker vijftien fulltime artsen met pensioen. "Omgerekend in parttimers hebben we naar verwachting ongeveer 25 nieuwe artsen nodig. We blijven denken over oplossingen, want we weten echt niet hoe we dat gaan realiseren."

Zeeland richt zich met de wervingsfilm op binnen- en buitenland. In BelgiŽ zijn namelijk relatief veel huisartsen beschikbaar. "Nu al werken er steeds meer Belgische artsen in Nederland. Dat kan het tekort niet oplossen, maar zeker wel verlichten," aldus Patricia Brands van Huisartsenkring Zeeland.
Noordoostpolder 75 jaar: alleen de beste bewoners waren welkom
9 September, 17:12 NOS nieuws

Rechte wegen, oneindige stukken land en de A6 die er dwars doorheen loopt. Dat is waar Nederlanders de Noordoostpolder vooral van kennen. Maar daarmee wordt de polder, die vandaag 75 jaar geleden werd drooggelegd uit het IJsselmeer, flink tekort gedaan.

De inrichting van de Noordoostpolder was een van de grootste projecten van sociale planning ter wereld. Midden vorige eeuw leek er voor tienduizenden Nederlanders niets mooier dan boeren op dit nieuwe stukje Nederland. Maar dat was niet voor iedereen weggelegd. Het Rijk wilde een ideale samenleving creŽren en alleen de beste mensen werden voor de pas drooggelegde polder geselecteerd.

Polderpioniers

Piet de Zeeuw, mijn opa, droomde ervan om boer te worden op het nieuwe land. De polder beloofde een landbouwwalhalla worden.

In 1941 zag hij een advertentie in de Zeeuwse plattelandskrant: "sterke mannen gezocht voor de drooglegging van de polder". Met de fiets vertrok hij naar een uitgestrekte woeste vlakte die met de schop bewoonbaar gemaakt moest worden. Als een van de polderpioniers hoopte hij kans te maken op een boerderij.

"Nederland moest zelfvoorzienend van voedsel worden, was het idee", vertelt Eva Vriend, auteur van Het Nieuwe Land. "De Noordoostpolder werd ingericht om agrarische topproducties te leveren. En voor boerenzonen was het een gebied van onbegrensde mogelijkheden."

Langs de meetlat

De inrichting van de polder werd op de tekentafel tot in de details uitgedacht. Zo kwamen er tien dorpen rond polderkern Emmeloord te liggen, elk binnen ťťn uur fietsen. "Zelfs de plaatsing van bomen werd tot op de centimeter vastgelegd."

Alles ging langs de meetlat, ook de toekomstige bewoners. Alleen de besten waren welkom. "Ze moesten passen in de mal van maakbaarheid", zegt Vriend.

Zelfs als je als pionier jarenlang met de hand sloten had staan uitgraven, waren de selectiecriteria streng. Nadat mijn opa als ploegbaas en landbouwkundig opzichter had gewerkt bij de drooglegging, moest hij zich voor een boerderij keurig achter in de rij aansluiten.

Bijna 11.000 kandidaten schreven zich in voor een boerderij, er was slechts plaats voor nog geen 1500. Kanshebbers moesten tussen de 30 en 50 jaar oud zijn, over genoeg financiŽle middelen beschikken, goede referenties hebben en getrouwd zijn.

Wie aan de eisen voldeed, was slechts door naar de volgende ronde. Niet alleen de mannen, maar ook hun vrouwen kregen bezoek van de inspectie. Onaangekondigd. "Ze wilden beoordelen of je de pioniersgeest had", vertelt mijn oma Eva de Zeeuw. "De toekomstige bewoners moesten flinke, moderne mensen zijn. Ook de vrouwen."

Ze kent verhalen van bewoners waar de inspecteur met de vinger over de rand van de deur ging om te kijken of er stof op lag. "Ze keken of het huis op orde was en of de kinderen luisterden. En soms liepen ze door naar de slaapkamers om te kijken of het ook daar netjes was", vertelt Vriend.

Mijn grootouders behoorden tot de gelukkigen. Ze ontvingen het goede nieuws tussen Kerstmis en Nieuwjaar van 1954: ze kregen de pacht over een grote boerderij van 48 hectare in Nagele.

"Je moest er wel tegen opgewassen zijn. Je kende in het begin niemand in de polder en je kon niet zomaar je familie opzoeken omdat er weinig auto's waren", vertelt Eva de Zeeuw over de eerste periode.

Maar voor mijn grootouders bleek de eenzaamheid geen probleem. "Die kale, uitgestrekte vlaktes... Ik vond het juist prachtig!" Ze voelde al snel een grote verbondenheid met de andere polderbewoners. "Het was natuurlijk een grote uitdaging, en dan trek je naar elkaar toe."

Heimwee

De vraag is of de polder die volmaakte samenleving werd die het Rijk voor ogen had. "In de jaren 50 en 60 wel, denk ik", zegt Vriend. "Er woonden enkel jonge gezinnen, er waren geen ziekten, er was geen criminaliteit en iedereen had werk." Het leek een samenleving zoals de makers zich die hadden voorgesteld.

Maar onder de oppervlakte borrelde het soms. "Als je doorvroeg was er soms onzekerheid of jaloezie: op de buurman omdat die een grotere boerderij had gekregen of wel een auto had", vertelt Vriend.

Voor mijn grootouders was het een geweldige tijd, maar ook Eva de Zeeuw zag dat de beginjaren niet elke bewoner even makkelijk afging. "Er kwamen jonge stellen uit alle windstreken van het land naar de polder. Sommigen kregen veel heimwee naar het oude land, ze misten hun familie."

Hoe is het er nu?

75 jaar later is er veel veranderd. In de arbeidershuizen wonen geen arbeiders meer en in veel boerderijen geen boeren. De Noordoostpolder is nog steeds een agrarische voorloper, maar kampt met dezelfde problemen waar veel andere landbouwgebieden ook mee worstelen. "Hoogopgeleiden trekken weg, de bevolking krimpt en het voorzieningsniveau daalt", vertelt Vriend.

Die maakbare samenleving is dus minder maakbaar dan gehoopt, maar de pioniersgeest is niet verdwenen. Eva Vriend zag het terug bij de pioniers die ze interviewde voor haar boek: "een tomeloze ambitie en levenslust."

Zelf zag ik het ook bij mijn opa, die op zijn 92ste nog op de trekker zat en zich met de boerderij bleef bemoeien. En bij mijn oma, die hoewel ze al een aantal jaren alleen woont in de polder, het drukker lijkt te hebben dan de gemiddelde millenial. "Maar kind, je moet overal wat van maken", zegt ze dan.
Afscheid van mannen die verongelukten met Porsche: ?Iedereen welkom op papa?s laatste feestje?
9 September, 15:24 Gazet v. Antwerpen

Op ongeveer hetzelfde moment, maar op twee verschillende locaties, is zaterdagochtend afscheid genomen van de twee slachtoffers van de crash op de Houtlaan in Wijnegem afgelopen weekend. De afscheidsplechtigheid voor Geert Van Hoof (48) uit Schoten vond plaats in Wilrijk, die van Guy Van De Walle (44) in Wommelgem.
Grote_smurf, salonsos en DikkeTroela binnenkort niet meer welkom op hln.be
25 Augustus, 18:18 Skynet Belgie
Hln.be, de drukst bezochte nieuwssite van Vlaanderen, zal binnenkort geen reacties op artikels meer toelaten die ondertekend zijn met een nickname. Hoofdredacteur Dimitri Antonissen wil zo een debat creŽren "dat niveau haalt". Van de 100.000 reacties die maandelijks op de site binnenlopen, wordt nu al bijna de helft geschrapt.


Trump ziet af van traditie door boycot: hij is niet welkom op feest Kennedy Center Honors
19 Augustus, 16:13 Gazet v. Antwerpen

Nadat verschillende laureaten een boycot hadden aangekondigd, hebben de Amerikaanse president Donald Trump en first lady Melania besloten om dit jaar niet deel te nemen aan de feestelijkheden naar aanleiding van de Kennedy Center Honors. Dat moet de laureaten de kans bieden om hun onderscheiding ?zonder politieke afleiding? te vieren, meldt het Witte Huis zaterdag.
Chiro feest in westernstijl: alle cowboys en indianen in saloon

Met een indrukwekkende saloon-mainstage, een hardroom, een dalk-tent, een lounge en een kilometerslange toog beloven de 46ste Chirofeesten weer een knaller te worden. Op de terreinen op de Tilburgbaan worden dit weekend 5.000 mensen verwacht.
Crimineel geld welkom in wedkantoren
12 Augustus, 01:36 De Tijd
01:05 Er passeert elk jaar 145 miljoen euro langs de wedkantoren in ons land. Het risico is groot dat criminelen via die weg geld witwassen. Dat blijkt uit onderzoek van de Kansspelcommissie.


Crimineel geld welkom in wedkantoren
12 Augustus, 01:36 De Tijd
01:05 Er passeert elk jaar 145 miljoen euro langs de wedkantoren in ons land. Het risico is groot dat criminelen via die weg geld witwassen. Dat blijkt uit onderzoek van de Kansspelcommissie.


Ngo die gedragscode ondertekende toch niet welkom op Lampedusa
8 Augustus, 13:48 Skynet
Een schip van de Spaanse ngo Proactiva Open Arms die op de Middellandse Zee drie vluchtelingen had gered, zit nog altijd vast in de internationale wateren tussen Malta en SiciliŽ. Zowel op het Italiaanse eiland Lampedusa als Malta kreeg de ngo geen toelating om aan te meren, hoewel de ngo wel de ngo-gedragscode ondertekende. Het illustreert de verwarring die heerst in de Middellandse Zee, ruim een week nadat de Italiaanse autoriteiten hulporganisaties met reddingsschepen op de Middellandse Zee verplicht hadden een gedragscode te ondertekenen.


Groot-BrittanniŽ geeft signaal af: Nederlandse vissers niet langer welkom in Britse kustwateren
2 Juli, 14:24 Volkskrant
De Britse regering wil een einde maken aan de internationale overeenkomst die onder meer Nederlandse vissers het recht geeft in de Britse kustwateren te vissen. Dat heeft de Britse minister voor milieu, Michael Gove, gezegd tegen de BBC. Maandag worden de eerste stappen gezet om de overeenkomst te beŽindigen. Het Verdrag van Londen stamt uit 1964. Met die overeenkomst kregen Nederland, Frankrijk,


Met de auto op reis naar Frankrijk? 5.000 camera?s heten u welkom
28 Juni, 19:18 Gazet v. Antwerpen

In de loop van 2016 begingen Belgen bijna 490.000 snelheidsovertredingen in Frankrijk. Dat beloven er dit jaar nog meer te worden, omdat Frankrijk alsmaar meer flitstoestellen inzet. Besef dus het risico, wanneer u eind deze week naar de zon rijdt en liefst 5.000 camera?s u opwachten.
'Hallo, welkom thuis' is het succesrecept van snel groeiende kerken
14 Februari, 16:42 Trouw
Terwijl de meeste kerken leeglopen, trekken de op Amerikaanse leest geschoeide kerken als Hillsong in Amsterdam en Doorbrekers in Barneveld


Partner George Michael niet welkom op begrafenis
Fadi Fawaz, de partner van George Michael is niet uitgenodigd en zeker ook niet welkom op de begrafenis, vertelt een neef van de zanger aan The Sun. De 43-jarige Fawaz is diegene die op eerste kerstdag het levenloze lichaam van de 53-jarige zanger aantrof in bed. Een uur lang heeft hij George Michael proberen te 'wekken' voordat hij de hulpdiensten alarmeerde.


Vijf identieke vragen voor de fans van Sint-Truiden en KRC Genk: "Smurfen zijn bij ons niet welkom" en "STVV ontvangt ons altijd met knikkende knieŽn"
10 Februari, 12:12 Voetbalkrant
Limburg maakt zich vrijdagavond op voor de derby van het bronsgroen eikenhout. STVV wil zijn stunt van vorig seizoen herhalen, terwijl KRC Genk op revanche mikt. Wij legden met 5 identieke vragen ons oor te luister in beide supporterskampen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be