NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Weerbericht

2News.be / Trefwoorden / Weerbericht

WEERBERICHT. Code geel in Oost- en West-Vlaanderen: KMI waarschuwt voor veel regen, hulplijn 1722 geactiveerd
21 September 2023, 00:02 HLN.BE
Het KMI waarschuwt voor veel regen in West- en Oost-Vlaanderen vanaf donderdagochtend: in die provincies wordt code geel afgekondigd. De waarschuwing geldt van circa 3 uur ?s nachts tot de late namiddag. Ook het telefoonnummer 1722 wordt geactiveerd voor niet-dringende hulpaanvragen voor de brandweer.


Weerbericht | Kleine kans op bui tijdens race in Monte Carlo
28 Mei 2023, 00:05 NU.NL - Sport
Mogelijk gaat het regenen zondag in Monte Carlo waar de Grand Prix van Monaco op het programma staat. Weerplaza praat je bij over het weerbericht.


Weerbericht Bahrein: Coureurs staan voor warm en droog openingsweekend
3 Maart 2023, 00:05 NU.NL - Sport
De Formule 1-coureurs hoeven dit weekend bij de openingsrace in Bahrein niet bang te zijn voor een regenbui. Weerplaza praat je bij over de weersverwachting rond de eerste Grand Prix van het seizoen.


Het weerbericht is in gevaar door Starlink-satellieten van Elon Musk
31 Januari 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Weerkundigen zijn erg bezorgd over het tempo waarmee eigenaar Elon Musk zijn Starlink-satellietnetwerk uitbreidt. Elke nieuwe Starlink-gebruiker op de aarde zorgt voor meer verstoring van satellietmetingen die onmisbaar zijn voor een nauwkeurige weersverwachting.


25 Maart 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen
Weerbericht - KMI waarschuwt voor ijsplekken en CO-intoxicatie
8 Februari 2021, 06:12 Skynet
Het blijft maandag en volgende nacht gevaarlijk glad met hier en daar nog wat lichte sneeuw. Volgende nacht wordt het geleidelijk droog vanaf het noorden. Overal is er kans op ijsplekken, waarschuwt het KMI. In Vlaanderen blijft het vriezen en liggen de maxima rond -5 graden in het uiterste noorden en rond 1 graad in Belgisch Lotharingen. Het KMI waarschuwt ook voor CO-intoxicatie.


Weerbericht - Vlaanderen ontwaakt onder wit tapijt, koude week in vooruitzicht
7 Februari 2021, 05:55 Skynet
Zondag valt er nog sneeuw in Vlaanderen maar in de loop van de dag wordt het geleidelijk droger vanaf het zuiden. De komende dagen geraakt het kwik nauwelijks boven het vriespunt. Dat meldt het KMI.


Natte zaterdag en dalende temperaturen
6 Februari 2021, 07:05 Gazet v. Antwerpen

Zaterdag trekt het regengebied langzaam verder noordwaarts. Tot de avond valt er in de meeste streken regen, met de meeste regen in het zuiden. De maxima worden vanochtend bereikt en liggen tussen 3 en 9 graden. In de loop van de dag daalt de temperatuur en vanavond schommelen ze tussen 2 graden in de Kempen en 6 graden nabij de Franse grens. Dat meldt het KMI. De noordoostenwind neemt toe tot matig tot soms vrij krachtig in de kuststreek en in het noorden van het land.




Weerbericht - Zacht met kans op regen
5 Februari 2021, 05:46 Skynet
Het wordt vrijdag zacht, met maxima die nog boven 10 graden uitkomen, met vooral in het zuidoosten kans op een lokale bui. Ook het weekend belooft neerslag, die tegen zondag een winters karakter zou kunnen krijgen. Dat meldt het KMI.


Weerbericht - Dag start met regen
2 Februari 2021, 05:50 Skynet
Dinsdagochtend trekt een storing oostwaarts over ons land en valt er lichte tot matige regen. In de namiddag voorspelt het KMI een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden met enkele buien. Het wordt een stuk zachter met maxima tussen 7 graden in de Hoge Venen en 12 graden in het centrum.


Weerbericht - Grijze maandag
1 Februari 2021, 06:26 Skynet
Maandagochtend is het veelal betrokken met wat lichte regen. Dat meldt het KMI. In de namiddag wordt het geleidelijk droger, al is een plaatselijke bui niet uitgesloten, vooral in het zuiden van het land. Het blijft meestal grijs met soms slechte zichtbaarheid op de hoogten van de Ardennen. De maxima zijn opnieuw zachter en liggen tussen 4 en 8 graden. De wind is eerst meestal zwak veranderlijk en ruimt geleidelijk naar het noordwesten en wordt zwak tot matig.


Weerbericht - Sneeuw op komst
30 Januari 2021, 06:15 Skynet
Zaterdag wordt het zwaarbewolkt tot betrokken met eerst regen op de meeste plaatsen, maar in de ochtend al wat smeltende sneeuw of sneeuw in de Kempen. In de loop van de dag verovert koudere lucht vanuit het noorden geleidelijk ons land en gaat het ook sneeuwen in het centrum van het land en tegen de avond ook in de Ardennen. Dat meldt het KMI. De maxima worden zaterdagochtend bereikt en liggen tussen 1 graad in het noordoosten van het land en 6 graden nabij de Franse grens. In de loop van de dag zakken de temperaturen geleidelijk om tegen de avond uit te komen om en bij 0 graden. De wind draait uiteindelijk overal naar oost tot noordoost en waait matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee.


Weerbericht - Regenachtige en zachte vrijdag, kouder weekend
29 Januari 2021, 06:02 Skynet
Vrijdagochtend valt er eerst regen, later wordt het wisselvallig met buien. Het is erg zacht met maxima van 6 tot 10 graden. De temperaturen nemen tijdens het weekend een duik, meldt het KMI.


Weerbericht - Opklaringen in afwachting van nieuwe wolkenvelden en neerslag
26 Januari 2021, 06:08 Skynet
Op de Ardense hoogten kan er dinsdag nog wat lichte sneeuw vallen, maar elders blijft het meestal droog en zijn er opklaringen. In de nacht van dinsdag op woensdag trekt er echter een nieuwe neerslagzone over het land, zo voorspelt het KMI.


Weerbericht - Eerst winterse buien, nadien droger
25 Januari 2021, 05:56 Skynet
De week begint maandagochtend met winterse buien, maar nadien wordt het droger met opklaringen vanaf het westen. Dat meldt het KMI. Het tweede deel van de week wordt gevoelig zachter, maar ook regenachtiger.


Weerbericht - Nieuwe sneeuw in aantocht
24 Januari 2021, 06:26 Skynet
Er valt zondagochtend nog tijdelijk sneeuw in het noordoosten van het land. Nadien wordt het op de meeste plaatsen droog met opklaringen. Vanaf de middag neemt de bewolking opnieuw toe vanuit het westen met tegen het einde van de namiddag regen of smeltende sneeuw in het westen van het land. De maxima schommelen tussen -3 graden op de Ardense hoogten en 3 graden aan de kust. De wind is matig uit west, krimpt naar het zuiden en wordt in de loop van de namiddag zwak tot matig. Dat zegt het KMI.


Weerbericht - Smeltende sneeuw op het menu
23 Januari 2021, 06:02 Skynet
Het is zaterdag overwegend droog met vooral in het noorden enkele opklaringen. Elders hangen er veel lage wolkenvelden. Een kleine depressie zal in de loop van de dag van Frankrijk naar Duitsland trekken, net ten zuiden van ons land. Hierdoor krijgen we in de namiddag overal bewolkt weer met vooral in de zuidelijke landshelft neerslag. Ten zuiden van Samber en Maas valt de neerslag overwegend als sneeuw, elders meestal als smeltende sneeuw. De maxima liggen tussen 1 en 5 graden. De wind waait eerst matig uit het zuidwesten en later meestal zwak uit veranderlijke richtingen. Tegen de avond wordt de wind matig uit noordwest, zegt het KMI.


Weerbericht - Droog en later op de dag ook opklaringen
22 Januari 2021, 06:31 Skynet Belgie
Het is vrijdag meestal droog met eerst veel hoge wolken. Later komen er vanuit het westen opklaringen. Vooral in het uiterste oosten van het land kan nog neerslag vallen, onder de vorm van regen of sneeuw. De maxima schommelen tussen 1 en 5 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 6 of 7 graden elders. Dat meldt het KMI.


Weerbericht - Droge dag met opklaringen, tegen de avond weer regen en wind
21 Januari 2021, 06:01 Skynet
De regenzone met felle rukwinden tot 100 kilometer per uur trekt tijdens de vroege ochtend weg naar het oosten. Na zonsopgang gaat de wind snel liggen. Overdag blijft het grotendeels droog en zijn er soms brede opklaringen. In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens en 's avonds gaat het regenen. Het is opnieuw zacht met maxima van 6 graden in de Hoge Venen tot lokaal 9 graden elders, meldt het KMI.


Weerbericht - Droog in het westen, kans op buien in het oosten
17 Januari 2021, 06:49 Skynet
Zondag begint meestal zwaarbewolkt met enkele regenbuien, of aanvankelijk nog enkele lokale winterse buien. Overal kunnen mistbanken ontstaan. In de loop van de dag wordt het meestal droog over de westelijke landshelft met soms opklaringen. Over het oostelijke deel blijft de kans op buien de hele dag bestaan. In de Ardennen is het grijs met veel lage wolken en mist; de buien vallen daar nog steeds als sneeuw. De maxima schommelen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 6 graden aan zee. Dat meldt het KMI.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn