NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Week


?Europa deze week: nepnieuwsjagers en een verhuizing van de NAVO
Vandaag, 13:12 NOS nieuws

De NAVO gaat dit jaar verhuizen. Niet ver weg, om precies te zijn naar de overkant van de straat. Toen de Fransen in 1967 geen lid meer wilden zijn, moest het hoofdkwartier weg uit Parijs en werd in alle haast het huidige pand in Brussel uit de grond gestampt.

Dat er sindsdien niet veel onderhoud meer plaatsgevonden heeft, is goed te zien, merkte correspondent Arjan Noorlander in rubriek Europa deze week.

Aan de verhuizing hangt een prijskaartje: 1 miljard euro kost het nieuwe gebouw. Dat moet opgehoest worden in een tijd waarin vooral de Amerikanen vinden dat de lidstaten veel te weinig betalen aan de veiligheidsorganisatie.

In Europa deze week de belangrijkste onderwerpen die het nieuws over de EU gedomineerd hebben. De NAVO-top, een inkijkje in het oude gebouw en de stand van zaken rondom dat 2-procent streven. En verder: reacties op de vrijwillige nepnieuwsjagers en een terugblik op de Europese carrière van Ruud Lubbers.
Week in beeld: minister weg, meerderheid donorwet en meer medailles
Gisteren, 19:48 NOS nieuws

Een groot politiek schandaal in Den Haag deze week: minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken geeft maandag in de Volkskrant toe dat hij heeft gelogen over een ontmoeting met de Russische president Poetin. Een dag later stapt hij op. Rutte heeft het 'persoonlijk heel moeilijk' met zijn vertrek, vertelt de premier.

De Eerste Kamer neemt met een kleine meerderheid de nieuwe donorwet aan. Daarmee is iedereen in de toekomst automatisch donor, behalve als je laat vastleggen dat je dat niet wilt.

Bij Moskou stort een Russisch passagierstoestel neer. Alle 71 inzittenden komen om het leven. Door een dik pak sneeuw is het voor bergingswerkers lastig om bij de brokstukken te komen.

Veel verdriet in Florida, waar bij een schietpartij op een middelbare school zeventien doden vallen. De schutter van 19 jaar heeft zelf op de school gezeten.

Verder ook veel vrolijke momenten deze week, met medailles voor Nederlandse sporters op de Olympische Spelen en carnaval over de hele wereld.

Dat en meer in de week in beeld:

We hebben deze week ook in video gevat, bekijk hem hieronder:
Vereniging verkeersslachtoffers: ?We nodigen Louwyck uit om ons eens een week te helpen?
Vrijdag, 17:24 Gazet v. Antwerpen

De uitlatingen van acteur Sam Louwyck over zijn veroordeling voor dronkenschap achter het stuur ontlokken kwade reacties. Belangenverenigingen van verkeersslachtoffers reageren verbolgen.
Dit zijn de opvallendste wetenschapsnieuwtjes van de week
Vrijdag, 15:36 Volkskrant
Mieren verzorgen hun gewonde soortgenoten. De jacht van mieren op termieten resulteert vaak in een slagveld, waarbij veel krijgers gewond raken. Onderzoekers van de Julius-Maximilians-Universiteit in het Duitse Würzburg ontdekten dat Afrikaanse Megaponera-mieren gewonde soortgenoten niet alleen mee terugdragen naar het nest, maar hun wonden ook verzorgen. Gewonde mieren scheiden een feromoon af wa


Dit zijn de populairste boeken van afgelopen week
Vrijdag, 15:36 Volkskrant
Jet Steinz bekijkt wekelijks de CPNB Bestseller 60 en vindt daar iets van. Vandaag: liefde. Een gereformeerde opvoeding op het platteland, de dood van een broer, gepest op school, misbruikt door een docent, gendertwijfels - is dat niet een beetje too much allemaal, nee, want het is echt; de jeugd van Marieke Lucas Rijneveld is een writer's gold mine, en daarom is er nu haar/zijn debuutroman De avo


Geestig: dat minister Zijlstra vlak voor de Week van het Korte verhaal struikelt over een Kort Verhaal
Vrijdag, 14:24 Volkskrant
Het vertellen van verhalen is een van de diepste menselijke obsessies. Tuurlijk, hij schoot heel aangrijpend vol, je gunt niemand zo'n einde van zijn politieke carrière etc., maar geestig is het ook: dat een minister uitgerekend op de avond voor de Week van het Korte Verhaal struikelt over een Kort Verhaal. En niet zomaar een Kort Verhaal, maar een best wel slecht en ook nog tamelijk paniekzaaiend


Game van de week: waarom Mario Party The Top 100 doet denken aan Judith Bosch
Vrijdag, 13:12 Volkskrant
Twintig jaar oud is de spellenreeks die Nintendo uitbrengt onder het banier van Mario Party. De Top 100 is een selectie uit liefst 800 mini-games. Hebben ze de tand des tijds doorstaan? Zeskamp iemand? Stedenspel? Spel zonder Grenzen dan? In de tijd dat de Hilversum nog geen last had van 'Luxemburg' vulde de Nederlandse omroep de tijd tussen de ene en de volgende Olympische Spelen met Swiebertje,


Rusland-onderzoek - Trumps ex-adviseur Bannon ontmoette aanklager Mueller meermaals afgelopen week
Vrijdag, 03:18 Skynet
Steve Bannon, ex-hoofdstrateeg van VS-president Donald Trump, is deze week ongeveer twintig uur lang ondervraagd door speciaal aanklager Robert Mueller. Dat bericht tv-zender NBC donderdag. Het team van Mueller, dat Russische inmenging in de verkiezingen van 2016 onderzoekt, verhoorde Bannon over meerdere dagen.


'Belg' volgende week even premier van Australië
Donderdag, 09:18 Skynet
Als gevolg van een schandaal rond de Australische vicepremier Barnaby Joyce, zal tijdens de buitenlandse reis van Malcolm Turnbull volgende week een (voormalige) Belg als diens vervanger optreden. De in Eupen geboren Mathias Cormann, in Australië minister van Financiën en de Senaatsleider voor de Liberale Partij, wordt vijf dagen lang waarnemend premier 'Down Under'.


Elke week een verkeersboete? Binnenkort voor de rechtbank
Donderdag, 04:12 Gazet v. Antwerpen

Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) onderzoekt de mogelijkheid om

?mini-recidivisten? strenger te straffen. Het zint hem niet dat die verkeerszondaars wel vaak in de fout gaan, maar een veroordeling ontlopen door braaf de onmiddellijke inningen te betalen. ?Sommigen verzamelen minstens een boete per week. Ook zij moeten strenger gestraft kunnen worden.?
?Jamaica, we have a bobsled team?? maar week voor wedstrijd zit Jamaica zonder coach én bobslee op Winterspelen
Woensdag, 20:24 Gazet v. Antwerpen

Het vrouwelijke Jamaicaanse bobsleeteam is zonder coach en bobslee komen te staan, en dat één week voor de wedstrijd op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. De Jamaicaanse bobsleefederatie nam woensdag afscheid van de Duitse Sandra Kiriasis, die de Jamaicaanse vrouwen leidde.
NAM moet snel met voorstellen komen na aardbevingen van vorige week
Woensdag, 16:48 NOS nieuws

Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) draait de duimschroeven aan. De NAM moet binnen een week met een analyse over de drie recente aardbevingen komen. Het gaswinningsbedrijf moet in dat rapport ook nieuwe maatregelen voorstellen om de kans op aardbevingen te verkleinen. Het SodM zal daarna bepalen wat er moet gebeuren.

Dat blijkt uit een publicatie op de website van het SodM.

Code oranje

Vorige week waren er drie aardbevingen: op 8 februari bij Loppersum (met een kracht van 2.0), op 10 februari bij Scharmer (1.7) en op 11 februari bij Garrelsweer (2.2). "Met deze drie bevingen bevindt de gaswinning in Groningen zich weer op signaleringsniveau code oranje," stelt het SodM. Na de veel grotere beving bij Zeerijp op 8 januari was ook kortstondig sprake van code rood.

Naar aanleiding van de aardbeving bij Zeerijp adviseerde het SodM in januari om de gasproductie in Groningen bijna te halveren, tot twaalf miljard kuub gas per jaar. De gasputten bij Loppersum moesten zelfs direct dicht, om zo de kans op nieuwe aardbevingen te verminderen.

Wiebes

Volgens het SodM bewijzen de aardbevingen van vorige week opnieuw dat de gaswinning in het Groningenveld "zo snel mogelijk" terug moet naar 12 miljard kuub gas per jaar. Volgens RTV Noord zal minister Eric Wiebes daarover eind maart een besluit nemen.

Los daarvan maant de SodM de NAM dus nu tot spoed door binnen een week een nauwgezet rapport te eisen over de drie recente aardbevingen.
Astridplein zeker week langer dicht
Woensdag, 15:36 Gazet v. Antwerpen
Het Koningin Astridplein zal dit weekend alvast nog voor alle verkeer afgesloten blijven. Werknemers van Besix waren maandag gestart met graafwerken op het kruispunt van Eikenstraat, Molenstraat, Rumstsestraat en Laarstraat om de oude en bestaande riolering op mekaar aan te sluiten. Bedoeling was dit ingrijpende werk op één week klaar te hebben. Bij de graafwerken kwam echter aan het licht dat diverse nutsleidingen niet lagen op de plaatsen waar die op de plans uitgetekend staan. Op een werfvergadering werd beslist de verantwoordelijken van de betrokken nutsmaatschappijen donderdag uit te nodigen voor overleg. Het is nu al duidelijk dat de werken minstens een week later zullen klaar zijn. Een uitvaart in de naastliggende kerk komende zaterdag verhuist alvast naar de Leonarduskerk in Aartselaar. Het gemeentebestuur en de aannemer hopen om de rijbaan voor het verkeer vanaf 23 februari opnieuw vrij te kunnen maken.


Antwerpse modestudenten exposeren tijdens New York Fashion Week
Dinsdag, 17:24 Gazet v. Antwerpen

Enkele afgestudeerden van de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen hebben voor een huzarenstukje gezorgd op de New York Fashion Week. Sinds maandag is er een tentoonstelling met hun ontwerpen geopend.
Verontruste Netflix contacteert gebruiker die in een week 188 afleveringen van "The Office" bekijkt
Maandag, 12:54 Skynet
Een Netflix-gebruiker werd verrast toen hij van het videostreaminplatform een mail kreeg met de vraag of hij in goede gezondheid verkeerde. De 'bingewatcher' keek in een week tijd naar 188 (van elk ongeveer 20 minuten) afleveringen van "The Office", een Amerikaanse humoristische serie die uitgezonden werd van 2005 tot 2013 met Steve Carell in de hoofdrol.


Nadal blijft aan kop ATP-ranking, maar kan Federer hem deze week zien voorbijsteken
Maandag, 09:54 Skynet
Rafael Nadal heeft zijn leidersplaats in de ATP-ranking de voorbije week kunnen behouden. De Spanjaard consolideerde een voorsprong van 155 punten op naaste belager Roger Federer. De Zwitser kan komende week op het ATP-toernooi in Rotterdam, waar hij in de eerste ronde Ruben Bemelmans ontmoet, wel de leiding overnemen. Federer moet daarvoor minstens de halve finales halen. Nadal komt deze week niet in actie


7 Stories veroveren week lang The Box
Maandag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Zeven jonge creatievelingen bezetten deze week The Box, het winkelpand dat openstaat voor beginnende ondernemers. Ze verkopen handgemaakte producten en serveren lekkers uit de wereldkeuken.
Nieuw tv-programma over de EU: Europa deze week
11 Februari, 13:12 NOS nieuws

De Europese Unie. De beslissingen die er genomen worden raken ons direct, maar wat weten we er eigenlijk van? Er zijn weinig onderwerpen die ons zo verdelen als Brussel. Daarom voor zowel eurofielen als EU-haters, een kijkje achter de schermen. Bij de mensen die voor een groot deel bepalen wat er ook bij ons in Nederland gebeurt. Maar hoe doen ze dat eigenlijk?

Elke week vanaf 13.00 uur op zondag te zien op het themakanaal NPO Politiek, de rubriek Europa deze week, met scherpe interviews, debatten en reportages. Deze week de worsteling van de Nederlandse politiek met de nieuwe Duitse coalitie. Wat zit er achter het zomertijd-debat? Premier Rutte leest Bulgarije de les in Bulgarije. En het gevecht om de Britse zetels in het parlement.

Bekijk hier de eerste aflevering:
LIVE. Zet Antwerp in Kortrijk de uitschuiver van vorige week recht?
10 Februari, 19:12 Gazet v. Antwerpen
KV Kortrijk - Antwerp, dat is plots een rasechte strijd om een plaats in play-off 1 na de sterke remonte van de Kortrijkzanen en de uitschuiver van Antwerp vorige week tegen Waasland-Beveren. Antwerp kan maar best niet verliezen in West-Vlaanderen, anders wordt een plek in de top-zes plots een moeilijke opgave. Volg de wedstrijd hier live vanaf 20 uur.


Week in beeld: historische handdruk en balende beurshandelaren
10 Februari, 16:48 NOS nieuws

In Pyeongchang zijn de Olympische Spelen van start gegaan. En die begonnen met een historische gebeurtenis: bij de openingsceremonie gaven Kim Yo-jong, de zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, en de Zuid-Koreaanse president Moon elkaar een hand.

In eigen land werd deze week gestart met de strafzaak tegen Willem Holleeder, die in de eerste dagen van het megaproces openlijk praatte. Ook kon er op sommige plekken weer eens geschaatst worden op natuurijs.

En de Europese beurzen sloten de week af met forse verliezen. De AEX eindigde 1,5 procent in de min; de beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs leverden tot 1,4 procent in. Ook de beurzen in Azië en de Verenigde Staten hadden geen goede week.

Dat en meer in de week in beeld.

We hebben deze week ook in video gevat, bekijk hem hieronder:Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be