NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesWaarom

2News.be / Trefwoorden / Waarom

Geen gemeentelijke bijdrage actiecomité tegen windmolens, burgemeester legt uit waarom
Gisteren, 15:48 Gazet v. Antwerpen
Paul Stulens (Vlaams Belang) herhaalde op de gemeenteraad zijn vraag voor een gemeentelijke bijdrage aan het actiecomité Rust in Zandhoven, dat tegen de windmolens in Viersel en Massenhoven procedeert.


Real Madrid wint alles en dus ergeren we wat af met z'n allen. Maar waarom toch eigenlijk?
Zaterdag, 17:24 Volkskrant
Zaterdag spelen Liverpool en Real Madrid de Champions Leaguefinale. De gunfactor is voor Liverpool, maar coryfeeën als Robben en Hiddink prijzen de overlevingsdrang van Real Madrid.


Waarom een Limburger doorslaapt en een Groninger wakker ligt van 3,2
Zaterdag, 13:00 NOS nieuws

In Limburg is vannacht een aardbeving geweest. Deze had een kracht van 3.2 op de schaal van richter en werd in Zuid-Nederland en België gevoeld. In tegenstelling tot de bevingen in Groningen lijken de Limburgers er niet wakker van te liggen en is er weinig schade. Hoe kan dat?

"Dat heeft allereerst met de diepte te maken waarop de beving plaatsvindt", vertelt Läslo Evers, seismoloog bij het KNMI. "Een beving van 3,2 op 3000 meter, zoals in Groningen, voel je als een beving. Een met dezelfde sterkte, maar dan op 17.000 meter diepte, wat in Limburg het geval is, zullen mensen als een trilling ervaren."

De krachtigste beving in Groningen had een magnitude van 3,6, gemeten in het dorp Huizinge in 2012. Tientallen schademeldingen volgden uit de omliggende dorpen. De zwaarste beving in Limburg, en tevens ooit gemeten in Nederland, was in 1992 in Roermond. Die had een kracht van 5,8 aanmerkelijk zwaarder dan in het noorden. Deze werd overigens in heel West-Europa gevoeld en veroorzaakte vooral schade aan oude gebouwen.

"Het grootste verschil tussen Groningen en Limburg is de oorzaak van de bevingen", zegt Evers. "Die in Groningen worden veroorzaakt door menselijk handelen, namelijk gasboringen. In Limburg is er een natuurlijke oorzaak. Daar zijn breuklijnen in de aardkorst. Spanningen worden in de ondergrond opgebouwd, er volgt een ontlading en die zorgt voor een beving."

Magnitude zegt niks over schade

Een beving zo zwaar als die in Roermond zou, hypothetisch gezien, in Groningen een catastrofe kunnen veroorzaken. De geschiedenis leert dat een lichte beving zware schade kan veroorzaken. En dat een zware aardschok juist nauwelijks voor ellende zorgt. De kracht van de beving, weergegeven op de schaal van Richter, zegt dus niet automatisch iets over de gevolgen. De effecten van een aardbeving, op mensen, dieren, gebouwen en de natuur, wordt aangegeven op de schaal van Mercalli.

Nu de overheid heeft besloten te stoppen met gasboringen, zullen ook de aardbevingen in het noorden steeds minder worden, verwacht Evers, "Hiermee neem je op termijn de bron van de bevingen weg, dus met een aantal jaren zal de grond daar weer tot rust komen."

En ook dat is een groot verschil met het zuiden, want "op de geologische tijdschaal is het te verwachten dat er in Limburg nog tot in de verre toekomst aardschokken zullen zijn".
Waarom wakker worden in zijn eigen bed ?best wel vreemd is? voor F1-piloot Stoffel Vandoorne
Vrijdag, 16:36 Gazet v. Antwerpen

Stoffel Vandoorne rijdt zondag in Monaco een thuisrace. De West-Vlaming woont al ruim een jaar in het prinsdom en kan voor één keer tijdens een raceweekend in zijn eigen bed slapen. Al is dat niet altijd een voordeel. ?Het duurt thuis toch iets langer dan op hotel vooraleer ik ?s morgens op gang kom.?
Nieuws: Waarom de Mercedes C-Klasse nog altijd 2 aparte schermen heeft
Vrijdag, 16:06 Auto55
Mercedes speelt een voortrekkersrol op vlak van infotainment. Z?n jongste generatie geïntegreerde systemen verstopt zich achter het acroniem MBUX, wat staat voor Mercedes-Benz User Experience. Het omvat meer personaliseringsfuncties dan ooit tevoren en zelfs apps. Maar dat is niet z?n meest onderscheidende kenmerk. De installatie wordt algemeen geloofd omwille van z?n piekfijne inte...

Lees meer


Waarom een digitale transformatie cruciaal is
Vrijdag, 07:54 Emerce
De wereld draait niet langer om geld, maar om data. Sterker nog, geld heeft soms al de vorm van digitale data. Denk aan het minen van bitcoins via wiskundige algoritmes. Het bedrijfsleven digitaliseert in rap tempo en nieuwe technologieën veranderen producten, processen, businessmodellen en bedrijfsculturen. Economen spreken al van een nieuwe industriële revolutie: de industrie 4.0. Hoe komen bedrijven daar in mee? 


Waarom Puurs de jobkampioen van de provincie Antwerpen is
Vrijdag, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Nergens zijn er in de provincie Antwerpen zo weinig werklozen als in Puurs. Liefst 77 procent van de Puursenaars tussen 20 en 64 jaar heeft een baan. Geen enkele gemeente doet beter. Door het hoge aantal lokaal verankerde bedrijven bevindt die baan zich dikwijls op wandel- en fietsafstand. In Puurs worden de bekende sauzen van Devos Lemmens gemaakt, het Duvel-bier gebrouwen, geneesmiddelen voor de hele wereld geproduceerd én gaan ook mensen met een mentale beperking volop aan de slag.
Waarom is Fortnite zo populair? ?Elk spel is verslavend, maar deze game bevat een aantal zeer specifieke gevaren?
Donderdag, 12:06 Gazet v. Antwerpen

Van de speelplaats tot de keukentafel, en zelfs bij oma en opa. Vlaamse kinderen en tieners zijn zó in de ban van de game Fortnite dat ze er nergens nog uitgepraat over raken, en sommigen uren zouden kunnen blijven doorspelen. Maar zo populair het spel is, zo hard waarschuwen hulpverleners ook dat het niet onschuldig is. ?Elke game is verslavend, maar Fortnite bevat een aantal zeer specifieke gevaren.?
Waarom spraakgestuurde apparaten je customer journey transformeren
Donderdag, 10:24 Emerce
De opkomst van 5G, AI en machine learning, de Internet of Things en VR/AR/MR stellen merken in staat hun doelgroep op nieuwe manieren te bereiken, maar elke innovatie brengt ook zijn eigen uitdagingen mee. Technologie beïnvloedt organisaties disruptief, en dit heeft invloed op alle aspecten van een merk. Wat is een kans, en wat is een bedreiging?


Na de opvallende biecht van ?mol? Pieter: waarom is dat verplicht celibaat er eigenlijk nog?
Woensdag, 11:48 Gazet v. Antwerpen

De mol blijft geen priester. Pieter Delanoy zal ?eerder vroeg dan laat? zijn kazuifel aan de haak hangen, zegt hij. De reden: het celibaat. ?Niet iets van deze eeuw.? De Belgische bisschoppen, en zelfs de paus, hebben al gezegd dat ze niets tegen getrouwde priesters hebben. Waarom is dat verplicht celibaat er dan eigenlijk nog? ?Pleinvrees?, zegt Rik Torfs. ?Geen paus wil de geschiedenis ingaan als Hij die het celibaat heeft af­geschaft.?
Waarom mensapen ook mensen zijn
Woensdag, 08:12 Gazet v. Antwerpen

?Ik zie niet waarom we niet mensen en chimpansees allebei apen noemen, of mensapen, of mensen?, zegt de Nederlandse-Amerikaanse primatoloog en cognitief etholoog Frans de Waal. De man is een onvervalste wereldautoriteit en méér dan de evenknie van mensen als Desmond Morris. Door de verbanden die hij legt tussen dieren en politiek, en omdat hij de emoties van dieren op de kaart zette, wordt hij als een van de invloedrijkste wetenschappers van zijn tijd gezien.
Waarom deze Brasschatenaar geknipt is voor ?Ex On The Beach?: ?Ik heb 67 exen?
Woensdag, 03:36 Gazet v. Antwerpen

U dacht dat het er gortig aan toe gaat in Temptation Island? Dan moet u eens langs het MTV-programma Ex On The Beach: Double Dutch zappen. In dit festijn van met drank overgoten intriges, gestoei en vechtpartijen duikt ook Nico Gossye (23) uit Brasschaat op. ?We overtreffen op alle vlakken de vorige reeks.?
Deze buurtbewoner legt uit waarom hij werken Zuiderdokken laat stilleggen
Dinsdag, 19:48 Gazet v. Antwerpen

Alle werken aan de nieuwe ondergrondse parking op de kop van de Antwerpse Zuiderdokken zijn onder dwangbevel stilgelegd.
Waarom mannen en vrouwen op Tinder zitten (en het is niet om dezelfde reden)
Dinsdag, 14:24 Gazet v. Antwerpen
Mannen en vrouwen gebruiken de populaire datingapp Tinder voor verschillende doeleinden. Dat bewijst een studie aan de technisch-natuurwetenschappelijke Universiteit van Noorwegen, verschenen in het vakblad Personality and Individual Differences.


Harry en Meghan voor het eerst als getrouwd stel naar buiten
Dinsdag, 20:24 NOS nieuws

Prins Harry en Meghan Markle hebben voor het eerst als getrouwd stel hun opwachting gemaakt bij een koninklijk evenement. De kersverse echtgenoten waren te gast bij een tuinfeest in Buckingham Palace, waarvoor ruim 6000 vertegenwoordigers van goede doelen waren uitgenodigd.

Harry en Meghan trouwden zaterdag in Windsor. Na de huwelijksceremonie en een rijtoer in een koets trokken ze zich terug voor een feest achter gesloten deuren. Sindsdien waren ze niet meer in het openbaar verschenen.

Aanleiding voor het feest in de tuinen van Buckingham Palace was de 70ste verjaardag van prins Charles, later dit jaar. Alle gasten horen bij liefdadigheidsinstellingen of legereenheden waarmee Charles een bijzondere band heeft, bijvoorbeeld omdat hij beschermheer is.

Kijk hier nog één keer naar de hoogtepunten van het huwelijk van Harry en Meghan:
Martinez verklaart waarom Nainggolan er niet bij is: ?Puur tactische keuze?

Roberto Martinez heeft zijn ruime WK-selectie bekendgemaakt. De Spaanse bondscoach van de Rode Duivels deelde in het Martin?s Red Hotel in Tubeke de 28 namen mee die zich mogen klaarmaken. Daarvan moeten er nog wel vijf afvallen. Zoals Sportwereld eerder aankondigde is Radja Nainggolan er niet bij. ?Dat is een puur tactische keuze?, zei Martinez. Christian Benteke en Adnan Januzaj maken nog wel kans op het WK. Ook de doelmannenkwestie moet nog uitgeklaard worden, want zowel Sels als Casteels zijn er voorlopig bij. Naast Nainggolan zijn ook Divock Origi en Kevin Mirallas zeker dat ze niet naar het WK gaan.
Het is vandaag Wereld Bijendag: waarom de bij beschermd moet worden
Voor de bij is een heus nationaal reddingsplan opgesteld. Om het nuttige insect te behouden, is een grotere biodiversiteit nodig. Gemeenten, boeren en tuiniers kunnen aan de slag.


13 redenen waarom seizoen twee van ?13 Reasons Why? ook de moeite is
20 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen
Het leek een mooi afgerond verhaal, 13 Reasons Why, maar natúúrlijk kon Netflix niet aan de verleiding weerstaan om een vervolg aan het succes te breien. Wij bingden de eerste negen afleveringen ? we mochten ze niet alle dertien vooraf bekijken ? en lijsten voor u dertien redenen op waarom het tweede seizoen toch de moeite is.


Waarom we straks niet ?prinses Meghan? zeggen
18 Mei, 12:36 Gazet v. Antwerpen

Ze trouwt met een prins, dus wordt ze prinses. In een sprookje zou het zo zijn, maar volgens de regels van het Britse koningshuis zal Meghan Markle straks niet ?prinses Meghan? zijn.
Waarom prinses Diana na haar scheiding geen Chanel meer kon dragen
18 Mei, 10:12 Gazet v. Antwerpen
Van galajurken tot mantelpakjes, prinses Diana had een indrukwekkende kleerkast. Toch was er één label dat ze na haar scheiding niet meer wilde dragen, en dat was Chanel.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be