NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Vuurwerk

2News.be / Trefwoorden / Vuurwerk

Antwerpenaar (35) laat vuurwerk ontploffen aan voordeur in Nederland: stukje kauwgum verraadt hem
Woensdag, 14:54 Gazet v. Antwerpen

Een Antwerpenaar is in hoger beroep veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij vuurwerk liet ontploffen aan een huis in het Nederlandse Uden. De 35-jarige man werd opgespoord via DNA-sporen op een stukje kauwgum.
Muziekgroepen en vrienden zorgen voor het vuurwerk op kerstboomverbranding
Zondag, 21:18 Gazet v. Antwerpen
Koninklijke harmonie Sint-Amelberga uit Zandhoven sloot voor het eerst in decennia de kerstboomverbranding niet af door vuurwerk. Ter vervanging, zorgde de harmonie voor live-muziek. En zo knalde de kerstboomverbranding toch ook nog.


VIDEO. Paard overleeft vuurwerk niet na botsing met ander dier
9 Januari, 21:12 Gazet v. Antwerpen

Voor Erika Reyns uit Halle-Zoersel mag het gedaan zijn met vuurwerk afsteken. Want haar vijftienjarig paard Wall Street is dit weekend overleden aan de indirecte gevolgen ervan. De paarden van Erika waren oudejaarsnacht nochtans goed door gekomen omdat de vrouw toen rekening had gehouden met de feestelijkheden. Maar afgelopen zaterdag waren er plots terug knallen in de buurt waardoor Wall Street in paniek tegen en ander paard botste en overleed. Het andere paard hield er een aantal letsels aan over. De eigenaars van de paarden hebben aangifte gedaan bij de politie.
Zwaargewonde zwaan herstelt langzaam van wonden na vlucht voor vuurwerk
9 Januari, 14:00 Gazet v. Antwerpen

De zwaan waarvan het vel van de hals helemaal was gestroopt, stelt het naar omstandigheden goed. Bij een controle gisteren van de dierenarts van het Natuurhulpcentrum bleek wel dat de wonde op bepaalde plekken niet voldoende doorbloeding had en dat vel dreigde af te sterven. Vandaag volgt nog een check-up. ?Het blijft dus afwachten hoe de wonde herstelt. De zwaan eet zelf en reageert alert. Dat is positief?, zegt Sil Janssen.
Scherpe woorden na uit de hand gelopen derby: ?Wel 1.600 supporters willen, maar geen net kunnen betalen om vuurwerk tegen te houden?
8 Januari, 02:30 Gazet v. Antwerpen

Voetbalclubs Lierse en Beerschot Wilrijk wijzen met een beschuldigende vinger naar elkaar nadat de match in 1B zaterdagavond opnieuw is ontaard in rellen. Beerschot Wilrijk hekelt het gebrek aan preventieve maatregelen, Lierse zegt ?altijd met dezelfde ploeg problemen te hebben.?
Nieuwjaarsdrink dit jaar zonder vuurwerk
6 Januari, 14:54 Gazet v. Antwerpen

De nieuwjaarsdrink voor de Heistse bevolking op zondag 7 januari op het Cultuurplein zal dit jaar niet afgesloten worden met vuurwerk. Volgens de brandweer en de vuurwerkmaker zijn de veiligheidsrisico?s te hoog.
Harmonie schrapt vuurwerk na kerstboomverbranding
5 Januari, 02:18 Gazet v. Antwerpen

De harmonie van Zandhoven schaft het vuurwerk na de jaarlijkse verbranding van kerstbomen af. In de plaats komen acts. Ook in Pulle is er nog een kerstboomverbranding.
Dwergpincher Noa nog vermist na vuurwerk
4 Januari, 19:06 Gazet v. Antwerpen

Spijtig genoeg is er in Schilde nog altijd een ander hondje vermist, dat werd opgeschrikt door vuurwerk tijdens oudejaarsnacht. Noa, een zwarte dwergpincher met bruine borst, zat op oudejaarsavond in de garage bij zijn baasjes in de Pater Nuyenslaan in Schilde.
154 kilo vuurwerk in beslag genomen in politiezone Brussel-Noord
3 Januari, 11:06 Skynet
De lokale politie van de zone Brussel-Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node) heeft tijdens de nacht van oud naar nieuw 140 kilo vuurwerk en 14 kilo zwart poeder in beslag genomen. Dat meldde de politiezone gisteren.


Jongen raapt vuurwerk van straat en raakt gewond aan hand en gezicht
2 Januari, 23:24 NOS nieuws

In Sliedrecht is vanavond een jongen van 11 gewond geraakt toen er vuurwerk in zijn hand ontplofte. De jongen is met oogletsel en verwondingen aan zijn hand naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie had de jongen het vuurwerk gevonden op straat. Toen hij het aanstak, ontplofte het meteen, meldt RTV Rijnmond.

De politie benadrukt dat ouders aan hun kinderen duidelijk moeten maken dat ze niet-ontploft vuurwerk niet moeten aanraken.
Vuurwerk in Moeskroen kan Zulte Waregem 1.000 euro kosten
2 Januari, 18:00 Gazet v. Antwerpen

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag 1.000 euro boete gevorderd tegen Zulte Waregem, omdat supporters vuurwerk afstaken tijdens de competitiewedstrijd van de twintigste speeldag in Moeskroen.
RTV Noord: omstreden vuurwerk-reportage geen nepnieuws
2 Januari, 15:00 NOS nieuws

RTV Noord bestrijdt dat het nepnieuws heeft verspreid. Verschillende regionale media beschuldigden de Groningse omroep daar afgelopen week van, vanwege een reportage die het vorige week uitzond.

In de reportage probeerde een verslaggever van de regionale omroep binnen een middag illegaal vuurwerk in de provincie Groningen te kopen. Een deel van de reportage bleek echter in scène gezet.

Bij de overhandiging van een tas met illegaal vuurwerk was iemand onherkenbaar in beeld die werd gepresenteerd als leverancier van illegaal vuurwerk. Het Groninger stadsblog Sikkom kwam erachter dat dezelfde persoon later in de reportage optreedt als een legale vuurwerkverkoper die zegt hoe gevaarlijk illegaal vuurwerk is. Het blog ontdekte de fout doordat de personen dezelfde trui droegen.

Fouten

Volgens RTV Noord-hoofdredacteur Mischa van den Berg is er geen sprake van nepnieuws. "In de reportage is een poging aangekondigd om binnen een middag in de provincie Groningen illegaal en gevaarlijk vuurwerk te verkrijgen en dat is precies wat de verslaggever heeft gedaan", zegt hij. Het vuurwerk is daadwerkelijk ontvangen, maar inmiddels ingeleverd bij de politie.

Toch geeft de hoofdredacteur toe dat er dingen zijn misgegaan. "Voor de uitwerking van de reportage zijn keuzes gemaakt die journalistiek gezien laakbaar zijn. Daardoor is een overigens journalistiek zuiver onderwerp in een kwaad daglicht komen te staan", zegt Van den Berg. "Het is duidelijk dat niet één en dezelfde persoon als deskundige én als onherkenbaar gemaakte leverancier aan bod kunnen komen. We betreuren dit zeer."

De omroep heeft de reportage inmiddels van de site verwijderd.
Hondje schrikt zo hard van vuurwerk dat het van balkon valt, maar buren grijpen schitterend in
2 Januari, 08:24 Gazet v. Antwerpen

De Braziliaan Jean Siqueira heeft op oudejaarsavond doodsangsten uitgestaan. De man ging naar het vuurwerk kijken iets verderop in de straat en had zijn balkondeur laten openstaan. Maar dat had hij beter niet gedaan want zijn hondje Tina kreeg een angstaanval toen ze de knallen hoorde en probeerde te vluchten. Tot? ze plotseling aan het balkon hing te bengelen.
Gewonden en forse schade door extreem zwaar vuurwerk
1 Januari, 19:12 NOS nieuws

Hoewel er deze jaarwisseling op de meeste plekken in het land minder incidenten waren dan vorig jaar, vielen op een aantal pekken nog wel gewonden door vuurwerk en mishandelingen. In Etten-Leur kwam vandaag zelfs de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) in actie voor een onderzoek naar een zware ontploffing, kort na 01.00 uur vannacht.

Bij die ontploffing in een woonwijk vielen drie gewonden en werden zes woningen beschadigd, mogelijk door mortieren. Dat zware vuurwerk werd later in de buurt van de beschadigde woningen teruggevonden. Verschillende ramen sneuvelden bij de explosie en er ontstond bij een huis schade aan de keuken en badkamer.

Ook in Eindhoven sneuvelden de ramen van drie woningen door zwaar vuurwerk. Een van de bewoonsters raakte gewond aan haar hoofd door rondvliegend glas. Haar zoon had volgens de politie last van zijn gehoor door de knal.

Hand verloren

Een jongen van 14 in Amsterdam is een hand verloren toen samengebonden stukken vuurwerk sneller dan verwacht ontploften. Twee jongens van 10 en 11 die erbij waren, raakten ook gewond.

Volgens de brandwondencentra in Rotterdam en Groningen zijn er dit jaar iets meer mensen behandeld dan vorig jaar. Het letsel was wel minder zwaar dan bij de vorige jaarwisseling. In Groningen ging het om achttien mensen, van wie er acht zijn opgenomen. In Rotterdam waren het negen slachtoffers, van wie er acht direct na behandeling zijn ontslagen. De negende kon vandaag weer naar huis.

Het Rotterdamse Oogziekenhuis heeft vannacht acht mensen behandeld voor oogletsel dat was veroorzaakt door vuurwerk. Zes van hen liepen blijvend letsel op en mogelijk moeten er ook ogen worden verwijderd.

Er vielen vannacht niet alleen slachtoffers door vuurwerk. In Bemmel liep een man ernstig hoofdletsel op toen hij bewusteloos werd geslagen. Hij had een groep jongens aangesproken nadat zij vuurwerk naar hem en zijn gezin hadden gegooid. Daarop werd hij direct geslagen en vervolgens bewusteloos achtergelaten.
Onze reporter ging op pad tijdens het eindejaarsvuurwerk: ?Vuurwerk, dessert eten en nog een borreltje ? of twee?
1 Januari, 11:24 Gazet v. Antwerpen

Het was gisteren weer een geslaagd oudjaar in Antwerpen, inclusief het traditionele vuurwerk op de Schelde. Toch was het even bang afwachten of dat wel zou kunnen doorgaan - felle rukwinden dreigden roet in het eten te gooien. In Mechelen, Oostende en Brugge werd het al afgelast, maar vuurwerkmaker Cliff Hooge liet het niet aan zijn hart komen: ?Ik heb er alle vertrouwen in. Het komt zeker in orde.? En inderdaad: om 16 uur kwam het verlossende bericht: de vuurpijlen mochten gewoon de lucht in.
Bijna 200 gewonden op Filipijnen door vuurwerk

Op de Filipijnen zijn bijna 200 mensen gewond geraakt door problemen met vuurwerk tijdens de traditionele oudjaarsvieringen, ondanks een richtlijn van de president met als doel het gebruik van voetzoekers in te dijken. Een 58-jarige man kwam om tijdens een brand, al is het niet duidelijk of dat incident verband hield met afgestoken vuurwerk.
Slechte weer houdt Antwerpenaren niet tegen: zo was het vuurwerk in Antwerpen
1 Januari, 08:24 Gazet v. Antwerpen

In Antwerpen lokte het nieuwjaarsvuurwerk 97.000 toeschouwers naar de Scheldekaaien. Dat is een record, ondanks de slechte weersomstandigheden, tweette de stad.
De eerste wekdienst van 2018: nieuwjaarsduiken, wijzigingen en uitrusten
1 Januari, 07:48 NOS nieuws

Goedemorgen en gelukkig nieuwjaar! Het is vandaag de eerste dag van 2018. Op 140 plekken in Nederland vinden nieuwjaarsduiken plaats. Ook worden vandaag weer tal van wijzigingen in wetten en regels van kracht. Daarnaast zijn er vandaag genoeg Nederlanders die zullen uitrusten of weer verder gaan met feestvieren.

Vanochtend is er kans op wat zon in het noorden, ook trekken enkele buien over het land. In de middag wordt het bewolkt en gaat het langere tijd regenen. Het wordt 7 of 8 graden. De zuidwestenwind waait aan zee eerst nog krachtig of hard, maar wordt matig tot krachtig. De komende dagen blijft het wisselvallig en vrij zacht. Het waait soms behoorlijk.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je deze Nieuwjaarsdag verwachten?

? Het is vandaag de eerste dag van het jaar. Dat betekent uitslapen voor veel mensen, maar ook nieuwjaarsduiken op 140 plaatsen in heel Nederland.

? Ook gaan er vandaag veel wijzigingen in: de belastingwijzigingen, met onder meer minder belasting voor spaarders en beleggers, de vervuilende scooter die niet meer welkom is in Amsterdam, en een prijsverhoging van gemiddeld 1,22 procent voor een treinkaartje van de NS.

? Premier Rutte bezoekt vandaag bondskanselier Kurz in Wenen. Hij is aanwezig bij het Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker. Daarna zal het tweetal praten over migratie, de monetaire unie en het voorzitterschap van Oostenrijk van de Raad van de Europese Unie.

? En Nederland is een jaar lang lid van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

? De finale van het WK darts is dit jaar een Britse aangelegenheid. Debutant Rob Cross, die in de halve finale Michael van Gerwen uitschakelde, neemt het op tegen 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor.

Wat heb je gemist?

In de parkeergarage van een evenementenhal in Liverpool zijn vele honderden auto's uitgebrand. Bij de hal zou een grote paardenshow worden gehouden, maar die werd afgelast. Niemand raakte gewond en alle paarden zijn in veiligheid gebracht.

Ander nieuws uit de nacht:

? Tijdens de jaarwisseling zijn in Arnhem acht jongeren gewond geraakt toen het balkon waarop ze stonden, instortte. Ze maakten een val van ruim drie meter. Alle gewonden zijn ter plekke behandeld.

? De Mobiele Eenheid is in Den Haag de straat op gegaan, omdat er met vuurwerk naar agenten werd gegooid. Een cameraman van RTL Nieuws is in de Schilderswijk ook met vuurwerk bekogeld. Hij is in het ziekenhuis gecontroleerd.

? Een automobilist is in Culemborg ingereden op twee voetgangers. De politie weet niet of het een ongeluk was of niet. Een voetganger raakte lichtgewond.

En dan nog dit:

Om het nieuwe jaar goed in te luiden hebben we een video voor jullie gemaakt met nieuwjaarswensen. Van weerman tot correspondent en van beveiliger tot presentator: een heel gelukkig/waanzinnig/gezond/goed 2018.

Een hele fijne Nieuwjaarsdag gewenst!
Oliebollen, zoenen, gezelligheid, maar ook autobranden en vuurwerk gooien
1 Januari, 02:24 NOS nieuws

In heel Nederland is de jaarwisseling gevierd. Vanwege de harde wind waren op verschillende plaatsen vuurwerkshows afgelast of aangepast. Het nationale aftelmoment bij de Hofvijver in Den Haag ging wel door, net als de Nationale Vuurwerkshow in Rotterdam. Daar kwamen veel mensen op af.

In Arnhem zijn acht jongeren gewond geraakt toen het balkon waarop ze stonden, instortte. De acht maakten een val van ruim drie meter. Het gebeurde in de Boulevardwijk, nabij het centrum van Arnhem. Alle gewonden zijn ter plekke behandeld.

Bij de Oud-en-Nieuw-viering in Den Haag is een cameraman van RTL Nieuws met vuurwerk bekogeld. De man heeft zijn oren laten controleren in het ziekenhuis. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Agenten in linie

En waar de ene Nederlander een champagnekurk de lucht in knalt, schiet een ander vuurpijlen naar de politie. dat gebeurde onder andere op het Kaapseplein in Den Haag. In de Woudenbergstraat in de Hofstad gingen agenten en de mobiele eenheid in linie staan om de gemoederen in de straat tot bedaren te brengen.

Goed nieuws was er voor een inwoner van Noord-Brabant. Hij of zij won de hoofdprijs van de oudejaarstrekking van de Staatsloterij en is dus multimiljonair. De dertig miljoen euro viel dit jaar op een heel lot.

Verplicht thuis blijven

De burgemeester van Rotterdam liet weten dat hij vijftien stadsgenoten heeft verplicht om de jaarwisseling thuis door te brengen. Het zijn negen mensen uit de Riederlaan in Rotterdam-Hillesluis en zes anderen uit Rotterdam-Noord. Burgemeester Aboutaleb kondigde eerder aan dat hij mensen die vorig jaar betrokken waren bij rellen een brief zou sturen waarin hen werd opgedragen thuis te blijven.
Brussel, Parijs en Berlijn zetten 2018 feestelijk in met vuurwerk
1 Januari, 01:24 Skynet
In de verschillende Europese hoofdsteden is het nieuwe jaar maandag om middernacht feestelijk ingezet met vuurwerk. Aan het Atomium in Brussel woonden 45.000 toeschouwers het vuurwerk bij. In Parijs, op de Champs-Élysées, keek een grote mensenmassa naar het vuurwerk dat boven de Arc de Triomphe uitsteeg. In Berlijn zagen dan weer tienduizenden toeschouwers hoe vuurwerk de hemel boven de Brandenburger Tor verlichtte.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be