NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Vuurwerk

2News.be / Trefwoorden / Vuurwerk

14-jarige jongen veroordeeld tot werkstraf voor handel in vuurwerk
27 Februari, 17:54 NOS nieuws

Een jongen van 14 uit Geesbrug in Drenthe is veroordeeld voor de handel in illegaal vuurwerk. Hij verkocht onder meer nitraatrotjes en vlinderbommen. De jongen kreeg een werkstraf van zestig uur opgelegd. De helft van de straf is voorwaardelijk.

De jongen was 12 toen hij illegaal vuurwerk verkocht. Hij stuurde het op met de post. Volgens de rechtbank heeft hij de kopers en ook medewerkers van postbedrijven ernstig in gevaar gebracht.

Hij bracht ook zichzelf en zijn ouders in gevaar, omdat hij vuurwerk thuis in zijn slaapkamer opsloeg. Ander vuurwerk bewaarde hij in een loods en op een parkeerplaats bij een voetbalclub. Het is onduidelijk waarom de jongen zo jong in de vuurwerkhandel ging. Volgens RTV Drenthe heeft hij geen verklaring afgelegd.

Hogere straf geëist

Het Openbaar Ministerie had een werkstraf van honderd uur geëist. De rechtbank legde een lagere straf op omdat de zaak al twee jaar oud is en omdat de jongen nog maar 12 was toen hij het illegale vuurwerk verkocht. Hij moet de 900 euro die hij met de handel heeft verdiend, terugbetalen aan de Staat.

De rechtbank acht zijn vader en moeder mede schuldig aan het vuurwerkbezit. Zij wisten dat hun zoon het vuurwerk op zijn kamer bewaarde. De vrouw stortte daarnaast het contant ontvangen geld op de rekening van haar zoon. Zij moet een boete van 1000 euro betalen. De man is veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur.
Opinie: Nieuwe donorwet is geen reden voor toeters en vuurwerk
16 Februari, 21:00 Volkskrant
We gaan maar één keer dood, laten we dat dan zo bewust mogelijk doen, stelt Mirthe Berentsen, die, evenals veel van haar familieleden, lijdt aan een nierziekte. Wat wil jij dat er met je lichaam gebeurt? Als de uitslag van de stemming in de Eerste Kamer binnenkomt, roep ik 'fuck, ja!' tegen niemand in het bijzonder. Ik loop op straat, verwacht toeterende auto's, vuurwerk, slingers en felicitaties:


Vuurwerk op hals van paard geplakt en aangestoken
13 Februari, 17:24 Gazet v. Antwerpen

In Eindhoven is er afgelopen weekend vuurwerk op de hals van een paard geplakt en vervolgens afgestoken. ?Recht op de plaats van de slagader,? vertelt een getuige.
Zeldzame kwal lijkt op ?exploderend vuurwerk?
19 Januari, 20:54 Gazet v. Antwerpen

Wetenschappers konden enkele maanden geleden een zeldzame kwal filmen in de Grote Oceaan, die erg goed lijkt op vuurwerk dat tot ontploft. De kwal, die de wetenschappelijke naam Halitrephes maasi heeft gekregen, geeft licht door zijn unieke spijsvertering, maar zou zonder kunstmatige lampen niet te zien zijn in de donkere diepten van de oceaan.
Antwerpenaar (35) laat vuurwerk ontploffen aan voordeur in Nederland: stukje kauwgum verraadt hem
17 Januari, 14:54 Gazet v. Antwerpen

Een Antwerpenaar is in hoger beroep veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij vuurwerk liet ontploffen aan een huis in het Nederlandse Uden. De 35-jarige man werd opgespoord via DNA-sporen op een stukje kauwgum.
Muziekgroepen en vrienden zorgen voor het vuurwerk op kerstboomverbranding
14 Januari, 21:18 Gazet v. Antwerpen
Koninklijke harmonie Sint-Amelberga uit Zandhoven sloot voor het eerst in decennia de kerstboomverbranding niet af door vuurwerk. Ter vervanging, zorgde de harmonie voor live-muziek. En zo knalde de kerstboomverbranding toch ook nog.


VIDEO. Paard overleeft vuurwerk niet na botsing met ander dier
9 Januari, 21:12 Gazet v. Antwerpen

Voor Erika Reyns uit Halle-Zoersel mag het gedaan zijn met vuurwerk afsteken. Want haar vijftienjarig paard Wall Street is dit weekend overleden aan de indirecte gevolgen ervan. De paarden van Erika waren oudejaarsnacht nochtans goed door gekomen omdat de vrouw toen rekening had gehouden met de feestelijkheden. Maar afgelopen zaterdag waren er plots terug knallen in de buurt waardoor Wall Street in paniek tegen en ander paard botste en overleed. Het andere paard hield er een aantal letsels aan over. De eigenaars van de paarden hebben aangifte gedaan bij de politie.
Zwaargewonde zwaan herstelt langzaam van wonden na vlucht voor vuurwerk
9 Januari, 14:00 Gazet v. Antwerpen

De zwaan waarvan het vel van de hals helemaal was gestroopt, stelt het naar omstandigheden goed. Bij een controle gisteren van de dierenarts van het Natuurhulpcentrum bleek wel dat de wonde op bepaalde plekken niet voldoende doorbloeding had en dat vel dreigde af te sterven. Vandaag volgt nog een check-up. ?Het blijft dus afwachten hoe de wonde herstelt. De zwaan eet zelf en reageert alert. Dat is positief?, zegt Sil Janssen.
Scherpe woorden na uit de hand gelopen derby: ?Wel 1.600 supporters willen, maar geen net kunnen betalen om vuurwerk tegen te houden?
8 Januari, 02:30 Gazet v. Antwerpen

Voetbalclubs Lierse en Beerschot Wilrijk wijzen met een beschuldigende vinger naar elkaar nadat de match in 1B zaterdagavond opnieuw is ontaard in rellen. Beerschot Wilrijk hekelt het gebrek aan preventieve maatregelen, Lierse zegt ?altijd met dezelfde ploeg problemen te hebben.?
Nieuwjaarsdrink dit jaar zonder vuurwerk
6 Januari, 14:54 Gazet v. Antwerpen

De nieuwjaarsdrink voor de Heistse bevolking op zondag 7 januari op het Cultuurplein zal dit jaar niet afgesloten worden met vuurwerk. Volgens de brandweer en de vuurwerkmaker zijn de veiligheidsrisico?s te hoog.
Harmonie schrapt vuurwerk na kerstboomverbranding
5 Januari, 02:18 Gazet v. Antwerpen

De harmonie van Zandhoven schaft het vuurwerk na de jaarlijkse verbranding van kerstbomen af. In de plaats komen acts. Ook in Pulle is er nog een kerstboomverbranding.
Dwergpincher Noa nog vermist na vuurwerk
4 Januari, 19:06 Gazet v. Antwerpen

Spijtig genoeg is er in Schilde nog altijd een ander hondje vermist, dat werd opgeschrikt door vuurwerk tijdens oudejaarsnacht. Noa, een zwarte dwergpincher met bruine borst, zat op oudejaarsavond in de garage bij zijn baasjes in de Pater Nuyenslaan in Schilde.
154 kilo vuurwerk in beslag genomen in politiezone Brussel-Noord
3 Januari, 11:06 Skynet
De lokale politie van de zone Brussel-Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node) heeft tijdens de nacht van oud naar nieuw 140 kilo vuurwerk en 14 kilo zwart poeder in beslag genomen. Dat meldde de politiezone gisteren.


Jongen raapt vuurwerk van straat en raakt gewond aan hand en gezicht
2 Januari, 23:24 NOS nieuws

In Sliedrecht is vanavond een jongen van 11 gewond geraakt toen er vuurwerk in zijn hand ontplofte. De jongen is met oogletsel en verwondingen aan zijn hand naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie had de jongen het vuurwerk gevonden op straat. Toen hij het aanstak, ontplofte het meteen, meldt RTV Rijnmond.

De politie benadrukt dat ouders aan hun kinderen duidelijk moeten maken dat ze niet-ontploft vuurwerk niet moeten aanraken.
Vuurwerk in Moeskroen kan Zulte Waregem 1.000 euro kosten
2 Januari, 18:00 Gazet v. Antwerpen

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag 1.000 euro boete gevorderd tegen Zulte Waregem, omdat supporters vuurwerk afstaken tijdens de competitiewedstrijd van de twintigste speeldag in Moeskroen.
RTV Noord: omstreden vuurwerk-reportage geen nepnieuws
2 Januari, 15:00 NOS nieuws

RTV Noord bestrijdt dat het nepnieuws heeft verspreid. Verschillende regionale media beschuldigden de Groningse omroep daar afgelopen week van, vanwege een reportage die het vorige week uitzond.

In de reportage probeerde een verslaggever van de regionale omroep binnen een middag illegaal vuurwerk in de provincie Groningen te kopen. Een deel van de reportage bleek echter in scène gezet.

Bij de overhandiging van een tas met illegaal vuurwerk was iemand onherkenbaar in beeld die werd gepresenteerd als leverancier van illegaal vuurwerk. Het Groninger stadsblog Sikkom kwam erachter dat dezelfde persoon later in de reportage optreedt als een legale vuurwerkverkoper die zegt hoe gevaarlijk illegaal vuurwerk is. Het blog ontdekte de fout doordat de personen dezelfde trui droegen.

Fouten

Volgens RTV Noord-hoofdredacteur Mischa van den Berg is er geen sprake van nepnieuws. "In de reportage is een poging aangekondigd om binnen een middag in de provincie Groningen illegaal en gevaarlijk vuurwerk te verkrijgen en dat is precies wat de verslaggever heeft gedaan", zegt hij. Het vuurwerk is daadwerkelijk ontvangen, maar inmiddels ingeleverd bij de politie.

Toch geeft de hoofdredacteur toe dat er dingen zijn misgegaan. "Voor de uitwerking van de reportage zijn keuzes gemaakt die journalistiek gezien laakbaar zijn. Daardoor is een overigens journalistiek zuiver onderwerp in een kwaad daglicht komen te staan", zegt Van den Berg. "Het is duidelijk dat niet één en dezelfde persoon als deskundige én als onherkenbaar gemaakte leverancier aan bod kunnen komen. We betreuren dit zeer."

De omroep heeft de reportage inmiddels van de site verwijderd.
Hondje schrikt zo hard van vuurwerk dat het van balkon valt, maar buren grijpen schitterend in
2 Januari, 08:24 Gazet v. Antwerpen

De Braziliaan Jean Siqueira heeft op oudejaarsavond doodsangsten uitgestaan. De man ging naar het vuurwerk kijken iets verderop in de straat en had zijn balkondeur laten openstaan. Maar dat had hij beter niet gedaan want zijn hondje Tina kreeg een angstaanval toen ze de knallen hoorde en probeerde te vluchten. Tot? ze plotseling aan het balkon hing te bengelen.
Gewonden en forse schade door extreem zwaar vuurwerk
1 Januari, 19:12 NOS nieuws

Hoewel er deze jaarwisseling op de meeste plekken in het land minder incidenten waren dan vorig jaar, vielen op een aantal pekken nog wel gewonden door vuurwerk en mishandelingen. In Etten-Leur kwam vandaag zelfs de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) in actie voor een onderzoek naar een zware ontploffing, kort na 01.00 uur vannacht.

Bij die ontploffing in een woonwijk vielen drie gewonden en werden zes woningen beschadigd, mogelijk door mortieren. Dat zware vuurwerk werd later in de buurt van de beschadigde woningen teruggevonden. Verschillende ramen sneuvelden bij de explosie en er ontstond bij een huis schade aan de keuken en badkamer.

Ook in Eindhoven sneuvelden de ramen van drie woningen door zwaar vuurwerk. Een van de bewoonsters raakte gewond aan haar hoofd door rondvliegend glas. Haar zoon had volgens de politie last van zijn gehoor door de knal.

Hand verloren

Een jongen van 14 in Amsterdam is een hand verloren toen samengebonden stukken vuurwerk sneller dan verwacht ontploften. Twee jongens van 10 en 11 die erbij waren, raakten ook gewond.

Volgens de brandwondencentra in Rotterdam en Groningen zijn er dit jaar iets meer mensen behandeld dan vorig jaar. Het letsel was wel minder zwaar dan bij de vorige jaarwisseling. In Groningen ging het om achttien mensen, van wie er acht zijn opgenomen. In Rotterdam waren het negen slachtoffers, van wie er acht direct na behandeling zijn ontslagen. De negende kon vandaag weer naar huis.

Het Rotterdamse Oogziekenhuis heeft vannacht acht mensen behandeld voor oogletsel dat was veroorzaakt door vuurwerk. Zes van hen liepen blijvend letsel op en mogelijk moeten er ook ogen worden verwijderd.

Er vielen vannacht niet alleen slachtoffers door vuurwerk. In Bemmel liep een man ernstig hoofdletsel op toen hij bewusteloos werd geslagen. Hij had een groep jongens aangesproken nadat zij vuurwerk naar hem en zijn gezin hadden gegooid. Daarop werd hij direct geslagen en vervolgens bewusteloos achtergelaten.
Onze reporter ging op pad tijdens het eindejaarsvuurwerk: ?Vuurwerk, dessert eten en nog een borreltje ? of twee?
1 Januari, 11:24 Gazet v. Antwerpen

Het was gisteren weer een geslaagd oudjaar in Antwerpen, inclusief het traditionele vuurwerk op de Schelde. Toch was het even bang afwachten of dat wel zou kunnen doorgaan - felle rukwinden dreigden roet in het eten te gooien. In Mechelen, Oostende en Brugge werd het al afgelast, maar vuurwerkmaker Cliff Hooge liet het niet aan zijn hart komen: ?Ik heb er alle vertrouwen in. Het komt zeker in orde.? En inderdaad: om 16 uur kwam het verlossende bericht: de vuurpijlen mochten gewoon de lucht in.
Bijna 200 gewonden op Filipijnen door vuurwerk

Op de Filipijnen zijn bijna 200 mensen gewond geraakt door problemen met vuurwerk tijdens de traditionele oudjaarsvieringen, ondanks een richtlijn van de president met als doel het gebruik van voetzoekers in te dijken. Een 58-jarige man kwam om tijdens een brand, al is het niet duidelijk of dat incident verband hield met afgestoken vuurwerk.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be