NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Vrouwen

2News.be / Trefwoorden / Vrouwen

Hindostaanse vrouwen staan vaak alleen na misbruik. Ze zijn 'wild vlees' en 'hebben er zelf voor gezorgd'
Vandaag, 02:42 Volkskrant
Hoe moeilijk het voor een Hindostaanse is misbruik te melden, en welke verregaande gevolgen dat heeft, blijkt uit de zaak rond de directeur van een stichting die zich inzet voor emancipatie. 'Tendentieuze berichtgeving, ingegeven door onzuivere motieven', bedoeld om de nominatie voor de Joke Smit-prijs voor vrouwenemancipatie van S. N. te dwarsbomen. Met een stevig persbericht reageert de stichtin


Franse vrouwen strijden om het ware feminisme
Gisteren, 20:06 Volkskrant
Catherine Deneuve heeft haar excuses aangeboden aan alle slachtoffers van seksueel geweld die zich aangevallen kunnen voelen door een opiniestuk in Le Monde, waarin de filmdiva met andere vrouwen stelde dat de #MeToo-beweging is uitgelopen op een heksenjacht tegen mannen. Deneuve blijft overigens achter de inhoud van het stuk staan. De actrice voelde zich genoodzaakt in actie te komen nadat een an


Deze vrouwen zijn trots op hun littekens en stoppen ze niet langer weg
Gisteren, 12:18 Gazet v. Antwerpen
De Engelse fotografe Sophie Mayanne werkt al een tijdje aan 'Behind The Scars', een project waarbij ze vrouwen voor haar lens haalt die erge littekens hebben. Ondertussen vond ze tientallen vrouwen en mannen die bereid waren om zichzelf letterlijk en figuurlijk bloot te geven. Het resultaat is een indrukwekkende portrettenreeks.


Onderzoek toont aan: bij dit seksstandje voelen vrouwen én mannen zich het ongemakkelijkst

Uit een onderzoek bij 1.000 Europeanen en Amerikanen kwam naar boven bij welk standje mannen en vrouwen zich in de slaapkamer het ongemakkelijkst voelen. Bovendien bracht het onderzoek ook andere opvallende resultaten aan het licht.
Lucinda Brand pakt Nederlandse titel veldrijden bij de vrouwen

Lucinda Brand heeft in Surhuisterveen de Nederlandse titel in het veldrijden veroverd. De renster van Team Sunweb was oppermachtig in de Friese blubber en soleerde naar het goud. Maud Kaptheijns croste naar het zilver, Annemarie Worst behaalde het brons.
Sabine weet wat vrouwen met rondingen écht nodig hebben
Zaterdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Sabine Peeters is naast blogster en make-up­artieste nu ook ontwerpster. Niet van een gewone collectie, maar van kleding voor een maatje meer. Uit eigen ervaring weet de blogster wat vrouwen met rondingen écht nodig hebben. Al jaren pleit ze voor meer diversiteit in modecampagnes en -magazines: van curvy modellen tot meisjes met een andere huidskleur. ?Waarom het westerse schoonheidsideaal opdringen? Wij zijn toch niet superieur??
Saudi-Arabië opent speciale autodealer voor vrouwen
Vrijdag, 15:30 AutoBlog
Ze beginnen het eindelijk een beetje te leren, daar onder de zon. In Saudi-Arabië pleiten vrouwen al jaren voor het recht te mogen autorijden. Sterker nog, we bespraken het probleem hier al meer dan tien jaar geleden. In de tussentijd werd er veel geprobeerd om dames achter het stuur te laten kruipen. Of het nu […]


Vrouwen in Saoedi-Arabië mogen voor het eerst voetbalwedstrijd bijwonen, maar wel in speciale vakken
Vrijdag, 12:48 Volkskrant
Opnieuw hebben vrouwen in Saoedi-Arabië een grammetje meer bewegingsruimte veroverd - of toegeworpen gekregen. Voor het eerst in de geschiedenis van het koninkrijk kunnen zij vrijdag een voetbalwedstrijd bijwonen. Het Koning Abdullah-stadion in Jeddah heeft aparte ingangen gemaakt voor vrouwen en op de tribune worden vrouwen in de 'family section' zorgvuldig gescheiden van de mannenvakken. Vrouwen


Homans sceptisch over app tegen seksuele intimidatie: ?Kan no go-zones voor vrouwen creëren?
Woensdag, 18:48 Gazet v. Antwerpen

Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA) plaatst kanttekeningen bij het Brusselse plan om een app te lanceren waarop mensen (seksuele) intimidatie op straat kunnen melden. ?Ik wil de resultaten van die app afwachten, maar ik ben redelijk sceptisch?, zo antwoordde Homans op een vraag van Ann Brusseel (Open VLD). Zo zou de app volgens Homans no go-zones voor vrouwen kunnen creëren.
Wordt telemetrie toegelaten in Belcar vanaf 2018?
9 Januari, 18:24 Autosport
Verschillende bronnen hebben aan Autosport.be bevestigd dat er vanaf het seizoen 2018 geen verbod meer is op telemetrie in het Belcar Endurance Championship. Afgelopen seizoen ijverde een aantal teamverantwoordelijken voor het toelaten van een eenvoudig telemetriesysteem, onder andere met het oog op het kunnen voorkomen van dure reparaties door het tijdig detecteren van nakende problemen. Daarnaast zijn er reeds een aantal jaren geruchten dat bepaalde teams - ondanks een geldend verbod - beroep doen op telemetrie, al werden die feiten nooit bewezen.


Negen op de tien vrouwen in Brussel lastiggevallen

Bijna negen op de tien vrouwen in Brussel werden al geconfronteerd met een vorm van seksuele intimidatie. Een op de drie ondervindt daar nog elke dag negatieve gevolgen van. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Gent op vraag van de Brusselse staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V), waarover De Tijd bericht. De helft van de bevraagde vrouwen werd met fysiek geweld geconfronteerd.
Met Ryanne van Dorst en vijf Marokkaanse vrouwen op zoek naar de Nederlandse identiteit
8 Januari, 23:36 Volkskrant
In twee nieuwe tv-reeksen op zoek naar de aard van de echte Nederlanders. Waar begin je een tv-programma over de Nederlandse identiteit? In een tulpenveld? Volendam? De Zaanse Schans? Ja, de Zaanse Schans, dat leek de makers van Holland! (BNN-VARA) wel wat. Holland! is het nieuwe programma van Ryanne van Dorst, die in het jaar van genderneutraal indruk maakte met de serie Geslacht! - ook al met ui


Onderzoek: vrouwen overlijden vaker na hartaanval dan mannen
8 Januari, 21:48 Volkskrant
Vrouwen die een hartaanval hebben gehad, hebben in het jaar daarop meer kans om aan de gevolgen ervan te overlijden dan mannen na een zelfde crisis. Zo zit dat in Zweden, blijkt uit nieuw onderzoek, maar waarschijnlijk ook in vergelijkbare westerse landen, zoals Nederland. Dat zeggen Britse en Zweedse onderzoekers tegen de BBC. De Zweedse vrouwen kregen na een hartaanval minder vaak cholesterolver


BBC-journalisten moeten zwijgen over rel onderbetaling vrouwen
8 Januari, 20:36 NOS nieuws

De BBC is in opspraak geraakt door het besluit van de gerespecteerde correspondent in China, Carrie Gracie, om haar post op te geven omdat ze minder betaald krijgt dan mannelijke BBC-correspondenten. De BBC heeft de 130 collega's die publiekelijk steun betuigd hebben aan Gracie vervolgens verboden om op radio, tv of online nog aandacht aan de rel te schenken, schrijven Britse media als The Guardian en The Times.

Die maatregel komt neer op censuur, zeggen de betrokken journalisten. Met de hashtag #istandwithcarrie hadden ze de omroep eerder opgeroepen snel een eind te maken aan de ongelijke beloning van mannen en vrouwen.

De BBC zegt tegen de Britse media dat de medewerkers zichzelf met hun reactie hebben gediskwalificeerd als onafhankelijke journalisten en dat ze daarom geen aandacht meer kunnen schenken aan het omstreden onderwerp. BBC-prominenten als Newsnight-presentator Evan Davis en presentatrice Mishal Husein van het populaire radioprogramma Today horen bij degenen die het verbod opgelegd hebben gekregen.

De omroep heeft wel een video met een verklaring van Gracie op de website gepubliceerd. De BBC heeft eerder beloofd dat de ongelijke beloning in 2020 rechtgetrokken is.

'Heimelijke beloningscultuur'

Carrie Gracie, met dertig dienstjaren bij de BBC, schrijft in een open brief dat ze 135.000 Britse pond verdient, terwijl haar mannelijke collega in de VS tenminste 200.000 pond uitbetaald krijgt. Ook de andere mannelijke collega's zouden veel beter worden betaald dan zij. Gracie zegt dat er bij de BBC sprake is van een heimelijke en illegale beloningscultuur.

Volgens Gracie wilde de BBC haar tegemoetkomen met een loonsverhoging van 45.000 pond, maar die heeft ze als ondermaats van de hand gewezen omdat "de kloof tussen mijzelf en mijn mannelijke collega's" in stand blijft.

Ze vertrekt uit China en hoopt weer een plek te krijgen op de redactie in Londen. Daar verwacht ze evenveel te gaan verdienen als haar mannelijke collega's in de newsroom.

Open brief

De ongelijke betaling bij de BBC kwam deze zomer in het nieuws. De BBC publiceerde toen onder druk een lijst van de salarissen van presentatoren. Daarin kwam naar voren dat vrouwelijke presentatoren fors minder verdienen dan hun mannelijke collega's. Tientallen vrouwen eisten toen in open brief dat de omroep een einde maakt aan de ongelijkheid.
Oprah geeft krachtige speech tijdens Golden Globes: ?Ik wil alle vrouwen die jaren misbruik doorstonden bedanken?
8 Januari, 09:06 Gazet v. Antwerpen

Tijdens de uitreiking van de Golden Globes heeft Oprah Winfrey ongetwijfeld voor het meest pakkende moment van de avond gezorgd. Nadat ze als eerste zwarte vrouw ooit de carrièreprijs in ontvangst mocht nemen, sprak ze zich openlijk uit over seksueel misbruik. Het resultaat was een krachtige speech die iedereen even heel stil kreeg.
Mollige vrouwen niet meer welkom bij Abercrombie & Fitch
7 Januari, 23:06 Het Nieuwsblad Binnenland

Het Amerikaanse kledingmerk Abercrombie & Fitch stopt met het maken van vrouwenkledij boven maat 40/42. Ook de broeken zullen zich voortaan beperken tot maat 40. De keten wordt nu beschuldigd van het bewust uitsluiten van mollige klanten.
BBC-journalist legt functie neer vanwege loonkloof tussen mannen en vrouwen bij de omroep
8 Januari, 18:12 Volkskrant
BBC-journalist Carrie Gracie legt haar functie als China-correspondent neer vanwege ongelijke lonen tussen mannen en vrouwen bij de Britse omroep. Dit liet de journalist weten in een open brief die ze afgelopen zondag op haar website plaatste. Afgelopen zomer heeft de BBC voor het eerst de salarissen van haar werknemers die meer dan 150.000 pond verdienen openbaar gemaakt. Daaruit bleek dat mannel


Gastcolumn: 'Vrouwen hebben in de westerse wereld veel meer macht dan mannen'
7 Januari, 07:18 Volkskrant
Eigenlijk komt de hele #MeToo discussie mij mijn neus uit, schrijft gastcolumnist Annelien Jonkman. 'Maar ik zou ons toch willen aanmoedigen hem niet te laten doodbloeden, maar hem om te draaien en daarmee aan te grijpen om machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen in ons land voorgoed gelijk te trekken.' In 1990 maakte ik voor de Avro een programma over gewénste intimiteiten op het werk, naar a


Moet ?één van de vijf mooiste vrouwen in de wereld? naar de gevangenis?
6 Januari, 13:42 Gazet v. Antwerpen

Ooit werd ze verkozen tot één van de mooiste vrouwen ter wereld, nu is ze vrij op borgtocht omdat ze haar torenhoge hotelfactuur niet wou betalen. Het leven van Tessa Dahl, dochter van de wereldberoemde schrijver Roald Dahl, kende vele hoogtes, maar de laatste jaren ook vele laagtes. Nu kijkt de vrouw aan tegen vijf jaar gevangenisstraf.
De lijstvorming van N-VA: scenario met twee vrouwen in top drie
6 Januari, 10:06 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse N-VA wil tegen haar nieuwjaarsreceptie de krijtlijnen klaar hebben voor de kieslijst. Eén scenario vertrekt van een top drie met de burgemeester als lijsttrekker en op plek twee en drie een vrouw.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be