NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Vrouwen

2News.be / Trefwoorden / Vrouwen

AIVD: dreiging terugkerende IS-vrouwen niet onderschatten
Vrijdag, 16:06 NOS nieuws

De rol van vrouwen binnen jihad-groepen moet niet worden onderschat. De inlichtingendienst AIVD waarschuwt dat terreurgroep IS een toenemend tekort heeft aan strijders en daarom sinds kort vrouwen een actievere en meer gewelddadige rol gunt. Als dat zo doorgaat, kunnen vrouwen in het strijdgebied in SyriŽ en Irak, maar ook in Nederland een grotere bedreiging gaan vormen, vreest de AIVD (.pdf).

In Nederland zijn volgens de dienst zo'n honderd vrouwen die er extremistische islamitische denkbeelden op nahouden. Ze zijn in veel gevallen net zo toegewijd aan de jihad als mannen. Sinds 2012 zouden zeker tachtig vrouwen uit Nederland naar SyriŽ en Irak zijn gereisd, van wie het overgrote deel zich heeft aangesloten bij IS. Nog niet eerder is zo'n groot aantal vrouwen in jihadistisch strijdgebied geweest.

Door hun aanwezigheid in het strijdgebied en hun toewijding bestaat de mogelijkheid dat vrouwen in Nederland een aanslag plegen. Volgens de AIVD zijn in Europa verschillende gevallen bekend van vrouwen die namens IS geweld wilden gebruiken. Daarbij kunnen ze geÔnspireerd zijn door jihadistische propaganda, of ze worden door IS tot gewelddadige acties gestimuleerd.

Terugkeren

De AIVD signaleert verder dat naarmate IS in SyriŽ en Irak verder wordt teruggedrongen, er meer Nederlandse vrouwen zullen proberen om weg te komen uit het gebied. De vrouwen die nu terugkeren zijn anders dan vrouwen die voor dit jaar al zijn teruggekomen. Die waren gemiddeld een half jaar in het strijdgebied, terwijl degenen die er nu nog zijn zo'n drie jaar in SyriŽ of Irak zijn geweest.

Doordat zij aanzienlijk langer in het gebied waren, dus, zijn die vrouwen ook langer blootgesteld aan de gewelddadige ideologie. Ook hebben ze meer contacten in radicaal-islamitische kringen. Dat leidt tot de conclusie dat een aanzienlijk deel van de terugkerende vrouwen haar radicale ideeŽn zal blijven koesteren.

Ook de inzet van vrouwen op het strijdveld door IS heeft gevolgen: ze kunnen omkomen of met geweldservaring terugkomen in Nederland. IS stond tot voor kort het plegen van aanslagen door vrouwen niet toe, maar nu vrouwen worden ingezet in de strijd kunnen ze geÔnspireerd raken om ook in Nederland geweld te gebruiken.
Slecht nieuws voor Victoria's Secret: dit topmodel is er toch niet bij
De Victoria's Secret Fashion Show in Shanghai loopt niet over rozen. Eerder raakte al bekend dat veel modellen uit Rusland en OekraÔne hun Visum niet goedgekeurd kregen en nu haakt ook Gigi Hadid, een van de topmodellen, af.


Al zeven vrouwen zeggen dat Bush senior hen ongewenst aanraakte. Toch wordt hij waarschijnlijk niet vervolgd
Vrijdag, 07:36 Gazet v. Antwerpen

Voormalig Amerikaans president George H. W. Bush (93) is nu al door zeven vrouwen beschuldigd van ongewenste intimiteiten. Terwijl de getuigenissen tot nu toe allemaal gingen over de periode na zijn presidentschap, wordt hij nu ook beschuldigd van feiten terwijl hij president was.
Actiegroep tegen seksuele intimidatie tijdens concerten
Donderdag, 21:24 NOS nieuws

"Ik kan een lange lijst aan momenten noemen waarop ik seksueel ben geÔntimideerd tijdens een concert", zegt de 23-jarige Jenny Janssens uit Tilburg. Ze is de grijpgrage mannenhanden beu, en begint met vier andere vrouwen een actiegroep.

De groep richt zich op de muziekindustrie, omdat ze daar connecties hebben. Ze willen bijvoorbeeld posters maken en die bij poppodia ophangen. Ook willen ze in gesprek met artiesten.

Het lijkt wel een standaardpraktijk, zeggen de vrouwen. "Op dit moment kun je er bij voorbaat van uitgaan dat je wordt lastiggevallen als je op stap gaat", zegt Jenny tegen Omroep Brabant.

Vorige week had Jenny nog een huilende vriendin aan de lijn. Ze was tijdens een concert in Amsterdam continu lastiggevallen door een man die haar borsten en billen aanraakte. Iedereen zag het gebeuren maar niemand deed iets.

Ooit werd ze zelf vanuit het niets door een vreemde man gekust tijdens een concert. Toen ze boos werd kreeg ze alleen maar verbaasde blikken. Ook toen zagen veel mensen het gebeuren, maar er kwam geen reactie.

Artiesten grijpen in

Er zijn artiesten die wel ingrijpen. Op Lowlands gaf de zanger van de Britse band Architects een uitbrander aan een fan die een vrouw bij haar borst greep tijdens het crowdsurfen.

De Canadese rapper Drake onderbrak gisteren tijdens zijn concert in Sydney een nummer om een bezoeker aan te spreken. "Als je niet ophoudt meiden aan te raken, zoek ik je op en sla je verrot", beet de artiest de man toe. Een bezoekster filmde zijn tirade.
Nu al zeven vrouwen die oud-president Bush sr. beschuldigen van billengeknijp
Woensdag, 17:00 Volkskrant
De teller staat inmiddels al op zeven vrouwen; allemaal beweren ze door Amerika's 41ste president bij de billen te zijn vastgepakt. Drie weken nadat de eerste vrouw oud-president George H.W. Bush beschuldigde van ongewenste intimiteiten, wordt de situatie steeds gÍnanter voor de familie Bush. De familie moet nu lijdzaam toezien hoe de president die de eerste Golfoorlog won, anno 2017 vooral in het


Vrouwen verdienen nog altijd minder, maar zijn wel tevredener
Woensdag, 11:00 NOS nieuws

Werkende vrouwen van 36 jaar en ouder verdienen gemiddeld 8 procent minder dan mannen. Dat blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek van Intermediair en de Nyenrode Business Universiteit. Bij vrouwen jonger dan 36 is het salarisverschil 4 procent.

De afgelopen maanden hebben meer dan 72.000 mensen een vragenlijst ingevuld over hun salaris. Onderzoekers hebben verschillen over contractvormen en gewerkte uren zo veel mogelijk uit de berekeningen gehaald. Uit de resultaten blijkt dat de verschillen groter zijn naarmate werkenden ouder zijn.

"De afgelopen jaren is het verschil in salarissen iets teruggelopen, maar heel hard gaat het nog niet", zegt onderzoeker Jaap van Muijen. "In een paar jaar tijd is het verschil met een paar tienden van een procent teruggelopen."

Vrouwen stoppen na hun dertigste vaker met werken of gaan minder uren werken. Mannen krijgen vaker een leidinggevende functie. Tegenover elke leidinggevende vrouw zijn er bijna twee mannen.

In het onderzoek gaven respondenten ook aan of ze tevreden zijn met hun salaris. Een kleine 56 procent van de vrouwen vindt hun huidige salaris een rechtvaardige beloning tegenover zo'n 50 procent van de mannen.

Volgens Van Muijen zit daar voor een deel de verklaring voor het salarisverschil. "Vrouwen zijn over het algemeen slechte onderhandelaars over hun salaris. Je ziet terug in de resultaten dat ze sneller tevreden zijn."

Burnout

Uit het onderzoek blijkt ook dat steeds meer mensen een burn-out hebben gehad. 15 procent van de vrouwen heeft hier mee te maken gehad tegenover 9 procent van de mannen. In 2015 ging het nog om iets minder dan 10 procent van de vrouwen en 6 procent van de mannen.

De onderzoekers noemen dat verontrustend vanwege de heftige impact van een burn-out op iemands leven. Volgens de onderzoekers lopen mensen met een vast contract minder risico op een burn-out dan mensen met een flexibel contract.
3.000 toeschouwers vanavond voor Belgian Cats tegen Duitsland

Na het behalen van de bronzen medaille in juni op het EK in TsjechiŽ spelen de Belgian Cats voor het eerst in eigen land. Maar liefst 3.000 (een record voor een vrouweninterland in BelgiŽ) fans komen Ann Wauters, Emma Meesseman en co. Vanavond in de Lange Munte in Kortrijk aanmoedigen versus Duitsland.
'Vrouwen brengen een zekere irrationaliteit met zich mee, die iemand zoals ik, die erg in zijn hoofd zit, goed doet'
Woensdag, 02:12 Volkskrant
Wat betekent het om nu man te zijn? Politicus Stef Blok (52): 'Als ik iemand boos maak, vind ik dat niet per se een probleem.' Stef Blok houdt van avontuur, om het gevaar te bedwingen. In chaotische omstandigheden zet hij graag de feiten op een rijtje. 'Problemen lostrekken' noemt hij dat. Tijdens de turbulente jaren van Rutte I was hij het anker van de VVD, als minister saneerde hij de woningmark


Een op de drie Vlaamse vrouwen met zwangerschapsdiabetes krijgt blijvende diabetes
Dinsdag, 06:48 Skynet Belgie
Vrouwen met zwangerschapsdiabetes lopen een veel hoger risico om in de zes jaar die daarop volgen diabetes type 2 of prediabetes te ontwikkelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Diabetes Liga. Die maakt de cijfers bekend naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag dinsdag.


Tennis ranking: Goffin blijft achtste, Mertens bij de vrouwen status quo op 35
Maandag, 11:48 Gazet v. Antwerpen

David Goffin behoudt op de nieuwe ATP-ranking de achtste plaats, zijn hoogste notering ooit. De Spanjaard Rafael Nadal blijft de stand aanvoeren.
Een op de drie Vlaamse vrouwen met zwangerschapsdiabetes krijgt blijvende diabetes
Maandag, 09:24 Gazet v. Antwerpen

Vrouwen met zwangerschapsdiabetes lopen een veel hoger risico om in de zes jaar die daarop volgen diabetes type 2 of prediabetes te ontwikkelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Diabetes Liga. Die maakt de cijfers bekend naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag dinsdag.
Vier vrouwen in deathmetalband: lekker grunten over dood en verderf
Maandag, 02:12 Volkskrant
Sisters of Suffocation is de enige geheel uit vrouwen bestaande deathmetalband in Nederland. Snoeiharde herrie maken ze. Maar lang niet iedereen in de metalscene blijkt klaar voor een vrouwengezelschap. 'Dan lees ik dat het enige leuke aan ons is dat we tieten hebben. Niet eerlijk.' Sisters of Suffocation-zanger Els Prins heeft een hondje. Dat hondje heet Beppie en is 9 jaar oud. Ze wilde per se e


Studie VS: omstanders durven vrouwen minder snel te reanimeren
Maandag, 02:12 NOS nieuws

Amerikaanse vrouwen die een hartstilstand krijgen, worden minder snel door omstanders gereanimeerd dan mannen. Mogelijk heeft dat te maken met de angst om de borsten van de vrouw aan te raken, zeggen de onderzoekers.

Wetenschappers onderzochten bijna 20.000 gevallen van mensen die op een openbare plek in de VS een hartstilstand kregen. Daarbij werd 45 procent van de mannen door een omstander, dus geen professioneel verpleegkundige, gereanimeerd. Bij vrouwen was dat 39 procent. De gereanimeerde mannen hadden ook nog eens 23 procent meer kans om de hartstilstand te overleven.

Opmerkelijk genoeg waren deze verschillen tussen mannen en vrouwen helemaal weg als ze in een huiselijke omgeving een hartstilstand kregen. Dat komt volgens de onderzoekers doordat de mensen die reanimeren dan vaak bekenden zijn van de patiŽnt.

Borstbeen

Een van de onderzoekers zegt dat angst om borsten aan te raken bij het reanimeren eigenlijk ongegrond is omdat de handen op het borstbeen moeten worden geplaatst, dus tussen de borsten in. De resultaten van het onderzoek zijn afgelopen weekend besproken op een congres van de Amerikaanse Hartstichting.

Op het congres werd geconcludeerd dat reanimatiecursussen mogelijk moeten worden aangepast om de angst om een vrouwelijke patiŽnt aan te raken weg te nemen. Zo heeft de oefenpop bij dit soort cursussen nu meestal een mannelijk lichaam.
Vrouwen weten niet waar klacht indienen tegen seksistische reclame

Uit voorlopige enquÍteresultaten bij de bezoekers van de Vrouwendag, zaterdag in Mechelen, blijkt dat weinigen weten waar ze terechtkunnen als ze seksistische reclame tegenkomen. Ook vindt men niet altijd de juiste woorden of de tijd om een klacht in te dienen.
Advocate van vrouwen die tegen De Pauw getuigden: ?Zaak heeft ampleur gekregen die ze niet voorzien hebben?

De vrouwen die bij de VRT-preventieadviseur getuigd hebben tegen televisiemaker Bart De Pauw, hebben een advocate in de arm genomen. Het gaat om Christine Mussche, vooral bekend om haar optreden als strafpleiter in de zaken rond kindermisbruik in de kerk.
Vrouwen die tegen Bart De Pauw getuigden nemen advocaat onder de arm

Christine Mussche, bekend als advocate in zaken rond pedofilie in de Katholieke Kerk, gaat de vrouwen vertegenwoordigen die getuigden over grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw. Dat meldt de VRT.
Belgische vrouwen behoren tot wereldtop op wereldbeker in Manchester
12 November, 11:48 Gazet v. Antwerpen

Lotte Kopecky en Jolien D?hoore doen het vooralsnog uitstekend op de Track World Cup in Manchester. Momenteel delen ze de leiding met Groot-BrittanniŽ in de ploegkoers. Als de World Cup-ranking na de wedstrijden in Pruszkow en Manchester een waardevolle indicatie mogen zijn dan, is er goede hoop op eremetaal op het wereldkampioenschap in Apeldoorn.
Huiszoeking bij VRT in onderzoek naar zaak-Bart De Pauw

Er is een huiszoeking aan de gang in de VRT-gebouwen. Dat bevestigt de VRT. De huiszoeking is deel van een onderzoek van het parket van Antwerpen naar de beschuldigingen aan het adres van televisiemaker Bart De Pauw. De CEO van de VRT Paul Lembrechts wordt op dit moment verhoord.
Nikki Brammeier pakt op Jaarmarktcross in Niel de zege bij de vrouwen
11 November, 15:18 Gazet v. Antwerpen

De 30-jarige Nikki Brammeier heeft zaterdag de Jaarmarktcross voor vrouwen elite in Niel gewonnen. De Britse schudde halfweg de slotronde haar drie metgezellen van haar af. De Italiaanse Maria Alice Arzuffi werd tweede voor Ellen Van Loy. Loes Sels legde beslag op de vierde plaats.
Belgische vrouwen verpulveren Belgisch record ploegenachtervolging
11 November, 15:18 Gazet v. Antwerpen

Een dag na hun mannelijke collega?s verbeterden Jolien D?Hoore, Lotte Kopecky, Annelies Dom en Saartje Vandenbroucke het Belgische record naar 4.28.371. De vorige besttijd dateerde van Glasgow vorig jaar in 4.31.547.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be