NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Vrouwen

2News.be / Trefwoorden / Vrouwen

Gwendolyn Rutten wil Belgische Grondwet aanpassen: ?Statement in strijd tegen onderdrukking van vrouwen?

Een eerste artikel in de Belgische Grondwet dat zegt dat ?alle mensen vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren worden?, zoals in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Dat zou Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten liever zien dan het huidige openingsartikel, dat stelt dat België een federale staat is met gemeenschappen en gewesten.
Sebastian Vettel houdt niet van vrouwen
Vrijdag, 22:06 AutoBlog
Das interessiert mich nicht. Door het gehele gedoe met Max-Mania zijn we het vergeten, maar daarvoor was Sebastian Vettel het wonderkind van de Formule 1. De Duitser wist in zijn derde F1-seizoen al een race te winnen (op Monza), het jaar daarop werd hij tweede en het jaar daarna (2010) werd hij wereldkampioen. Een kunstje […]


In de ring van de Antwerpse boksclubs: dit zijn vrouwen met (boks)ballen
Vrijdag, 17:36 Gazet v. Antwerpen

De tijd dat alleen stoere jongens de bokshandschoen opnamen, is allang voorbij. Steeds meer vrouwen voelen zich aangetrokken tot alle variaties van de sport: van competitief boksen tot boksfitness. CittA deed een tour langs verschillende Antwerpse adressen waar vrouwen erop los boksen, in de lucht, op bokszakken en af en toe ook eens op elkaar.
Transgender in nieuwe menstruatie-campagne: "Niet alleen vrouwen hebben last van PMS"
Vrijdag, 17:00 Gazet v. Antwerpen
Transgender Kenny Jones duikt op tussen verschillende vrouwen in een nieuwe campagne die het taboe rond menstruatie wil doorbreken. "Als transgender kon ik mijn regels moeilijk aanvaarden. Dat er zo weinig over werd gepraat, maakte het nog moeilijker."


Fotograaf laat 14 vrouwen naakt poseren terwijl ze borstvoeding geven
Veertien vrouwen lieten zich samen fotograferen op het strand terwijl ze hun baby of peuter borstvoeding geven. "Ik ben zo gelukkig met deze reeks", post de 25-jarige fotografe Trina Cary op haar blog en Instagram. "Ik hoop vooral dat vrouwen zich minder gaan aantrekken van wat anderen denken."


Zwangere vrouwen mogen gerust even de sauna in
Vrijdag, 12:48 Gazet v. Antwerpen
Zwangere vrouwen mogen sporten. Ze mogen gerust ook even de sauna in of genieten van een warm bad, heeft nieuw onderzoek, gepubliceerd in Sports Medicine, aangetoond.


Meerdere vrouwen mogen getuigen in nieuwe rechtszaak tegen Bill Cosby
Vrijdag, 12:12 Volkskrant
De aanklager in de nieuwe rechtszaak tegen Bill Cosby, de gevallen ster van de tv-serie The Cosby Show, mag vijf andere vermeende slachtoffers laten getuigen. Eerder mocht slechts één vrouw, die Cosby ervan beschuldigt dat hij haar heeft gedrogeerd en misbruikt, haar verhaal doen. De aanklager vroeg de rechter in Pennsylvania vorige week toestemming om meer beschuldigers op te roepen. De aanklager


Girl power: in het bedrijf van Victoria Beckham werken vooral vrouwen
Vrijdag, 10:24 Gazet v. Antwerpen
Het modelabel van Victoria Beckham bestaat voor 75% uit vrouwen. "Ik neem ze niet in dienst omdat het vrouwen zijn, maar omdat ze keihard werken en de beste zijn in hun vak", vertelt de ex-Spice Girl in een Facebook-interview met Nicola Mendelsohn.


Tientallen vrouwen breken op indrukwekkende manier wereldrecord skydiven
Dinsdag, 17:36 Gazet v. Antwerpen

Een hoogst uitzonderlijke prestatie. Zo mag het wereldrecord van Amy Chmelecki en haar 26 vrouwelijke collega?s met recht en reden genoemd worden. Op 9 februari wisten ze in Florida het wereldrecord verticaal skydiven al na één poging scherper te stellen. En daarmee was het meteen ook de ideale manier om vrouwen in het skydiven - en de sportwereld in het algemeen - wat meer in de picture te zetten. Sinds kort zijn er ook videobeelden verschenen van het spektakel.
Opinie: Vrouwenquota zijn pas overbodig als een kabinet 'toevallig' in ruime meerderheid uit vrouwen bestaat
Dinsdag, 14:00 Volkskrant
Kiezen voor de 'beste persoon' kan ook een meerderheid van vrouwen in het bestuur opleveren, betogen Eva Jaspers en Tanja van der Lippe. Een quotum voor vrouwen in topfuncties bestaat al op de arbeidsmarkt. A l gaat het dan niet om een minimum, maar om een maximum, als we Jos Nijhuis mogen geloven. Deze baas van Schiphol vindt dat 50 procent vrouwen in de raad van bestuur de limiet is. Het veel ge


Vrouwen die dit dragen op het werk, worden als minder goede leiders gezien
Dinsdag, 12:48 Gazet v. Antwerpen
Wie op een hoge positie mikt, stopt beter die mascara en lippenstift snel weer weg in de handtas. Vrouwen met veel make-up op zouden volgens een nieuw onderzoek namelijk minder leiderschap uitstralen.


Elk jaar 500 Belgische vrouwen naar Nederland voor ?latere? abortus: ?Abortuswet heeft dringende update nodig?
Dinsdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Achtentwintig jaar na het stemmen van de abortuswet is het hoog tijd voor een grondige evaluatie, vindt gynaecologe Anne Verougstraete (VUB). De wettelijke deadline van twaalf weken na de bevruchting moet omhoog, de verplichte wachttijd van zes dagen omlaag. ?Abortus moet ook uit de strafwet?, klinkt het. Ze krijgt daarvoor bijval van meerderheidspartij Open Vld: ?Het moraliseren en culpabiliseren van mensen is onaanvaardbaar.?
Devika Partiman strijdt voor meer vrouwen in de raadszaal
Maandag, 20:36 NOS nieuws

Posters, een verkiezingsdebat, lezingen en een uitgebreide campagne op social media. Zo probeert de Stichting Stem Op Een Vrouw kiezers ervan te overtuigen dat ze tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van volgende week moeten stemmen op een vrouw. Want in een land waarin iets meer dan de helft van de inwoners vrouw is, is een gelijkwaardige vertegenwoordiging in de politiek volgens de stichting niet meer dan logisch.

Oprichter van Stem op een Vrouw is Devika Partiman uit Amsterdam. Ze kreeg het idee toen ze in december 2016 bij een bezoek aan een museum in Suriname flyers zag liggen van een vrouwenorganisatie die campagne voerde voor meer vrouwen in de politiek. "Een paar maanden later waren hier in Nederland de Tweede Kamerverkiezingen en het leek me goed om te proberen of ik dat principe hier ook kon toepassen", zegt Partiman.

Bewust maken

Uiteindelijk kwam ze met de stichting. Die heeft verschillende doelen: mensen bewust maken van de scheve man-vrouw-verdeling en trainingen en adviezen geven aan gemeenten en zowel toekomstige als huidige vrouwelijke politici. Ook organiseert de stichting een verkiezingsdebat om de zichtbaarheid van vrouwelijke kandidaten te vergroten.

Bij de kiezer moet ook een bepaalde bewustwording ontstaan, zegt Partiman. "Stemmen op de eerste vrouw op de lijst is goed, maar heeft niet zoveel zin als het om meer vrouwen in de politiek gaat. Want die eerste vrouw redt het meestal wel. Maar als je bijvoorbeeld op basis van peilingen naar een partij kijkt, kun je wel wat veranderen. Wordt een partij ingeschat op tien zetels en de nummer elf is een vrouw, dan kun je door op haar te stemmen ervoor zorgen dat ze een zetel krijgt."

Landelijke kopstukken zouden ook liever meer vrouwen in de politiek zien. We vroegen ze naar hoe het komt dat dat niet lukt:

Door de actie bij de Kamerverkiezingen heeft Stem op een Vrouw er volgens Partiman voor gezorgd dat drie extra vrouwen in de Tweede Kamer zijn gekomen: Lilianne Ploumen voor de PvdA en Isabelle Diks en Lisa Westerveld voor GroenLinks. "Bij de VVD is het helaas net niet gelukt om voldoende voorkeursstemmen te krijgen voor een kandidaat."

Maar de tactiek voor de gemeenteraadsverkiezingen is anders. Er zijn namelijk maar weinig betrouwbare peilingen om vanuit te gaan. Dus kijk op de kieslijsten en spreid je stem, is het advies van de stichting. De kansen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen zijn ook groter voor vrouwen, omdat er veel minder voorkeursstemmen nodig zijn dan tijdens de Tweede Kamerverkiezingen.

Toch is het opmerkelijk dat er campagnes nodig zijn om ervoor te zorgen dat er vrouwen in de politiek terechtkomen, zegt Partiman. "Er is helaas weinig onderzoek gedaan naar de vraag waarom zo weinig vrouwen de politiek in gaan. Maar de kandidatencommissies van de partijen zouden ermee te maken kunnen hebben. Onderzoek wijst namelijk uit dat zulke commissies vaak kiezen voor mensen die op hen lijken. Een partij die divers wil zijn, moet er dus echt hard aan werken om dat ook voor elkaar te krijgen, anders lukt het niet."

Daarnaast bestaan partijen nog altijd grotendeels uit mannen, en die putten weer uit een netwerk dat ook grotendeels uit mannen bestaat, gaat Partiman verder. "Het is toch vreemd dat de politiek de helft van de bevolking niet goed vertegenwoordigt? Dat heeft dan ook weer gevolgen voor de veiligheid, de gezondheidszorg. Ik geloof oprecht dat de samenleving vredelievender is als iedereen goed vertegenwoordigd is."

Wil je weten hoe de man-vrouw-verdeling is op de kieslijsten in jouw gemeente? Bekijk het op de kaart hieronder.
Vrouwen blijven in de minderheid in de gemeentepolitiek
Maandag, 18:12 NOS nieuws

Vrouwen zijn nog altijd sterk in de minderheid in de lokale politiek. Afgaand op de kandidatenlijsten gaat daar deze verkiezingen ook niet veel verandering in komen, want van alle kandidaten is slechts drie op de tien vrouw. Dat blijkt uit een analyse van alle lijsten door de NOS.

Er is in Nederland geen enkele gemeente met meer vrouwen dan mannen op de kieslijst. Wel is er één gemeente die erin slaagt net zoveel vrouwen als mannen te hebben: Heemstede. In die Noord-Hollandse plaats houden 49 vrouwen en 49 mannen elkaar in evenwicht.

Maar ook in Heemstede is nog wel wat te winnen, want er zijn vier mannelijke lijsttrekkers tegen twee vrouwen. Alleen Heemsteeds Burger Belang en de VVD hebben een vrouw op de eerste plaats. D66, GroenLinks, PvdA en CDA kozen voor een man.

De top-5 wat betreft vrouwen op de lijst:

Heemstede: 50 procent Ouder-Amstel: 46 procent Doesburg: 46 procent Utrechtse Heuvelrug: 44 procent Blaricum: 42 procent

De onderkant van de ranglijst wordt gedomineerd door biblebelt-gemeenten als Urk, Renswoude, Alblasserdam, Staphorst, Woudenberg en Oldebroek, met 15 a 16 procent vrouwen. Toch worden deze protestantse gemeenten nog 'verslagen' door het Brabantse - van oudsher katholieke - dorp Haaren. Van de 73 kandidaten zijn er slechts tien vrouw, een schamele 14 procent.

Limburg heeft gemiddeld slechts 28 procent vrouwen op de kandidatenlijsten, het minst van alle provincies. Flevoland doet het met 25 procent nauwelijks beter. Groningen en Noord-Holland scoren het beste: 33 procent van de kandidaten is vrouw. Maar anders gezegd: ook daar staan tegenover een vrouwelijke kandidaat nog altijd twee mannelijke.

En de partijen dan?

De Partij voor de Dieren is de enige landelijke partij die meer vrouwen dan mannen op de lijsten heeft: 78 van de 152 kandidaten zijn vrouw, dat is 55 procent. De lokale partijen doen het met gemiddeld 31 procent vrouwen.

Het verbaast wellicht niet dat de SGP met slechts zes vrouwen onderaan bungelt. Opmerkelijker is dat de jonge partij Forum voor Democratie een na laatste is. Forum doet alleen in Amsterdam mee, maar slechts drie van de achttien kandidaten zijn vrouw. Onder wie dan wel weer lijsttrekker Annabel Nanninga.

Als we inzoomen op de lijsttrekkers of op de top-5 van elke lijst komt hetzelfde beeld naar voren: de linkse partijen hebben, onder aanvoering van de Partij voor de Dieren, de meeste vrouwen in de top. Bij de rechtse partijen is de top van de kandidatenlijsten voor 80 procent of meer gevuld met mannen.
Schiphol benaderde zes vrouwen voor baan president-directeur
Maandag, 16:24 Volkskrant
Schiphol heeft sinds eind vorig jaar zes vrouwen actief benaderd om zich te kandideren voor de baan van president-directeur. Dat schrijft president-commissaris Louise Gunning in een toelichting aan minister Wopke Hoekstra van Financiën op de benoeming van Dick Benschop tot nieuwe baas van de luchthaven. Volgens Gunning Schepers werden op basis van het 'genderneutrale' profiel zes vrouwen benaderd.


"Thuis hangen toch ook geen bordjes voor mannen en vrouwen-wc's?"
Maandag, 15:36 Skynet Belgie
Het Transgender Infopunt vraagt om het onderscheid tussen mannen- en vrouwen-wc's in openbare gebouwen niet langer te maken. "Thuis hangen toch ook geen bordjes voor mannen en vrouwen-wc's?", vindt professor Guy T'Sjoen. In België bestaat geen wettelijke verplichting om bordjes voor mannen- en vrouwen-wc's op te hangen. De Vlaamse overheid besloot vorig jaar al om die bordjes weg te halen en te gaan voor genderneutrale wc's. Er kwamen ook 120 bijkomende toiletten, aangeduid met 'wc' en voorzien van de nodige privacy. Maar in horecazaken en op de werkvloer in het algemeen blijven de bordjes voor mannen en vrouwen de norm.


Voyeur filmde overál vrouwen
Maandag, 07:36 Skynet
De voyeur die minstens tien naakte vrouwen filmde in de sporthal van de Hogeschool Gent, sloeg ook toe in een zwembad, op z'n eigen werkplek en in een buurtwinkel. Dat schrijven Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad en Het Belang Van Limburg vandaag. Op die manier maakte hij zeker zeven bijkomende slachtoffers.


Vrouwen elite in Ooike
11 Maart, 20:12 Skynet
Uitslag van de wegwedstrijd voor vrouwen elite van zondag in Ooike:


"Vrouwen hebben niets te zoeken in de Formule 1"
10 Maart, 18:06 Gazet v. Antwerpen
Carmen Jorda heeft voor een relletje gezorgd door te stellen dat vrouwen niets te zoeken hebben in de Formule 1. De uitspraak komt op een moment dat de veelbesproken grid girls uit de Formule 1 zijn verdwenen. Jorda stelt echter dat vrouwen ook als racepiloot niets te zoeken hebben in de Formule 1.


Vlaamse hogeschool doet aangifte om foto's douchende vrouwen op web
10 Maart, 12:06 NOS nieuws

In een doucheruimte op het sportcomplex van de Hogeschool Gent zijn waarschijnlijk stiekem naaktbeelden van vrouwen en meisjes gemaakt. De onderwijsinstelling heeft aangifte gedaan; de Vlaamse politie laat weten een onderzoek te beginnen.

Beelden van de vrouwen verschenen op hetzelfde forum waar een onbekende gebruiker naaktbeelden van bezoekers van een sauna in Nederasselt verspreidde. Op het forum worden veelvuldig beelden van stiekem gefilmde vrouwen en stelletjes gedeeld.

De Hogeschool Gent wil niet bevestigen dat de stiekem gefilmde ruimte zich inderdaad op zijn sportcomplex bevindt, maar een woordvoerder van de Vlaamse politie zegt het 'met 99 procent zekerheid' te kunnen bevestigen.

Journalist Sam Ooghe van de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws, die zelf in Gent woont, bevestigt bovendien aan de NOS dat het om een doucheruimte in de hogeschool gaat. Het sportcomplex wordt niet alleen gebruikt door de hogeschool, maar ook door sportverenigingen.

Hulp

De privacyschender, die nog niet is geïdentificeerd, maakte de foto's en filmpjes door een gat in een deur waar een deurklink hoort te zitten. Voordat hij dat deed, deelde hij op de site foto's van de doucheruimte, waarop die goed te zien was. Hij deed dat om hulp te vragen bij zijn 'duivelse plan'.

Hoewel de verspreider van de beelden het sportcomplex niet bij naam noemde, leverde een oproep op Twitter een antwoord op. Een bezoeker van het sportcomplex herkende de doucheruimte op de foto's, en maakte er zelf foto's van om zijn claim kracht bij te zetten.

De man plaatste de filmpjes tussen september 2017 en januari van dit jaar. Daarna kondigde hij aan het rustiger aan te doen, omdat hij niet te veel risico wilde lopen door 'steeds dezelfde meisjes te filmen'. In plaats daarvan wilde hij wachten op 'fresh meat'.

Over de identiteit van de man is naast zijn geslacht niets bekend, behalve dat hij naar eigen zeggen afkomstig is uit 'Centraal-Europa'. Op het forum is hij, net als andere leden, actief onder een pseudoniem.

De anonieme privacyschender plaatste naast de beelden van de douchende vrouwen en meisjes ook een aantal video's van dansende vrouwen op feestjes, twee vrouwen die aan het plassen zijn, en filmde hij bij zeker twee vrouwen onder de jurk.

De leden van het forum hebben inmiddels door dat hun activiteiten worden gadegeslagen door de buitenwereld. "Ik zou oppassen, maat", schrijft een van de leden aan de anonieme uploader. De beelden staan echter nog gewoon online.

Vorige maand werd een mannelijke chemiestudent van 23 opgepakt omdat hij in een Gents studentencomplex medestudenten probeerde te filmen. Die beelden staan, voor zover bekend, niet op het forum.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be