NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Vrouwelijke

2News.be / Trefwoorden / Vrouwelijke

Indiase politie zet vrouwelijke motorbrigade in tegen verkrachtingen
Gisteren, 08:18 NOS nieuws

De politie van New Delhi zet een politiebrigade op met alleen vrouwelijke motoragenten. Zij moeten vrouwen beschermen in de stad die bekendstaat als de verkrachtingshoofdstad van India.

De brigade heet Raftaar, wat snelheid betekent. Vanaf volgende maand rijden de agentes met 600 motoren door de stad. Ze dragen vuurwapens, bodycams, pepperspray en stroomstootwapens.

Meer verkrachtingen

In New Delhi registreerde de politie vorig jaar meer dan 2000 verkrachtingen, een stijging van 67 procent sinds 2012; het daadwerkelijke aantal verkrachtingen ligt vermoedelijk talloze malen hoger.

Volgens de nieuwsorganisatie Thomson Reuters Foundation is Delhi - samen met Sao Paulo - de onveiligste stad op het gebied van seksuele geweld tegen vrouwen.

Er is veel kritiek op de politie in de Indiase hoofdstad. Er zouden te weinig agenten zijn om de 26 miljoen inwoners te beschermen. Verkrachters en aanranders slaan vaak hun slag in de vele nauwe steegjes, waar bijna nooit daglicht is. Het is daar zo smal dat politieauto's er moeilijk kunnen komen.

Snelle motoren

De motoren met vrouwelijke agenten kunnen wel snel te hulp schieten als vrouwen worden aangevallen, zegt de politie. "De motoragentes zijn zichtbaar en geven andere vrouwen een veilig gevoel. We willen ze vooral laten rondrijden in gebieden met veel vrouwen, zoals universiteitswijken", zegt een woordvoerder tegen de Britse krant The Guardian.

Vrouwenrechtenorganisatie Shakti Vahini vindt de vrouwenbrigade een ondoordachte maatregel. "Het aantal verkrachtingen stijgt doordat criminelen weten dat ze ermee wegkomen", aldus voorzitter Ravi Kant. "Politieonderzoeken zijn zo amateuristisch dat rechters bijna niemand veroordelen. We hebben een echte oplossing nodig."

Protesten

Vijf jaar geleden leidde een gewelddadige groepsverkrachting in New Delhi tot massale protesten. Een 23-jarige studente werd een uur lang in een bus verkracht en mishandeld en daarna uit de rijdende bus gegooid. Ze overleed aan haar verwondingen.
Beyoncť best verdienende vrouwelijke artiest
Dinsdag, 14:36 Skynet

De zangeres onttroont Taylor Swift. De grootverdiener van vorig jaar is nu derde.
Aruba heeft voor het eerst vrouwelijke premier
Zaterdag, 03:30 NOS nieuws

Aruba heeft voor het eerst in de geschiedenis een vrouwelijke premier. Het is Evelyn Wever-Croes van de partij MEP. Die vormt een coalitie met de partijen POR en RED. Na vijf weken onderhandelen is nu een nieuwe regering beŽdigd.

Het eiland heeft voor het eerst sinds zestien jaar weer een coalitie, na lange tijd geregeerd te zijn door partijen die in hun eentje een meerderheid in het parlement hadden. Bij verkiezingen in september verloor de AVP van de toenmalige premier Eman de absolute meerderheid.

Bezuinigingen

Het kabinet-Wever-Croes bestaat uit acht ministers. Evelyn Wever-Croes neemt naast Algemene Zaken de portefeuilles Integriteit, Energie en Innovatie voor haar rekening.

Aruba kampt met een fors begrotingstekort. De nieuwe regering wil dan ook flink gaan bezuinigen. Eerder tijdens de formatie zei Wever-Croes al dat ze met Nederland om de tafel wil zitten om nieuwe financiŽle afspraken te maken.
Ook vrouwelijke jihadisten vormen volgens de AIVD een groot veiligheidsrisico
Vrijdag, 19:06 Volkskrant
Vrouwelijke jihadisten doen nauwelijks onder voor hun mannelijke collega's in hun toewijding aan de gewelddadige ideologie. Ze vormen hierdoor een groot veiligheidsrisico. Dat meldt de AIVD in het rapport 'Jihadistische vrouwen, een niet te onderschatten dreiging'. Daarin omschrijft de dienst het geweldspotentieel van vrouwelijke jihadisten uit Nederland. Volgens de veiligheidsdienst zijn er sinds


Vrouwelijke actievoerder aangevallen tijdens vreedzame protestactie tegen ?illegale? jacht
14 November, 10:00 Gazet v. Antwerpen

Een Britse vrouw belandde vorige week in het ziekenhuis nadat ze werd aangevallen tijdens een protestactie tegen de vossenjacht. De vrouw, die deel uitmaakt van een ?vreedzame? groep die illegale jachtpartijen probeert te filmen, confronteerde enkele jagers, maar werd verbaal en fysiek aangevallen door twee mannen. Een andere jager van het gezelschap gaf achteraf toe dat het ?niet had mogen gebeuren? en verontschuldigde zich.
Vrouwelijke medewerkers van productiehuis Bart De Pauw steunen hun ?baas en goede vriend?

Een vrouwelijke medewerker van het productiehuis Koeken Troef! van Bart De Pauw heeft donderdagavond in naam van ?De Vrouwen van Koeken Troef!? een steunbetuiging voor De Pauw gelanceerd. ?Het is voor ons erg pijnlijk om toe te kijken hoe onze baas en vooral ook goede vriend op deze manier aan de schandpaal wordt genageld?, klinkt het.
ItaliŽ onderzoekt verdrinkingsdood van 23 vrouwelijke migranten
5 November, 17:06 Skynet
Vandaag zijn de lichamen van 23 vrouwen aangespoeld in het zuiden van ItaliŽ. De vrouwen waren met een opblaasboot onderweg van LibiŽ naar Europa. De Italiaanse autoriteiten hebben een onderzoek bevolen.


Steven Seagal veegt vloer aan met vrouwelijke journalisten
24 Oktober, 15:00 Skynet

De acteur wordt door een aantal actrices beschuldigd van ongepast seksueel gedrag.
Vrouwelijke fietsster aangereden bij ongeval in Mechelen-Noord
21 Oktober, 21:06 Gazet v. Antwerpen

Op het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg in Mechelen-Noord is zaterdagavond een fietsster aangereden. De vrouw zou 81 jaar oud zijn, maar niet in kritieke toestand verkeren.
Sint-Maarten krijgt toch financiŽle steun uit Brussel
13 Oktober, 11:36 NOS nieuws

De Europese Commissie wil het door de orkaan Irma getroffen Sint-Maarten toch financieel steunen. Brussel staat klaar om beschikbare Europese fondsen naar Sint-Maarten en Saint-Martin te sturen, schrijft commissievoorzitter Jean-Claude Juncker in een brief aan het Europees Parlement die in handen is van het ANP.

Het autonome land Sint-Maarten kan geen aanspraak maken op het Solidariteitsfonds, omdat het geen lid is van de EU. Het Franse deel van het eiland komt als overzees gebiedsdeel wel in aanmerking voor steun.

Juncker schrijft nu dat zowel het Nederlandse als het Franse deel van het eiland op gelijke manier moet worden gesteund bij de wederopbouw. Het Europees Parlement zei eerder al dat beide delen van het eiland gelijk moeten worden behandeld.
Deel proffen en studenten boycot vrouwelijke rector
9 Oktober, 23:36 Het Nieuwsblad Binnenland

De universiteit Gent krijgt zeker geen vrouwelijke rector. Gisteren boycotte een deel van de proffen en studenten het door Vlaanderen opgelegde kiessysteem door weg te blijven bij een cruciale stemronde. Daardoor wordt de vice-rector een vrouw: Anne De Paepe, maar gaat de hoogste post van rector naar een man: Freddy Mortier.
Noorse voetbalbond gaat mannelijke en vrouwelijke internationals gelijk belonen
8 Oktober, 22:06 Volkskrant
De Noorse voetbalbond betaalt mannelijke en vrouwelijke internationals voortaan evenveel. Alle spelers van de nationale elftallen kunnen dezelfde premies tegemoet zien voor hun prestaties in de nationale elftallen. De Noorse voetbalbond NFF bereikte zaterdag een akkoord met de spelersvakbond over het nieuwe premiestelsel. De mannen besloten een deel van hun inkomsten uit commerciŽle activiteiten a


'Vrouwelijke bewakers lieten gevangenen naakt aan halsband lopen'
5 Oktober, 12:06 NOS nieuws

Gevangenen die zich voor vrouwelijke bewakers moesten uitkleden, gevangenen die naakt aan een hondenriem werden "uitgelaten" of die zonder kleding urenlang in koude, vieze cellen werden achtergelaten. Het zijn enkele voorbeelden van misstanden in een gevangenis in Alaska, die staan in een rapport van de ombudsman van de Amerikaanse staat. Onder meer The New York Times schrijft erover.

Het rapport verscheen vorige week online en geeft een beeld van het optreden van bewakers in de Spring Creek Correctional Center in Seward in een periode van tien dagen in augustus 2013.

Vernedering

Een van de gevangenen diende een klacht in. Volgens het rapport werden hij en elf andere gevangenen om onduidelijke redenen hun cel uitgehaald en naar een plek gebracht waar ze zich helemaal moesten uitkleden en vervolgens met handboeien en een hondenriem om heen en weer moesten lopen, terwijl vrouwelijke bewakers toekeken, grappen over hen maakten en hen uitlachten.

Daarna werd de man lange tijd opgesloten in een cel die vol lag met afval en uitwerpselen en waar bloed op de muren zat. "De beschuldigingen zijn zo schokkend dat ze haast niet te geloven zijn", zegt de ombudsman van Alaska, Kate Burkhart.

Haar dienst onderzocht de klacht en verklaarde die na vier jaar gegrond. Het bleek dat ook andere gevangenen een klacht hadden ingediend over mishandeling en vernedering.

Slecht geleid

Inmiddels heeft de leiding van het gevangeniswezen in Alaska verschillende veranderingen ondergaan. Onder meer een rapport uit 2015, naar aanleiding van de dood van zeven gevangenen, toonde aan dat de gevangenissen slecht geleid werden. Zo werden er extreem zware straffen opgelegd en klachten slecht afgehandeld.

De meeste bewakers die in 2013 betrokken waren bij de misstanden, werken nu niet meer in de Spring Creek-gevangenis, staat in het rapport. De Amerikaanse ombudsman kan geen maatregelen nemen, maar adviseert onder meer de gouverneur van Alaska ervoor te zorgen dat dit niet nog eens gebeurt.
'Ik schoot vrouwelijke kaper van dichtbij dood', zeggen twee afzonderlijke mariniers
4 Oktober, 13:18 NOS nieuws

De marinier die eerder beweerde dat hij in 1977 van dichtbij de enige vrouwelijke kaper van de trein bij De Punt heeft doodgeschoten, blijft bij zijn verhaal. Dat zei de marinier met codenaam C2 bij het laatste verhoor van mariniers over de bevrijdingsactie van de door Molukkers gekaapte trein.

Gisteren stelde een andere marinier, 2D, dat hij degene was die de kaper had doodgeschoten.

Marinier C2, de commandant van aanvalsgroep 2, baarde enkele jaren geleden opzien door in het boek De Molukse Acties toe te geven dat hij Hansina Uktolseja van dichtbij heeft beschoten terwijl ze al gewond op de grond lag.

Pittige tante

"Ze was weliswaar aangeschoten, maar iemand die aangeschoten is en zelf een wapen heeft, kan toch nog schieten. Dat is bij een andere gijzelingsactie weleens gebeurd. Maar ja, ik kan niet even aan dat meisje vragen: heb je een wapen? Ik had ook te horen gekregen dat zij een pittige tante was. En nogmaals: zij zijn de veroorzakers. Ik heb toen van vlakbij nog een keer met mijn uzi een salvo afgevuurd op Hansina", zei hij in het boek.

De verklaringen in het boek voedden de geruchten in de Molukse gemeenschap dat kapers waren geŽxecuteerd. De onrust laaide op nadat in 2013 de autopsierapporten openbaar waren gemaakt. Daaruit bleek dat zeker twee kapers niet door kogels van buitenaf waren gekomen, maar dat ze van dichtbij zijn doodgeschoten.

Revolver

Dat was de aanleiding voor nabestaanden van de zes bij de bevrijdingsactie omgekomen Molukse kapers om een procedure bij de rechtbank te starten. Ze willen aantonen dat er sprake is geweest van executies.

Een andere marinier, 2D, weersprak gisteren de uitspraken van C2 in het boek. Hij verklaarde dat niet de commandant van de aanvalsgroep 2 van dichtbij op Hansina heeft geschoten, maar hijzelf. Ook zei hij dat ze niet met een uzi is doodgeschoten, maar met een revolver. Marinier 2D schoot drie, vier keer toen hij een "menselijke beweging" zag in de restauratiewagen, zei hij gisteren in de rechtbank.

Bevrijden

Marinier C2 blijft er echter bij dat hij de kaper heeft gedood. Volgens hem heeft hij van anderhalve tot twee meter afstand tweemaal drie tot vijf kogels op haar afgevuurd nadat hij een noisegranaat had geworpen. Dat was nadat de mariniers vanuit de restauratiewagen waren beschoten met een automatisch wapen, aldus C2.

Van executies was geen sprake, stelt de marinier. Er was volgens hem ook geen instructie uit "Den Haag" dat geen enkele kaper de bestorming mocht overleven, zoals een marinier vorig jaar anoniem verklaarde.

C2 herinnert zich niet meer hoe de geweldsinstructie was voor de bevrijdingsactie. "Maar wat er zeker in heeft gestaan is dat we gegijzelden moesten bevrijden en tango's aanhouden cq uitschakelen , aldus C2. Tango was de codenaam voor Molukse kapers.
ANALYSE. Vrouwelijke kiezer kleurt Turnhout groen - huidige bestuursploeg krijgt vertrouwen
29 September, 20:06 Gazet v. Antwerpen

Als het aan de vrouwen ligt, grijpt Groen de macht in Turnhout. Dat blijkt uit de enquÍte waarin we naar de kiesintenties van de Turnhoutenaar peilden. N-VA is niet langer de grootste. Verder blijkt dat de huidige bestuursploeg wordt gewaardeerd door de kiezer.
Openbaar Ministerie wil vrouwelijke burgemeester van Rome vervolgen
28 September, 16:24 Skynet
Het Openbaar Ministerie in Rome heeft klacht neergelegd tegen de vrouwelijke burgemeester van de Italiaanse hoofdstad, Virginia Raggi. Ze zou valse verklaringen hebben afgelegd, zo meldt het persagentschap Ansa. Het OM voert al maanden onderzoek wegens valse verklaringen en ambtsmisbruik tegen de eerste vrouw met de burgemeesterssjerp van Rome. Het OM liet de klacht wegens ambtsmisbruik echter vallen.


Trump?s schoonzoon en adviseur Jared Kushner als vrouwelijke kiezer geregistreerd
28 September, 13:06 Gazet v. Antwerpen

Jared Kushner, schoonzoon en naaste adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, stond acht jaar lang als vrouw op de kieslijsten geregistreerd, zo hebben Amerikaanse media onthuld.
Geld voor vrouwelijke sporters? Dat is er alleen over de grens
27 September, 02:18 Volkskrant
Vrouwen moeten naar het buitenland als ze willen verdienen aan topsport. Nederland is een opleidingsland, en in sporten als handbal zou de nationale bond het ook niet anders willen. Er is maar ťťn weg naar de internationale handbaltop. En die loopt via het buitenland. Dat is een vuistregel in het Nederlandse vrouwenhandbal, dat de wereldtop heeft bereikt met spelers die in toonaangevende profcompe


Dior brengt ode aan de vrouwelijke kunstenaar

?Waarom zijn er geen grote vrouwelijke kunstenaars geweest?? Het was de titel van een essay geschreven door de Amerikaanse feministe Linda Nochlin in 1971. Ontwerpster Maria Grazia Chiuri doet de vraag opnieuw weerklinken door ze op een T-shirt de zetten en er de show van Dior mee te openen. Voor de collectie liet ze zich inspireren door de artieste Niki de Saint Phalle en het werk van de Franse ontwerper Marc Bohan, met veel zwart-wit, polkadots en ruitjes en een contrast tussen mannenhemden met fijne streepjes enerzijds en romantische vrouwenjurken anderzijds. Want anno 2017 kunnen mannelijke en vrouwelijke artiesten wel naast elkaar leven.
Dit is de best betaalde vrouwelijke televisiester van 2017 en van haar jaarloon kan je meer dan 30 villa?s kopen
26 September, 17:54 Gazet v. Antwerpen

41 miljoen dollar, ongeveer 35 miljoen euro. Zoveel geld zag Sofia Vergara in 2017 op haar rekening verschijnen. Daarmee is de Colombiaanse ster uit ?Modern Family? voor het zesde jaar op rij de best betaalde actrice op televisie. Dat schrijft Forbes.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be