NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Vrouwelijke

2News.be / Trefwoorden / Vrouwelijke

Andrea Nahles eerste vrouwelijke leider van Duitse SPD

De sociaaldemocraten van de Duitse SPD hebben Andrea Nahles gekozen als nieuwe voorzitter. De SPD-veteraan is de opvolger van Martin Schulz, die in februari opstapte omdat hij vindt dat de partij vernieuwing nodig heeft. Nahles is de eerste vrouwelijke leider van de SPD sinds de oprichting, 154 jaar geleden. Ze kreeg 66 procent van de stemmen.

De 47-jarige politica is sinds haar achttiende lid van de SPD. Eerder was ze minister van Werkgelegenheid en Sociale Zaken. In die rol drukte ze hervormingen door die voor haar partij belangrijk zijn, zoals de invoering van het minimumloon.

Haar voorganger, Martin Schulz, was pas een jaar SPD-leider voor hij alweer vertrok. De voormalig voorzitter van het Europees Parlement stapte op na een teleurstellende verkiezingsuitslag en zware kritiek vanwege zijn nieuwe Grote Coalitie met de CDU/CSU van bondskanselier Merkel. Veel critici vonden dat juist de eerdere samenwerking met Merkel de SPD veel steun van kiezers heeft gekost.

Bevlogen

Het is nu aan Nahles om de verdeelde SPD weer een richting te geven waarin de ruim 460.000 leden zich min of meer kunnen vinden. Zelf is Nahles afkomstig uit het kamp-Schulz en dus overtuigd van het belang van de Grote Coalitie met Angela Merkel.

Ze wordt gezien als een bevlogen spreker met het hart op de tong. Hoewel ze als lid van de jongerenafdeling tot de uiterst linkse flank van de SPD hoorde, heeft ze zich in het vorige kabinet als pragmatisch sociaaldemocrate bewezen. Na de verkiezingen van afgelopen jaar wilde ze de partij vanuit de oppositie gaan leiden, maar moet dat nu dus doen vanuit de positie van junior partner van Merkel.
Na zeven jaar weer een vrouwelijke grensrechter in betaald voetbal
11 April, 01:00 Volkskrant
Franca Overtoom is door de KNVB aangesteld als assistent-scheidsrechter bij de Jupiler League-wedstrijd Telstar - Jong Utrecht. Ze maakt vrijdag haar debuut in het betaald voetbal en is daarmee de eerste vrouwelijke grensrechter in Nederland sinds Nicolet Bakker in 2011. Maandag kreeg Overtoom (26) het heugelijke nieuws over haar aanstelling te horen. Geheel onverwacht kwam het niet voor haar. Dit


YouTube schroeft na schietpartij beveiliging wereldwijd op
5 April, 13:24 NOS nieuws

YouTube gaat de beveiliging bij al zijn kantoren opschroeven. Dat maakte moederbedrijf Google bekend op Twitter. Dinsdag schoot een vrouw drie mensen neer bij het hoofdkantoor in Californië.

Google noemt de schietpartij schokkend en angstaanjagend. Het bedrijf bewondert de heldhaftigheid van zijn medewerkers. Tijdens de schietpartij ging een aantal werknemers weer samen terug het gebouw in om de politie toegang te geven tot verschillende plekken. Anderen hielpen gewonden en gaven informatie over de schutter.

Google moedigt zijn medewerkers aan om vrij te nemen of te werken vanuit huis. Medewerkers die dat nodig hebben, kunnen gebruikmaken van professionele hulp.

Parkeergarage

De schutter, de 39-jarige Nasim Aghdam, kwam het terrein binnen via de parkeergarage. Vanuit daar kon zij doorlopen naar de binnenplaats, waar ze het vuur opende. Door het beveiligingssysteem kon de schutter niet verder komen.

Woede over het beleid van YouTube

Volgens Amerikaanse media ziet de politie de woede die Aghdam had over het beleid van YouTube als de meest voor de hand liggende reden voor de schietpartij. De vrouw dacht dat het platform expres haar video's filterde en censureerde en dat ze daardoor minder kijkers trok.

De familieleden van Aghdam zeggen dat ze de politie hadden gewaarschuwd. Volgens hen had de schietpartij voorkomen kunnen worden. Maar volgens de politie heeft de familie niet gezegd dat Aghdam een gevaar zou zijn voor zichzelf en haar omgeving.

Na de schietpartij betuigden directeuren van andere techbedrijven, onder wie Tim Cook van Apple en Satya Nadella van Microsoft, online hun steun. Jack Dorsey, ceo van Twitter, riep op tot een strenger wapenbeleid in de Verenigde Staten. Wat hem betreft lost dat niet alles op, maar het zou een goed begin zijn om een einde te maken aan de schietpartijen bij scholen, bedrijven en andere openbare plekken.
Vrouwelijke Hyundai honcho laat vrouwen dansen met dudes
3 April, 22:06 AutoBlog
Ah, dus daarom hebben we meer vrouwen nodig in de top van het bedrijfsleven. Van Le Fil Rouge naar Moulin Rouge: een vrouw in een hoge positie bij Hyundai heeft naar verluidt wat vrouwelijke ondergeschikten aangespoord om lief te zijn voor een aantal van haar mannelijke collegae. De vrouw hoopte hiermee de juiste mensen gunstig […]


Fopvacatures om vrouwelijke autoverkopers binnen te halen
31 Maart, 18:48 NOS nieuws

Autodealers zijn hard op zoek naar vrouwelijke verkopers. Nog steeds zijn het mannen in pak die de showrooms domineren, maar inmiddels is de helft van de autokopers vrouw. En die kunnen het prettiger vinden om door een vrouw geholpen te worden.

Om vrouwen te verleiden tot een carrière in de autobranche liegen sommige automerken zelfs bij het opstellen van vacatures. "Wij hebben een nepvacature geplaatst", zegt Jeroen Maas van Opel Nederland. "We deden alsof we een verkoper zochten voor Jade, een verzonnen bedrijf in lifestyle en design. We kregen al snel 41 reacties van vrouwelijke sollicitanten, tegen acht op precies dezelfde vacature waarin we ons wel kenbaar maakten als Opel."

Pas tijdens het sollicitatiegesprek kregen de vrouwen te horen dat ze eigenlijk bij Opel solliciteerden. Zeven van hen zijn door naar de tweede ronde. "We hebben nu vijftien vacatures bij tien dealers, daar willen we vooral vrouwen voor vinden. De komende twee jaar willen we zeker nog eens dertig vrouwelijke verkopers aannemen."

Het gaat er niet alleen om dat de helft van de autokopers inmiddels vrouw is. "De klant is ook veranderd", zegt Tom Huyskens van brancheorganisatie Bovag. "Nog niet zo lang geleden ging een klant vier of vijf showrooms af om vervolgens te kiezen welke auto hij ging kopen. Nu informeert hij of zij zich online en gaat nog maar één keer naar een showroom. Dus dan moet je als verkoper ook meteen toeslaan."

Autodealers hebben anno 2018 ook andere vaardigheden nodig dan voorheen. "Meer inleving en persoonlijk contact", zegt Jeroen Maas van Opel. "Daar zijn vrouwen door de bank genomen toch beter in. Maar het verschilt natuurlijk van verkoper tot verkoper en van klant tot klant. Klanten hebben er in ieder geval geen moeite mee als ze een vrouwelijke verkoper treffen."

Design

Bij Renault willen ze ook graag meer vrouwen in de verkoop. "De belangrijkste reden om een Renault te kopen is het design", zegt een woordvoerster. "En daar past beter een vrouw bij. We willen in ieder geval een gezonde mix van mannen en vrouwen in de showroom."

Het Franse merk zegt dat vrouwelijke klanten vaker dan mannen belangstelling hebben in private lease-contracten en dat vrouwelijke verkopers beter zijn in de verkoop van elektrische auto's. "We hebben ander personeel nodig om ons optimaal in te leven in de nieuwe klant", aldus het bedrijf.

Peugeot gaat verder dan alleen de showroom. "Wij zijn in 2016 wereldwijd gestart met vrouwennetwerken binnen het concern", zegt woordvoerster Ellis Blasé. "De mannelijk visie is nog steeds dominant in de autowereld, dat willen we hiermee doorbreken. In de Benelux hebben we zo'n netwerk van ongeveer twintig vrouwen. Die worden bewust betrokken bij allerlei zaken om met een vrouwelijke blik te adviseren en strategieën te bepalen. Dat werkt heel verfrissend."

'Automeisje'

Toch blijft de autowereld voorlopig nog vooral een mannenwereld. Dat merkte ook de 29-jarige Yvette Houtgraaf toen ze een paar jaar geleden startte als autoblogster 'Het Automeisje.' "Ik ben een serieuze autojournalist maar ik werd flink getest. De mannelijke collega's in de autojournalistiek waren argwanend."

Inmiddels kan ze leven van haar blogs. Ze kijkt naar auto's met een vrouwelijke bril. "Dat betekent niet dat ik geen technische details beschrijf, dat doe ik juist wel. Omdat er ook vrouwen zijn die niet alleen maar naar de kleur kijken, maar ook willen weten hoeveel pk een auto heeft."

Al moet ze wel toegeven dat 70 procent van haar lezers man is. "Er zijn nu eenmaal veel meer mannen die belangstelling hebben voor auto's dan vrouwen."
De eerste vrouwelijke CIA-chef is omstreden: ze was betrokken bij martelpraktijken
13 Maart, 23:00 Volkskrant
De benoeming van Gina Haspel tot nieuwe directeur van de CIA is in alle opzichten opmerkelijk. Niet alleen is ze de eerste vrouw op een toppositie in dit mannenbolwerk, haar naam is ook onlosmakelijk verbonden aan een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de Amerikaanse geheime dienst: de omstreden martelpraktijken die onder president George W. Bush zijn gehanteerd in de strijd tegen terreur. De


Karlie Kloss verdedigt Victoria?s Secret-show: ?Vrouwelijke seksualiteit kan ook sterk zijn?
13 Maart, 14:36 Gazet v. Antwerpen
Volgens topmodel Karlie Kloss is de modeshow van Victoria's Secret helemaal geen vrouwonvriendelijk event, maar net een belangrijk signaal in de nasleep van de hele #MeToo-beweging. "Een vrouw die haar eigen seksualiteit omarmt, is net sterk", zegt ze in een interview met The Telegraph. Ze vindt dan ook dat de lingerieshow vandaag relevanter is dan ooit.


Filmlijst der filmlijstjes is mannenwerk. Hoe ziet de vrouwelijke top 250 van IMDB eruit?
8 Maart, 15:00 Volkskrant
De filmlijst der filmlijstjes blijkt een mannenwerk te zijn. Walt Hickey, cultuurschrijver voor de Amerikaanse nieuwssite FiveThirtyEight, ontdekt dat geen enkele film in de top 250 van 's werelds grootste filmsite IMDB (Internet Movie Database) meer vrouwelijke dan mannelijke stemmen telt. Als experiment verzamelde hij de data achter de lijst om te kijken hoe die eruit had gezien als de geslachte


Internationale vrouwendag: vrouwelijke ondernemers nog steeds in de minderheid, en de kloof wordt groter
8 Maart, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Het is donderdag 8 maart internationale vrouwendag. Ondernemers­organisatie Unizo en vrouwen­beweging vzw Markant reiken dan de ?WOMED Award? uit, een prijs voor de vrouwelijke ondernemer van het jaar. Die extra aandacht is nodig, want slechts 35% van de zelfstandige ondernemers in hoofdberoep in België is een vrouw. En de kloof wordt groter, want er komen meer mannelijke ondernemers in hoofdberoep bij dan vrouwelijke. Vrouwen ondernemen liever in bijberoep. Ze gaan wel minder vaak failliet.
Opel werft vrouwelijke verkopers met advertentie voor 'lifestyle-bedrijf Jade'
7 Maart, 23:24 Volkskrant
Het aanprijzen van de glimmende velgen, de enorme bagageruimte en de gigantische hoeveelheid paardenkracht van de nieuwste Opel: het is werk dat alleen mannen kunnen doen. Althans, dat zou je denken als je een blik op het personeelbestand van de Duitse autofabrikant werpt. In Nederland zijn slechts 7 van de ongeveer 180 autoverkopers van Opel vrouwen. Het is een mannenberoep bij uitstek. Dat kan a


Alexandra Limage is "Vrouwelijke ondernemer van het jaar"
7 Maart, 21:54 Skynet
Alexandra Limage van transportbedrijf Sprint Transport uit Houthalen-Helchteren is woensdagavond verkozen tot "Vrouwelijke ondernemer van het jaar". Dat melden de initiatiefnemers Markant vzw, Unizo en het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. De titel werd al voor de 19de keer uitgereikt.


Mattel maakt Barbiepoppen van zeventien vrouwelijke heldinnen
7 Maart, 12:36 Gazet v. Antwerpen
Speciaal voor Internationale Vrouwendag heeft Mattel een reeks nieuwe Barbiepoppen voorgesteld die gebaseerd zijn op zeventien heldinnen. Het gaat onder meer om Frida Kahlo, Amelia Earhart en Katherine Johnson. Volgens de speelgoedfabrikant komen de poppen er op vraag van moeders zelf, omdat die bezorgd zijn dat hun kinderen te weinig goede vrouwelijke rolmodellen te zien krijgen.


Sridevi, een van de weinige vrouwelijke sterren in Bollywood, overleden op 54-jarige leeftijd
25 Februari, 19:06 Volkskrant
De zaterdag op 54-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden Indiase superster droeg weliswaar de achternaam Kapoor, aangetrouwd in een van de grote filmdynastieën van Bollywood, maar was vanaf haar hoogtijdagen in de jaren tachtig en negentig vooral bekend onder haar voornaam: Sridevi. Ze was een van de weinige vrouwelijke sterren uit de reusachtige filmindustrie in India, die geen mannelijke s


Mannelijke Uberchauffeurs rijden sneller dan hun vrouwelijke collega's en verdienen daarom meer
13 Februari, 12:36 Volkskrant
Vorig jaar bleek uit tal van onthullingen dat op de werkvloer van Uber seksisme welig tiert. Maar in de technologie die het internetbedrijf gebruikt om zijn deeltijdchauffeurs te belonen, zit niets dat mannen bevoordeelt. Toch verdienen mannen gemiddeld 7 procent meer dan vrouwelijke chauffeurs. Onderzoekers van Stanford University en de University of Chicago hielden de inkomsten van 1,9 miljoen U


Vrouwelijke statushouder vaak uit beeld bij gemeente
8 Februari, 07:12 NOS nieuws

Gemeenten moeten meer doen om vrouwelijke vluchtelingen die met hun man naar Nederland gekomen zijn en een verblijfsvergunning hebben, aan werk te helpen. Dat is één van de conclusies uit een nieuwe studie van onderzoeksinstituut Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS).

Nu richten gemeenten zich bij echtparen te veel op de man, omdat die makkelijker aan werk te helpen is, staat in het onderzoek. Zodra de man werk heeft, stopt de uitkering en dus ook de begeleiding vanuit de gemeente.

Het gevolg is dat de vrouwen een achterstand houden op de arbeidsmarkt. Ze bouwen geen netwerk op en komen in een isolement. Als vrouwen eenmaal uit beeld zijn, is het moeilijk hen weer te bereiken en wordt de kans om hen aan werk of scholing te helpen steeds kleiner.

Eerder in Nederland

Uit recente studies blijkt dat mannelijke vluchtelingen sneller een baan vinden dan vrouwelijke statushouders. Na drie tot vijf jaar verblijf in Nederland werkt 33 procent van de mannen en 15 procent van de vrouwen.

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de hulp aan vluchtelingen met een verblijfsvergunning bij het vinden van betaald werk. Het doel van de gemeente is doorgaans om één van de gezinsleden aan een baan te helpen.

En dat zijn dus in de regel de mannen, ook omdat die vaak eerder in Nederland zijn. Tegen de tijd dat hun vrouw hier komt, spreken mannen al beter Nederlands en zijn ze al enige tijd begeleid.

Hun latere komst naar Nederland is niet de enige reden dat deze vrouwen een achterstand hebben op de arbeidsmarkt. Ze spelen vaak een grotere rol in het huishouden en hebben soms minder werkervaring.

Ook de traditionele rolverdeling die in hun land van herkomst gebruikelijk is, kan een belemmering zijn. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de competenties van deze vrouwen, stelt het Kennisplatform.

Vaak hebben gemeenten niet genoeg kennis over de achtergrond van vluchtelingenvrouwen. Dat leidt tot verkeerde aannames of stereotyperingen. Door de veronderstelling dat de vrouw voor de kinderen moet zorgen of kwetsbaar is, richten begeleiders zich eerder op de man.

Veel meegemaakt

"Als een gehuwd stel bij de gemeente komt en de man zegt dat de vrouw niet wil werken, dan denkt de medewerker dat het niet mag, omdat er sprake is van een traditioneel rolpatroon. Maar er kan ook een andere verklaring zijn", zegt onderzoekster Inge Razenberg.

"Zo'n vrouw is gevlucht uit een ander land, heeft misschien veel meegemaakt tijdens de vlucht, heeft hier geen familie of vrienden. Misschien is ze wel bang om haar kinderen bij vreemden achter te laten als ze aan het werk is."

Om vrouwelijke statushouders aan een baan te helpen moeten gemeenten beter kijken naar de verschillen tussen mannen en vrouwen en beter samenwerken met migrantenorganisaties, zegt het Kennisplatform. Ook zouden vrouwen meer informatie moeten krijgen over de mogelijkheden die er voor hen zijn.
Deel proffen en studenten boycot vrouwelijke rector
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

De universiteit Gent krijgt zeker geen vrouwelijke rector. Gisteren boycotte een deel van de proffen en studenten het door Vlaanderen opgelegde kiessysteem door weg te blijven bij een cruciale stemronde. Daardoor wordt de vice-rector een vrouw: Anne De Paepe, maar gaat de hoogste post van rector naar een man: Freddy Mortier.
?Idool?-zanger in levensgevaar na vergiftiging

Zanger Andrei Lugovski (34) ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis na een poging tot vergiftiging. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt. De Oostendenaar van Wit-Russische origine kreeg thallium toegediend, een bestanddeel van rattenvergif.
Overwegend vrouwelijke jury voor 68e Berlinale
6 Februari, 15:18 Skynet
De zeskoppige jury van de 68e editie van het Internationaal Filmfestival van Berlijn zal overwegend vrouwelijk zijn, met de Belgische actrice Cécile de France ("Haute tension", "Hereafter") als opmerkelijkste lid. De organisatoren van de Berlinale hebben vandaag de volledige lijst van juryleden voor de 68e editie onthuld, meldt The Hollywood Reporter vandaag.


Marleen Elst (57) enige vrouwelijke lekenvoorganger in kerk: ?Ik ben geen pastoor?
6 Februari, 09:36 Gazet v. Antwerpen

Meer en meer leken krijgen belangrijke taken in de kerk. Dit is noodzakelijk om het priestertekort op te vangen. Een lekenvoorganger vervult een deel van de taken van een priester.
Vrouwen aan de top! Deze vrouwelijke celebs zijn het meest invloedrijk op sociale media
3 Februari, 13:12 Gazet v. Antwerpen
Vrouwelijke celebrities zoals Selena Gomez, Rihanna en Jennifer Lopez zijn de meest invloedrijke personen op sociale media. Dat hebben nieuwe statistieken van de nieuwszender NBC uitgewezen. Op de sociale media zijn het met andere woorden absoluut de vrouwen die de meeste volgers genereren én de meeste invloed uitoefenen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be