NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Vrouwelijke

2News.be / Trefwoorden / Vrouwelijke

Mannelijke Uberchauffeurs rijden sneller dan hun vrouwelijke collega's en verdienen daarom meer
13 Februari, 12:36 Volkskrant
Vorig jaar bleek uit tal van onthullingen dat op de werkvloer van Uber seksisme welig tiert. Maar in de technologie die het internetbedrijf gebruikt om zijn deeltijdchauffeurs te belonen, zit niets dat mannen bevoordeelt. Toch verdienen mannen gemiddeld 7 procent meer dan vrouwelijke chauffeurs. Onderzoekers van Stanford University en de University of Chicago hielden de inkomsten van 1,9 miljoen U


Vrouwelijke statushouder vaak uit beeld bij gemeente
8 Februari, 07:12 NOS nieuws

Gemeenten moeten meer doen om vrouwelijke vluchtelingen die met hun man naar Nederland gekomen zijn en een verblijfsvergunning hebben, aan werk te helpen. Dat is één van de conclusies uit een nieuwe studie van onderzoeksinstituut Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS).

Nu richten gemeenten zich bij echtparen te veel op de man, omdat die makkelijker aan werk te helpen is, staat in het onderzoek. Zodra de man werk heeft, stopt de uitkering en dus ook de begeleiding vanuit de gemeente.

Het gevolg is dat de vrouwen een achterstand houden op de arbeidsmarkt. Ze bouwen geen netwerk op en komen in een isolement. Als vrouwen eenmaal uit beeld zijn, is het moeilijk hen weer te bereiken en wordt de kans om hen aan werk of scholing te helpen steeds kleiner.

Eerder in Nederland

Uit recente studies blijkt dat mannelijke vluchtelingen sneller een baan vinden dan vrouwelijke statushouders. Na drie tot vijf jaar verblijf in Nederland werkt 33 procent van de mannen en 15 procent van de vrouwen.

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de hulp aan vluchtelingen met een verblijfsvergunning bij het vinden van betaald werk. Het doel van de gemeente is doorgaans om één van de gezinsleden aan een baan te helpen.

En dat zijn dus in de regel de mannen, ook omdat die vaak eerder in Nederland zijn. Tegen de tijd dat hun vrouw hier komt, spreken mannen al beter Nederlands en zijn ze al enige tijd begeleid.

Hun latere komst naar Nederland is niet de enige reden dat deze vrouwen een achterstand hebben op de arbeidsmarkt. Ze spelen vaak een grotere rol in het huishouden en hebben soms minder werkervaring.

Ook de traditionele rolverdeling die in hun land van herkomst gebruikelijk is, kan een belemmering zijn. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de competenties van deze vrouwen, stelt het Kennisplatform.

Vaak hebben gemeenten niet genoeg kennis over de achtergrond van vluchtelingenvrouwen. Dat leidt tot verkeerde aannames of stereotyperingen. Door de veronderstelling dat de vrouw voor de kinderen moet zorgen of kwetsbaar is, richten begeleiders zich eerder op de man.

Veel meegemaakt

"Als een gehuwd stel bij de gemeente komt en de man zegt dat de vrouw niet wil werken, dan denkt de medewerker dat het niet mag, omdat er sprake is van een traditioneel rolpatroon. Maar er kan ook een andere verklaring zijn", zegt onderzoekster Inge Razenberg.

"Zo'n vrouw is gevlucht uit een ander land, heeft misschien veel meegemaakt tijdens de vlucht, heeft hier geen familie of vrienden. Misschien is ze wel bang om haar kinderen bij vreemden achter te laten als ze aan het werk is."

Om vrouwelijke statushouders aan een baan te helpen moeten gemeenten beter kijken naar de verschillen tussen mannen en vrouwen en beter samenwerken met migrantenorganisaties, zegt het Kennisplatform. Ook zouden vrouwen meer informatie moeten krijgen over de mogelijkheden die er voor hen zijn.
Deel proffen en studenten boycot vrouwelijke rector
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

De universiteit Gent krijgt zeker geen vrouwelijke rector. Gisteren boycotte een deel van de proffen en studenten het door Vlaanderen opgelegde kiessysteem door weg te blijven bij een cruciale stemronde. Daardoor wordt de vice-rector een vrouw: Anne De Paepe, maar gaat de hoogste post van rector naar een man: Freddy Mortier.
?Idool?-zanger in levensgevaar na vergiftiging

Zanger Andrei Lugovski (34) ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis na een poging tot vergiftiging. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt. De Oostendenaar van Wit-Russische origine kreeg thallium toegediend, een bestanddeel van rattenvergif.
Overwegend vrouwelijke jury voor 68e Berlinale
6 Februari, 15:18 Skynet
De zeskoppige jury van de 68e editie van het Internationaal Filmfestival van Berlijn zal overwegend vrouwelijk zijn, met de Belgische actrice Cécile de France ("Haute tension", "Hereafter") als opmerkelijkste lid. De organisatoren van de Berlinale hebben vandaag de volledige lijst van juryleden voor de 68e editie onthuld, meldt The Hollywood Reporter vandaag.


Marleen Elst (57) enige vrouwelijke lekenvoorganger in kerk: ?Ik ben geen pastoor?
6 Februari, 09:36 Gazet v. Antwerpen

Meer en meer leken krijgen belangrijke taken in de kerk. Dit is noodzakelijk om het priestertekort op te vangen. Een lekenvoorganger vervult een deel van de taken van een priester.
Vrouwen aan de top! Deze vrouwelijke celebs zijn het meest invloedrijk op sociale media
3 Februari, 13:12 Gazet v. Antwerpen
Vrouwelijke celebrities zoals Selena Gomez, Rihanna en Jennifer Lopez zijn de meest invloedrijke personen op sociale media. Dat hebben nieuwe statistieken van de nieuwszender NBC uitgewezen. Op de sociale media zijn het met andere woorden absoluut de vrouwen die de meeste volgers genereren én de meeste invloed uitoefenen.


Richtingenstrijd binnen SGP: verdient jonge vrouwelijke lijsttrekker steun?
2 Februari, 17:24 Volkskrant
Het leek een mooie stunt: de SGP doet in maart voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam en dan ook nog met een jonge vrouwelijke lijsttrekker, de 24-jarige Paula Schot. Lang niet iedereen in de partij is enthousiast. Om de gemoederen tot bedaren te brengen voelt SGP-voorzitter Maarten van Leeuwen zich in de laatste editie van partijblad De Banier zelfs geroepen om te benadr


Deze nieuwe lichting vrouwelijke ondernemers neemt intrek in Stadsfeestzaal
31 Januari, 15:36 Gazet v. Antwerpen

Op zaterdag 3 februari neemt een tweede lichting ondernemers haar intrek in het tijdelijke shoppingproject ?de Nieuwe Natie? in Shopping Stadsfeestzaal op de Meir. Tot en met (winkel)zondag 1 april zijn ze te vinden in het pand op de tweede verdieping. Opmerkelijk is dat deze lichting van ?de Nieuwe Natie? enkel vrouwelijke ondernemers telt.
Vrouwelijke politiek leiders worden benadeeld door de manier waarop kranten over ze schrijven, blijkt uit dit onderzoek
30 Januari, 20:24 Volkskrant
Een vrouw in de politiek krijgt in de pers vragen over haar thuissituatie. Of ze over leiderskwaliteiten beschikt, heeft in kranten vaak geen prioriteit. Vrouwelijke politiek leiders worden benadeeld door de manier waarop de kranten over ze schrijven. Ze worden veel minder beoordeeld op de leiderschapskwaliteiten die de kiezer van belang vindt bij het uitbrengen van zijn stem. Dat blijkt uit promo


Rachel Morrison eerste vrouwelijke Oscargenomineerde voor beste cinematografie
25 Januari, 11:06 Skynet
Rachel Morrison is de eerste vrouw ooit die genomineerd is voor een Oscar in de categorie beste cinematografie, voor de film 'Mudbound'. Ze neemt het in de categorie op tegen Roger A. Deakins ('Blade Runner 2049'), Bruno Delbonnel ('Darkest Hour'), de Zwitsers-Nederlandse Hoyte van Hoytema ('Dunkirk') en Dan Laustsen ('The Shape of Water').


Vrouwelijke magistraten in de meerderheid
16 Januari, 09:36 Skynet
Het aandeel vrouwen in de magistratuur heeft sinds enkele maanden de kaap van de 50 procent overschreden. Van alle magistraten is nu 54 procent een vrouw, zo meldt La Libre Belgique op basis van statistieken van minister van Justitie Koen Geens. In 2012 waren vrouwen nog in de minderheid (49 pct).


'Temptation Island'-presentator lost eerste mannelijke verleider
Er raken steeds meer en meer details bekend over het nieuwste seizoen van 'Temptation Island' dat vanaf 1 februari wordt uitgezonden. Eerder werd al de naam van verleidster Laetitia vrijgegeven en nu verklapte presentator Rick Brandsteder bij het Nederlandse RTL Boulevard de eerste officiële verleider. Het gaat om de 21-jarige Tireily.


Mooie spullen en een prachtige kop haar: sodeju, de vrouwelijke Oranjes zijn goed bedeeld
13 Januari, 02:36 Volkskrant
Jossine Modderman en Arno Kantelberg geven elke week ongevraagd stijladvies aan bekende mensen. Petje af voor prinses Amalia. Bijna een jaar geleden droeg de oudste van Max en Lex deze jurk van het opkomende Londense merk Self-Portrait. Naar verluidt had de tiener de frock gespot op internet voor the big Greek wedding van vriendenstel Filippos Lemos en Marianna Goulandris.Kleine meisjes krijgen sm


?Uitbater bekend danscafé filmde tientallen vrouwelijke klanten op het toilet?
12 Januari, 17:00 Gazet v. Antwerpen

Het parket van Kortrijk is een onderzoek gestart naar de uitbater van het Waregemse danscafé Bananas. De man wordt ervan beschuldigd met een verborgen camera tientallen vrouwelijke klanten te hebben begluurd op het toilet. ?Ik zet geen voet meer binnen in dat café?, getuigt een van de slachtoffers in de Krant van West-Vlaanderen.
SGP komt met vrouwelijke lijsttrekker in Amsterdam
12 Januari, 00:48 NOS nieuws

De SGP doet voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. En daarbij heeft de partij gekozen voor een vrouw als lijsttrekker, de 24-jarige Paula Schot.

Ze is het tweede vrouwelijke kopstuk van de partij, die zich lange tijd niet door vrouwen wilde laten vertegenwoordigen. In Vlissingen zit nu al Lilian Janse voor de SGP in de gemeenteraad.

Schot komt uit Zeeland. Ze woont in Amsterdam, waar ze Communicatiewetenschappen studeerde. Ze was bestuurslid van de SGP-jongeren en werkt nu als opleidingsmanager bij de particuliere business school Essenzo in Gouda. Naast haar werk volgt ze een masterstudie Onderwijskunde in Utrecht. Ze noemt zichzelf op Twitter "een typisch moderne SGP-vrouw".

In 2015 speelde Schot een rol in de SGP-campagne tegen overspel. Drie weken voor haar huwelijk zat ze met partijleider Van der Staaij in het tv-programma Pauw, waar ze zei dat heel mooi is om elkaar trouw te beloven en met Gods hulp een sterke band op te bouwen.

Voor een raadszetel in Amsterdam zijn ten minste 6000 stemmen nodig. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 kreeg de SGP in Amsterdam 687 stemmen. Het CDA (een zetel) is nu de enige christelijke partij in de hoofdstad.
Inhaalslag vrouwelijke 40-plussers met werk stokt
10 Januari, 02:36 Volkskrant
Er is een einde gekomen aan de opmars van vrouwen van 40 jaar en ouder op de werkvloer. Het percentage werkende vrouwen van 40-plus steeg tussen begin jaren negentig wel van 57 naar 78 in de jaren tien van deze eeuw. Maar die groei stokt al twee jaar, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een verklaring voor het verschijnsel geeft het CBS niet. Het signaleert wel dat onder mannen


#MeToo is uit de hand gelopen, stelt collectief van vrouwelijke schrijvers, journalisten en actrices in Franse krant Le Monde
9 Januari, 23:00 Volkskrant
De #MeToo-beweging is uitgelopen op een heksenjacht tegen mannen. Feministische activisten maken onvoldoende onderscheid tussen verkrachting en onhandige versierpogingen. Mannen worden afgeschilderd als varkens, vrouwen als eeuwige slachtoffers. #MeToo dreigt te leiden tot een nieuwe vorm van puritanisme die de seksuele vrijheid in gevaar brengt. Dit stelt een collectief van vrouwelijke schrijvers


Maken de #MeToo-schandalen mannen zo bang dat ze hun vrouwelijke collega's gaan ontwijken?
9 Januari, 20:00 Volkskrant
Mannen die vrouwen krampachtig mijden, vrouwen die daardoor worden buitengesloten: is dat het effect van #MeToo op het werk? Seksueel grensoverschrijdend gedrag blijkt nog niet overal bespreekbaar. 'Maken de schandalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag mannen bang voor vrouwen op het werk?' Het Amerikaanse persbureau Associated Press zette deze vraag half december boven een artikel. 'Mannen


Kempense politiepost verwelkomt eerste vrouwelijke agent: ?Hoog tijd, het was hier te lang een mannenbastion?
8 Januari, 17:00 Gazet v. Antwerpen

Het lijkt straf, maar de politiepost van Kasterlee verwelkomt met Lieve Dekkers (39) uit Geel nu pas zijn eerste vrouwelijke wijkagent. De nieuwe kracht is voortaan samen met collega Patrick Vennekens in het straatbeeld van Tielen en Rielen te zien. "Ik kan best mijn mannetje staan", zegt Lieve Dekkers. De commissaris vindt het hoog tijd dat dat de heerschappij van de mannen doorbroken wordt.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be