NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Vrouw


Vrouw geeft jawoord aan een geest
Vandaag, 10:12 Skynet
De Noord-Ierse Amanda Teague heeft het gehad met de mannen. De 45-jarige vrouw had geen zin meer om te daten en is daarom getrouwd met een geest. Het vreemde verhaal staat te lezen op Metro UK.


Vrouw bevallen van gezonde dochter na ongeluk met keien
Vandaag, 08:42 NOS nieuws

Een vrouw uit Schijndel die in juni zwaargewond raakte nadat ze met haar auto over een aantal keien was gereden, is bevallen van een gezonde dochter. De vrouw was tien weken zwanger toen ze de keien raakte en met haar auto tegen een boom botste.

"Het gaat hartstikke goed met allebei en we genieten onwijs", zegt vader Stephan tegen Omroep Brabant. Zijn vriendin Tynni is zondag bevallen van dochter Daantje. "Een weekje te vroeg. We zijn zondagochtend vroeg naar het ziekenhuis gegaan. Zo'n tien uur later was ze er."

Het ongeluk gebeurde in de nacht van 23 op 24 juni. Volgens de politie waren de keien doelbewust op de weg gelegd. De 32-jarige Tynni reed er overheen. Ze was er na het ongeluk ernstig aan toe en is meerdere keren geopereerd. Haar vriend vertelt dat de zwangerschap spannend begon, maar dat het resultaat prachtig is. "We kunnen ons nu echt op iets anders focussen."

Het is nog altijd niet duidelijk wie de keien op de weg heeft gelegd. Rechercheurs hebben wel dna-sporen gevonden, maar er is voor zover bekend nog niemand aangehouden.
Kushner gewaarschuwd voor Chinese banden van ex-vrouw Rupert Murdoch
Vandaag, 04:48 Skynet
De schoonzoon van Donald Trump, Jared Kushner, is door de FBI gewaarschuwd voor de banden met het Chinese regime die de ex-vrouw van Rupert Murdoch, Wendi Deng Murdoch, zou kunnen hebben. Kushner had met haar een vriendschappelijke relatie, schrijft de Wall Street Journal.


Vrouw die echtgenoot in brand stak verschijnt voor rechtbank Echtgenoot: ?Als je haar straft, dan straf je mij ook?
Vandaag, 02:42 Gazet v. Antwerpen

Een vrouw uit Lokeren die in maart vorig jaar haar echtgenoot had overgoten met methanol en daarna

in brand had gestoken, stond maandag terecht in de rechtbank in Dendermonde voor poging tot moord. Cindy B. was door het lint gegaan toen

haar echtgenoot een opmerking maakte over de (koude) loempia's die ze voor hem had klaargemaakt.
Vrouw in Rotterdam omgebracht, vier mensen aangehouden
Gisteren, 18:54 NOS nieuws

In een huis op de Mathenesserweg in Rotterdam-West is een dode vrouw gevonden. De politie gaat uit van een niet-natuurlijke dood. Er zijn twee mannen en twee vrouwen aangehouden.

Wat er precies is gebeurd in het huis boven is nog niet bekend. De politie heeft het huis afgezet met linten; de recherche doet onderzoek.

Een ooggetuige meldde volgens RTV Rijnmond dat er ook een baby in een kinderstoeltje is meegenomen door de politie. De politiewoordvoerder kan dat niet bevestigen.
Vrouw (88) hangt met auto boven water na stuurfout
Gisteren, 17:42 NOS nieuws

Een automobiliste is vanmorgen met haar auto bijna het water in Brielle ingereden. Haar auto bleef bungelen tussen twee dukdalven in het water bij het Maarland. De bestuurster is met de schrik vrijgekomen.

De vrouw van 88 nam de bocht verkeerd, wilde vervolgens om een auto heen sturen, maar raakte een andere auto. Vervolgens kwam ze met haar auto schuin hangend boven het water terecht.

De brandweer heeft haar uit de auto gehaald. Ze is door een huisarts gecontroleerd maar ze had niets. Haar auto werd vervolgens met een takelwagen op de kade getild. De auto heeft behoorlijk wat schade opgelopen.
Vrouw ontsnapt aan erger nadat droogkast plots in brand vliegt, brandweer waarschuwt gebruikers
Gisteren, 12:54 Gazet v. Antwerpen

Een vrouw uit Wambeek is afgelopen weekend aan erger ontsnapt nadat haar droogkast plots in brand vloog. ?Wie zijn toestel niet regelmatig onderhoudt, vraagt om miserie?, zegt Alain Habils van de brandweerzone Vlaams-Brabant West.
Deze vrouw spendeert nooit meer dan 100 euro aan een outfit. Dit zijn haar tips
Gisteren, 12:18 Gazet v. Antwerpen
De Australische blogster Tina Abeysekara ziet er altijd piekfijn uit. En dat in outfits van minder dan 150 Australische dollar (omgerekend 97,30 euro). Hoe ze dat voor mekaar krijgt? De vrouw achter ?Trash to Treasured? legt het uit in een interview met The Daily Mail.


Vrouw overlijdt na zware klap
Gisteren, 02:06 Gazet v. Antwerpen

Een bestelwagen botste zaterdagochtend rond 4.20u achteraan in op een auto met vier inzittenden, die op de E313 in Grobbendonk richting Limburg reed. Eén slachtoffer overleed kort nadien in het ziekenhuis.
Met vrouw en macht
Zondag, 17:06 De Tijd
16:57 Wat als vrouwen met elektrische kracht mannen konden pijnigen? Vanuit die premisse schreef de Britse Naomi Alderman een zinderende bestseller. En dan moest #metoo nog losbarsten.


31-jarige vrouw aangereden tijdens wandeling met hondjes
Zondag, 14:42 Gazet v. Antwerpen

Een vrouw is zaterdagavond rond 22u zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de Bredabaan, aan de kerk in de Borrewaterstraat. Ze wandelde over het trottoir naast de Bredabaan, met haar drie hondjes aan de leiband.
Opinie op Zondag: 'De weg naar gelijkwaardigheid van man en vrouw is nog lang, maar we liggen op koers'
Zondag, 13:30 Volkskrant
Prikkelende opinies op een dag dat u er tijd voor heeft: de Volkskrant presenteert elke zondag een bijdrage van een vaste club auteurs. Eerder vandaag historicus Geerten Waling, nu classica Rosa van Gool. Gastcolumnist Annelien Jonkman meent dat 'vrouwen in de westerse wereld veel meer macht hebben dan mannen'. Deze stelling baseert zij op een gesprek dat ze rond 1990 voerde met een politieagente,


84-jarige vrouw die haar zus zag sterven in hun woning, nu ook overleden
Zaterdag, 14:06 Gazet v. Antwerpen
In het ziekenhuis van Herentals is vrijdag Esther 'Jen' Boeckx (84) overleden. Esther was de zus van Maria Boeckx (81) die donderdag dood werd aangetroffen in hun woning aan de Stationsstraat in Onze-Lieve-Vrouw Olen.


Vrouw 'te koop' gezet op pamfletten in Roermond
Zaterdag, 12:18 NOS nieuws

De politie is op zoek naar een man die vorige week een reeks pamfletten heeft aangebracht op allerlei plekken in een woonwijk in Roermond. Dat gebeurde in de vroege ochtend van vrijdag 5 januari. Op de uitgeprinte foto's staat een vrouw die "haar diensten aanbiedt".

De betreffende vrouw deed direct aangifte toen ze zag dat de pamfletten op lantaarnpalen en ander straatmeubilair waren aangebracht. De pamfletten zijn meteen weggehaald.

De politie begon een onderzoek, maar dat heeft tot nu toe niets opgeleverd. Vandaar dat nu via de regionale omroep L1 de hulp van het publiek wordt ingeroepen. Een politiewoordvoerder: "Heb jij iets gezien..., of misschien weet jij wel wie dit gedaan heeft? Laat het ons dan weten!"
Jonge vrouw opgesloten en gemarteld door haar vriend
Zaterdag, 12:18 Gazet v. Antwerpen

Een 23-jarige vrouw is vrijdag aangetroffen op een zolder in Jumet, waar ze door haar vriend opgesloten en mishandeld werd. Dat meldt het parket van Charleroi, dat een bericht van Bel-RTL bevestigt. De vrouw werd bewerkt met een mes en geslagen door haar vriend, die op de loop probeerde te gaan bij aankomst van de politie. Hij is aangehouden voor poging doodslag, foltering en opsluiting.
Waarom doet Nederland weinig aan de loonkloof tussen man en vrouw?
Zaterdag, 07:30 NOS nieuws

BBC-journalist Carrie Gracie haalde deze week het nieuws op een andere manier dan ze gewend is. De Britse en buitenlandse pers maakte veelvuldig melding van haar vertrek als China-correspondente. De reden? Ze ontdekte dat ze een stuk minder verdiende dan haar directe mannelijke collega's bij de Britse publieke omroep.

Waar Gracie het belangrijk vond om een statement te maken over de loonkloof tussen mannen en vrouwen, zijn dat soort acties in Duitsland en IJsland niet meer nodig. Die landen hebben sinds deze week wetten die ervoor moeten zorgen dat mannen en vrouwen een gelijke beloning voor gelijk werk krijgen.

Ook in Nederland is er aandacht voor het onderwerp. Zo komt presentatrice Astrid Joosten volgende week met het nieuwe programma 'Wat verdien je?', waarin elke week drie Nederlanders over hun salaris praten.

Toch wordt er hier nog weinig gedaan om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te dichten. Hoe komt dat? En wat moet er volgens betrokkenen gebeuren om het salarisverschil kleiner te maken?

20 procent minder

Uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over de loonkloof - cijfers uit 2014 - blijkt dat Nederlandse vrouwen in het bedrijfsleven 20 procent minder verdienen dan hun mannelijke collega's. Bij de overheid verdienden vrouwen 10 procent minder.

Dat grote verschil is deels te verklaren: vrouwen werken vaker in deeltijd dan mannen. Ook is bij deze percentages geen rekening gehouden met verschil in leeftijd, werkervaring en opleidingsniveau. Als al die zaken wel worden meegenomen, is de loonkloof kleiner. Vrouwelijke werknemers verdienen in het bedrijfsleven 7 procent minder dan mannelijke werknemers, bij de overheid is dat 5 procent minder.

Dat stukje is precies het verschil in beloning dat vakbonden en belangenclubs weg willen nemen. Afgelopen oktober publiceerde FNV een rapport over de loonkloof en kondigde de vakbond aan dat het wil strijden voor transparante salarissen. Vrouwennetwerk Women Inc probeert het thema al langer op de politieke agenda te zetten.

"Eigenlijk is een gelijke beloning in Nederland al heel lang verplicht, want in de wet staat dat een werkgever niet mag discrimineren op geslacht", zegt arbeidsmarktdeskundige Suzan Steeman van Women Inc. "Maar de loonkloof komt in iedere branche voor. Er wordt door de overheid helemaal niet gecontroleerd op verschillen in salaris tussen mannelijke en vrouwelijke werknemers."

Wetten in IJsland en Duitsland

In IJsland is net een wet ingegaan die vaste salarissen koppelt aan bepaalde banen. Hoe hoger een baan scoort op factoren zoals benodigde opleiding, verantwoordelijkheid, stress of fysieke inspanning, hoe hoger de bijpassende beloning. Bedrijven met meer dan 25 personeelsleden zijn verplicht aan iedere medewerker met dezelfde baan ook exact hetzelfde salaris te betalen.

Duitsland gaat minder ver, daar kunnen werknemers sinds deze week het gemiddelde salaris opvragen van mensen die binnen het bedrijf hetzelfde werk doen. Met die kennis is het makkelijker onderhandelen over het loon en komen de salarissen van verschillende medewerkers dichter bij elkaar te liggen, is de gedachte. De wet geldt echter alleen voor bedrijven met 200 medewerkers of meer.

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland vinden zulke wetgeving in Nederland niet nodig. "Ongelijk belonen is al verboden, bedrijven zijn zich daarvan bewust. Bovendien is de huidige trend al de goede - de verschillen worden steeds kleiner door het stijgende opleidingsniveau van vrouwen. Als die trend doorzet - en we zien niet in waarom dat niet zo zou zijn - is het probleem binnen enkele jaren vanzelf opgelost", zegt een woordvoerder.

De overheid richt het beleid intussen vooral op meer deelname van vrouwen aan het arbeidsproces, minder op het stukje ongelijke beloning dat overblijft als de arbeidsparticipatie van mannen en vrouwen gelijk zou zijn.

"Het beleid is gericht op het beter mogelijk maken van de combinatie van arbeid en zorg. Onder meer via invoering van kraamverlof voor partners, modernisering van het zorgverlof en het versterken van de kwaliteit van de kinderopvang", legt een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uit.

"Een onderdeel van de loonkloof is de beloningsdiscriminatie van vrouwen. De coalitiepartijen hebben afgesproken dat er meer aandacht komt voor het bestrijden van discriminatie bij werving en selectie. Hierbij zal ook gekeken worden naar de aanpak van beloningsdiscriminatie."

Bewijslast

Een nieuwe wet lijkt op korte termijn onwaarschijnlijk, tenzij het aan Tweede Kamerlid Liliane Ploumen van oppositiepartij PvdA ligt. Zij werkt momenteel aan een initiatiefwetsvoorstel waarin staat dat bedrijven moeten kunnen aantonen dat mannen en vrouwen die hetzelfde werk doen ook hetzelfde loon krijgen.

Women Inc juicht het voorstel van Ploumen toe. Volgens Steeman zijn er drie zaken die moeten veranderen om de loonkloof te dichten. "Bedrijven moeten salarissen transparant maken, er moet controle komen op gelijke beloning en de bewijslast moet bij bedrijven komen te liggen. Over dat laatste punt: nu is het zo dat een werknemer moet aantonen dat hij of zij een lager loon krijgt dan directe collega's. Nee, laat een werkgever maar aantonen dat-ie goed zit met de hoogte van de salarissen."
Dodelijk ongeval Oostende: vrouw overleden, bestuurder had gedronken
Vrijdag, 22:48 Skynet Belgie
Een 21-jarige vrouw die donderdagavond in Oostende werd aangereden, is vrijdagmiddag aan haar verwondingen overleden. De bestuurder van de aanrijdende wagen had gedronken. Het parket bevestigt vrijdagavond dat de man die het slachtoffer aanreed, geïntoxiceerd was. "Er werd een verkeersdeskundige aangesteld die het ongeval moet onderzoeken zodat kan worden geoordeeld omtrent de aansprakelijkheid voor het ongeval", zegt procureur Frank Demeester.


Vrouw (27) met ?terreurplannen? opgepakt in Londense luchthaven
Vrijdag, 15:48 Gazet v. Antwerpen

De Britse politie heeft vrijdag een 27-jarige vrouw opgepakt in Heathrow, de Londense luchthaven. De vrouw wordt ervan verdacht ?terreurplannen? te hebben gehad, zo meldt Scotland Yard.
SGP komt met vrouwelijke lijsttrekker in Amsterdam
Vrijdag, 00:48 NOS nieuws

De SGP doet voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. En daarbij heeft de partij gekozen voor een vrouw als lijsttrekker, de 24-jarige Paula Schot.

Ze is het tweede vrouwelijke kopstuk van de partij, die zich lange tijd niet door vrouwen wilde laten vertegenwoordigen. In Vlissingen zit nu al Lilian Janse voor de SGP in de gemeenteraad.

Schot komt uit Zeeland. Ze woont in Amsterdam, waar ze Communicatiewetenschappen studeerde. Ze was bestuurslid van de SGP-jongeren en werkt nu als opleidingsmanager bij de particuliere business school Essenzo in Gouda. Naast haar werk volgt ze een masterstudie Onderwijskunde in Utrecht. Ze noemt zichzelf op Twitter "een typisch moderne SGP-vrouw".

In 2015 speelde Schot een rol in de SGP-campagne tegen overspel. Drie weken voor haar huwelijk zat ze met partijleider Van der Staaij in het tv-programma Pauw, waar ze zei dat heel mooi is om elkaar trouw te beloven en met Gods hulp een sterke band op te bouwen.

Voor een raadszetel in Amsterdam zijn ten minste 6000 stemmen nodig. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 kreeg de SGP in Amsterdam 687 stemmen. Het CDA (een zetel) is nu de enige christelijke partij in de hoofdstad.
Betrapt: echtgenote ziet haar man met zijn tweede vrouw live op tv
Donderdag, 19:24 Gazet v. Antwerpen

?Verrassing.? Dat riepen de presentatoren van een Brits televisieprogramma naar Daniel Gundry (39), toen die plots nietsvermoedend als één van de gasten op het huwelijk van zijn schoonzus verscheen. Maar de livebeelden zouden de man duur komen te staan. Hij hing immers aan de arm van zijn? tweede echtgenote, terwijl zijn eerste vrouw thuis aan het toekijken was. Nu heeft de rechter besloten dat Gundry een stevige celstraf moet uitzitten voor bigamie.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be