NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Vrouw


Duitse moslimagent geeft vrouw geen hand: 1000 euro boete
Vrijdag, 20:36 NOS nieuws

Een Duitse islamitische politieagent die zijn vrouwelijke collega weigerde een hand te geven, heeft van zijn werkgever een boete gekregen van 1000 euro. In plaats van haar hand te schudden, legde hij tot verbazing van collega's en toezichthouders zijn hand op zijn hart en maakte hij een buiging. Dat deed hij vanwege religieuze redenen, zeggen de autoriteiten van de deelstaat Rijnland-Palts.

Het gebeurde vorig jaar mei in de stad Montabaur op het promotiefeest van de man. De vrouw wilde hem daar feliciteren.

De werkgever van de agent ontslaat hem niet, omdat hij een document heeft ondertekend waarin staat dat hij vrouwen in de toekomst gewoon een hand geeft. Hij zal ze als gelijkwaardig beschouwen. Als hij toch weer een hand weigert, wordt hij ontslagen, zegt de politie.
Minister: dood vrouw door zelfmoordpoeder zeer zorgelijk
Vrijdag, 14:36 NOS nieuws

Minister De Jonge van Volksgezondheid vindt het "heel zorgelijk" dat er een jonge vrouw is overleden na het innemen het zogenoemde zelfmoordpoeder. Dat poeder is bekend geworden door een publiciteitsactie van de Coöperatie Laatste Wil.

De vicepremier noemt het "heel verdrietig" dat de 19-jarige Ximena het middel eenvoudig en goedkoop via internet kon verkrijgen en er zelfmoord mee heeft gepleegd.

Hij zegt dat hij op dit moment nog niets kan ondernemen, omdat het Openbaar Ministerie de zaak onderzoekt. Het is bijvoorbeeld nog niet duidelijk of er in dit geval een relatie is met Laatste Wil.

'Mogelijk strafbaar'

De Jonge wijst erop dat hij al eerder heeft gezegd dat hij het werk van Laatste Wil "zeer ongewenst, maatschappelijk onverantwoord en mogelijk ook strafbaar" vindt.

Hij voegt daaraan toe dat hij op dit moment nog niet kan zeggen of hij iets kan doen tegen de verkrijgbaarheid van het middel. Hij zegt dat dit een van de vragen is die de komende weken aan de orde komen.

Hij zegt dat er veel middelen zijn die schadelijk kunnen zijn voor de volksgezondheid, maar die tegelijkertijd functioneel kunnen zijn in bijvoorbeeld de bouw.

'Aangifte doen'

Ook minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid verwijst naar het onderzoek van het OM. Hij wil een eventuele rechtsgang in deze zaak niet belemmeren door te zeggen wat hij van de verkrijgbaarheid van het middel vindt.

Wel zegt hij dat mensen die denken dat er in hun omgeving een strafbaar feit is gepleegd, aangifte moeten doen. De vraag of het verstrekken van het 'zelfmoordpoeder' strafbaar is, kan hij niet beantwoorden voordat het OM zijn onderzoek heeft afgerond.
Zwangere vrouw lokt Indiase dokter in de val: geslachtsecho mag niet
Vrijdag, 13:24 NOS nieuws

In India is het een misdrijf om het geslacht te onthullen van een foetus. De opsporing van artsen die dat wel doen is een zaak voor de politie. Die heeft nu een arts en enkele anderen opgepakt, na een undercoveroperatie met een zwangere vrouw.

In sommige Indiase milieus zijn mensen teleurgesteld als ze een meisje krijgen. Vrouwen hebben een lagere status in India en zijn bovendien duur: families moeten vrouwen als ze trouwen vaak een bruidsschat meegeven. Om het aantal illegale abortussen van meisjes-foetussen terug te dringen, is het sinds 1994 strafbaar om het geslacht van het ongeboren kind te onthullen.

Mobiele echopraktijk

De arts die nu is opgepakt runde een mobiele echopraktijk vanuit zijn auto. Het echo-apparaat werd aangedreven door een draagbare aggregaat. Volgens de politie runde hij de illegale praktijk sinds 2015.

De politie kwam hem op het spoor na een tip, en stuurde een zwangere vrouw naar hem toe om hem in de val te lokken. Zij ontmoette een stroman van de arts in de buurt van New Delhi. Voor 30.000 roepies (380 euro), zo'n vijftien keer meer dan de kosten van een normale echo in India, nam hij haar mee naar het bos om stiekem een echo te maken.

De dokter en zijn medeplichtigen zijn ingerekend vlak voordat zij met het echo-apparaat zouden vaststellen of de foetus een jongen of een meisje was. Zij riskeren een gevangenisstraf van drie jaar.
Vrouw overleden na ongeval met vrachtwagen: bestuurder geeft zich aan bij politie
Vrijdag, 11:36 Gazet v. Antwerpen

Een vrouw is overleden na een aanrijding door een vrachtwagen in de gemeente Schaarbeek. Dat bevestigt de Brusselse brandweer. Na het ongeval was er enige verwarring, de bestuurder heeft zich aangegeven bij de politie.
Trump jr. en vrouw Vanessa gaan scheiden
Vrijdag, 04:24 NOS nieuws

Donald Trump jr. en Vanessa Trump zetten een punt achter hun huwelijk. "Na twaalf jaar hebben we besloten elk onze eigen weg te gaan", laten ze weten in een gezamenlijke verklaring uitgegeven door The Trump Organization, waar Trump Jr. leidinggevende is.

Trump jr. trouwde in 2005 met model Vanessa Kay Haydon. Het stel, beiden 40 jaar, heeft samen vijf kinderen. "Zij blijven onze eerste prioriteit", laten ze in de verklaring weten.

De schoondochter van de president was eerder deze week nog in het nieuws omdat ze in haar appartement in Manhattan in New York een poederbrief had opengemaakt die gericht was aan haar man. Ze werd uit voorzorg naar een ziekenhuis gebracht maar het poeder bleek niet gevaarlijk.

Donald is de oudste zoon van de Amerikaanse president. Hij kwam het afgelopen jaar in het nieuws vanwege zijn rol tijdens de verkiezingscampagne van zijn vader. Hij had een ontmoeting met een Russische advocaat die hem belastende informatie over Hillary Clinton beloofde.
Karl Vannieuwkerke en vrouw zijn uit elkaar
Vrijdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

VRT-sportjournalist Karl Vannieuwkerke (47) en zijn vrouw Ellen Daems (49) hebben een paar maanden geleden een einde gemaakt aan hun huwelijk. Dat heeft Vannieuwkerke aan uw krant bevestigd.
?Jongste vrouw ooit voor assisen? vrijgesproken voor moord op 4-jarig broertje
Donderdag, 21:48 Gazet v. Antwerpen

Bouchra Farih is donderdagavond door een assisenjury vrijgesproken voor de moord op haar 4-jarig broertje Soufiane. Farih was de jongste vrouw ooit die in ons land voor het Hof van assisen moest verschijnen.
SGP wil snel actie tegen zelfmoordpoeder na dood jonge vrouw
Donderdag, 13:24 NOS nieuws

De SGP wil dat het kabinet onmiddellijk actie onderneemt tegen de verkoop van 'zelfmoordpoeder'. De naam van het poeder gaat rond op internet, nadat de Coöperatie Laatste Wil (CLW) in september bekendmaakte een nieuw middel te hebben gevonden voor een 'humane', zelfgekozen dood.

De SGP heeft vragen gesteld naar aanleiding van de dood, vorige maand, van de 19-jarige Ximena. Ze kocht het middel voor anderhalve euro via internet. Haar ouders zijn boos dat hun dochter zo makkelijk aan het poeder kon komen.

'Levenseindeterroristen'

Ze deden in verschillende media een oproep aan de politiek om het middel te verbieden. De mensen van 'Laatste Wil' betitelen ze als 'levenseindeterroristen'. SGP-fractievoorzitter Van der Staaij sluit zich bij de ouders aan.

"Ik vind het uiterst verdrietig dat er al zo lang zorgen geuit worden over de beschikbaarheid van het zelfmoordpoeder, maar dat het allemaal bij politieke woorden blijft", zegt hij.

Toenmalig minister Blok zag vorig jaar geen reden om in te grijpen. Hij zei toen wel dat leveranciers aan klanten moeten vragen waar ze het middel voor gaan gebruiken, en dat ze bij twijfel niet moeten leveren.

Nooit openbaar

SGP-leider Van der Staaij wil dat het kabinet "met de grootste urgentie" de verkoop van het middel aan particulieren verbiedt. De CLW moet zo snel mogelijk worden vervolgd en verboden.

'Laatste Wil' ontkent dat de organisatie aanzet tot of helpt bij zelfdoding. De naam van het middel is door 'Laatste Wil' nooit openbaar gemaakt. Maar de vraag naar het poeder dat Ximena gebruikte, is de laatste tijd wel enorm gestegen.
Duitse feministe Marlies Krämer (80) sleept haar bank voor de rechter: ze wil als vrouw aangesproken worden
Woensdag, 02:36 Volkskrant
Een Duitse feministe wil geen 'Kunde' van de bank zijn, maar uitdrukkelijk 'Kundin' en sleepte haar bank voor de rechter. 'Taal is de sleutel naar gelijke rechten.' Dat is al zo'n 25 jaar de lijfspreuk van de Duitse feministe Marlies Krämer (80). Een vergelijkbare gedachtengang dreef de gemeente Amsterdam onlangs bij het vervangen van 'dames en heren' door het genderneutrale 'mensen'. Alleen: Kräm


Eva Jinek interviewde Hillary Clinton: 'Deze vrouw is onverwoestbaar'
Dinsdag, 23:00 NOS nieuws

"Twintig minuten is tergend kort", zegt presentatrice Eva Jinek. Voor het programma Brandpunt+ kreeg ze de gelegenheid om Hillary Clinton te interviewen, maar ze kon lang niet alles vragen wat ze had willen vragen.

Bij De Wereld Draait Door blikte ze terug op het gesprek, dat vorige week donderdag werd opgenomen en vanavond werd uitgezonden. De nadruk van het interview lag op de campagne voor de presidentsverkiezingen, die ze verloor van Donald Trump. "Ik wilde inzicht krijgen in iemand die de grootste politieke en persoonlijke nederlaag van de afgelopen millennia heeft meegemaakt. Hoe ga je als mens dan door en waarom? Dit was haar verkiezing. Ze mocht niet verliezen, maar ze verloor."

Jinek vroeg Clinton hoe zij het moment had beleefd waarop ze besefte dat ze de verkiezingen zou gaan verliezen. "Volledig in shock", zei Clinton. "Ik kon het niet geloven. Maar ik dacht: als het zo is, dan moet ik mijn nederlaag toegeven en Trump bellen. Hij was nog meer verrast dan ik. Hij klonk zelfs een beetje lacherig."

Ondanks alles is Clinton niet geknakt, zegt Jinek. "Er is niets veranderd aan haar drive en haar doorzettingsvermogen. Deze vrouw is onverwoestbaar, lijkt het wel."
Rechter legt vrouw boete op van 8.500 euro voor ontslaan werkster
Dinsdag, 21:48 Volkskrant
Het ontslag van haar huishoudelijk werkster is een vrouw uit het Brabantse Kruisland duur komen te staan. Van de kantonrechter in Bergen op Zoom moet ze een vergoeding van opgeteld 8.500 euro betalen, omdat ze de schoonmaakster niet op staande voet had mogen ontslaan. De hulp, die was aangenomen via bemiddelingswebsite ikzoekeenschoonmaakster.nl, werkte vier à vijf dagen per week in het huishouden


Vrouw bevalt in zee en wandelt dan het water uit alsof er niets gebeurd is
Dinsdag, 21:48 Gazet v. Antwerpen

De Egyptische badmintonster Hadia Hosny El Said wist even niet wat ze zag toen ze vanop het balkon van haar oom een vrouw zag bevallen in de Rode Zee. Ze haalde meteen haar camera boven en deelde de foto?s op Facebook, waar ze meteen de wereld rond gingen.
Aaf hoopt dat Eva Jinek na haar bevalling terugkomt op tv, en dat is niet omdat ze een vrouw is
Dinsdag, 20:36 Volkskrant
Het is maar goed dat ik al een tijd geen gehele talkshows meer kijk. Ik kijk alleen de ruzies en de gênantste fragmenten terug - vroeger moest je voor dat soort momenten een heel uur over kabinetsformaties en de nieuwe cd van Bløf uitzitten! Als vaste talkshowkijker is het nieuws over talkshows amper nog te volgen. In dat nieuws komt altijd het woord 'stokje' voor. Matthijs van Nieuwkerk draagt he


Wie is Gina Haspel, de eerste vrouw ooit aan het hoofd van de CIA
Dinsdag, 18:12 Gazet v. Antwerpen

Nadat de Amerikaanse president dinsdag verrassend Rex Tillerson heeft ontslagen als minister van Buitenlandse Zaken en hem door CIA-hoofd Mike Pompeo heeft vervangen, is de 61-jarige Gina Haspel aangeduid om als eerste vrouw de buitenlandse geheime dienst te leiden. Zij heeft een lange staat van dienst binnen de CIA, maar die is niet onbesproken. Haar collega?s respecteren haar kennis en kunde, al zijn haar technieken soms uiterst controversieel.
Boer zkt Vrouw is terug en gaat verder dan ooit tevoren
Dinsdag, 17:00 Gazet v. Antwerpen

Dina Tersago gaat opnieuw op zoek naar de ware liefde voor vijf Vlaamse boeren, ditmaal bijgestaan door An Lemmens. De boeren in kwestie wonen dit keer niet in Zwevegem of Pulderbos, maar lieten België achter zich om de boerenstiel in Canada, Australië, Duitsland, Noorwegen en zelfs Zuid-Afrika te beleven.
Politie vindt inbrekersmateriaal in auto

De politie heeft het voorbije weekend een auto staande gehouden voor een controle in Lier. In het voertuig trof de politie heel wat materiaal aan dat bij inbraken gebruikt kan worden.
?Vampierdoder? die zijn vrouw onthoofdde wordt geïnterneerd
Dinsdag, 11:00 Gazet v. Antwerpen

Kris V.M. (43), de ?vampierdoder? uit Vurste, wordt geïnterneerd voor het wurgen en onthoofden van zijn vrouw Stefanie Reybroeck in 2014. Dat heeft de correctionele rechtbank in Gent dinsdag beslist.
Drie gewonden bij frontale botsing

In het Antwerpse Wuustwezel zijn maandagavond drie gewonden gevallen bij een botsing tussen in totaal drie voertuigen. Dat zegt de lokale politie van de zone Grens.
Mannen verscheuren kleding van vrouw en steken haar met mes in gezicht: ?Ik dacht alleen maar aan mijn kindjes?
Maandag, 02:30 Gazet v. Antwerpen

Drie mannen hebben gisteren een vrouw aangerand in het centrum van Mortsel. Ze scheurden de blouse van de vrouw open en haalden ook uit met een mes, waardoor het slachtoffer een flinke wonde in het gezicht opliep.
Loodgieter steeds vaker vrouw, maar toch is nog bijna 99 procent man
11 Maart, 12:42 NOS nieuws

Steeds meer meisjes kiezen voor een opleiding in de installatietechniek, meldt de installateurskoepel UNETO-VNI. In ruim tien jaar is het aantal vrouwelijke loodgieters dan ook gestegen van 330 tot 500.

Het aantal vrouwelijke monteurs in de installatiebranche groeit ook. Het gaat dan behalve om loodgieters ook om verwarmingsmonteurs, elektriciens en vrouwen in leidinggevende functies. In totaal zijn in de installatiebranche nu 2330 vrouwen actief. In 2006 waren dat er 1400.

In totaal werken 125.000 mensen in de installatiebranche. Volgens het CBS werken er 41.000 mensen als loodgieter of pijpfitter. Iets meer dan 1 procent van hen is dus vrouw.

Vluchtelingen met verblijfsstatus

Volgens de koepel is het vak de laatste jaren voor vrouwen interessanter geworden, omdat service en communicatie steeds belangrijker worden. Ook verder is het werk tegenwoordig gevarieerd, benadrukt de koepel. Loodgieters helpen bijvoorbeeld huizen energiezuiniger te maken, maken maken van digitale badkamerontwerpen en bestrijden legionellabesmetting.

Er is al jaren een tekort aan loodgieters. Om dat tegen te gaan wordt er ook geworven bij nieuwe Nederlanders. De sector leidt dit jaar 150 vluchtelingen met een verblijfsstatus versneld op voor een baan in de installatiesector. Al 50 statushouders zijn als loodgieter aan het werk.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be