NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Vragen

2News.be / Trefwoorden / Vragen

Gentenaars vragen massaal 'geveltuintjes' aan
Gisteren, 06:54 Skynet Belgie
In Gent is het aantal aanvragen voor 'geveltuintjes' bijna verviervoudigd sinds de afschaffing van de vergunningplicht in 2014. Dat melden de bevoegde schepenen Filip Watteeuw (Groen) en Rudy Coddens (sp.a). Als inwoners dat melden, mogen ze in Gent een steen uit het voetpad breken om aan hun voorgevel bloemen en planten te laten boeien. De voorbije 4 jaar kregen al meer dan 1.000 Gentse woningen op die manier een geveltuin.


Zowel Theresa May als Jeremy Corbyn heeft veel vragen te beantwoorden
Woensdag, 23:54 Volkskrant
Is in de Britse politiek sprake van antisemitisme en discriminatie? Die vraag rijst nu zowel bij de Tories als bij Labour een emotioneel debat wordt gevoerd. Wat doen hun leiders? Het is een moeilijke week voor de twee grote Britse partijen. Waar de Conservatieve regeringspartij in het beklaagdenbankje zit wegens de onmenselijke behandeling van een groep bejaarde burgers van Caribische origine, pe


CPB: niet meer arbeidsgehandicapten aan het werk door nieuw plan
Dinsdag, 23:18 NOS nieuws

Een wetsvoorstel over een andere regeling om het loon van werknemers met een beperking te betalen, leidt er niet dat meer arbeidsgehandicapten aan het werk komen, zegt het Centraal Planbureau (CPB). Het voorstel van staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken moest het voor werkgevers aantrekkelijker maken om mensen met een beperking in dienst te nemen, die niet 100 procent arbeidsproductief zijn.

Werkgevers hoeven in de nieuwe regeling straks maar een deel van het minimumloon te betalen. De werknemer moet voor het overige deel zelf een subsidie aanvragen die uit de bijstand wordt betaald.

Volgens het CPB wordt het daardoor voor arbeidsgehandicapten die in deeltijd werken aantrekkelijker om meer te gaan werken, omdat ze een hoger loon gaan krijgen. Daar staat tegenover dat voltijds werk minder loont, omdat de werknemer met een beperking minder arbeidskorting ontvangt dan een reguliere werknemer die werkt tegen het wettelijk minimumloon.

Aangezien een deel van de mensen met een beperking er door de regeling financieel achteruit gaan, verwacht het CPB dat die mensen minder gemotiveerd raken om de arbeidsmarkt op te gaan. Daardoor is het netto-effect van de nieuwe regeling gering.

Voor de werkgevers betekent het wetsvoorstel van Van Ark wel een lastenverlichting.

Noortje

De nieuwe regeling kwam met name in het nieuws toen de rolstoelafhankelijke Noortje van Lith haar zorgen uitte op Facebook. Zij vreest dat mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking als gevolg van nieuw beleid onder het minimumloon betaald mogen worden.

Daarna had ze een gesprek met Van Ark die haar vertelde dat de nieuwe wet juist bedoeld is om meer mensen aan het werk te krijgen. Meer dan de helft van de gehandicapten werkt nu niet.

De berekening van het CPB komt morgen ter sprake in de Tweede Kamer tijdens een hoorzitting.
Antwerpen lanceert chatrobot waar toeristen tips kunnen vragen aan inwoners
Dinsdag, 21:30 Gazet v. Antwerpen

De stad Antwerpen heeft dinsdagavond een nieuw initiatief gelanceerd om toeristen die met vragen zitten in contact te brengen met ?locals? die hen kunnen helpen met tips of hun favoriete adresjes. ?Ask Antwerp? is een chatrobot binnen Facebook Messenger die onder meer als voordeel heeft dat hij ook buiten de openingsuren van de toeristische dienst beschikbaar is.
'Moslims vragen: waarom verdedig je IsraŽl?'
Maandag, 17:18 Volkskrant
Welke rol speelt afkomst in Nederland? Dat onderzoekt de Volkskrant in een reeks interviews. Presentatrice Naeeda Aurangzeb (44): 'De Koran is een kopie van het Oude Testament.' Een paar weken geleden sprak de vader van Naeeda Aurangzeb zijn kleindochter toe: ze mocht geen grote mond opzetten tegen hem. 'Hij begon te zeggen: je weet toch dat Allah - en toen onderbrak ik hem. Ik zei: wŪj hebben hie


Plagen is liefde vragen: Blake Lively neemt haar man weer beet op Instagram
14 April, 11:48 Gazet v. Antwerpen
Acteurskoppel Blake Lively en Ryan Reynolds staan naast hun werk bekend om hun plagerijen op Instagram. Deze keer was de blondine eerst aan zet...


Ierse rechter stuurt vragen over datatransfers in Schrems-zaak naar EU-hof
13 April, 13:06 Tweakers
De hoogste Ierse rechter gaat in totaal elf zogeheten prejudiciŽle vragen naar het Europese Hof van Justitie sturen over de juridische houdbaarheid van het doorgeven van gebruikersdata van de EU naar de Verenigde Staten op basis van modelcontracten.


Zuid-Amerikaanse landen vragen in Qatar al WK met 48 deelnemers
12 April, 19:36 Gazet v. Antwerpen

De landen van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol hebben donderdag aan Wereldvoetbalbond FIFA gevraagd om al tijdens het WK van 2022 met 48 deelnemers te spelen. Dat is pas gepland vanaf de editie van 2026, maar voor de Zuid-Amerikanen mag de uitbreiding dus al in Qatar een feit zijn.
Chinese studenten vragen Rutte de kleren van het lijf
12 April, 19:00 NOS nieuws

Het is geen grote groep, maar de twaalf studentes die Nederlands studeren op de Foreign Languages-universiteit in Peking lieten vandaag luid van zich horen. Ze hadden dan ook een bijzondere gast op bezoek: de Nederlandse premier Rutte.

Meteen bij binnenkomst in de aula was te merken dat Rutte zich als een vis in het water voelde tussen de studenten. Hij liep meteen op een groepje Nederlandse studenten af die in Peking studeren en vroeg naar hun ervaringen. Daarna ging zijn jasje uit en stond hij na de officiŽle speeches en plichtplegingen de studenten uitgebreid te woord.

Leiden

De meest verrassende en persoonlijke vragen kwamen van de Chinese studentes die Nederlands studeren. Zo vroeg Pip zich af wat zijn favoriete herinneringen aan zijn studententijd in Leiden zijn, omdat zij daar ook gaat studeren.

Rutte grapte dat hij er maar liefst acht jaar heeft gestudeerd omdat hij z'n studie grondig wilde aanpakken. En, voegde hij er aan toe, het was dan ook een hele moeilijke studie: geschiedenis. Daarmee kreeg hij de zaal wel aan het lachen.

Verder beloofde hij een lijst met goede kroegen aan de studenten te sturen. In China zijn kroegen geen bekend fenomeen, dus daar kreeg hij minder reactie op.

Onderwijs

Maar ook serieuzere zaken bleven niet onbesproken. De dreigende handelsoorlog tussen Trump en China kwam aan de orde en Rutte werd gevraagd of hij advies had voor China op het gebied van onderwijs.

De premier ging in op de culturele verschillen tussen China en Nederland. Dat een Nederlandse docent altijd uitgedaagd wordt door de studenten en dat in China meer hiŽrarchisch onderwijs wordt gegeven, waarin de docent wordt gelooft. Rutte vertelde dat hij zelf ook nog twee uur per week voor de klas staat op een middelbare school, waar veel migrantenkinderen op zitten. Hij zie ook dat hij daar eigenlijk vanmorgen had moeten zijn, maar dat hij niet spijbelde omdat ze toch examens hebben.

De premier maakte tijdens zijn bezoek van de gelegenheid gebruik om een rondje te gaan fietsen met de studenten over de campus.

Vrijetijdskleding

De grappigste vraag kwam toch wel van Julliet, die de premier goed had bestudeerd. Ze zei dat ze bij Zondag met Lubach had gezien dat Rutte buiten de Tweede Kamer altijd een wit overhemd, een grijze hoodie en een blauwe jas draagt en vroeg zich af of deze kleding een speciale betekenis hebben voor hem.

"Fantastisch!" riep Rutte uit en hij zei naar aanleiding van het programma te hebben besloten zijn informele kledingkeuze aan te zullen passen. "Niet omdat Lubach gelijk had, maar hij had misschien wel een punt."

Voorafgaand aan het gesprek met Rutte maakte correspondent Marieke de Vries de volgende reportage:
Opmerkelijk: atleten nemen de benen tijdens groots sportevenement in de hoop asiel aan te vragen
12 April, 12:24 Gazet v. Antwerpen

Opnieuw heeft een aantal atleten de benen genomen op de Commonwealth Games in het Australische Gold Coast. Nadat woensdag al acht Kameroense sporters vermist raakten, moest de organisatie donderdag de verdwijning van vijf andere atleten melden.
Op cruciale vragen komt zijn team later terug, zei Zuckerberg zeker veertig keer
12 April, 00:24 Volkskrant
Amerikaanse Congresleden bestookten de Facebookbaas met vragen over privacyschendingen, maar bevredigende antwoorden kwamen er niet. Wel erkende Mark Zuckerberg dat zijn bedrijf te groot was geworden om toezicht op te houden. 'Meneer Zuckerberg', vroeg Congreslid Frank Pallone woensdag tijdens de hoorzitting in Washington aan de baas van Facebook, 'gaat u de standaardinstellingen van Facebook zo v


Amerikanen vragen zich af wie hun 'vijand' is: Rusland, China of beide?
10 April, 18:24 Volkskrant
Amerikanen vragen zich af wie hun 'vijand' is: Rusland, China of beide? Het handelsconflict tussen Amerika en China en de strijd om SyriŽ maken een einde aan het door internationale instellingen veelgeprezen global governance. Wereldpolitiek is weer machtspolitiek.Naoorlogse generaties groeiden op in de Koude Oorlog met een rivaliteit tussen het 'Westen' en de Sovjet-Unie. Vanaf het einde van het


Consumentenorganisaties vragen Facebook om privacyverordening overal te hanteren
9 April, 17:54 Tweakers
Twee internationale consumentenorganisaties hebben Mark Zuckerberg gevraagd om de regels uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming als de standaard te gaan hanteren voor alle Facebook-diensten, zodat de beschermingen ook aan niet-EU-consumenten toekomen.


Zo scoorde jouw gemeente op de 12 vragen
9 April, 12:18 Gazet v. Antwerpen

De inwoners van Rijkevorsel hebben het best gescoord op onze 12 vragen over hun gemeente. De voorbije weken kon ook jij je kennis testen over jouw gemeente. Bekijk hieronder hoe de inwoners van jouw gemeente scoorden, of vul de test nog eens in. Vanaf donderdag geven we antwoorden op 12 diverse vragen over jouw gemeente.
Van Crombrugge: "Eupen zal wel 3 miljoen euro voor me vragen"
8 April, 12:36 Skynet
Luc Devroe, de nieuwe sportief directeur van Anderlecht, ging zaterdag scouten bij de wedstrijd tussen Oostende en Eupen. Eupen-doelman Van Crombrugge zit in het vizier van paars-wit.


Ben Crabbť krijgt hem niet buiten: Nederlander blijft ?Blokken? winnen ondanks vragen over BelgiŽ
6 April, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Hij weet niet wat Batibouw is, heeft nog nooit van Sven De Ridder gehoord, kent de Brantano niet en kan de Marie-Louise van Bart KaŽll niet meezingen. Toch houdt dat Jan van Soeren (23) uit het Nederlandse Groningen niet tegen om de ene Vlaming na de andere naar huis te spelen in Blokken.
De nalatenschap van Martin Luther King is nog steeds actueel, en George van Houts had niet alleen maar vragen
5 April, 21:48 Volkskrant
Wat er goed was en wat wat minder deze mediaweek. Deze week: hoe bewijs je de een precies de juiste eer en geef je een ander onverdiend juist veel te veel aandacht? Hoewel het op 4 april een halve eeuw geleden was dat dominee Martin Luther King in een motel in Memphis werd doodgeschoten, is zijn nalatenschap onverminderd actueel - zie in Amerika de beweging Black Lives Matter, die mede geÔnspireer


Wat is gezonder: broodje bapao of saucijzenbroodje? Wat is ongezonder, kun je beter vragen
4 April, 21:12 Volkskrant
Bapao is een populaire snack: hoe goed is dat? Wat zijn bapao's nou precies?Luchtige broodjes van gemalen tarwebloem met een pittige vulling, van oorsprong afkomstig uit China. De broodjes worden gestoomd, in plaats van gebakken: dat kan ook in de magnetron. De supermarkt verkoopt ze vers of diepgevroren, met een vulling van kip, rund- of varkensvlees en tegenwoordig ook vegetarisch.Is bapao een g


Activisten vragen NAVO om op 69-jarige leeftijd op pensioen te gaan
4 April, 19:06 Skynet
Activisten van de actiegroep Intal hebben vandaag aan het station Brussel-Centraal de 69ste verjaardag van de NAVO gevierd met een toneelstukje. Voor de activisten is het de hoogste tijd dat de NAVO op pensioen gaat en het geld bedoeld voor defensiedoeleinden anders gespendeerd wordt.


TEST. Hoe scoor jij op de 12 vragen over jouw gemeente? 25.000 lezers kennen intussen het antwoord al
3 April, 18:48 Gazet v. Antwerpen

Hoe goed denk jij jouw gemeente te kennen? Ruim 25.000 mensen weten intussen al het antwoord op die vraag. Zij deden de voorbije dagen en weken al onze test met 12 vragen over hun eigen gemeente.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be