NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Vorig


Het straffe verhaal van Joris van Rossem: vorig jaar nog voltijds in het onderwijs, nu op het podium van Clouseau
Vandaag, 09:30 Gazet v. Antwerpen

Als bescheiden Kempenaar het grote podium van Paradiso in Amsterdam halen. Joris van Rossem uit Vosselaar, die zich als artiest de naam Metejoor gaf, deed het. Hij werd door Koen en Kris Wauters gevraagd om in het voorprogramma van Clouseau te zingen. En zo stond de leerlingenbegeleider prompt voor duizenden mensen op te treden. ?Ik heb van ontroering een traan weggepinkt.?
'Kiss-in' aan Brusselse Beurs als antwoord op homofoob geweld vorig weekend
Vandaag, 00:48 Skynet
Honderd tot tweehonderd personen zijn vrijdag rond 20 uur bijeengekomen op het Beursplein in Brussel voor een 'kiss-in'. Ze wilden zo het homofoob geweld van vorig weekend aanklagen dat daar plaatsvond. Deelnemers zwaaiden met regenboogvlaggen en kusten elkaar.


Politie kreeg vorig jaar 46 meldingen van etnisch profileren
Donderdag, 16:42 NOS nieuws

De politie heeft in ruim een jaar tijd 46 meldingen ontvangen van mensen die het gevoel hadden dat hun achtergrond een rol speelde bij een politiecontrole. Sinds december 2016 kan daar melding van worden gemaakt via een speciale app.

Volgens Peter Slort, portefeuillehouder diversiteit bij de politie, is dat aantal relatief laag "ten opzichte van de naar schatting tienduizenden controles die wij jaarlijks doen".

Wel benadrukt hij dat de 46 meldingen niet representatief zijn voor het werkelijke aantal. "Er zullen bijvoorbeeld mensen zijn die geen klacht indienen, omdat ze niet geloven dat de politie er ook echt iets mee doet."

Volgens Slort is dat wel het geval. Na een klacht volgt een "zorgvuldige procedure" waarbij een melding in behandeling wordt genomen of afvalt. Van de 46 klachten van vorig jaar vielen er acht af.

De politie is met 31 mensen in gesprek gegaan over hun klacht. Daarvan zijn er nog vijf in behandeling. Slort is tevreden met de app, omdat die inzicht geeft in een probleem waar de politie tot voor kort nog maar weinig van wist, vooral als het gaat om de omvang. "Het heeft incidenteel succes, maar etnisch profileren maakt vooral veel kapot", aldus Slort.

Typhoon en Kenneth Vermeer

In 2016 ontstond ophef over etnisch profileren door de politie nadat rapper Typhoon en Feyenoordkeeper Kenneth Vermeer staande werden gehouden op basis van hun huidskleur en dure auto. Sindsdien heeft thema bijzondere aandacht bij de politie.

In december begon een proef waarbij agenten op straat via een app kunnen zien of een auto al door een andere agent is staande gehouden en of daarbij wat is gevonden.
Vorig jaar werden 538.000 asielzoekers erkend in EU
Donderdag, 14:00 Skynet
De 28 EU-landen hebben vorig jaar aan 538.000 asielzoekers een beschermd statuut verleend. Dat is een daling met 25 procent tegenover 2016. Dat blijkt uit de cijfers van Eurostat.


Gas komt nu vooral uit buitenland: twaalf procent minder gaswinning in Nederland vorig jaar
Donderdag, 00:30 Volkskrant
Nederland importeerde in 2017 meer gas dan het uit eigen bodem haalde. Dat is voor het eerst. Volgens het CBS daalde de gaswinning met 12 procent tot 1.390 petajoule, het vierde jaar op rij dat de winning daalde. Het gat dat daardoor ontstond werd opgevuld met 17 procent meer importgas, vooral uit Noorwegen: 1.613 petajoule, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Het totale gasverbruik steeg met 4,4 p


VDAB ontving vorig jaar iets minder klachten
Woensdag, 12:12 Skynet
De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) ontving in 2017 1.488 klachten. Dat zijn er minder dan de twee vorige jaren, toen er achtereenvolgens 1.505 en 1.610 klachten binnenliepen. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Werk Philippe Muyters op een schriftelijke vraag van Robrecht Bothuyne (CD&V).


Dylan Teuns klaar om rol te spelen in Amstel Gold Race: ?Ik voel me sterker dan vorig jaar?
13 April, 12:24 Gazet v. Antwerpen

Dylan Teuns start zondag in zijn vierde Amstel Gold Race. De 26-jarige Limburger werd woensdag zevende in de Brabantse Pijl en hoopt ook in Nederlands-Limburg een rol te spelen in de finale.
GCHQ claimt vorig jaar grote ict-aanval op IS uitgevoerd te hebben
12 April, 19:06 Tweakers
De Britse inlichtingendienst GCHQ beweert in 2017 een omvangrijke offensieve ict-campagne uitgevoerd te hebben tegen Islamitische Staat. De aanval zou de planning van ISIS gefrustreerd hebben.


Hulplijn 1712 kreeg vorig jaar bijna 5.000 oproepen
10 April, 13:18 Skynet
1712, de hulplijn voor elke burger met vragen over geweld, is vorig jaar gecontacteerd door 4.812 mensen. Dat is ongeveer 5 procent meer dan in 2016. Ook het aantal bezoeken op de website www.1712.be steeg in 2017 gevoelig met 8,6 procent ten opzichte van 2016.


Recordaantal nieuwe ondernemingen opgericht vorig jaar
9 April, 13:36 Gazet v. Antwerpen

Een recordaantal van 95.081 nieuwe ondernemingen (eenmanszaken en vennootschappen) is in 2017 opgericht in BelgiŽ. Het gaat om een toename met 5,91 procent ten opzichte van het voorgaande jaar en met 28 procent ten opzichte van 2007. Dat blijkt maandag uit de zevende editie van de Startersatlas van handelsinformatiekantoor Graydon en ondernemersorganisaties Unizo en UCM. ?We zitten met een onwaarschijnlijk sterk jaar van starters. Het gaat om het grootste aantal ooit?, zegt Unizo-topman Danny Van Assche.
Waarom wil een Russische miljonair toch zo graag een club kopen waarvan hij tot vorig jaar nooit gehoord had?
6 April, 23:06 Volkskrant
Soms koopt een miljonair liever een Nederlandse voetbalclub dan nog een boot. Met woorden als 'mega opruiming', 'sale', 'alles moet weg' en ≠'bonusknallers' kondigde het weekblad†Voetbal International†een paar maanden ≠geleden de uitverkoop van het Nederlandse voetbal aan. Het was†VI†ernst. ≠Achter alle woorden stond een uitroepteken.Zeventien van de vierendertig clubs in de eredivisie en eerste d


ANWB: opvallend veel files na stabiel vorig jaar
4 April, 08:36 NOS nieuws

Het aantal files is de eerste drie maanden van dit jaar flink gestegen vergeleken met dezelfde periode in 2017. Uit cijfers van de ANWB blijkt dat de filezwaarte (de lengte keer de duur van de file) met zo'n 25 procent is toegenomen. Dat is opmerkelijk, omdat de filezwaarte vorig jaar stabiel bleef.

Volgens de ANWB komt de stijging onder meer door de weersomstandigheden. In januari stond het verkeer op veel wegen muurvast vanwege een storm. Die dag kantelden tientallen vrachtwagens, waardoor veel wegen waren afgesloten.

Maart extreem druk

De stijging van het aantal files komt vooral door de traditioneel drukke maand maart. Die was dit jaar nog drukker dan normaal. Dat lag aan het grote aantal ernstige ongelukken waarbij vrachtwagens betrokken waren.

Regionaal waren het afgelopen kwartaal ook grote verschillen te zien. Mensen in Zuid-Holland, Gelderland en de zuidelijke provincies hadden veel meer last van files dan dezelfde periode vorig jaar. Dat terwijl de drukte in de regio Amsterdam vrijwel gelijk bleef.

De drukste spits van het jaar was op 27 maart. Toen leidden regen en ongelukken tot 927 kilometer file.
Belgische douane nam vorig jaar 46 ton drugs in beslag
29 Maart, 15:36 Skynet Belgie
In 2017 heeft de Belgische douane 46 ton drugs in beslag genomen. Dat is een pak meer dan de 31 ton in 2016. Dat zegt Florence Angelici, woordvoerster van de federale overheidsdienst FinanciŽn. Het merendeel van de in beslag genomen drugs was cocaÔne (41 ton).


Nederlandse toezichthouder startte vorig jaar 635 onderzoeken naar datalekken
29 Maart, 13:30 Tweakers
De Nederlandse privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens begon vorig jaar aan 635 onderzoeken naar datalekken bij bedrijven en overheden. Dat blijkt uit cijfers van de toezichthouder. Het aantal meldingen lag veel hoger.


Vorig jaar bijna 100.000 honden geregistreerd in Vlaanderen
27 Maart, 16:06 Skynet
In 2017 werden in Vlaanderen 98.439 honden geregistreerd in de centrale databank dogID. Dat is minder dan het recordaantal van 98.551 het jaar voordien. In WalloniŽ werden er 60.009 honden geregistreerd, in Brussel waren dat er 3.029.


F1 - GP van AustraliŽ - "Contrast met vorig seizoen is enorm"
25 Maart, 22:06 Skynet
Stoffel Vandoorne stuurde zijn McLaren-Renault zondag op het circuit van Albert Park naar de negende plaats. Zijn Spaanse ploegmaat Fernando Alonso kwam in de Grote Prijs Formule 1 van AustraliŽ zelfs als vijfde over de streep. "Het contrast met vorig seizoen is enorm", reageerde Vandoorne.


AustraliŽ: Stoffel Vandoorne: "Wat een verschil met vorig jaar"
25 Maart, 13:36 Autosport
Stoffel Vandoorne sloot de eerste Grote Prijs van zijn tweede volledige seizoen in de Formule 1 af op een negende plaats. Toch bestond bij de West-Vlaming het gevoel dat er meer mogelijk was. Een begrijpelijke reactie daar teamgenoot Fernando Alonso op een bemoedigende vijfde plaats eindigde - weliswaar geholpen door enkele problemen bij zijn directe concurrenten.


Basissalarissen AEX-bazen vorig jaar gestegen met 1,6 procent en bonussen reizen de pan uit
23 Maart, 22:00 Volkskrant
Door hogere bonussen stegen de inkomens van de top van de AEX-bedrijven. Nancy McKinstry (Wolters Kluwer) verdiende opnieuw het meest. Daar is niet iedereen blij mee. De gemiddelde beloning van de topmensen van de AEX-bedrijven is vorig jaar verder gestegen, met een gematigde 1,6 procent tot† 5,4 miljoen euro. Nancy McKinstry van informatieconcern ≠Wolters Kluwer is wederom de best ≠betaalde bestu


Hongercrisis werd vorig jaar nog wat erger: vooral in deze landen lijden mensen honger
22 Maart, 12:24 Gazet v. Antwerpen

Het aantal mensen dat wereldwijd lijdt onder zwaar voedseltekort is het voorbije jaar duidelijk gestegen. Dat meldt de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties donderdag. In 2017 waren er 124 miljoen mensen in 51 landen met nauwelijks of zelfs geen toegang tot voeding, een stijging van 15 procent tegenover een jaar eerder, zo blijkt uit het Global Report on Food Crises, dat opgesteld werd met andere internationale organisaties, waaronder de Europese Unie.
Terreur maakte bijna 100 Europese slachtoffers vorig jaar

Terreur maakte vorig jaar 98 Europese slachtoffers, van wie er 70 om het leven kwamen bij aanslagen in de Europese Unie zelf. Dat blijkt uit een onderzoekspaper van de EU, die dinsdag in Brussel werd gepresenteerd. Sinds 2000 stierven al 1.790 Europeanen aan de gevolgen van terreuraanslagen in vijftien EU-landen of op andere plaatsen in de wereld.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be