NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Vorig


Vorig jaar 297 gsm's ontdekt in gevangenissen
Vandaag, 01:06 De Tijd
01:03 In onze gevangenissen zijn vorig jaar 297 gsm-toestellen ontdekt die waren binnengesmokkeld. Gemiddeld is dat één gsm per 35 gedetineerden. Ook terroristen en geradicaliseerden kregen gsm?s in handen.


Vorig jaar gemiddeld ruim 100.000 werklozen minder
Gisteren, 08:18 NOS nieuws

Voor het derde jaar op rij is de werkloosheid in Nederland gedaald. Vorig jaar waren er gemiddeld ruim 100.000 werklozen minder dan in 2016, blijkt uit cijfers van het CBS. In december kwam het aantal mensen zonder werk uit op 395.000, 2000 minder dan een maand eerder.

Het UWV ziet de daling terug in het aantal WW-uitkeringen. In december waren er 330.000 mensen met een uitkering. Dat is 20 procent minder dan in dezelfde maand in 2016. De afname is in alle leeftijdsgroepen zichtbaar. In totaal werden er in 2017 390.000 nieuwe uitkeringen verstrekt, ook 20 procent minder dan een jaar eerder

Het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk lag daarnaast in 2017 gemiddeld 176.000 hoger dan in het jaar ervoor. Daarmee is het het derde jaar op rij dat het aantal werkenden stijgt. In december hadden 8,7 miljoen mensen een betaalde baan.

'Werk aan de winkel'

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid noemt het "prachtige cijfers". "Heel mooi voor al die mensen die aan het werk zijn gekomen."

Toch is er volgens hem nog genoeg ruimte voor verbetering. "Er zijn werkgevers die zitten te springen om personeel. Daarmee is er werk aan de winkel. Werken moet ook meer lonen. Daar wil ik mij de komende jaren sterk voor maken."
Fiscus haalde vorig jaar voor meer dan 70 miljoen aan openstaande boetes op

De fiscus heeft vorig jaar, in 2017, voor meer dan 70 miljoen euro aan openstaande boetes kunnen innen, onder meer via zogeheten ?nieuwe technieken?. Zo werd 41 miljoen euro geïnd door het inhouden van een terugbetaling van de inkomstenbelastingen.
Microsoft-scam leverde criminelen vorig jaar zeven miljoen euro op in Nederland
Dinsdag, 18:24 Tweakers
Criminelen die zich voordoen als medewerkers van de Microsoft-helpdesk hebben vorig jaar in Nederland volgens de Nederlandse politie bijna tweeduizend slachtoffers gemaakt. Daarbij zouden ze zeven miljoen euro buitgemaakt hebben.


Vorig jaar 121.000 wagens gerecycleerd in België, of 54 keer het Atomium
Dinsdag, 17:06 Gazet v. Antwerpen

De Vlaamse en Brusselse ministers van Leefmilieu Schauvliege en Fremault en vertegenwoordigers uit de autosector hebben dinsdag op het autosalon van Brussel nieuwe milieubeleidsovereenkomsten ondertekend. Dat meldt Febelauto, het beheerorganisme voor afgedankte voertuigen in België. In 2017 werden in België 121.000 afgedankte voertuigen ingezameld, een stijging met 14 procent. ?Dat is het equivalent van 54 keer het Atomium?, zegt Febelauto-directeur Catherine Lenaerts.
Roularta vorig jaar in het rood, schrapt dividend
Dinsdag, 11:42 Gazet v. Antwerpen

Mediagroep Roularta verwacht voor 2017 in de rode cijfers te belanden. Het bedrijf gaat geen dividend uitkeren. Dat meldt Roularta dinsdag onderaan het persbericht over de overname van de vrouwenbladen van Sanoma.
Vorig jaar nog finaliste, nu verliest Venus Williams meteen in eerste ronde Australian Open
Maandag, 10:30 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse tennisster Venus Williams (WTA 5) is in de eerste ronde van de Australian Open verrassend uitgeschakeld. De 37-jarige finaliste van vorig jaar moest in twee sets de duimen leggen tegen de 20-jarige Zwitserse Belinda Bencic (WTA 78): 6-3 en 7-5.
Vorig jaar gaf VDAB 33.500 sancties en signalen aan werklozen
12 Januari, 16:42 Skynet
De Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB heeft vorig jaar 33.513 sancties en signalen opgelegd, waar dat er in 2016 nog 19.430 waren. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) deze namiddag, in een reactie op het bericht van De Tijd dat in de eerste helft van 2017 de drie regionale arbeidsbemiddelingsdiensten bijna de helft minder sancties oplegden dan in dezelfde periode twee jaar eerder.


Zeespiegel is bij Nederlandse kust hoger dan ooit gemeten
12 Januari, 02:36 Volkskrant
De zeespiegel langs de Nederlandse kust was in 2017 hoger dan ooit eerder gemeten. Over het hele jaar genomen lag de zeespiegel gemiddeld 11 centimeter boven NAP (Normaal Amsterdams Peil). Dat is 2 centimeter hoger dan in het vorige recordjaar 2007, meldt het kennisinstituut Deltares. De stijging past in de trend van de afgelopen eeuw: het zeewater langs de kust wordt sinds 1890 zo'n 2 millimeter


Politie maakte vorig jaar minder zwaargewonden
11 Januari, 16:24 NOS nieuws

De rijksrecherche heeft vorig jaar 23 schietincidenten bij de politie onderzocht. Dat is veel minder dan de vier jaar daarvoor. Toen lag het aantal onderzochte zaken tussen de 30 en 34, meldt het Openbaar Ministerie.

De getallen gaan alleen over schietincidenten waarbij doden of zwaargewonden vielen. Bij de onderzochte zaken in 2017 vielen vier doden en twintig zwaargewonden. Het jaar daarvoor waren dat vier doden en 33 gewonden.

Als politiemensen met een vuurwapen iemand doden of ernstig verwonden, doet de rijksrecherche altijd onderzoek. Het schietincident wordt niet door de eigen politieregio onderzocht, om de onafhankelijkheid te waarborgen. Na het onderzoek beslist het OM of de politiemedewerker wordt vervolgd.

Agenten mogen hun vuurwapen alleen gebruiken als ze zich aan de richtlijnen houden. Zo moet het gebruikte geweld in verhouding staan tot de ernst van de situatie en het misdrijf. In principe moet de agent richten op de benen van de verdachte.
Inflatie vorig jaar 1,4 procent, grootste prijsstijgingen sinds 2013
9 Januari, 08:00 NOS nieuws

Het leven is in 2017 weer een stukje duurder geworden. De inflatie kwam uit op 1,4 procent. Dat is de hoogste inflatie sinds 2013, al is het nog altijd minder dan de kleine 2 procent waar de Europese Centrale Bank op mikt. In 2016 was de inflatie met 0,3 procent nog de laagste in dertig jaar.

De prijzen van voedingsmiddelen stegen harder dan de afgelopen tien jaar, met 2,7 procent. Vooral zuivel steeg in prijs. Ook benzine en elektriciteit werden duurder.

Mobiel bellen werd daarentegen goedkoper.

Voor spaarders is de hogere inflatie slecht nieuws. Ze krijgen amper rente op hun spaargeld terwijl het leven duurder blijft worden. Per saldo wordt hun spaargeld steeds minder waard. De cao-lonen stegen met 1,5 procent iets harder dan de inflatie.

Gezond niveau

De ECB vindt een inflatie van iets minder dan 2 procent een gezond niveau dat past bij een goed draaiende economie. Jarenlang bleef de inflatie ver onder dat niveau, maar langzaamaan klimt de inflatie richting de 2 procent.

Ook in andere eurolanden neemt de inflatie toe, maar het doel van de ECB is nog niet gehaald. De inflatie voor de eurozone kwam uit op 1,5 procent. "Maar het doel van de ECB komt in zicht", zegt Peter Hein van Mulligen van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De ECB probeert met de lage rente en door miljarden in de economie te pompen de inflatie op te krikken. Later dit jaar moet de centrale bank beslissen of de steunoperatie voor de Europese economie wordt doorgezet of verder wordt afgebouwd.
Gemiddelde filelengte steeg vorig jaar naar recordniveau op Vlaamse snelwegen

De files op de Vlaamse snelwegen waren in 2017 langer dan de vorige jaren. Dat blijkt maandag uit cijfers van het Vlaams Verkeerscentrum. De gemiddelde lengte van de files steeg op de werkdagen die ook schooldagen waren naar 169 kilometer. Dat betekent dat er in 2017 dagelijks gemiddeld elf kilometer meer file stond dan in 2016 (158 kilometer).
Lange rij schuift aan voor gratis worstenbrood in café Trappisten: ?Zijn ze niet wat kleiner dan vorig jaar??
8 Januari, 14:00 Gazet v. Antwerpen
In café Trappisten in Westmalle, vlak bij de abdij, staat vandaag naast de godendrank ook worstenbrood op het menu. Opvallend: deze voormiddag vlogen al honderden mensen in de - gratis - worstenbroden, en was het lang aanschuiven. Verloren Maandag is dus net zo goed een traditie in de rand van Antwerpen. Eén smullende klant is wel wat teleurgesteld: ?Zijn ze nu niet wat kleiner dan vorig jaar??


Vorig jaar meer dan 100.000 asielaanvragen in Frankrijk: stijging met 17 pct
8 Januari, 09:24 Skynet
In Frankrijk zijn vorig jaar iets meer dan 100.000 asielaanvragen ingediend. Het gaat om een "historisch" niveau, zegt Pascal Brice, directeur-generaal van Ofpra, de Franse tegenhanger van het Commissariaat-generaal voor de vluchtelingen en de staatlozen. De Franse regering bereidt intussen een migratiewet voor die bij de zuiderburen al leidde tot geanimeerde debatten. In vergelijking met het jaar ervoor is het aantal aanvragen met 17 pct gestegen, nadat in 2016 ook al een stijging met 6,5 pct werd opgetekend.


Critici kiezen ?Manchester by the Sea? tot beste film van vorig jaar

Filmjournalisten van diverse Belgische media hebben het drama ?Manchester by the Sea? van Kenneth Lonergan tot beste bioscoopfilm van 2017 gekozen. Dat heeft het tijdschrift Filmmagie vrijdag meegedeeld.
Opnieuw minder vuurwerkslachtoffers, maar wel meer gewonde kinderen
4 Januari, 16:42 NOS nieuws

De afgelopen jaarwisseling zijn 434 slachtoffers van een vuurwerkongeval behandeld op de spoedeisende hulp, 8 procent minder dan vorig jaar, blijkt uit gezamenlijk onderzoek van kenniscentrum VeiligheidNL en de NOS onder alle ziekenhuizen in ons land.

Met het nieuwste cijfer wordt de dalende tendens van de afgelopen jaren doorgezet. Vijf jaar geleden waren er nog bijna 800 vuurwerkslachtoffers. Dit jaar viel er opnieuw een dode, maar dat gebeurde niet tijdens de jaarwisseling, maar twee dagen ervoor.

Het aantal slachtoffers onder de 15 steeg wel flink: van 99 vorig jaar naar 119 dit jaar. Twaalf kinderen liepen letsel op door gevonden vuurwerk. Bijna de helft van alle vuurwerkslachtoffers is jonger dan 20.

Net als voorgaande jaren zijn oogletsel en brandwonden de meest voorkomende letsels. Kinderen liepen vaker brandwonden op dan de oudere slachtoffers. Een kleuter kreeg een derdegraads brandwond in het gezicht door een vuurpijl.

Kinderen liepen daarentegen minder oogletsel op. "Mogelijk komt dit doordat steeds meer kinderen een vuurwerkbril dragen", zegt Birgitte Blatter van VeiligheidNL.

Knalvuurwerk is verantwoordelijk voor bijna de helft van de letsels. Dat is onevenredig veel, want het wordt maar door 20 procent van de klanten gekocht. Veel mensen kiezen voor zogeheten samengesteld (compound) vuurwerk. Daarbij hoeft maar één lont afgestoken te worden voor meerdere pijlen of vuurbollen. Dit type vuurwerk lijkt veiliger, want het leidt tot maar 1 procent van de letsels.

Hoewel er afgelopen jaren sterk is ingezet op het opsporen van illegaal vuurwerk, is aantal letsels dat door illegaal vuurwerk werd veroorzaakt (22 procent) ongeveer even groot als voorgaande jaren. Wel valt het plastisch chirurg Annekatrien van der Kar op dat er dit jaar bijna geen 'Cobra 6-letsel' onder de verwondingen leek te zitten. "Dat zware vuurwerk zorgde andere jaren voor de ergste letsels."

Vuurwerkverbod?

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) schreef vorige maand voorstander te zijn van een verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk tijdens de jaarwisseling.

"Als zo'n verbod er daadwerkelijk komt, dan denken we dat daardoor 40 procent van de gewonden voorkomen zou kunnen worden", zegt Blatter. "Maar dan moet wel iedereen zich aan dat verbod houden. En we zien bij illegaal vuurwerk dat dat ook niet helemaal het geval is."

Behalve bij de SEH's hebben vuurwerkslachtoffers zich ook gemeld bij huisartsenposten, meestal met kleinere verwondingen. VeiligheidNL schat dat de huisartsenposten zo'n 700 vuurwerkslachtoffers hebben behandeld.

De SEH's zagen gezamenlijk 292 mensen met een alcoholvergiftiging, waarvan zeker 56 jonger dan 18 jaar. Dat is een stuk minder dan tijdens de vorige jaarwisseling. Toen waren er 365 gevallen van alcoholvergiftiging, waarvan ten minste 70 onder de 18 jaar.
Goed nieuws voor Romelu Lukaku na zware botsing vorig weekend
4 Januari, 15:30 Gazet v. Antwerpen

Romelu Lukaku is fit en speelklaar bevonden voor het duel van vrijdagavond tussen Manchester United en Derby County in de derde ronde van de FA Cup, zo maakte United-coach José Mourinho donderdag bekend.
Vorig jaar gingen 2.149 horecazaken failliet, net geen nieuw record
3 Januari, 19:12 Gazet v. Antwerpen

De horecasector blijft, net als de voorbije jaren, de sector die voor het meeste faillissementen zorgt. Dat blijkt uit de failissementscijfers van 2017 die handelsinformatiekantoor Graydon.
Meer vuurwerkklachten dan vorig jaar, ondanks daling schade
3 Januari, 14:24 NOS nieuws

Bij het Meldpunt Vuurwerkoverlast zijn deze jaarwisseling meer klachten binnengekomen dan vorig jaar. Vanaf Eerste Kerstdag kwamen tot de sluiting van het meldpunt vandaag iets meer dan 53.000 meldingen binnen. Vorig jaar waren dat er 48.000.

Volgens raadslid Arno Bonte van GroenLinks in Rotterdam, een van de initiatiefnemers, komt de stijging vooral doordat de vuurwerkverkoop een dag eerder is gestart. "Vanaf het moment dat de verkoop begon, nam het aantal vuurwerkklachten explosief toe. Dat is een trend die we elk jaar zien." De verkoop begon deze jaarwisseling een dag eerder, omdat Oudjaarsdag op een zondag viel.

Het meldpunt is een initiatief van dertig lokale GroenLinks-fracties, waaronder die in Rotterdam, Den Haag en Groningen. Het grootste deel van klachten ging over geluidsoverlast. Een klein deel van de meldingen had te maken met door vuurwerk veroorzaakte schade.

Minder schade en geweld

Hoewel er meer is geklaagd over overlast, werd deze jaarwisseling minder schade aangericht dan vorig jaar. Volgens verzekeraars is er voor 10 tot 12 miljoen euro aan schade veroorzaakt aan woningen en auto's. Een jaar eerder was dat 15 miljoen.

Ook was er veel minder geweld tegen hulpverleners. De politie meldde eerder deze week 9 gevallen van geweld tegen agenten, tegen 50 gevallen het jaar ervoor. Het aantal gevallen van geweld tegen andere hulpverleners, zoals ambulancepersoneel en de brandweer, daalde van 69 naar 18.
Audi Brussels bouwde vorig jaar ruim 95.000 wagens
1 Januari, 15:24 Skynet Belgie
De Brusselse fabriek van de Duitse luxewagenbouwer Audi heeft vorig jaar meer dan 95.000 wagens gebouwd van het kleine model A1. De zes voorgaande jaren kwam de productie nog uit boven de 100.000 stuks, maar de fabriek bereidt zich voor op de komst van de nieuwe volledig elektrische SUV Audi e-tron. Dat is vandaag vernomen bij een woordvoerder.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be