NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Voortaan

2News.be / Trefwoorden / Voortaan

Bedrijven moeten voortaan energiemaatregelen gaan rapporteren
13 Februari, 12:36 Volkskrant
Ondernemingen moeten voortaan aangifte doen van alle energiebesparende maatregelen die zij treffen. Als ze niet alle maatregelen hebben getroffen die in de bedrijfstak zijn afgesproken, krijgen ze de inspectie van de Omgevingsdienst op hun dak die een boete kan opleggen. De nieuwe verplichting, een soort omgekeerde bewijslast, zal voor honderdduizend bedrijven in het MKB gaan gelden, van de bakker


Ook mensen met hersenletsel trainen voortaan met staprobot: ?Ik voel me opnieuw meer mens?
13 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Personen met een verlamming door beschadiging van het ruggenmerk, ervaren al na drie maanden trainen met de staprobot een enorme verbetering van hun levenskwaliteit. ?Ik voel me weer meer mens?, getuigt patiënt Christophe Jardon. Het project wordt nu uitgebreid.
VLM vliegt voortaan vanuit Antwerpen naar München en Maribor
12 Februari, 13:36 Skynet Belgie
Luchtvaartmaatschappij VLM Airlines heeft vandaag de nieuwe verbinding tussen de luchthavens van Antwerpen en Maribor met tussenstop in München opgestart. Van maandag tot vrijdag zal VLM dagelijks een keer heen en terug vliegen op de route. Van en naar München komt er vanaf 26 maart zelfs een tweede vlucht per dag (op weekdagen) bij. VLM zegt zowel op toeristen als zakenreizigers te mikken.


Met de trein naar Londen, goed alternatief voor het vliegtuig?
9 Februari, 18:00 NOS nieuws

Vliegen naar Londen? Er is best kans dat we dat in de toekomst een stuk minder zullen doen. De trein moet de komende jaren een volwaardig alternatief worden voor de enkele miljoenen passagiers die jaarlijks tussen Amsterdam en Londen reizen. Toch vragen deskundigen zich af hoe groot de concurrentie voor het vliegtuig wordt.

Spoorwegbedrijven en vervoerders zien een groeimarkt voor internationale treinreizen. Zo start het Britse bedrijf Eurostar - dat sinds 1994 met treinen via de Kanaaltunnel tussen Londen, Parijs en Brussel rijdt - vanaf 4 april met een rechtstreekse treinverbinding van Londen naar Amsterdam. De andere kant op, van Amsterdam of Rotterdam rechtstreeks naar Londen, is vanaf eind 2019 pas een optie.

Een kaartje voor een enkele treinreis Londen-Amsterdam heb je vanaf 40 euro; daarmee concurreert de hogesnelheidstrein serieus met low-cost vliegtuigmaatschappijen (vanaf 18 euro naar Londen Stansted).

Geen lange rijen

De trein is ook aantrekkelijk omdat passagiers van stadscentrum naar stadscentrum reizen, niet te maken krijgen met lange rijen bij incheckbalies en al helemaal niet met een bagageband.

Tot nu toe kon een treinreis van Amsterdam naar Londen nog niet concurreren met een vliegreis als het gaat om tijd. Maar nu er een rechtstreekse verbinding komt (let wel: er zijn een korte stops in Brussel en Rotterdam) duurt de rit 3 uur en 41 minuten. Wie het vliegtuig pakt is door het wachten op luchthavens en het reizen van of naar een stadscentrum zeker vier tot vijf uur kwijt.

Toch moeten Nederlanders nog even geduld hebben voordat ze binnen vier uur in hartje Londen kunnen staan. Voorlopig moeten reizigers vanaf Amsterdam, Schiphol of Rotterdam met die andere hogesnelheidstrein, de Thalys, naar Brussel-Zuid. Daar zijn paspoort- en veiligheidscontroles. Daarna kan worden overgestapt op de Eurostar naar Londen.

Oorzaak: de Nederlandse en Britse overheid hebben nog geen overeenkomst over controles op Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. De speciale terminals voor Eurostar zijn op die stations al wel in aanbouw.

Het moet een doorn in het oog zijn van Eurostar-directeur Nicolas Petrovic, maar hij ziet de toekomst zonnig in. "Idealiter waren we meteen met een rechtstreekse verbinding in beide richtingen begonnen. Het is wachten totdat de twee overheden overeenstemming bereiken."

Nieuwe doelgroep

Petrovic denkt de concurrentie met de luchtvaart goed aan te kunnen. Eurostar mikt op twee soorten klanten: mensen die normaliter het vliegtuig zouden pakken en mensen die nu überhaupt niet naar Londen reizen. "We willen ons marktaandeel uitbreiden door beide groepen te laten groeien."

"Dat lijkt mij een heel verstandige inschatting van deze directeur", zegt hoogleraar transportbeleid aan de TU Delft, Bert van Wee. "Uit alle studies blijkt dat meer mensen met de trein gaan reizen als er een concurrerende internationale treindienst wordt aangeboden. Mensen die niet naar Londen willen reizen met het vliegtuig, bijvoorbeeld omdat ze vliegangst of milieubezwaren hebben, willen met de trein opeens wel."

Toch betwijfelt Van Wee of de Eurostar net zo concurrerend wordt voor het vliegtuig als de Thalys naar Parijs.

"De route van Eurostar loopt via Het Kanaal. Dat is hemelsbreed niet de kortste route; de route naar Parijs is dat wel. Bovendien zit je voorlopig met die grenscontrole in Brussel. De mate waarin deze nieuwe verbinding concurrerend wordt hangt erg af van de snelheid waarmee ze die controles naar Nederland krijgen en hoe lang die controles dan in de praktijk gaan duren."

De hoogleraar verwacht dat Eurostar vooral voor mensen uit het zuiden van de Randstad een aantrekkelijk alternatief wordt voor het vliegen naar Londen, omdat de reis vanuit Rotterdam maar 3 uur duurt en Schiphol voor hen verder weg is dan voor mensen uit het noorden van de Randstad. "In die regio zal de trein een sterkere concurrentiepositie krijgen dan in Amsterdam."
'Fuck de koning' beledigend? Dat bepaalt de koning voortaan zelf, beoogt D66-Kamerlid Kees Verhoeven
7 Februari, 21:00 Volkskrant
'Of iemand nou 'Fuck Kees Verhoeven' of 'Fuck de koning' roept, dat moet geen verschil maken.' Aldus het D66-Kamerlid Kees Verhoeven. Donderdagavond voert hij het republikeinse deel van de Tweede Kamer aan dat een serieuze poging doet om de speciale bescherming van de koning in het strafrecht te schrappen. Een meerderheid gloort. Wie het staatshoofd beledigt, kan nu nog maximaal vijf jaar gevangen


Ook rugby voortaan Vlaamse topsport
2 Februari, 16:30 Skynet
Rugby mag zich voortaan een Vlaamse topsport noemen. De Vlaamse regering heeft rugby vandaag toegevoegd aan de Vlaamse topsporttakkenlijst. Dat betekent meteen dat Rugby Vlaanderen in aanmerking komt voor ondersteuning van zijn topsportwerking. Dat meldt Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA).


Polen die zeggen dat hun land medeschuldig was aan de Holocaust, riskeren voortaan flinke celstraf
1 Februari, 12:00 Volkskrant
Polen die beweren dat hun land tijdens de Tweede Wereldoorlog medeverantwoordelijk was voor de Holocaust op Pools grondgebied, kunnen drie jaar in de cel belanden. Tot grote woede van Holocaust-overlevenden en ondanks protesten van Israël en de VS, heeft het parlement een omstreden wetsontwerp goedgekeurd dat deze bestraffing mogelijk maakt. Met 57 stemmen voor en 23 tegen stemde de Senaat voor he


Deel van adellijk domein wordt vakantiehuisje: ?Overnachten kan voortaan in schildersatelier?
30 Januari, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Gedeputeerden Luk Lemmens (N-VA) en Jan De Haes (N-VA) klommen vanmiddag op de stelling rond het vroegere schildersatelier op het kasteeldomein d'Ursel in Hingene. Ze plaatsten er een van de pieken op het dak van het gebouw dat in volle restauratie is en vanaf het najaar als vakantiehuis wordt uitgebaat.
Belgische journalist Boudewijn voor het eerst als vrouw op tv
30 Januari, 14:24 NOS nieuws

De Vlaamse journalist Boudewijn van Spilbeeck gaat voortaan als vrouw door het leven. Gisteren maakte ze dat in een persoonlijke boodschap bij de Belgische zender VTM bekend en vandaag is ze voor het eerst naar het werk gegaan als vrouw. "Het is een geweldig gevoel dat ik nu mezelf kan zijn op het werk", zei ze vanochtend op de radio.

"Dit zal bij velen als totaal onverwacht overkomen, maar voor mij en mijn omgeving is dat het niet", zei Van Spilbeeck gisteren in haar verklaring. Ze zegt al tientallen jaren te leven met "de dualiteit tussen mijn mannelijk lichaam en mijn vrouwelijke gevoelens".

Nog niet te laat

De laatste vijf jaar werd haar onbehagen om als man te leven steeds groter. Transgender-vloggers op YouTube en Olympisch kampioen Bruce Jenner, die nu door het leven gaat als Caitlyn Jenner, deden haar inzien dat het ook op 65-jarige leeftijd niet te laat was om van geslacht te veranderen.

Van Spilbeeck is al 30 jaar gelukkig getrouwd en heeft twee volwassen kinderen. "Voor mijn partner, mijn kinderen en mijn naaste familie is mijn beslissing niet gemakkelijk geweest. Maar wij zijn vastberaden om deze moeilijke tocht samen af te leggen en tot een goed einde te brengen."

Ze is inmiddels een half jaar in behandeling bij het Centrum voor Seksualiteit en Gender in Gent. Het zal nog zeker een jaar duren voor haar transitie helemaal is afgerond.

Bo van Spilbeeck hoopt dat ze door haar geslachtsverandering een rol kan spelen in de maatschappelijke aanvaarding van transgenders. "Ik zie het dan ook als een morele plicht om mijn verhaal naar buiten te brengen en daarmee alle mensen te steunen die zich in hun lichaam en hun genderrol niet goed voelen."

Vanavond wordt op VTM een reportage uitgezonden over de transitie van Boudewijn naar Bo.
?Het geheugen van Pulderbos? wordt 100 en is voortaan zélf heemkundig erfgoed
26 Januari, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Wat als een heemkundige en genealoog zélf honderd jaar en dus levend erfgoed wordt? Het overkomt Frans ?Sooi? Verbist, die al decennia in Borsbeek woont, maar liefst zeven boeken schreef over zijn geboortedorp Pulderbos.
Bouwtechnische keuring voortaan standaard bij koopcontract woning
24 Januari, 16:12 NOS nieuws

Vanaf 1 februari staat in het koopcontract voor huizen standaard een bouwkundig voorbehoud. Dat betekent dat de koper de koop kan afblazen als bij een bouwtechnische keuring ernstige gebreken worden aangetroffen of herstelkosten boven een afgesproken maximum komen.

Vereniging Eigen Huis (VEH) en de Consumentenbond hebben dit afgesproken met de makelaarsorganisaties NVM, VBO en VastgoedPro. VEH is blij met de stap: "Als de koper het voorbehoud niet wordt gegund, dan is die zich in ieder geval bewust van de mogelijke risico's die dat met zich meebrengt."

Het bouwkundig voorbehoud wordt al veel gebruikt door huizenkopers, maar ze moeten nu nog zelf het initiatief nemen om het toegevoegd te krijgen aan het koopcontract. Dat wordt dus omgedraaid: het staat er voortaan standaard in en koper en verkoper kunnen samen besluiten om het voorbehoud te schrappen.

Bewust van risico's

Volgens de VEH worden er in steden met een oververhitte huizenmarkt zoals Amsterdam nu amper koopcontracten afgesloten met een bouwkundig voorbehoud en zal dat ook niet snel veranderen. "Verkopers willen dat daar niet", aldus Hans André de la Porte van de VEH. "Die zeggen, voor jou zijn er zo drie anderen die het zonder voorbehoud willen kopen. Die zitten niet te wachten op een koper die na een keuring met een lijstje gebreken opnieuw wil onderhandelen over de prijs"

Het is niet bekend welk deel van de contracten nu al met een voorbehoud wordt afgesloten, maar de VEH schat dat het buiten steden als Amsterdam en Utrecht in iets minder dan de helft van de contracten staat.
Emabb voortaan in erfpacht
23 Januari, 15:00 Gazet v. Antwerpen
De gemeente Boom heeft de site Emabb gekocht op Noeveren om ze meteen in erfpacht te geven aan Kempens Landschap en de vzw Emabb voor 54 jaar. De restauratie kan starten.


Belgische munten voortaan in Nederland gemaakt
22 Januari, 21:36 De Tijd
21:03 De Belgische euromuntstukken worden de komende vier jaar geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM). Die instelling is wel sinds eind 2016 in handen van de Belgische Groep Heylen.


Belgische euromuntstukken voortaan geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt
22 Januari, 19:09 Gazet v. Antwerpen

De Belgische euromuntstukken worden de komende vier jaar geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht. Dat gebeurt wel door een Belgisch bedrijf, want de instelling is in handen van groep Heylen uit Herentals. Dat meldt de federale overheidsdienst Financiën.
Voortaan tweerichtingsverkeer in Velveken
20 Januari, 17:18 Gazet v. Antwerpen

In Velveken in Geel geldt voortaan terug tweerichtingsverkeer.
Voortaan kiest u zelf of uw iPhone trager mag draaien
18 Januari, 17:18 Gazet v. Antwerpen

Apple zal de eigenaars van een iPhone zelf de keuze laten of ze hun toestel trager willen laten draaien bij een versleten batterij. Dat kondigde topman Tim Cook donderdag aan bij de Amerikaanse zender ABC.
Directie groot bedrijf voortaan verplicht ondernemingsraad in te lichten over beloningsverschillen
17 Januari, 16:06 Volkskrant
Ondernemingsraden van grote bedrijven moeten voortaan van de directie een helder overzicht krijgen over de beloningsverschillen binnen het bedrijf. Daarover en over de beloning aan de top moet de directie jaarlijks met de ondernemingsraad in gesprek. Dit is het gevolg van een wetsvoorstel waarvoor zich woensdag tijdens een debat een meerderheid aftekende in de Tweede Kamer. Het gaat om een wetsvoo


Inloggen op Belgische overheidstoepassingen voortaan ook mogelijk met Itsme-app
17 Januari, 09:48 Emerce
Het is eindelijk mogelijk om in te loggen bij Belgische overheidsdiensten als MyPension en Tax-on-web. Dat kan nu ook met de app Itsme.


Geld verdienen met YouTube? De drempel wordt hoger
17 Januari, 09:30 NOS nieuws

YouTube gaat de regels om geld te kunnen verdienen aan video?s aanscherpen. Dat heeft gevolgen voor bijvoorbeeld beginnende videomakers. De maatregelen volgen na een controverse rond YouTube-ster Logan Paul, die een video opnam in een zelfmoordbos in Japan.

Wie vandaag een kanaal opent, krijgt twaalf maanden de tijd om in totaal 4000 uur keer bekeken te zijn. Dit was altijd 10.000 uur, maar daar zat geen tijdsperiode aan vast. Die maatregel bestond pas sinds april vorig jaar en wordt nu dus alweer aangescherpt. Daarnaast moet je minimaal 1000 abonnees hebben.

Videomakers die al actief zijn moeten op 20 februari aan deze eisen voldoen. Is dat niet het geval, dan kunnen ze geen geld meer verdienen en moeten ze dus wachten totdat ze weer aan de eisen voldoen.

Het platform erkent dat dit een "significant aantal kanalen" zal treffen. Maar, benadrukt YouTube, 99 procent van de eigenaren hiervan verdient minder dan 100 dollar per jaar en 90 procent zelfs minder dan 2,50 dollar in de laatste maand.

Hogere standaarden

YouTube geeft twee redenen op voor de verandering. De controverse rondom Logan Paul is de eerste. Vorige week besloot YouTube hem al uit 'Google Preferred' te halen, een kanaal dat adverteerders goede video?s garandeert en de makers meer oplevert.

Het platform wil dit soort incidenten in het vervolg voorkomen. "Deze hogere standaarden helpen ons voorkomen dat we geld verdienen aan ongepaste video?s." Ook hoopt YouTube andere videomakers meer ruimte te geven. "Met deze nieuwe eisen wordt het voor ons makkelijker om makers die een positieve bijdrage leveren te ontdekken en hen te helpen meer geld te verdienen."

Extremistische video's

Het Google Preferred-programma, waar Paul dus inzat, wordt daarnaast aangescherpt. Video?s die daarin verschijnen worden handmatig toegelaten, wat betekent dat er altijd een medewerker van YouTube is die bepaalt of de inhoud voldoet aan de eisen.

YouTube worstelt al geruime tijd met ongewenste video?s op het platform. Het begon in het voorjaar van 2017 met extremistische video?s die verschenen bij advertenties. Naar aanleiding daarvan besloten adverteerders hun reclames tijdelijk terug te trekken.

In het najaar ontstonden opnieuw problemen, dit keer door (schokkende) kindervideo?s, waarbij de reactiemogelijkheid werd misbruikt door pedoseksuelen. Ook toen haalden sommige merken hun reclames weg.
Voortaan digitaal inschrijven
15 Januari, 09:54 Gazet v. Antwerpen
Vanaf januari 2018 werkt de gemeente Rumst met een nieuw inschrijfsysteem, voor kampen en buitenschoolse kinderopvang. Dat gebeurt voortaan met het digitale I-school. Via deze website kunnen in de toekomst ook inschrijvingen voor andere initiatieven gebeuren. Vanaf januari kan dat via één platform en een unieke account. Die kan worden aangemaakt via www.i-school.be/rumst/registreren. Personen die dit niet via deze weg kunnen, kunnen altijd nog in het administratief centrum terecht.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be