NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesVoort


Onderhandelingen Brussels Airlines slepen zich voort
17 Mei, 00:36 De Tijd
23:57 Ook na meer dan 12 uur vergaderen is er nog geen witte rook te zien op de hoofdzetel van Brussels Airlines.


Nog geen akkoord, gesprekken gaan woensdag voort
15 Mei, 00:18 Skynet Economie
De directie en vakbonden van Brussels Airlines hebben vandaag nog geen uitweg gevonden uit het sociaal conflict bij de piloten. De verzoeningsvergadering werd kort voor 20.00 uur geschorst. Woensdag vanaf 10.00 uur zitten beide partijen weer rond de tafel, zo meldden de bonden na afloop.


Directie De Lijn onderhandelt voort met ACV, zonder andere bonden
9 Mei, 14:06 Skynet Belgie
De directie van openbaarvervoermaatschappij De Lijn gaat alleen met de christelijke vakbond onderhandelen over de nieuwe structuur. De andere bonden weigerden opnieuw rond de tafel te gaan, en worden daarom gepasseerd. Dat werd vernomen bij bonden en directie.


Brands Hatch: SRT zet opmars in European GT4 Series voort
9 Mei, 08:30 Autosport
SRT, het team van vader en zoon Selleslagh is al jaren een referentie in de internationale GT-racerij. Dit seizoen maakt de structuur uit Merchtem zijn comeback op het hoogste niveau. Als Customer team van AMG Motorsport zet SRT in de snel groeiende GT4 European Series maar liefst drie Mercedes-AMG GT4 in. Dit weekend waren de drie Duitse GT?s aan het werk op de legendarische omloop van Brands Hatch, in Engeland. Johan Vannerum en Nicolas Vandierendonck enerzijds en Louis-Philippe Soenen anderzijds zijn de vaste pionnen in de bolides uit Stuttgart en het Nederlands-Belgische duo Bas Schouten en Ward Sluys. maakte in het zonnige Engeland zijn debuut in de Mercedes-AMG. Zij lieten zien dat ze samen met snel duo vormen, met een 6de en 4de stek in de beide wedstrijden.


Colombiaanse regering en rebellen van ELN zetten onderhandelingen voort op Cuba
5 Mei, 21:12 Skynet
De Colombiaanse regering en de rebellen van de linkse guerillabeweging Nationaal Bevrijdingsleger (ELN) zetten hun vredesgesprekken vanaf volgende week voort op Cuba. Dat hebben beide partijen zaterdag samen bekendgemaakt.


EuroMillions Basket League: Oostende lijdt in Limburg vierde seizoensnederlaag

Competitieleider Oostende heeft vrijdag een vierde nederlaag van het seizoen geleden. Op de 31e speeldag ging de landskampioen met 80-65 onderuit op het parket van Limburg United. Bij de rust stond de thuisploeg 49-34 voor.
Bone Therapeutics kan voort tot eind 2019
4 Mei, 08:18 De Tijd
07:54 Eind maart had het Waalse onderzoeksbedrijf 10,4 miljoen euro op de rekening staan. Hoewel het verwacht dit jaar 15 ŗ 16 miljoen op te gebruiken in zijn orthopedische onderzoeken stelt het toch voldoe...


Staking bij Lidl duurt voort: zeventig filialen houden deuren gesloten
26 April, 10:42 Gazet v. Antwerpen

Ook vandaag houden heel wat Lidl-filialen in ons land de deuren gesloten. Het gaat om een spontane stakingsactie omdat het personeel vindt dat zijn klacht over de werkdruk niet serieus genomen wordt. ?De situatie kan nog in de twee richtingen evolueren?, zegt Lidl-woordvoerder Isabelle Colbrandt.
Bone Therapeutics kan voort tot september 2019
25 April, 08:54 De Tijd
08:45 De Waalse specialist in celtherapieŽn voor botaandoeningen had eind vorig jaar maar 8,4 miljoen euro meer in kas, maar heeft zijn middelen intussen aangevuld met de uitgifte van converteerbare obligat...


WK motorcross - GP van Portugal - Jeffrey Herlings zet zegereeks voort, Van Horebeek zesde
16 April, 00:12 Skynet Sport
Jeffrey Herlings (KTM) heeft zondag op het circuit van Agueda de Grote Prijs MXGP van Portugal op zijn naam geschreven. De Nederlandse WK-leider won beide reeksen van de vijfde WK-manche en bleef in de uitslag de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cairoli (KTM) en de Sloveen Tim Gajser (Honda) voor.


Beruchte Antwerpse discotheek Zillion leeft voort in straatnaam
13 April, 19:00 Gazet v. Antwerpen

Het Antwerpse stadsbestuur heeft vrijdag de twee straten die zullen verschijnen op de voormalige site van discotheek Zillion op het Zuid een naam gegeven. Eťn straat wordt genoemd naar modeontwerpster Ann Salens (1940-1994), de andere krijgt de naam Zillionpad.
Frans studentenprotest tegen hervorming hoger onderwijs duurt voort
10 April, 18:06 Skynet
Uit protest tegen een hervorming van het hoger onderwijs blijven studenten in Frankrijk een aantal universiteiten en hogescholen bezet houden. Vier universitaire instellingen in Toulouse, Montpellier en Parijs moesten de lessen compleet stilleggen, andere hogescholen moesten de lessen gedeeltelijk opschorten. Dat meldde radiozender France Info. In Parijs kwamen studenten, leerkrachten en leerlingen samen voor een betoging tegen de hervorming.


Zegetocht Quick-Step duurt voort: 21-jarige Jakobsen pakt Scheldeprijs
4 April, 21:48 Volkskrant
Fabio Jakobsen zei woensdag voorafgaand aan de Scheldeprijs dat hij Marcel Kittel en Dylan Groenewegen tot de top drie van de huidige sprinterselite rekent. Wie de derde is, vermeldde hij niet voor de camera van Sporza, maar aannemelijk is dat de pas 21-jarige prof uit Heukelum, sinds het begin van dit jaar in dienst bij Quick-Step, niet zichzelf bedoelde. Aan het eind van de middag was toch hij h


'Trumps persoonlijke vendetta met Amazon komt voort uit de haat voor Bezos'
3 April, 20:36 NOS nieuws

President Donald Trump maakte de afgelopen dagen gehakt van Amazon op Twitter. Daardoor zag de webwinkelgigant de beurswaarde met meer dan 5 procent kelderen. In een serie tweets beschuldigt de Amerikaanse president Amazon ervan verantwoordelijk te zijn voor verliezen bij het Amerikaanse postbedrijf US Postal Service.

Maar volgens Amerikaanse media is er een heel andere reden voor Trumps vendetta tegen Amazon. Hij zou namelijk vooral problemen hebben met de eigenaar van het bedrijf: Jeff Bezos. De man die ook 'fake news'-krant The Washington Post bezit.

De president noemde het dagblad herhaaldelijk "The Amazon Washington Post" en beschuldigde die ervan een lobbyist van Amazon te zijn. "En zo moet het zich dus ook registreren", twitterde Trump zondag vanaf zijn buitenverblijf Mar-a-Lago in Florida.

Ondertussen zou de president naar allerlei mogelijke manieren zoeken om Amazon verdere schade toe te brengen. "Trump is van god los. Het is oorlog", vertelt een bron dichtbij het Witte Huis aan Vanity Fair. En een andere: "Trump raakt ergens over geobsedeerd, en nu is hij geobsedeerd door Bezos. Hij is zo van: How can I fuck with him?!"

Zelfs bondgenoten van de Amerikaanse president erkennen dat Trumps woede aan het adres van Amazon vooral gevoed wordt door het feit dat diens eigenaar ook de Washington Post bezit.

"Trump vindt The New York Times niks, maar hij heeft er nog wel respect voor omdat het de krant uit zijn thuisstad is", zegt een bron dichtbij het Witte Huis tegen Esquire. "The Washington Post: daar heeft Trump geen enkel respect voor." Hoewel die krant zelf zegt dat Bezos geen enkele invloed heeft op redactionele beslissingen, gelooft Trump dat de miljardair de krant gebruikt als politiek wapen.

Stuk online, tweet gedeeld

Volgens The New York Times is de timing van Trumps twittertirade dan ook niet toevallig. Kritische stukken over Trump in The Post zouden zijn publieke aanvallen op Amazon triggeren.

Afgelopen week, merkte The Times op, schreef The Washington Post bijvoorbeeld dat een van Trumps advocaten had geopperd om ex-campagneleider Paul Manafort en voormalig adviseur nationale veiligheid, Michael Flynn, gratie te verlenen. Diezelfde dag verweet Trump Amazon op Twitter te weinig belastingen te betalen en oneerlijke concurrentie te bieden.

Zaterdag deed The Washington Post een boekje open over de financiŽn van de Trump Organisation die onder constante druk zouden liggen. En vervolgens uitte de president opnieuw zijn diepe ongenoegen.

Martin Baron, de hoofdredacteur van The Washington Post, vertelt in een interview met The New York Times niet geÔntimideerd te zijn door Trumps zwartmakerij. "We doen verslag van de president op een manier waarvan we denken dat we elke president zo zouden moeten verslaan", zegt hij.

Op de beschuldigingen van Trump dat zijn krant een spreekbuis van Amazon zou zijn, reageert Baron resoluut: "Er is hier niemand die betaald wordt door Amazon. Geen cent." Jeff Bezos heeft nooit een verhaal voorgesteld, tegengehouden of bekritiseerd, gaat hij verder. "Bezos is niet betrokken bij onze nieuwsverslaggeving. En mocht dat wel het geval zijn geweest op een redactie met 800 journalisten, dan had je dat ongetwijfeld gehoord."

Volgens Vanity Fair krijgt Trump in het Witte Huis momenteel alle ruimte om zich te focussen op zijn vijanden en obsessies. De soap die zich in de West Wing van het Witte Huis voltrekt, bevindt zich voor het eerst sinds Trumps presidentschap in rustiger vaarwater, nu leden van de sterrencast zijn vertrokken (Gary Cohn, Hope Hicks) of een kleinere rol spelen (Jared Kushner, John Kelly), zegt Vanity Fair.

Er is volgens het tijdschrift momenteel maar ťťn ster, en dat is Trump: daar maakt hij handig gebruik van.
Zware IT-problemen bij Argenta
3 April, 12:12 De Tijd
11:34 Klanten van Argenta kunnen al dagenlang de internetdiensten van de bank niet gebruiken. Eerst door een geplande upgrade, nu door 'overbelasting' van het netwerk.


En de regering, ze ploetert voort
3 April, 08:00 De Tijd
07:26 Door alle ingebouwde voorwaarden is het Goede Vrijdagakkoord van de regering-Michel een voorwaardelijk akkoord. Toch heeft het een belangrijke verdienste: de regering kan eindelijk weer verder.


Puigdemont "zal zich nooit overgeven" en zet "strijd" voort
27 Maart, 20:36 Gazet v. Antwerpen

De Catalaanse separatist Carles Puigdemont, die in Duitsland in de cel zit, "zal zich nooit overgeven" en "is vastbesloten om de strijd verder te zetten". Dat heeft een van zijn advocaten, Gonzalo Boyť, dinsdag gezegd na een bezoek aan de politicus in de gevangenis van NeumŁnster.
Brusselse scholen zetten samen protest tegen luchtvervuiling voort
23 Maart, 10:54 Skynet
Na een eerste actie van basisschool Maria Boodschap vorige vrijdag 16 maart, breidt het protest tegen luchthvervuiling bij de Brusselse scholen zich uit. Vandaag zetten al vijf scholen de manifestatie voor schone lucht aan de schoolpoort voort. De protesten zullen blijven uitbreiden en doorgaan tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.


Crisis Slowakije na moord duurt voort: nieuwe regering afgewezen
20 Maart, 14:12 NOS nieuws

De Slowaakse president Kiska heeft de beoogde nieuwe regering van premier Pellegrini afgewezen. Kiska had hem de opdracht gegeven een regering te vormen die de rust in Slowakije kon herstellen. In Slowakije ontstond afgelopen maand een regeringscrisis na massale demonstraties in reactie op de moord op onderzoeksjournalist JŠn Kuciak en zijn verloofde.

Kuciak deed onderzoek naar banden tussen de adviseurs van oud-premier Fico en de Italiaanse maffia. De politieke crisis die na de moord ontstond, leidde tot het aftreden van Fico. Hij eiste wel dat zijn sociaaldemocratische partij de nieuwe regering zou blijven leiden. Vicepremier Pellegrini is daarop op Fico's advies aangesteld als zijn opvolger.

De president zegt dat hij de voorgestelde regering niet in staat acht de spanningen te sussen. Pellegrini wilde een nieuwe regering vormen met dezelfde drie partijen die hiervoor in de coalitie zaten. Hij heeft nog niet op de afwijzing gereageerd.

De demonstranten willen dat de nieuwe regering een onafhankelijk en onpartijdig onderzoek laat doen naar de moord op Kuciak en zijn verloofde. "Pellegrini moet de bevolking ervan overtuigen dat hij de verandering brengt die wordt verwacht. Hij moet zorgen voor een stabiele regering", zei Kiska over de opdracht die hij Pellegrini heeft gegeven. "Dit is geen manier om het vertrouwen te herstellen."

De president zegt dat hij Pellegrini heeft uitgelegd waarom hij de nieuwe regering afwijst. Wat die bezwaren zijn, lichtte hij verder niet toe. De nieuwe premier krijgt tot vrijdag om een nieuw voorstel te doen.

Positieve reactie

Pellegrini had de partijloze minister van Gezondheid, Josef Raz, genoemd als de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken. Die zou oud-minister Kalinak moeten opvolgen. Veel van de woede van de demonstranten richtte zich ook tegen Kalinak, die gold als een belangrijke bondgenoot van Fico.

In het parlement heeft de voormalige oppositie positief gereageerd op Kiska's afwijzing. "Hij had zijn hoofd kunnen buigen, maar besloot de kant te blijven kiezen van de mensen die een fatsoenlijk Slowakije willen", zegt een parlementslid. "Voor een fatsoenlijk Slowakije" is een van de leuzen op de spandoeken van de demonstranten.

De mislukte poging van Pellegrini lijkt niet voldoende om de demonstranten gerust te stellen. Zij zijn van plan om vrijdag opnieuw massaal de straat op te gaan in Bratislava.
Euromillions Basket League - Oostende zet foutloos parcours voort
18 Maart, 01:48 Skynet Sport
Landskampioen Oostende is zaterdag ook op de 21e speeldag in de hoogste nationale basketbalafdeling ongeslagen gebleven. Het versloeg Bergen met 75-64.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be