NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesVoorstellen

2News.be / Trefwoorden / Voorstellen

Cruciaal overleg over zware beroepen gepland voor woensdag

De sociale partners buigen zich woensdag voor het eerst over een lijst van zware beroepen, nadat de regering het eens is geraakt over een kader. Dat is vernomen van de vakbonden, die spreken van een ?cruciale? vergadering.
Van Besien :?Voorstellen N-VA duwen mensen nog verder in armoede?

Antwerps Groen-lijsttrekker Wouter Van Besien veroordeelt het voorstel van N-VA Antwerpen om ouders die hun kinderen niet naar de kleuterschool sturen en een leefloon ontvangen, te bestraffen. ?Hiermee duwt De Wever mensen verder in de armoede?, zegt Van Besien. ?Het leefloon verminderen brengt enkel bijkomende problemen met zich mee: nog meer schulden, nog meer onbetaalde schoolrekeningen, uitstel van doktersbezoek en ga zo maar door.?
Schepen Marc Van Peel (CD&V) reageert op plan jongerenwerkloosheid Groen: ?Voorstellen zijn al lang in werking?
5 Mei, 03:30 Gazet v. Antwerpen

De stad Antwerpen opende vorige week een nieuw Werkinfopunt op Linkeroever. ?Werkloze jongeren kunnen er terecht voor info en begeleiding?, zegt schepen Marc Van Peel. ?Wat Groen voorstelt, doen we dus al.?
EC luidt noodklok over groeiende vaccinatie-weerzin en komt met voorstellen
26 April, 08:54 NOS nieuws

De Europese Commissie trekt ten strijde tegen de vaccinatie-weerzin onder burgers en de daardoor steeds zwakker wordende nationale vaccinatieprogramma's. De Volkskrant schrijft dat volgens de commissie EU-wijde actie noodzakelijk is omdat zwakte van één land bij het vaccineren de gezondheid en veiligheid van alle burgers in Europa op het spel zet.

In Brussel wordt vandaag een aantal voorstellen gepresenteerd om de vaccinatiegraad in de EU in 2020 boven de 95 procent te krijgen. Dat is de door de WHO geadviseerde en internationaal afgesproken vaccinatiegraad voor ziekten als mazelen, difterie, kinkhoest en tetanus. Hoe minder mensen zich laten inenten, hoe groter de kans op een uitbraak met ernstige gevolgen.

50 doden door mazelen

Nationale vaccinatieprogramma's werden de afgelopen jaren steeds zwakker, stelt de commissie. Om dat punt te onderstrepen wijst Brussel op de terugkeer van mazelen in de Europese Unie. In 2017 werden meer dan 14.000 gevallen van mazelen gemeld, drie keer zoveel als in 2016. De afgelopen twee jaar stierven 50 mensen aan de ziekte.

Ook in Nederland speelt het probleem en laten steeds minder ouders hun kinderen vaccineren. Vaak zijn dat hoogopgeleide mensen die twijfelen aan de vaccins of spelen religieuze overtuigingen een rol. Wel is de vaccinatiegraad in ons land nog steeds ruim boven de 90 procent, wat hoog is in vergelijking met andere EU-landen.

Die nemen steeds meer rigoureuze maatregelen. Zo voerde Italië onlangs een inentingsplicht voor schoolkinderen in om het aantal vaccinaties te verhogen.

Site, platform, uitwisseling, voorraad

De commissie schrijft dat "vaccinatie-weerzin een toenemende zorg is". Om betere voorlichting te geven komt er een aparte website met informatie over vaccins. De site moet volgend jaar in de lucht zijn.

Ook wil de commissie een 'Coalitie voor Vaccinatie', een pan-Europees platform van zorgverleners. Die moet tegenwicht bieden aan "mythen en misleidende informatie" die de effectiviteit van de vaccins in twijfel trekken en leugens verspreiden, schrijft de krant over de ontwerpvoorstellen. Daarnaast wil de commissie meer informatie-uitwisseling tussen lidstaten over weerzin tegen vaccinaties en permanente bijscholing van artsen. Die laatste groep is vaak het eerste aanspreekpunt voor burgers die zorgen hebben over vaccinaties.

Bovendien moet er een Europese vaccinatiekaart komen om te voorkomen dat kinderen die naar een ander land verhuizen niet het volledige inentingsprogramma doorlopen. En er moet meer aandacht komen voor vaccinaties onder volwassenen nu zich door migratie steeds meer niet-ingeënte mannen en vrouwen in de EU vestigen.

Sommige landen kampen met een tekort aan goede vaccins, vooral Zuid- en Oost-Europese landen hebben daar last van. De commissie wil dat zij hulp krijgen van landen met overschotten en pleit voor een onderzoek naar het aanleggen van een Europese voorraad. Er moet ook beter worden samengewerkt bij de controle op de vaccins.
Opmerkelijke voorstellen in masterproef: autovrije Mechelsesteenweg en fietsen over spoorviaduct tussen treinstations
24 April, 19:42 Gazet v. Antwerpen

Fietsen over de spoorviaduct tussen het station van Berchem en het Centraal Station, of een brede fietscorridor zonder wagens aan het Albertpark. Onderweg rijdt de fietser dan een superette in voor de inkopen voor het avondeten...
Nieuwe voorstellen EU beloven lastenverlichting voor webwinkels
23 April, 14:36 Emerce
Ecommerce Europe, de Europese koepelorganisatie waar onder meer Thuiswinkel.org lid van is, is over het algemeen positief over het nieuwe plan A New Deal for Consumers van de Europese Commissie. Er komen andere regels rondom het gebruik van producten tijdens de zichttermijn.


PVDA stelt verkiezingsprogramma voor: 190 pagina?s, 26 thema?s, 150 voorstellen
17 April, 10:06 Gazet v. Antwerpen

PVDA Antwerpen heeft maandag haar programma voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. 190 pagina?s met een 150-tal concrete voorstellen, waarin onder meer armoedebestrijding en een integrale wijkwerking centraal staan.
#herkenbaar is niet altijd een aanbeveling - wat je niet kent, maar je wel kan voorstellen is uiteindelijk toch nóg interessanter
13 April, 15:24 Volkskrant
Het gebeurt me zelden dat ik álle soorten kwalijk gedrag die worden genoemd in een artikel over psychologische tekortkomingen ook bij mezelf constateer, maar bij ons openingsverhaal over uitstelgedrag kom ik bingokaarten tekort om vol te kruisen. Eén pleister op de zelfhaat: 95% van de wereldbevolking schijnt met alle mogelijke vormen van procrastinatie te kampen, dus dikke kans dat ook u de hasht


Cowboy zkt vrouw: voor deze opvallende deelnemer staan de kandidates al te drummen terwijl VTM hem nog moet voorstellen
1 April, 05:36 Gazet v. Antwerpen

VTM moet hem nog officieel voorstellen, maar de brieven en berichten stromen al vlotjes binnen voor Leuvenaar Jan (29) uit Boer zkt Vrouw ? De Wereld Rond. Zijn cowboyhoed, het niet onaardige lijf en de Australische natuurpracht zitten er wellicht voor iets tussen. ?Ik laat het gewoon op me afkomen.?
DNB-president Klaas Knot noemt ophef over topbeloningen 'begrijpelijk'
29 Maart, 13:24 Volkskrant
Topbeloningen raken een 'open zenuw in de Nederlandse maatschappij' en daar dienen banken rekening mee te houden. Met die woorden bekritiseert president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) de voorgestelde loonsverhoging van 58 procent voor ING-baas Ralph Hamers. Waar de president-commissaris van ING, Jeroen van der Veer, woensdag tegenover de Tweede Kamer het ingeslikte miljoenenvoorstel no


Gebakkelei over ?Antwerpse? voorstellen kandidaat-burgemeester: ?Kent Kris Peeters de stad wel??
28 Maart, 20:00 Gazet v. Antwerpen

N-VA reageert verbaasd en lacherig op de voorstellen die CD&V-lijsttrekker Kris Peeters en diens partijgenoot Jan De Volder woensdag in uw krant lanceerden. Beide partijen zijn het nochtans over elke maatregel eens. ?Maar veel van zijn voorstellen worden al uitgevoerd?, zegt N-VA. ?Misschien kunnen we een haven bouwen in Antwerpen? Of een kathedraal??
Deze auto rijdt zelfstandig. Wat moeten we ons daar nou precies bij voorstellen?
14 Maart, 02:36 Volkskrant
Audi beweert met de A8 de eerste auto te hebben gemaakt die écht zelfrijdend is. In elk geval zelfrijdender dan wat tot nu toe op de markt te krijgen is. Voorwaarde: een verkeersopstopping. Audi brengt binnenkort als eerste een auto op de markt die zelfstandig rijdt. Het Duitse merk zegt met zijn nieuwe vlaggeschip, de A8, voorop te lopen in de ontwikkeling van autonoom rijdende auto's. Blik had d

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be