NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Voorstel

2News.be / Trefwoorden / Voorstel

X en Microsoft steunen controversieel voorstel VS voor onlinebescherming tieners
3 Februari, 00:01 Tweakers
Snap, Microsoft en X, het voormalige Twitter, hebben hun steun uitgesproken voor de Kids Online Safety Act, een Amerikaans wetsvoorstel dat kinderen en tieners online moet beschermen. Er is veel kritiek op de wet, omdat deze kan leiden tot willekeurige censuur en zelfcensuur op sociale media.


AMD: Intels voorstel voor 64bit-only x86-architectuur is zeer interessant
17 Juli 2023, 00:02 Tweakers
AMD heeft bij monde van Ryzen-topman David McAfee gereageerd op Intels voorstel voor een harde breuk in de x86-architectuur, waarbij alle 32bit-legacy wordt verwijderd. McAfee noemt het voorstel 'zeer interessant', maar ook 'heel erg ingewikkeld' om door te voeren.


Strijd bij autofabriek Nedcar is voorbij nu vakbondsleden instemmen met voorstel
18 Juni 2023, 00:05 NU.NL - Economie
De leden van de vakbonden hebben donderdag ingestemd met het onderhandelingsresultaat tussen VDL en de bonden voor een sociaal plan bij autofabriek Nedcar in Born. Er komt een ontslagvergoeding, maar het personeel moet ook overwerken om de productieachterstand in te lopen.


Nucleaire waakhond lanceert 'veiliger' voorstel voor energiebevoorrading
6 Maart 2023, 00:03 De Tijd
15:45 Het is niet aangewezen om de oudste kerncentrales Doel 1 en 2 en Tihange 1 langer open te houden om de bevoorradingszekerheid te garanderen in de moeilijke winters van '25 en '26 en '26-'27, vindt de ...


Botst ook ultiem voorstel van Jambon op njet van CD&V? Lot van Vlaamse regering hangt aan zijden draadje
6 Maart 2023, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Erop of eronder. Een stikstofakkoord sluiten en de Vlaamse regering weer herlanceren, of geen akkoord en een kruis maken over de coalitie met N-VA, CD&V en Open Vld. Dat is de keuze waar Vlaams minister-president Jan Jambon de Vlaamse christendemocraten zondagavond voor stelde. Maar CD&V-voorzitter Sammy Mahdi lijkt niet geneigd het N-VA-plan te aanvaarden. Het lot van de Vlaamse regering hangt aan een zijden draadje.




Regering wil volgende week voorstel voor verdeling welvaartsenveloppe doen
18 September 2022, 00:06 Skynet Economie
Nu de sociale partners er niet in geslaagd zijn om een akkoord te vinden over de verdeling van meer dan 900 miljoen euro om de laagste uitkeringen op te trekken, wil de regering begin volgende week een voorstel over die welvaartsenveloppe doen. Dat zegt vicepremier en minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) in een reactie.


Europese Commissie komt met voorstel voor verplichte beveiliging apparaten
16 September 2022, 00:01 Tweakers
De Europese Commissie heeft zijn voorstel gepubliceerd voor regelgeving rondom verplichte beveiliging van apparaten. De regels gaan gelden voor elk apparaat dat verbinding kan maken met een ander apparaat of met internet.


VS doen Rusland voorstel tot gevangenenruil: ?handelaar in de dood? in ruil voor basketbalspeelster en oud-marinier
28 Juli 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De Verenigde Staten hebben Moskou aangeboden de Russische wapenhandelaar Viktor Boet uit te wisselen voor twee in Rusland vastgehouden Amerikanen, onder wie basketster Brittney Griner. Dat meldt nieuwszender CNN woensdag op gezag van ?mensen die vertrouwd zijn met het dossier?. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het nieuws bevestigd.




Tweede Kamer stemt in met voorstel om software-updates te verplichten
8 Februari 2022, 00:09 Techzine
De Tweede Kamer is akkoord met een wetsvoorstel dat softwarevendoren en hardwarefabrikanten verplicht om noodzakelijke software- en securityupdates aan consumenten te leveren. De bal ligt bij de Eerste Kamer. Stemt een meerderheid in, dan krijgen alle verkopers van connected software en hardware nieuwe verplichtingen voor het updaten van producten die aan consumenten worden verkocht. Denk […]


Voorstel om huurindexatie te plafonneren op tafel van Brusselse regering
28 Januari 2022, 00:04 Skynet
Brussels staatssecretaris voor Huisvesting, Nawal Ben Hamou, heeft donderdag een voorstel op de regeringstafel gelegd om de huurindexatie te beperken tot 2 procent in 2022 en de jaren daarna, en dat om de impact van de stijging van de gas- en elektriciteitsprijzen voor huishoudens te verminderen.


Brussel komt met voorstel voor extra belasting grote multinationals
23 December 2021, 00:04 NU.NL - Economie
Bedrijven met meer dan 750 miljoen euro omzet per jaar moeten vanaf 2023 minimaal 15 procent winstbelasting betalen, zegt de Europese Commissie (EC) woensdag. Ook wil de EC een hardere aanpak van postbusfirma's. Dit alles moet zorgen dat er in Europa een eerlijker belastingstelsel komt, dat een einde maakt aan belastingontwijking en -ontduiking.


Sociaal overleg politie - Verlinden legt nieuw voorstel op tafel, politiebonden beraden zich
22 December 2021, 00:05 Skynet Economie
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft dinsdag tijdens een overleg met de politievakbonden over het sectoraal akkoord een "nieuw en laatste voorstel" op tafel gelegd. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront na afloop. De vakbonden nemen het voorstel in overweging en zullen hun leden bevragen.


Taxiplan Brussel - Voorstel van noodordonnantie voor Uber-chauffeurs in commissie goedgekeurd
15 December 2021, 00:06 Skynet Economie
De commissie Binnenlandse Zaken van het Brussels Parlement heeft donderdagavond het geamendeerde voorstel van noodordonnantie goedgekeurd waardoor Uber-chauffeurs opnieuw aan de slag kunnen. De meerderheid stemde voor, MR, N-VA en cdH tegen, terwijl PVDA zich onthield.


COC vernietigend voor voorstel om mensen met secundair diploma mee voor klas laten staan
2 November 2021, 00:06 Skynet Economie
De Christelijke Onderwijscentrale (COC), de grootste onderwijsvakbond in Vlaanderen, reageert vrijdag vernietigend op het voorstel van de koepel van steden en gemeenten (OVSG) om mensen met enkel een middelbaar diploma mee voor de klas te laten staan. "Dit hallucinant idee zal de onderwijskwaliteit verder doen afbrokkelen", zegt Koen Van Kerkhoven, secretaris-generaal van de COC, die ook waarschuwt over de onvrede die sluimert in het onderwijsveld. "Er hangt elektriciteit in de lucht."


Lachaert wijst ACV-voorstel van de hand
7 September 2021, 00:07 Skynet Economie
Het voorstel van het ACV om sociale bijdragen te laten betalen op studentenjobs, maaltijdcheques en flexi-jobs, valt bij Open Vld op een koude steen.


Groen lanceert voorstel om armoede op school te bestrijden
1 September 2021, 00:03 Skynet Belgie
Groen heeft een drieledig voorstel klaar om de armoede op school beter te bestrijden. Vlaams parlementslid Celia Groothedde pleit voor de invoering van een maximumfactuur in het secundair onderwijs, lokale inleefmomenten voor leerkrachten en een warme maaltijd of soep op school. De Groen-politica legt daarover een resolutie op tafel in het Vlaams Parlement.


Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie heeft een voorstel: ?Zet speeltijd stil bij raadpleging VAR en geef beide teams mogelijkheid om aanvragen beelden?
29 Juli 2021, 00:00 HLN.BE
De Conmebol, de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie, stelt voor om tijdens de raadpleging van de VAR (videoscheidsrechter) de klok stil te zetten zoals bij een time-out in andere sporten. Ook zou elk team de VAR een vast aantal keer kunnen inroepen, net zoals in het tennis.


EU-top met Poetin komt er niet, voorstel Merkel krijgt geen meerderheid
26 Juni 2021, 00:06 Volkskrant
Het voorstel van de Duitse bondskanselier Angela Merkel om een EU-top met de Russische president Vladimir Poetin te houden, wordt door de meerderheid van de EU-leiders niet gesteund. Volgens premier Mark Rutte kan een bijeenkomst op het hoogste niveau misschien in de toekomst eens plaatsvinden maar eerst moet Moskou stoppen met acties die tegen Europa zijn gericht, stappen zetten op het gebied van mensenrechten, de Krim vrijgeven en meewerken in de rechtszaak over het neerhalen van de MH17.


Verplicht DNA afstaan, ook al is er geen bewijslast:"Sciencefiction-voorstel van CD&V?
4 Februari 2021, 17:48 HLN.BE
Een wetsvoorstel dat iedereen die met de politie in aanraking komt, verplicht om DNA af te staan, ook al is er geen enkele bewijslast of geen enkele aantoonbare band met een strafonderzoek, stuit op hevig verzet van privacyspecialist Matthias Dobbelaere-Welvaert.


Kern klopt voorstel van gemeenschappen rond buitenschoolse activiteiten af
27 Januari 2021, 14:27 Skynet
Het federale kernkabinet heeft vandaag zijn fiat gegeven voor het voorstel van de gemeenschappen rond de buitenschoolse activiteiten van kinderen en jongeren. Dat bevestigt het kabinet van premier Alexander De Croo.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn