NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Voorstanders

2News.be / Trefwoorden / Voorstanders

Aantal voorstanders onafhankelijkheid van CataloniŽ in dalende lijn
24 Februari, 00:13 Skynet Buitenland
Het aantal voorstanders van de onafhankelijkheid van de Spaanse regio CataloniŽ zit in een dalende lijn. Volgens een vandaag gepubliceerde peiling van het Centrum voor Opinieonderzoek van de Catalaanse regering (CEO) is het aantal separatisten sinds oktober met acht procent gedaald naar 40,8 procent. In oktober had de regionale regering een door de Spaanse justitie verboden referendum over de afscheuring van CataloniŽ toch laten doorgaan.


Aantal voorstanders onafhankelijkheid van CataloniŽ in dalende lijn
23 Februari, 18:30 Gazet v. Antwerpen

Het aantal voorstanders van de onafhankelijkheid van de Spaanse regio CataloniŽ zit in een dalende lijn. Volgens een vrijdag gepubliceerde peiling van het Centrum voor Opinieonderzoek van de Catalaanse regering (CEO) is het aantal separatisten sinds oktober met acht procent gedaald naar 40,8 procent. In oktober had de regionale regering een door de Spaanse justitie verboden referendum over de afscheuring van CataloniŽ toch laten doorgaan.
Voorstanders 'aftapwet' laten campagnegeld voor referendum liggen
8 Februari, 22:12 NOS nieuws

Voorstanders van de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (WIV) laten geld liggen om campagne te voeren voor het referendum op 21 maart. Er was 600.000 euro belastinggeld beschikbaar, maar de 23 voorstanders (particulieren en bedrijven of stichtingen) vroegen maar 445.395 euro aan, en kregen uiteindelijk niet meer dan 213.630 euro toegewezen.

De tegenstanders van de wet hebben het beter gedaan. Ook voor hen zat 600.000 euro in de subsidiepot en daarvan is 566.740 euro uitgekeerd. Daarbij moet worden aangetekend dat dat geld over 51 initiatieven door particulieren en rechtspersonen moet worden verdeeld.

De neutralen

Er was nog een derde categorie aanvragers, namelijk de mensen die niet voor of tegen de WIV zijn. Deze neutrale groep, met 137 initiatieven verreweg de grootste, kon op 800.000 euro rekenen. Ze vroegen samen voor bijna 4 miljoen euro aan en kregen uiteindelijk 781.480 euro subsidie toegekend.

In totaal was 2 miljoen euro beschikbaar. Daarvan is nu iets meer dan anderhalf miljoen toegekend.

Voor- en tegenstanders gebruiken het geld voor uiteenlopende activiteiten, zoals het opzetten van websites, het drukken en verspreiden van flyers, het organiseren van lezingen en debatten.

Koffie uitdelen

Een van de tegenstanders heeft 5000 euro gekregen om koffie uit te delen in winkelcentra om zo passanten te informeren over de tegenargumenten. Een andere 'neutrale' gaat niet alleen flyers maar ook cupcakes uitdelen aan studenten van diverse hogescholen. Rijksbijdrage: 4830 euro.

Het referendum wordt gelijktijdig gehouden met de gemeenteraadsverkiezingen. Het gaat over de vraag of de wet uit 2017 die de veiligheidsdiensten meer mogelijkheden geeft om gegevens over burgers en instellingen te verzamelen, moet doorgaan of niet.
Minste subsidieverzoeken door voorstanders van Sleepwet, meeste door neutrale partijen
4 Januari, 20:18 Volkskrant
Voorstanders van de Sleepwet hebben aanmerkelijk minder subsidie aangevraagd voor campagnes voor het referendum hierover in maart dan de tegenstanders. Maar de meeste subsidieverzoeken zijn ingediend door partijen die op een neutrale manier het publieke debat willen stimuleren over de Wet op inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Dit blijkt uit de inventarisatie van de Referendumcommissie die donde

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be