NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Voluit

2News.be / Trefwoorden / Voluit

Dennis Praet traint opnieuw voluit na hamstringblessure
Gisteren, 14:36 Skynet
Dennis Praet heeft voor het eerst sinds eind januari voluit getraind bij Sampdoria. Dat heeft coach Marco Giampaolo vandaag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in aanloop naar het duel met Udinese van morgen.


Puntentelling play downs: hierom moet de 'bottom 4' nog voluit gaan op de slotspeeldag
Gisteren, 12:13 Skynet
Dit weekend staat de laatste speeldag van de Proximus League op de agenda. Voor de indeling voor de nacompetitie heeft deze speeldag niet zo veel belang meer, maar voor KSV Roeselare, Union SG, KVC Westerlo en AFC Tubize kan een driepunter meer of minder wťl nog heel belangrijk worden met het oog op de play downs.


Belgian Bullets gaan dinsdag eerste keer voluit met Maximus en Spanky
Maandag, 15:18 Skynet
Morgen is het op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang de beurt aan de bobsleevrouwen. De Belgian Bullets, in Zuid-Korea vertegenwoordigd met twee duo's, werken dan hun eerste twee runs af.


Thomas Vermaelen traint opnieuw voluit
15 Februari, 16:30 Skynet
Thomas Vermaelen heeft vandaag bij FC Barcelona voor het eerst meegetraind met de groep, sinds hij ruim drie weken geleden uitviel met een hamstringblessure. Dat maakte BarÁa bekend op de website van de club.


"BelgiŽ is favoriet, maar we willen voluit onze kans gaan"
30 Januari, 14:12 Skynet Sport
Gabor Koves, de Hongaarse Davis Cup-kapitein, verklaarde vandaag goed te weten wie de favoriet komend weekend tijdens de eerste ronde van de Davis Cup tussen BelgiŽ en Hongarije is. "Maar dat wil niet zeggen dat wij kansloos zijn", klonk het.


Spanje mikt ook in 2018 voluit op klimgeiten: Vuelta telt negen aankomsten bergop
13 Januari, 15:54 Gazet v. Antwerpen

De klimgeiten zullen dit jaar opnieuw hun hart kunnen ophalen in de Ronde van Spanje. Met negen aankomsten bergop blijft de Vuelta zijn DNA trouw als koers voor mannen die bergop gensters kunnen slaan.
Philippe Gilbert mikt voluit op plaatsje in geschiedenisboeken met eigen hashtag: ?Strive For Five?
9 Januari, 20:00 Gazet v. Antwerpen

Met zeges in de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race beleefde Philippe Gilbert (35) een schitterend voorjaar in 2017. De ambitie voor de komende jaren is gekend, de Waalse Monegask droomt van zeges in alle monumenten. Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix zijn dan ook met stip aangeduid, in 2018 of 2019, wanneer zijn contract met Quick-Step Floors afloopt.
Pas 17 jaar geworden Luka wint ?The Voice?: ?Schoon schoenen kopen en dan voluit voor de muziek?
23 December 2017, 02:18 Gazet v. Antwerpen

De pas 17 jaar geworden Luka Cruysberghs uit Wijgmaal heeft de finale gewonnen van The Voice van Vlaanderen. De studente sportwetenschappen klopte in een ultiem duel Dries De Vleminck, een 29-jarige opvoeder uit Denderleeuw. ?En nu? Een feestje en een paar schoon schoenen kopen.?
Telenet gaat voluit voor VIER en Woestijnvis
16 December 2017, 01:12 De Tijd
01:05 Telenet heeft zijn zinnen gezet op De Vijver Media, de holding boven de tv-zenders VIER, VIJF, ZES en het productiehuis Woestijnvis. Dat zeggen verschillende bronnen.


Gaat de oliekraan weer voluit open of blijft-ie een beetje dicht?
30 November 2017, 06:24 NOS nieuws

De olieproducerende landen van de OPEC besloten precies een jaar geleden om een tijdje wat minder olie op te pompen. Doel was om de olieprijs omhoog te krijgen. Ook elf niet-leden, waaronder 's werelds grootste olieproducent Rusland, sloten zich aan.

Vandaag kijken de veertien OPEC-landen in Wenen of de productiebeperking heeft gewerkt. De oliemarkten rekenen op een verlenging ervan.

De olieprijs is na de zomer van 2014 in elkaar gestort van meer dan 110 dollar naar een schamele 30 dollar. Sindsdien is het eigenlijk niet meer goed gekomen. Voor de productielanden is de olieprijscrash een zware aderlating die kraters slaat in de staatskas. Landen stortten in recessies en staan soms aan de rand van een bankroet.

Met pijn en moeite besloot de OPEC oliekraan een beetje dicht te draaien, want minder olie betekent nog minder inkomsten. De olielanden besloten 1,8 miljoen vaten olie per dag minder naar boven te halen.

Minder olie op de markt, terwijl de vraag gelijkblijft of stijgt, zou moeten leiden tot een hogere olieprijs en dus meer inkomsten. Daarna kon de kraan weer wijder open. In mei dit jaar werd besloten de beperking met nog eens negen maanden te verlengen tot maart 2018.

In de maanden voor het OPEC-akkoord schommelde de prijs van ruwe olie rond 50 dollar, na het akkoord hing de prijs rond 55 dollar voor een vat. Rond de verlenging zakte de prijs weer weg naar 45 dollar maar krabbelde in de zomer weer op. Inmiddels kost een vat ruwe Brent-olie rond de 63 dollar.

Schalie-olieboeren

De olieprijs ligt nu 35 procent hoger dan een jaar geleden. Met het akkoord van de olieproducerende landen heeft dat eigenlijk niet zo gek veel te maken, meer met de wereldvraag naar olie. Vraag en aanbod van olie houden elkaar sinds begin dit jaar zo'n beetje in evenwicht: de dagelijkse wereldbehoefte aan olie ligt rond de 97 miljoen vaten per dag, de productie is ongeveer net zo hoog. De prijs beweegt dus niet zo gek veel.

Daarnaast wordt de OPEC-beperking grotendeels gecompenseerd door de Amerikaanse, vooral Texaanse schalieolieboeren. Samen zijn die goed voor 6,1 miljoen vaten per dag.

Open of dicht

Naar verluidt voelen de Russen veel voor het weer wat opendraaien van de oliekraan. Met een olieprijs van boven de 60 dollar, de hoogste in ruim twee jaar, is goed te leven. Ook OPEC-leden als Iran, Irak, LibiŽ en Venezuela verlangen naar meer olie.

Oliereus Saudi-ArabiŽ kan het nog langer uitzingen en wil de kraan liever nog wat dichthouden, gelet ook op de Amerikaanse schalie-cowboys die gewoon lukraak olie blijven oppompen. Schalie-olie levert al bij een olieprijs van 40 dollar geld op.

Stijgt de olieprijs als de kraan dicht blijft en krijgen we te maken met hogere energieprijzen? Dat is niet duidelijk. Een verlenging is voor een deel al verrekend in de termijncontracten. En de OPEC heeft het niet alleen voor het zeggen. Een versoepeling of het loslaten van de productiebeperking zet zonder twijfel druk op de olieprijs.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be