NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Volkswagen

2News.be / Trefwoorden / Volkswagen

Volkswagen neemt ID Vizzion mee naar Genève
Gisteren, 15:18 AutoBlog
Een soort Phaeton, maar dan elektrisch. Voor lange tijd waren ze bij Volkswagen ervan overtuigd dat de dieseltechnologie nog een grote toekomst zou hebben. Helaas, dat bleek dankzij #dieselgate (kijktip) niet helemaal het geval. Om de imagoschade zo veel mogelijk te beperken lanceerde VW in recordtempo een nieuwe lijn van elektrische auto’s. We hebben daar […]


Volkswagen probeerde Uma Thurman te vermoorden tijdens opnames Kill Bill
4 Februari, 14:42 AutoBlog
The Bride kreeg het zwaar te verduren tijdens de opnames van Kill Bill: Volume 2. In meerdere opzichten. Actrice Uma Thurman werkte namelijk regelmatig samen met Metoo-honcho Harvey Weinstein. In The New York Times doet zij haar verhaal. Het grootste deel daarvan zullen we maar overlaten aan Eva Jinek, doch één anekdote springt direct in […]


Advocaat vergelijkt Volkswagen met Hitler, autoproducent wil nu uitstel in proces over uitlaatschandaal
3 Februari, 11:24 Gazet v. Antwerpen

De Duitse autoconstructeur Volkswagen wil het proces in de VS tegen haar wegens het uitlaat-schandaal met zes maanden uitgesteld zien. Reden is dat een advocaat van de eiser in de zaak de praktijken van Volkswagen vergeleek met ?Hitler, de Holocaust en andere horror?.
Deze twee Volkswagen Corrado?s zijn heel speciaal
2 Februari, 19:30 AutoBlog
Mien, waar is mijn feestneus! De Volkswagen Corrado wordt dit jaar 30! De vraag die dat bij ons vooral oproept, is of dit betekent dat het definitief tijd is om de pet in de juiste richting op het hoofd te plaatsen. Ja, dat zijn toch die harde vragen die je jezelf af en toe moet […]


Vakbonden: we leggen Volkswagen stil
2 Februari, 09:18 AutoBlog
Het gaat natuurlijk allemaal om geld. Een opmerkelijke situatie gister in de fabrieken in Wolfsburg. Zo’n 20.000 medewerkers stopten twee uur lang met het uitvoeren van hun taken. Een eerste kleine staking om de directie te laten voelen dat het menens is: 2,2% salarisverhoging is te weinig. Ze willen 6%, een beter pensioen en meer […]


Volkswagen T-Roc 1.5 TSI nu ook met DSG
31 Januari, 21:18 Autozine
De Volkswagen T-Roc met 110 kW/150 pk sterke 1.5 TSI benzinemotor is nu ook te bestellen met een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling. De crossover van Volkswagen is er als 1.5 TSI DSG vanaf 30.050 euro. Met deze motor/-versnellingsbak combinatie is de T-Roc goed voor een sprint vanuit stilstand naar 100 km/u in 8,4 seconden en een topsnelheid van 205 km/u.


Volkswagen trekt winnaar Romain Dumas aan voor Pikes Peak
31 Januari, 15:12 Autosport
Volkswagen wil dit jaar het elektrische record op de Pikes Peak International Hill Climb aan diggelen zoeven. Het Duitse merk bouwt daartoe onder het toeziende oog van onze landgenoot Sven Smeets al geruime tijd een elektrisch prototype voor de unieke klimkoers in de Rocky Mountains. Vandaag maakte VW bekend dat het niemand minder dan drievoudig winnaar Romain Dumas heeft aangetrokken als rijder. Dumas won de vorige editie van de race to the clouds nog en pakte daarnaast met Porsche de wereldtitel in het FIA WEC in 2016.


Kop rolt bij Volkswagen vanwege ?dieselgaskamers?
30 Januari, 16:30 AutoBlog
Kappen nou met die monkey business. De Duitse autowereld heeft zichzelf de afgelopen dagen geen dienst bewezen. Het schandaal rond de ‘dieselgaskamers’ waarin levende wezens zijn blootgesteld aan potentieel schadelijke gassen haalt wereldwijd de pers. Eerst leek het alleen om apen te gaan, wat al voor veel ophef zorgde. Daarna kwam naar buiten dat er […]


Volkswagen schorst toplobbyist wegens uitlaattests
30 Januari, 16:12 De Tijd
15:49 De directie van de Duitse autobouwer Volkswagen heeft de directeur van zijn lobbydienst, Thomas Steg, geschorst voor diens rol in het opzetten van uitlaattests op apen.


Belangrijkste lobbyist Volkswagen op non-actief om test uitlaatgassen
30 Januari, 14:24 NOS nieuws

Volkswagen heeft zijn belangrijkste lobbyist op non-actief gesteld vanwege het uitlaatgasschandaal. De raad van bestuur heeft volgens een persverklaring het hoofd van de afdeling externe relaties en duurzaamheid Thomas Steg op eigen verzoek geschorst.

De lobbyist is de eerste werknemer in de top van het bedrijf die als gevolg van het schandaal op een zijspoor wordt gezet. De voormalige regeringswoordvoerder was binnen Volkswagen onder meer verantwoordelijk voor het onderhouden van de politieke contacten. Waarom juist Steg precies op non-actief is gesteld, is niet duidelijk.

'Kortetermijn-inhalatieonderzoek'

Volkswagen-topman Matthias Müller zegt dat het werk van de Europese Onderzoeksvereniging voor Milieu en Gezondheid in de Transportsector (EUGT) wordt onderzocht en dat dat de hoogste prioriteit heeft. Steg heeft volgens de autofabrikant aangegeven de volle verantwoordelijkheid te nemen voor zaken die fout zijn gegaan. "Ik respecteer zijn besluit", zegt Müller.

Volkswagen was een van de financiers van de EUGT, dat een "kortetermijn-inhalatieonderzoek" liet doen naar stikstofdioxide (NO2) bij gezonde mensen. Ook werden testen uitgevoerd op apen.

Stikstofdioxide is een van de schadelijke stoffen in uitlaatgassen. De testen werden uitgevoerd om aan te tonen dat de nieuwe dieselauto van Volkswagen minder vervuilend was dan oude modellen. De automaker bood zaterdag excuses aan voor die dierproeven.
Volkswagen noemt uitlaatgasproeven op mensen 'onbegrijpelijk'
29 Januari, 18:00 NOS nieuws

"Onbegrijpelijk", noemt autofabrikant Volkswagen de proeven met uitlaatgassen die zijn uitgevoerd op 25 mensen in Duitsland. Het concern heeft een onderzoek aangekondigd en zegt tegen de Stuttgarter Zeitung: "Wie hiervoor verantwoordelijk is moet ter verantwoording worden geroepen". Twee andere betrokken automerken, Daimler en BMW, zeggen dat ze ook niet wisten van het experiment.

Toch zit het geld van de drie automerken achter de proeven. Gisteren schreven de Stuttgarter Zeitung en de Süddeutsche Zeitung over een rapport waarin staat dat er een "kortetermijn-inhalatieonderzoek" naar stikstofdioxide (NO2) is gedaan bij gezonde mensen. Het rapport is opgesteld door de Europese Onderzoeksvereniging voor Milieu en Gezondheid in de Transportsector (EUGT) en is gefinancierd door Volkswagen, BMW en Daimler.

Vorige week werd al bekend dat dezelfde onderzoeksvereniging ook proeven met apen had gedaan in de Verenigde Staten. De dieren werden in een afgesloten ruimte blootgesteld aan uitlaatgassen. Volkswagen bood daar zaterdag al excuses voor aan.

In Duitsland is met grote verontwaardiging gereageerd op beide proeven. Een woordvoerder van bondskanselier Merkel zegt dat proeven met de uitstoot van auto's op apen en mensen ethisch niet te verantwoorden zijn.

Goedgekeurd door de ethische commissie

De proeven met uitlaatgassen op mensen zijn voor 2015 uitgevoerd in het universitaire ziekenhuis in Aken en goedgekeurd door de ethische commissie van dat ziekenhuis. Zo'n 25 jonge gezonde mensen werden gedurende drie uur blootgesteld aan verschillende NO2-concentraties. Daarbij zijn de wettelijk vastgestelde grenswaarden niet overschreden, zegt het ziekenhuis.

Proeven op mensen. Mag dat?

Ondanks de publieke verontwaardiging in Duitsland, mogen zulke mensenproeven wel gedaan worden. De proefpersonen waren volgens de ethische commissie niet in gevaar, omdat er geen grenswaarden zijn overschreden. Ook diende het onderzoek oorspronkelijk een maatschappelijk doel, namelijk de kortetermijngevolgen van uitlaatgassen op de volksgezondheid.

Toch zijn er twijfels over het onderzoek. "Het is mij niet helemaal duidelijk waar dit nou voor nodig was", zegt Joop van Gerven, voorzitter van de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek. "Als ik hier een medisch-ethisch oordeel over zou moet geven, zou dat toch wel een vraag zijn."

Volgens de Duitse onderzoekers was het voor het onderzoek alleen duidelijk wat langdurige blootstelling aan stikstofdioxide doet met het lichaam. Over acute gezondheidseffecten was nog niks bekend. "Maar zoiets zou je in literatuur mogelijk terug kunnen vinden", vertelt Van Gerven. "En toch zeggen ze dat het onduidelijk was."

Uit het experiment op de 25 mensen kwam naar voren dat de ingeademde stikstofdioxide geen lichamelijke reactie gaf. Het gas zou bij de proefpersonen niet tot een ontstekingsreactie in de luchtwegen hebben geleid. Het resultaat pakte dus goed uit voor de auto-industrie.

Van Gerven twijfelt verder niet aan de onafhankelijkheid van de onderzoekers. "Het gebeurt vaker dat de industrie betaalt voor onderzoek, maar de wetenschapper heeft zelf zeggenschap over hoe het wordt gedaan." Ook de uitkomst lijkt hem betrouwbaar. "Ze geven aan dat op lange termijn er zeker gevaren zijn. Het straatje van de auto-industrie is hiermee in ieder geval niet schoongeveegd."
Volkswagen excuseert zich voor dierproeven
27 Januari, 21:36 Gazet v. Antwerpen

Volkswagen heeft z?n excuses aangeboden voor dierproeven waarbij apen uitlaatgassen moesten inademen van een Volkswagen Beetle. ?We zijn ervan overtuigd dat de gekozen wetenschappelijke methode fout was en verontschuldigen ons voor het wangedrag.?
Excuses Volkswagen voor uitlaatgas-proeven met apen
27 Januari, 20:24 NOS nieuws

Het autoconcern Volkswagen heeft excuses aangeboden voor dierproeven in de VS waarbij apen uitlaatgassen moesten inademen. "We zijn ervan overtuigd dat de gekozen wetenschappelijke methode fout was en verontschuldigen ons voor het wangedrag", staat in een verklaring.

In Duitsland ontstond commotie toen in de nasleep van het sjoemeldiesel-schandaal duidelijk werd dat in 2014 in Amerika apen zijn gebruikt in een poging aan te tonen dat moderne VW-dieselauto's veel minder vervuilend zijn dan oudere Kevers.

Walgelijk en absurd

"Tien apen urenlang moedwillig uitlaatgas laten inademen is walgelijk en absurd", zei premier Stephan Weil van Nedersaksen. Die Duitse deelstaat is grootaandeelhouder van het autoconcern. Hij eiste van Volkswagen de garantie dat er nooit meer zulke dierproeven worden gedaan.

In het onderzoeksverslag over de affaire zegt de Amerikaanse onderzoeker Jake McDonald dat de apen vier uur lang in een luchtdichte ruimte werden gezet, waar ze uitstoot van dieselauto's inademden. Om de dieren rustig te houden, werden tijdens de test tekenfilms vertoond. "Daar keken ze graag naar", zei McDonald.

Geen bewijs

De apen zouden door de proeven geen blijvende schade hebben opgelopen. Duidelijk bewijs voor het 'schoner zijn' van modernere diesels leverden de dierproeven overigens niet.

Volkswagen was niet de enige fabrikant die apen gebruikte om de uitstoot van dieselauto's te testen. De organisatie die het onderzoek financierde, werd ook gesponsord door BMW en Daimler-Benz.
Volkswagen introduceert Polo Beats
26 Januari, 20:06 Autozine
Volkswagen introduceert de Polo Beats. Deze nieuwe uitvoering van de Polo heeft een 300-watt sterk audiosysteem van Beats by Dr. Dre aan boord, heeft speciale aankleding en een rijke uitrusting. De Volkswagen Polo Beats biedt keuze uit drie benzinemotoren: de 1.0 MPI (55 kW/75 pk), 1.0 TSI (70 kW/95pk) en 1.0 TSI (85 kW/115 pk). Alle drie zijn ze standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. De 70 kW/95 pk versie is leverbaar met een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling. De Polo Beats is nu te bestellen vanaf 20.030 euro.


Volkswagen verzekert zich van Tesla-kennis
25 Januari, 21:18 AutoBlog
Handige investeerders, die Wolfsburgers. Volkswagen maakt moves. Het bedrijf stroggelt nog altijd met de naweeën van dieselgate, maar tegelijkertijd is de blik gericht op de toekomst. Inmiddels lijken ze er ook bij VAG van overtuigd te zijn dat deze toekomst elektrisch is. Druk wordt er gewerkt aan de I.D. en aanverwanten. Probleem is echter wel […]


Volkswagen: busjesrijders zijn niet langer vetkleppen
23 Januari, 18:18 AutoBlog
In de categorie ‘bizar onderzoek’. Dat rijders van witte busjes niet de beste reputatie hebben qua rijgedrag is een bekend gegeven. Op de snelweg rijden betekent tegenwoordig vooral proberen tussen de witte busjes door te laveren zonder zo’n gevaarte te toucheren. Doch kennelijk genieten busjesrijders ook afgezien van hun rijgedrag niet op alle fronten de […]


Deze Volkswagen Lupo heeft 230 pk
23 Januari, 10:30 AutoBlog
Voor als een Volkswagen up! GTI niet genoeg is. Gisteren publiceerden we de rijtest met de nieuwe up! GTI met 115 pk. Een leuke auto, ondanks het ‘geringe’ vermogen, maar er zijn mensen die geen genoeg nemen met ‘leuk’ en die liever voor ‘spectaculair’ gaan. En zo komen we vanochtend uit bij dit staaltje huisvlijt. […]


Volkswagen up! GTI: rijtest en video
22 Januari, 16:24 AutoBlog
Volkswagen probeert met de up! GTI terug te keren naar de roots van sportieve hatchbacks, maar slagen ze in die opzet? We zochten het uit op de Col de Turini. [Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER!] Mijn goede voornemen voor 2018: bergpassen afvinken in leuke auto’s. De eerste mogelijkheid dient zich nu al […]


Volkswagen kondigt Golf 8 aan
22 Januari, 11:36 Autozine
De voorbereidingen voor de komst van de nieuwe Volkswagen Golf zijn in volle gang. De achtste generatie van de Golf belooft nieuwe maatstaven te zetten op het gebied van comfort, efficiency, veiligheid en betrouwbaarheid. Ook is hij altijd connected. Op weg naar de introductie van de Golf 8 laat het populaire model van Volkswagen ondertussen indrukwekkende feiten en cijfers optekenen.


Recordverkopen Volkswagen, verlies voor Goldman Sachs
20 Januari, 02:18 Volkskrant
'Als je voor het dieselschandaal van september 2015 aandelen had gekocht van Volkswagen, had je nu niet alleen een koerswinst van 10 procent gehad, maar zou je ook meer verdiend hebben dan met aandelen van de rivalen BMW en Daimler die toch recordverkopen boeken', rekende de Financial Times deze week uit.Volkwagen AG had na dieselgate geen betere ceo kunnen benoemen dan Matthias Müller. Deze week

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be