NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites



Voeren

2News.be / Trefwoorden / Voeren

Man ?met gouden hart? ligt dood in appartement, parket en politie voeren onderzoek naar mysterieuze moord
Donderdag, 03:18 Gazet v. Antwerpen

In zijn appartement in Deurne werd gisteren de 59-jarige Leo Van Rentegem dood aangetroffen. De man werd vermoedelijk gewurgd. Het motief voor de moord is nog onbekend. Volgens zijn vrienden en buren had Leo geen vijanden.




Onbekenden dumpen in Voeren honderdtal vaten met drugsafval
20 Mei, 22:30 Skynet
In de omgeving van het kasteel van Ottegraeven bij Sint-Martens-Voeren (Voeren) is zondagavond een honderdtal vaten van elk dertig liter met een nog onbekende hoeveelheid chemische substantie aangetroffen. Heel waarschijnlijk gaat het om afval, afkomstig van de productie van synthetische verdovende middelen in een drugslab. In enkele vaten zat nog een chemisch goedje, terwijl andere vaten leeg waren. De lokale politie van Voeren verwittigde de civiele bescherming voor het verwijderen van de vaten.


Honderden voeren actie om verloskunde in Hoogeveen en Stadskanaal open te houden
19 Mei, 13:48 NOS nieuws

Honderden mensen hebben in Hoogeveen gedemonstreerd tegen de sluiting van de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde in het plaatselijke ziekenhuis. Een stoet actievoerders trok in optocht door Stadskanaal en hielden speeches bij ziekenhuis Bethesda.

"Om één minuut voor twaalf was er een minuut stilte, want zo voelt de sluiting voor ons: als één minuut voor twaalf", zegt actievoerder Jutta van den Oord. "De hele gemeenteraad is er, hebben ze me verzekerd".

Volgens Van den Oord zorgt de sluiting van de afdelingen voor een 'zorggat'. "Mensen die een kinderarts willen zien moeten straks naar Emmen. Dat is met de auto nog wel te doen, maar met het openbaar vervoer haast onmogelijk."

Gecentreerd in Emmen

Een tekort aan kinderartsen in de regio is volgens eigenaar Treant Zorggroep de reden voor de sluiting. Naast het ziekenhuis in Hoogeveen moeten ook in het Refaja Ziekenhuis in het Groningse Stadskanaal de afdelingen dicht. Alle kinderartsen worden straks gecentreerd in het Scheper Ziekenhuis in Emmen.

Op het besluit van Treant kwam direct veel kritiek. Bijna 5000 mensen tekenden een petitie voor behoud van de afdelingen en de gemeenteraden van Hoogeveen en Stadskanaal spraken zich uit tegen de sluiting. Nadat zorgverzekeraar Zilveren Kruis de sluiting 'voorbarig' noemde stelde de ChristenUnie gisteren Kamervragen aan minister Bruins van Medische Zorg.

Volgens Zilveren Kruis kunnen met de kinderartsen die nu nog werken in Hoogeveen en Stadskanaal, in ieder geval twee locaties voor acute verloskunde open blijven. Treant spreekt dat tegen en zegt tegen het Dagblad van het Noorden dat kinderartsen naast acute verloskunde nog meer taken moeten uitvoeren, en dat lukt niet met het huidige personeel.

Kinderartsen-tekort

De logische oplossing lijkt dan het aantrekken van meer kinderartsen. Maar dat is tevergeefs geprobeerd, aldus Treant. Momenteel staan er bij de ziekenhuizen nog twee of drie vacatures voor kinderartsen open.

Treant-bestuursvoorzitter Carla van de Wiel schreef gisteren in een opiniestuk dat de demonstratie van vandaag niets zal veranderen aan de sluiting: "Hoezeer ik ook begrijp dat mensen boos zijn en uiting willen geven aan hun frustratie, een dergelijke demonstratie helpt niet om meer kinderartsen naar onze regio te krijgen. Als bestuur van Treant hebben we niets te kiezen. Er valt niets terug te draaien. Ik kan geen kinderartsen uit de hoge hoed toveren."

Maar actievoerder Van den Oord vermoedt een andere reden voor het tekort aan kinderartsen bij ziekenhuizen van Treant. "Dat artsen niet naar het noorden willen komen klinkt als een mooi verhaal voor de buitenwacht, maar wat ik hoor van oud-werknemers is dat artsen wel willen werken bij andere ziekenhuizen, maar niet bij Treant."

Het komt volgens haar door onderling geruzie tussen artsen bij de ziekenhuizen in Hoogeveen, Stadskanaal en Emmen. "Treant is een vergiftigde naam, daar willen artsen niet meer werken."

Brieven over sluiting

Volgens Van den Oord hebben verschillende mensen in Hoogeveen al brieven ontvangen dat de verloskunde en kindergeneeskunde in Bethesda gaan sluiten. Mensen wordt aangeraden om alvast naar het Scheper ziekenhuis in Emmen te gaan.

Daarmee lijkt Treant al wat vooruit te lopen op de zaken. De zorggroep zei eerder dat de kwestie nog wordt besproken met de Ondernemingsraad, de Cliëntenraad en de Raad van Toezicht en dat er pas in het najaar definitief de knoop wordt doorgehakt over de sluiting.

Treant kon ondanks herhaaldelijk verzoek niet op korte termijn reageren.




Scholen in Brussel en Vlaanderen blijven massaal actie voeren voor gezonde lucht
18 Mei, 11:42 Skynet
De scholen in Brussel en Vlaanderen blijven elke vrijdag massaal actie voeren om gezonde lucht te eisen aan de schoolpoort. Vandaag namen alweer 65 scholen deel aan de gezamenlijke actie die werd opgezet door het collectief Filter Café Filtré.


VOORSELECTIES WK:Premier League-sterren voeren hun landen aan
14 Mei, 13:12 Gazet v. Antwerpen

De Zuid-Koreaanse bondscoach Shin Tae-yong heeft maandag zijn voorselectie bekendgemaakt voor het WK in Rusland (14 juni - 15 juli). Son Heung-min, goed voor in totaal achttien doelpunten dit seizoen voor Tottenham, is het speerpunt van het Aziatische land. Ook de Argentijnse bondscoach van Egypte Héctor Cúper heeft zijn voorselectie van 29 spelers bekendgemaakt voor het WK in Rusland. De bekendste naam op de lijst is Liverpool-aanvaller Mohamed Salah.




Google: Android P-updates kunnen tot 3 maanden eerder klaar zijn door Treble
10 Mei, 14:24 Tweakers
Volgens Google zorgt nauwe samenwerking met Qualcomm, MediaTek en Samsung in het kader van Project Treble ervoor dat Android P-updates voor smartphonemakers tot twaalf weken eerder klaar kunnen zijn dan tot nu toe het geval was.


Leuvense studenten voeren actie tegen plannen voor hervorming academiejaar
9 Mei, 11:36 Skynet
Een honderdtal studenten van de KU Leuven hebben vanmorgen op initiatief van de Studentenraad aan het rectoraat in de Naamsestraat een korte, ludieke actie gevoerd tegen de plannen van de beleidsploeg van rector Luc Sels tot hervorming van het academiejaar. Steen des aanstoots is het feit dat Sels de huidige juni-examens wil opschuiven naar mei en de tweede zit al een maand later in juni voorziet, in plaats van augustus nu.


Dewinter schakelt Wilders in om campagne te voeren bij Nederlanders in Antwerpen (die hier kunnen stemmen dankzij migrantenstemrecht)
2 Mei, 11:18 Gazet v. Antwerpen

De rechts-radicale Nederlandse politicus Geert Wilders zal op zondag 2 september een bezoek brengen aan de Vogelenmarkt in Antwerpen. Dat gebeurt op uitnodiging van Filip Dewinter, Vlaams Belang-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, die daarmee lonkt naar de Nederlanders die in de havenstad wonen. Die kunnen bij de gemeenteraadsverkiezingen namelijk stemmen dankzij het migrantenstemrecht dat in 2004 is ingevoerd.




Zowat 60 scholen voeren actie voor propere lucht
27 April, 11:00 Skynet
Al 57 scholen hebben zich ingeschreven om vanochtend actie te voeren voor propere lucht. Dat zegt Annekatrien Verdickt van 'Filter Café Filtre'.


CD&V roept coalitiepartners op "eindelijk" krachtig antitabaksbeleid te voeren
27 April, 09:48 Skynet
CD&V-Kamerlid Els Van Hoof roept coalitiepartners N-VA, Open Vld en MR op om "eindelijk" samen werk te maken van een krachtig antitabaksbeleid, want dat is vandaag "helaas niet het geval". Van Hoof diende naar eigen zeggen al twee wetsvoorstellen in, maar "die zijn al bijna twee jaar hangende in de commissie Volksgezondheid", hekelt ze.


?Amazon en home shopping kanaal Evine Live voeren gesprekken?
25 April, 10:24 Emerce
Amazon en home shopping kanaal Evine Live zouden met elkaar in gesprek zijn, zo melden bronnen aan TechCrunch. Het zou voor het eerst zijn dat de retailer serieus werk maakt van home shopping.


Turkse president Erdogan wil opnieuw in buitenland campagne voeren
22 April, 19:06 Gazet v. Antwerpen

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil de campagne voor de vervroegde presidents- en parlementsverkiezingen in zijn land opnieuw naar het buitenland uitbreiden. ?Ik zal naar een sporthal komen met een capaciteit van 10.000 tot 11.000 mensen - het land zal ik nu niet noemen - en op een bijeenkomst van een internationale organisatie voor mijn Turkse onderdanen spreken?, kondigt hij aan in een interview met tv-zender NTV.




Laten we meer respect tonen voor vluchtelingen, in plaats van zinloze raketaanvallen uit te voeren
20 April, 23:54 Volkskrant
Het grote nieuws omtrent Syrië was natuurlijk de raketaanval van Amerika, Groot-Brittannië en Frankrijk, die zoveel mooie ­omschrijvingen heeft gekregen: Een bescheiden aanval met bescheiden gevolg, proportioneel maar met een beperkt effect, een speldenprik, een symbolische aanval, een veilige en beperkte aanval. Bewust beperkt om geen tegenaanval van Rusland uit te ­lokken. Voor zover we weten, v


Rutte: onwenselijk als Turkse politici hier campagne komen voeren
20 April, 17:54 NOS nieuws

Premier Rutte vindt het onwenselijk als Turkse politici in Nederland campagne gaan voeren voor de vervroegde verkiezingen in juni. Hij denkt dat de campagnes van de kabinetsleden en leden van de AK-partij van president Erdogan kunnen leiden tot verstoring van de openbare orde in Nederland, net als vorig jaar maart.

Ook wil Rutte voorkomen dat er oneigenlijke druk wordt uitgeoefend op Turkse kiezers in Nederland. Bovendien wil hij geen externe conflicten importeren. "De campagne moet zich op Turkije richten."

De premier gaat de komende tijd praten met Nederlandse gemeenten waar veel Turkse kiezers wonen en die bezoek zouden kunnen krijgen van een Turkse politicus. "Feit is dat wij vrijheid van meningsuiting hebben en vrijheid van vergadering en vereniging. Maar die is niet onbegrensd."

Rutte is nog niet zover dat hij Turkije laat weten om hier geen campagne te komen voeren.

'Zorgen over de ontwikkelingen in Turkije'

President Erdogan schreef afgelopen week verkiezingen uit voor een president en een nieuw parlement. Die worden gehouden op 24 juni. Waarnemers denken dat Erdogan wil profiteren van nationalistische gevoelens onder de bevolking.

Nederland maakt zich zorgen over de richting waarin Turkije zich ontwikkelt, zegt premier Rutte. "Die verkiezingen lijken naar voren te zijn gehaald. Turkije bevindt zich op de verkeerde weg waar het gaat om de ontwikkeling van de democratie."

De premier wijst er ook op dat de Europese Commissie zich afgelopen week bezorgd heeft getoond over de politieke ontwikkelingen in Turkije.

Bezoekende politici

Vorige maand heeft minister Blok van Buitenlandse Zaken een lid van de AK-partij gevraagd af te zien van haar komst naar Nederland.

Vorig jaar maart leidde de komst van de Turkse minister Kaya naar Rotterdam tot veel commotie. Zij kreeg geen toestemming om campagne te voeren in Nederland.

Volgens Rutte is er toen onderhandeld met de minister van Buitenlandse Zaken. "We hebben gezegd: je zou wel op een secure location, op een Turkse locatie, in een consulaat of ambassade een beperkt aantal mensen kunnen toespreken. Toen ging hij dreigen met sancties. Toen zeiden wij; dan stopt nu het gesprek. Nou, toen ontwikkelde die dag zoals die zich ontwikkelde."




Verdachte schietincident Aalst is 34-jarige man met psychische problemen
19 April, 14:00 Skynet
De man die gisteravond in Aalst door de politie neergeschoten werd, is een 34-jarige man uit Denderleeuw die kampt met psychische problemen. Er zijn momenteel geen aanwijzingen van terreur, zegt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.


Groningers en Friezen voeren actie tegen nieuwe gaswinning
14 April, 14:12 NOS nieuws

Zo'n honderd mensen hebben bij Pieterzijl actie gevoerd tegen de nieuwste boorlocatie van de NAM. Ze zijn bang voor nieuwe aardbevingen en protesteren tegen gaswinning door middel van fracking. Bij fracking, ook hydraulisch kraken genoemd, wordt gas uit een diepe ondergrond gehaald door toevoeging van chemicaliën.

Eind vorige maand besloot minister Wiebes dat de gaskraan in Groningen vóór 2030 dicht gaat. Tegelijkertijd werd bekend dat de NAM bij Pieterzijl tot 2025 gas mag exploiteren door middel van fracking. Volgens Wiebes is deze methode volkomen veilig. Omwonenden van Pieterzijl zijn het daar niet mee eens.

Gif in de bodem

Wethouder Henk Bakker van Zuidhorn zei bij RTV Noord: "Wij vinden exploitatie van dit gasveld niet verstandig. En fracken zien we helemaal niet zitten. Gif in de bodem is nooit duurzaam."

Gisteravond laat werd een aardbeving van 2,8 gemeld bij Garsthuizen, zo'n veertig kilometer van Pieterzijl. Er zijn ongeveer twintig schademeldingen binnengekomen.




Kransje van Belgische kanshebbers in Amstel Gold Race: dit zijn onze sterren

Om 10u30 start in Maastricht de 53e Amstel Gold Race. Met uittredend winnaar Philippe Gilbert en Tim Wellens, woensdag goed voor de zege in de Brabantse Pijl, staan er twee Belgische favorieten aan de start. Maar de (buitenlandse) concurrentie oogt zwaar voor aanvang.




Twee cipiers met drugs betrapt bij controleactie in Voeren
13 April, 10:54 Skynet
Bij de controleactie Panoramix langs de E25 in Voeren, waaraan een twintigtal Spaanse politiemensen met drugshond deelnamen, zijn gisteravond twee cipiers betrapt die drugs op zak hadden. Over het algemeen waren de aangetroffen drugs cocaïne en cannabis. De politie stelde in totaal 25 processen-verbaal op wegens drugsbezit.


Gevangenen in Colombia voeren bewaker dronken en ontsnappen
9 April, 13:18 Skynet
Twee gevangenen van een zwaarbewaakte gevangenis in de Colombiaanse hoofdstad Bogota zijn erin geslaagd om hun bewaker dronken te voeren met zelfgestookte alcohol. De gedetineerden, beiden voormalige FARC-rebellen, waren eerder op de avond gespot in een onderonsje met de bewaker. Naar verluidt zouden de twee mannen de dronken cipier overtuigd hebben om hen te laten gaan met de smoes dat ze meer drank zouden gaan kopen, meldt BBC News.


Gevangenen ontsnappen door bewaker dronken te voeren
3 April, 16:06 Skynet
De politie in Colombia is op zoek naar twee gedetineerden die zijn ontsnapt uit de grootste gevangenis van het Zuid-Amerikaanse land. Het duo wist te ontkomen door een cipier dronken te voeren. Die liet hen vervolgens gewoon naar buiten wandelen om meer drank te gaan kopen. Dat berichten lokale media.





Gerelateerde trefwoorden



Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be