NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Voedselveiligheid

2News.be / Trefwoorden / Voedselveiligheid

Europese Commissie maakt onderzoek naar voedselveiligheid transparanter
11 April, 14:36 Skynet Belgie
De Europese Commissie wil de informatie op basis waarvan de Europese Voedselautoriteit EFSA oordeelt over de voedselveiligheid van bepaalde stoffen openbaar maken voor alle burgers. Vicevoorzitter van de commissie Frans Timmermans hoopt daarmee een antwoord te bieden op de bezorgdheid van de EU-burgers na het tumult over onkruidverdelger glyfosaat.


Parket en Voedselveiligheid verzegelen Vlaams bedrijf voor dierenvoeding
6 April, 15:18 Gazet v. Antwerpen

Speurders van de Federale Gerechtelijke Politie van Limburg zijn samen met het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) afgelopen vrijdag binnengevallen in het bedrijf H.I.E in Sint-Lambrechts-Herk. Dat heeft het parket van Limburg zonet gemeld. Het bedrijf is gespecialiseerd in voeding voor huisdieren en heeft zijn belangrijkste afzetmarkt in Vietnam.
"Voedselveiligheid ook gegarandeerd bij controle door buitenlandse labo's"
26 Maart, 12:00 Skynet Belgie
De federatie van de Belgische voedingsindustrie Fevia vindt het niet problematisch dat Belgische voedselbedrijven stalen laten onderzoeken in buitenlandse laboratoria. Het Laatste Nieuws en De Morgen schrijven vandaag dat ze dat doen om de meldingsplicht van de Belgische laboratoria te omzeilen. "Zolang bedrijven hun meldingsplicht respecteren is de voedselveiligheid gegarandeerd", zegt Fevia-woordvoerder Nicholas Courant.


NVWA gaat actiever waarschuwen over voedselveiligheid
17 Februari, 22:12 NOS nieuws

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat voedselwaarschuwingen voortaan eerder en vollediger doorgeven. Dat heeft woordvoerder Benno Bruggink gezegd in het tv-programma Kassa. Het is de bedoeling dat de website van de NVWA het centrale informatiepunt wordt waar consumenten kunnen lezen of er iets mis is met voedsel. Ook zal de NVWA waarschuwing via Twitter en Facebook.

Vorig jaar hoorde de NVWA in 93 gevallen dat er iets mis was met voedsel. Uit onderzoek van Kassa blijkt dat de NVWA 25 keer pas na één dag of later een waarschuwing plaatste en 28 keer helemaal niet waarschuwde.

Woordvoerder Benno Bruggink zei in Kassa dat de NVWA niet wettelijk verplicht is zelf het publiek te waarschuwen. Fabrikanten moeten de NVWA waarschuwen als voedsel schadelijk kan zijn en daarna zelf het publiek informeren en het product terugroepen.

Pinda's

De meeste meldingen gaan over stoffen die allergische reacties kunnen veroorzaken. Dat kan voor sommige mensen gevaarlijk zijn. Mensen met een pinda-allergie kunnen bijvoorbeeld levensgevaarlijk ziek worden als hun voedsel in contact is geweest met pinda's.

Bruggink zegt dat de NVWA vanaf nu niet meer wacht tot de fabrikant het publiek waarschuwt. Voortaan zal de NVWA een melding doen zodra hij door de fabrikant is geïnformeerd. Bruggink zegt wel dat de NVWA niet in alle gevallen zal waarschuwen, bijvoorbeeld niet als de gebruiksdatum van een product verlopen is.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be