NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Vluchtelingen

2News.be / Trefwoorden / Vluchtelingen

Wekelijks honderden nieuwe Rohingya-vluchtelingen in kampen Bangladesh
Gisteren, 20:06 Skynet
Elke week komen er nog enkele honderden Rohingya-vluchtelingen bij in de vluchtelingenkampen in Bangladesh, stelt Artsen Zonder Grenzen (AZG) vandaag. De kampen zijn overbevolkt, en de hulporganisatie vreest voor nog meer ellende door het naderende regenseizoen.


Elf vluchtelingen springen uit vrachtwagen in Rumst
Donderdag, 04:12 Gazet v. Antwerpen

Elf EritreeŽrs die in de laadruimte van een vrachtwagen waren geklauterd, met de bedoeling om in het Verenigd Koninkrijk te geraken, zijn gisterochtend ontdekt toen de truckchauffeur zijn lading ging lossen in Rumst.
Voor een fooi werken in een bloedhete Zaanse wasserij: zo werden deze Syrische vluchtelingen uitgebuit
12 Februari, 21:00 Volkskrant
Vier Egyptische broers lieten vluchtelingen, vooral uit SyriŽ, voor 4,50 euro per uur werken in een bloedhete wasserij in Zaandam, onder gevaarlijke omstandigheden. De SyriŽrs sliepen er zelfs. Voor de rechtbank houden de broers vol dat het er vooral 'leuk en gezellig was'. De vieze lakens wassen van Amsterdamse hotels in een industriŽle wasserij in Zaandam: het leek nogal wat vluchtelingen uit he


Vluchtelingen in een behoefte laten voorzien: dat zou de kern van inburgeren moeten zijn
12 Februari, 02:24 Volkskrant
Wie als vluchteling naar Nederland komt, moet sneller dan nu op de arbeidsmarkt worden ingezet. Zo'n twintig jaar doen we in Nederland aan inburgeren. Het begon, in 1998, met vijfhonderd uur Nederlandse les voor nieuwkomers - destijds een novum in Europa. Maar op het nakomen van die inburgeringsplicht rustte geen 'verblijfsrechtelijke sanctie', dus deze regeling ging aan vrijblijvendheid ten onder


Het Oost-Duitse Cottbus wordt gespleten door gewelddadige incidenten met jonge vluchtelingen ťn met extreemrechts
4 Februari, 21:00 Volkskrant
De stad Cottbus is klein, maar groot genoeg voor twee parallelle universa. De plaats met 100 duizend inwoners in de Duitse deelstaat Brandenburg wordt gespleten door gewelddadige incidenten met jonge vluchtelingen ťn met extreemrechts. Op het plein voor het centrale winkelcentrum drommen zaterdagmiddag duizend mensen samen. Kinderen zwaaien met ballonnen en rozen die blad voor blad ten prooi valle


Colombia opent opvang voor vluchtelingen uit Venezuela
4 Februari, 15:36 NOS nieuws

De Colombiaanse autoriteiten hebben dit weekend de eerste opvanglocatie voor vluchtelingen uit Venezuela geopend. Bij het kamp bij de grensstad Cķcuta kunnen ongeveer 120 mensen per dag terecht, meldt persbureau AP.

De locatie wordt beheerd door het Rode Kruis. Zwangere vrouwen, ouderen en kinderen krijgen voorrang bij de opvang in het noorden van het Zuid-Amerikaanse land. Zij mogen er 48 uur blijven en moeten dan op zoek naar een andere verblijfsplek.

Cķcuta is de afgelopen weken overspoeld met Venezolanen die hun eigen land zijn ontvlucht vanwege de economische crisis. Naar schatting steken dagelijks zo'n 35.000 vluchtelingen de grens met buurland Colombia over.

Meer kampen

Sommigen van hen kunnen terecht bij familieleden of kennissen, of zijn alleen korte tijd in Colombia om voedsel en medicijnen te kopen. Voor die producten moeten ze in eigen land uren en soms dagen in de rij staan. Maar anderen slapen op straat in Cķcuta en sluiten zich aan bij bendes, met als gevolg dat de criminaliteit in de stad flink is toegenomen.

De autoriteiten zetten vorige week 130 Venezolanen uit die een kamp hadden opgeslagen op een basketbalveld. De Colombiaanse regering wil de migratieregels aanscherpen zodat vluchtelingen sneller kunnen worden teruggestuurd.

Ook worden er de komende tijd meer opvanglocaties geopend in het noordoosten van het land, melden lokale media. De verwachting is dat de vluchtelingenstroom de komende tijd blijft groeien. Er is geen zicht op economisch herstel in Venezuela en president Maduro is niet van plan op te stappen.
Vluchtelingen gewond bij gevechten Calais
1 Februari, 21:36 NOS nieuws

Bij een vechtpartij tussen vluchtelingen in de Noord-Franse stad Calais zijn zeker vier gewonden gevallen. Bij de vechtpartij werd ook geschoten. Een van de gewonden verkeert in levensgevaar.

Aanleiding voor het gevecht was een ruzie tussen groepen Afghaanse en Eritrese vluchtelingen. Volgens de Franse autoriteiten gingen zo'n honderd migranten met elkaar op de vuist. De Franse minister van Binnenlandse Zaken spreekt van een "ernstig incident" en reist vanavond nog naar Calais af.

Jungle

In en rond Calais leven honderden vluchtelingen. Ze komen vooral uit Afghanistan, EthiopiŽ, Eritrea en Sudan. Ze willen allemaal naar Engeland en proberen geregeld via vrachtwagens of treinen door de Kanaaltunnel in Engeland te komen.

Tot eind 2016 verbleven duizenden migranten in een grote krottenwijk die de jungle werd genoemd. Toen de krottenwijk werd geruimd, werden de vluchtelingen verspreid door het land. Ze mochten zelf kiezen naar welke plek ze gingen.

Hoewel de jungle nu dus niet meer bestaat, verblijven er nog steeds honderden vluchtelingen in Calais. Het komt geregeld tot vechtpartijen tussen groepen vluchtelingen.
Broer Soedanese president verdient geld op rug van Syrische vluchtelingen
1 Februari, 21:00 Gazet v. Antwerpen

Alles wijst erop dat de broer van de Soedanese president Omar al-Bashir, Abdullah al-Bashir, betrokken is bij de verkoop van paspoorten aan Syrische migranten. Dat blijkt uit maandenlang onderzoek van de nieuwssite News Deeply in Soedan, dat donderdag werd gepubliceerd.
Zeker 30 vluchtelingen verdronken nadat boot werd beschoten

Minstens 30 Afrikaanse vluchtelingen zijn voor de kust van Jemen verdronken. Overlevenden zegden dat hun boot werd beschoten, toen die kapseisde. Dat deelde de VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR in Jemen vrijdag mee via Twitter. De boot zou dinsdag al uit de Zuid-Jemenitische havenstad Aden richting Djibouti zijn vertrokken. Aan boord bevonden zich minstens 152 mensen uit SomaliŽ en EthiopiŽ.
Vluchtelingen kruipen onder gesloten poort in Antwerpse haven
24 Januari, 15:00 Gazet v. Antwerpen

Aan DP World aan kaai 1700 in de Antwerpse haven is een groep jonge vluchtelingen uit een vrachtwagen geklauterd. Ze probeerden te vluchten door onder een gesloten poort te kruipen. Dat meldt atv.
Groen: "De Wever creŽert concurrentie tussen vluchtelingen en zieken, armen en gepensioneerden"
24 Januari, 12:18 Skynet
N-VA-voorzitter Bart De Wever organiseert concurrentie tussen vluchtelingen en zieken, armen en gepensioneerden. Dat zegt Groen-voorzitter Meyrem Almaci na het opiniestuk van De Wever over de manier waarop 'links' volgens hem de welvaartsstaat in gevaar brengt door de facto voor open grenzen te kiezen.


Groeiende groep vluchtelingen uit SyriŽ wil terug naar huis
23 Januari, 02:24 Volkskrant
Een groeiende groep SyriŽrs die zich als vluchteling in Nederland heeft gevestigd, wil terug naar huis. De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), die migranten begeleidt bij vrijwillige terugkeer naar het land van herkomst, krijgt sinds een half jaar wekelijks zo'n tien telefoontjes met vragen hierover - zowel van SyriŽrs die nog in de asielprocedure zitten als van SyriŽrs die al een verb


Myanmar en Bangladesh praten over repatriŽren Rohingya-vluchtelingen, VN zijn sceptisch
15 Januari, 12:18 Volkskrant
Myanmar en Bangladesh zijn vandaag besprekingen begonnen over de terugkeer van de eerste Rohingya-vluchtelingen naar Myanmar. Het repatriŽren moet 23 januari beginnen. Waarnemers van onder meer de Verenigde Naties zijn sceptisch over de kansen van de operatie. Een bilaterale ambtelijke werkgroep moet in de Myanmarese hoofdstad Naypyidaw de details uitwerken van de afspraak die de buurlanden novemb


Bisschoppen bezoeken vluchtelingen en roepen op tot meer menselijkheid

De bisschoppen van de verschillende Belgische bisdommen hebben zondag een bezoek gebracht aan gezinnen van migranten en vluchtelingen en projecten die hen helpen, in het kader van de Internationale Dag van de Migrant en de Vluchteling van de katholieke kerk. In Mechelen ging kardinaal Jozef De Kesel op de koffie bij het vrijwilligersproject Welcome in Mechelen (WiM), dat onder meer vier Syrische gezinnen hun verhaal liet vertellen.
Wekdienst 14/1: truckers krijgen bezoek en ICT-diploma voor vluchtelingen
14 Januari, 08:06 NOS nieuws

Goedemorgen! Chauffeurs die hun weekend 'doorbrengen' in hun vrachtwagen kunnen daar voortaan een boete voor krijgen; vandaag begint een campagne om ze daarover te informeren. En in Surhuisterveen wordt de NK veldrijden gehouden.

In de loop van de ochtend gaat op veel plaatsen de zon schijnen. Het blijft droog en de temperatuur ligt tussen de 3 en 5 graden. Morgen gaat het in de middag en avond regenen en flink waaien. Vanaf dinsdag wordt het kouder en neemt de kans op sneeuw geleidelijk toe.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

? De Inspectie Leefomgeving en Transport voert campagne om chauffeurs die de weekenden in hun vrachtwagen doorbrengen te informeren over de nieuwe regels. Met ingang van dit jaar kunnen ze daar een boete voor krijgen van 1500 euro, omdat volgens een recente Europese uitspraak langdurige rust in de cabine verboden is.

? Vluchtelingen die met succes een cursus programmeren hebben gedaan, krijgen hun diploma. De Stichting Hack Your Future leidt vluchteling in zes maanden op tot programmeur. Velen hebben werk gevonden in de ICT-sector.

? In Dresden worden de Europese kampioenen shorttrack gekroond. Na de eerste finaledag staat Sjinkie Knegt er riant voor. Hij heeft een ruime voorsprong in het klassement.

? In Surhuisterveen wordt de NK veldrijden gehouden. Vandaag is het de beurt aan de mannen.

Wat heb je gemist?

Bij een explosie in een clubhuis in een dorpje in het noorden van Portugal zijn zeker acht doden gevallen. Tientallen mensen raakten gewond, van wie enkelen ernstig. Waarschijnlijk ontplofte een kachel of verwarmingsketel in het gebouw, waarna brand en paniek uitbrak. Getuigen zeggen tegen lokale media dat bezoekers moeite hadden om weg te komen, terwijl het clubhuis zich vulde met dikke rook.

Ander nieuws uit de nacht

? Chelsea Manning wil de Amerikaanse Senaat in: ze heeft zich aangemeld om als Democratische kandidaat mee te doen in de staat Maryland.

? Journalist vermoord in Mexicaanse grensstad: de autoriteiten onderzoeken of zijn dood te maken heeft met zijn werk.

? TunesiŽ belooft 60 miljoen voor arme gezinnen: de toezegging komt na een week van protest in het Noord-Afrikaanse land.

En dan nog dit:

De Amerikaanse acteur Mark Wahlberg doneert 1,5 miljoen dollar aan Time's Up, de beweging die opkomt voor slachtoffers van seksueel misbruik. Dat geld bedong Wahlberg aan salaris omdat hij opnieuw moest komen opdraven voor opnames van de film All the money in the world.

Actrice Michelle Williams, die ook een hoofdrol heeft en ook opnieuw scŤnes moest opnemen, hoefde geen extra geld en kreeg daarom het verplichte minimumloon van in totaal zo'n 1000 dollar. Nadat daarover ophef was ontstaan, zegt Wahlberg nu dat hij die loonkloof oneerlijk vindt. "Ik steun de strijd voor eerlijke betaling voor 100 procent."

Fijne dag!
BelgiŽ erkent bijna 14.000 vluchtelingen
12 Januari, 01:24 De Tijd
01:03 BelgiŽ heeft vorig jaar zo?n 14.000 asielzoekers officieel erkend als vluchteling. Dat is een lichte daling tegenover 2016, maar het aantal asielaanvragen is opnieuw gestegen.


30 vluchtelingen in 1 busje: ?We hebben een waarschuwingsschot gelost om de rust te bewaren?
9 Januari, 01:24 Gazet v. Antwerpen

Twee politiemensen zetten zondagavond grote ogen op toen ze op de E34 in Lille een aan de kant gezette bestelwagen openden. In de laadruimte zaten dertig migranten zonder papieren op elkaar gepakt. Het is het zoveelste feit in de regio.
Honderdtal vluchtelingen vermist in Middellandse Zee

Negentig ŗ honderd migranten zijn vermist in de Middellandse Zee nadat hun bootje schipbreuk heeft geleden voor de Libische kust. Dat zegt de Libische marine, die zich baseert op de verklaringen van overlevenden.
VVD: maak Nederland onaantrekkelijk voor vluchtelingen
7 Januari, 23:00 NRC
Nederland moet minder aantrekkelijk worden voor vluchtelingen, zo vindt VVD-leider Halbe Zijlstra. Hij pleit ervoor de zorg te beperken tot alleen het strikt noodzakelijke en geen uitkeringen en toelages meer te verstrekken.


Coalitie wil uitkeringen en toeslagen voor vluchtelingen verlagen
7 Januari, 23:00 NRC
De bijstandsuitkering en de toeslagen voor vluchtelingen met een verblijfsstatus moeten worden verlaagd, vindt de coalitie.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be