NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesVlees


Greenpeace voert campagne tegen Studio 100-vlees met Maya-sigaretten
Woensdag, 11:11 Skynet Economie
Greenpeace lanceert vandaag een nieuwe campagne om Studio 100 aan te zetten, te stoppen met het maken van ongezonde charcuterie voor kinderen. In een filmpje worden zogezegd sigaretten van Maya De Bij gepromoot.


Greenpeace promoot Maya-sigaretten voor kinderen in nieuwe campagne

Greenpeace lanceert vandaag een nieuwe campagne om Studio 100 aan te zetten te stoppen met het maken van ongezonde charcuterie voor kinderen. In een filmpje worden zogezegd sigaretten van Maya De Bij gepromoot.
Vrachtwagen met varkens kantelt: honderden kilo?s vlees onbruikbaar

Op het op -en afrittencomplex van de E19 in Brecht is vanmiddag een vrachtwagen met varkensvlees gekanteld. Het vlees, verschillende honderden kilo?s, is onbruikbaar.
Foodtruckfestival zonder vlees en kaas komt naar Brussel
2 Mei, 13:06 Gazet v. Antwerpen

Het mooie weer brengt ook de terugkeer van de foodtruckfestivals met zich mee. In onze hoofdstad komt er een bijzondere editie bij, volledig gericht op de veganistische levensstijl.
Hoogleraar: slager blijft eigen vlees keuren bij aardbevingsschade
27 April, 09:30 NOS nieuws

De nieuwe aanpak van schadeafwikkeling in het Groningse aardbevingsgebied deugt niet. Dat zegt emeritus hoogleraar privaatrecht Jan van Dunnť tegen RTV Noord. "Het is een heilloze weg. De slager blijft het eigen vlees keuren."

Sinds vorige maand kunnen gedupeerden terecht bij de 'Tijdelijke commissie mijnbouwschade Groningen'. De commissie werd door minister Wiebes van Economische Zaken in het leven geroepen om meldingen onafhankelijk van de NAM te kunnen beoordelen.

Belangenverstrengeling

Van Dunnť, die een analyse maakte van de nieuwe aanpak, wijst erop dat de Rijksoverheid via de Maatschap Groningen altijd al mede-exploitant is geweest van het gasveld. Volgens de hoogleraar hangt er rond de schadeafhandeling een zweem van belangenverstrengeling:

"Uit mijn analyse blijkt dat de staat contractueel gehouden is 64 procent van de exploitatiekosten te dragen. Dat is inclusief schadevergoeding. En dat is tot nu toe niet echt tot de buitenwereld doorgedrongen."

Volgens Van Dunnť is de NAM op afstand gezet, maar is er met de commissie "een nieuwe slager die het eigen vlees keurt". De schadeafwikkeling is onterecht van de civielrechtelijke sfeer naar de bestuurlijke sfeer getrokken, zo betoogt Van Dunnť.
Na dagen zonder vlees: een maand zonder plastic
26 April, 12:30 Gazet v. Antwerpen

U kent ?Tournee Minerale?. Of ?Dagen Zonder Vlees?. Nu start ?Mei Plasticvrij?. Een initiatief van drie bewust levende vrouwen. ?Het begon te broeien op Facebook na een massaal gedeeld filmpje met onthutsende beelden van plasticafval in de oceaan?, vertelt Ineke Van Nieuwenhove (51) uit Gent, een van de drie initiatiefneemsters, naast Mies Maria Meulders en Anne Wislez. Bekende Vlamingen als Sean Dhondt, Hilde De Baerdemaeker en Dieter Coppens dienden zich aan als ambassadeur van de actie.
De betekenis van het woord vlees zal veranderen
26 April, 01:42 De Tijd
01:09 Plantenvlees, een radicale oplossing voor onze problematische vleesconsumptie, is een miljoenenbusiness. Maar maken we echt de shift van braadworsten naar sojabiefstukken? ?Namaakvlees is antivoeding....


Toezichthouder strenger over toegevoegd water op etiket vis en vlees
20 April, 11:18 NOS nieuws

Vlees- en visproducenten moeten binnenkort duidelijk op de verpakking zetten of er toegevoegd water in hun product zit. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wil dat de producenten dat doen vanaf 10 juli.

De Europese Commissie kwam eind 2014 al met nieuwe regels voor etikettering op voedselverpakkingen, maar ook na de Brusselse verordening gaat het volgens de NVWA niet in alle gevallen goed. Voor de toezichthouder is het toevoegen van water aan producten niet de hoogste prioriteit, omdat het geen gevaar vormt voor de gezondheid.

Voor 2014 hoefde het ingrediŽnt 'water' niet op het etiket als het minder dan 5 procent uitmaakte van het gewicht van het product. Daarna moest water op het etiket, ook al was het aanwezig in geringe hoeveelheden.

Tv-programma De Keuringsdienst van Waarde liet eind 2015 zien dat aan pangasiusfilet die in de supermarkt wordt verkocht soms 20 tot 50 procent water wordt toegevoegd.

Water voor smeuÔgheid

"Wat erin zit, moet erop staan", zegt woordvoerder van de vleessector Dť van de Riet in het NOS Radio 1 Journaal. Volgens Van de Riet wordt water onder meer gebruikt om producten smeuÔger te maken en om marinades beter te laten intrekken.

Hij gaat niet in op de verhalen over het sjoemelen met water om het gewicht en dus de prijs van het product omhoog te krijgen. "Om dat soort ideeŽn de kop in te drukken, is het goed dat het nu op het etiket komt."

Van de Riet gelooft niet dat het vermelden van de hoeveelheid water op etiketten consumenten ervan zal weerhouden het product te kopen. "Uiteindelijk zal kwaliteit leidend zijn, dus etiketten zullen niet een groot afschrikwekkend effect hebben. Als er te veel vocht in een product zit, zal de consument het vanzelf niet meer kopen."

Als bij vlees- en visproducten na 10 juli niet de hoeveelheid water op het etiket staat vermeld, kan de NVWA een waarschuwing geven of boetes opleggen.
Etiketten vlees- en visproducten niet altijd eerlijk over hoeveelheid water
20 April, 00:30 Volkskrant
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de vleeswarenindustrie tot 10 juli gegeven om alle vlees- en visverpakkingen van een juist etiket te voorzien. Dat bevestigt de toezichthouder na vragen van†de Volkskrant. Nu verkopen Nederlandse supermarkten vlees- en visproducten met etiketten die toegevoegd water niet correct vermelden. Sinds december 2014 verplicht een Europese verordenin


Vlees mag waterig zijn als het etiket maar klopt (en dat is niet altijd zo)
20 April, 00:30 Volkskrant
Het toevoegen van water aan het vlees gebeurt al jaren en is op zich niet verboden. Alleen moet het wel op het etiket staan. Dat is niet altijd het geval, bleek bij een steekproef van de Volkskrant. De Europese etiketteringwetgeving voor levensmiddelen wordt ruim drie jaar na invoering nog steeds verkeerd geÔnterpreteerd door producenten en supermarkten. Neem het vermelden van 'toegevoegd water' a


Verwarring over alcoholonderzoek, maar minder drinken is toch echt beter
19 April, 17:18 NOS nieuws

De ene keer blijkt uit onderzoek dat een glaasje wijn per dag gezond is, de andere keer kan je juist weer beter helemaal niet drinken. Een paar keer per jaar verschijnt er wel een onderzoek naar de gevolgen van alcoholgebruik en daaruit komen niet altijd dezelfde conclusies. Dat veroorzaakt verwarring, bleek ook eind vorige week.

Veel internationale en Nederlandse media, waaronder de NOS, brachten toen een bericht naar aanleiding van een groot wetenschappelijk onderzoek. Daaruit bleek dat het risico op overlijden hoger wordt vanaf de inname van 100 gram alcohol per week (zo'n tien glazen).

Wat ook bleek uit het onderzoek (een analyse van gegevens van ruim 600.000 alcoholgebruikers uit negentien landen) is dat het risico op een aantal aandoeningen al stijgt vanaf de eerste slok alcohol die wordt geconsumeerd.

Lees hieronder enkele Facebook-reacties op het onderzoek:

De conclusies leidden ertoe dat veel media iets in deze trant kopten: 'Een glas alcohol per dag is eigenlijk al te veel.' Maar sommige gingen nog verder en concludeerden ten onrechte dat je van elk slokje alcohol korter leeft. Een aantal media kwamen daar later weer van terug en daarmee was de verwarring compleet.

Voedingswetenschapper Trudy Voortman van het Erasmus MC werkte mee aan het onderzoek en legt het nog een keer uit. "Er is een verschil tussen de gevolgen voor de gezondheid en de kans op sterfte. De kans op bepaalde aandoeningen neemt toe vanaf de eerste slok, voor de kans op sterfte zien we dat pas vanaf 100 gram."

Voortman vindt de verwarring die is ontstaan spijtig, maar dat doet niets af aan het resultaat. "Het is een heel uitgebreid en degelijk onderzoek. We wisten al dat alcoholgebruik samenhangt met kans op leveraandoeningen en verschillende soorten kanker, zoals borstkanker en darmkanker. Nu weten we dat dat ook geldt voor beroertes en hartfalen."

"Hiermee is dus nog maar een keer duidelijk geworden: hoe minder, hoe beter." Volgens de onderzoeker weet de wetenschap dit al lang. "In sommige bladen staat misschien elke keer wat anders, maar de Gezondheidsraad adviseert al jaren om te matigen of helemaal niet te drinken."

Ze heeft wel een idee waarom deze boodschap misschien niet aankomt bij mensen: "Dat alcohol ongezond is, is geen populaire boodschap. Misschien zijn mensen geneigd om het daarom naast zich neer te leggen."

Overigens vindt de voedingswetenschapper dat mensen best mogen drinken, als ze maar niet denken dat ze het voor hun gezondheid doen. "Ik drink zelf ook weleens een wijntje of een biertje, net als dat ik weleens een stuk taart eet. Maar dat doe ik allemaal niet omdat het goed voor mijn gezondheid is."
Onderzoek: Vlees wordt in supermarkt 25 tot 53 procent te goedkoop verkocht
14 April, 02:48 Volkskrant
De werkelijke kosten van rund-, varkens- en kippenvlees liggen veel hoger dan waarvoor het in de supermarkt wordt aangeboden. Tel bij de winkelprijs de klimaatschade, de milieuvervuiling en de verstrekte subsidies op, en de carnivore consument zou tientallen procenten meer betalen. Vooral varkensvlees is veel te goedkoop: inclusief verborgen kosten zou het 53 procent duurder zijn. Dit is de conclu


Als je dan toch vlees eet, eet dan de melkkoe
8 April, 17:06 Volkskrant
Om de wereld te redden via je bord hoef je echt geen vegetariŽr te worden, betoogt matig vleeseter Marcel Maassen. Zijn oplossing heet melkkoe.


Peter De Clercq en Seppe Nobels leggen dertig duo?s het vuur aan de schenen: ?BarbecueŽn is meer dan vlees bakken en wortels raspen?
5 April, 09:48 Gazet v. Antwerpen

Met het programma Grillmasters bereidt Vier u voor op een zomer vol barbecue. Daarvoor haalde de zender wereldkampioen barbecue Peter De Clercq en de Antwerpse groentechef Seppe Nobels van restaurant Graanmarkt 13 in huis. Uit dertig duo?s zoeken zij het beste grillduo van Vlaanderen.
Adviesraad: we moeten minder vlees eten
3 April, 17:00 NOS nieuws

Nederlanders moeten flink minder vlees gaan eten om een bijdrage te leveren aan een beter milieu. En de overheid moet zijn steentje bijdragen door de schijf van vijf aan te passen, het landbouwbeleid te wijzigen en de voorlichting te verbeteren. Dat schrijft de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een advies.

Bij de consumptie is de verhouding tussen vlees en plantaardige eiwitten sinds de jaren zestig door de toegenomen welvaart gestegen van 50/50 naar 70/30. De Rli pleit voor maatregelen om die verhouding te kantelen naar 40/60 in 2030, en daarna nog verder.

De veehouderij moet veel duurzamer, stelt de raad, die pleit voor ander overheidsbeleid. Dat zou ook in het belang zijn van de veehouders zelf: "De economische positie van een grote groep bedrijven in de veehouderijsector is inmiddels dramatisch. De risico's van de veehouderij voor de volksgezondheid en de druk op het milieu worden maatschappelijk niet meer geaccepteerd."

De Rli adviseert minister Schouten en staatssecretaris Blokhuis om langetermijnbeleid vast te stellen, zodat de veehouderij weet waar die aan toe is. Vaststaat dat de veestapel kleiner moet worden en dat duurzaamheid meer aandacht moet krijgen, stelt de Rli. Ook zou de overheid een btw-verhoging op vlees moeten overwegen.

Maar het is niet alleen aan de veehouders om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. De raad schrijft dat de veehouderij verantwoordelijk is voor zo'n 10 procent van de totale Nederlandse uitstoot van broeikasgassen en benadrukt dat duurzaamheid begint bij consumenten. "Je kunt het probleem niet over het hek van de veehouder gooien, zo van: los het maar op dan gaan wij vrolijk verder", zegt Rli-lid Krijn Poppe in het NOS Radio 1 Journaal.

Consumenten moeten "substantieel" minder vlees gaan eten. Dat kan worden beÔnvloed door de schijf van vijf aan te passen, maar ook doordat tv-koks een andere boodschap gaan uitdragen. Poppe: "Tv-koks, kookrubrieken zijn goede middelen om consumenten bewustzijn bij te brengen, om nieuwe eetmethoden te presenteren."

Poppe erkent dat de vleesindustrie niet als enige verantwoordelijk is voor de uitstoot van broeikasgassen. "Als we daar niet besparen, dan zullen woningen sneller van het gas moeten of er moeten maatregelen genomen worden op het gebied van mobiliteit. Maar ons idee is dat het evenwichtig gebeurt."
Leeft Goede Vrijdag nog bij mensen die het niet hebben meegemaakt?
29 Maart, 17:36 Volkskrant
De kruisdood van Jezus Christus ligt alweer flink wat jaartjes achter ons. Nu de meeste ooggetuigen inmiddels zijn overleden, rijst steeds vaker de vraag: hoe lang kunnen we nog blijven herdenken? Komt zo'n verhaal over goed en fout nog wel over als mensen het niet zelf mee hebben gemaakt?†'Niet zo lang geleden had iedereen nog wel een opa of oma die erbij was op Golgotha,' vertelt geschiedenisler


FAVV maakt gedetailleerde inventaris van 200 kg vlees die in bestelwagen aangetroffen werd
25 Maart, 21:30 Skynet
Een team experts van het federaal voedselagentschap (FAVV) maakt maandagochtend een gedetailleerde inventaris op van de 200 kilogram vlees die dit weekend aangetroffen werd in een bestelwagen op de autosnelweg in Awans (Luik). De bestelwagen had een Roemeense nummerplaat, er zal worden nagegaan of de lading illegaal verhandeld werd.


Nieuw vleesschandaal: politie zet bestelwagen met 500 kilo vlees in sportzakken en valiezen (!) aan de kant nabij Luik
25 Maart, 13:24 Gazet v. Antwerpen

De wegpolitie heeft zaterdagochtend in Awans nabij Luik een Roemeense bestelwagen aan de kant gezet die op volstrekt illegale wijze vlees vervoerde. De lading - 500 kilogram vlees - werd zowaar in sportzakken, valiezen en gewone plastic zakjes getransporteerd. Dat meldt Sudinfo.
Calvo: ?Niet alleen het vlees, maar het hele systeem is rot?
18 Maart, 10:24 Gazet v. Antwerpen

In reactie op de berichtgeving van de RTBF dat een tweede (Vlaams) slachthuis vervallen vlees naar Kosovo stuurde, eisen Ecolo en Groen een doorlichting van de hele agrovoedingssector. ?Anders geraken we er niet uit?, aldus Muriel Gerkens (Ecolo), voorzitter van de parlementaire commissie Volksgezondheid, aan Belga.
Vlaams vleesbedrijf Vanlommel verkocht vervallen vlees
17 Maart, 21:12 De Tijd
21:06 Na Veviba uit Bastenaken, blijkt nu ook het bedrijf Vanlommel uit Olen vervallen vlees naar Kosovo te hebben gestuurd. Volgens het bedrijf gaat het om een menselijke fout.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be