NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Vlees


Bijna de helft van de Belgen eet minder vlees
13 Februari, 14:24 Gazet v. Antwerpen
In ons land is de vleesconsumptie het voorbije jaar fors gedaald. Bijna de helft (44 procent) van de Belgen eet minder vlees dan vorig jaar. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) en onderzoeksbureau iVOX.


?Vleesleverancier van Colruyt en Delhaize schuldig aan onvoorstelbare dierenmishandeling?

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights beschuldigt vleesproducent El Pozo van ?onvoorstelbaar dierenleed?. Het Spaanse bedrijf levert onder andere vlees aan Colruyt en AD Delhaize. Animal Rights roept de supermarktketens dan ook op om producten van het bedrijf uit het aanbod te bannen.
Stadsvarkens moeten mensen bewuster maken van de herkomst van vlees
30 Januari, 02:24 Volkskrant
Veeteelt in de stad. Het moet mensen weer in contact brengen met hun maaltijd, maar het kan ook een opmaat zijn voor innovatie. Met zijn vieren drommen Henk, Johnny Mendez, Debbie en Ineke samen bij de varkenstrog. Die zit vol broccoli, prei en citroenen. 'Groente en fruit krijgen we van een groenteboer uit de wijk', vertelt Maut van Ommen. Sinds twee jaar zorgt ze met ongeveer dertig andere vrijw


Hindostaanse vrouwen staan vaak alleen na misbruik. Ze zijn 'wild vlees' en 'hebben er zelf voor gezorgd'
16 Januari, 02:42 Volkskrant
Hoe moeilijk het voor een Hindostaanse is misbruik te melden, en welke verregaande gevolgen dat heeft, blijkt uit de zaak rond de directeur van een stichting die zich inzet voor emancipatie. 'Tendentieuze berichtgeving, ingegeven door onzuivere motieven', bedoeld om de nominatie voor de Joke Smit-prijs voor vrouwenemancipatie van S. N. te dwarsbomen. Met een stevig persbericht reageert de stichtin


Geef kat en hond liever brokjes en blikvoer, want rauw vlees bevat bacteriën
13 Januari, 02:36 Volkskrant
Nederlandse wetenschappers waarschuwen honden- en kattenbaasjes: de trend om huisdieren rauw vlees te voeren, brengt gezondheidsrisico's met zich mee. Niet alleen voor de dieren, maar ook voor mensen. Wetenschappers van de Utrechtse faculteit diergeneeskunde en het RIVM onderzochten 35 soorten rauw voedsel, verkrijgbaar in supermarkten en dierenspeciaalzaken. Ze keken naar de aanwezigheid van zes


Dit is het alternatief voor ?Dagen Zonder Vlees?: ?Try Vegan?
11 Januari, 22:24 Gazet v. Antwerpen

De campagne ?Dagen Zonder Vlees? slaat in 2018 een jaartje over. Voor wie toch iets goeds wilt doen voor het milieu tijdens de vastendagen is er een alternatief gelanceerd: ?Try Vegan?. ?De ideale ondersteuning die je nodig hebt om met je vork de wereld te veranderen.?
Na maanden zonder vlees en alcohol: 30 dagen zonder klagen
9 Januari, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Dat de zon al veel te lang niet heeft geschenen. Dat het leven toch wel duur geworden is, de trein nog maar eens vertraging had, de caissière niet vriendelijk was. Allemaal hebben we onze eigen redenen om van tijd tot tijd een stevig potje te klagen. Maar één iets hebben we gemeen: we worden er niet gelukkig van. Met de nieuwe actie ?30 dagen zonder klagen? willen Isabelle Gonnissen (43) en Greet Van Hecke (46) daar verandering in brengen.
Hij is de man achter De Vegetarische Slager: 'Mensen denken nú nog dat ze niet zonder vlees kunnen'
23 December 2017, 02:18 Volkskrant
De aanval van de voedselautoriteit op zijn 'kipstuckjes' legde Jaap Korteweg, de oprichter van De Vegetarische Slager geen windeieren. 'Ik zei meteen: dit is een cadeautje.' In juli dit jaar kreeg De Vegetarische Slager bezoek van een inspecteur van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Hij liet bij zijn vertrek een waarschuwing achter: het moest nu maar eens uit zijn met vleesnamen a


Antwerpse kebabzaken over diepgevroren vlees met fosfaten: ?Deze hele discussie is onzin?
15 December 2017, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Er komt geen verbod op diepgevroren kebabspiezen, dat heeft het Europees Parlement beslist. Klanten en uitbaters halen opgelucht adem. ?De hele discussie is onzin. In frisdranken zitten ook fosfaten en daar kraait geen haan naar?, klinkt het
We eten alsmaar minder vlees, maar wat maak je dan met de feestdagen?
13 December 2017, 13:48 Gazet v. Antwerpen
Het voorbije jaar was woelig wat onze voeding betreft. Eerst waren er de eieren met fipronil en sinds september zit rood vlees in het verdomhoekje van de nieuwe voedingsdriehoek. Bovendien is de vleesconsumptie tussen 2012 en 2016 nergens anders in Europa zo snel gedaald (16,7 procent!) als in Belgie. Nu de feestdagen eraan komen, leidt dat in jouw keuken misschien tot enige twijfel. Want wat zet je wel op tafel als je deze ingrediënten wil mijden? Nena Baeyens van het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) tipt toegankelijke gerechten.


'Misstanden in slachthuizen: valse steekproeven en vlees onder de poep'
5 December 2017, 17:18 NOS nieuws

Vleescontroles in Nederlandse slachthuizen worden gemanipuleerd, vlees zit er onder de poep en er heerst "een grimmige angstcultuur". EenVandaag sprak twee vleeskeurmeesters die de noodklok luiden over de situatie in slachthuizen. Ze noemen de keuringen "één groot toneelstuk".

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zegt dat de kritiek van de twee controleurs geen recht doet aan de situatie. "Er is geen reden om te twijfelen aan de veiligheid van Nederlands vlees."

De NVWA voerde vier jaar geleden een verbeterplan in voor de sector, in reactie op een aantal grote vleesschandalen. In tussentijdse evaluaties is de autoriteit positief over de nieuwe manier van controleren, maar volgens de keurmeesters kloppen de resultaten van die evaluaties niet.

Gerommeld

De keurmeesters, die anoniem willen blijven, zeggen bij EenVandaag dat afwijkingen in het vlees worden weggesneden, zodat de kwaliteit beter lijkt. Ook klagen ze over de snelheid waarmee in sommige slachthuizen gecontroleerd moet worden. In grote slachterijen moeten zo'n 650 karkassen worden nagekeken en zouden keurmeesters zo'n 11 seconden per karkas hebben.

Volgens de NVWA is het aantoonbaar onjuist dat er gerommeld wordt bij de keuringen. Zo zijn de proeven van de keurmeesters onaangekondigd en voert een toezichthoudend dierenarts ook nog eens onaangekondigde steekproeven uit. Ook zou de snelheid bij de keuringen door de NVWA en de Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector (KDS) worden bepaald en gaan slachthuizen daar niet zelf over.

Dat de dierenartsen bedreigd worden in de slachthuizen, zoals de keurmeesters zeggen, wordt ontkend door de NVWA. Intimidatie wordt volgens de dienst niet getolereerd. "Wanneer zich dit onverhoopt toch voordoet, neemt de NVWA maatregelen." Dat zou in sommige gevallen betekenen dat keuringen worden gestaakt en dat er niet meer kan worden geslacht.
Geen "Dagen Zonder vlees" volgend jaar
5 December 2017, 11:00 Skynet Economie
Er zal volgend jaar geen campagne van "Dagen Zonder vlees" zijn. Dat melden de initiatiefnemers vandaag in een persbericht. "We willen fris blijven en kiezen er daarom voor om in 2018 onze campagne niet te herhalen. Wat de toekomst brengt, zullen we nog zien."


Geen nieuwe ?Dagen Zonder Vlees? meer, maar toch positieve balans: ?Vleesconsumptie nergens zoveel gedaald als in België?
5 December 2017, 08:54 Gazet v. Antwerpen

Wel een tweede keer Tournée Minérale dit jaar, maar géén zevende keer Dagen Zonder Vlees. ?In 2018 komt er geen nieuwe campagne?, klinkt het bij de organisatoren.
Deze pizza bevat maar liefst anderhalve kilo vlees en bestaat uit enkele opmerkelijke ingrediënten
30 November 2017, 17:48 Gazet v. Antwerpen

Een Brits meeneemrestaurant heeft een opmerkelijk nieuw concept bedacht om een traditionele pizza in een heel apart gerecht te veranderen. De pizza heeft een rijke vulling die bestaat uit vijf verse cheeseburgers, twee dikke lagen kebab en een extra laagje vlees en kaas om het helemaal af te maken. De ?Giant Pizza Burger? is geboren!Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be