NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Vlaggen

2News.be / Trefwoorden / Vlaggen

GP Nederland: Verstappen na rode vlaggen dominant op pole
28 Augustus 2023, 00:02 Autosport
Max Verstappen (Red Bull) heeft de pole positie behaald voor de GP van Nederland op het circuit van Zandvoort. De Nederlander ging na twee rode vlaggen in Q3 uiteindelijk een halve seconde sneller dan Lando Norris (McLaren) en zeven tienden sneller dan George Russell (Mercedes), die morgen de derde startplek zal innemen. Ook het vermelden waard is de vierde plaats van Alex Albon (Williams).

Lees meer: GP Nederland: Verstappen na rode vlaggen dominant op pole


Winterswijk verwijdert toch alle omgekeerde vlaggen na bedreigingen
4 Augustus 2022, 00:03 NOS nieuws

De gemeente Winterswijk heeft alsnog alle omgekeerde Nederlandse vlaggen in de bebouwde kom weggehaald. Vorige week besloot de Gelderse gemeente de protestvlaggen al te verwijderen, maar hield daarmee op na agressie en bedreigingen, schrijft Omroep Gelderland.

"We hebben dit van tevoren afgestemd met provincie en politie", schrijft burgemeester Joris Bengevoord op de website van de gemeente. "Ingrijpen was gelukkig niet nodig, want deze keer verliep alles rustig en veilig."

Medewerkers die de vlaggen weghaalden, kregen vorige week in Winterswijk te maken met bedreigingen. Volgens de gemeente ontstond daardoor een grimmige sfeer op straat, waarop medewerkers stopten met het weghalen van de protestvlaggen.

Openbare ruimte neutraal

Het ophangen van vlaggen aan lantaarnpalen is volgens de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente niet toegestaan. Het college van Winterswijk vindt dat de openbare ruimte neutraal moet zijn.

De raad en het college zeggen open te blijven staan voor een gesprek met boeren. Wat de gemeente met de verwijderde vlaggen gaat doen, weet ze nog niet.




28 Juli 2022, 00:06 Volkskrant
Zwarte vlaggen bij Model Aero Club
31 Januari 2021, 14:54 Gazet v. Antwerpen

Op het terrein van modelvliegclub Koninklijke Model Aero Club Herentals op Proostenbos hangen de zwarte vlaggen uit tegen de plannen van het stadsbestuur. Dat wil de gronden in Proostenbos overkopen van Umicore om er herbebossingsprojecten op uit te voeren. Dat betekent dat de vliegclub er op termijn niet kan blijven. ?De manier waarop dit aangepakt en gecommuniceerd is, kan echt niet door de beugel?, klinkt het bij het clubbestuur. ?We hebben deze week wel voor het eerst samengezeten met de stad. Die zegt dat we hier zeker nog twee of drie jaar kunnen blijven, maar wat dan?? Volgens de stad is het de bedoeling de huurovereenkomst met de club zo lang mogelijk in stand te houden: ?we willen zeker samen zoeken naar een oplossing op de lange termijn?.




Knokke bant vlaggen en reclame uit straatbeeld: ?Wie naar hier komt, zoekt verfijning?
18 Mei 2018, 01:36 Gazet v. Antwerpen

Gedaan ermee. Knokke-Heist bant de overvloed aan vlaggen en reclame in haar straatbeeld omdat dat niet past bij haar chique imago. De luidruchtige ?promilletoerist? die zich laveloos drinkt in de strandbars moet er ook al aan geloven. ?Het dreigt hier een rommeltje te worden. Daar gaat de meerwaardezoeker met geld van lopen.?




Rafael Nadal moet 24 Uren van Le Mans 2018 op gang vlaggen
15 Mei 2018, 09:36 Autosport
Dit jaar zal het startschot voor de 86ste editie van de 24 Heures du Mans gegeven worden door niemand minder dan tenniskampioen Rafael Nadal. De Spanjaard uit Mallorca heeft een speciale band met Frankrijk, met name met het gravel court van Court Philippe Chatrier in Parijs. De voormalige nummer één van de wereld is met 10 eindzeges recordhouder van het Roland Garros Grand Slam tennistoernooi en hoopt daar een vervolg aan te breien dit jaar tijdens de finale op 10 juni, een week voor de 24 Uren. Nadal volgt hiermee F1-baas Chase Carey, acteur Brad Pitt en Ford-baas William Clay Ford Jr. op als honorary starter.


Geweld Syrië - aanval door Westen - Betogers verbranden Amerikaanse vlaggen in Irak
15 April 2018, 22:06 Skynet Buitenland
Enkele duizenden Irakezen hebben zondag in verscheidene steden in Irak betoogd tegen de westerse luchtaanvallen op Syrië. Tot de manifestaties was opgeroepen door de sjiitische leider Moqtada al Sadr. Sommige manifestanten staken de Amerikaanse vlag in brand.


N-VA schenkt leden 40.000 gratis vlaggen
11 April 2018, 01:24 Gazet v. Antwerpen

Als het van N-VA afhangt, kleuren de Vlaamse straten straks zwart-geel. De partij biedt elk van haar 40.000 leden een gratis leeuwenvlag aan, de rest betaalt vijf euro. Eerder deelden de Vlaams-nationalisten al petjes en zonnebrillen uit om het Vlaamse gevoel aan te wakkeren. ?N-VA probeert het nationalisme alomtegenwoordig te maken, en heeft daar heel wat geld voor over?, zegt historicus Vincent Scheltiens (UA).




Landelijke Gilden inventariseren vlaggen van een eeuw oud
9 April 2018, 01:18 Gazet v. Antwerpen

Door de week is men er bezig met onderzoek, ontwikkeling en innovatie voor de groentesector. Afgelopen zaterdag kwamen er in het Proefstation voor de Groenteteelt in Sint-Katelijne-Waver hele oude vlaggen van de Landelijke Gilden op de onderzoekstafel.




Politie Antwerpen onderschept trouwkaravaan: vlaggen hingen uit auto
10 Maart 2018, 11:42 Gazet v. Antwerpen

De politie Antwerpen heeft vrijdag een ?beginnende trouwkaravaan? onderschept en stopgezet. De actie kaderde in een grote controle op ?egoïstisch rijgedrag?. Ook een aantal andere inbreuken, zoals het rijden op een busbaan, werd hierbij vastgesteld.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn