NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Vlaanderen

2News.be / Trefwoorden / Vlaanderen

Kwart minder onregelmatige vreemdelingen opgepakt in 2017 in West-Vlaanderen
Vandaag, 00:06 Skynet Belgie
In 2017 werden over heel West-Vlaanderen 5.554 onregelmatige vreemdelingen opgepakt. Dat is een kwart minder dan in 2016. In vergelijking met 2015 gaat het niettemin om een toename van 65 procent. Die cijfers geeft provinciegouverneur Carl Decaluwť vandaag mee aan Belga.


Demir: 'Vlaanderen is niet racistisch'
Gisteren, 17:42 De Tijd
17:08 De vele steunbetuigingen voor onze nieuwe miss BelgiŽ met Filippijnse roots zijn volgens staatssecretaris Zuhal Dhemir het bewijs dat Vlaanderen niet racistisch is. Zij en haar partij gaan bewust in h...


Minister krijgt 4 flitsboetes uit Brugse terwijl hij niet in Vlaanderen was, politie heldert raadsel op
Gisteren, 06:54 Gazet v. Antwerpen

Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) zit verveeld met verschillende verkeersboetes die hij voor zijn dienstwagen in de bus heeft gekregen. Die zijn eigenlijk bestemd voor een West-Vlaamse ondernemer wiens gepersonaliseerde nummerplaat wel heel hard lijkt op de officiŽle ministeriŽle platen. ?Willen ze dat ik hem omruil? Ik denk er niet aan?, reageert de West-Vlaming.
Uitbundige N-VA?ers en rustige CD&V?ers: onze reporter bezocht de nieuwjaarsrecepties van de twee populairste partijen van Vlaanderen
Gisteren, 02:06 Gazet v. Antwerpen

N-VA en CD&V, de twee populairste politieke partijen in Vlaanderen, hielden hun nieuwjaarsreceptie op dezelfde dag. De N-VA-fans verzamelden rond 8u ?s avonds in de grotere Nekkerhal van Mechelen. De CD&V-leden begonnen het feest zaterdag omstreeks 17.30u in de AED Studio?s in Lint. Uw krant feestte mee, luisterde naar de toespraken en stelde vast dat er heel wat verschillen waren.
Recordjaar voor binnenvaart in Vlaanderen
Zondag, 13:30 Gazet v. Antwerpen

Het goederentransport over de Vlaamse waterwegen kende in 2017 een absoluut recordjaar. Er werd ruim 72 miljoen ton goederen vervoerd via de binnenvaart. Dat is 4,3 miljoen ton of 6,5 procent meer dan in 2016, maakt Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) zondag bekend. Ook het containervervoer noteerde met 823.502 containers een historisch recordjaar.
Wilde wolf in Vlaanderen
Zaterdag, 09:06 Skynet Belgie
Een Duitse wolf, door wetenschappers uitgerust met een halsbandzender, is opgedoken in Vlaanderen. Het dier was rond Kerst vanuit de noordelijke deelstaat Mecklenburg-Vorpommern eerst de Duits-Nederlandse grens overgestoken en liep vervolgens vanuit Noord-Nederland helemaal naar de Belgisch-Nederlandse grens tussen Nederlands Limburg/Noord-Brabant (NL) en Belgisch Limburg. Die grens passeerde hij op 2 januari, zo meldt Landschap vzw zaterdag.


Vlaanderen in de ban van de wolf: na 100 jaar is hij terug
Zaterdag, 12:54 NOS nieuws

Voor het eerst in honderd jaar is er weer een wolf gezien in Vlaanderen. Het gaat om een Duitse wolf, die rond Kerst via Limburg en Noord-Brabant naar BelgiŽ kwam.

Doordat de wolf een halsbandzender om heeft, kunnen wetenschappers hem goed volgen. De afgelopen dagen zat hij in de omgeving van de stad Beringen, zo'n 45 kilometer ten zuiden van Eindhoven.

BelgiŽ was volgens de natuurorganisatie Landschap vzw het laatste land op het Europese vasteland dat nog niet recent bezocht is door wolven. In 2011 waren er meldingen van een wolf in Gedinne, in de Belgische Ardennen, maar het is niet officieel met dna-onderzoek bevestigd dat het destijds inderdaad om een wolf ging.

Foto's van het roofdier in BelgiŽ zijn er nog niet, maar veel Belgen reageren wel enthousiast op het nieuws. "Eindelijk", schrijft Gerard Van der Snickt op de Facebookpagina van de Belgische omroep VRT. "Niet zeggen waar hij zit, de jagers liggen al op loer."

Natuurvereniging Landschap vzw hoopt dat BelgiŽ het "wolvenknooppunt" van Europa wordt, waar wolven uit Zuid-Europa (Frankrijk/ItaliŽ) en wolven uit Oost-Europa (Duitsland/Polen) elkaar ontmoeten.

Via de website welkomwolf.be kunnen Belgen hun wolvenwaarneming doorgeven.

Nederland

In Nederland komen sinds enkele jaren weer wolven voor. Het gaat vaak om zwervende dieren die vanuit Duitsland de grens oversteken.

De roofdieren worden geregeld gezien door voorbijgangers. In september beet een wolf twee schapen dood in Groningen en in oktober werd een wolf gezien op de Veluwe. Twee maanden geleden werd er nog een mannetje doodgereden op de N343 in Overijssel.

In de omgeving van Luttenberg, in Overijssel, zijn in de laatste weken van december dode schapen gevonden met bijtwonden. Er wordt nog onderzocht of de dader een hond of een wolf is, schrijft RTV Oost. De resultaten van het onderzoek worden binnen een paar weken verwacht.
Luchtvervuiling erger dan gedacht: heel Vlaanderen in alarmzone

De luchtvervuiling in Vlaanderen is erger dan gedacht: tot in de kleinere gemeenten worden de Europese normen voor stikstofdioxide overschreden. De enige manier om snel de lucht weer wat properder te krijgen, is massaal diesel bannen.
Vlaanderen verwacht volgend jaar Kijkwijzer voor films te kunnen invoeren
Vrijdag, 15:30 Skynet
Vlaanderen verwacht in 2019 eindelijk het Nederlandse Kijkwijzersysteem voor de filmkeuring te kunnen invoeren. De bevoegdheid kwam in het kader van de jongste staatshervorming naar de gemeenschappen.


Vlaanderen is officieel kandidaat voor het WK wielrennen in 2021 en heeft daar dit budget voor vrijgemaakt

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters heeft de Vlaamse Regering voorgesteld om Vlaanderen officieel kandidaat te stellen voor de organisatie van het WK wielrennen in 2021. Vanuit het beleidsdomein Sport stelt de minister alvast 3,5 miljoen euro ter beschikking om de kandidatuur samen met de wielerfederaties voor te bereiden.
Wim Opbrouck richt productiehuis op voor tweede seizoen ?Bake off Vlaanderen?
Vrijdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Acteur en theatermaker Wim Opbrouck richt een productiehuis op dat het tweede seizoen zal maken van Bake off Vlaanderen, het Vier-programma dat hij vorig jaar zelf presenteerde.
Vlaanderen wil ook gordeldracht en gsm-gebruik onbemand controleren
Donderdag, 18:36 Skynet Belgie
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil het mogelijk maken om onbemande camera's in de toekomst te laten controleren op gordeldracht en gsm-gebruik achter het stuur. Federaal minister FranÁois Bellot (MR) werkt aan een kb om onbemande camera's te laten controleren op inhalende vrachtwagens bij regenweer. "Wij doen een tegenvoorstel", zegt Weyts. "We draaien de redenering om, zodat in de wet enkel wordt vastgelegd welke overtredingen nŪet mogen worden geverbaliseerd met een onbemande camera."


Vlaanderen wil structurele files weg in 2030

Tegen 2030 moeten de structurele files op het snelwegennet zijn weggewerkt. Dat staat in het ontwerp van Mobiliteitsplan dat de Vlaamse regering dit voorjaar moet goedkeuren. De stiptheid van de treinen moet tegen dan stijgen tot 95 procent, die van bussen en trams tot 80 procent.
Vlaanderen beschermt zich tegen buitenlandse inmenging
Donderdag, 07:42 Skynet
De Vlaamse regering kan binnenkort buitenlandse investeerders weren uit intercommunales en overheidsinstellingen als de veiligheid van de staat in gevaar komt. Dat staat in het nieuwe bestuursdecreet dat vlak voor de kerstvakantie werd goedgekeurd, zo berichten De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.


Vlaanderen krijgt vetorecht tegen Chinese overnames
Donderdag, 07:24 De Tijd
06:59 De Vlaamse regering kan binnenkort buitenlandse investeringen in intercommunales en overheidsinstellingen blokkeren.


Vlaanderen haalt 350.000 vrachtwagens van de weg
Woensdag, 14:54 Skynet Economie
De Vlaamse overheid en de Vlaamse havenbesturen ondersteunen vanaf 2018 zestien projecten die vrachtvervoer van de weg halen en verschuiven naar de waterweg of het spoor. Dankzij die projecten zullen er jaarlijks 350.000 vrachtwagens minder rondrijden op onze wegen. "Dit zijn ondernemers die zich niet meer blindstaren op de file aan de voordeur, maar oog hebben voor de mogelijkheden die open liggen aan de achterdeur", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).


Vlaanderen wil blauwe deelfietsen van NMBS overnemen
9 Januari, 20:00 De Tijd
19:35 Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is kandidaat om het meerderheidsbelang van spoorbedrijf NMBS in het blauwe deelfietsensysteem Blue-Bike over te nemen.


Vlaanderen haalt 350.000 vrachtwagens van de weg
9 Januari, 14:00 De Tijd
13:41 De Vlaamse overheid en de Vlaamse havenbesturen ondersteunen vanaf 2018 16 projecten die vrachtvervoer van de weg halen en verschuiven naar de waterweg of het spoor.


Rode Kruis-Vlaanderen zoekt dringend bloeddonoren

Rode Kruis-Vlaanderen zoekt dringend mensen die bloed willen geven. De organisatie kampt met een te lage bloedvoorraad, een traditie tijdens de eindejaarsperiode en bij de start van het nieuwe jaar. Maar extra factoren nu waren het verlengde weekend van nieuwjaarsdag en het stormweer van de voorbije dagen, luidt het donderdag in een mededeling.
Op veel plaatsen in Vlaanderen nog altijd hogere waterpeilen
4 Januari, 12:48 Skynet
Over heel Vlaanderen gelden vandaag nog altijd hogere waterpeilen door de vele neerslag van de voorbije dagen. Op verschillende plaatsen zijn onbevaarbare waterlopen buiten hun oevers getreden. Dat zegt de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Op enkele traag reagerende waterlopen na, zijn de meeste peilen intussen aan het dalen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be