NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Vlaamse

2News.be / Trefwoorden / Vlaamse

Vlaamse partijen kibbelen over energiepact: ?Onvoldoende onderbouwd?
Gisteren, 17:24 Gazet v. Antwerpen

Het blijft onduidelijk of de Vlaamse regering het licht op groen zal zetten voor het interfederale energiepact. Wat wel duidelijk is, is dat de Vlaamse regeringspartijen (althans voorlopig) niet op ťťn lijn zitten. Zo herhaalt de grootste regeringspartij N-VA dat de voorgelegde tekst - die mee is opgesteld door Vlaams minister Bart Tommelein - ?onvoldoende onderbouwd? is en ?geen zekerheid bevat rond betaalbaarheid, duurzaamheid en bevoorraadingszekerheid?.
"Vlaamse regering moet dringend meer investeren in ouderenzorg"
Gisteren, 12:18 Skynet
"Als de Vlaamse regering niet dringend gaat investeren in ouderenzorg, wordt de rusthuisfactuur binnenkort compleet onbetaalbaar voor de Vlaamse middenklasse." Dat zegt Vlaams parlementslid Jan Bertels in een reactie op de rusthuisbarometer van de Socialistische Mutualiteit.


Energiepact - N-VA zal pact niet goedkeuren in Vlaamse of federale regering
Dinsdag, 21:54 Skynet
N-VA zal het Energiepact niet goedkeuren in de Vlaamse en federale regering. Dat heeft Vlaams parlementslid Andries Gryffroy dinsdag duidelijk gemaakt in het VRT-programma Terzake.


Vlaamse immosector geen voorstander van praktijktesten
Dinsdag, 20:12 Skynet Belgie
De Vlaamse immosector staat niet achter de invoering van praktijktesten. Dat meldt sectorfederatie CIB Vlaanderen, nadat in Gent een onderzoek werd voorgesteld waaruit blijkt dat discriminatie van kandidaat-huurders met een beperking of een niet-Vlaamse naam daalt door dergelijke testen.


"Oase van rust" op Vlaamse snelwegen
Dinsdag, 20:12 Skynet Belgie
Na alle verkeersellende van gisteren door de winterse weersomstandigheden, was de avondspits vandaag op de Vlaamse snelwegen uitzonderlijk rustig. Met uitzondering van enkele files op de gebruikelijke plaatsen, spreekt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum over "een oase van rust". "Het verschil met maandag kon niet groter zijn", aldus de woordvoerder. Wie vanavond toch nog de weg op moet, wordt wel nog gewaarschuwd voor gladde wegen.


Akkoord over Vlaamse spoorinvesteringen
Dinsdag, 18:00 De Tijd
17:24 Er is na lang palaveren een compromis over de investeringen bij het Vlaamse spoor tot 2022.


Executie dreigt voor VUB-prof in Iran: Vlaamse Universiteiten roepen op tot actie om doodstraf te voorkomen
Dinsdag, 17:24 Gazet v. Antwerpen

De universiteiten van Vlaanderen roepen Iran op de oneerlijke berechting van Ahmadreza Djalali, de gastdocent van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) die ter dood veroordeeld is in Iran, te stoppen. Ze vragen wetenschappers, diplomaten, overheden en burgers om alles op alles te zetten om de doodstraf van Djalali te voorkomen. Dat meldt de Vlaamse Interuniversitaire Raad dinsdag.
Vlaamse Universiteiten roepen op tot actie om doodstraf Djalali te voorkomen
Dinsdag, 16:36 Skynet Belgie
De universiteiten van Vlaanderen roepen Iran op de oneerlijke berechting van Ahmadreza Djalali, de gastdocent van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) die ter dood veroordeeld is in Iran, te stoppen. Ze vragen wetenschappers, diplomaten, overheden en burgers om alles op alles te zetten om de doodstraf van Djalali te voorkomen. Dat meldt de Vlaamse Interuniversitaire Raad vandaag.


TreinTramBus pro Vlaamse investeringen in spoor, maar "waarom blijft De Lijn achter?"
Dinsdag, 15:54 Skynet
De Vlaamse regering wil 100 miljoen euro investeren in elf Vlaamse spoorwegprojecten. Een zeer positieve evolutie, reageert TreinTramBus, want de trein biedt een waardevol alternatief voor ons overvol wegennet. Vraag is waarom de Vlaamse regering wel blijft besparen bij De Lijn, waardoor het aantal tram- en buspassagiers al jaren daalt. De organisatie dringt aan op een verhoging van het exploitatiebudget van De Lijn in plaats van een verdere besparing.


Winterweer zorgt voor tekort aan bloedplaatjes

Een serieuze dip in de bloedplaatjesvoorraad is een belangrijk neveneffect van het winterweer. Gisteren kon maar 37% van de verwachte donoren bloed komen geven. In totaal kwamen 554 mensen bloed geven ? terwijl het Rode Kruis 1.475 donoren verwachtte.
OM wil dat cokedealer 64 miljoen euro terugbetaalt
Maandag, 19:13 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie wil dat een veroordeelde drugshandelaar zo'n 64 miljoen euro terugbetaalt aan de Staat. De 48-jarige man verdiende dat geld met de smokkel van duizenden kilo's cocaÔne, die hij per vliegtuig van BraziliŽ via Frankfurt naar Rotterdam liet komen.

Hij liet de drugs verpakken in blikjes waar normaal brandbare gel in wordt gestopt voor warmhoudschalen en fonduesets. De man had twee handlangers. Ze pleegden ook valsheid in geschrifte. Zo was de vracht op papier bestemd voor een bedrijf in Polen, maar de werkelijke bestemming bleek een fictief bedrijf in Rotterdam.

In totaal verdienden de drie volgens berekeningen van justitie zo'n 192 miljoen euro. Omdat de man samen met twee anderen handelde, wil het OM een derde van het totaalbedrag afpakken, om precies te zijn 64.024.681 euro.

De drugshandelaar werd in 2011 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar cel voor de smokkel van ruim 1200 kilo cocaÔne. Het hoger beroep loopt nog.
Vlaamse en Franse Gemeenschap begraven strijdbijl over radiofrequenties
Vrijdag, 15:18 Skynet Belgie
Er lijkt een einde te komen aan de jarenlange strijd tussen de Vlaamse en de Franse Gemeenschap over de radiofrequenties. Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open Vld) en zijn collega-minister in de regering van de Franse Gemeenschap Jean-Claude Marcourt (PS) hebben een voorakkoord bereikt over de coŲrdinatie van de radiofrequenties in ons land. Dat voorakkoord is intussen ook bekrachtigd door beide regeringen.


Vlaamse regering voorziet bijna 11 miljoen euro voor restauratie Gentse Vooruit
Vrijdag, 12:18 Skynet Belgie
De Vlaamse regering maakt tussen 2019 en 2023 10,8 miljoen euro vrij voor de restauratie van het Gentse kunstencentrum Vooruit. "Het Feestlokaal Vooruit is een cultuuricoon met een internationale uitstraling. Met deze restauratie laten we dit voormalig volkshuis schitteren als toonaangevend voorbeeld van een zinvolle herbestemming van een beschermd monument", zegt minister-president Bourgeois.


Champions League volgend seizoen te zien op twee Vlaamse tv-zenders
7 December, 20:18 Gazet v. Antwerpen

Vanaf volgend seizoen zullen de wedstrijden van de Champions League drie jaar lang dinsdag op Vier te zien zijn en woensdag op Q2. De Champions League-finale en de Europese Supercup zullen ook op Q2 uitgezonden worden.
Voorlopig nul meldingen van grensoverschrijdend gedrag bij Vlaamse overheid in 2017
7 December, 15:48 Skynet
Binnen de Vlaamse overheid zijn er dit jaar nog geen meldingen van grensoverschrijdend gedrag geregistreerd. In 2016 was er sprake van een tiental meldingen. Ook het losbarsten van de #MeToo-campagne heeft geen aanleiding gegeven tot meldingen. Dat heeft Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) in het Vlaams Parlement gezegd. Volgens de N-VA-minister springt de Vlaamse overheid adequaat om met de problematiek en bewijzen de cijfers dat het "zeker in vergelijking met andere sectoren best meevalt bij de Vlaamse overheid".


Chinese topondernemer investeert 30 miljoen in import en verzorging van Vlaamse sportpaarden
7 December, 15:30 Gazet v. Antwerpen

De Chinese investeerder Wang Wen Tao pompt dertig miljoen euro in de ontwikkeling van de paardensport in zijn land. Zijn doel is niet om de beste springpaarden ter wereld op te kopen. Het is de - minstens even belangrijke - knowhow die hij van BelgiŽ naar zijn land wil overbrengen. Eťn van de mensen die de kennis moet overbrengen, is Patrik Spits uit Sint-Katelijne-Waver.
Vlaamse huisarts werkt harder dan Waalse collega
7 December, 02:18 Gazet v. Antwerpen

BelgiŽ telt in totaal twaalfduizend huisartsen, maar de verdeling is ongelijk. Er zijn in verhouding meer Waalse huisartsen dan Vlaamse, en zij hebben gemiddeld 812 patiŽnten tegenover 915 patiŽnten aan Vlaamse kant. ?Dat werkt overconsumptie in de hand?, zegt Yoleen Van Camp (N-VA).
Brussels stadion op Vlaamse grond dreigt BelgiŽ zuur op te breken
7 December, 01:42 De Tijd
01:06 De Europese voetbalbond UEFA beslist vandaag of Brussel in de running blijft als speelstad voor het EK voetbal in 2020. Het ?prutswerk? rond het Eurostadion kan BelgiŽ een ferme blamage opleveren.


Kernuitstap blijft voor spanning zorgen in Vlaamse meerderheid
6 December, 13:24 Skynet
De discussie over de sluiting van de kerncentrales blijft voor spanningen zorgen in de Vlaamse meerderheid. Dat bleek nogmaals in de commissie Energie van het Vlaams Parlement. Terwijl N-VA-parlementslid Andries Gryffroy ijvert voor het verlengen van de levensduur van minstens twee kerncentrales, laat energieminister Bart Tommelein zich - in afspraak met minister-president Geert Bourgeois - niet meer verleiden tot forse inhoudelijke uitspraken. De Open Vld-minister blijft wel hameren op het belang van een snel akkoord over het interfederale energiepact.


Gaat de toekomst van beleidsplannen Vlaamse regering er heel anders uitzien?
6 December, 08:54 Gazet v. Antwerpen

Moeten de ministers van de Vlaamse regering hun beleidsplannen in de toekomst niet langer in een jaarlijkse beleidsbrief gieten? Als het van parlementsvoorzitter Jan Peumans en minister-president Geert Bourgeois afhangt, verdwijnt de beleidsbrief en wordt de inhoud ervan geÔntegreerd in de begroting. Die begroting moet meteen ook een stuk leesbaarder worden. Dat hebben Bourgeois en Peumans onderling besproken, zo blijkt uit een nota die Belga kon inkijken. In het parlement zijn de reacties overwegend positief, al klinkt er ook kritiek.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be