NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Vlaamse

2News.be / Trefwoorden / Vlaamse

Regering heeft akkoord over hervorming erfbelasting

De Vlaamse regering heeft de krijtlijnen van de nieuwe erfbelasting uitgetekend. Om kwart over vier wordt er meer uitleg gegeven op een persconferentie.
Bloemenmeisjes verdwijnen in Vlaamse klassiekers: ze worden ?master of ceremony?
Vrijdag, 11:18 Gazet v. Antwerpen

Wie zaterdag bij de podiumceremonie van de Omloop Het Nieuwsblad naar bloemenmeisjes speurt, is eraan voor de moeite. In navolging van de Tour Down Under en de Vuelta opteert organisator Flanders Classics voor een huldiging met het accent op de laureaten zelf.
Vlaamse studente ging op onderzoek in Jemen: het was heel heftig
Donderdag, 21:24 NOS nieuws

"Ze zijn gewend dat ik vreemde ideeën heb", zegt studente Katya Bohdan. De vraag was hoe haar docenten reageerden toen ze vertelde dat ze naar Jemen wilde voor haar afstudeerproject over de bloedige burgeroorlog die al jaren in het land woedt. "Ze hebben me gesteund", vertelt ze in het radioprogramma Nieuws en Co.

De Vlaamse student journalistiek wil correspondent in het Midden-Oosten worden. "Ik merkte dat er weinig media-aandacht was voor Jemen en ik begreep niet goed waarom." Dus besloot ze om zelf te gaan kijken.

Via een hulporganisatie kreeg ze contact met een fikser, een oud-journalist die nu buitenlandse media helpt met de weg te vinden in het door oorlog geteisterde land. "Hij heeft mij geholpen om in Jemen te komen. Hij heeft heel veel contacten. Dat maakte het makkelijker voor mij. Hij zorgde ook voor mijn veiligheid."

Zo kwam ze eind januari een week in Aden terecht. Vooraf hadden mensen tegen haar gezegd dat ze daar niets zou vinden, omdat de havenstad veilig was en beschermd wordt door de internationale coalitie onder leiding van Saudi-Arabië.

Niets was minder waar. Grote delen van de stad waren nog niet hersteld van zware bombardementen uit 2015. "Er is geen infrastructuur en overal ligt vuilnis, dat niet meer wordt opgehaald."

De meeste ziekenhuizen zijn dicht en ook de brandweer is opgeheven. "De stad ligt er heel zielig bij eigenlijk, heel verbijsterend om dat te zien."

Maar het zou nog erger worden. Een paar dagen nadat ze in Aden was aangekomen, sloeg de vlam in de pan. Opstandelingen die van Zuid-Jemen een eigen staat willen maken, raakten slaags met het regeringsleger van president Hadi.

Twee dagen moest ze schuilen voor de zware gevechten. "Buiten was het veel te gevaarlijk. We hoorden om ons heen constant bombardementen en beschietingen." Toch heeft ze zich in Aden niet onveilig gevoeld. Dat kwam pas na thuiskomst. "Nu ik erover nadenk, was het heel heftig en heel gevaarlijk."

Ze hoopt dat meer journalisten de reis wagen en dat er meer aandacht komt voor de situatie in het land. "Het is moeilijk, maar niet onmogelijk. Als je echt wilt, kom je er. Je bent zelfs welkom."

Bohdan heeft haar scriptie inmiddels ingeleverd. Welk cijfers ze heeft, weet ze nog niet. Dat hoort ze in juni.
20 absurde regels die bestaan op Vlaamse scholen
Donderdag, 16:36 Gazet v. Antwerpen

Elke school mag haar eigen reglement opstellen. ?Maar vaak staan daar absurde regeltjes in. Zoals verbod op plastieken teenslippers. Of: deo mag, een spuitbus niet. Tijd om al die schoolreglementen eens aan te pakken?, zegt Rania el Mard, de nieuwe voorzitster van de Vlaamse Scholierenkoepel.
Appartementen veroveren Vlaams platteland
Donderdag, 01:30 De Tijd
01:00 In België zijn er sinds 2005 367.000 appartementen bijgekomen, waarvan 225.000 in Vlaanderen. Dat blijkt uit een analyse van de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) die De Tijd kon inkijken.


Vlaamse regering zal ?samenwerking met Oxfam niet stopzetten?

De Vlaamse regering zal haar samenwerking met de hulporganisatie Oxfam niet stopzetten. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens. Oxfam Solidariteit heeft Bourgeois intussen een brief met uitleg bezorgd en zal binnenkort langsgaan op het kabinet van de minister-president.
Dit vinden Vlaamse single vrouwen echt van hun vrijgezellenbestaan
Dinsdag, 14:36 Gazet v. Antwerpen
Het aantal vrijgezellen in België ligt hoog en de happy single is in de minderheid, onder meer door het gemis aan seks en de hoge kost van alleen leven. Dat blijkt uit de grote singles enquête van weekblad Flair waaraan 1.537 vrouwelijke vrijgezellen deelnamen.


EK vrouwenvoetbal leverde Utrecht bijna 4 miljoen euro op
Dinsdag, 19:24 NOS nieuws

Het EK vrouwenvoetbal in Nederland van afgelopen zomer heeft Utrechtse ondernemers 3,9 miljoen euro opgeleverd. Het geld werd vooral uitgegeven aan hotelovernachtingen en in cafés en restaurants, blijkt uit een analyse van de gemeente Utrecht en de Stichting EK Vrouwen 2017.

Utrecht organiseerde vier groepswedstrijden, waaronder de openingswedstrijd Nederland-Noorwegen. Ook was de stad het decor van de huldiging van de Nederlandse vrouwen. Speelsters en staf maakten een boottocht door de grachten naar Park Lepelenburg, nadat ze Europees kampioen waren geworden. Die huldiging is niet meegenomen in de analyse, schrijft RTV Utrecht. De wedstrijden trokken in totaal een kleine 40.000 bezoekers, van wie 86 procent uit Nederland kwam.

Utrechtse amateurclubs hoopten tijdens het toernooi meer meisjes te interesseren voor voetbal. Dit seizoen zijn volgens de gemeente 2224 vrouwen en meisjes lid van een voetbalclub. Een jaar eerder stond de teller op 1961.
"Te weinig poetshulpen met Vlaamse roots? Beperk werkloosheid in de tijd"
Maandag, 17:12 Skynet Belgie
Een beperking van de werkloosheid in de tijd moet het aantal Vlamingen dat via dienstencheques aan de slag is, opdrijven. "We moeten er alleen voor durven gaan", zegt N-VA-fractieleider in het Vlaams parlement Matthias Diependaele.


Vlaamse energiemeters komen van Sagemcom en IBM
Maandag, 14:42 Emerce
Netbeheerders Eandis en Infrax gaan slimme meters van het Franse Sagemcom en IBM België leveren. De keuze is gemaakt na een Europese aanbesteding.


Vlaamse rijdt in Frankrijk vrouw dood die plots snelweg overloopt
Maandag, 04:12 Gazet v. Antwerpen

Een Vlaamse lerares die op de snelweg in Noord-Frankrijk plots een vrouw in haar koplampen zag opdoemen en niet meer kon remmen, werd na het ongeval urenlang aangehouden door het Franse gerecht. ?Dat ongeval was niet mijn schuld. Die vrouw wandelde plots vanuit het niets de snelweg op.?
SP Middelkerke: Vantornout neemt afscheid van West-Vlaamse fans
17 Februari, 10:30 Skynet
Klaas Vantornout rijdt zaterdag zijn laatste cross in eigen streek: de laatste manche van de Superprestige in Middelkerke, de cross die hij won in 2013.


Europees fiat voor Vlaamse groenestroomcertificaten
16 Februari, 15:18 Skynet
De Europese Commissie heeft vrijdag haar fiat gegeven voor het Vlaamse certificatensysteem voor hernieuwbare stroom en warmtekrachtkoppeling. Het systeem strookt volgens de Commissie met de Europese staatssteunregels en draagt bij tot het halen van de Europese klimaatdoelstellingen.


Vlaamse acteur die 4 keer betrapt werd op dronken rijden vindt straf te zwaar: ?Het is een heksenjacht?
16 Februari, 08:24 Gazet v. Antwerpen

Acteur Sam Louwyck (51) werd vorige week voor de vierde keer veroordeeld door de politierechter voor dronken rijden. Hij kreeg een boete en een rijverbod. Een te strenge straf, vindt Louwyck zelf. Dat zei hij donderdagavond in Van Gils en Gasten op Eén.
Vlaamse meerderheidspartijen willen privégeld inzamelen voor sociale innovatie
15 Februari, 11:48 Skynet Belgie
Binnenkort kan de overheid obligaties uitgeven die privaat geld inzamelen voor vernieuwende sociale projecten. Daarover hebben de Vlaamse meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld een akkoord bereikt.


Nieuw voorstel van Vlaamse regering: investeer in sociale projecten en verdien geld (of raak alles kwijt)
15 Februari, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Private investeerders en bedrijven krijgen de kans geld te verdienen met ­vernieuwende sociale projecten. Daarover hebben de meerderheidspartijen een voorstel van decreet klaar. Via ?Sociale Impact Obligaties? kunnen sociale organisaties, zoals vzw?s, met centen vanuit de privé proefprojecten opstarten om sociale problemen aan te pakken. Werkt de aanpak, dan betaalt de overheid het geld terug, mét rente. Werkt het niet, dan speelt de investeerder zijn geld kwijt.
Steeds meer Vlaamse vrouwen bevallen na hun veertigste
14 Februari, 15:00 Gazet v. Antwerpen

In Vlaanderen blijft het aantal vrouwen dat na hun veertigste moeder wordt, stijgen. Dat blijkt uit het jaarverslag 2016 van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE). Volgens voorzitter van het SPE, dokter Hendrik Cammu, is dat geen gezonde evolutie, aangezien oudere moeders vaker medische problemen hebben.
Vlaamse regering straft lakse zorgkassen
13 Februari, 08:42 Skynet
Inefficiënte zorgkassen dreigen tot 20 procent van hun werkingsmiddelen te verliezen. De Vlaamse regering gaat hun subsidies koppelen aan de tijdige afhandeling van ledenbijdragen en uitbetaling van tegemoetkomingen. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.


Hoe groot is de kans dat je voor altijd bij elkaar blijft? Vlaamse prof zet risico's op een rijtje
12 Februari, 12:36 Gazet v. Antwerpen
Je droomt misschien van de eeuwige liefde, maar is dat wel realistisch? In de Universiteit van Vlaanderen, een initiatief van Radio 1 en Knack, gaat professor in de sociologie Dimitri Mortelmans in op de vraag hoe groot de kans is dat je voor altijd bij elkaar blijft. Hij zet ook de mogelijke risico's op een rijtje.


Regering zet schaar in hoge vergoedingen: veelverdieners Vlaamse mandaten moeten inleveren
12 Februari, 09:00 Gazet v. Antwerpen

De Vlaamse regering zet de schaar in de vergoedingen van bestuurders van 24 overheidsorganisaties. Dat minister-president Geert Bourgeois daarmee ook enkele bestuurders met een N-VA-stempel viseert, maakt niet uit.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be