NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Vlaamse

2News.be / Trefwoorden / Vlaamse

Zulte Waregem loopt uit in Play-Off 2A na zege in West-Vlaamse burenstrijd
Gisteren, 23:18 Gazet v. Antwerpen

Zulte Waregem heeft de West-Vlaamse burenstrijd van KV Kortrijk met een duidelijke 3-0 gewonnen. Essevee was de betere ploeg en zag dat overwicht vertaald in doelpunt van Bongonda, Kaya en de onvermijdelijke Harbaoui. Door de zege loopt Zulte Waregem tot vier punten uit bovenin Play-Off 2A. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.
Essers krijgt 3 miljoen euro Vlaamse steun voor plannen op Ford-site
Gisteren, 17:00 Skynet
De Vlaamse regering kent 3 miljoen euro steun toe aan transportbedrijf H.Essers voor de bouw van Dry Port Genk op de voormalige Ford-site in Genk. Dat heeft Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA) vandaag bekendgemaakt.


Vlaamse coproductie 'Another Day of Life' geselecteerd voor Cannes
Gisteren, 11:00 Skynet
De documentaire 'Another Day of Life' is toegevoegd aan het programma van het prestigieuze Filmestival van Cannes. 'Another Day of Life' is een Pools-Spaans-Belgische coproductie en gaat in Cannes als speciale vertoning buiten competitie in wereldpremiŤre. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds vandaag.


Wommelgem in top vijf fiscaal meest gunstige Vlaamse gemeenten
Gisteren, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Wommelgem staat stevig in de top vijf van de fiscaal gunstige Vlaamse gemeenten om in te wonen. Dat maakte schepen van FinanciŽn Marc Dierckx trots bekend bij de presentatie van de jaarrekening 2017.
Vlaamse Houtproef promoot schrijnwerkerij
Gisteren, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Ze studeren wel voor schrijnwerker, maar kiezen daarna vaak voor iets anders. De vacatures raken niet ingevuld. Met de jaarlijkse Vlaamse Houtproef wil de Confederatie Bouw studenten aanmoedigen om in hun vak te blijven en anderen overtuigen om eraan te beginnen.
3.510 euro bruto: zoveel bedraagt het gemiddelde loon van de Vlaamse bediende
Donderdag, 21:30 Gazet v. Antwerpen

Een Vlaamse bediende verdient gemiddeld 3.510 euro bruto. Dat blijkt uit het nieuwe salariskompas van Vacature.com en de KU Leuven. Het loon van de meeste bedienden ligt echter een pak lager. Het mediaanloon bedraagt namelijk 3.100 euro.
Bourgeois verdedigt renteloze lening aan Vlaamse zakenclub
Woensdag, 22:06 De Tijd
17:00 Vlaams minister-president Geert Bourgeois verdedigt de beslissing van zijn regering om de private zakenclub De Warande een renteloze lening toe te kennen van 800.000 euro.


Uitzendarbeid definitief mogelijk in Vlaamse openbare sector
Woensdag, 21:48 Skynet
Binnenkort zullen uitzendkrachten aan de slag kunnen bij de Vlaamse overheid en lokale besturen. Het Vlaams Parlement heeft daarvoor het licht op groen gezet. Oppositiepartij sp.a stemde tegen, oppositiepartij Groen onthield zich. De vakbonden zijn ontevreden met de regeringsbeslissing.


Straffen tot 27 jaar voor Vlaamse 'Kasteelmoord'
Woensdag, 16:42 NOS nieuws

De hoofdverdachte in de zogenoemde Kasteelmoord in het Westvlaamse Wingene heeft 27 jaar cel gekregen. De aanklager had de maximale straf van dertig jaar geŽist tegen de arts Andrť Gyselbrecht (67), die in januari 2012 zijn schoonzoon om het leven liet brengen.

Ook drie andere verdachten zijn schuldig bevonden. Een Belgische tussenpersoon is veroordeeld tot 21 jaar, twee Nederlandse mannen hebben voor hun aandeel respectievelijk 27 jaar en 15 jaar gevangenisstraf gekregen.

Volgens de rechtbank in Brugge is bewezen dat de hoofdverdachte een huurmoordenaar heeft ingeschakeld om zijn familielid uit de weg te ruimen. De moord werd geregeld via een tussenpersoon. Er was een prijs afgesproken van 150.000 euro. De huurmoord werd uitgevoerd door een Eindhovenaar die inmiddels is overleden.

Opdrachtgever Gyselbrecht zou een "opgeblazen zelfbeeld" hebben en hij wordt omschreven als "manipulatief". Hij heeft nooit spijt betuigd sinds zijn bekentenis vorig jaar. Hij handelde, naar eigen zeggen, omdat zijn schoonzoon zijn eigen kinderen misbruikte.

Spanningen

De toen 34-jarige projectontwikkelaar Stijn Saelens werd zes jaar geleden doodgeschoten in zijn kasteel in de West-Vlaamse plaats Wingene. Zijn schoonvader, Andrť Gyselbrecht, kwam meteen in beeld als dader. Er waren grote spanningen in de familie.

Gyselbrecht had al eens gezegd dat hij zijn schoonzoon een lesje wilde leren, omdat hij ernstige bedenkingen had hoe zijn kleinkinderen werden opgevoed. Saelens misbruikte volgens Gyselbrecht zijn zijn dochter en wilde hij dat het zou stoppen.

Enkele maanden voor de moord kwam het tot een hoogoplopende ruzie tussen de arts en zijn schoonzoon. Saelens zou hebben gezegd dat hij met zijn hele gezin naar AustraliŽ wilde verhuizen om daar een nieuw leven te beginnen.

Huurmoordenaar

Dat was voor Gyselbrecht het sein om in te grijpen: hij gaf de opdracht om Saelens uit de weg te ruimen. Een van de mannen die de moord moesten regelen, was een Nederlander, een drugshandelaar uit Zeeland. Hij ronselde de inmiddels overleden huurmoordenaar die Saelens zou ombrengen, hoewel hij dat tijdens de zitting altijd heeft ontkend.

Vorig jaar, dus vijf jaar na de moord, bekende de dokter alsnog dat hij opdracht heeft gegeven voor de moord. Jarenlang had hij volgehouden dat hij Saelens alleen maar had willen laten "afranselen". Zijn dochter, de weduwe van Stijn Saelens, heeft haar vader tijdens het proces vergeven en de rechtbank gevraagd om een humane straf. Het proces trekt veel mediabelangstelling in BelgiŽ.
Vlaamse bedrijven vervolgd voor export chemische producten naar SyriŽ
Woensdag, 12:30 NOS nieuws

In BelgiŽ worden drie Vlaamse bedrijven vervolgd voor het exporteren van chemische producten naar SyriŽ. De bedrijven hebben tussen 2014 en 2016 zonder vergunning middelen waar mogelijk saringas mee is gemaakt naar SyriŽ vervoerd. Dat gifgas is volgens de Verenigde Naties herhaaldelijk gebruikt door het Syrische regime tegen de eigen bevolking.

Weekblad Knack en de Duitse non-profitorganisatie Syrian Archive kwamen de illegale export op het spoor toen uit een database van de Verenigde Naties bleek dat BelgiŽ het enige land was dat na 2013, toen de vergunningsplicht werd ingesteld, zonder vergunning bleef exporteren naar SyriŽ.

Saringas

Het gaat om een groothandel in chemische producten voor industrieel gebruik, een administratief kantoor en een logistiek bedrijf. In 24 leveringen naar SyriŽ en Libanon werd in totaal 168 ton isopropanol, 219 ton aceton, 77 ton methanol en 21 ton dichloormethaan vervoerd. Isopropanol kan worden gebruikt voor de productie van schoonmaakmiddelen en farmaceutische middelen, maar ook voor saringas.

Volgens de bedrijven stonden hun handelspartners niet op een zwarte lijst. Ze beweren dat ze niet op de hoogte waren van de vergunningsplicht.

De OPCW en de VN stelden vorig jaar vast dat het Syrische bewind twee keer saringas gebruikte in 2017. Vier jaar eerder werd het gifgas ingezet in Oost-Ghouta. Daarbij vielen honderden doden. Het is niet duidelijk of het gas ook werd gebruikt bij de aanval op Douma, eerder deze maand.
Vlaamse overheid investeert in hydrografisch vaartuig dat de diepte van Schelde meet
Woensdag, 03:30 Gazet v. Antwerpen

De Vlaamse overheid heeft dinsdag een nieuw hydrografisch vaartuig op de Schelde losgelaten. De boot meet de diepte van het water op verschillende plaatsen in de rivier, zodat kapiteins hun schepen vlot langs hindernissen kunnen loodsen.
Vlaamse vastgoedmarkt staat stil door registratierechten: ?Sterkste terugval in jaren?
Dinsdag, 14:18 Gazet v. Antwerpen

De vastgoedmarkt in Vlaanderen staat ?on hold?, in afwachting van de nieuwe registratierechten die vanaf juni van kracht zouden worden. Dat blijkt uit cijfers van de notarissen.
Twee Vlaamse producties geselecteerd voor Quinzaine des Rťalisateurs in Cannes
Dinsdag, 13:24 Skynet
Twee Vlaamse producties zijn geselecteerd voor de Quinzaine des Rťalisateurs, de belangrijkste nevensectie van het filmfestival van Cannes. Het gaat om "Ce magnifique g‚teau!" van Emma De Swaef en Marc James Roels, en "Our Song to War" van Juanita Onzaga. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vandaag laten weten.


Vlaamse vastgoedmarkt staat stil
Dinsdag, 10:30 Skynet Belgie
De vastgoedmarkt in Vlaanderen staat "on hold", in afwachting van de nieuwe registratierechten die vanaf juni van kracht zouden worden. Dat blijkt uit cijfers van de notarissen.


'Bijenkorf voor starters' moet West-Vlaamse braindrain stoppen
Dinsdag, 01:42 De Tijd
01:05 West-Vlaanderen was lang een blinde vlek op de Vlaamse start-upkaart. Kortrijk duikt in het gat met de opening van de nieuwe hub Hangar K. ?Deze plek moet een bijenkorf worden?, zegt burgemeester Vinc...


Vlaamse AI-experts: 'We dreigen de boot te missen'
Maandag, 17:54 De Tijd
17:37 ArtificiŽle intelligentie (AI) zal een sleutelrol spelen in de economie van de toekomst. Maar als er niet snel iets gebeurt, dreigt Vlaanderen de boot te missen, waarschuwt een team experts.


Vlaamse coproductie 'Nos Batailles' naar Semaine de la Critique
Maandag, 12:48 Skynet
'Nos batailles', de tweede speelfilm van de Brusselse filmmaker Guillaume Senez, is geselecteerd voor de Semaine de la Critique, de oudste nevensectie van het Festival van Cannes. Vlaams coproducent is Bart Van Langendonck ('Rundskop'), met Isabelle Truc van Iota Production als hoofdproducent. De Franse Belg Senez debuteerde als langspeelfilmer in 2015 met de prent 'Keeper'. Vorige week raakte al bekend dat het speelfilmdebuut 'Girl' van Lukas Dhondt in wereldpremiŤre gaat in de Cannes-sectie Un Certain Regard.


Vlaamse toerisme herstelt van harde klappen in 2016 en zette in 2017 record neer
Zondag, 09:42 Skynet
De toeristische sector in Vlaanderen heeft zich hersteld van de harde klappen uit 2016. Het aantal ontvangen toeristen groeide in 2017 met 8 procent tegenover 2016 en klokte 2 procent hoger af dan het vorige recordjaar 2015. "De toeristische sector toont zich buitengewoon veerkrachtig", zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts zondagochtend.


Ook duizend Vlaamse jongens met naam en gsm-nummer op voyeurssite

Ook meer dan 1.000 Vlaamse holebimannen zijn het slachtoffer van wraakporno of gehackte accounts. In een online database worden naaktbeelden van tieners en twintigers verzameld, dat meldt Het Laatste Nieuws. Naast hun socialemediaprofielen wordt de alfabetische lijst ook aangevuld met gsm-nummers.
Afgeschermde website verzamelt beelden van naakte Vlaamse meisjes: ?Alles weten ze van mij?
13 April, 04:36 Gazet v. Antwerpen

Zo?n 5.000 naaktfoto?s van Vlaamse meisjes, ook minderjarigen, staan verzameld op een afgeschermde website. Ze worden door duizenden jongeren geruild en verhandeld. Honderden meisjes werden het slachtoffer, ook al wisten ze nergens van. Vaak staan ze op de website vernoemd met naam, voornaam en ook woonplaats. Toch gaat het gerecht niet alle meisjes individueel contacteren. ?Soms is het beter om niet te weten dat duizenden viezeriken naar jouw foto?s zitten te kijken.?Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be