NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Vlaams

2News.be / Trefwoorden / Vlaams

Vlaams vleesbedrijf Vanlommel verkocht vervallen vlees
Zaterdag, 21:12 De Tijd
21:06 Na Veviba uit Bastenaken, blijkt nu ook het bedrijf Vanlommel uit Olen vervallen vlees naar Kosovo te hebben gestuurd. Volgens het bedrijf gaat het om een menselijke fout.


Brass-aux-Saxes is Vlaams kampioen
Donderdag, 09:12 Gazet v. Antwerpen
Fanfareorkest Brass-aux-Saxes uit Westerlo heeft zondag het Vlaams Open Fanfare Kampioenschap te Heist-op-den-Berg gewonnen. Tijdens deze wedstrijd kunnen de beste fanfares uit binnen- en buitenland zich muzikaal met elkaar meten.


Patrick Van Assche trekt opnieuw de lijst van Vlaams Belang Brecht
11 Maart, 12:42 Gazet v. Antwerpen
Vlaams Belang Brecht gaat op 14 oktober voor een vierde zetel en wil dat doen met Patrick Van Assche als lijsttrekker en de slogan 'Vrijheid in veiligheid'. In 2012 wist de partij drie zetels in de gemeenteraad te behouden en werd zo de derde grootste partij, in oppositie. Nu wil de partij graag een extra zetel behalen en is nog altijd bereid om mee te besturen.


Senaatsvoorzitter niet te spreken over buitenlands uitstapje van Vlaams Belang-kopstukken
9 Maart, 08:30 Gazet v. Antwerpen

Vlaams Belang-politici Filip Dewinter en Anke Van dermeersch hebben eind november in China de uitreiking bijgewoond van de ?Chevalier Medal for Oriental Art?. Senaatsvoorzitter Christine Defraigne (MR) was hier niet mee opgezet, omdat ze dat deden als senator, schrijft La Libre België vrijdag. De Senaat heeft immers niets te maken met de betrokken prijs, die gelinkt is aan een stichting uit Antwerpen.
Vlaams deelplatform voor thuishulp krijgt steun van ziekenfondsen

Het Vlaams deelplatform voor thuishulp Helpper heeft 1 miljoen euro kapitaal opgehaald en krijgt structurele steun van de ziekenfondsen OZ en Partena, die samen goed zijn voor ongeveer 2 miljoen klanten. Dat meldt Helpper donderdag.
Florida stemt voor strengere wapenregels
8 Maart, 02:24 NOS nieuws

Het Huis van Afgevaardigden in de Amerikaanse staat Florida heeft ingestemd met strengere wapenregels. Gisteren ging de Senaat in Florida al akkoord. Aanleiding voor de nieuwe wet is het bloedbad dat een man van 19 vorige maand aanrichtte op een school in de plaats Parkland. Hij gebruikte daarbij een semi-automatisch vuurwapen.

In het plan wordt de minimumleeftijd voor het aanschaffen van een geweer verhoogd van 18 naar 21 jaar. Verder komt er bij de aankoop van vuurwapens een verplichte wachttijd van drie dagen.

Leraren bewapend

Tegelijk staat de wet ook de bewapening van bepaald schoolpersoneel toe. Alleen leraren en overige schoolmedewerkers die een speciale training hebben gevolgd, komen daarvoor in aanmerking.

De wet gaat binnen vijftien dagen in, tenzij gouverneur Scott een veto uitspreekt. Hij zegt dat hij daarover nog geen besluit heeft genomen.

Nabestaanden

De strengere regels volgen op een aanzwellend pleidooi in de Verenigde Staten om de wapenverkoop aan banden te leggen. De stemverhouding in het Huis was 67 tegen 50. Zowel Republikeinen als Democraten stemden voor.

De plannen kunnen volgens Amerikaanse media op de goedkeuring rekenen van nabestaanden van de aanslag in Parkland, die zeventien levens eiste. Wel hadden sommigen van hen liever een verdere aanscherping gezien, zoals een algeheel verbod op semi-automatische wapens.

Aanklacht

Eerder op de dag werd bekend dat de schutter in Parkland, Nikolas Cruz, wordt aangeklaagd voor zeventienvoudige moord. Zijn advocaat heeft gezegd dat Cruz volledige schuld zal bekennen als er wordt toegezegd dat hij niet de doodstraf krijgt.
Geanimeerd debat over inschrijvingsdecreet in Vlaams Parlement
7 Maart, 17:06 Skynet
Om kamperen aan de schoolpoort in de toekomst te vermijden, moet er extra capaciteit komen en wordt er best gewerkt met een centraal aanmeldingsregister (CAR). Daarover bestaat een grote politieke consensus. Maar over de werking van dat centrale register en over de concrete realisatie van de sociale mix op de schoolbanken lopen de meningen uiteen. Dat bleek tijdens een debat vandaag in het Vlaams Parlement.


Vlaams parlementslid Bart Van Malderen bereid om te zetelen voor provincie
5 Maart, 23:30 Skynet
Vlaams Parlementslid Bart Van Malderen (sp.a) is bereid om zijn zitje in het Vlaams Parlement af te staan als hij verkozen wordt in Oost-Vlaanderen. Het voorbije weekend besloot sp.a om Van Malderen in te zetten als lijsttrekker in het Oost-Vlaamse arrondissement Waas en Dender. Indien Van Malderen wordt verkozen, is dat niet verenigbaar met zijn lidmaatschap van het Vlaams Parlement.


Perfecte moord, tot gaatje achter oor wordt ontdekt: vandaag begint proces tegen Vlaams parlementslid
5 Maart, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Met een welgemikt schot achter het oor werd koffiehandelaar Marc Dellea (45) in 2014 thuis ­afgemaakt. Vlaams Parlementslid Christian Van Eyken (63) en zijn minnares Sylvia Boigelot ? jarenlang mevrouw Dellea ? zijn de laatsten die hem levend zagen. Vandaag, na vier jaar zijn ­onschuld te hebben uit­geschreeuwd, staat het liefdeskoppel terecht voor de (bijna perfecte) moord.
Vlaams Gewest onderzoekt ontsluiting toekomstige sportsite Hoge Velden
5 Maart, 02:06 Gazet v. Antwerpen

Zodra er op de site Hoge Velden gesport kan worden, moeten voetgangers en fietsers de Ring (R16) veilig kunnen oversteken. Hoewel dat logisch lijkt, is er nog geen beslissing genomen.
Taalstrijd op Vlaams Nationaal Zangfeest: ?Je kan een smartphone ook een streelpaneel noemen?
5 Maart, 02:06 Gazet v. Antwerpen

De jongeren die zondag in de Lotto Arena het Vlaams Nationaal Zangfeest hebben bijgewoond, zijn niet zozeer tegen de Franstalige invloed. Ze willen vooral minder Engels en meer fierheid bij de modale Vlaming.
Vlaams Nationaal Zangfeest in Lotto Arena: ?Samen zingen, en de Vlaamse cultuur vieren?
4 Maart, 17:36 Gazet v. Antwerpen

?Om de Vlaamse cultuur te vieren en in eer te houden.? Dat is één van de redenen waarom duizenden Vlamingen zondag naar de 81ste editie van het Vlaams Nationaal Zangfeest in de Lotto Arena kwamen. Naast het brengen van een politieke boodschap blijft zang en dans belangrijk in het spektakel, waar zowel jongeren als ouderen goed vertegenwoordigd waren.
Carina Van Cauter in poleposition als Oost-Vlaams gouverneur
2 Maart, 17:18 De Tijd
16:52 Als de liberalen de opvolger van de Oost-Vlaamse provinciegouverneur Jan Briers mogen aanwijzen, dan heeft Carina Van Cauter de beste papieren. Dat is te horen in kringen van de Oost-Vlaamse liberalen...


Proces Vlaams-Brabantse gemeenten over vliegwet behandeld op 17 mei
2 Maart, 14:06 Skynet Belgie
De Brusselse rechtbank van eerste aanleg zal zich op 17 mei buigen over het proces dat elf Vlaams-Brabantse gemeenten en de provincie hebben aangespannen tegen de federale regering. Via het proces willen de gemeenten en de provincie de regering ertoe dwingen een vliegwet met een eerlijke spreiding van de lawaaihinder rond Zaventem op te maken. Als de gemeenten van de rechter gelijk krijgen, dan dreigen hoge dwangsommen.


Vlaams Belang wil dat stadsbestuur jeugdcriminaliteit harder aanpakt
28 Februari, 20:18 Gazet v. Antwerpen

11 procent van de criminelen in Antwerpen is minderjarig, blijkt uit cijfers die het Vlaams Belang heeft opgevraagd. Voor handtassen-diefstallen is zelfs de helft van de daders minderjarig. Het stadsbestuur moet dit fenomeen harder aanpakken, vindt de oppositiepartij.
Vlaams Belang deelt anti-aanrandingsalarmen uit aan vrouwen

Vlaams Belang Antwerpen voerde dinsdagochtend actie tegen geweld tegen vrouwen. ?Het geweld tegen meisjes en vrouwen in Antwerpen is ontzettend hoog?, zegt Anke Vandermeersch (Vlaams Belang). ?In 2017 werden 166 vrouwen verkracht in deze stad en amper 10% van de daders is geïdentificeerd. 62 vrouwen lieten het leven. Het geweld houdt aan en dat kan niet. Daarom dat wij vandaag protesteren.?
Vlaams topmodel Rose Bertram bevallen van dochter
27 Februari, 11:54 Gazet v. Antwerpen
Model Rose Bertram (23), vriendin van Nederlands topvoetballer ­Gregory van der Wiel (30), is bevallen van een dochtertje. Op Instagram deelde ze een foto van tijdens de bevalling en ook al eentje van het kleine meisje na de geboorte. Ook haar naam hebben ze ondertussen bekendgemaakt.


Louis Tobback valt N-VA aan over plaatsing panelen 'Leuven Vlaams'
26 Februari, 16:24 Skynet
In Leuven heeft burgemeester Louis Tobback op de maandelijkse persconferentie van het Leuvens schepencollege zwaar uitgehaald naar het feit dat N-VA zaterdag zonder toelating op een twintigtal plaatsen in de binnenstad grote informatieve panelen heeft geplaatst naar aanleiding van de 50ste verjaardag van Leuven Vlaams. Op de panelen waren historische foto's uit die periode te zien met onderaan de tekst 'N-VA. De verandering werkt'.


PS wil af van benoeming burgemeesters faciliteitengemeenten door Vlaams minister
23 Februari, 13:24 Skynet
Het systeem van benoeming van de burgemeesters van de faciliteitengemeenten door de Vlaams minister van Binnenlands Bestuur moet worden opgeheven. Dat staat in een voorstel van resolutie van Christophe Lacroix (PS) dat vandaag door de plenaire Senaat in overweging genomen werd.


Luxemburgse premier Bettel houdt op 21 maart toespraak in Vlaams Parlement
23 Februari, 08:42 Skynet Belgie
De Luxemburgse premier Xavier Bettel brengt op 21 maart een bezoek aan het Vlaams Parlement. Hij zal er ook het halfrond toespreken. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be