NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesVlaams

2News.be / Trefwoorden / Vlaams

Onweer slaat hevig toe in Vlaams-Brabant, hinder in Brussel neemt af
Gisteren, 00:06 Skynet Belgie
Het onweer en de hevige regenval hebben deze avond voor heel wat problemen gezorgd in de omgeving van Kortenberg en Steenokkerzeel. Dat meldt de brandweer Vlaams-Brabant West. Ook in Zaventem en Grimbergen zijn er ernstige problemen, net als in de streek rond Tienen, Lubbeek en Tielt-Winge. In Brussel lijkt de hinder dan weer af te nemen.


Kristof Calvo (Groen): ?N-VA realiseert meer van 70-puntenplan van Vlaams Blok dan van eigen programma?
Zondag, 15:00 Gazet v. Antwerpen

Met het plan om de kostprijs van de migratie te laten berekenen, is de N-VA ?aardig op weg om meer punten van het 70-puntenplan van het Vlaams Blok te realiseren dan van haar eigen programma?. Dat heeft Groen-Kamerlid Kristof Calvo zondagmiddag gezegd op VTM Nieuws. Een studie naar de kosten en baten van de migratie ?is punt 5 in het 70-puntenplan van het Vlaams Blok?, klonk het fijntjes.
"N-VA realiseert meer van 70-puntenplan van Vlaams Blok dan van eigen programma"
Zondag, 14:48 Skynet Belgie
Met het plan om de kostprijs van de migratie te laten berekenen, is de N-VA "aardig op weg om meer punten van het 70-puntenplan van het Vlaams Blok te realiseren dan van haar eigen programma". Dat heeft Groen-Kamerlid Kristof Calvo vanmiddag gezegd op VTM Nieuws. Een studie naar de kosten en baten van de migratie "is punt 5 in het 70-puntenplan van het Vlaams Blok", klonk het fijntjes.


Vlaams Belang-politica Anke Van dermeersch wil klacht indienen tegen Koran: ?Dat is een militair handboek?
Zondag, 10:48 Gazet v. Antwerpen

?De Koran is de #metoo-bijbel van de discriminatie?. Dat zegt Vlaams Belang-politica Anke Van dermeersch. Ze wil er zelfs een klacht over indienen bij het Europese Hof, zegt ze in De Zondag.
Vlaams begrotingsoverschot voor 2017 loopt op tot 470 miljoen euro
18 Mei, 17:12 Skynet Belgie
Het nominale overschot op de Vlaamse begroting voor 2017 blijft aanzwellen. Volgens Vlaams minister van Begroting Bart Tommelein (Open Vld) klokt de begroting 2017 uiteindelijk af op een nominaal overschot van 470,3 miljoen euro. Bij een eerdere evaluatie in februari ging het nog om 361,7 miljoen euro.


Vlaams regering schuift statiegeld voor zich uit
18 Mei, 16:12 De Tijd
16:01 De Vlaamse coalitiepartners hebben vrijdag geen akkoord gevonden over het voorstel van minister van Milieu Joke Schauvliege (CD&V) over de invoering van het statiegeld.


Geweld in Gaza - Vlaams minister-president Bourgeois veroordeelt bloedblad
15 Mei, 06:18 Skynet
Vlaams minister-president Geert Bourgeois veroordeelt het bloedbad aan de grens tussen Gaza en Israël. Bij gewelddadige confrontaties aan de grens van de Gazastrook met Israël zijn maandag volgens Palestijnse bronnen zeker 58 personen om het leven gekomen. Ongeveer 2.771 anderen raakten gewond.


Vrouw uit Lubbeek laat 1,3 miljoen euro na aan Vlaams Dierenwelzijnsfonds
13 Mei, 11:12 Skynet Belgie
Het Vlaamse Dierenwelzijnsfonds heeft een gift gekregen van zowat 1,3 miljoen euro. "Het gaat om een 62-jarige vrouw uit het Vlaams-Brabantse Lubbeek die in haar testament heeft vastgelegd dat haar nalatenschap ten goede moet komen van de dieren", zo meldt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) zondag. De gift is dubbel zo groot als de totale ontvangsten van het fonds in een heel jaar.


Net geen vrouw van 1 miljoen euro, maar de trots overheerst
Na een doorwaakte nacht overheerste bij Kiki Bertens de trots dat ze ondanks de verloren finale bij het tennistoernooi in Madrid opnieuw haar hoogste ranking heeft verbeterd. Ze is vandaag de nummer 15 van de wereld en op gravel behoort ze zelfs tot de elite. Toch spookten de beelden van de grillige driesetter tegen Petra Kvitova (7-6, 4-6, 6-3) nog door haar hoofd. ?Het doet pijn, soms is het gemakkelijker te accepteren als je dik verliest.?


Strenge procedure nekt Vlaams huurgarantiefonds
11 Mei, 07:24 Skynet
Het Vlaamse huur­garantiefonds draait vierkant. Vier jaar na de oprichting hebben verhuurders zich amper aangemeld, zo blijkt vandaag uit cijfers die De Standaard opvroeg.


Juncker brengt weinig 'dash' in Vlaams Parlement
9 Mei, 17:18 De Tijd
16:45 De N-VA heeft de Europese Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker aangepakt in het Vlaams Parlement. Maar de lusteloze Luxemburger trok zich weinig aan van de kritiek.


Zo ziet Vlaams gezin eruit: zorgtaken nog steeds op schouders van de vrouw
7 Mei, 10:42 Gazet v. Antwerpen

Vrouwen nemen nog altijd meer zorgtaken op in het doorsnee Vlaamse gezin. Dat blijkt uit de Gezinsenquête die het Vlaamse Departement van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin in 2016 heeft gehouden. Dit zijn de opvallendste resultaten.
Gezinsenquête - Zorgtaken in Vlaams gezin komen nog altijd op schouder van de vrouw terecht
7 Mei, 06:54 Skynet Belgie
Vrouwen nemen vandaag nog altijd een groter aandeel van de zorgtaken in het doorsnee Vlaamse gezin voor hun rekening. Dat blijkt uit de grote Gezinsenquête van het Vlaamse Departement van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Die werd in 2016 uitgevoerd bij zo'n 2.600 Vlaamse gezinnen en moet een solide basis bieden voor beleidskeuzes van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V).


Vlaams ABVV wil éénouder- en armoedetoets bij nieuwe beleid
5 Mei, 12:18 Skynet Belgie
De Vlaamse vleugel van de socialistische vakbond wil een éénoudertoets en een armoedetoets bij elke nieuwe beleidsmaatregel. Dat hebben de militanten beslist op een statutair congres in Blankenberge, waar Caroline Copers vandaag werd herverkozen als algemeen secretaris.


Vlaams Belang bereidt wetsvoorstel voor: ?Hoofddoek verboden onder de 18?
4 Mei, 13:42 Gazet v. Antwerpen

Het Vlaams belang bereidt een wetsvoorstel voor om hoofddoeken te verbieden voor meisjes onder 18 jaar. Dat vertelde Vlaams Belang-gemeenteraadslid Anke van dermeersch in de marge van de voorstelling van haar boek ?Politiek Incorrect?.
Vlaams minister Gatz investeert 300.000 euro extra in kwaliteitsvolle journalistiek

Vlaams minister van Media Sven Gatz heeft 300.000 euro extra vrijgemaakt om te investeren in kwaliteitsvolle journalistiek. ?Goed opgeleide en onafhankelijke journalisten zijn immers het fundament waarop betrouwbare journalistiek rust. Ze moeten die belangrijke maatschappelijke rol met een gepaste omkadering kunnen blijven vervullen?, aldus minister Gatz.
1 mei - Vlaams Belang: "Bescherm onze welvaart"
1 Mei, 13:24 Skynet
"Wie wil dat ons sociaal systeem betaalbaar blijft, moet ervoor zorgen dat de import van nieuwe steuntrekkers eindelijk stopt en Vlaams geld in Vlaamse handen blijft". Dat zei Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken vandaag in zijn 1 mei-toespraak aan Het Steen in Antwerpen. De manifestatie liep onder de slogan "Bescherm onze welvaart".


Crombez: 'Gebruik Vlaams begrotingsoverschot voor zorgcrisis'
30 April, 19:06 De Tijd
18:30 Sp.a-voorzitter John Crombez vraagt dat de Vlaamse regering de 200 miljoen euro overschot op de begroting gebruikt om de dringende noden in de zorg op te lossen.


Nieuwe Europese regels zullen Vlaams medialandschap beter beschermen
26 April, 19:30 Skynet Belgie
Aanbieders van films of series op aanvraag, zoals Netflix, moeten minstens 30 procent van hun catalogus voorbehouden voor Europese producties. Dat is één van de afspraken die onderhandelaars van de lidstaten en het Europees Parlement hebben gemaakt om de spelregels voor traditionele audiovisuele omroepen en voor de video-on-demandaanbieders en videoplatforms evenwichtiger te maken. "Deze richtlijn geeft ons Vlaams medialandschap meer middelen en een betere bescherming", reageert Vlaams minister van Media Sven Gatz.


Essens Vlaams Belang wordt Essens Belang
25 April, 20:54 Gazet v. Antwerpen
Op de gemeenteraad van dinsdag kondigde Vlaams Belang gemeenteraadslid Siegfried Heylen aan per direct uit de partij te stappen. De partij kiest ervoor om verder te gaan onder de naam Essens Belang.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be