NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Vinden

2News.be / Trefwoorden / Vinden

Franse werknemers vinden meer dan 600 kilo coke die werd ingevoerd vanuit Antwerpen
Gisteren, 23:36 Gazet v. Antwerpen

In een onderneming in de Franse gemeente Val-d?Oise, in de buurt van Parijs, hebben werknemers vrijdag 600 kilo cocaÔne aangetroffen. De drugs werden ingevoerd via Antwerpen, zo heeft het Franse persbureau AFP vernomen.
'Leveranciers 'zelfmoordpoeder' leveren niet meer aan particulieren'
Gisteren, 19:24 NOS nieuws

Bedrijven die het middel leveren dat bekendstaat als "zelfmoordpoeder" leveren niet meer aan particulieren. Dat meldt RTL Nieuws na een rondgang langs de aanbieders. Aanleiding voor de stop is de dood van de 19-jarige Ximena Knol op 22 februari, nadat zij het middel had ingenomen.

Het middel waarmee je jezelf snel en pijnloos kan doden, wordt gebruikt in de levensmiddelen- en metaalindustrie. Ximena had het bedrijf waar zij het heeft gekocht verteld dat zij het voor project op school nodig had, zei haar vader bij RTL. "Een dag later had ze het binnen". Drie weken later nam ze het in.

Het bewuste bedrijf stopte met de verkoop nadat de vader van Ximena over haar dood had verteld. "Dan draait je maag heel erg om", zei een woordvoerder in de uitzending. Het bedrijf en ook alle andere leveranciers leveren nu alleen nog aan bedrijven.

Mogelijk strafbaar

De CoŲperatie Laatste Wil (CLW) informeert haar leden sinds vorig jaar over het bestaan van het middel. Dat wordt haar door de ouders van Ximena zeer kwalijk genomen. Volgens hen wordt het voor mensen in geestelijke nood te gemakkelijk gemaakt om uit het leven te stappen.

Minister De Jonge van Volksgezondheid noemde het vandaag "ongewenst, onverantwoordelijk en mogelijk zelfs strafbaar" dat CLW het poeder voor leden beschikbaar stelt. Hij zal daarover contact opnemen met de coŲperatie.
Anatoliy Babic (SciSports): ?Met data de juiste voetballer vinden?
Gisteren, 16:06 Emerce
De tijd waarin voetballers puur en alleen op eigen intuÔtie op het veld stonden, ligt ver achter ons. Grondige analyses, al dan niet ondersteund door harde data, zijn inmiddels de norm. Data die ook gebruikt kan worden bij het ontdekken van nieuwe spelers. ? We wilden op een data gedreven manier voetbalclubs helpen bij het vinden van spelers. We hebben veel data verzameld en daar omheen wiskundige modellen gebouwd die de kwaliteit van voetbalspelers bepalen en spelerskarakteristieken identificeren?, aldus Anatoliy Babic, founder van SciSports tegen TopNames.


Franstalige politici niet te vinden voor ?sluw? N-VA-voorstel over taaltesten voor buitenlandse artsen

Het voorstel van N-VA om taaltesten in te voeren voor buitenlandse artsen uit de EU, veroorzaakt controverse aan de andere kant van de taalgrens. Het gaat volgens CDH-fractieleidster Catherine Fonck om een ?sluwe? omweg om Brusselse artsen te laten bewijzen dat ze tweetalig zijn, maar dat klopt niet, zegt N-VA-Kamerlid Yoleen Van Camp. ?De grondwet laat dat niet toe.?
Groen en Ecolo vinden inspiratie in Rijsel voor omvorming Koning Boudewijnstadion
Woensdag, 18:48 Gazet v. Antwerpen

Brusselse Parlementsleden Arnaud Verstraete (Groen) en Arnaud Pinxteren (Ecolo) bezochten samen het Pierre Mauroy stadion in Lille met als doel inspiratie op te doen voor de omvorming van het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Dit stadion is geschikt voor allerlei evenementen en werd gebouwd in een publiek-private samenwerking. Het afgelopen jaar waren er naast voetbal ook rugby, tennis, handbal, motocross te bewonderen, maar ook meerdere concerten en festivals. Arnaud Verstraete (Groen): ?Groen en Ecolo zijn voorstander van de omvorming van het Koning Boudewijnstadion tot een multifunctionele sportinfrastructuur?, klinkt het bij Groen.
Donor voor leukemiepatiŽnt met gemengd bloed bijna niet te vinden
Dinsdag, 18:12 NOS nieuws

'Respect', 'Hij verdient een lintje' en 'Wat een held'. Een greep uit de reacties onder het Facebook-bericht over VVV-aanvaller Lennart Thy. De voetballer meldde zich zeven jaar geleden aan als bloeddonor. Hij stond toen dna af om in de toekomst iemand met bloedkanker te kunnen helpen. Die toekomst is nu: er is een match gevonden met een leukemiepatiŽnt.

Met Thy zijn er in Nederland zo'n 198.000 andere donoren die ingeschreven staan als stamceldonor. Maar toch is de kans dat een patiŽnt een passende match vindt klein. Voor mensen van een niet-westerse of etnisch gemengde afkomst wordt de zoektocht vaak helemaal niet beloond.

32 miljoen donoren

Zoekt een arts een bloeddonor voor een patiŽnt, dan hoeft die het niet alleen te doen met de 198.000 donoren uit Nederland. Elbertse: "Er kan geput worden uit zo'n 32 miljoen donoren. Dat zijn alle mensen die zich wereldwijd hebben aangemeld. Die database wordt ook wereldwijd gedeeld en gebruikt." Het is dus goed mogelijk dat een stamceldonor uit Nederland een leukemiepatiŽnt uit Amerika helpt.

Maar hoewel het databestand wereldwijd gedeeld wordt, is de kans op een match nog steeds klein. "Dat heeft te maken met weefseltypering", legt Elbertse uit. Het weefsel van een patiŽnt moet overeenkomen met dat van een donor. "De kans dat een Nederlander met alleen een West-Europese achtergrond een match vindt is klein, maar nog altijd groter dan voor bijvoorbeeld een Afrikaanse patiŽnt."

Dat komt onder meer doordat het stamceldonor-systeem in West-Europese landen veel verder ontwikkeld is dan in niet-westerse landen. "Ook het vinden van een Marokkaanse of Surinaamse donor is heel moeilijk."

Indo + leukemie = dubbel pech

Dat het lastig is om een match te vinden blijkt ook uit oproepen die patiŽnten van etnisch gemengde afkomst plaatsen op internet. Zo wordt via de website indodonor.nl aandacht gevraagd voor Indische donoren.

Het initiatief komt van Jeroen Kramer. Iemand dichtbij hem, van Indische afkomst, kreeg de diagnose leukemie. Kramer wilde helpen een donor te vinden en zette daarom een oproep online. "We vonden gelukkig vrij snel een donor, maar helaas kwam de leukemie weer terug." Afgelopen december overleed zijn naaste.

Op zijn website vraagt Kramer aandacht voor leukemiepatiŽnten voor wie het nog niet te laat is. Zoals voor de 22-jarige half-Indische Oscar. In 2015 werd bij hem leukemie geconstateerd en inmiddels is hij al meer dan twee jaar op zoek naar een matchende donor. Omdat zijn vader Indisch is en zijn moeder Nederlands, is de kans op een match ontzettend klein.

"In 2015 is de zoektocht naar een donor gestart en de dokter zei toen al: dat kunnen we wel vergeten", vertelt Marie-Josť Westbroek, moeder van Oscar. Daarom zijn ze toen direct gestart met plan b: een traject van zware chemobehandelingen. "Er was geen alternatief op dat moment. En eigenlijk ging het vanaf de zomer 2017 de goede kant op."

Toen Oscar te horen kreeg dat de leukemiecellen weg waren, pakte hij zijn leven weer op en rende hij zelfs de Dam tot Damloop.

Maar in oktober vorig jaar gingen de bloedwaarden van Oscar weer achteruit. Op 20 februari kregen hij en zijn familie het bericht dat de leukemie weer terug was. Nu gaat het slecht met Oscar en gaat hij van de ene scan naar de andere. "Hij ligt aan een hele hoop infusen en pompen."

De afgelopen tijd heeft de familie van Oscar al meerdere oproepen geplaatst. In de afgelopen weken hebben zo'n 10.000 mensen zich aangemeld bij Matchis. Westbroek hoopt dat daar iemand met gemengd bloed bij zit.

"Het gaat altijd maar over orgaandonoren of bloeddonoren, maar ook stamceldonoren zijn hard nodig." Zeker voor mensen met gemengd bloed. "De enige kans voor Oscar om te overleven is als hij een stamceltransplantatie krijgt."
DISCUSSIE. Hoe kan Antwerpen jonge gezinnen in de stad houden?

De voorbije jaren trokken almaar meer jonge gezinnen weg uit de stad Antwerpen, naar de randgemeenten. Ze zoeken er betaalbare huizen, groen en een groter schoolaanbod voor hun kinderen. Voor de stad heeft dat zware gevolgen, onder meer op financieel vlak.
Jongetjes vinden in Dordrecht een revolver en schieten er twee keer mee
9 Maart, 17:36 NOS nieuws

Jongetjes van 7 en 9 jaar hebben gisteren in Dordrecht in de bosjes een revolver gevonden en er twee keer mee geschoten. Daarna namen ze het wapen mee naar huis. De vader van een van de jongens belde onmiddellijk de politie.

De jongens zagen de revolver liggen tussen struiken in de buurt van de Bloys van Treslongstraat in Dordrecht. Ze schoten er twee keer mee op een muurtje.

De politie onderzoekt het wapen op sporen in de hoop erachter te komen van wie het is en hoelang het in de bosjes heeft gelegen. Er zaten nog drie patronen in.

Gevaar

De twee jongens zijn indringend toegesproken over het gevaar van schieten met een echte revolver, zegt de politie. "Voor een volgende keer weten ze dat ze een vuurwapen moeten laten liggen en meteen 112 moeten bellen."
Bio-ingenieurs vinden steeds sneller werk
9 Maart, 00:18 Skynet Economie
De tewerkstelling van afgestudeerde bio-ingenieurs zit in stijgende lijn. In het afgelopen jaar was nog slechts 2,4 procent van de afgestudeerde bio-ingenieurs niet aan het werk, in vergelijking tot 6 procent drie jaar geleden. Dat blijkt uit de tewerkstellingscijfers van VDAB en uit een bevraging van de Universiteit Gent bij de afgestudeerde bio-ingenieurs van de afgelopen vier jaar.


Onderzoekers vinden manier om Windows-computer via Cortana te hacken
8 Maart, 15:00 Techzine
Onderzoekers zijn erachter gekomen dat het wel heel eenvoudig is om de beveiliging van Windows 10 te omzeilen. Als je Cortana ingeschakeld hebt op je apparaat, kan iedereen de virtuele assistent gebruiken om op het internet te surfen. In theorie kan een apparaat zo eenvoudig gehackt worden. Onderzoekers Tal Be?ery en Amichai Shulman ontdekten dat […]


Zoover: perfecte vakantie vinden zonder manipulatie
8 Maart, 07:30 Emerce
Sinds 2005 informeert Zoover Nederlandse vakantiegangers of er een verwarmd zwembad bij hun hotel is en hoever het strand lopen is. Daar komt geen verandering in, zegt CEO Philipp Goos, maar het zoeken en vinden kan nog beter. ?Als we weten welke interesses je hebt, kunnen we relevantere content tonen en het makkelijker maken om je perfecte vakantie te vinden.?


Onderwijsminister Van Engelshoven: 'Geen vrouw te vinden, dat is geen argument'
8 Maart, 02:24 Volkskrant
In het kader van het Westerdijkjaar is 5 miljoen euro besteed om het aantal vrouwelijke hoogleraren te bevorderen. Dat lukt. Wat moet er gebeuren nu het stimuleringsplan afloopt? Quota? Een van de dossiers die ze met liefde van haar voorganger Jet Bussemaker heeft overgenomen, is dat van de vrouwen in de wetenschap, zegt onderwijsminister Ingrid van Engelshoven (D66). 'Dat we in een jaar tijd hond


Topambtenaar Brussel moet opstappen, vinden EuroparlementariŽrs
6 Maart, 23:24 NOS nieuws

Bijna alle Nederlandse EuroparlementariŽrs vinden dat de hoogste topambtenaar van de Europese Commissie, de Duitser Martin Selmayr, zich moet terugtrekken. Selmayrs benoeming is niet volgens de regels gegaan en dus moet deze 'politieke' aanstelling ongedaan worden gemaakt, zeiden de politici tijdens een politiek debat voor het NOS-programma 'Europa deze week'.

Selmayr is in opspraak geraakt omdat hij in ruil voor zijn benoeming de leden van de commissie beloftes zou hebben gedaan over een riante wachtgeldregeling en allerlei douceurtjes na hun vertrek. Hij geldt als een vertrouweling van Commissievoorzitter Juncker.

Volgens Sophie in 't Veld van D66 kunnen politieke benoemingen teruggedraaid worden. "Moreel gezien is dit niet in de haak."

Hans van Baalen van de VVD vindt het gewoon handjeklap. "Als dit in Burkina Faso gebeurt krijgt het land geen steun meer en zeggen we: zo bestuur je een land niet. Dus het beste is dat hij nu zich terugtrekt", aldus de liberale voorman in het Europarlement.

'Zooitje'

SP-leider Dennis de Jong gebruikt het woord "zooitje" en GroenLinks fractievoorzitter Bas Eickhout vindt dat de regeringsleiders zich ermee moeten bemoeien. "Deze man zit als hoogste ambtenaar ook bij de vergaderingen van de Europese top, dus de chefs hebben er wat over te zeggen. "

Esther de Lange (CDA) weet zeker dat er volgende week een debat over de positie van Selmayr wordt gehouden. Ze vreest dat de beerput nog verder open gaat. "Als de verhalen kloppen over beloftes die zijn gemaakt over wachtgeld voor eurocommissarissen, over auto's met chauffeur die ze ook na hun vertrek uit Brussel krijgen, dan is dat potentieel heel gevaarlijk. Zelfs zo gevaarlijk dat het de positie van de Europese Commissie in gevaar kan brengen."

Volgende week wordt in Straatsburg gedebatteerd over de benoeming van Selmayr.
Rotterdamse jongeren kiezen 21 maart wat zij vinden van 'patsercontroles'
4 Maart, 23:00 Volkskrant
De politie controleert vaak jongeren met 'dikke' auto's. Moet dat zo blijven? Hierin hebben Rotterdamse jongeren iets te kiezen op 21 maart. Een debat toont een links-rechtsscheiding. 'Mijn Marokkaanse vrienden zeggen dat ze altijd het bonnetje meenemen als ze op hun nieuwe fiets stappen. Dat bedoelen ze als grap, maar het raakt aan de realiteit.' Aan het woord is Tom Weerdmeester, raadslid namens


Kinderen vinden mortiergranaten in park Arnhem
4 Maart, 15:48 NOS nieuws

Kinderen hebben vanochtend in Arnhem in Park Sonsbeek mortiergranaten gevonden. Waarschijnlijk gaat het om exemplaren uit de Tweede Wereldoorlog.

De kinderen vonden de explosieven bij een watertoren in het park. De explosievenopruimingsdienst heeft een deel van het park afgezet.

De dienst heeft de explosieven meteen weggehaald en elders tot ontploffing gebracht. Er is geen gevaar geweest voor de mensen in de omgeving.

De politie denkt dat de mortiergranaten daar zijn neergelegd nadat ze eerder elders gevonden waren, schrijft Omroep Gelderland. Vooral ook omdat ze niet heel diep begraven lagen. Het advies is, als altijd: laten liggen en de politie bellen.
Consumentenbond: 'goedkopere' refurbished iPhones zijn flinke gok
28 Februari, 10:42 NOS nieuws

Opgelapte iPhones zijn lang niet altijd een goed alternatief voor een gloednieuw toestel. Dat meldt de Consumentenbond, die zogenaamde refurbished toestellen onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat de toestellen vaak nauwelijks goedkoper zijn dan nieuwe toestellen en dat ze vaak minder goed werken.

De Consumentenbond heeft een steekproef gehouden waarbij achttien opgelapte iPhone 6s-toestellen zijn getest. Slechts zes daarvan waren volgens de onderzoekers een goede aankoop.

Geen enkele aanbieder stopt volgens de Consumentenbond in elke iPhone een nieuwe batterij, waardoor de meerderheid onder de maat presteert. Ook vertoonden toestellen gebruikssporen of waren ze vuil. Niet alle winkels leverden de originele accessoires mee bij de telefoons.

Te rooskleurig

De beeldkwaliteit was bij de meeste modellen wel in orde, al hadden sommige wel een kleine kleurafwijking vergeleken met nieuwe iPhones in dezelfde serie. Ook de camera vertoont soms minimale afwijkingen in kleur, scherpte en belichting.

De gemiddelde aankoopprijs van een opgelapte iPhone lag 72 euro lager dan die van een gloednieuw toestel, wat volgens de bond relatief weinig is. Ook bij andere modellen is de besparing volgens de Consumentenbond minimaal. In een enkel geval is een opgelapt model zelfs duurder dan een nieuw toestel.

Wanneer verkopers over hoge kortingen tot wel 44 procent spreken, wordt dat percentage volgens de Consumentenbond gebaseerd op de adviesprijs voor een nieuw toestel. "De actuele laagste prijs ligt echter veel lager en de aanbieders stellen de zaken dan ook te rooskleurig voor."

Gebruikers positief

Naast de steekproef heeft de Consumentenbond ook een vragenlijst voorgelegd aan een panel van 11.000 respondenten. Zo'n 500 van hen hebben een refurbished smartphone en het merendeel wil er in de toekomst weer een kopen. Een op de tien respondenten zegt dat er iets mankeerde aan de batterij. Bij een op de twintig was er iets met het scherm.
Dit zijn de beste plekken om groenten te telen... op Mars
27 Februari, 02:18 Volkskrant
Als de mens in de toekomst een kolonie sticht op Mars, wat is dan de beste plaats om te landen? Naast technische vragen over welk terrein het meest geschikt is voor de landing en de bouw van een nederzetting, is de bodemgesteldheid van de marsgrond de eerstvolgende kwestie die zich aandient. Aardlingen die zich op de rode planeet vestigen, zullen er immers groente moeten verbouwen om te kunnen ove


Duikers vinden lichaam bij zoektocht naar Orlando (17)
26 Februari, 21:30 NOS nieuws

Duikers van de politie hebben tijdens de zoektocht naar de vermiste Orlando Boldewijn een lichaam gevonden. Nog niet zeker is of het de 17-jarige Rotterdammer is.

De zoekactie was in het water rondom de straat BŲttgerwater in de Haagse wijk Ypenburg, waar Orlando voor het laatst is gezien.

Orlando kwam vorige week zondag niet thuis. Eerder op de dag had hij afzonderlijk met twee mannen afgesproken, die hij leerde kennen via datingapp Grindr. Een van de dates, een 20-jarige man uit Den Haag, heeft tegen de politie gezegd dat hij Orlando na hun afspraak heeft afgezet op de BŲttgerwater.

Vrienden en familie maakten zich al snel zorgen over Orlando. Hij maakte vaker afspraken via datingapps, maar het kwam nooit voor dat hij daarna wegbleef en niets van zich liet horen.

Verdachte sms

Het laatste teken van leven van Orlando was een sms-bericht aan zijn moeder. Daarin stond onder meer dat hij op weg was naar huis. Orlando's naasten twijfelen over de authenticiteit van het bericht.

"In het bericht stond niet het taalgebruik dat we van hem gewend zijn", zegt zijn goede vriendin Noha den Hartog. "Normaal gesproken kort hij veel woorden af. In dit bericht deed hij dat niet ťťn keer."
Antwerpse districten vinden amper nog aannemers: te veel werven, te veel mobiliteitsproblemen
26 Februari, 20:18 Gazet v. Antwerpen

De heraanleg van de Grote Kauwenberg en de Pieter Van Hobokenstraat in Antwerpen wordt uitgesteld omdat het district geen aannemer vindt. Ook andere districten vinden steeds moeilijker aannemers voor werkzaamheden. De oorzaken zijn de talrijke werven en de mobiliteitsproblemen in Antwerpen.
Kiezers hoeven geen partijleider met een goede kaaklijn; ze vinden hun plannen belangrijker
26 Februari, 02:18 Volkskrant
Van alle geruststellende dingen die te lezen zijn in Aanhoudend wisselvallig, de analyse van de uitkomsten van het Nationaal Kiezersonderzoek 2017, is het geruststellendste wellicht dat een hoop kiezers zich nog steeds niet in de luren laten leggen door al dat ijdele personengedoe. Ze bladeren gewoon het verkiezingsprogramma door. Of ze vullen zo'n kieswijzer in. Verdiepen zich in standpunten. Er

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be