NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Vilvoorde

2News.be / Trefwoorden / Vilvoorde

Renovatie Viaduct van Vilvoorde gestart: 8 jaar hinder op Brusselse Ring
10 Augustus 2023, 00:01 HLN.BE
De renovatie van het Viaduct van Vilvoorde is gestart. Vanaf 16 augustus zal het verkeer op de Brusselse Binnenring hierdoor hinder ondervinden. De grootschalige werken zullen acht jaar in beslag nemen en duren tot 2031.


Gemeenten Halle-Vilvoorde gaan voor eigen stroomnet
3 Mei 2023, 00:00 De Tijd
20:35 Amper enkele maanden nadat de twee grote Vlaams-Brabantse distributienetbeheerders hebben beslist samen te smelten tot Fluvius Zenne-Dijle, plannen de gemeenten van de regio Halle-Vilvoorde een afsche...


Engie in beroep tegen geweigerde vergunning gascentrale Vilvoorde
3 November 2022, 00:02 De Tijd
19:47 Engie Electrabel heeft vorige week beroep aangetekend tegen de weigering van de Vlaamse regering om een vergunning voor de gascentrale in Vilvoorde uit te reiken.


"Novartis in Vilvoorde wil 100-tal banen schrappen tegen eind 2024"
25 September 2022, 00:14 Skynet Economie
Het farmabedrijf Novartis Pharma in Vilvoorde wil de volgende twee jaar een honderdtal banen of meer dan een derde van het personeelsbestand schrappen. Dat zeggen de vakbonden donderdag, na afloop van een bijzondere ondernemingsraad. De directie stelt in een persbericht echter dat dat aantal niet klopt.


Nieuwe gascentrale Luminus vervangt die van Vilvoorde
14 April 2022, 00:02 De Tijd
21:19 Het energiebedrijf Luminus haalt subsidies binnen om in Seraing bij Luik een nieuwe grote gascentrale te bouwen. Het project vervangt de centrale van Engie in Vilvoorde, die geen vergunning kreeg.


Vaccinatiecentra in Druivenstreek en Vilvoorde willen geen Brusselse jongeren boosteren
12 Februari 2022, 00:05 Skynet Belgie
Verschillende vaccinatiecentra in de Vlaamse Rand tonen bezwaren om Brusselse of Waalse jongeren te boosteren. Dat voorstel kwam deze week van minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V), maar de centra zijn er niet mee opgezet. Dat meldt professor Dirk Devroey, voorzitter van eerstelijnszone Druivenstreek, vrijdag. Het gaat onder meer om de centra in Zaventem, Tervuren en Vilvoorde.


Duitsland en Oostenrijk kanten zich tegen Europees groen label voor kernenergie
3 Januari 2022, 00:02 De Tijd
01/01 Als het van de Europese Commissie afhangt krijgt kernenergie een groen label, mits er aan enkele voorwaarden is voldaan. Maar het plan stoot op hevig verzet. Duitsland noemt het 'greenwashing' en Oost...


Waarom zet Europa aardgas en kernenergie op lijst ?groene energiebronnen?? En wat betekent dat voor omstreden gascentrale Vilvoorde?
3 Januari 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Omdat het voor investeerders niet altijd duidelijk is of hun centen echt naar duurzame doelen gaan, heeft de Europese Commissie een lijst opgesteld van groene energiebronnen. Opvallend is dat ook kernenergie en aardgas daarop staan, zij het onder voorwaarden. Hoe komt dat? Wat betekent het concreet? En heeft dat gevolgen voor de bouw van de gascentrale in Vilvoorde?




Kernuitstap - Actiegroepen tevreden met weigering vergunning gascentrale in Vilvoorde
10 November 2021, 00:05 Skynet
Actiegroepen Tegengas en Leefbare Noordrand reageren opgetogen op de beslissing van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om geen vergunning te verlenen voor bouw van een gascentrale in Vilvoorde.


Moeder van vermoorde Cassandra (6) over drama op viaduct Vilvoorde
1 Februari 2021, 04:06 Gazet v. Antwerpen

?Het ene moment is er niets in mijn hoofd, geen enkele gedachte. Het andere lopen de tranen onophoudelijk over mijn wangen en gutsen de herinneringen aan Cassandra binnen. Ik overleef nu, dankzij de steun van mijn lieve ouders, mijn vele vrienden en mijn zoontje dat me probeert op te beuren terwijl hij zelf veel verdriet heeft.? Letty (34), de mama van de vermoorde Cassandra, staat ons te woord en probeert haar onmetelijke verdriet onder woorden te brengen nadat haar ex zich met hun dochtertje van 6 van het viaduct van Vilvoorde heeft gestort.




Man duwt reiziger zonder reden van de trap in station Vilvoorde
31 Januari 2021, 22:24 HLN.BE
Een onbekende man heeft deze zomer zomaar iemand van de trap geduwd in het station van Vilvoorde iemand zomaar van de trap geduwd. Het slachtoffer raakte gewond en was twee weken werkonbekwaam. De politie zoekt via het VTM-opsporingsprogramma Faroek tips die naar de dader kunnen leiden.


Vilvoorde en Leuven nemen opvolger Uplace onder vuur
28 Januari 2021, 13:07 De Tijd
13:35 Broeklin, de geplande opvolger van het shoppingcentrum Uplace in Machelen, krijgt in de laatste rechte lijn alsnog te maken met hevig verzet van de steden Vilvoorde en Leuven.


Experts na gezinsdrama Vilvoorde: ?Zaak moet uitgespit worden vanaf dag dat kind geboren was?
28 Januari 2021, 04:40 HLN.BE
"Ik vrees dat hij ons dochtertje iets gaat aandoen." Met die mededeling stapte de ex van Kevin V. maandag naar de politie. Die pakte de man op, maar het parket van Antwerpen besliste om hem opnieuw vrij te laten. 35 uur later sprong de man met zijn dochtertje in zijn armen van het viaduct van Vilvoorde. Experts pleiten nu voor een grondige audit van gezinsdrama's in ons land. "Niet om een schuldige te zoeken, wel om uit te zoeken hoe we hieruit kunnen leren."


Man (35) uit Willebroek springt met dochtertje (6) in de armen van viaduct in Vilvoorde
27 Januari 2021, 13:24 Gazet v. Antwerpen

De lichamen van twee personen die vanochtend zijn aangetroffen onderaan het viaduct van Vilvoorde zijn van een vader (35) en zijn dochter (6). De man uit Willebroek zou om vier uur vanochtend van het viaduct gesprongen zijn met zijn dochter in de armen. De vader was eerder deze week opgepakt omdat de moeder vreesde dat hij hun kind iets zou aandoen. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor moord lastens de 35-jarige man en een mogelijk nog onbekende dader.




VTM Nieuws verhuist mee naar Antwerpen
17 Mei 2018, 10:00 De Tijd
11:54 VTM Nieuws trekt weg uit Vilvoorde. News City, het project van de Persgroep en Medialaan om alle nieuwsredacties te bundelen, vestigt zich integraal in het nieuwe gebouw in Antwerpen.


Celie Dehaene keert terug naar de politiek

Celie Dehaene, de weduwe van ex-premier Jean-Luc Dehaene, duwt in oktober de CD&V-lijst in Vilvoorde. Zo maakte lijsttrekker Peter Van Kemseke bekend.




Weyts en Safai duwen provincieraadslijst Halle-Vilvoorde
10 Mei 2018, 09:36 Skynet
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en nieuwkomer Darya Safai duwen in oktober de N-VA-provincieraadslijst in het district Halle-Vilvoorde, provincie Vlaams-Brabant. Dat maakt het kabinet-Weyts bekend. Beide willen zich "voluit inzetten voor verandering in de provincie Vlaams-Brabant" klinkt het.


Verkiezingen18 - Maggie De Block duwt provinciale Open Vld-lijst regio Halle-Vilvoorde
7 Mei 2018, 21:00 Skynet
Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block duwt bij de komende provincieraadsverkiezingen in oktober de Open Vld-lijst voor de regio Halle-Vilvoorde. Dat heeft het partijbestuur maandagavond bekendgemaakt. De lijst wordt getrokken door uittredend gedeputeerde Walter Zelderloo, die in Vlaams-Brabant onder meer bevoegd is voor de provinciedomeinen.


Bulgaren willen stroomcentrale Vilvoorde uitbreiden
5 April 2018, 23:30 De Tijd
01:02 Energiebedrijven zijn optimistisch over de Belgische stroommarkt. EDF Luminus heropent een gesloten centrale en het Bulgaarse Energy Market wil investeren in zijn Vilvoordse centrale.


Parket Halle-Vilvoorde opent dossier tegen Mark Demesmaeker voor fiscale schuld
30 Maart 2018, 14:06 Skynet
Het parket Halle-Vilvoorde heeft een dossier geopend tegen Mark Demesmaeker, Europees parlementslid voor de N-VA en kandidaat-burgemeester in Halle, omdat de man een aanzienlijke fiscale schuld zou hebben. Dat meldt de krant l'Echo, die het heeft over een bedrag van 540.000 euro. Het parket bevestigt dat het een dossier heeft ontvangen en onderzoekt of het Demesmaeker strafrechtelijk zal vervolgen.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn