NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Verstappen

2News.be / Trefwoorden / Verstappen

Ruim 14.000 mannen staan dna af in zaak Nicky Verstappen
Gisteren, 12:12 NOS nieuws

Ruim 14.000 mannen hebben dna afgestaan in de zaak van Nicky Verstappen. Gisteren was de laatste dag van het grootste verwantschapsonderzoek in Nederland ooit.

In totaal werden er 21.500 mannen opgeroepen. Het ging in eerste instantie om mannen die in de omgeving van Heerlen, Landgraaf en Brunssum wonen. Eind vorige maand kregen ook mannen een uitnodiging die ten tijde van moord in de buurt woonden, maar inmiddels zijn verhuisd.

Volgens de politie hebben zich ook mannen gemeld die geen uitnodiging hadden gekregen. Hoe groot deze groep is, is nog niet bekend.

Politie tevreden

Projectleider Hans Ramaekers zegt dat de politie tevreden is over het verloop van het onderzoek en de opkomst. "Uiteraard is bij een opkomst van 100 procent de kans op succes het grootst. Maar ook met deze opkomst kan het zo zijn dat we van alle familielijnen voldoende DNA-profielen hebben om goed onderzoek te doen."

Nicky Verstappen verdween in 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssumerheide. Een dag later werd zijn lichaam gevonden. De zaak is nooit opgelost.

De afgenomen monsters worden nu naar het NFI gestuurd. Daar worden ze vergeleken met het materiaal dat in 1998 is gevonden. Dit gaat tussen de zes en twaalf maanden duren. Ook bekijkt de politie of er families zijn van wie niemand aan het onderzoek heeft deelgenomen. Als dit het geval is, zal de politie deze families vragen om dit alsnog te doen.
Max Verstappen: "Hopelijk meteen snel tijdens eerste F1-race"
Max Verstappen vertelt in zijn vooruitblik naar de eerste F1-race in AustraliŽ dat hij er enorm naar uitkijkt om op het circuit van Albert park te racen.


Max Verstappen heeft zijn twijfels over GP in Assen
11 Maart, 12:24 AutoBlog
Max denkt wel dat het zou kunnen, maar… Zoals collega @ikschrijfookoverautos je onlangs vertelde heeft TT-circuit voorzitter Arjan Bos grootse plannen. Nu de baan de Grade-1 licentie veiliggesteld heeft, wil hij de F1 naar Drenthe halen en liefst snel. In 2020 of 2021 moet het circus al neerstrijken op de baan als het aan hem […]


De Red Bull is de snelste in Barcelona, maar Verstappen en Ricciardo waken ervoor te hoog van de toren te blazen
7 Maart, 23:24 Volkskrant
Hij was dinsdag nog ziek. Een dag later stond de glimlach weer als vanouds gebeiteld op het gezicht van Daniel Ricciardo (28). Hij had er een reden voor. De teamgenoot van Max Verstappen reed woensdag harder over het circuit van Barcelona dan iemand ooit had gedaan. De vooralsnog snelste tijd van de testdagen zorgde voor voorzichtig optimisme bij Red Bull met oog op het aankomende Formule 1-seizoe


Max Verstappen blaast niet hoog van de toren na derde testdag in nieuwe auto: 'We zien het wel in Melbourne'
6 Maart, 21:00 Volkskrant
In hoog van de toren blazen heeft Max Verstappen (20) geen zin, blijkt bij de testdagen in Barcelona. Daarvoor was het vorige seizoen te wisselvallig. 'We zien het wel in Melbourne', was dinsdag het credo van de Formule 1-coureur na testdag nummer drie in zijn nieuwe auto. Vorige week stapte Verstappen twee keer achter het stuur van zijn nieuwe auto - de RB14 - tijdens de eerste van twee testweken


Hamilton: ?Verstappen is een potentiŽle wereldkampioen?
4 Maart, 19:24 Gazet v. Antwerpen
Viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton denkt dat Max Verstappen het potentieel heeft om wereldkampioen. Hij zegt ook dat de jonge Nederlander nu al op een hoger niveau racet dan hemzelf toen hij dezelfde leeftijd had.


Max Verstappen start seizoen met stokoud ERS
4 Maart, 13:42 AutoBlog
In Viry-Ch‚tillon gaat de noeste arbeid niet snel genoeg. Slecht nieuws voor Max Verstappen: Renault krijgt het nieuwe ERS (Energy Recovery System) niet af voor de start van het seizoen in AustraliŽ. Dat is opvallend omdat dit issue ook vorig jaar al speelde. Renault gaf toen reeds te kennen aan een vijf kilo lichter ERS […]


Verstappen: "Ik maakte een fout een belandde in de grindbak"
3 Maart, 19:24 Gazet v. Antwerpen
Max Verstappen heeft de eerste testweek in Barcelona afgesloten met een valse noot, hij parkeerde zijn Red Bull RB14 donderdag in de grindbak.


Ruim 6700 dna-sporen afgestaan in zaak Nicky Verstappen
3 Maart, 15:12 NOS nieuws

Een groep van 6721 mannen heeft in de eerste week vrijwillig wangslijm afgestaan voor het grote dna-onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen. De 11-jarige jongen werd twintig jaar geleden dood gevonden op de Brunssummerheide. De dader is nooit gevonden.

Het onderzoek begon vorige week zaterdag. Zo'n 21.500 mannen zijn opgeroepen om vrijwillig dna af te staan. Dat wordt vergeleken met het erfelijk materiaal dat vroeger bij Nicky is gevonden.

Het aantal van 6721 mannen betekent dat de afgelopen week gemiddeld dagelijks zo'n 960 van hen wangslijm hebben afgestaan. Dat zijn er minder dan de dagelijkse 1250 dna-afnames waarop de politie was voorbereid, bericht L1.

De politie hoopt met het onderzoek erachter te komen wat er met Nicky is gebeurd en wie daarbij betrokken was.

Het onderzoek concentreert zich op Landgraaf, maar er zijn ook afnamepunten in Brunssum en Heerlen. Dinsdag kon voor het laatst dna worden afgegeven in Nicky's toenmalige woonplaats Heibloem. Ruim 90 procent van de 400 opgeroepen mannen deed daaraan mee. De dna-afnames duren nog tot en met 18 maart.

Kijk in de video hieronder hoe een dna-verwantschapsonderzoek werkt:
Hamilton: ?Verstappen voor zijn leeftijd beter dan ik?
2 Maart, 15:12 AutoBlog
Zijn dit smerige mindgames, of spreekt de Brit daadwerkelijk zijn lof uit over Max? In de nieuwste episode rondom het “Max Verstappen is een toekomstg wereldkampioen“-verhaal is het viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton die een boekje open doet en zijn kijk op de huidige situatie in de Formule 1 laat horen. De Brit verwacht dat Red […]


Hoge opkomst dna-onderzoek in dorp Nicky Verstappen
28 Februari, 16:06 NOS nieuws

In het Limburgse dorp Heibloem heeft tot nu toe 90 procent van de opgeroepen mannen wangslijm afgestaan voor het dna-onderzoek in de zaak-Nicky Verstappen. Het lichaam van die jongen van 11 uit Heibloem werd in augustus 1998 gevonden op de Brunssummerheide. De zaak is nooit opgelost.

De politie is tevreden over de opkomst tot nu toe. "Het bevestigt de signalen die we al in de gemeenschap hadden opgevangen. Er is een grote bereidheid om dna af te geven."

Er waren 400 mannen uit Heibloem opgeroepen. De politie hoopt dat zich alsnog mannen melden die de afgelopen dagen niet in de gelegenheid waren naar de afnamepost te gaan. Ook zijn er extra uitnodigingen verstuurd naar mannen die in 1998 in Heibloem woonden, maar die later zijn verhuisd.

Vrijwillig meedoen

In totaal heeft de politie aan 21.500 mannen gevraagd om dna-materiaal af te staan. Uit de omgeving van de Brunssummerheide hebben tot nu toe bijna 4200 mannen gehoor gegeven aan de oproep om vrijwillig aan het verwantschapsonderzoek mee te doen.

Tot en met 18 maart wordt nog dna afgenomen in het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen.
Max Verstappen maakt slippertje, maar is positief
27 Februari, 21:12 AutoBlog
De eerste testdag zit erop voor Max. Nadat teamgenoot Ricciardo gisteren de dag al snelste afsloot voor Red Bull Racing, was het vandaag de beurt aan Max Verstappen om achter het stuur van de RB14 te kruipen. Helaas was het echter ook in Spanje bar koud vandaag, waardoor de teams niet hun volledige programma’s af […]


Verstappen moet in Spanje vooral veel testrondjes draaien
26 Februari, 07:06 NOS nieuws

Op het Circuit de Catalunya gaan de Formule 1-teams de komende dagen hun nieuwe bolide aan de tand voelen. Het zijn cruciale dagen voor de start van het seizoen die de teams veel informatie opleveren. Maar wat gebeurt er precies in Barcelona? Vier vragen aan Formule 1-verslaggever Louis Dekker.

Wat houden die wintertests eigenlijk in?

"Het is het einde van de zogenaamde traditionele Formule 1-winterslaap, die eind november begint. Maar eigenlijk is het helemaal geen winterslaap, want de teams ontwerpen in de winter hun nieuwe auto. Ze draaien overuren in een race tegen de klok. Honderden werknemers zijn maanden bezig met het bouwen van twee wagens."

"Die nieuwe bolides zijn op papier superbetrouwbaar en pijlsnel, maar de praktijk is altijd anders. Teams weten pas of ze hun huiswerk goed hebben gedaan als hun auto probleemloos rondjes draait op het circuit in Spanje. En dat gaan ze dus doen: uren maken. Deze week vier dagen op rij en volgende week nogmaals."

"Het is trouwens niet zo dat alle coureurs dag-in-dag-uit de baan op gaan. De teams verdelen de testdagen. Bij Red Bull Racing kruipt Max Verstappen vier dagen achter het stuur, de andere vier zijn voor teamgenoot Ricciardo. Bij andere renstallen gaat dat ook zo. Soms zetten ze zelfs een reservecoureur in."

Hoeveel waarde moeten we deze week hechten aan snelle rondetijden?

"Die doen er eigenlijk amper toe. Veel belangrijker is dat de auto's kilometers vreten. Niet voor niets hamert Verstappens teambaas Christian Horner daarop. "Ik wil dat onze RB14 op de eerste dag meteen honderd rondjes aflegt. Een auto die urenlang in de pitbox staat is per definitie slecht nieuws. In de testweken is stilstand letterlijk achteruitgang", zei Horner.

"Natuurlijk helpt het als de rondetijden goed zijn", vervolgt Dekker. "Het is goed voor het moreel, maar het zegt heel weinig. Niemand kan checken of een team een race-simulatie met boordevolle brandstoftanks rijdt. Voor hetzelfde geld sturen ze de auto ultralicht het circuit op om de concurrentie zand in de ogen te strooien of om jubelende krantenkoppen te scoren. Vooral Ferrari is daar gevoelig voor."

"Anderzijds: toen Ferrari vorig jaar in de tests de lijstjes aanvoerde, dachten insiders dat dat niks betekende. Vervolgens won Sebastian Vettel verrassend meteen de Grand Prix van AustraliŽ. De waarheid is dat teams na de tests veel weten en dat concurrenten en journalisten in het duister tasten."

Vorig jaar kwam het team van Verstappen slecht uit de startblokken. Hoe gaan ze een herhaling voorkomen?

"De teamleiding heeft ingegrepen. De auto was dit jaar ruim eerder klaar dan vorig seizoen. In 2017 rolde de RB13 bij wijze van spreken zo van het laboratorium het circuit op, met alle kinderziektes van dien."

"Red Bull Racing heeft in de vorige winterslaap de plank misgeslagen: het huiswerk was niet goed gedaan. Dat mag je letterlijk nemen: de auto van 2017 was door een grondige wijziging van de Formule 1-reglementen ťcht op alle fronten nieuw."

"Dat is dit seizoen anders. Er zijn weinig veranderingen in de regels. De auto's zijn weliswaar nieuw, maar het zijn vooral geperfectioneerde versies van de bolides van vorig jaar. Er zijn slechts puntjes op de i gezet."

"Dat de Formule 1 dit jaar voortborduurt op 2017 moet Max Verstappen vertrouwen geven. Geen enkel team boekte vorig seizoen immers zo veel progressie als Red Bull Racing. In oktober was het gat naar Mercedes en Ferrari bijna gedicht en wist het team weer races te winnen."

"Max' teamgenoot Daniel Ricciardo heeft daar geen boodschap aan. 'We moeten onszelf niet op de borst kloppen voor die inhaalrace. Dat heb ik inmiddels een paar jaar meegemaakt en ik ben dat zat. Als we de titel willen pakken, moeten we er vanaf de eerste grand prix staan', uitte hij zijn onvrede al eens."

Weet Max Verstappen over een paar dagen al of hij dit seizoen voor de wereldtitel kan gaan?

"Zo'n vaart zal het misschien niet lopen, maar hij heeft dan wel een grondige eerste indruk. Coureurs hebben maar een paar rondjes nodig om een nieuwe auto aan te voelen. Vorig jaar was al heel snel duidelijk dat de RB13 een miskleun was."

"Na een week wist teambaas Christian Horner al dat hij vanwege missers in de fabriek een half jaar nodig zou hebben om anderhalve seconde per ronde te winnen. Dat was precies het gat naar de topteams Mercedes en Ferrari. Het illustreert dat die eerste testweek cruciaal is. Het kan een seizoensstart maken of breken."
Ruim 1200 deelnemers op eerste dag onderzoek Nicky Verstappen
25 Februari, 13:42 NOS nieuws

Op de eerste dag van het dna-onderzoek in de zaak van Nicky Verstappen hebben 1225 mannen zich gemeld. Dat aantal voldoet bijna aan de verwachting: volgens 1Limburg ging de politie uit van 1250 deelnemers.

Bij zes afnamepunten in Limburg gaven de mannen vrijwillig wangslijm af. Het was erg druk bij de afnamepunten, zo druk dat er bij twee locaties extra 'dna-afnamestraten' werden geopend.

Totaal 21.500 mannen

Voor de komende drie weken zijn in totaal 21.500 mannen opgeroepen om mee te doen aan het grootste dna-verwantschapsonderzoek in Nederland. De opgeroepen mannen zijn geen verdachten in de zaak.

Het materiaal wordt vergeleken met de dna-sporen die in 1998 werden gevonden bij de 11-jarige Nicky Verstappen, wiens lichaam destijds op de Brunssummerheide werd aangetroffen. Het onderzoek moet leiden tot een oplossing in de zaak.

Een dna-verwantschapsonderzoek wordt alleen ingezet bij ernstige misdrijven, zoals moord. Het is een laatste middel bij een groot onderzoek. Hier wordt uitgelegd hoe het werkt:
Podcast: Nicky Verstappen, 200 jaar NAP en het wandelwalhalla
24 Februari, 14:54 NOS nieuws

In de podcast Het beste uit het Oog deze week aandacht voor het grote verwantschapsonderzoek in de zaak-Nicky Verstappen. Journalist Claire van Dijk van dagblad de Limburger vertelt over "de open zenuw van Heibloem": de dood van de 11-jarige Nicky, 20 jaar geleden.

Het NAP werd deze week 200 jaar, wat een flinke leeftijd is voor een afkorting waarvan de meeste mensen niet weten waar die precies voor staat. Is het Nieuw Amsterdams Peil of Normaal Amsterdams Peil? Of staat die N voor nationaal of Nederlands? Hoogleraar Waterschapsgeschiedenis Petra van Dam van de Vrije Universiteit vertelt over deze "Nederlandse uitvinding van wereldformaat".

Ook hoor je Jacques Wallage, die naar aanleiding van zijn deze week verschenen politieke memoires vertelt over zijn Joodse jeugd in Groningen. Wat waren zijn drijfveren in de politiek en wat deed de enorme prestatiedruk die zijn moeder hem oplegde met hem?

Vrieskou of niet, John Jansen van Galen houdt van wandelen. In zijn nieuwe boek Wandelparadijs Nederland schrijft hij over het "wandelwalhalla" dat Nederland met zijn "polderjungle" is. Hij en Rob Trip praten over Johns favoriete wandelgebied en het "aangenaam soort versuffing" dat hij voelt als hij de landschappen in zich opneemt.

Meer podcasts?

Luister deze week ook naar de nieuwste aflevering van De stemming van Vullings en Van Weezel, de politieke podcast van NOS Met het oog op morgen. Het duo Max van Weezel en Joost Vullings bespreken de gevolgen van de afschaffing van het raadgevend referendum voor D66.
Verwantschapsonderzoek zaak-Nicky Verstappen begonnen
24 Februari, 10:42 NOS nieuws

In Limburg is vanochtend het verwantschapsonderzoek begonnen dat tot een oplossing moet leiden in de zaak-Nicky Verstappen. De 11-jarige jongen werd twintig jaar geleden op Brunssummerheide gedood, en de dader is nooit gevonden. Aan 21.500 mannen is gevraagd in de komende drie weken wangslijm af te staan.

Op zes locaties wordt het DNA ingezameld. Dat wordt vergeleken met het erfelijk materiaal dat destijds is gevonden bij Nicky Verstappen. Het onderzoek concentreert zich op Landgraaf.

Daar hebben 14.000 mannen een oproep gekregen om mee te doen, in Brunssum 400, in Heerlen 4100, in Heibloem 400, in Kerkrade 600 en elders in Limburg nog eens 1200. Daarnaast hebben bijna 800 mannen buiten Limburg een uitnodiging gekregen om DNA af te staan. Ze woonden toen in de buurt van het zomerkamp op de Brunssummerheide waar Nicky Verstappen om het leven is gebracht.

Een DNA-onderzoek dat vorig jaar werd uitgevoerd, leverde geen match op. 1500 mannen die in de buurt van de Brunssummerheide woonden of er vaak kwamen, kregen toen een oproep.
Burgemeester geeft startsein voor groot dna-onderzoek Nicky Verstappen
22 Februari, 21:24 NOS nieuws

In Landgraaf is het grote verwantschapsonderzoek rond de moord op Nicky Verstappen begonnen. Burgemeester Raymond Vlecken liet voor de camera's van de pers zien hoe de komende drie weken 21.500 mannen hun dna afstaan.

Met een sponsje wordt wangslijm afgenomen en daarna opgeslagen in een dna-database. De burgemeester stond zijn dna overigens nog niet af, hij liet als proef zien hoe het werkt. Zondag is hij echt aan de buurt.

De 11-jarige Nicky werd in 1998 gedood tijdens een zomerkamp. Zijn lichaam werd op de Brunssummerheide gevonden. De moord is nooit opgelost, maar er zijn wel mogelijke dna-sporen van de dader gevonden. Daarom zijn nu alle mannen binnen een straal van vijf kilometer van de vindplaats opgeroepen erfelijk materiaal af te staan.

"Hoe meer mensen er deelnemen, hoe groter de kans op een match", zegt de burgemeester. Vandaag was de officiŽle perspresentatie, zaterdag begint het daadwerkelijke verwantschapsonderzoek. Deelname is vrijwillig.

Drie weken lang werken dagelijks honderd politiemedewerkers aan het onderzoek. In Brunssum zijn 400 mannen opgeroepen, in Heerlen 4100 en in Landgraaf 14.000. Zo'n 400 mannen worden in Heibloem verwacht, in Kerkrade 600 en uit overige dorpen nog eens 1200. Buiten Limburg kregen 800 mannen een oproep om dna af te staan. Deze groep mensen woonden destijds in de buurt van het zomerkamp.

Vijftig nieuwe tips

Gisteren kwamen na een speciale uitzending van Opsporing Verzocht vijftig nieuwe tips over de onopgeloste moord binnen. De uitzending was opgenomen in het gemeentehuis van Landgraaf.
Waarom Max Verstappen het kneusje van de F1 is
21 Februari, 17:24 AutoBlog
Gewaagde titel… Met alle ontwikkelingen in de F1 van vandaag de dag hoef je niet per se een relikwie uit de klassieke oudheid te zijn om te exclameren dat ‘vroegah alles betah’ was. In de afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld afscheid moeten nemen van het prachtige geluid dat de auto’s van weleer uitbraakten. Tot overmaat […]


50 tips na speciale uitzending over Nicky Verstappen
21 Februari, 17:06 NOS nieuws

De speciale uitzending van Opsporing Verzocht over de moord op Nicky Verstappen in 1998 heeft vijftig nieuwe tips opgeleverd. Tipgevers gaven ook namen van mogelijke betrokkenen door, meldt 1Limburg.

Opsporing Verzocht kwam gisteravond voor het eerst in de geschiedenis vanaf locatie, vanuit het gemeentehuis in Landgraaf. In de uitzending kwamen vrienden en de moeder van Nicky Verstappen aan het woord.

De moord is nooit opgehelderd. In de afgelopen jaren zijn vijf verdachten aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de dood van de 11-jarige jongen, maar allemaal zijn ze door gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.

Het lichaam van de jongen werd gevonden op de Brunssummerheide. De politie en het Openbaar Ministerie gaan ervan uit dat de dader bekend was met het gebied en dat deze wist dat er kinderen verbleven op de kampeerplaats op de heide.

Dna-onderzoek

Zaterdag begint de politie met het grootste dna-verwantschapsonderzoek ooit in Nederland, in de hoop dat de zaak alsnog kan worden opgelost. Er worden drie weken uitgetrokken voor het afnemen van wangslijm.

In totaal zijn 21.500 mannen tussen de 18 en 75 jaar opgeroepen, onder meer uit Landgraaf, Heerlen en Heibloem, het dorp waar Nicky Verstappen woonde. Met het dna uit het wangslijm kan het Nederlands Forensisch Instituut achterhalen of er familieleden van de dader tussen zitten, of uiteraard de dader zelf.
Podcast #DeDag: 'Pijn van ouders Nicky Verstappen raakt je in ziel'
20 Februari, 12:48 NOS nieuws

Zaterdag start een ultieme poging om de moordenaar van Nicky Verstappen te vinden: het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) neemt in het grootste dna-verwantschapsonderzoek ooit het dna van 21.500 Limburgse mannen onder de loep.

Journalist Claire van Dyck van Dagblad de Limburger, die zich al 20 jaar met de zaak bezighoudt, weet nog precies waar ze was toen ze voor het eerst over Nicky hoorde. "Op de redactie kwam een vermissingsbericht binnen. Toen hadden we nog de hoop dat hij levend zou worden teruggevonden", vertelt ze in De Dag.

Volgens Van Dyck zijn de belangrijkste vragen over de vermissing en de dood van Nicky nog steeds niet ingevuld. "Dat is gekmakend voor zijn ouders", vervolgt ze. "Ze vragen zich dag in dag uit af wat zijn laatste woorden waren, of hij pijn heeft gehad en waarom juist hun Nicky verdween. Dat maakt zoveel indruk. Hun pijn raakt je in de ziel."

De 11-jarige Nicky Verstappen verdween in 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunsummerheide. Hij ging 's avonds om 22.00 uur slapen en bleek de volgende ochtend verdwenen. Een dag later werd hij dood teruggevonden.

Verder in De Dag

Het is een heikel punt: de afschaffing van het raadgevend referendum. Vanavond debatteert de Tweede Kamer opnieuw over de referendumwet. Hoogleraar Frank Hendriks van de Tilburg Universiteit denkt dat de kans groot is dat de wet het loodje legt. In De Dag legt hij uit waarom.

Dat je ook met krimpende voeten aan de Olympische Spelen kan meedoen, bewees Sjinkie Knegt maandag. De shorttracker stapte tijdens zijn training van het ijs af om te sleutelen aan zijn schaats. Wat er precies aan de hand was? "Het klinkt heel stom, maar dat komt door vochtverlies en dan worden mijn schoenen te groot. Die moest ik met foam opvullen om te voorkomen dat ze te veel om mijn enkels zou zwikken."Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be