NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Versie

2News.be / Trefwoorden / Versie

Zakelijke versie WhatsApp lijkt klaar
Vrijdag, 10:42 Emerce
De zakelijke versie van WhatsApp laat niet lang meer op zich wachten. De Android-app van WhatsApp Business is deze week uit bèta gekomen.


Thaise premier plaatst kartonnen versie van zichzelf en verlaat persconferentie: 'Vraag het maar aan hem'
9 Januari, 17:00 Volkskrant
De Thaise premier heeft een nieuwe manier gevonden om lastige vragen van journalisten te ontwijken: op een persconferentie liet hij een kartonnen versie van zichzelf achter de microfoon neerzetten. 'Als iemand nog vragen heeft over politiek of conflicten, vraag het dan maar aan hem', zei Prayuth Chan-o-cha, waarna hij zich omdraaide en wegliep. De premier stond op het bordes van het regeringsgebou


Asus kondigt Chromebox 3 en nieuwe versie van Tinker Board-ontwikkelbord aan
9 Januari, 09:18 Tweakers
Asus heeft op de CES naast desktops, laptops ook kleinere systemen aangekondigd. Daaronder is de Chromebox 3 die draait op Chrome OS. Daarnaast komt de fabrikant met de S-versie van zijn Tinker Board, een antwoord op de Raspberry Pi.


Corsair kondigt draadloze versie van mechanisch K63-toetsenbord aan
8 Januari, 21:54 Tweakers
Corsair heeft zijn Unplug & Play-serie van draadloze game-accessoires aangekondigd. De serie bestaat uit de K63-lapboard, het K63-toetsenbord, de Dark Core RGB-muis en de MM1000-muismat met draadloos laden op basis van de Qi-standaard.


#WoYeShi: Chinese versie van #MeToo krijgt weinig navolging
8 Januari, 15:12 NOS nieuws

2017 was het jaar van #MeToo, maar ook dit jaar gaan beschuldigingen over seksuele intimidatie en machtsmisbruik door. China heeft sinds vorige week zijn eigen MeToo-variant: #WoYeShi. De hashtag neemt alleen nog geen vlucht. "Seksueel machtsmisbruik is een diepgeworteld probleem in China, maar er wordt nauwelijks over gepraat", zegt sinoloog Leta Hong Fincher.

Wo ye shi is Chinees voor 'Ik ook'. De hashtag werd maandag in het leven geroepen door een Chinese voormalige promovenda die nu in de Verenigde Staten werkt. Op Weibo, het grootste sociale media-platform van China, deelt ex-studente Luo Xixi haar eigen ervaring met seksueel machtsmisbruik. Ze beschrijft hoe haar professor haar bijna veertien jaar geleden met een smoes naar het huis van zijn zus lokte. Daar deed hij de deur op slot, vertelde hij hoe slecht zijn seksleven er voor stond en probeerde hij haar aan te randen. Pas toen ze huilde en hem smeekte om te stoppen, liet hij haar gaan.

Luo's relaas is op Weibo meer dan zes miljoen keer bekeken en zo'n 17.000 keer gedeeld. Ook Chinese staatsmedia schrijven erover. De bewuste professor is vorige week op non-actief gezet. Er loopt een onderzoek naar hem.

Maar waar wereldwijd miljoen vrouwen en mannen hun verhaal deelden na de eerste #MeToo-tweets, blijft het in China stil. De hashtag MeToo kreeg er amper navolging en ook #WoYeShi wordt nauwelijks gebruikt. "Luo krijgt veel steunbetuigingen, alleen je ziet bijna niemand eigen ervaringen delen", zegt China-kenner en trendwatcher Manya Koetse. Ze is oprichter van whatsonweibo.com, een website over online trends in China. Koetse gelooft ook niet dat de hashtag nog een vlucht gaat nemen.

8 op de 10 vrouwen ooit geïntimideerd

De stilte staat in schril contrast met de cijfers. "Seksuele intimidatie treft letterlijk bijna elke Chinese vrouw", weet Hong Fincher. Uit een studie van de Universiteit van Hongkong blijkt acht op de tien Chinese vrouwen minstens één keer seksuele intimidatie ervaart gedurende hun loopbaan. En in een onderzoek van het Gender and Sexuality Education Centre in Guangzhou, zegt bijna 70 procent van de universiteitsstudenten slachtoffer te zijn geworden van seksuele intimidatie. Meer dan de helft van die studenten zou geen aangifte doen; zij vrezen dat een aangifte meer negatieve dan positieve gevolgen heeft.

"Machtsverhoudingen in de Chinese academische wereld zijn scheef", zegt Hong Fincher. Slachtoffers vrezen dat ze hun financiering, publicatiemogelijkheden en andere kansen verliezen als ze hun mond opendoen.

Ook Chinese wet- en regelgeving helpen volgens de sinoloog niet mee. "Je staat als slachtoffer van seksuele intimidatie relatief zwak." Hoewel seksuele intimidatie verboden is volgens de Chinese wet, is er geen definitie van vastgelegd. Chinese bedrijven hebben bovendien nauwelijks protocollen om met seksuele intimidatie of beschuldigingen om te gaan. De weinige slachtoffers die een rechtszaak aanspannen, verliezen die vaak.

Buitenland

Deskundigen valt het op dat Luo haar posts op Weibo extra goed heeft gepland. Ze had al contact met andere slachtoffers van de professor en heeft een advocaat in de arm genomen. "Bovendien woont Luo tegenwoordig in het buitenland. Daardoor is het voor haar makkelijker dan voor andere slachtoffers om haar verhaal te doen", zegt Koetse.

Hong Fincher denkt dat er nog iets in het spel is: censuur. "De weinige vrouwen die als slachtoffer naar buiten durven te treden, worden gecensureerd of op een andere manier de mond gesnoerd."

Mensenrechtenorganisatie Freedom House riep China vorig jaar voor de derde keer op rij uit als 'de grootste misbruiker van internetvrijheid'. "Als je ziet hoeveel machtige mannen #MeToo in het buitenland ten val heeft gebracht, kan je je voorstellen hoe angstaanjagend dit is voor leiders van de Chinese Communistsche Partij", zegt ze.

Vorige maand vertelde een 28-jarige vrouw online hoe een Chinese man haar tot drie keer toe midden op straat betastte. Nadat haar getuigenis viral ging, werd die offline gehaald door Chinese censoren. En Luo? Zij kan volgens haar advocaat sinds donderdag niet meer inloggen op haar Weibo-account.

In 2015 arresteerde de Chinese overheid vijf vrouwelijke activisten die campagne wilden voeren tegen seksuele intimidatie. "Sindsdien zie je dat feministen en vrouwenrechten onder vuur worden genomen", zegt Hong Fincher. Voor haar boek Betraying Big Brother: The Rise of China's Feminist Resistance deed ze onderzoek naar feminisme in China. "Feministen worden online gecensureerd en krijgen de politie op bezoek. Zoiets stuurt ook een signaal naar de rest van de bevolking."

Wel ziet ze dat steeds meer vrouwen zich bewust worden van hun rechten. "Een paar jaar geleden realiseerden veel vrouwen zich nauwelijks dat seksuele intimidatie niet kan. Dat is nu wel anders."
MyKronoz komt met kleinere versie van smartwatch met fysieke wijzers
8 Januari, 08:00 Tweakers
De Zwitserse horlogemaker MyKronoz heeft een kleinere versie gemaakt van zijn hybride smartwatch ZeTime. De ZeTime Petite heeft net als de grotere variant een rond scherm met gat in het midden. Het horloge heeft mechanische wijzers.


HMD komt met 4g-versie van Nokia 3310 die YunOS draait
29 December 2017, 12:54 Tweakers
HDM Global brengt een nieuwe versie van de Nokia 3310 uit, blijkt uit opgave van een Chinese keuringsinstantie. De versie ondersteunt 4g-netwerken en draait een OS dat op het Android Open Source Project gebaseerd is.


Alpha-versie van Kodi 18.0 verschijnt voor de Xbox One
29 December 2017, 10:30 Tweakers
Kodi 18.0-alpha1 is verschenen voor de Xbox One. De app voor Microsofts console bevat veel functionaliteit die ook aanwezig is in de Windows 10-versie van de software, waaronder de mogelijkheid om add-ons te draaien.


Mobiele versie Ubuntu krijgt ondersteuning voor Android-apps
26 December 2017, 12:48 Tweakers
De mobiele versie van Ubuntu, waarvan de ontwikkeling in handen is van UBPorts, krijgt ondersteuning voor Android-apps. Dat gebeurt via integratie van Anbox, Android-in-a-box. Via Anbox kunnen gebruikers van Linux-distro's Android-apps draaien alsof het systeemapps zijn.


?ECB bekijkt geen digitale versie van euro'
23 December 2017, 18:00 De Tijd
17:40 Een digitale variant van de euro naar analogie met de bitcoin is momenteel niet in zicht, zegt een bestuurder van de Bundesbank.


Stewardess verbaast reizigers op luchthaven met geweldige versie van kerstlied
22 December 2017, 11:54 Gazet v. Antwerpen

Een stewardess van luchtvaartmaatschappij Virgin Australia heeft alle reizigers een leuke verrassing bezorgd. Toen ze maandag in de luchthaven van Melbourne even de microfoon nam, bracht ze een schitterende versie van het nummer ?Have Yourself a Merry Little Christmas?. Iets wat de luisteraars erg konden appreciëren.
Niantic geeft iPhone-versie Pokémon Go betere ar-modus met ARKit-ondersteuning
20 December 2017, 17:18 Tweakers
Niantic voorziet Pokémon Go van AR+. Dat is een verbeterde augmentedreality-modus in de iPhone-versie van het spel, die werkt met ARKit. De modus is beschikbaar op de iPhone 6s en nieuwere toestellen. Bij AR+ kunnen spelers naar de monstertjes toe lopen.


Paus Fransiscus snijdt gevoelig punt aan: wat is de juiste versie van het Onze Vader?
17 December 2017, 19:54 Volkskrant
Paus Franciscus heeft deze maand in een interview op TV2000, het tv-kanaal van de rooms-katholieke kerk in Italië, een heikel punt opgerakeld, waarover al eeuwenlang theologische en liturgische discussies woeden: roept de zesde bede in het Onze Vader niet onnodige misverstanden op? Want wie zou ons 'in beproeving' kunnen brengen (zoals de katholieken bidden) of wie zou ons 'in verzoeking' kunnen l


PUBG Update - Xbox One-versie en nieuwe map voor pc
17 December 2017, 06:12 Tweakers
PlayerUnknown's Battlegrounds is dé pc-game van 2017. Inmiddels is er een Xbox One-versie verschenen en wordt de pc-versie voorzien van een update en een nieuwe map.


Volkswagen toont GTI-versie van de Polo
15 December 2017, 20:06 Skynet
Volkswagen opent nog dit jaar het orderboekje voor de gloednieuwe GTI-versie van hun jongste Polo. Deze snelste versie van de compacte Volkswagen zal voor het eerst de kaap van de 200 pk ronden.


Foto's tonen vermoedelijk 2018-versie van Nokia 6-smartphone
12 December 2017, 16:18 Tweakers
De Chinese keuringsinstantie Tenaa heeft foto's gepubliceerd van wat vermoedelijk de Nokia 6 van volgend jaar zal worden. HMD heeft nog geen opvolger gepresenteerd voor de huidige Nokia 6, maar het ligt wel in de lijn der verwachtingen dat het Finse bedrijf volgend jaar met een opvolger komt.


Definitieve versie Conan Exiles verschijnt op 8 mei
12 December 2017, 11:30 Tweakers
Funcom heeft bekendgemaakt dat Conan Exiles op 8 mei definitief uitkomt voor de Xbox One, de PlayStation 4 en pc. Er is al langer al een vroegtijdige versie beschikbaar via Steam Early Access en Xbox Game Preview.


Google brengt final versie Android 8.1 uit voor Pixel 2 en Pixel 2 XL
9 December 2017, 12:12 Tweakers
Google heeft de definitieve versie uitgebracht van Android 8.1 voor zijn smartphones Pixel 2 en Pixel 2 XL. De softwareupdate komt binnen via een over-the-air update, en brengt daarmee het bètaprogramma tot een einde. In de Android 8.1-update zit onder andere ondersteuning voor Visual Core.


Duitse maker indiegames presenteert Portal-versie van eigen bruggenbouwgame
6 December 2017, 18:36 Tweakers
De Duitse indiestudio Headup Games heeft Bridge Contructor Portal gepresenteerd, een Portal-versie van een eerdere game die in het teken staat van het bouwen van bruggen. De game komt deze maand uit voor pc en mobiele platformen en volgend jaar voor consoles.


Twitter lanceert Lite-versie van Android app
4 December 2017, 09:48 Emerce
Twitter heeft een Lite-versie van zijn Android app uitgebracht voor een aantal landen in Afrika, Azië, het Midden Oosten en Latijns Amerika.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be