NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Verschillende

2News.be / Trefwoorden / Verschillende

Schietpartij op middelbare school in Florida
Woensdag, 21:36 NOS nieuws

Op een middelbare school in Broward County, in de Amerikaanse staat Florida, is een schietpartij aan de gang. De schutter is nog niet gepakt.

De politie heeft nog niets bekendgemaakt over het aantal gewonden, maar Amerikaanse media spreken van zeker 20 slachtoffers. De school is afgesloten door de politie. Volgens lokale media worden er mensen behandeld met schotwonden.

Op beelden van CNN is te zien dat tientallen jongeren de school uit lopen met de handen in de lucht, om zo te laten zien dat ze geen wapens dragen.
Scum Studios filmt eerste thriller/horrorkortfilm op verschillende locaties in ?t Stad
6 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Na een hoop stereotyperende figurantenrollen te hebben gespeeld, mocht het eens wat anders zijn voor Mohamed El Kasmi (30). En dus richtte hij afgelopen zomer met vriend Khalid El Hatri (33) productiehuisje Scum Studios op. Op 15 maart presenteren ze Psycho Killer, hun eerste kortfilm, in De Roma.
Carl Devlies lanceert tegenvoorstel voor verschillende belastingtarieven per wijk
3 Februari, 12:18 Skynet
De Leuvense schepen Carl Devlies (CD&V) is niet gewonnen voor het plan van de Vlaamse meerderheidspartijen om steden en gemeenten per wijk te laten variëren in de belastingen op huizen. "Dat is de foute aanpak", zegt hij. Devlies lanceert een ander voorstel: laat steden de belasting op de eerste woning, de gezinswoning, verlagen én voorzie de mogelijkheid om een tijdelijke vrijstelling te geven aan jongeren die hun eerste woonst kopen.


Jongen (17) doodgeschoten bij schietpartij in Amsterdam
26 Januari, 23:24 Volkskrant
Bij een schietpartij vrijdagavond in de Kleine Wittenburgerstraat in Amsterdam zijn een dode en twee gewonden gevallen. Volgens de politie gaat het om een afrekening. Volgens omstanders drongen twee mannen kort na zeven uur het gebouwtje binnen naast de speeltuin aan de Kleine Wittenburgerstraat, op de Oostelijke ­Eilanden. De mannen zouden bivakmutsen hebben opgehad en gewapend zijn geweest met a


Staking in verschillende Carrefour-winkels
25 Januari, 15:36 De Tijd
15:19 Er is een staking uitgebroken in vier winkels van Carrefour.


NVWA blokkeert bedrijven wegens mestfraude: boeren registreren verschillende kalfjes als meerlingen
23 Januari, 12:00 Volkskrant
Melkveeboeren zijn opnieuw betrapt op gesjoemel om de fosfaatnormen op te rekken. Boeren registreerden kalfjes van verschillende koeien als twee- of drielingen waardoor het leek alsof minder koeien hadden gekalfd. Een koe die nog geen kalveren heeft gekregen, telt minder zwaar in het fosfaatregistratiesysteem dan een koe die al heeft gekalfd. Minister Schouten van Landbouw meldt de fraude in een b


Grote vrouwenmarsen verwacht in verschillende Amerikaanse steden

In verschillende Amerikaanse steden wordt zaterdag, precies één jaar na de eedaflegging van Donald Trump als president, veel volk verwacht op zogenaamde vrouwenmarsen, waar steun betuigd wordt aan de rechten van vrouwen en het beleid van Trump aan de kaak wordt gesteld. Ook na de inauguratie van Trump op 20 januari 2017 vonden over heel de VS massale demonstraties plaats.
Gladheid verrast weggebruikers: verschillende ongelukken
20 Januari, 10:06 NOS nieuws

In het hele land zijn weggebruikers vanochtend verrast door gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. In het noorden waren ook winterse buien. Het KNMI gaf code geel af voor het hele land en Rijkswaterstaat strooide 1,7 miljoen kilo zout.

Sommige straten zagen eruit als een ijsbaan. Maar de gladheid was niet overal goed zichtbaar en op verschillende plekken gebeurden ongelukken. In Loenen in Gelderland kwam een auto tegen een boom terecht, meldt Omroep Gelderland. Ook op de A2 bij knooppunt Oudenrijn bij Utrecht, de A27 bij Werkendam en op de N616 bij het Brabantse Erp gebeurden ongelukken door de gladheid, meldt de ANWB.

Halverwege de ochtend was de gladheid in het westen van het land verdwenen. In de rest van het land duurt het naar verwachting nog tot het eind van de ochtend. Ook voor vannacht en morgenochtend wordt gladheid op de weg verwacht.
Extreme hitte in Melbourne eist al verschillende mensenlevens

De extreme hitte in de Australische deelstaat Victoria, in het zuidoosten van het land, heeft de voorbije dagen al verschillende doden gemaakt. Dat melden de hulpdiensten, zonder echter exacte cijfers te geven. In vijf van de acht staten van Australië ligt het kwik ver boven de 40 graden. In Melbourne, de hoofdstad van Victoria, piekte het kwik tot 42 graden, de warmste dag in twee jaar.
Pensioenen: Bacquelaine gaat rekening houden met verschillende standpunten sociale partners
16 Januari, 00:36 Skynet Economie
Het dossier van het pensioen met punten ligt opnieuw op de regeringstafel, nu vakbonden en werkgevers vandaag een verdeeld advies hebben gegeven over de kwestie. Bevoegd minister van Pensioenen Daniël Bacquelaine zegt in een reactie dat hij het dossier gaat heropenen, waarbij rekening zal worden gehouden met de verschillende standpunten van de sociale partners alvorens, samen met de regeringspartners, de modaliteiten van het nieuwe regime vast te leggen. Ook de Academische Raad -die de principes van het pensioen met punten definieerde- zal erbij betrokken worden, belooft Bacquelaine.


'Is het nu echt nodig om 250 verschillende soorten plastic te gebruiken?'
15 Januari, 20:06 NOS nieuws

Neem twee willekeurige doorzichtige plastic flessen. Ze lijken gemaakt van hetzelfde materiaal en dat maakt recyclen gemakkelijk zou je zeggen, maar klopt het ook?

"De flessen zijn allebei van polypropeen, maar bevatten andere toevoegingen", zegt Peter Rem, hoogleraar aan de TU Delft en bezig met innovaties in recycling. Door die toevoegingen aan het plastic in de flessen is omsmelten en recyclen tot nieuwe verpakkingen eigenlijk onuitvoerbaar.

"Als je ze bij elkaar neemt en recyclet tot een nieuw product, krijg je verkleuringen, een gele of groene fles. Ze zijn dus eigenlijk niet meer geschikt voor de verpakkingsindustrie", zegt Rem.

Volgens de hoogleraar wordt veertig procent van alle plastics in Europa gebruikt in verpakkingsmateriaal. Dat volledig recyclebaar maken zou een hoop olie schelen, maar is nu nagenoeg onmogelijk - want we kunnen al die soorten plastic helemaal niet recyclen.

250 soorten

"Er zitten ongeveer 250 verschillende soorten plastics in verpakkingen en de huidige recyclingindustrie is maar in staat om 4 soorten plastics van elkaar te scheiden", zegt Jaap Vandehoek van Urban Mining Corp uit Rotterdam.

Zijn bedrijf heeft een nieuwe recyclingtechniek bedacht waarmee 25 tot 75 soorten plastics recyclebaar worden. "Technologisch kunnen we veel", zegt Vanderhoek. "Maar tegelijkertijd heb je Europese regels nodig en een rationalisering van de verpakkingsindustrie: is het nu echt nodig om 250 verschillende soorten te gebruiken?"

Minder verschillende soorten plastics zou veel helpen. "Als we elkaar bij honderd soorten ontmoeten zijn we een heel eind, dan is het goedkoper en gemakkelijker om aan hoogwaardig plastic voor verpakkingen te maken."

Plastic plan

De Europese Commissie komt morgen met een plan om het recyclen van plastics aantrekkelijker te maken. Volgens Eurocommissaris Frans Timmermans komt er een hoop geld beschikbaar voor onderzoek naar het maken van beter recyclebare plastics.

Maar we moeten ook bij ons zelf te raden gaan, vindt Timmermans. "Ik denk ook dat er een bewustwordingscampagne nodig is, zodat mensen weten dat je niet een bepaald kleurtje van een fles moeten hebben, want dat kleurtje is veel moeilijker voor de recyclingindustrie om te gebruiken", zegt hij tegen de NOS.

Hoogleraar Rem moet het allemaal nog maar zien. "Timmermans wil plastics echt recyclebaar maken, als hem dat lukt is het een goede stap. Maar de plannen zijn nu nog heel vaag, want je kan fabrikanten vervolgens niet verplichten allemaal hetzelfde plastic te gebruiken. Fabrikanten moeten dus gestimuleerd worden om op één lijn te komen, maar hoe hij dit voor elkaar wil krijgen is nog onduidelijk."

Morgen weten we dus wat de Europese Commissie precies wil met plastic en plasticrecycling. Duidelijk is al wel dat de plannen pas in 2030 volledig uitgevoerd kunnen worden.
Google Cast-devices veroorzaken wifi-drop-outs bij verschillende merken routers
13 Januari, 12:24 Tweakers
Apparaten die Google Cast ondersteunen kunnen ervoor zorgen dat draadloze accesspoints tijdelijk vastlopen. Dit zou komen doordat Google-apps bij het ontwaken uit sleep veel te veel packets over het lokale netwerk sturen om Cast-compatibele apparaten te ontdekken.


Vier auto?s uitgebrand in Land Rover-garage, ook verschillende andere wagens beschadigd
9 Januari, 14:36 Gazet v. Antwerpen

In garage Land Rover Metropool Noord op de Augustijnslei in Brasschaat is maandagavond brand uitgebroken. Heel wat wagens hebben schade opgelopen.
De Inuit kennen vele verschillende woorden voor sneeuw - Klopt dit wel?
8 Januari, 20:36 Volkskrant
Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Deze week: de Inuit kennen vele verschillende woorden voor sneeuw. Dat eskimo's vele woorden voor sneeuw zouden hebben, is een borrelpraatje dat in de eerste helft van de vorige eeuw is ontstaan. Benjamin Lee Whorf, een Amerikaanse inspecteur van een verzekeringsmaatschappij, publice


Nieuws: Rugzak voor Mercedes X-Klasse
9 Januari, 17:18 Auto55
Afgelopen zomer presenteerde Mercedes z?n eerste pickup. De X-Klasse (test hier) moet de meest avontuurlijke klanten van het merk met de Ster kunnen bekoren. Je kan ermee op de hort op en nieuwe accessoires die volgende week in Stuttgart worden voorgesteld op een kampeerbeurs helpen nog een handje.TischerDe grote rugzak op de foto hierboven komt uit het aanbod van Tischer. Dat moest...

Lees meer


Nieuwjaarstweeling krijgt verschillende geboortejaren
4 Januari, 11:03 Skynet
Amper 18 minuten na elkaar werden ze geboren, maar toch zullen op hun geboorteakte verschillende geboortejaren staan. Een tweeling die afgelopen oudejaarsnacht werd geboren in Californië, bevindt zich in een unieke situatie. Het broertje zag vlak vóór middernacht het levenslicht, het zusje kwam net in het nieuwe jaar ter wereld. Dat meldt de lokale nieuwssite Bakersfield Now.


Waak- en alarmpeil op verschillende Vlaamse waterwegen overschreden
14 December 2017, 08:12 Skynet Belgie
Door de hevige regen- en sneeuwval van de afgelopen dagen staan de waterpeilen van verschillende bevaarbare waterwegen in Oost- en West-Vlaanderen hoger dan normaal en is het waak- en alarmpeil overschreden. Onder meer op het kanaal Gent-Oostende is daardoor geen scheepvaartverkeer meer mogelijk, meldt Waterwegen en Zeekanaal vandaag in een persbericht.


Verschillende passagiers moeten nog nachtje op Brussels Airport doorbrengen
12 December 2017, 18:00 Gazet v. Antwerpen

Op de luchthaven Brussels Airport normaliseert de situatie stilaan, maar toch zullen er nog passagiers van wie de vlucht werd geannuleerd of vertraging opliep de nacht op de luchthaven moeten doorbrengen. Woordvoerster Florence Muls verduidelijkt dat er 600 slaapplaatsen beschikbaar worden gehouden. ?Maar we weten niet hoeveel mensen er effectief in de terminal zullen blijven?, preciseert ze.
31 mensen opgepakt voor verschillende rellen in Brussel
12 December 2017, 11:48 Skynet Belgie
De Brusselse politie heeft al 31 mensen kunnen oppakken die betrokken waren bij de verschillende rellen aan de Beurs, het Muntplein en de Louizalaan. Dat meldt La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Een aantal andere relschoppers werden al geïdentificeerd maar nog niet opgepakt. "De verschillende onderzoeken worden actief voortgezet, er zullen nog arrestaties volgen", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman.


Verschillende Brusselse tunnels opnieuw open voor verkeer
11 December 2017, 13:43 Skynet Belgie
De Brusselse tunnels zijn geleidelijk aan het heropenen nadat ze omstreeks 11.00 uur allemaal toegingen voor het verkeer ten gevolge van gladheid aan de uitritten. Dat meldt Brussel mobiliteit via Twitter.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be